17 Ιαν 2008

Παναθηναϊκός ενιαίος και αδιαίρετος (μέχρι νεωτέρας)...

Μετά την κατραπακιά - αποκλεισμό απ'το Κύπελλο (η τεσσάρα έκατσε πάρα πολύ βαριά), το κλίμα στον Παναθηναϊκό επανήλθε στα... φυσιολογικά του. Τη δημιουργία Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης που κάνει πρόταση για πολυμετοχικό σχήμα θέλοντας να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο σύλλογο ανακοίνωσαν επώνυμοι φίλαθλοι και παλιοί αθλητές του συλλόγου, με επικεφαλής τον Ανδρέα Βγενόπουλο (αντιπρόεδρος του ομίλου MIG - Marfin Investment Group, Διευθύνων Σύμβουλος του θεραπευτηρίου "ΥΓΕΙΑ" και παλιός αθλητής... ξιφασκίας - σίγουρα θα έχει μεγαλώσει φυσικά με Γαλλικά και πιάνο). Την ερχόμενη εβδομάδα η Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση θα ανακοινώσει λεπτομερώς τα σχέδιά της και την οργάνωσή της σε Συνέντευξη Τύπου και σύντομα θα δοθεί με ειδική διαδικασία η ευκαιρία σε όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να συμμετάσχουν ή να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά αυτή με τρόπο κόσμιο και ειρηνικό, όπως ταιριάζει στις αρχές και την ιστορία του Συλλόγου. Αναλυτικά η ανακοίνωση :

"Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΕΝΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟ

Ανακοινώνεται ότι με πρωτοβουλία φιλάθλων και παλαιών αθλητών του Παναθηναϊκού και με συντονιστή τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο δρομολογήθηκε η ”ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ” με όραμα έναν Παναθηναϊκό πολυμετοχικό, ενιαίο και αδιαίρετο, έναν Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή σε όλα τα αθλήματα, παράδειγμα λειτουργίας και συνεισφοράς στην Ελληνική κοινωνία.

Μπαίνοντας στον δεύτερο αιώνα της ζωής και της λειτουργίας του Παναθηναϊκού η σημερινή κατάσταση διάσπασης, διχόνοιας και απαξίωσης (πλην του μπάσκετ και λίγων άλλων εξαιρέσεων) που επικρατεί στο Σύλλογό μας δεν είναι πλέον ανεκτή από κανένα πραγματικό Παναθηναϊκό.

Στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει χάσει την ηγετική της θέση στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή της ταυτότητα και την υποστήριξη των φιλάθλων της και ο ”Σύλλογος μεγάλος” γίνεται πλέον επικίνδυνα μικρός.

Νοιώθουμε ευγνωμοσύνη στην οικογένεια Βαρδινογιάννη για την παρελθούσα και συνεχιζόμενη προσφορά τους στον Παναθηναϊκό, όμως με μεγάλο σεβασμό τους λέμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν τους ανήκει. Ο Παναθηναϊκός ανήκε, ανήκει και θα ανήκει πάντα στους φιλάθλους και τους αθλητές του και κανένας προσωρινός διαχειριστής δεν μπορεί να αποκτήσει δικαίωμα κυριότητος.

Στον Παναθηναϊκό που ονειρευόμαστε ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης δικαιούται και πρέπει (αν το θέλει) να έχει σημαντικό ρόλο, αλλά δεν μπορεί πλέον να θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός είναι δικός του χωρίς έλεγχο, χωρίς αμφισβήτηση και χωρίς την δυνατότητα προσφοράς γνώσης και χρημάτων και από εμάς, τους υπόλοιπους φιλάθλους και πρώην αθλητές του Παναθηναϊκού.

Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ μπορεί να υλοποιήσει το όραμα όλων των Παναθηναϊκών φιλάθλων και κυρίως μπορεί να συνεισφέρει στην ΠΑΕ πάθος, γνώση και χρήματα προσθετικά στα όσα προσφέρει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, με στόχο την ανατροπή της φθίνουσας πορείας του Συλλόγου μας. Κάνουμε έκκληση στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και στην οικογένεια Γιαννακόπουλου για άμεση συνεργασία μαζί μας, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού για την υλοποίηση του πολυμετοχικού, ενιαίου, αδιαίρετου και ”πρωταθλητή σε όλα τα σπορ” Παναθηναϊκού.

Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι πάνω απ΄όλα είναι Παναθηναϊκοί είναι αδιανόητο να μην ανταποκριθούν στην έκκλησή μας και να μην μας αφήσουν να βοηθήσουμε.

Την ερχόμενη εβδομάδα η ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ θα ανακοινώσει λεπτομερώς τα σχέδιά της και την οργάνωσή της σε Συνέντευξη Τύπου και σύντομα θα δοθεί με ειδική διαδικασία η ευκαιρία σε όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να συμμετάσχουν ή να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μας με τρόπο κόσμιο και ειρηνικό, όπως ταιριάζει στις αρχές και την ιστορία του Συλλόγου μας.

Ο Παναθηναϊκός είναι όλων μας, είναι δικός μας και έφθασε η στιγμή όλοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα για νέες μεγάλες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Υ.Γ. Ως προς τις χθεσινές αλαζονικές, εμπρηστικές και προσβλητικές δηλώσεις του κ. Π. Κόκκαλη και της, μεταξύ άλλων, αμφισβήτησης της ιστορίας του Παναθηναϊκού τον συμβουλεύουμε ότι η έλλειψη σεβασμού προς τον αντίπαλο είναι αντίθετη με την φίλαθλη ιδιότητα και με τις αρχές ενός μεγάλου συλλόγου όπως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Δυστυχώς, με μεγάλο σεβασμό στην ιστορία, την αξία και τους φιλάθλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, είμαστε υποχρεωμένοι να του πούμε ότι όποιος κάνει τον μάγκα με τα λεφτά και τις πλάτες του μπαμπά του είναι τζάμπα μάγκας.

Ακόμη, του θυμίζουμε ότι το παιχνιδάκι που του έδωσε ό μπαμπάς του για να παίζει είναι επικίνδυνο διότι από τις πράξεις και τα λόγια όλων στο ποδόσφαιρο, όπως κατάντησε σήμερα, μπορεί να χάνονται ακόμη και ανθρώπινες ζωές".

Ο ηγέτης που θα κάνει το "ΠΑΟ θρησκεία σκι και ξιφασκία" πραγματικότητα

Ένας και... αδιαίρετος Παναθηναϊκός. Από τη μία ο Δημητράκης Γιαννακόπουλος που αδημονεί να αναλάβει τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό για να... μαμήσει όποιον πάει να του κάνει κακό, απ'την άλλη ο Βγενόπουλος με τα πολυμετοχικά σχήματα του. Η μεγάλη πλάκα είναι οτι ο Βγενόπουλος είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο "Παναθηναϊκό Τριφύλλι" και είχε εμφανιστεί αρνητικός σε ενδεχόμενη εμπλοκή του στα δρώμενα της ΠΑΕ. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας είχε εκφράσει τον θαυμασμό του στο πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Βαρδινογιάννη για την ψυχραιμία που τον διακρίνει προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του συλλόγου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να βοηθήσει την ομάδα σε περίπτωση που του ζητηθεί, χωρίς όμως να έχει κάποιο συγκεκριμένο πόστο. Συγκεκριμένα είχε πεί :

"Πρόκειται για μια δραστηριότητα με μεγάλο συναισθηματικό φορτίο και δεν ξέρω αν θα μπορούσα να προσφέρω πραγματικές υπηρεσίες. Αν τυχόν συνέβαινε κάτι τέτοιο, οι εφημερίδες φοβάμαι θα κατέληγαν να γράφουν πως ο Παναθηναϊκός διοικείται από έναν επιχειρηματία... χούλιγκαν. Τρελαίνομαι όταν βλέπω μια συγκεκριμένη παράγκα να κατευθύνει τους τίτλους προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Και δεν μπορώ να καθίσω στο ίδιο τραπέζι και να συνδιαλλαγώ μαζί τους. Θαυμάζω τον Γιάννη Βαρδινογιάννη που μπορεί και κρατάει την ψυχραιμία του και προσπαθεί μέσα από όλες τις αδικίες να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Ειλικρινά δεν ξέρω τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν αυτές οι φήμες.Το να αγοράσω τον Παναθηναϊκό είναι εντελώς εκτός των ενδιαφερόντων μου. Είναι άλλο να βοηθήσω, αν μου ζητηθεί, χωρίς να έχω πόστα ή να φαίνομαι. Πάνω απ’ όλα, θα ήθελα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να μπορέσει να ανατρέψει τις σημερινές δομές, να φέρει νίκες και τίτλους στην ομάδα. θεωρώ ηρωικό το ότι αφιερώνει τόσο χρόνο".

Σιγά ρε... χούλιγκαν Βγενόπουλε, μη σκίσεις κανένα καλσόν όπως ανεβαίνεις τα σκαλιά στη μεζονέτα σου. Τέτοια γραφικά εγχειρήματα θυμίζουν την αλήστου μνήμης "ΕΝΩΣΗ 1924" με τους Καφετζόπουλους, τους Βούρους και τους Ψαριανούς που έτρεχαν και κατέβαζαν πανό της Original.

Στην δημιουργία της "Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης" και στην αναφορά σε αυτή του ονόματος του, αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πέτρος Κόκκαλης. Αναλυτικά τι δήλωσε ο Πέτρος Κόκκαλης:

"Χαιρετίζω τη νεοσύστατη "Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση" όπως και κάθε φίλαθλη προσπάθεια, που έχει στόχο την δημοκρατική λειτουργία των συλλόγων όπως την έχει καθιερώσει ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Εύχομαι να επιτύχει τους στόχους της και στα εκατό του χρόνια ο Παναθηναϊκός να είναι ενωμένος ώστε να μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα στον Eλληνικό αθλητισμό. Όσο για μένα προσωπικά, όλοι γνωρίζουν ότι διαχειρίζομαι με απόλυτο σεβασμό τα χρήματα της οικογένειάς μου και του Ολυμπιακού, του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού της Ελλάδας, τον οποίο έχω την τιμή να υπηρετώ επί 13 χρόνια και έχω τη δυνατότητα να εκφράζω έμπρακτα ευγνωμοσύνη στον πατέρα μου που με έκανε Ολυμπιακό".

Α και που'σαι, χουλιγκάνε... Κάτι για το τέλος. Να'χεις τρία πράγματα κατά νου :

1) Για να αφήσουν οι Βαρδινογιάννηδες τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και ξέρεις, ο Βαρδής έχει πολλά "κονέ" σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Απο πολύ χαμηλά μέχρι... όσο πιο πάνω γίνεται.

2)
Για να μπείς στον Παναθηναϊκό,θα πρέπει να αντιμετωπίσεις στα ίσια τους Παύλο & Θανάση Γιαννακόπουλο. Οι φαρμακοτρίφτες ορέγονται απ'το 1979 τον Παναθηναϊκό και αν δοθεί ευκαιρία να χωθούν στο ποδόσφαιρο, σιγά μη την αφήσουν για να μπείς εσύ.

3) Το ποδοσφαιράκι δεν είναι ξιφασκία, να φοράς το καλσονάκι σου και να διαγωνίζεσαι ντυμένος στα άσπρα, σα μπαλαρίνα. Αν τα καταφέρεις και μπείς, πλάκα θα σου κάνει ο Κόκκαλης και μετά εκνευρισμένος θα σκίζεις τα καλσόν σου.

Ούλου ρε... χούλιγκαν των V.I.P. με το Cayenne.

ΥΓ : Λαϊκή απαίτηση όπως προστάζει το επικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "DERBY" της 08/01/2008 : ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΟΥΝ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ, 03/02. Ναί ναί, να γιορταστούν. Κι εμείς θα σας στείλουμε και δώρο μια τούρτα με... τέσσερα κεράκια.7 σχόλια:

tassos είπε...

Ναί ρέ παιδιά, αλλά μέ τόν ΤΑΚΑΡΟ
τί γίνεται; Εχω βαρεθεί σέ κάθε αγώνα νά πίνω ηρεμιστικά...

IronMike είπε...

Etsi, etsi ! Sinexiste na tous xevrakonete ! Poli kalo to blog, me kalo iliko. Balte perissotera keimena gia tous vazeles na gelame me to xebrostiasma tous. THRYLE GERA PROTATHLIMA XANA

Ανώνυμος είπε...

