12 Αυγ 2008

Αυτοί είναι οι ΑΡΔ...

Ποιοί είναι επιτέλους αυτοί οι ΑΡΔ;

Όλοι τους ξέρουν. "Ζουν ανάμεσα μας", που λένε. Είναι αυτοί που ισχυρίζονται οτι "επιτελούν λειτούργημα" και πως "μοναδικός σκοπός τους είναι η καταγραφή γεγονότων και η παρουσίαση τους στον κόσμο όπως ακριβώς είναι, με στόχο την ενημέρωση και μόνο την ενημέρωση". Ίσως, λέμε εμείς, να ισχύει αυτό, μόνο στα ρεπορτάζ πολεμικών ανταποκριτών. Στον αθλητικό τύπο της χώρας μας όμως, ο στόχος κάθε άλλο παρά η ενημέρωση είναι. Κύριος στόχος ενός ΑΡΔ είναι η παραπληροφόρηση, η δημιουργία εντυπώσεων, η διασπορά ψευδών ειδήσεων προκειμένου να πουληθεί κανένα φύλλο και να έρθει καμμιά χορηγία.

Είναι εύκολο πάντως να εντοπίσεις τους ΑΡΔ :

* Είναι αυτοί που κουνάνε με συγκατάβαση το κεφάλι όταν βγαίνουν στα ραδιόφωνα οι δήθεν Ολυμπιακοί, κρυμμένοι πίσω από ψευδώνυμα "ο Γιάννης απ'το Χολαργό", "ο Δημήτρης απ'τα Λιόσια" και "ο Κώστας απ'τα Σούρμενα" και λένε "ντρέπομαι που είμαι Ολυμπιακός" (σκατά στα μούτρα τους, λέμε εμείς, όποιος ντρέπεται να γίνει βάζελος), ενώ αν βγεί κάποιος και τους πεί τα πράγματα με τ'όνομα τους δε τον αφήνουν να μιλήσει.

* Είναι αυτοί που ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι με τις κινήσεις του Ολυμπιακού. Είναι αυτοί που θεωρούν "πεταμένα λεφτά" τα 7.500.000 ευρώ του Μπελούτσι και αποθεώνουν τη μεταγραφή Χριστοδουλόπουλου που στοίχισε (μαζί με τη χορηγία) άλλα τόσα. Είναι αυτοί που θεωρούν περίγελο τον Φέλιξ Μπόρχα, αλλά κρίνουν ως "κράμα Ζάετς-Ρότσα" τον Άντι Βλάχο. Είναι αυτοί που γελάνε με τον Φέλιξ Αμποάγκουε και το Ζίζι Ρόμπερτς, αλλά αποθέωναν τον Τζέϊσον Πόλακ, τον Άλβιν Τσέκολι, τον "καρχαρία" Χέλγκι Σίγκουρντσον, τον Μάρκο Βίλα.

* Είναι αυτοί που κατηγορούν τον Κομπότη (και τον κάθε Κομπότη) του Λεβαδειακού οτι είναι "δεμένος στο άρμα του Κόκκαλη" αλλά σιωπούν ένοχα αναφορικά με την αμαρτωλή σχέση Παναθηναϊκού - ΟΦΗ. Είναι αυτοί που μιλάνε για "κουμάντο του Κόκκαλη", όταν εκ μέρους του Παναθηναϊκού δίδονται χορηγίες σε ανταγωνιστικές ομάδες και κανονίζονται μεταγραφές με ανταλλαγές παικτών.

* Είναι αυτοί που όταν στον Παναθηναϊκό χρίζεται αρχηγός ο 18χρονος Νίνης το θεωρούν "σημάδι υγιούς ανταγωνισμού" και "ευφυή απόφαση", ενώ όταν στον Ολυμπιακό έβγαζαν τον 18χρονο Καστίγιο ήταν "χουνέρι των παικτών στον προπονητή" και "διακωμώδηση της διαδικασίας εκλογής αρχηγού". Που να κατέβαινε δηλαδή ο Κόκκαλης και να έχριζε ο ίδιος τον Καστίγιο ή κανέναν Μενδρινό αρχηγό.

* Είναι αυτοί που πάντοτε όταν αγωνίζεται ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, μειώνουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον εκάστοτε αντίπαλο του, είτε αυτός λέγεται Μοζίρ είτε λέγεται Ρεάλ Μαδρίτης. Κερδίζει ο Ολυμπιακός τη Ρεάλ, "ΜΕ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΡΕΑΛ ΕΧΑΣΕ ΑΠ'ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ". Κερδίζει η Ρεάλ, "ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΠ'ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛ". Ενώ, όταν παίζουν οι αγαπημένες τους ομάδες, οι αντίπαλοι πάντοτε είναι πλήρεις, στην καλύτερη κατάσταση της ιστορίας τους, τρόμος για τους αντιπάλους, προκαλούν δέος σε όλο τον πλανήτη. Αν χάσουν, όλα καλά : "ΠΑΛΕΨΕ, ΑΛΛΑ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΟ ΘΗΡΙΟ". Αν κερδίσουν, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...

* Είναι αυτοί που όταν ο Ολυμπιακός χάνει στην Ευρώπη με μεγάλο σκορ, θεωρούν οτι "ντροπιάζει το Ελληνικό ποδόσφαιρο". Είναι οι ίδιοι που όταν ο Παναθηναϊκός πάθει καμμιά πανωλεθρία λένε πως "απλά βρέθηκε σε άσχημη βραδιά", ενώ για την ΑΕΚ, ουδείς λόγος : "Η ΑΕΚ πήρε μάθημα πανεπιστημιακού επιπέδου και μπορεί να διδαχθεί πολλά απ'αυτό" (απ'τις καλύτερες ατάκες που'χω ακούσει ποτέ σε περιγραφή αγώνα, εύγε).

* Είναι αυτοί που κατηγορούνται απ'τους ίδιους τους συναδέλφους τους ότι είναι έμμισθοι υπάλληλοι των ΠΑΕ που... αγαπούν και φροντίζουν πάνω απ'όλα "το καλό του συλλόγου", ακόμα κι αν αυτό σημαίνει το κακό άλλων ανθρώπων.

* Είναι αυτοί που βγάζουν εμπρηστικά πρωτοσέλιδα τις παραμονές των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά κλαίνε για την έκρηξη βίας, αναρωτώμενοι "που οδηγείται το ποδόσφαιρο".

* Είναι αυτοί που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν γραμμή και να χρεώσουν στον Ολυμπιακό κινήσεις που δεν έγιναν ποτέ. Αλησμόνητη θα μείνει η προσπάθεια εφημερίδας το καλοκαίρι του 2005 να επιβάλλει ως ιδανική λύση για τον Ολυμπιακό τον Ρόναλντ Κούμαν, λοιδωρώντας τελικά την επιλογή του Τρόντ Σόλιντ από ραδιοφώνου (κυρίως).

* Είναι αυτοί που τόσο χρόνια επαναλάμβαναν με έμφαση ότι δεν έρχονται μεγάλοι παίχτες στην Ελλάδα, παρά μόνο σε ιδιαίτερα προχωρημένη ηλικία, με σκοπό να επικολλήσουν τα τελευταία ένσημα. Τώρα, όμως, ψάλλουν ύμνους προς τον Ριβάλντο και Ζιλμπέρτο Σίλβα, παρόλο που (α) ο πρώτος αποτελεί μάλλον παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς σύμφωνα με τους αντικειμενικούς προσφέρει πιο πολλά τώρα, στα 30φεύγα του, και στα 32 του, που ήρθε στον Ολυμπιακό και (β) ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν φαίνεται να έχει έρθει απλώς για να επικολλήσει τα τελευταία ένσημα, αλλά για να αναλάβει με απευθείας ανάθεση την θέση του Διοικητή του Ι.Κ.Α.!

* Είναι αυτοί που επιμένουν να ομιλούν περί διαιτησίας, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να συγκρίνουν τα «ρόστερ» των ομάδων και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για την συγκρότησή τους. Είναι αυτοί που δεν τολμούν να παραδεχτούν το πασιφανές, ότι δηλαδή οι μεγάλες ομάδες χτίζονται μόνο με μεταγραφές μεγάλων παιχτών. Ούτε με ηρωικά "τσικό" ούτε με παγκοσμίως άγνωστα "λαβράκια" (εξαίρεση ίσως να αποτελεί ο Άγιαξ, που φτιάχνει μια μεγάλη ομάδα κάθε 10 χρόνια, αλλά αυτό δε νομίζω ότι αποτελεί το πρότυπο ελληνικών ομάδων). Όπως και να το κάνουμε "φίλοι" αντικειμενικοί ο Βαζέχα (όσα και να έχει προσφέρει στην ομάδα του) δεν θα γίνει ποτέ Τζιοβάνι...

* Είναι αυτοί που πάντοτε έχουν έναν λόγο συμπάθειας για τους διαιτητές που σφυρίζουν τους άλλους, δικαιολογώντας ακόμα και ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ως "ανθρώπινα λάθη". Είναι οι ίδιοι που το σφύριγμα ενός ανάποδου πλάγιου υπέρ του Ολυμπιακού το χαρακτηρίζουν ως ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

* Τέλος, είναι αυτοί που μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90 αποθέωναν τον "μεγάλο Παναθηναϊκό του Βαρδινογιάννη" και τη "μεγάλη ΑΕΚ των Μελισσανίδη-Καρρά" προβάλλοντας πάντα πως δεν υπήρχε τίποτε το μεμπτό, ήταν καθαρά θέμα δυναμικότητας των ομάδων η κατάκτηση των πρωταθλημάτων. Είναι αυτοί οι ίδιοι, που μετά την έλευση Κόκκαλη στον Ολυμπιακό το γύρισαν στην... αντικειμενικότητα και έγιναν Πανιώνιος, Ατρόμητος, Φοίβος Κρεμαστής και Αλμωπός Αριδαίας. Είναι αυτοί που βρίσκουν μια σκευωρία πίσω από κάθε νίκη του Ολυμπιακού, είναι αυτοί που μίλησαν για παράγκες, είναι αυτοί που μας λένε για τον Παπουτσέλη αλλά σιωπούν ένοχα για το Χαρλαβάνη, το Σπανέα, την οικογένεια Βασσάρα και όλα τα άλλα παιδιά.

Όλοι αυτοί είναι οι ΑΡΔ. Οι Αλήτες-Ρουφιάνοι-Δημοσιογράφοι.

Υπάρχουν εκατοντάδες ακόμα παραδείγματα και δε χρειάζεται να τα γράψω εγώ. Απλές διαπιστώσεις είναι, τα βλέπουμε καθημερινά είτε από ραδιοφώνου, είτε από τηλεοράσεως, είτε διαβάζοντας εφημερίδες. Στις ημέρες μας η κατευθυνόμενη δημοσιογραφία ξεπερνάει κάθε όριο. Παλαιότερα υπήρχε ένα "ΦΩΣ", μια... (ζωή σε λόγου μας) "μεγαλυτέρα των Βαλκανίων" και ένας "Φίλαθλος" (αργότερα προστέθηκε και η "ΩΡΑ", κίτρινης απόχρωσης), ενώ υπήρχε και το δέος απ'το... Βορρά, τα "ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ", με το "Φίλαθλο" να είναι ο "αντικειμενικός" της υπόθεσης. Σήμερα, με 14 (!) αθλητικές εφημερίδες σε κυκλοφορία (και άλλες τόσες προσπάθειες έκδοσης εντύπων που έκλεισαν), πολλές εκ των οποίων οι αριθμοί διάθεσης τους τις καθιστούν μη βιώσιμες (αλλά αυτές όλως περιέργως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα...) τα δημοσιεύματα είναι πιο καθοδηγούμενα από ποτέ. Προσθέστε τα "αθλητικά ραδιόφωνα" και την πλήρη "βαζελοποίηση" του κρατικού ραδιοφώνου, αλλά και τα γνωστά ιδιωτικά κανάλια που παίζουν το δελτίο τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και έχετε πλήρες το παζλ της... αδέσμευτης δημοσιογραφίας στην εποχή μας.

Σαφώς και δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ΑΡΔ. Δυστυχώς όμως - και το ξέρουν και οι ίδιοι, αφού "off the record" το φωνάζουν, δε το λένε απλά - ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους που αγγίζει και το 80% είναι καθοδηγούμενο και φυσικά δεν εξαιρούνται και κάποιοι "δικοί μας" που προσπαθούν να "περάσουν γραμμή" στον κόσμο, αντί να επισημαίνουν τα κακώς κείμενα και τα χτυπήματα που επιχειρούν - συνήθως κάτω απ'τη ζώνη - οι αντίπαλοι. Και φυσικά δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από κάποιον "αντικειμενικό" που "το παίζει" Ολυμπιακός. Σέβομαι πολύ περισσότερο κάποιον κάνει προπαγάνδα υπέρ του Παναθηναϊκού ή όποιας άλλης ομάδας, παρά κάποιον που το παίζει super-duper Ολυμπιακάρας και σε κάθε ευκαιρία κάνει κακόβουλη κριτική, ενδεδυμένη με το μανδύα του "αντικειμενικού".

Ηθικό δίδαγμα : Ασφαλέστερος κριτής των καταστάσεων είναι μόνο ο εαυτός μας. Πλέον δε μπορούμε να θεωρήσουμε ως πηγή πληροφόρησης ούτε καν τους "δικούς μας", αφού οι μεν βλέπουν το μαύρο, άσπρο, ενώ οι δε βλέπουν μόνο την καταστροφή, πόσο μάλλον τους "αντικειμενικούς".


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πεσετέρο λάβε σε παρακαλώ μερικές προσθήκες κι από εμένα :
Είναι αυτοί που τόσο χρόνια επαναλάμβαναν με έμφαση ότι δεν έρχονται μεγάλοι παίχτες στην Ελλάδα, παρά μόνο σε ιδιαίτερα προχωρημένη ηλικία, με σκοπό να επικολλήσουν τα τελευταία ένσημα. Τώρα, όμως, ψάλλουν ύμνους προς τον Ριβάλντο και Ζιλμπέρτο Σίλβα, παρόλο που (α) ο πρώτος αποτελεί μάλλον παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς σύμφωνα με τους αντικειμενικούς προσφέρει πιο πολλά τώρα, στα 30φεύγα του, και στα 32 του, που ήρθε στον Ολυμπιακό και (β) ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν φαίνεται να έχει έρθει απλώς για να επικολλήσει τα τελευταία ένσημα, αλλά για να αναλάβει με απευθείας ανάθεση την θέση του Διοικητή του Ι.Κ.Α.!
Είναι αυτοί που επιμένουν να ομιλούν περί διαιτησίας, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να συγκρίνουν τα «ρόστερ» των ομάδων και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για την συγκρότησή τους. Είναι αυτοί που δεν τολμούν να παραδεχτούν το πασιφανές, ότι δηλαδή οι μεγάλες ομάδες χτίζονται μόνο με μεταγραφές μεγάλων παιχτών. Ούτε με ηρωικά «τσικό» ούτε με παγκοσμίως άγνωστα «λαβράκια» (εξαίρεση ίσως να αποτελεί ο Άγιαξ, που φτιάχνει μια μεγάλη ομάδα κάθε 10 χρόνια, αλλά αυτό δε νομίζω ότι αποτελεί το πρότυπο ελληνικών ομάδων). Όπως και να το κάνουμε φίλοι αντικειμενικοί ο Βαζέχα (όσα και να έχει προσφέρει στην ομάδα του) δεν θα γίνει ποτέ Τζιοβάνι…

Unknown είπε...

Τα πρόσθεσα :)
Να'σαι καλά :)

Ανώνυμος είπε...

Katarxas eimai olympiakos.TO blog sou einai polu enhmerwtiko kai parallhla arketa endiaferon.Exw genika mia aporia ,den diadwnw ka8olou oti o pao,aek kai den xerw poies alles omades exoun prospa8hsei kai exoun kataferei me diafores na to pw vrwmikes taktikes na kerdisoun match kai genika na eunoh8oun.8a h8ela na xerw thn gnwmh sou an 8es fusika na mou thn peis sto kata poso o olympiakos exei adikhsei h8elhmena alles omades.Exoun ginei diafora peristatika ta opoia den boroume na ta agnohsoume kai den xerw an sxetizodai me xrhmatismo diaihth apo x,y paragodes tou olympiakou,logw eppirohs tou olympiakou h einai aplws tuxaia.

Unknown είπε...

Κατ'αρχάς σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Κατά δεύτερον, αν για κάτι μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, είναι πως ουδέποτε έχουμε κατηγορηθεί για χρηματισμό διαιτητή. Η διαιτησία ήταν άθλια ανέκαθεν στην Ελλάδα και οι διαιτητές ανέκαθεν "αβάνταραν" αυτόν που ήταν "απο πάνω", κάποιοι περισσότερο κάποιοι λιγότερο. Η ειδοποιός διαφορά όμως είναι η εξής :

1) Ο Βαρδινογιάννης έπαιρνε τηλέφωνα στην ΕΠΟ του Τριβέλλα και απαιτούσε. Αν η διαιτησία δε του άρεσε σε κάποιον αγώνα, έκανε ντου στα αποδυτήρια με το κουμπούρι και όλα έπαιρναν το δρόμο τους.

2) Ο Μελισσανίδης έκανε ντου και αναποδογύριζε τα τραπέζια ή την έπεφτε στους διαιτητές στη φυσούνα.

Η άποψη μου είναι πως ο Ολυμπιακός σαν ΠΑΕ Ολυμπιακός ΔΕΝ έχει βλάψει ηθελημένα άλλες ομάδες. Η μοναδική ομάδα που δικαιούται να νιώθει αδικημένη (με τον Ολυμπιακό να τη βλάπτει ηθελημένα, αφού ήξερε εκ των πραγμάτων οτι την στέλνει αδιάβαστη) είναι η Καλαμαριά, με τον Ολυμπιακό όμως και πάλι να λειτουργεί απολύτως νόμιμα.

Να'σαι καλά. Αν έχεις κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα που θα ήθελες να συζητήσουμε, είτε γράψε τα εδώ είτε στείλε μου mail στο pesetero@freemail.gr

katalanos7 είπε...

Αν και παλιό το άρθρο πάντα επίκαιρο!!!
Όσα γράφεις είναι ο ορισμός των ΑΡΔ.
Να συμπληρώσεις επίσης ότι όταν τσακώνονται παίκτες του Ολυμπιακού είτε στην προπόνηση είτε μετά από κάποιο αγώνα είναι πάντα κωλοπαιδαράδες και αλήτες που κοιτάνε την πάρτη τους...!!!
Όταν όμως αυτό συμβαίνει σε άλλες ομάδες αυτό είναι υγεία!!!!!
Γιατί προέρχεται από το μεγάλο πάθος που δείχνουν μέσα από την προπόνηση για μία θέση στην ενδεκάδα ή αν συμβεί μετά από χαμένο αγώνα είναι από τη στεναχώρια τους που ενώ τα έδωσαν όλα,δεν τους ήθελε η μπάλα.
Μακριά από τον Ολυμπιακό μας οι ψευτοολυμπιακάρες.
Μετά από χρόνια ανάγνωσης εφημερίδων και αθλητικών sites ευτυχώς έχω μάθει να αναγνωρίζω πότε να δίνω βάση σε ένα δημοσίευμα ή ποιά κομμάτια του να κρατάω.
Και για να κλείσω για τους ΑΡΔ,δείτε τι γράφει σήμερα ο γνωστός Ολυμπιακάρας μακαρονάς.
Ενώ από τη διοίκηση είπαν πως φορ θα πάρουμε τον Αύγουστο (και όλα δείχνουν ότι θα είναι και πολύ καλό όνομα) και όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να καλυφθούν πρώτα οι θέσεις του αμυντικού και αριστερού χαφ,αυτός γράφει σέντερ φορ και γρήγορα...
http://www.bam.gr/article/183031
Τόσες μέρες δεν βιαζόταν,μόλις είπε η διοίκηση ότι προηγούνται οι άλλες 2 θέσεις τον έπιασε ο πόνος.

Υ.Γ.Και μετά ο εν λόγω κύριος έχει ακόμα την απορία γιατί την έπεσαν σε αυτόν και στο αφεντικό του ένα σωρό οπαδοί έξω από το Luis II στον αγώνα με την Μονακό πριν 5 χρόνια.Όσοι ήταν σε αυτό το παιχνίδι ξέρουν τι έγινε.Αλλά εκεί δεν τον είδα να υπερασπίζεται και πολύ όσα γράφει στη φυλλάδα του.

Ανώνυμος είπε...

EGW EIMAI ARRWSTOS GAUROS ALLA EXW KOTSIA KAI THA TA PW EXW APO TA DONTIA XWRIS NA THELW NA YPERASPISTW TIN OMADA MOU. ME TIN AEK SINEVISAN TA EXIS:
1. ONTWS EINAI XERI TOU MELBERG GIATI EINAI APLWMENO KAI ALLAZEI TIN POREIA TIS BALAS.
2. DEN EINAI PENALTI OUTE TOU ZEVLAKOF GIATI DEN ALLAZEI TIN POREIA TIS BALAS KAI EINAI DIPLA STON BLANCO, OUTE TOU NEMETH GIATI KANEI THEATRO KAI PEFTEI MONOS TOU.
3. STO GOAL TIS AEK DEN IPARXEI OFFSIDE ALLA EXEI PROIGITHEI EPTHETIKO FAOUL TOU NEMETH STON A. PAPADOPOULO. SINOLO: I ADIKIA GIA KATHE OMADA ALLA OI GNWSTOI ARD DEN EIPAN TIPOTA GIA TI FASI TOU GOAL TIS AEK WS SINITHOS.
ME TIN KAVALA SINEVISAN TA EXIS:
1. DE METRISE KANONIKO GOAL TOU LEONARDO. O KANONISMOS LEEI OTI ENAS PAIKTIS GIA NA EPIREASEI TOOPTIKO PEDIO TOU TERMATOFYLAKA PREPEI NA EINAI ENTOS MIKRIS PERIOXIS KAI O DIOGO STIN PROKEIMENI PERIPTWSI DEN ITAN.
ME TI LARISA SINEVISAN TA EKSIS:
1. DE DOTHIKE PENALTI SE XERI TOU MELBERG.
2. MAS ESTINE EXW APO TIN PERIOXI MAS STO DEUTERO IMIXRONO ME ANIPARKTA FAOUL.
3. DEN EDWSE PENALTI STO DUDU.
4. EKOPSE ME ANIPARKTO OFFSIDE TO ZAIRI PU EVGAINE MONOS TOU.
ME TON PANIWNIO SINEVISAN TA EXIS:
1. DE MAS DOTHIKE PENALTI STON A. PAPADOPOULO KAI STON TOROSIDI.
2. DEN APEVALE TO MANIATI POU KLADESE ME TA DIO PODIA TO LEONARDO.
STO PAO-ARIS SINEVISAN TA EXIS:
1. DE DOTHIKE PENALTI STON ARI SE SPRWXIMO TOU SARIEGI SE PAIKTI TWN KITRINOMAURWN. PERAN APO PENALTI ITAN KAI DEUTERI KITRINI KARTA ARA APOVOLI KATI POU SIMAINEI POS THA EHANE TO AURIANO PAIXNIDI ME TIN AEK. OI PAIKTES TOU ARI OMWS DEN EKANAN OPWS EKANAN STO PERSINO PAIXNIDI ME TO THRYLO EKTOS EDRAS (2-1 KERDISAME) POU URLIAZAN GIA TI DIAITISIA. XARAKTIRISTIKES OI DILWSEIS TOUS GIA ANTHRWPINA LATHI.
PAROLA AUTA OI GNWSTOI ARD MAS PAROUSIAZOUN SAN EUNOIMENOUS. EYGE!!!

Jordi_7 είπε...

Καλοί όλοι αυτοί που πολεμάνε τον Ολυμπιακό αλλά χειρότεροι είναι αυτοί που ρίχνουν στάχτη στα μάτια των αρρώστων. Αυτοί που σας έπεισαν οτι ο Ζαιρί είναι ο νέος Τζόλε, οτι ο Ζίκο ήρθε να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, οτι ο Κόκκαλης θα κάνει την μεγάλη μεταγραφή, οτι ο Ντούντου αξίζει μια θέση στην Εθνική Βραζιλίας κλπ κλπ.