6 Ιαν 2008

Ποδαρικό με το δεξί : Ολυμπιακός Πρωταθλητής Χειμώνα 2007-2008

Μεγάλα γλέντια στη Λεωφ(λ)όρο των... στεναγμών. Ο Παναθηναϊκός είχε μαζέψει τη σάρα και τη μάρα : Παλιούς παίκτες, παράγοντες, οπαδούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και πέτυχε να γεμίσει τη Λεωφόρο για τα προεόρτια των 100 χρόνων απ'την ίδρυση του συλλόγου απ'τον οποίο δημιουργήθηκε ο Παναθηναϊκός 20 χρόνια αργότερα. Μέχρι και τον επονομαζόμενο και "πράσινο βρυκόλακα" επιστράτευσαν, τον αλησμόνητο "Καπετάνιο" Γιώργο Βαρδινογιάννη (τον άνθρωπο που είχε κάνει το σύνθημα "Βαρδινογιάννη Πουσταρά, Βάλε στον Κώλο τα Λεφτά" να τραγουδιέται σε γήπεδα, εργασιακούς χώρους, ακόμα και σε σχολεία ! ) για να παρουσιάσουν τη νέα "εορταστική" φανέλα της ομάδας και να γιορτάσουν παρέα με τον - θεωρητικά - αδύναμο Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η Καλαμαριά όμως, ακολουθώντας την συνταγή της Ξάνθης, μπήκε ταμπουρωμένη στη Λεωφόρο και μέχρι και τις καθυστερήσεις του αγώνα έφερνε τον Παναθηναϊκό προ του φάσματος της νέας εντός έδρας γκέλας. Ώσπου στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο μετρ της κωλοτούμπας, χαμένος κρίκος της ανθρώπινης βιολογίας, Γιώργος Καραγκούνης, πήρε τη μπάλα, πήγε και... έπεσε πάνω στον Μπρίτο και ο διαιτητοϋιός Γερμανάκος έδωσε το πέναλτι. Ο Σαλπιγγίδης έκανε το 1-0, οι τηλεσχολιαστές της ΝΕΤ δικαιολόγησαν την απόφαση του διαιτητή λέγοντας... "είναι απ'τις φάσεις που λέμε οτι ο επιθετικός κερδίζει το πέναλτι απ'τον αμυντικό" και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...


Ο προπονητής της Καλαμαριάς, Μάκης Κατσαβάκης, δήλωσε : "Απο την πλευρά που ήμουν έχω την αίσθηση οτι ήταν αυστηρό το πέναλτι. Ξέρουμε οτι ο φίλτατος Καραγκούνης έχει τάση να εκβιάζει νομίζω οτι ο Γερμανάκος, που είναι αξιόλογος διαιτητής, παρασύρθηκε. Η πικρία είναι γιατί την περασμένη σεζόν στο ίδιο λεπτό υπήρχε το γκρέμισμα στον Ουέλινγκτον αλλά εμείς δεν κερδίσαμε πέναλτι. Κάναμε καλή προσπάθεια παρά τις σημαντικές απουσίες που είχαμε και δεν επιτρέψαμε να γίνουν κραυγαλέες ευκαιρίες", ενώ και ο Νίκος Παπαδόπουλος δήλωσε με τη σειρά του : "Υπήρξαν παράπονα από όλους μας στο τέλος. Προσωπικά νομίζω ότι δεν υπάρχει πέναλτι. Μάλλον έπρεπε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός για να μην χαλάσει η γιορτή του συλλόγου και σ’ αυτό συντέλεσε και ο κ. Γερμανάκος. Ημουν κοντά στην φάση και δεν νομίζω ότι έγινε παράβαση".

Άλλο ένα γεγονός όμως εκτός απ'το μαϊμουδίσιο πέναλτι που κέρδισε η... μαϊμού, ήταν τα συνθήματα κατά της διοίκησης Τζίγκερ απο μερίδα των οπαδών, που δεν παραμέρισαν αυτή την "εορταστική" μέρα την κόντρα τους με τη διοίκηση για τα συνδεσμιακά θέματα. Ο Χ. Αθανασόπουλος, εκπρόσωπος της ΠΑΕ, βγήκε και κατήγγειλε οτι μερίδα οπαδών τον προπηλάκισε, έβριζε τη διοίκηση, κατέστρωνε σχέδια μπλοκαρίσματος θυρών, μαρτυρίες των ακαδημιών να φοβούνται να μπουν στο γήπεδο και κάποιες άλλες να τις τοποθετούν σε άλλες θύρες. Οι αντιφρονούντες της διοίκησης Τζίγκερ διέκοψαν τον αγώνα σε κάποια στιγμή ουσιαστικά διέκοψαν τον αγώνα λόγω ρίψης βεγγαλικών και πέρασαν με το έτσι θέλω απο την μια θύρα στην άλλη για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Μέχρι το 92' και με τη γκέλα να είναι προ των πυλών, η κατάσταση προμήνυε τεράστιες... εορταστικές εκδηλώσεις. Η μαϊμού όμως, έσωσε την παράσταση και έδωσε το φιλί της ζωής στην... αρμάδα του Πεσέϊρο.

Πάμε τώρα στην... παρα τρίχα πρωταθλήτρια χειμώνα, ΑΕΚ (της καρδιάς). Ο Αστέρας Τρίπολης απέδειξε οτι είναι πραγματικός "φονέας των γιγάντων", καθώς μετά τους Παναθηναϊκό - Ολυμπιακό - ΠΑΟΚ κέρδισε και την ΑΕΚ με 2-1, πιό εύκολα απ'ότι δείχνει το τελικό σκορ. Αρωγός της προσπάθειας του Αστέρα ο μέγας γκολκίπερ Μαρσέλο Μορέτο, όταν σε ένα σουτ που θα απέκρουε και ο... Φερέρ, έχασε τη μπάλα μέσα απ'τα χέρια του για να ανοίξει έτσι το σκορ στην Τρίπολη. Ο Αστέρας έφτασε πανεύκολα στο 2-0 και η ΑΕΚ αν και μείωσε με τον Μπλάνκο, δεν απείλησε σε καμμία φάση με ισοφάριση.

Το μόνο πάντως που δε μπορεί να αρνηθεί κανείς σχετικά με την ΑΕΚ, είναι οτι πρόκειται για ομάδα... διασκεδαστών. Μετά τον... κοσμοπολίτη Άκη "Δε Χέζομαι Ποτέ" Ζήκο, βγήκε και ο... Τραγανός Δέλλας, εκ του θιάσου "Πέστε Κάτω Οε Οε Οε" που περιόδευσε ανα τον Ελλαδικό χώρο στις αρχές του 2001. Τι είπε ο και "Κολοσσός" επονομαζόμενος; "Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάτι διαιτητές έχουν "βιονικά" μάτια και βλέπουν στα 50 μέτρα και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να διακρίνουν στα πέντε; Ελπίζω οι καλικάντζαροι να φύγουν τώρα με τα Φώτα!". Γιατί τα είπε όλα αυτά; Ο Δέλλας και οι συν αυτώ υποστήριξαν οτι ο Βασσάρας (αυτός που στο πρώτο ημίχρονο έδινε φάουλ ακόμα και τις... κόρνες των αυτοκινήτων που περνούσαν απ'την Τρίπολη) αγνόησε πέναλτι που έπρεπε να δοθεί υπέρ της... ΑΕΚ της καρδιάς σε μία φάση στην περιοχή του Αστέρα με πρωταγωνιστές τον Καφά και τον Φιλομένο.

Ο δε Δον "Κιχώτης" Φερέρ, όπως πάντα, στην κοσμάρα του : "Μετά το 2-0 ο Αστέρας δεν ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά τον ενδιέφεραν μόνο οι καθυστερήσεις. Δεν είναι ωραίο να χάνεις, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε κερδίσει φέτος πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ηττηθήκαμε με το κεφάλι ψηλά. Δεχθήκαμε τα γκολ σε δυο άτυχες στιγμές, που αν τις αποφεύγαμε το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα διαφορετικό". Είναι γίγαντας ο άνθρωπος, πάει και τελείωσε.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνολικά ήττα της Ένωσης στο πρωτάθλημα, με τους "κιτρινόμαυρους" όχι μόνο να χάνουν στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα αλλά να μένουν τρίτοι, καθώς μειονεκτούν στη διαφορά ισοβαθμίας με τον Παναθηναϊκό.

Όλα τα λεφτά πάντως ήταν το παλιό, καλό σύνθημα που φώναζαν οι οπαδοί του Αστέρα στους παίκτες της ΑΕΚ - ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν έκαναν... βουτιές για να κερδίσουν φάουλ μήπως και σκοράρει ο μπαρμπα-Ρίμπο : "Πέστε κάτω, οε οε οε"...

Μεγάλο γέλιο προκάλεσε το... δούλεμα στον γκολκίπερ της ΑΕΚ, Μορέτο, για το γκολ που... έπνιξε, ενώ ακόμα μεγαλύτερο γέλιο προκάλεσε το σχόλιο του σπίκερ της ΝΕΤ : "Ε, δε χρειάζεται τώρα καζούρα στο Μορέτο, δεν είναι σωστό αυτό, οι οπαδοί του Αστέρα έχουν δείξει οτι έχουν ένα επίπεδο"...

Κάποιοι όμως απ'τους (λίγους) ΑΕΚτζήδες οπαδούς που βλέπουν μπαλίτσα, είδαν το προφανές : Οτι με προπονητή το Δον Κιχώτη δεν κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα - είναι ήδη χαμένο, όσο στηρίζεται σε "στυλοβάτες" όπως ο Δέλλας, ο Ζήκος και ο Παντελής Φραπές. Θα κινδυνεύσει ακόμα και η συμμετοχή στο Champions League και όσο πιο νωρίς το συνειδητοποιήσουν, τόσο το καλύτερο γι'αυτούς.

Ανήμερα των Φώτων, ο Ολυμπιακός "στέφεται" πρωταθλητής χειμώνα με τον Παναθηναϊκό να περνάει στη 2η θέση και να ρίχνει την ΑΕΚ στην 3η (είναι ισόβαθμοι). Πλέον το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στις 13 του μήνα στο Καραϊσκάκη θα είναι καθοριστικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

2 σχόλια:

theodore είπε...

Χα,χα,άκου 100 χρόνια οι απατεώνες.
Τότε κι εμείς να γιορτάζουμε την ίδρυση του...Πειραϊκού Συνδέσμου που είναι από το 1894.
Μεγάλοι καραγκιόζηδες οι βάζελοι και..ψεύτες ως συνήθως.
Αλλά και τα χανουμάκια.
Τις προάλλες έκλαιγε ο Ζήκος,χθές ο Δέλλας.
Πολύ κλάμα βρέ παιδί μου.
Τι διάολο η...Μάρθα Βούρτση τους προπονεί;

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΑΠΟ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ.ΩΣΤΟΣΟ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ.ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΘΡΥΛΟ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΝΑΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ ΘΕΛΩ ΣΑΛΚΕ.ΧΑΧΑΧΑ