Ο Τάκης μένει μέχρι να φύγει...... Υπομονή.... Αυτά ξέρει αυτά κάνει (παπαριές δηλ.). Ευτυχώς από ότι φαίνεται έχει ανθρώπους δίπλα του που ξέρουν ένα δυο πράγματα και γι'αυτό είδαμε 4-4-2 με Τοροσίδη στα χαφ και την ξεφτίλα του βάζελου. Πολύ γλώσσα είχαν βγάλει τα βαζελάκια μετά την Κυριακή και έπρεπε να τους βάλουμε στη θέση τους. ΑΝ τώρα αποφασίσει η διοίκηση να φέρει και κανένα προπονητή της προκοπής θα πάμε πολύ καλύτερα. Ελπίζω μόνο με το βάζελο νο2 ο Τάκαρος να μην ξεκινήσει με κανένα Σίσιτς Μενδρινό και Πατσα στο κέντρο και γυρίσουμε πάλι στη γκρίνια.

MAKIS7 είπε...

Hahahahahaha deite re ena lele me ta daxtylidakia kai tis xifaskies pou thelei na ginei kai hooligan-proedros... Traba pies kanena tsai mori loubina

Anasto είπε...

Στην ανακοίνωση του, ο αχυράνθρωπος Βγενόπουλος αναφέρει:

Υ.Γ. Ως προς τις χθεσινές αλαζονικές, εμπρηστικές και προσβλητικές δηλώσεις του κ. Π. Κόκκαλη και της, μεταξύ άλλων, αμφισβήτησης της ιστορίας του Παναθηναϊκού τον συμβουλεύουμε ότι η έλλειψη σεβασμού προς τον αντίπαλο είναι αντίθετη με την φίλαθλη ιδιότητα και με τις αρχές ενός μεγάλου συλλόγου όπως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Δυστυχώς, με μεγάλο σεβασμό στην ιστορία, την αξία και τους φιλάθλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, είμαστε υποχρεωμένοι να του πούμε ότι όποιος κάνει τον μάγκα με τα λεφτά και τις πλάτες του μπαμπά του είναι τζάμπα μάγκας."

Στη συνέντευξη του στο Παναθηναϊκό Τριφύλλι αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Από όλες αυτές τις στιγμές που έχετε ζήσει δίπλα στον Παναθηναϊκό, ποια ήταν εκείνη που σας έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά;

Αξέχαστη φυσικά θα μου μείνει η πορεία προς το Γουέμπλει. Για να είμαι όμως απολύτως ειλικρινής, οφείλω να ομολογήσω πως μία από τις μεγαλύτερες χαρές που έχω εισπράξει από το ποδόσφαιρο οφείλεται στον Ολυμπιακό. Ήταν το 7-0 από την Γιουβέντους! Όποτε χάνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, κάθομαι και βλέπω TV Magic. Κι ακόμα κι αν τύχει να πάω για ύπνο στις 4 ή τις 4.30, το επόμενο πρωί έρχομαι στο γραφείο ξεκούραστος και φρέσκος.
Την επόμενη μέρα του 7-0 πάλι όσο αντιεπαγγελματικό κι αν ακουστεί- δεν μπορούσα να δουλέψω. Όλη μέρα έπαιρνα τηλέφωνα."

"Σεβόμενος" την ιστορία και τον κόσμο του Ολυμπιακού, αμφισβητεί τα πρωταθλήματα:

"Τρελαίνομαι όταν βλέπω μία συγκεκριμένη παράγκα για σειρά ετών να κατευθύνει τους τίτλους προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση."

Εμείς από την πλευρά μας θα πούμε ότι "τζάμπα μάγκας" είναι αυτός που επειδή δεν μπορεί να νικήσει τον αντίπαλό του, χαίρεται με τις ξένες νίκες επί του αντιπάλου του.

Για το μόνο που δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε πάντως είναι ότι δεν είναι παναθηναϊκός: κι αυτός όπως και ο τυπικός παναθηναϊκός της γειτονιάς/της παρέας/του γραφείου σας, κοιμάται κι ονειρεύεται (με) τον... Ολυμπιακό.

Ανώνυμος είπε...

"Τρελαίνομαι όταν βλέπω μία συγκεκριμένη παράγκα για σειρά ετών να κατευθύνει τους τίτλους προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση."

ΙΣΤΟΡΙΚΟ... από πού τό έβγαλε αυτό
ό θεός ρέ παιδιά....;;;;;;;;

Στό Βασικό καί έναντι... καί άν ζητήσει ένσημα άμεση απόλυση..
καί χωρίς ταμείο ανεργίας...

Ανώνυμος είπε...

exexexe ti mpoulis einai aftos re