1 Ιαν 2008

Pawel Kovac (Slovakia, 2008-2010)


"Έκπληξη" χαρακτηρίστηκε από το σύνολο του τύπο η απόκτηση του Σλοβάκου τερματοφύλακα, Πάβελ Κόβατς. Όχι λόγω της αξίας του, αλλά λόγω της ηλικίας του. Ο Σλοβάκος γκολκίπερ τα τελευταία τρία χρόνια αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και θα αποτελεί την εναλλακτική λύση για την υπεράσπιση της εστίας της ομάδας πίσω από τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο 34χρονος Κόβατς τότε (12/08/1974) είχε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ τη σεζόν 2007-2008, την τελευταία του στην Καλαμαριά.

Από το 1999 έως το 2003 αγωνίστηκε στην Ντουμπνίτσα. Στη συνέχεια πήγε για έξι μήνες στη Σινότ, απ'την οποία μεταπήδησε στη Σλοβάτσκο. Από το καλοκαίρι του 2005 αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, όπου ήταν βασικός και αναντικατάστατος και διετέλεσε αρχηγός της. Είναι διεθνής με τις ομάδες παίδων και ανδρών της Σλοβακίας.

Ο Κόβατς αποτελεί εισήγηση του γυμναστή των γκολκίπερς της ομάδας, Αλέκου Ράντου. Χαρακτηριστικά έλεγε πως "βάζει τα χέρια του στη φωτιά για τον Κόβατς". Ο συμπαθής Σλοβάκος κίπερ δυστυχώς δεν μπόρεσε να δείξει τίποτε και στις λιγοστές του εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έδειξε πως ήταν αυτό που λέμε "λίγος" για να καθήσει κάτω απ'τα δοκάρια κοτζάμ Ολυμπιακού. Έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι του 2010 και επέστρεψε στην πατρίδα του, για να κάνει αυτό που είχε αποφασίσει πριν τον φέρουν στον Ολυμπιακό : Να εγκαταλείψει την ενεργό δράση και να γίνει προπονητής τερματοφυλάκων...


Δεν υπάρχουν σχόλια: