8 Ιαν 2008

Οι μοιραίοι...

― Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
― Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα.

Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας έβρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
Κωστας Βάρναλης - Οι Μοιραίοι

Σε μια από τις 3 διακοπές του αγώνα απ'το διαιτητή Λάζαρο Πολατιάν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β' Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Καράογλου, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε απειλητικά προς τον διαιτητή της αναμέτρησης. Ο Θοδωρής Καράογλου μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό "ALPHA" σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας : "Ξεκαθαρίζω πως δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω επεισόδια. Ο διαιτητής θα πυροδοτούσε τον αγώνα αν τον διέκοπτε και αυτό ήταν που ήθελα να αποφύγω. Ζητώ συγνώμη αν η εικόνα που φάνηκε δίνει λάθος εντύπωση. Δεν ήταν απειλητική η στάση μου απλά ήθελα να αποφύγω να πυροδοτηθεί ένας τόσο ήρεμος αγώνας, με την διακοπή". Η κάμερα άλλα έδειξε όμως, λεβεντιά...

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πολιτικάντης "ευαίσθητος" με τον Ολυμπιακό κάνει... μπούκα στον αγωνιστικό χώρο. Τη σεζόν 1996-1997, στο πρώτο πρωτάθλημα μετά τα πέτρινα χρόνια, άλλος ένας βουλευτής έκανε "Ντου" (μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας, Διονύση Ψωμιάδη - γνωστό "Μακεδονομάχο" και αδελφό του γνωστού γραφικού Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη) στον αγώνα Καβάλας-Ολυμπιακού 1-2, για να "διαμαρτυρηθεί" στο διαιτητή Κασναφέρη για τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Συνέχεια στο πάρτι έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής και παλαιός ποδοσφαιριστής της ομάδας, Μπάμπης Ξανθόπουλος, που δήλωσε : "Σήμερα έδιωξαν άλλους δύο ανθρώπους απ'το ποδόσφαιρο, εμένα και τον Αντώνη το Ρέμο". Αφού τελικά αποφάσισε να... μείνει στο ποδόσφαιρο και αυτός και ο Ρέμος και το ποδόσφαιρο μας τελικά να μη στερηθεί την πολύτιμη παρουσία τους, μίλησε στον γνωστό Αθλητικό Metropolis για τα όσα έλαβαν χώρα στον Σαββατιάτικο αγώνα με τον Ολυμπιακό, την κίνηση του κ. Πολατιάν να διακόψει την αναμέτρηση αλλά και την "επέμβαση" του Βουλευτή της Ν.Δ., Θόδωρο Καράογλου, προκειμένου να συνεχιστεί και να τελειώσει ο αγώνας :

"Είμαστε περίπου έξι μήνες στην διοίκηση με τον Αντώνη Ρέμο. Ήρθαμε για να δούμε αν μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Δίνουμε εισιτήρια στους φιλοξενούμενους προς απογοήτευση των δικών μας φιλάθλων οι οποίοι μας κατηγορούν. Ντρέπομαι όμως πρώτα για τον εαυτό μου, που είμαι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου για τα όσα έγιναν. Σαν Ηρακλής και εγώ σαν Μπάμπης Ξανθόπουλος για 14 παιχνίδια δεν είπαμε τίποτα για την διαιτησία, ήταν εντολή του προέδρου και την υπακούσαμε".

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όμως, δε μπόρεσες να μη μιλήσεις, ε Μπάμπη μου; Η μήπως μίλησες γιατί είναι εντολή προέδρου να μιλάτε κάθε 15 παιχνίδια; Και κάτι άλλο ρε Μπάμπη... Το σταυρό σου να κάνεις που δίνει ο Ρέμος εισητήρια στους φιλοξενούμενους και βγάζετε κανένα φράγκο γιατί όχι μεταγραφές, μικροπωλητές απ'τα φανάρια θα μαζεύατε για να συμπληρώσετε 11άδα.


"Η δική μου προσπάθεια έγινε για να μην διακόψει το παιχνίδι ο κ. Πολατιάν, το ίδιο έκανε και ο κ. Καράογλου. Το Καυταντζόγλειο είναι ανοιχτό γήπεδο, βάζουμε διπλάσια σεκιούριτι για να μπορέσουμε να περιορίσουμε αυτούς που ίσως θελήσουν να μπουν μέσα. Φοβούμενοι ότι θα διακόψει το παιχνίδι ο κ. Πολατιάν, αρχικά του είπα κοίτα με στα μάτια, γιατί στο πρώτο ημίχρονο έβριζαν την Θεσσαλονίκη και την μητέρα του Κατσαμπή. Γι΄ αυτό κατέβηκα και ζήτησα να μην σταματήσει το παιχνίδι. Είμαι από τους παλιούς και θυμάμαι το παιχνίδι του Ηρακλή με την ΑΕΚ με τον κ. Παμπορίδη που είχαν μπει όλοι μέσα και έγινε "γης μαδιάμ".

