22 Αυγ 2008

Η βλακεία είναι αήττητη...

Ντεμάκος πάπαλα! Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς το Ντέμη; Έδωσε συνέντευξη τύπου το παιδί και δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από την προεδρία της ΑΕΚ, διευκρινίζοντας πως αυτό δεν θα συμβεί άμεσα, αλλά μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, τότε δηλαδή που εκπνέει το πενταετές πλάνο που είχαν καταρτίσει αυτός και οι μέτοχοι. Χαρακτήρισε την ΑΕΚ που παρέλαβε "διαλυμένο FIAT" και δήλωσε με στόμφο πως την παραδίδει... "Mercedes".

Βρε κακομοίρη, κατ'αρχάς ποιά Mercedes; Ένα επιδιορθωμένο Mirafiori ήταν, είναι και θα είναι η ΑΕΚ. Πάντα αυτό ήταν στην ιστορία της, πάντα αυτό θα είναι. Ένα Mirafiori που θα μπαίνει σφήνα ανάμεσα στους άλλους δύο, όταν αυτοί ξεμένουν από βενζίνη και πάνε στο βενζινάδικο. Είπε τέλος πάντων διάφορα ο Ντεμάκος που δεν πείθουν ούτε τους φανατικούς οπαδούς του (αν υπάρχουν τέτοιοι), αλλά που αποτελούν καλό "πάτημα" για τους φίλους του δημοσιογράφους που θα του κάνουν πλάτες προκειμένου να αποχωρήσει το Μάϊο (ΑΝ μείνει μέχρι τότε και δεν εξαναγκαστεί να φύγει νωρίτερα) ως αναμορφωτής της ΑΕΚ.

Ωστόσο, η ατάκα που αξίζει σχολιασμού είναι η ακόλουθη : "Σίγουρα είναι λόγος ότι δεν είναι το καλύτερο ποδόσφαιρο που υπάρχει, αλλά δεν θέλω επεκταθώ. Θεωρώ ότι είμαι ξένο σώμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν θέλω να καταγραφεί αυτό ως σημαντικός λόγος. Οι σημαντικοί λόγοι που φεύγω βρίσκονται μέσα στην ομάδα μου". Μάλιστα. Είναι ξένο σώμα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, είπε ο ιδεολόγος Θεμιστοκλής. Δε μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτό το σύστημα λέει ο πάντα "έξω απ'τα δόντια" Νικολαΐδης.

* Για ξένο σώμα, πάντως, έβγαλε καλά φράγκα από πριμ του κράτους (μέσω εθνικής Ελλάδος). Αχ, βρε κακό Ελληνικό ποδόσφαιρο...
* Για ξένο σώμα, δεν είχε ποτέ πρόβλημα μισθολογικά ούτε υπήρχαν εκκρεμότητες σε βάρος του, σε αντίθεση με τους άλλους συμπαίκτες του. Αχ, βρε κακό Ελληνικό ποδόσφαιρο...
* Για ξένο σώμα, μια χαρά συνεργάστηκε με υφυπουργούς και βουλευτές για να φύγει ο Ψωμιάδης απ'την ΑΕΚ. Αχ, βρε κακό Ελληνικό ποδόσφαιρο, άτιμη Ελληνική πολιτεία.
* Για ξένο σώμα, μια χαρά βολεύτηκες σαν πρόεδρος και μπήκες στο άρθρο 44. Αχ, βρε κακό Ελληνικό ποδόσφαιρο...
* Για ξένο σώμα και ηθικό στοιχείο, μια χαρά χρησιμοποίησες τους οπαδούς της ΑΕΚ για να "πείσουν" όσους δεν πείθονταν να δεχτούν την μείωση των αποδοχών τους ή την άνευ αποζημίωσης αποχώρηση τους. Αχ, βρε κακό Ελληνικό ποδόσφαιρο, εσύ φταίς για όλα.

Ντεμάκο, μια χαρά χρησιμοποίησες το Ελληνικό ποδόσφαιρο και την πολιτεία για να κάνεις το κομμάτι σου. Τώρα που φεύγεις και σαν παράγοντας όπως έφυγες και σαν ποδοσφαιριστής, αποτυχημένος και άτιτλος, θυμήθηκες οτι το ποδόσφαιρο μας δεν είναι καλό κι εσύ είσαι ξένο σώμα. Ενώ αν έπαιρνες πέρυσι το πρωτάθλημα όλα θα ήταν μέλι γάλα, προφανώς... Δε πειράζει, η καλύτερη ανταμοιβή σου είναι το ανελέητο κράξιμο που τρως εδώ και αρκετό καιρό. Και θα συνεχίσεις να το τρως για αρκετό καιρό ακόμα.

Α, και που'σαι Ντεμάκο... Μη πας μακριά, γιατί έχεις κάποιες δικαστικές εκκρεμότητες από πέρυσι με τον μπαρμπα-Σωκράτη. Ο Σωκράτης μπορεί να γέρασε και να βάρυνε, Ντέμη μου, αλλά κάτι τέτοια δε τα αφήνει να πέσουν κάτω. Ετοιμάσου ή για κωλοτούμπες, ή για να βάλεις το Φοίβο να κάνει διπλοβάρδιες γράφοντας τραγούδια στη Δέσποινα για να ξεχρεώσεις...

Άμα οι άνθρωποι το φυσάνε το χρήμα και έχουν πλάνο...

Οι άλλοι, οι πολυμετοχικοί, έβαλαν τον "Διευθυντή Ποδοσφαίρου" τους, Κώστα Αντωνίου, αλλά και τον προπονητή τους, Χενκ Τεν Κάτε, να εξηγήσουν τα ανεξήγητα στον κόσμο της ομάδας τους. Βγήκε λοιπόν ο "ούτε νεκρός δε γυρίζω στον Παναθηναϊκό" Κωστάκης και έκανε δηλώσεις πρώτος : "Η ομάδα φέτος είχε πολύ μεγάλη ρευστότητα. Θα μπορούσαμε να είχαμε ξοδέψει δύο και τρεις φορές περισσότερα χρήματα απ’ όσα δώσαμε. Όμως, δεν το κάναμε γιατί όλα τα πράγματα πρέπει να γίνονται με μέτρο. Ψάχναμε παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Χρειαζόμασταν για παράδειγμα ποδοσφαιριστές με ταχύτητα που θα μπορούσαν να παίξουν καλά στο ένας εναντίον ενός. Επίσης, θέλαμε παίκτες που να είναι νέοι, φιλόδοξοι, αλλά παράλληλα δεν θέλαμε να στερηθούμε εμπειριών. Γι’ αυτό αποκτήσαμε αρκετούς νέους, αλλά και τον Ζιλμπέρτο που προσφέρει και εμπειρία. Τρίτον, δεν θέλαμε να φτιάξουμε ένα ρόστερ μόνο με ξένους παίκτες. Θέλαμε να φτιάξουμε ένα μικρό ρόστερ κι αυτή είναι η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός κάνει τόσες πολλές μεταγραφές σε μια περίοδο. Από δω και πέρα θα δουλέψουμε στο σκάουτινγκ και την αναζήτηση ταλέντων.

Το συνολικό κόστος των μεταγραφών που έγιναν, χωρίς τα 5,1 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για τις ανανεώσεις των Μάτος και Ιβανσιτς έφτασαν τα 23,4 εκατομμύρια ευρώ. Το ότι κάναμε όμως 8-9 μεταγραφές δεν σημαίνει ότι θα σαρώσουμε και τα πάντα. Αντίθετα, τα πράγματα τώρα είναι πιο δύσκολα, αφού ο προπονητής καλείται να κάνει ομάδα όλους αυτούς τους νέους παίκτες. Η ομάδα λοιπόν χρειάζεται χρόνο για να κριθεί. Πήραμε τον Ζιλμπέρτο, έναν πολύ μεγάλο παίκτη, αλλά δεν τον πήραμε για να ντριμπλάρει επτά παίκτες και να σκοράρει. Το λέω αυτό γιατί πρέπει να δίνουμε στον κόσμο τη σωστή διάσταση.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο υλικό που διαθέτουμε και πιστεύουμε ότι κάναμε τις κινήσεις που έπρεπε.
Θα αποκτήσουμε κεντρικό αμυντικό μόνο αν προκύψει κάτι εξαιρετικό. Καλό θα ήταν να έχουμε έναν αριστεροπόδαρο αμυντικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τους παίκτες που έχουμε. Ίσως να ήταν και δική μου αδυναμία το γεγονός ότι δεν κλείσαμε νωρίτερα το θέμα. Ωστόσο δεν ήμουν διατεθειμένος να αναλάβω το ρίσκο να κλείσουμε έναν παίκτη με πολύ μεγαλύτερη αξία από την πραγματική. Υπήρχαν περιπτώσεις παικτών για τους οποίους δίναμε πιθανότητες 5% να γίνει η μεταγραφή, αλλά τελικά έγινε κι άλλες που τις θεωρούσαμε σίγουρες και χάλασαν. Η περίπτωση του Ζιβέ είναι πολύ δύσκολη. Βέβαια όπως σας είπα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα σε μια μεταγραφική περίοδο. Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήταν να κάνει σ’ αυτή την υπόθεση και από δω και πέρα είναι θέμα της Μαρσέιγ, του παίκτη και του μανατζέρ του. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα να χτυπήσουμε παίκτη επειδή τον ήθελε ο Ολυμπιακός. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν από τις τελευταίες επιλογές μας για τη θέση του αμυντικού".

Καλά μας τα'πε ο Κωστάκης. Απο πλευράς μας εμείς λέμε πως, αν ο Κόκκαλης φερ'ειπείν, είχε χάσει όπως έχασε ο Παναθηναϊκός τον Αβραάμ, τον είχαν "φτύσει" στα μούτρα υπερποδοσφαιριστές όπως ο... Πεγεράνο και ο Ζιβέ, αν περνούσε μήνυμα οτι οι άμπαλοι Βραζιλιάνοι (πλην Ζιλμπέρτο Σίλβα) που πήρε είναι "παικταράδες" και δήλωνε πως "ακυρώνει τη μεταγραφή του Πάμπλο Αϊμάρ γιατί δε χωράει στα πλάνα της ομάδας", το πιο πιθανό είναι να είχαμε βγεί στους δρόμους.

Βγήκε μετά και ο Τεν Κάτε και προσπάθησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Πως δηλαδή οι Σαλπιγγίδης-Νίνης και Καραγκούνης-Γκούμας, έγιναν και... ξέγιναν αρχηγοί σε μια νύχτα. "Μετά το φιλικό με τον Ατρόμητο κανονίσαμε η ομάδα να έχει πέντε αρχηγούς. Είπα στη διοίκηση να έχουν το περιβραχιόνιο οι Γκούμας και Καραγκούνης για να μιλάνε για θέματα πριμ με τη διοίκηση, ενώ επέλεξα και άλλους τρεις. Εναν ξένο, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα για να εκπροσωπεί τους ξένους της ομάδας, τον Σαλπιγγίδη, επειδή είναι καλός παίκτης και χαρακτήρας και τον Νίνη. Επέλεξα τον Νίνη για να εκπροσωπεί τη νέα γενιά γιατί πιστεύω πως είναι καλό να παίρνει ευθύνες. Εχει τα φόντα να γίνει ο μελλοντικός ηγέτης της ομάδας και πρέπει βέβαια να έχει ευθύνες. Οταν θα παίζουν ένας εκ των Καραγκούνη ή Γκούμα θα έχουν αυτοί το περιβραχιόνιο. Στην Πράγα το περιβραχιόνιο το πήρε ο Σαλπιγγίδης γιατί πριν το ματς ο Καραγκούνης μου είπε να το δώσω στον Σαλπιγγίδη. Ηταν μια εξαιρετική κίνηση από τον Καραγκούνη και έδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι και μακάρι να σκέφτονται όλοι όπως αυτόν".

Στη συνέχεια είπε κάτι που αν το έλεγε προπονητής του Ολυμπιακού, οι ορδές των ΑΡΔ θα έβαλλαν πανταχόθεν εναντίον του, στολίζοντας τον με απαξιωτικά και ειρωνικά σχόλια : "Έχουμε την ποιότητα για να τα πάμε καλά εντός συνόρων, ωστόσο στην Ευρώπη είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί οι συγκρίσεις των μπάτζετ με τις πρωτοκλασάτες ομάδες όπως η Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα κ.τ.λ. είναι άνισες. Στόχος μου είναι να φτιάξουμε ένα σύνολο σαν κι αυτό που έφτιαξε η Εθνική Ολλανδίας στο πόλο γυναικών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς. Δούλεψαν σκληρά κι έφτιαξαν ένα πολύ δυνατό σύνολο. Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που αναλαμβάνω ομάδα με παρόμοιο σχέδιο. Κάπως έτσι ήταν τα πράγματα όταν πήγα στην Μπαρτσελόνα με τους ανθρώπους της να έχουν ένα αντίστοιχο σχέδιο για την δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας". Ναι, σωστά είδατε. Ο Παναθηναϊκός φέτος ακολουθεί το μοντέλο της εθνικής... πόλο γυναικών της Ολλανδίας.

Για το τέλος κράτησε το καλό : "Αν πάρουμε το πρωτάθλημα θα μεθύσω". Δε χρειάζεται να περιμένεις μέχρι τότε, κερνάμε εμείς. Στην υγειά σου...


Οι βρυκόλακες είναι αθάνατοι...
Το παρών λέει στην κλήρωση των πρωταθλημάτων της Β' και Γ' εθνικής κατηγορίας έδωσε εχθές ο Θαλής... εεεε συγνώμη, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ο "καπετάνιος" στο ξενοδοχείο "Metropolitan". Τι δουλειά είχε εκεί; Τα κουσούρια δεν κόβονται, αδέλφια. Όπως τότε με τις αλησμόνητες κληρώσεις κυπέλλων με τα κατεψυγμένα μπαλάκια του Δραμουντάνη, που έβγαζαν τον Ολυμπιακό με τον ΠΑΟΚ στον 2ο γύρο και τον Παναθηναϊκό με τους Μακεδονικούς και τους Νέους Επιβάτες μέχρι τη φάση των ημιτελικών. Παλιές καλές μέρες, ε καπετάνιε; Ο επίτιμος πρόεδρος του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε να πεί τη γνώμη του για τη φετινή ομάδα και απάντησε πως "το πιο σημαντικό για την ομάδα είναι να χτίζεται σιγά-σιγά και όχι να αγοράζεται από τη μια μέρα στην άλλη". Εμείς από πλευράς μας - επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις - ένα έχουμε να πούμε :

...ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΗ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: