29 Ιαν 2008

Ένας χρόνος (και κάτι) Τάκη Λεμονή στον πάγκο...

by ANASTO

Ο Λεμονής επανήλθε στον Ολυμπιακό ευαγγελιζόμενος την αλλαγή του συστήματος της ομάδας, την κατάργηση του 433 και την επιστροφή στο 442, την κατάργηση των μακρινών μπαλιών προς τον επιθετικό, την επίτευξη πολλών τερμάτων. "Θα ορμάμε από παντού" ήταν το σύνθημα που αναπαρήγαγαν τα παπαγαλάκια του μέσω του Τύπου.

Ο Λεμονής "σοφός"
Έγραφε σχετικά, ο Λάμπρος Γκαραγκάνης στο sport24 : "Αρχής γενομένης από τον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με την Ξάνθη, την προσεχή Κυριακή (7/1), εκεί όπου ο Ολυμπιακός θέλει φυσικά τη νίκη, αλλά και να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το ζητούμενο για το νέο τεχνικό των νταμπλούχων. Αυτό ζήτησε, άλλωστε, από τους παίκτες του στην πρώτη του ομιλία. Να πετυχαίνουν πολλά γκολ και να ευχαριστιούνται το άθλημα. Επί της ουσίας, ο Λεμονής θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να βάλει τη σφραγίδα του στο παιχνίδι των νταμπλούχων. Αλλαγή στο σύστημα: ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί διαφορετικός, στην επανέναρξη της Super League και στον αγώνα με τον οποίο ανοίγει ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος. Το 4-3-3 αποτελεί παρελθόν (μετά ενάμισι χρόνο) και οι ερυθρόλευκοι θα επιστρέψουν στο παραδοσιακό 4-4-2, στο σύστημα που ταιριάζει στο σύλλογο και τον οδήγησε σε μεγάλες στιγμές.

Ο Τάκης Λεμονής είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, όπως απέδειξε περίτρανα και στην πρώτη του προπονητική θητεία στο μεγάλο λιμάνι. Η αλλαγή στο σύστημα ήταν αναμενόμενη, όμως για τα πρόσωπα που θα το συνθέσουν, θα πρέπει να περιμένουμε τις τελευταίες προπονήσεις της τρέχουσας εβδομάδας. Με ενδιαφέρον αναμένεται να διαπιστώσουμε το ρόλο του Ριβάλντο (πιθανότατα πίσω από τους δύο επιθετικούς), αλλά και την τετράδα των χαφ (τη διάταξη στη μεσαία γραμμή). Υπομονή... Κάτι τελευταίο για τον Λεμονή... Είναι "διαβασμένος", προσεκτικός σε κάθε του κίνηση και σίγουρος για τη δουλειά και τις γνώσεις του. Δεν θέλει να επαναλάβει λάθη του παρελθόντος (στο πρώτο του πέρασμα από το πόστο του προπονητή στον Ολυμπιακό). Και το σημαντικότερο... Είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος, πιο σοφός και όπως καταλαβαίνετε έχει μεγαλύτερη εμπειρία και ικανότητα να διαχειριστεί καταστάσεις που θα προκύψουν μέχρι το τέλος της σεζόν."

Ο Διαμαντόπουλος του Φωτός διατράνωνε την πεποίθησή του ότι: "Πώς θα παίξει ο Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή; Μα ήταν αναμενόμενο. Θα τρέξει, θα κυνηγήσει, θα πιέσει. Όλα αυτά που ξέρατε τόσους μήνες επί Τροντ Σόλιντ ξεχάστε τα. Δεν υπάρχει περίπτωση οι νταμπλούχοι να αφήσουν πλέον εκτεθειμένο έναν επιθετικό και να τον... σημαδέψουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσουν στα χαφ και να αφήσουν όλο το βάρος να πέφτει στην άμυνα. Η παρουσία της ομάδας στην Ξάνθη, απλά σας έδωσε μια... γεύση για το τι θα συμβεί. Και που είστε ακόμη... Η αρχή αναμένεται να γίνει με τον Πανιώνιο. «Θα ορμάμε από παντού», λέει ο Λεμονής, χωρίς βέβαια να διεκδικεί κάποια πρωτότυπη σκέψη. Αυτό έκανε τόσα χρόνια η ομάδα και έτσι κατακτούσε τίτλους και «χτυπούσε» τους αντιπάλους της στο Τσάμπιονς Λιγκ στο Καραϊσκάκη."

Ο Λεμονής "αναμορφωτής"
Ο ίδιος ο Λεμονής είχε αναφέρει σχετικά, στις "προγραμματικές" του δηλώσεις: "Θα ξεκινήσω με κάτι που είχα πει στους παίκτες όταν ήρθα. Ήρθα σε μία ομάδα που ήταν πέντε πόντους μπροστά από τον δεύτερο. Άρα σε μία ομάδα που δεν αντιμετωπιζει ιδιαίτερα προβλήματα και εννοώ βαθμολογικά. Γνωρίζουμε ότι οι αλλαγές προπονητών γίνονται σε πολύ άσχημες καταστάσεις κι εδώ δεν συνέβαινε το ίδιο. Κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο σκέψης και τη φιλοσοφία του. Όσον αφορά στην αλλαγή του συστήματος, γιατί κι εσείς και ο κόσμος δίνει μεγάλη έμφαση στο σύστημα της κάθε ομάδας, θέλω να πω κάποια πράγματα. Για μένα μπορείς να παίξεις πολλά συστήματα αλλά το θέμα είναι να το κατανοούν οι παίκτες. Είναι στατικό αυτό που λέμε 4-4-2, 4-3-3 ή οτιδήποτε άλλο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπάρχει κίνηση. Επιτίθεσαι ή αμύνεσαι. Για μένα είναι σημαντικό να μάθουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν δεν έχουμε τη μπάλα. Πώς θα την πάρουμε και πώς θα επιτεθούμε. Επίσης, το σύστημα εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Ξεκινάμε με διαφορετικό σχηματισμό από τον προηγούμενο 1,5 χρόνο. Τώρα φέρνουμε δύο επιθετικούς στην περιοχή. Το ποσό καλά είναι τοποθετημένοι οι αμυντικοί και οι μέσοι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, είναι σημαντικό θέμα για όλα τα συστήματα. Αυτό είναι σημαντικό για μένα. Οι σωστές τοποθετήσεις. Στον άξονα αλλά και σε όλα τα σημεία. Όταν δεν έχουμε την μπάλα θα πρέπει να βλέπουμε πόσο κοντά είναι οι γραμμές και πόσο καλά είμαστε τοποθετημένοι στο γήπεδο. Δε μπορούμε να συζητάμε πολλά στη μέση της σεζόν. Θέλουμε χρόνο για να αφομοιώσουμε πράγματα στην τακτική μας. Προέχει να πάρουμε τις νίκες και να κατακτήσουμε τους τίτλους."

Ο Λεμονής "μάγος"
Η πραγματικότητα βέβαια, διέψευσε τόσο τους δημοσιογράφους, όσο και τους οπαδούς του Ολυμπιακού που πίστευαν ότι για όλα τα δεινά έφταιγε το 433 του Σόλιντ κι όχι η χαμηλή ποιότητα των παικτών που έφερνε στο λιμάνι η διοίκηση από την επάνοδο στο Καραϊσκάκη και μετά. Ο "διαβασμένος" και "σοφός" Λεμονής με τον αέρα των 5 πόντων που πήρε από τον προκάτοχό του, καθιέρωσε το αγαπημένο του 442 στα πρώτα παιχνίδια του στον πάγκο, πιστεύοντας ότι με τη "μαγική" αυτή αλλαγή, ο Ολυμπιακός θα "πετάει", παρ' ότι δεν είχε τους κατάλληλους παίκτες στο ρόστερ. Ειδικά για τη θέση του δεξιού χαφ, απ' όπου είδαμε να παρελαύνει η μισή ομάδα: ο Νε, ο Μάριτς, ο Οκκάς και ο Τοροσίδης, το πιο "ακραίο" στοίχημα του Λεμονή ("είχε συνεχόμενα ματς στην ομάδα της Ξάνθης ο Τοροσίδης και είναι ένας παίκτης που θα διεκδικήσει θέση στην ομάδα. Εγώ στην Ξάνθη τον χρησιμοποίησα πιο πολύ στόπερ. Τον θεωρώ παίκτη πανέτοιμο για να διεκδικήσει θέση στον Ολυμπιακό, όπως και τους υπολοίπους"), που τελικά του βγήκε.

Ο Λεμονής ξεκίνησε τραγικά στην Ξάνθη (0-0, στο ματς που μάλιστα "απαίτησε απ'τον πρόεδρο να καθήσει στον πάγκο της ομάδας, παρά τις ανακοινώσεις του Πανόπουλου και το εχθρικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί), όπου σε 90' είναι ζήτημα αν ο Ολυμπιακός δημιούργησε 2 ευκαιρίες για γκολ, και συνέχισε με το 1-0 με τον Πανιώνιο, όπου ο αντίπαλος έπαιξε τον Ολυμπιακό σαν τη γάτα με το ποντίκι, με αποτέλεσμα το σκορ να αποτελεί μαγική εικόνα για όσους είδαν το παιχνίδι. Έπειτα ήρθε ο αποκλεισμός από τα Γιάννινα, πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού από ομάδα μικρότερης κατηγορίας και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη. Το πρώτο "άδειασμα" της διοίκησης στο Λεμονή (και προάγγελος της ανάμειξης Ίβιτς στα διοικητικά) προκύπτει από την τοποθέτηση Κάσερες σε ρόλο γυμναστή, παρά την προσωπική θέληση του ίδιου.

Οι άθλιες εμφανίσεις συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος της χρονιάς, ειδικά στο ματς με τον Άρη στο Καραϊσκάκη (0-0), ο αντίπαλος έκανε τις διπλάσιες τελικές προσπάθειες από τον Ολυμπιακό. Η χρονιά τελείωσε μέσα σε γιούχες για το τρισάθλιο θέαμα που παρουσίαζε η ομάδα και για την επιλογή της διοίκησης να "τελειώσει" το Ριβάλντο, τον έναν από τους δύο λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός δεν "κατόρθωσε" να χάσει το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ο άλλος λόγος ήταν τα μαύρα χάλια των αντιπάλων του.

Ο Λεμονής "μάνατζερ"

Με το τέλος της χρονιάς, ο Λεμονής "σχεδιάζει" το νέο Ολυμπιακό, οραματιζόμενος να φέρει στο λιμάνι παίκτες που θα ταιριάξουν στην αγωνιστική του φιλοσοφία. Με τις ευλογίες της διοίκησης επωμίζεται και το ρόλο του μάνατζερ χειριζόμενος αποκλειστικά τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Εκμεταλλευόμενος τις πολλές γνωριμίες του στα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, ξεκινάει κύκλους επαφών με διάσημους παίκτες του εξωτερικού: Μπουρδίσο, Μακελελέ, Σαχά, Σιλβέστρ. Για Ποστίγκα, Άντερσον φρόντισε να μας κάνει πρόταση η Πόρτο που από το προηγούμενο καλοκαίρι ψάχνει τρόπο να τους ξεφορτωθεί, ενώ για τη θέση του σέντερ μπακ τα πράγματα ήταν απλά. Απλά κοιτάμε τη μεταγραφική λίστα του "απατεώνα μιζαδόρου" Σόλιντ και βλέπουμε ποιοί εκτός του Πόλγκα είναι διαθέσιμοι: Κοντρέρας και Λέκι. Οι Τόμασον, Ρόμενταλ, προτάθηκαν από τον Σόρεν Λέρμπυ, ενώ ο Πέτριτς από τη... γυναίκα του που είναι Ελληνίδα και τα καλοκαίρια παίζουν... μπιρίμπα μαζί με τη... γυναίκα του Λεμονή. Τέλος, εκμεταλλευόμενος τη φιλική του σχέση με τον πρώην συμπαίχτη του στον Ολυμπιακό Περόνε, είναι έτοιμος να φέρει το γαμπρό του Ουρουγουανού, πρώην ποδοσφαιριστή Άλβαρο Ρεκόμπα. Για τις υπόλοιπες μεταγραφές του εξωτερικού φροντίζει ο πρόεδρος με τον κύριο Λου (Τουνζτάι, Ντουντού, Άρτσε), ενώ για το εσωτερικό οι στόχοι είναι δεδομένοι: Σπυρόπουλος, Ενσαλίβα από Πανιώνιο, Χριστοδουλόπουλος, Φερνάντες από ΠΑΟΚ, Άντζας, Κλέιτον, Γκίκας από Λάρισα.

Λίγο πριν φύγει για τη Ν.Υόρκη για μια εκδήλωση συνδέσμου ο Τάκης Λεμονής συναντήθηκε με τον Κόκκαλη. Όπως έγραφε το ρεπορτάζ (βλέπε "Γραφείο Τύπου Λεμονή" a.k.a. Μιχάλης Τσόχος) της εποχής: "Οι δύο άντρες τα είπαν για περίπου δύο ώρες και, αν κρίνουμε απ' όσα έλεγε ο Λεμονής φεύγοντας από το σπίτι του προέδρου, τα πράγματα στον Ολυμπιακό πάνε καλά. Ο Λεμονής, όταν φίλος του του ζήτησε ένα σχόλιο για το συγκεκριμένο ραντεβού, του είπε: «Πάμε πολύ καλά. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε και τις πρώτες ανακοινώσεις για να ηρεμήσει ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι που γράφουν συνέχεια ότι αργούμε». Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για ονόματα και διευθύνσεις, ο Λεμονής ήταν, ως συνήθως, σφίγγα: «Κάνε λίγο υπομονή και εσύ, έρχονται καλές, πολύ καλές μεταγραφές». Από πού τώρα να πηγάζει αυτή η αισιοδοξία του Λεμονή; Πιθανόν γιατί, πρώτον, φαίνεται ότι έχει λύσει τον γόρδιο δεσμό με το δεξί χαφ (θα πάρει, όπως έχουμε γράψει στη «SportDay», τον Ντένις Ρόμενταλ, ο οποίος είναι επί της ουσίας κλεισμένος, εκτός και αν ο Μεξικανός Αρτσε τού... βγάλει τα μάτια στο ματς Μεξικό-Ονδούρα, οπότε θα προτιμήσει αυτόν) και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη αυτό το ζήτημα θα έχει λήξει. Μία άλλη εκδοχή αναφέρει ότι ο Λεμονής μετέφερε χθες ευχάριστα μαντάτα στον Κόκκαλη και για την περίπτωση του Μακελελέ. Ισως να είχε κάποια θετικά σημάδια ο Καρεμπέ. Οπως και να έχει, ο Λεμονής είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τον τρόπο που τρέχουν τα μεταγραφικά θέματα και δεν ανησυχεί καθόλου.

Δυστυχώς, οι μεταγραφές αυτές έμειναν στο "πλάνο Λεμονή", άλλες λόγω "μεγάλων οικονομικών απαιτήσεων", άλλες γιατί οι παίκτες περιέργως δεν ήθελαν να έλθουν στην Ελλάδα και να τεθούν υπό τις οδηγίες του 21ου προπονητή στον κόσμο κι άλλες γιατί... Έτσι ξαφνικά, κι ενώ το καλοκαίρι είχε προχωρήσει και με το Λεμονή επικεφαλής των μεταγραφών υπήρχε κίνδυνος να αρχίσει το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει ρόστερ με 12 παίκτες, ο Κόκκαλης αποφασίζει το "άδειασμα" Νο2 στο Λεμονή. Ο Ολυμπιακός αλλάζει διοικητικό σχήμα, ο Λούβαρης αποσύρεται κι αναλαμβάνουν ο Π. Κόκκαλης επικεφαλής, με τεχνικό διευθυντή τον Ίβιτς. Η μεταγραφική "λίστα Λεμονή" βρίσκει τη θέση της στο καλάθι των χαρτιών για ανακύκλωση και ο Ίβιτς τρέχει να συμμαζέψει ότι προλαβαίνει πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Ο Λεμονής "προπονητής"
Με αυτά και με αυτά φτάσαμε λίγο πριν την καλοκαιρινή προετοιμασία. Μπροστά στον κίνδυνο να επαναληφθεί η χρονιά 2002-2003 όπου η ομάδα "κρέμασε" μετά από την "εξαντλητική" προετοιμασία του καλοκαιριού, η διοίκηση αποφασίζει το "άδειασμα" Νο3 στο Λεμονή. Ανακοινώνεται, ότι την αποστολή στο Ζέεφελντ θα ακολουθήσει κι ο τεχνικός υπεύθυνος των ακαδημιών Βερμιούλεν. Τα πρώτα φιλικά δείχνουν ότι η χρονιά προμηνύεται δύσκολη καθώς οι παίκτες δεν μπορούν να εφαρμόσουν τα συστήματα. Ο Λεμονής, βλέποντας τα σκούρα να έρχονται αλλάζει άρδην τακτική και με τη νέα αγωνιστική χρονιά επαναφέρει με clopy-paste το "τρισκατάρατο" 433 του Σόλιντ, και παραλλάσοντας το ελαφρώς προς το πιο αμυντικό 451, με τρία αμυντικά χαφ και δύο χαφ εξτρέμ.

Ένα σύστημα, το οποίο αφ' ενός μεν δεν ξέρει να εφαρμόζει με πλήρη επιτυχία, ειδικά στο επιθετικό σκέλος του, αφ' ετέρου δε στην πράξη δεν το αλλάζει ούτε στο κύπελλο με το Διαγόρα. Αποτέλεσμα, στην Ευρώπη τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από θετικά, μιας και επιτέλους ο Ολυμπιακός κατανόησε ότι στην Ευρώπη είναι μία μικρή ομάδα και αγωνίζεται ως τέτοια. Αντίθετα στο Ελληνικό πρωτάθλημα, το αμυντικογενές σύστημα έχει φέρει αγχωτικές νίκες και οδυνηρές γκέλες, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια όπου τα μικρά γήπεδα και τα "ακούρευτα γκαζόν" βοηθούν τις ομάδες που κλείνονται και χαρίζουν χώρο στους αντιπάλους. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίζεται μόνος του ο Κοβάσεβιτς, ο οποίος δείχνει σαφή σημάδια κόπωσης μιας και αγωνίζεται Τετάρτη-Σάββατο, ενώ ο Λούα Λούα, που σε όσα παιχνίδια έχει αγωνιστεί στην κορυφή έχει διαπρέψει, αχρηστεύεται παίζοντας συνήθως αριστερά. Η ανάπτυξη της ομάδας είναι προβλέψιμη, ήτοι από τα άκρα και σέντρα για το κεφάλι του Κοβάσεβιτς, καθώς το καλοκαίρι ο Λεμονής ύψωσε το ανάστημά του εναντίον της απόκτησης "δεκαριού". Το "μικρό και ευέλικτο ρόστερ" που ευαγγελιζόταν ο Λεμονής, προφανώς με μόνο στόχο να έχει το κεφάλι του ήσυχο από την γκρίνια των παικτών που δεν παίζουν, έγινε η αιτία να χαθούν πολύτιμοι βαθμοί στο ελληνικό πρωτάθλημα, εξ αιτίας των απουσίων βασικών παικτών λόγω τραυματισμών.

Γράφει σχετικά ο Σπυρόπουλος στην SportDay: " Το 4-3-3 δεν πρέπει να είναι θέσφατο.
Η λογική του 4-3-3 υπήρξε, στη σεζόν του Ολυμπιακού, η σωτήρια ιδέα-κλειδί που άνοιξε τον παράδεισο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποδείχθηκε αποτελεσματικό εργαλείο νέας αγωνιστικής νοοτροπίας και, ως εκ τούτης, επιτυχίας. Η λογική του 4-3-3 δεν είναι, όμως, το... κόκκινο βιβλιαράκι του Μάο. Δεν είναι, καν, το (καινούργιο) κοσκινάκι που δεν ξέρεις, απ' τη χαρά σου, πού να το κρεμάσεις για να το επιδείξεις. Δεν είναι, στο τέλος της ημέρας, κάτι το αδιαπραγμάτευτο. Θέσφατο... Μεγάλος προπονητής σημαίνει (εκτός από... χίλια-δυο άλλα) ευελιξία να σταθμίζει κανείς με ακρίβεια τι διαθέτει την κάθε φορά, τι δεν διαθέτει, τι διαθέτει ή τι δεν διαθέτει (την ίδια αυτή φορά) ο αντίπαλος. Σημαίνει, επίσης, δουλειά που διατηρεί την ομάδα σε κατάσταση ετοιμότητας ώστε, καλά εκπαιδευμένη, να ελίσσεται ανάμεσα (και να προσαρμόζεται με ευχέρεια) στους διαφορετικούς, συμβατούς με τις ειδικές ανάγκες του εκάστοτε παιγνιδιού, σχηματισμούς. Ο Ολυμπιακός δίχως τον Λεδέσμα και τον Στολτίδη δεν είναι, αμέσως αμέσως, κακή ομάδα. Ο Ολυμπιακός δίχως τον Λεδέσμα και τον Στολτίδη είναι, απλώς, ομάδα που δεν γίνεται να παίξει με τρεις κεντρικούς μέσους (όπως είχε παίξει τον Σεπτέμβριο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με τρίο Λεδέσμα, Τοροσίδη, Στολτίδη). Δεν γίνεται να παίξει με τρεις κεντρικούς μέσους, διότι... δεν τους έχει. Είχε, την Κυριακή, μόνον έναν: τον Πατσατζόγλου. Οτι γέμισε τις άλλες δύο θέσεις με τον Τζόρτζεβιτς και τον Μενδρινό, αυτό θύμισε σκεπτικό προκρούστειας κλίνης. Στο Καυτανζόγλειο, πριν από το ντέρμπι, με 4-3-3 ήταν 1-0. Με 4-4-2 (μόνο δύο, αντί τρεις, στον άξονα, δύο στο πλάι της επίθεσης, δύο φορ) ήλθε το 1-2. Επενδύεις στα όπλα σου, όχι στα ελλείμματά σου, είναι όσο απλό ακούγεται ".

Με αυτά που γράφουμε δεν επιδιώκουμε να μηδενίσουμε την παρουσία Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού. Η συνεισφορά του Λεμονή στον Ολυμπιακό από πέρυσι συμπυκνώνεται σε δύο βασικούς τομείς: πρώτον στην εκκαθάριση της ομάδας και των αποδυτηρίων από τα γνωστά καρκινώματα του Ολυμπιακού και δεύτερον στη συμπεριφορά της ομάδας στην Ευρώπη, όπου συνεπικουρούμενος και την τύχη, ο Τάκης Λεμονής έφερε αποτελέσματα μέσω ομαδικής προσπάθειας και αμυντικής νοοτροπίας και έσπασε τη μαύρη κατάρα των εκτος έδρας νικών.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του Λεμονή στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι 21 νίκες - 10 ισοπαλίες - 2 ήττες. Από τις 21 νίκες οι 12 είναι με διαφορά ενός γκολ, ενώ ο μέσος όρος τερμάτων είναι 1.8. Οι νίκες του 1-0 πολύ εύκολα μπορούν να γίνουν ισοπαλίες ή ήττες του 0-1. Με εξαίρεση 1-2 παιχνίδια, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ο Ολυμπιακός παίζει το σούπερ επιθετικό ποδόσφαιρο που υποσχέθηκε στις προγραμματικές του δηλώσεις. Αποδεικνύεται ότι ο Λεμονής δεν είχε σαφές σχέδιο για την αγωνιστική ανάταση του Ολυμπιακού, ούτε έγινε ένας σοφότερος προπονητής που "ψάχνεται" συνεχώς, απλά πηγαίνει όπου τον πάει το ρεύμα. Το επιχείρημα "υπομονή, οι ομάδες δεν φτιάχνονται σε 3 μήνες" δεν μπορεί να ισχύει στο διηνεκές. Ήδη έχει περάσει παραπάνω από ένα έτος και η ομάδα δεν έχει αρχίσει να ρολάρει. Ας ελπίσουμε (έστω και την τελευταία στιγμή) ότι ο Λεμονής όντως μαθαίνει από τα λάθη του και με την υπογραφή Μπελούτσι, ο Ολυμπιακός σύντομα θα παρουσιάσει άλλο πρόσωπο, γιατί ο τίτλος άρχισε να ανηφορίζει για Παιανία.

by ANASTO


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den nomizo na xathei o titlos paidia. Apla tha to paroume stin isovathmia me ti glossa ekso opos ginotan epi lemoni toso kairo. Oso gia ta lamogia papagalakia ksexasate poulopoulo, xristoglou, kourtzidi, karampelia, xelaki pou otan irthe o lemonis grafane oti epistrefoume leei sto 1-4. Ta protathlimata stis isovathmies me 58 vathmous ta ksexasane.

ksexases episis ti foveri dilosi tou kokkalh gia na dikaiologisei to lemoni.
Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο μας προπονητή. Θα έχει την πλήρη υποστήριξή μου, γιατί κάποτε η Ελλάδα πρέπει να αναδείξει έναν προπονητή που θα διακριθεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Και αυτός και εμείς αποκτήσαμε ορισμένες εμπειρίες. Οι εμπειρίες είναι θέμα χρόνου. Καλή επιτυχία και να μπορέσει να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι Ολυμπιακός και αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι είναι πολύ θετικό όχι μόνο για τους προπονητές, αλλά και για τους παίκτες και τις διοίκησης, να έχουν μία εκτός από επαγγελματική και συναισθηματική σχέση με το σωματείο που είναι

Auto pistevo ta leei ola.
http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/Olympiacos/139449.html

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙ. ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΦΑΤΣΑ ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΟΧΟ ΠΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΙ 5 ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μπελιάς λέγεται ο παπαγάλος του Red Believers, όχι Καραμπελιάς! Άλλος είναι ο Καραμπελιάς!

Παιδιά είναι φανερό: κάθε τρεις και λίγο ο Μισέλ έπαιρνε τηλέφωνο το Σωκράτη και του έλεγε "τι θα γίνει ρε μεγάλε? Θα βγάλει η Ελλάδα κανένα προπονητή?" Ντρεπόταν λοιπόν ο Σωκράτης για την κατάντια της χώρας μας (σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Τσόχου και του Πουλόπουλου) και είπε να πάρει το θέμα πάνω του. Έδιωξε τον απατεώνα το Νορβηγό που καθάριζε τον τίτλο από το Δεκέμβρη και ζήταγε και (άκουσον άκουσον) μεταγραφές και πήρε ένα κορυφαίο Έλληνα προπονητή που προερχόταν από μια πανηγυρική πορεία με το Λεβαδειακό. Ο Τάκης Λεμονής έχει ήδη αρχίσει να χτίζει το νέο Ολυμπιακό. Έχει περάσει σίδερα και τούβλα και τώρα βάζει σοβάδες. Σε λίγο θα το βάψει κιόλας και θα γίνει κουκλί. Επιτέλους η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη χάρη στον Τάκη το Λεμονή!