16 Ιαν 2008

Ξύπνα Λεμονή ξύπνα...

by ANASTO

…και μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα. Αν μπορέσεις να πείσεις το Σλοβένο παικταρά να μαρκάρει για μια φορά στη ζωή του κι ας είναι η τελευταία, τότε παίξε 4-4-2 με ρόμβο...

-----------------ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ---------------------
ΤΟΡΟ-------ΠΑΤΣΑ--------ΣΕΖΑΡ------ΖΕΒΛΑΚΟΦ
---------------------ΑΝΤΖΑΣ-------------------------
ΣΙΣΙΤΣ----------------------------------------ΤΖΟΛΕ
-------------------ΛΟΥΑ ΛΟΥΑ-----------------------
------------ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ---ΝΟΥΝΙΕΣ---------------

...και παιχνίδι από τα άκρα, γιατί αν πάμε να κυριαρχήσουμε στον άξονα με τρία κεντρικά χαφ (που δεν είναι κεντρικά χαφ), θα έχουμε τα χάλια της Κυριακής. Ο Ζεβλακόφ αντί του Πάντου αριστερά, θα δώσει καλύτερη κυκλοφορία στο αριστερό άκρο. Άσε που οι πράσινοι γνωρίζοντας τις "ικανότητες" του Μπάντου όσον αφορά τη δημιουργικότητα, τον αφήνουν να κάνει τις ανώδυνες για αυτούς "επελάσεις" του και επιτίθενται στα κενά που αφήνει.

Με τον Άντζα άγκυρα μπροστά από τα σέντερ μπακ και τα μπακ να ανεβαίνουν το πολύ μέχρι τη σέντρα, έχεις μόνιμα πέντε παίκτες πίσω και έχεις εξουδετερώσει κατά μεγάλο ποσοστό τις αντεπιθέσεις του ΠΑΟ.

Με τους δυο συν ένα μπροστά θα κρατήσεις πίσω όλα τα μπακ του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπτυχθεί οργανωμένα. Ο Λούα Λούα θα αλλάζει θέση με το Νούνιες για να μπερδέψει τα αντίπαλα σέντερ μπακ. Όποιος από τους δυο παίζει στην "τρύπα" πίσω από τα σέντερ φορ, θα κάνει κίνηση υποστήριξης προς τη πλευρά που έχει την μπάλα.

Με τον τρόπο αυτό σε όποιο από τους χώρους του γηπέδου κι αν βρίσκεται η μπάλα, θα διαθέτεις πάντα μία τετράδα παικτών. Έτσι βγάζεις παραπάνω παίκτες σε κάθε φάση και εξασφαλίζεις κυριαρχία.

Ειδάλλως σου δίνω κι εναλλακτική στα μέτρα σου, σε ένα πιο γνώριμο για σένα 4-4-2, προς Θεού όμως μην παίξεις με τρία αμυντικά χαφ και προ πάντων με κεντρικό αμυντικό δίδυμο Άντζα-Σέζαρ:

---------------ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ----------------
ΤΟΡΟ----ΖΕΒΛΑΚΟΦ--- ΣΕΖΑΡ----ΠΑΝΤΟΣ
-------------ΠΑΤΣΑ-----ΑΝΤΖΑΣ-------------
ΣΙΣΙΤΣ---------------------------------ΤΖΟΛΕ
---------ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ--ΛΟΥΑ ΛΟΥΑ---------


by ANASTO


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΕΠΕΣΕΣ

Anasto είπε...

...αν εξαιρέσουμε τα γεγονότα ότι α) ο Ολυμπιακός έκανε το καλό του διάστημα στο παιχνίδι μετά το 60' παίζοντας με 442 και β) ο Λούα Λούα αγωνίστηκε στον άξονα από την αρχή του ματς (αντί να βολοδέρνει στα πλάγια), δεν έπεσα μέσα.

Εν πάσει περιπτώσει ο σκοπός του άρθρου, πέρα των συστημάτων και των "ενδεκάδων", ήταν η επιτακτική ανάγκη να γίνουν αλλαγές σε σχέση με το σύστημα και τον τρόπο παιχνιδιού της Κυριακής. Οι αλλαγές ευτυχώς έγιναν και ήταν κοντά στη φιλοσοφία του άρθρου.

Μετά Χριστόν προφήτες, δόξα σοι ο Θεός υπάρχουν πολλοί... πριν τον αγώνα όμως το παίζουν Αλέκοι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΣΤΟ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ; ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΜΗΠΩΣ ; ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ

Anasto είπε...

Επειδή το πρόγραμμά μου είναι λίγο πιεσμένο, αν δε θες να περιμένεις απευθύνσου καλύτερα στην παρακάτω διεύθυνση, έχουν ταχύρρυθμα προγράμματα και παράδοση στο να βγάζουν μεγάλους προπονητές.

http://www.cgs.gr/

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΜΕΝΤΟΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΣ ; ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ;

Ανώνυμος είπε...

To gegonos einai pos o Lemonis einai ligos gia ton Olympiako pou oramatizomaste. Oso omos i omada einai mesa se olous tous stoxous mas ofeiloume na ton stirizoume os proponiti, esto kai an sto elliniko protathlima fetos mas exei kanei prezakides