Ο Κατσιαμπής πριν αρχίζουν να τον βρίζουν, αν θυμάμαι καλά ρε Μπάμπη, δε γύρισε στην εξέδρα των Ολυμπιακών και τους έκανε χειρονομίες μετά το γκολ; Η μήπως ήσουν... απασχολημένος εκείνη την ώρα;

"Εμείς δεν θέλουμε να αδειάζουμε τα γήπεδα αλλά να τα γεμίζουμε. Μπράβο και στον κ. Καράογλου, εγώ ήμουν μόνο με τον κ. Χαίτογλου. Δεν μπήκε για να κάτι άλλο, να πει δώσε μου πέναλτι αλλά με το κύρος του να βοηθήσει. Είναι δυνατόν να τον κατακρίνει κανείς; Ήμαρτον. Δεν σκέφτηκα να πάρω την ομάδα και να φύγω, γιατί θα έκανα κακό στην ομάδα που αγαπάω. Δεν ήταν λύση αυτή. Δηλαδή στις 14 αγωνιστικές δεν έχουμε αδικηθεί; Αλλά δεν θα γίνουμε γραφικοί. Όταν έχεις αξιοπρέπεια και αγαπάς αυτό που κάνεις θέλεις το 50-50. Ορκιστήκαμε να μην μιλήσουμε, κακώς κάνω και τώρα αλλά βλέπω χθες και σήμερα η προσπάθεια ενός ανθρώπου να κατακρίνεται. Έπρεπε να πει ο κ. Καράογλου μπείτε μέσα και διαλύστε τα. Ευχαριστώ και τον κ. Καλόπουλο που βοήθησε ώστε να μην διακοπεί το παιχνίδι. Άλλοι μου κουνούσαν το δάχτυλο στα αποδυτήρια. Δεν έβρισα κανένα, δεν απείλησα κανένα. Ζήτησα να συνεχιστεί το παιχνίδι για να μην μπει ο κόσμος μέσα. Ας πάω φυλακή, αν οι άλλοι είναι τόσο έντιμοι κι εγώ όχι να πάω φυλακή. Δεν είναι το ήθους μας και της φιλοσοφίας μας εκφράσεις όπως η σφαγή, ούτε της διοίκηση ούτε των φιλάθλων. Αφού οι κύριοι που κρίνουν τον κ. Πολατιάν δεν τον παραπέμπουν, τότε βλέπουν καλύτερα από εμάς. Αν δεν γίνονταν αυτό το περιστατικό της διακοπής δεν θα κατέβαινα στο γήπεδο ή στα αποδυτήρια. Δεν χάσαμε από τον Παναθηναικό; Πιστεύω ότι αδικηθήκαμε."

Δεν είσαστε γραφικοί Μπάμπη μου, αλλά έχετε λυσσάξει όλως τυχαίως στο ματσάκι με τον Ολυμπιακό. ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΤΕ, Ε;

"Τι θα γίνονταν αν ξεσήκωνα 1000 φιλάθλους να φωνάζουν και να βρίζουν. Ο διαιτητής μου είπε ότι τον αποκάλεσα αλήτη, ορκίζομαι ότι δεν το είπα. Το έκανε για να δικαιολογηθεί και να τιμωρηθώ για την είσοδο μου στον αγωνιστικό χώρο".

Έλα ρε Μπάμπη... είσαστε 1000 ολόκληρα άτομα στο γήπεδο;;;

"Άλλο βάρος έχει η μητέρα του Κατσαμπή και άλλο η μητέρα το κ. Πολατιάν και του προέδρου της άλλης ομάδας και δεν προσπάθησε να κάνει το ίδιο στο πρώτο ημίχρονο; Μετά την διακοπή δεν έγινε παιχνίδι, ούτε τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων".

Η μητέρα του Πολατιάν και του προέδρου της άλλης ομάδας που κλάνεις μέντες ακόμα και να κατονομάσεις, δεν έκαναν χειρονομίες στον κόσμο, μαλάκα άνθρωπε. Κανένας ποδοσφαιριστής σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει υβριστεί ποτέ αν δεν έχει προκαλέσει. Ο Κατσιαμπής έχει γνωστό αντιΟλυμπιακό παρελθόν όχι μόνο επι Ηρακλή και ΠΑΟΚ, αλλά επί Πανιωνίου ακόμα και φρόντισε να προκαλέσει ακόμη μια φορά.

"Όσον μπορούμε θα ενισχύσουμε την ομάδα, η οποία χτίστηκε σε 15 ημέρες. Μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη του πρωταθλήματος δεν είχαμε δελτία ποδοσφαιριστών. Οι παίκτες που φέραμε θα περάσουμε από τις ιατρικές εξετάσεις και εφόσον όλα πάνω καλά, τότε θα υπογράψουν. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δώσουμε μία Συνέντευξη Τύπου με τον κ. Ρέμο για να πούμε τι κάναμε. Τώρα μιλάω γιατί μας προκαλεί αγανάκτηση".

Αγανάκτηση λοιπόν... Είναι αυτοί που δε σχολιάζουν και δεν είναι γραφικοί. Μια ευχή σου δίνω, ρε Μπάμπη. Να συνεχίσει όπως πάει ο Ηρακλής. Είναι μαθηματικά βέβαιο οτι θα παλεύει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για τη σωτηρία του. Έλα τότε ρε Μπάμπη στο Καραϊσκάκη να σώσεις τη χρονιά, χωρίς να βάλεις το Μαυρογενίδη και τον Πουρσανίδη να μεσολαβήσουν.

Έλεος πια, καραγκιόζηδες (sorry Καραγκιόζη). Είχαμε ορκιστεί - λέει - να μη μιλήσουμε για τη διαιτησία. "Υπήρχαν όρκοι, υπήρχαν όρκοι που για σένανε τους πάτησα, υπήρχαν λόγοι, υπήρχαν λόγοι που για σένανε δε κράτησα...". Αφιερωμένο, Μπάμπη μου.

ΥΓ. Όσο για τον "μεσολαβητή" βουλευτή της Ν.Δ., οι ίδιες οι εφημερίδες της Βορείου Ελλάδας τον "κράζουν". Click εδώ για να δείτε το πρωτοσέλιδο που τον κράζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: