1 Ιαν 2008

Mirnes Sead Šišić (Slovenia, 2007-2008)


Ο Μίρνες Σίσιτς γεννήθηκε στις 08/08/1981 στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2001 αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Ρούνταρ Βελένιε. Στη Ρούνταρ έμεινε μέχρι το 2003, όταν και ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηλυσιακού. Ο Σίσιτς είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2004, όταν αποτέλεσε εισήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά τελικά η μεταγραφή του δεν προχώρησε. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του με τον Ηλυσιακό στο ξεκίνημα της καριέρας του στην Ελλάδα, οδήγησαν τον Γιώργο Δώνη να τον πάρει μαζί του στη Λάρισα, όταν έφυγε και ο ίδιος απ'τον Ηλυσιακό.

Ο Σίσιτς ήταν βασικό στέλεχος στην πορεία ανόδου της Λάρισας στην Super League, άλλά την επόμενη σεζόν για διάφορους λόγους έμεινε εκτός πλάνων του Δώνη και παραχωρήθηκε στο Λεβαδειακό το Δεκέμβρη του 2005. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με το Λεβαδειακό, οδήγησαν στο δανεισμό του στον Ηρακλή το Δεκέμβρη του 2006. Από το καλοκαίρι του 2007 επέστρεψε στο Λεβαδειακό και οι πολύ καλές εμφανίσεις του ως τώρα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Super League. Νικητής στην κούρσα ο Ολυμπιακός, αφού οι Πέτρος Κόκκαλης - Ίλια Ίβιτς εισάκουσαν την εισήγηση του προπονητή, Τάκη Λεμονή που "έβαζε τα χέρια στη φωτιά για το ταλέντο του Σλοβένου" και τον έπεισε να κατηφορίσει στο λιμάνι. Το ωραίο είναι οτι την εποχή που συνηπήρξαν στον Λεβαδειακό, ο Λεμονής υποστήριζε πως ο Σίσιτς είναι μεγάλος τεχνίτης, αλλά απείθαρχος στον αγωνιστικό χώρο και συναίνεσε να παραχωρηθεί τελικά δανεικός στον Ηρακλή.

Η συμφωνία ανάμεσα στους "ερυθρολεύκους" με το Λεβαδειακό, αλλά και τον Σλοβένο μεσοεπιθετικό επετεύχθη και τα σχετικά συμβόλαια υπεγράφησαν το απόγευμα της Τετάρτης 19/12/2007. Ο παίκτης υπέγραψε 3,5 χρόνια συμβόλαιο με τη μεταγραφή του να κοστίζει συνολικά περίπου 500.000 ευρώ. Μεγάλο ατού του Σίσιτς ότι μπορούσε να αγωνιστεί τόσο στο δεξί, όσο και στο αριστερό άκρο στο χώρο της μεσαίας γραμμής και είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση.

Ο Σίσιτς έχει εξαιρετική τεχνική κατάσταση για το ύψος του (1.88), δουλεύει εξίσου καλά και τα δύο του πόδια, αλλά ώρες ώρες δείχνει να "μπλοκάρει". Δεν είναι ακριβώς θιασώτης του "δίνω τη μπάλα με τη μία" και προτιμάει πάντα να κάνει το κάτι παραπάνω, ενώ με το μαρκάρισμα των αντιπάλων δε τα πάει και πολύ καλά. Στον Ολυμπιακό πάντως παρά το ψαρωμένο ξεκίνημα έδειξε οτι μπορεί να αποτελέσει χρήσιμη μονάδα για το ρόστερ της ομάδας. Σίγουρα όχι πρωτοκλασάτη, αλλά επίσης σίγουρα πολύ χρήσιμη...

Ο Μίρνες Σίσιτς έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Θρύλου στις 5 Ιανουαρίου 2008, στο νικηφόρο αγώνα επί του Ηρακλή με 1-2 στο Καυταντζόγλειο και λίγο αργότερα χρίστηκε διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, όπου στη 2η εμφάνιση του πέτυχε και το νικητήριο γκολ στο 1-0 επί της Ουγγαρίας. Αν και ξεκίνησε "ψαρωμένος", ίσως περισσότερο απ'όσο έπρεπε, ο Σίσιτς σκόραρε το πρώτο του γκολ στη νίκη με 2-0 επί του Ατρομήτου και πέτυχε επίσης ένα εκπληκτικό γκολ στη νίκη επί της Λάρισας με 2-1 στο Καραϊσκάκη, σ'έναν αγώνα που ουσιαστικά χάρισε τον τίτλο στον Ολυμπιακό. Τη σεζόν 2007-2008 είχε 11 συμμετοχές και 3 γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά τη νέα σεζόν (2008-2009) δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του νέου τεχνικού, Ερνέστο Βαλβέρδε και έμεινε ελεύθερος να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: