27 Αυγ 2008

Η επίθεση και η ντροπή...

Με σημαία το "οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας", από εχθές το μεσημέρι έχει ενορχηστρωθεί η επίθεση εναντίον του Ολυμπιακού, με "στρατηγούς" φυσικά τους δημοσιογράφους (όσοι έτυχε να ακούσουν αθλητικό δελτίο ειδήσεων σε MEGA και STAR καταλαβαίνει τι εννοώ) και υποστηρικτές - δυστυχώς - και αρκετούς από εμάς. Εχθές λοιπόν, ενώ η αποστολή της Ανόρθωσης κινείτο επί της Αττικής οδού, σύμφωνα με καταγγελίες των ανθρώπων της Κυπριακής ομάδας, περίπου 25 μηχανές περικύκλωσαν και ακινητοποίησαν το λεωφορείο που μετέφερε την 38μελη αποστολή για περίπου 35 λεπτά εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές εναντίον των ανθρώπων της Ανόρθωσης. Χρειάστηκε - όπως λένε - παρέμβαση διμοιρίας της αστυνομίας για να "απεγκλωβιστεί" το πούλμαν και να συνεχίσει την πορεία του.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης Αλέξανδρος Αλεξάνδρου έσπευσε να δηλώσει : "Κάναμε διάβημα στην UEFA. Θα μείνουμε 2 ημέρες στην Αθήνα και πρέπει να διαφυλάξουμε την ασφάλεια μας. Ενημερώσαμε όποιον έπρεπε να ενημερώσουμε, για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Καταλαβαίνω ότι σε αυτό το παιχνίδι παίζονται τόσο αγωνιστικά όσα και οικονομικά πολύ μεγάλα συμφέροντα. Αλλά θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να γίνονται τέτοια πράγματα. Έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές στις τάξεις μας οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Αναστάτωση υπήρξε αλλά τουλάχιστον αυτοί έδειχναν ήρεμοι. Υπήρχαν όμως και ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ξαναδεί τέτοια πράγματα και ήταν πράγματι πολύ ανήσυχοι για όσα συνέβησαν. Πλέον έχει επέλθει η ηρεμία αλλά έχουμε να πάμε και στο Καραϊσκάκη".

Να δούμε όμως την ιστορία απ'την αρχή;

Πριν από 15 ημέρες στον αγώνα της Κύπρου, οι διοικούντες της Ανόρθωσης έκαναν ιστορία με τα εισητήρια που έπρεπε να πάρει ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα τελικά να πάρουμε στα χέρια μας πολύ λιγότερα από αυτά που δικαιούμασταν. Ο επίσημος Ολυμπιακός μίλησε με τη διοίκηση της Ανόρθωσης, τελικά έκανε πίσω και δεν πήρε τελικά σεβαστό αριθμό εισητηρίων που εδικαιούτο. Η φιλοξενία όπως κατήγγειλαν οι ΥΠΕΡΑΝΩ παράγοντες του Ολυμπιακού... μεταξύ τους, ήταν άθλια και είχαν πολλά παράπονα ενώ τα υβριστικά συνθήματα για τον Ολυμπιακό, τον Πειραιά και τον κόσμο του δονούσαν το στάδιο επί 90+ λεπτά.

Καμμία αντίδραση απ΄τον επίσημο Ολυμπιακό ως τώρα. Έρχεται λοιπόν η ώρα της ρεβάνς. Ο Ολυμπιακός ως "αντίποινα" για τη "φιλοξενία" της Ανόρθωσης, κάνει θέμα με το 5% των εισητηρίων που δικαιούται η Ανόρθωση. Η διοίκηση της Κυπριακής ομάδας, αντί να επικοινωνήσει ΠΡΩΤΑ με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, ως όφειλε, απείλησε πως θα προβεί άμεσα σε καταγγελία στην UEFA, πυροδοτώντας το κλίμα. Κάποιες δηλώσεις για "βέβαιη πρόκριση" αλλά και τα... αποκυήματα φαντασίας οτι ο Κόκκαλης έπιασε την Ανόρθωση στο ημίχρονο του αγώνα της Κύπρου το 1998 (ναι, μιλάνε για τον Ολυμπιακό της σεζόν 1998-1999 που έφτασε ενα κλικ πριν τους 4 της Ευρώπης) και "πλήρωσε" τον αγώνα, φούντωναν τη φωτιά που σιγόβραζε. Ήρθε και το χθεσινό δημοσίευμα στο www.anorthosis.net που ανέφερε πως προετοιμάζουμε σκηνικό Ριζούπολης για τον μεταξύ μας αγώνα και έκλειναν το κείμενο τους με την εξής ατάκα : "Το παιχνίδι θα παικτεί στο γήπεδο... κι εκεί θα κριθεί η πρόκριση. Αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο, ενώ όσοι δοκιμάσουν την ανοχή του Γερμανού διαιτητή και της UEFA θα διαπιστώσουν ότι ο Πλατινί δεν είναι Γκαγκάτσης!" και το γλυκό έδεσε...

Ήρθε λοιπόν το χθεσινό περιστατικό. Ένα περιστατικό που προκαλεί περισσότερο το γέλιο, παρά τον προβληματισμό. Η ίδια η αστυνομία αναφέρει πως δεν καταγγέλθηκε κανείς προπηλακισμός. Ο ίδιος ο οδηγός του πούλμαν αναφέρει πως δεν υπάρχουν φθορές, παρά μόνο... φτυσιές. Ο ίδιος ο εκπρόσωπος τύπου παραδέχθηκε πως απλά τους έλεγαν "ακατάληπτα πράγματα" και τους "απειλούσαν" : "Όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο μας περίμεναν οπαδοί του Ολυμπιακού. Η αστυνομία μερίμνησε και μας έβγαλε από άλλη έξοδο, χωρίς να αντιληφθεί κανείς τη φυγή μας. Μάλιστα άλλαξαν και το προγραμματισμένο δρομολόγιο για να αποφευχθεί οτιδήποτε. Στην Αττική οδό περίπου 30 άτομα με μηχανάκια άρχισαν να μας πλησιάζουν. Κάποια στιγμή κάποιοι μπήκαν μπροστά και ακινητοποίησαν το λεωφορείο. Έβριζαν Θεούς και Δαίμονες. Έλεγαν ακατάληπτα πράγματα και μας απειλούσαν. Δεν μας πέταξαν τίποτα γιατί στην Αττική Οδό δεν υπήρχε τίποτα για να μας πετάξουν. Μας συνόδευε μόνο ένα αστυνομικό αυτοκίνητο και έπειτα από 30 με 40 λεπτά όταν ήλθαν ενισχύσεις μια διμοιρία των ΜΑΤ, μόνο τότε έφυγαν αυτοί οι άνθρωποι και μπορέσαμε να έλθουμε στο ξενοδοχείο μας. Ταξιδέψαμε στην Τραπεζούντα και δεν μας υποδέχτηκαν έτσι οι Τούρκοι οπαδοί, αν και πήραμε την πρόκριση από την Τράμπζονσπορ.Έχουμε πάει σε χώρες σαν τα Σκόπια που είναι εχθρικές και δεν είχαμε τέτοια αντιμετώπιση. Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτοί οι κάφροι αντιπροσωπεύουν τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά η Ανόρθωση είναι μια Ελληνική ομάδα της Κύπρου που ήλθε στην Αθήνα για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι πόλεμο".

Εχθές το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ανόρθωσης έσπευσε να δηλώσει πάλι οτι προπηλακίστηκε, την ώρα που θα γινόταν η προπόνηση της Ανόρθωσης. "Ήρθαμε για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά μόνο ως τέτοιος δεν αντιμετωπίζεται. Έχουν προπηλακιστεί από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο της ομάδας μας, ενώ έχουν χτυπηθεί και κάποιοι. Πρώτη φορά είδα 1.000 άτομα να μας βρίζουν και να μας φτύνουν. Αρχικά, ήταν να μη γίνει η προπόνηση. Ντρέπομαι αν αυτό είναι ποδόσφαιρο. Ντρέπομαι που ανήκω σε αυτό το χώρο. Δεν είμαι ανακριτής για να πω τι έγινε. Το λεωφορείο σταμάτησε μπροστά στα αποδυτήρια και εκεί βρισκόντουσαν μπορεί και 2.000 άτομα, που περικύκλωσαν το λεωφορείο και από εκεί και πέρα δεν θέλω να πω τίποτα. Δεν είναι τρόπος διεξαγωγής αγώνα αυτός. Για τα υπόλοιπα να ρωτήσετε να μάθετε. Υπήρχε και παρατηρητής που ήταν παρών και τα είδε όλα. Μάλιστα, δεχθήκαμε επίθεση και στη φυσούνα του γηπέδου. 7-8 υπάλληλοι του σταδίου με μαύρες φανέλες όρμησαν πάνω μας, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα. Δέχθηκα κι ένα χτύπημα. Ο παρατηρητής μας είπε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα σκεφτεί για την αυριανή διεξαγωγή του αγώνα".

Ο Γιάννης Μώραλης από πλευράς Ολυμπιακού απάντησε άμεσα σε όσα κατήγγειλε ο Ανδρέας Παντελή, μιλώντας στην "ΕΡΑ Σπορ" : "Άκουσα τον κ. Παντελή να ισχυρίζεται ότι υπήρχαν 1.000 – 2.000 άτομα. Όμως, επειδή υπήρξαν εκπρόσωποι της ΠΑΕ εκεί και απ' ότι έμαθα και από την αστυνομία, μιλάμε για 50 με 70 – το πολύ - άτομα, κάτι που δείχνει μία τάση. Δεν προπηλακίστηκε κανείς. Η αποστολή της Ανόρθωσης κατέβηκε από πούλμαν όταν αυτοί φύγανε. Ο παρατηρητής ήταν παρών και είπε ότι αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση και δεν σταματήσουν οι κροτίδες, δεν θα γίνει προπόνηση. Από όσο ξέρω, η προπόνηση ξεκίνησε κανονικά, ενώ δεν έγινε καμία χρήση χημικών. Η επιθυμία να μεγαλοποιήσουμε τόσο πολύ ένα νέο επεισόδιο, κακό και ανεπίτρεπτο για μας, δεν είναι σωστή. Αν ήταν 1.000 και 2.000 άτομα εκεί, η αστυνομία δεν θα μπορούσε να επέμβει. Η φυσούνα του γηπέδου είναι εντός γηπέδου, ουδείς από τους οπαδούς δεν πέρασε στο Καραϊσκάκη. Αν δεν γινόταν η προπόνηση, όντως το ματς θα ήταν στον αέρα. Θέλω να πιστεύω ότι όταν κάποιος είναι κοντά σε ένα τέτοιο περιστατικό, είναι εν βρασμώ ψυχής και θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις, γι' αυτό θεωρώ ότι είπε όλα αυτά ο κ. Παντελή. Είναι η τρίτη φορά που θέλουν να μας καταγγείλουν (οι άλλες δύο με τα εισιτήρια και με το κρούσμα στην Αττική Οδό) και θεωρώ ότι μόνο αυτή είναι υπαρκτή και μεμπτή περίπτωση. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα κάνει την έκθεση του ο παρατηρητής και αν δείτε εσείς για παρουσία 1.000 ατόμων και χρήση χημικών τότε θα πρέπει να με καλέσετε και να μου πείτε ότι είπα ψέματα".

Η αλήθεια είναι πως όλοι μα όλοι στην Ανόρθωση, βλέποντας οτι το 3-0 σε τίποτα δε τους εξασφαλίζει, ξεκινάνε μια προσπάθεια να περάσει η ομάδα τους στους ομίλους του Champions League άνευ αγώνος. Ο πρόεδρος της ομάδας προσπαθεί να πείσει τον κόσμο όλο οτι δέχθηκαν... κλωτσιές και πως έχει ενημερωθεί ο εκπρόσωπος της UEFA. Η φάμπρικα που ξεκίνησε η Ανόρθωση με την UEFA δε θα της βγεί καθόλου σε καλό.

Τώρα δικαίως θα βγεί κάποιος και θα ρωτήσει : "Καλά όλα αυτά ρε φίλε, αλλά ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει απ'τα Ελληνικά δεδομένα, τον χαρακτηρίζει η λεβεντιά, πρέπει να αγνοήσει τις όποιες προκλήσεις και να δείξει πως είναι υπεράνω". Δυστυχώς, αυτή η "υπεράνω" στάση που κρατάει ο Ολυμπιακός ορισμένες φορές έχει γίνει η αιτία για ήττες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. "Υπεράνω" ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2003-2004 που έβαλε τους βάζελους στη Ριζούπολη με εισητήρια, "υπεράνω" όταν οι βάζελοι για τη ρεβάνς είπαν "πάρτε τα @@ μας, δε δίνουμε εισητήρια" σε ένα παιχνίδι που καθόρισε - ελέω Δούρου την τύχη του πρωταθλήματος. Υπεράνω - να πάμε και στα πιο πρόσφατα - και με την Ανόρθωση και τα όσα έγιναν στην Κύπρο, υπεράνω στα όσα ακούσαμε σε οπαδικό επίπεδο, υπεράνω και σε καταγγελία στην UEFA για τα εισητήρια, υπεράνω σε όλα; Ε όχι ρε παιδιά...

Ο Ολυμπιακός στην Ευρωπαϊκή του ιστορία έχει αντιμετωπίσει αρκετές αντιπαθητικές ομάδες. Με το χέρι στην καρδιά και με βεβαιότητα ως Pesetero λέω οτι η Ανόρθωση είναι το πιο σιχαμερό ποδοσφαιρικό σωματείο που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Ολυμπιακός μέχρι σήμερα. Έχουν περάσει ομάδες και ομάδες, παράγοντες και παράγοντες με "μπλαζέ" ή προκλητική συμπεριφορά, αλλά αυτό το χάλι με τους καραγκιόζηδες της Ανόρθωσης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Καταλήγοντας : Ο αγώνας δεν είναι "Ελλάδα vs Κύπρος". Είναι Ολυμπιακός εναντίον Ανόρθωσης. Οι Κύπριοι ως λαός είναι αδέλφια μας και είναι φυσικό πως η κόντρα μας είναι με την Ανόρθωση σε επίπεδο ομάδας και οπαδών και όχι... Ελλήνων και Κυπρίων. Οι πιο φανατικοί ίσως πουν "αδέλφια μας και αυτοί της Ανόρθωσης". Αν κάποιοι από εμάς θεωρούν αδελφούς τους αυτούς που φώναζαν πριν 15 βράδια "Γαμήστε τον πούστη τον Ολυμπιακό" και "είναι πουτάνα του κάθε γαύρου η μάνα", με γειά τους και χαρά τους. Εγώ δεν πρόκειται πάντως να το πω. Στο κάτω κάτω δεν είδα πουθενά, ούτε στα ΜΜΕ ούτε σε message boards κλπ να αναφέρεται πουθενά η φράση "ντροπή, οι Ολυμπιακοί είναι Έλληνες και οι Έλληνες είναι αδέλφια μας" παρά μόνο ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια.

Υ.Γ. 1 : Εκτόξευσαν λέει ύβρεις και απειλές εναντίον της αποστολής και χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι. Αν κάθε φορά που γινόταν επίθεση στο πούλμαν του Ολυμπιακού τρέχαμε στα αρμόδια όργανα, θα'χε πήξει η Ευρώπη στην τιμωρία. Αλλά έτσι είναι... άλλοι έχουν φραστικά επεισόδια και τρέμουν σύγκορμοι απειλώντας να πάνε μέχρι το... Λευκό οίκο, άλλοι πάλι τρώνε πέτρες και μολότοφ αλλά κατεβαίνουν να παίξουν (και συνήθως κερδίζουν, κάνοντας τους άλλους να παθαίνουν Πάρκινσον). Τιμή και δόξα στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Υ.Γ. 2 : Μα καλά, είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει μια ομάδα σα την Ανόρθωση οτι με τον Ολυμπιακό έχει ελπίδες μόνο αν πάει το ματς στο λάου-λάου; Είναι δυνατόν να προσπαθείς να κερδίσεις με μανούρες το βασιλιά της μανούρας;

Υ.Γ. 3 : Εκνευρισμένοι, λέει, οι παίκτες της Ανόρθωσης, είπαν "θα γαμήσουμε τον Ολυμπιακό". Ελάτε να μας γαμήσετε... με τον κώλο, όπως το 1998.

Υ.Γ. 4 : Όπως γράφτηκε και στον τύπο, όλως τυχαίως το "στάδιο" της Ανόρθωσης κρίθηκε ακατάλληλο για να φιλοξενήσει Ευρωπαϊκούς αγώνες μια ημέρα μετά τη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Εντελώς τυχαίο οτι κάποιος κύριος ονόματι Λευκαρίτης είναι αντιπρόεδρος της UEFA...

Υ.Γ. 5 :
Πάμε ρε Ολυμπιακάρα μου, πάμε ρε Θρύλε...


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Gia soy re magka... Etsi einai opos ta les, ante me ta kirilikia na poume

Ανώνυμος είπε...

Πεσετέρο, συνήθως συμφωνώ μαζί σου, αλλά εδώ θα διαφωνήσω. Είναι δυνατόν, επειδή η Ανόρθωση είναι μικρή ομάδα να συμπεριφερόμαστε κι εμείς έτσι; Εγώ ξέρεις τι θέλω; Να μπει ο Ολυμπιακός σήμερα στο γήπεδο και στο 90' το ταμπλό να γράφει 5-0! Μπορούν οι παίχτες μας να το κάνουν; Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στους προκλητικότατους Κύπριους. Όχι φτυσιές, βρισιές και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ο παρατηρητής της ΟΥΕΦΑ ήταν παρών όταν έφτασε η Ανόρθωση στο Καραϊσκάκη και μάλλον θα μας καλέσουν σε απολογία. Ας ηρεμήσουμε όλοι, το αποτέλεσμα θέλουμε, δε θέλουμε να σκοτώσουμε τους αντιπάλους. Ότι οι Κύπριοι υπερβάλλουν είναι αντιληπτό. Αλλά δεν έχουμε λόγο να τους δίνουμε πατήματα. Ραντεβού- μόνο- στο γήπεδο!

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει στους Έλληνες (και ιδίως στον λαό του Ολυμπιακού) εθνική μειοδοσία στο ζήτημα της Κύπρου. Πολλώ μάλλον να κατηγορήσει για δήθεν αντεθνική αντιμετώπιση Κυπρίων, δηλαδή Ελλήνων αδελφών. Ο λαός του Ολυμπιακού διακατέχονταν πάντοτε από πατριωτικά αισθήματα και ουδέποτε από φασιστικές και μοναρχικές αντιλήψεις. Μακριά από εμάς κάθε τέτοια ιδεολογία που μόνο δεινά προξένησε στην πατρίδα μας (της Κύπρου συμπεριλαμβανομένης).
Ωστόσο, εκείνοι που έχασαν ανθρώπους από τους Τούρκους, την ίδια ώρα που στο πλάι τους πολεμούσαν Έλληνες πατριώτες, είναι επιεικώς απαράδεκτο να δηλώνουν ότι «…έτυχαν καλύτερης αντιμετώπισης στην Τουρκία…». Σίγουρα θα έτυχαν καλύτερης αντιμετώπισης από αυτήν που έλαβαν οι πατέρες τους κατά την άνανδρη επιδρομή του τουρκικού αττίλα, όταν εκείνοι κατέρριπταν εκ λάθους τα ελληνικά μαχητικά, που είχαν σπεύσει σε βοήθειά τους…
Το ασυγχώρητο όμως είναι ότι, προκειμένου να ενισχύσουν την φαρέτρα τους στον επικοινωνιακό πόλεμο, που προηγείται του σημερινού αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό, δεν διστάζουν να βεβηλώσουν τα ιερά και τα όσια, να παίξουν δηλαδή με το πατριωτικό αίσθημα του κάθε Έλληνα, να αναφερθούν εμμέσως στην εθνική τραγωδία της Κύπρου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο καθιστούν την ομάδα της Ανόρθωσης – και όχι φυσικά τον ελληνικό, κυπριακό λαό - την αντιπαθέστερη (πράγματι) ομάδα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Ολυμπιακός.

Ανώνυμος είπε...

+1

Ανώνυμος είπε...

εμενα κανενας κυπριος δεν ειναι αδερφος μου και επειδη εχω παει κυπρο και ο αδερφος μου ηταν ελδυκ ξερω ποσο αδερφια μας θεωρουνε. μονο οταν τους συμφερει.τρωμε βρησηδι απειρο. δεν θυμαμαι σε κανενα πολεμο να ηρθαν τα αδερφια μας να μας βοηθησουν... στη καβατζα μια ζωη ειναι.ρωτηστε ποσοι κυπριοι σπουδαζουν στην αρχικη δυναμη κατοχης (αγγλια). οταν θελουν κατι αδερφια και αδερφια, ασε ρεεεεε.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Pesetero συμφωνω με οσα εγραψες. Εγιναν καποια εκτροπα αλλα οι ανθρωποι της ανορθωσης ειναι υπερβολικοι. Ειναι φανερο οτι φοβουνται το κλιμα και κανουν τα παντα για να μας εκφοβισουν με την ΟΥΕΦΑ ετσι ωστε το Καριασκακη να ειναι σαν εκκλησια, οπως ακριβως το θελουν! Ελα ομως που δεν θα τους περασει! Βλεπεις εχουν μυριστει τα εκατομμυρια και τους εχει πιασει η λιγουρα. Φυσικο ειναι για μια ομαδα με μπατζετ 7 εκ αφου τα χρηματα των ομιλων ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσο για αυτους.

Οσο αφορα τους Κυπριους φιλαθλους, εκτος απο ολους εμας εδω στην Κυπρο που ειμαστε αρρωστοι γαυροι να εισαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι μη ανορθωσιατες Κυπριοι θα ειναι με τον Ολυμπιακο αποψε. Αλλωστε ποιος θελει να παρει η ανορθωση 10 εκ απο τους ομιλους και μετα να κανει περιπατο το πρωταθλημα για τα επομενα χρονια?! Δυστυχως ομως καποιοι δημοσιογραφοι στην Ελλαδα και στην Κυπρο προσπαθουν να αναγαγουν ενα ποδοσφαιρικο αγωνα σε πολεμο μεταξυ Ελλαδας-Κυπρου. Το αποψινο παιχνιδι ειναι καθαρα μεταξυ δυο ομαδων και τα καποια εκτροπα που εγιναν θα γινονταν σε οποιοδηποτε αγωνα μεταξυ δυο ελληνικων η δυο ελληνοκυπριακων ομαδων! Απλα οι παραγοντες της ανορθωσης ξερουν καλα το παιχνιδι και ειναι ετοιμοι να κανουν τα παντα για να μας αποπροσανατολισουν και να προκριθουν.

Ελπιζω αποψε η ομαδα να ειναι αυτη που πρεπει και να περασουμε! ΦΟΡΤΣΑ ΡΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ!

ΙΜ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟ.

ΜΑΛΙΣΤΑ.

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ :

1. ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΑ ΟΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΖΙ.

2. ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ 16 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

3. ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΟΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΗΤΤΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ.

4. ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ "ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΠΟΥΛΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΠΙΑΝΕΤΑΙ" ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ. ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ... ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΓΩΓΗ ...

5. ΤΕΛΟΣ, ΘΥΜΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ :

"ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ
ΤΟΝ ΠΥΡΙΝΟ ΣΟΥ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕ ΛΥΓΑ ΠΟΤΕ !!!"