24 Φεβ 2008

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1 : ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

by ANASTOΣέρτζιο Κονσεϊσάο (πρώην... ποδοσφαιριστής, νυν ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ, 18/02/2008) : "Ο μοναδικός στόχος με τον κόσμο στο πλευρό μας κιόλας είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης κόντρα στον Ολυμπιακό. Διαφορετικά αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό εντός συνόρων και αλλιώς εκτός συνόρων. Τον έχω αντιμετωπίσει με την Πόρτο και μπορώ να σας πω ότι ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη είναι μικρής εμβέλειας ομάδα. Εμφανίζεται όμως καλός για την Ελλάδα. Εξακολουθεί να είναι ισχυρή ομάδα, πιστεύω όμως ότι δεν υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων και πώς αν παίξουμε όπως μπορούμε θα τον κερδίσουμε".

Θανάσης Μπούζας (εφημερίδα Metrosport, 22/02/2008) : "Ένα ταξίδι στο χρόνο αναμένεται να πραγματοποιήσουν όσοι παραβρεθούν μεθαύριο στις 7 το απόγευμα στο γήπεδο της Τούμπας. Θα συναντήσουν το παρελθόν και τις αλησμόνητες εκείνες στιγμές όπου ένας γίγαντας λαός έδινε αληθινά φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών της αγαπημένης τους ομάδας δημιουργώντας μιαν απίστευτη και συγκλονιστική παράδοση. Ήταν τότε που ο Ολυμπιακός έχανε από τα Τέμπη, που θεωρούσε το ματς με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, από την αρχή του πρωταθλήματος χαμένο. Όπου κατά τα άλλα νταής Μητρόπουλος έβγαινε τελευταίος από τα αποδυτήρια θέλοντας να γλυτώσει μέρος της ήδη ανύπαρκτης ψυχολογίας του. Βλέπετε τότε έστελνε τον Αναστόπουλο που ήταν πιο συμπαθής να βγει πρώτος. Μέρος και μέλος της τότε ομάδας του Πειραιά ήταν και ο σημερινός προπονητής του κύριος Τάκης Λεμονής. Ήταν κι αυτός ένας από τους τυχερούς άτυχους που γνώρισε από την καλή και την ανάποδη την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Φυσικά κι αυτός σαν ποδοσφαιριστής δεν χρίσθηκε ποτέ νικητής. Ήταν μόνιμα στο πλευρό του ηττημένου. Σήμερα ως προπονητής καλείται ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα του να αντιμετωπίσει μια ανάλογη ατμόσφαιρα. Ως γνώστης, λοιπόν, του παραπάνω φαινομένου που λέγεται κόσμος του ΠΑΟΚ, προσπάθησε χθες σε μια εκτεταμένη ομιλία του να ενημερώσει ι τους ποδοσφαιριστές του για την κατάσταση που θα συναντήσουν το Σάββατο. Φυσικά η ενημέρωση είχε ως μοναδικούς παραλήπτες τους ξένους ποδοσφαιριστές και δη αυτούς που φέτος ήρθαν στην χώρα μας. "This is Tumba" αναφώνησε ο Σερ Τάκης προλογίζοντας και προσδιορίζοντας το λεκτικό περιεχόμενο μιας ομιλίας που ως σκοπό και στόχο είχε να θωρακίσει με θάρρος τους ξένους νεόφερτους παίκτες. Η συνέχεια των λεγόμενών του δεν έχει και μεγάλη σημασία. Ο καθένας μπορεί να βάλει με το μυαλό του ότι θέλει. Δεν γνωρίζουμε αν είπε στους παίκτες του να ασκηθούν στα μακροβούτια. Δεν γνωρίζουμε αν φιλοτέχνησε κάποιου είδους ένσταση που θα την παρουσιάσει σε περίπτωση ήττας. Γνώμη μας είναι όμως ότι η μόνη ένσταση που μπορεί να συζητηθεί , όχι από δικαστήριο αλλά από τους ανά τον κόσμο φιλάθλους είναι αυτή που θα υποστηρίζει αδυναμία του αγωνίζεσθε λόγω πολύ θερμής ατμόσφαιρας... Από κει και πέρα δεν γνωρίζουμε τι θα δείξει από στιγμή σε στιγμή η δικαστική απόφαση για τον Γεωργιάδη. Δεν μπορούμε να ξέρουμε και αν το Βορειοελλαδίτικο διαιτητικό τρίο θα λειτουργήσει σύμφωνα με το νόμο του Κόκκαλη ή με το νόμο της Τούμπας. Εμείς απλώς λέμε ότι θα θέλαμε να έχει ο ΠΑΟΚ ακριβώς την ίδια διαιτησία που είχε ο Ολυμπιακός με Παπασταμάτη στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Δικέφαλο. Κατά τα άλλα όσοι είναι τυχεροί θα παραβρεθούν από νωρίς στο γήπεδο αναμένοντας τις πολλές και πρωτότυπες εκπλήξεις που θα λάβουν χώρα "στο" ναό από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ".

Το χατήρι του μεν Μπούζα έγινε... κατά το ήμισυ : Ο... γίγαντας λαός του ΠΑΟΚ μπορεί να έδωσε φτερά στα πόδια του... Παμπορίδη, αλλά δε τα κατάφερε το ίδιο καλά και με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Αν ο Ολυμπιακός έπαιζε λίγο μπαλίτσα, αυτός ο ΠΑΟΚ του αιώνιου looser Φερνάντο Σάντος θα είχε χάσει εύκολα. Ο Παμπορίδης έκανε ότι μπορούσε για να χαρεί ο... περήφανος λαός μια νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά αν ο Τάσος Πάντος δεν έκανε αυτό το λάθος που δε κάνει ούτε αμυντικός του περιφερειακού πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ ακόμα κι αν έπαιζαν μέχρι την παραμονή της... ρεβάνς με την Τσέλσι, γκολ στο Νικοπολίδη δεν έβαζε...

Ο δε πρώην / νυν ποδοσφαιριστής, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, μέσα σ'όλα έπεσε... Ο Ολυμπιακός εκτός συνόρων έχει κάνει καταπληκτική πορεία, πράγμα που ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να κάνει εις τους αιώνας των αιώνων (αμήν). Τον Ολυμπιακό εντός συνόρων πάλι, όχι απλά δε κατάφερε να τον κερδίσει, όχι απλά του'πιασε το πέναλτι ο Νικοπολίδης, αλλά του... τις έριξε κι απο πάνω. Όσο για τους αγώνες με την Πόρτο, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Ο καλύτερος πελάτης του Ολυμπιακού στην Ευρώπη ήταν η Πόρτο ρε κακομοίρη. Α, και οι Πορτογάλοι, οι καλύτεροι πελάτες του Νικοπολίδη...

Μετά απ'αυτόν τον μεγάλο πρόλογο, να συνεχίσουμε : Ο κακός Ολυμπιακός της Ελλάδας έκανε και πάλι την εμφάνιση του. Απέναντι σ'έναν αντίπαλο που με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο είχε ανοίξει διάπλατα τα πόδια, αλλά και που σ'αυτόν τον "υπέρ πάντων αγώνα" απέδειξε οτι είναι πολύ μικρή ομάδα, αναζητώντας σωσίβιο πότε στον "περήφανο κόσμο" και πότε στον περήφανο... Παμπορίδη, πήρε (εύκολα, είναι η αλήθεια) την ισοπαλία με 1-1, χάνοντας σημαντικό έδαφος στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ασχέτως πάντως της κακής εν γένει εμφάνισης της ομάδας, κανείς δε μπορεί να μη τους αναγνωρίσει οτι μέσα στην κατάμεστη Τούμπα, απέδειξαν οτι οι ευσεβείς πόθοι του κάθε πικραμένου Μπούζα (ήττες απ'τα Τέμπη, φοβισμένοι παίκτες) ανήκουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Μπορεί οι παίκτες του Ολυμπιακού να μην έπαιξαν μπάλα, αλλά δε φοβήθηκαν ούτε στιγμή τους αντιπάλους τους και τον κόσμο τους. Όσες φορές μάλιστα οι παίκτες του ΠΑΟΚ επιχείρησαν να πάνε το παιχνίδι "στη δύναμη", οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν εξίσου δυναμικά, κόβοντας τα όποια όνειρα των παικτών του ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας
Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με 3 μεγάλες απουσίες (που έγιναν 4 στην πορεία), μιας και οι Τοροσίδης (κάκωση μηνίσκου), Λούα Λούα (αποθεραπεία) και Λεντέσμα (οξεία... λιποψυχίτιδα, οξεία... λουφαδορίτιδα, θλάση κατά άλλους). 4-4-2 για το Φερνάντο Σάντσο... συγνώμη, Φερνάντο Σάντος. Ο "καρπουζάς του Εστορίλ" κατέβηκε με τους Φερνάντες, Σνάουτσερ, Κνολ, Γκράβανσιτς, Μελίσση, Γκονζάλες, Μπαλάφα, Βερόν, Κονσεϊσάο, Σάλμον, Χριστοδουλόπουλο. 4-5-1 για το Λεμονή (τι έκπληξις) που... κούφανε τον κόσμο, αφήνοντας εκτός 11άδας τον πιο φορμαρισμένο του αμυντικό, Μίχαλ Ζεβλάκοβ και παρατάχθηκε με τους Νικοπολίδη, Λεονάρντο, Σέζαρ, Άντζα, Πάντο, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Μπελούτσι, Γκαλέτι, Κοβάτσεβιτς, Τζόρτζεβιτς.

Στο 2ο μόλις λεπτό, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε απ'το πουθενά να προηγηθεί. Ο Σάλμον κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά, την οποία γύρισε "στα τυφλά" προς την περιοχή του Ολυμπιακού. Ο Τάσος Πάντος ζήλεψε τη δόξα του... Σαριέγκι και έστρωσε τη μπάλα στο Χριστοδουλόπουλο ο οποίος απ'τη μικρή περιοχή νικιέται από τον Νικοπολίδη. Η άμυνα του Ολυμπιακού ωστόσο κοιμάται : Ο Πάντος μένει ξαπλωμένος να παρακολουθεί, ο Άντζας πιο πίσω κοιτάει, ο Σέζαρ δε κάνει την κίνηση προς τη μπάλα. Η προσπάθεια του Νικοπολίδη δεν αρκεί και ο Γκονζάλες από κοντά άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγεί μπροστά με τον ενθουσιασμό που του έδινε το γκολ. Ο Παμπορίδης έδειξε τις προθέσεις του απ'την αρχή, καθώς στο 9' έβγαλε κίτρινη κάρτα στον Πατσατζόγλου για... τζαρτζάρισμα (!). Στο 11', ο Κονσεϊσάο πήρε τη μπάλα εκεί που ήθελε, αλλά το σουτ του λίγο έλειψε να "σκοτώσει" τους πιτσιρικάδες που μάζευαν τη μπάλα. Στο 14ο λεπτό, ο Γκαλέτι ζήτησε αλλαγή και τη θέση του πήρε ο Μίρνες Σίσιτς. Στο 20ο λεπτό, ο Παμπορίδης ξαναχτύπησε, καθώς σε παρόμοια φάση με του Πατσατζόγλου, έβγαλε κίτρινη κάρτα και στο Σλοβένο! Ο Ολυμπιακός όμως είχε ισορροπήσει το παιχνίδι και ήρθε η ώρα του μεγάλου Ντάρκο : Ο Σίσιτς έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά και προσπάθησε να δώσει τη μπάλα στον Κοβάτσεβιτς. Ο Γκάβραντσιτς βγήκε πρώτος πάνω στη μπάλα αλλά δε την έδιωξε σωστά. Ο μεγάλος Ντάρκο "μυρίστηκε αίμα", πήρε τη μπάλα, έκανε άμεσα το πλασέ και ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό στο 22ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να βραχυκυκλώνει απ'την ισοφάριση : Νέο λάθος του Γκάβραντσιτς που σέρβιρε τη μπάλα στον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είχε μπροστά του ένα... αεροδιάδρομο για να κάνει την πάσα στο Σίσιτς που έκανε την κίνηση. Η πάσα του Τζόρτζεβιτς έγινε με το... μύτο, με αποτέλεσμα ο Φερνάντεζ να προλάβει να κλείσει το οπτικό πεδίο του Σίσιτς και να αποκρούσει το σουτ του Σλοβένου.

Ο ΠΑΟΚ πελαγοδρομούσε και ο Παμπορίδης είπε να βοηθήσει την κατάσταση : 31ο λεπτό και ο Γκονζάλες μπαίνει στην περιοχή. Βλέποντας οτι χάνει τη μπάλα και πως ο Πατσατζόγλου ήταν πίσω του, κάνει μια Καραγκούνειο βουτιά και ο ρέφερι απ'το Κιλκίς έτρεξε κουνιστός και λυγιστός να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Ο "πολύς" Κονσεϊσάο με τις δηλώσεις του και τα καραγκιοζιλίκια του έτρεξε να το εκτελέσει. Το εκτέλεσε, ο Νικοπολίδης τον "ψώνισε" και μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στη συνέχεια του είπε και κάποια... Γαλλικά.

Το ημίχρονο δεν επεφύλλασε άλλες συγκινήσεις, πέραν των κίτρινων καρτών σε Σνάουτσνερ, Βερόν και Στολτίδη.

2ο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Στολτίδης και ο Μπελούτσι με κάποια μακρινά σουτ δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι, ενώ οι δύο ομάδες είχαν από μία σχετικά καλή ευκαιρία να πάρουν τη νίκη : Αρχικά με το κακό σουτ του Κοβάτσεβιτς από καλή θέση στο 69' που κατέληξε στα χέρια του Φερνάντεζ και στη συνέχεια με το μονοκόμματο σουτ του Χριστοδουλόπουλου στις καθυστερήσεις που έφυγε λίγο άουτ. Την τελική πινελιά έβαλε ο... Παμπορίδης, που έδωσε κίτρινη κάρτα και στο... Νικοπολίδη για καθυστέρηση!

Κριτική
Νικοπολίδης : 3η απόκρουση ΜΑΪΜΟΥΔΕΝΙΟΥ πέναλτι που σφυρίχτηκε κατά του Ολυμπιακού απ'τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ αυτό τερματοφύλακα. Η "θεία δίκη" φέτος έχει όνομα και τη λένε "Αντώνη Νικοπολίδη". Ουδεμία ευθύνη στο γκολ βέβαια, μια και ήταν εκτέλεση απ'τη μικρή περιοχή, ενώ λίγο έλειψε να τους... τρελάνει όλους, σώζοντας το κι αυτό. Επειδή με τα κλωτσομπουνίδια με τον Κονσεϊσάο ΜΕΣΑ στην Τούμπα, απέδειξε τι πάει να πεί ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ και τι πάει να πεί... αρχίδια ποδοσφαιριστής, δε μπορεί παρά να πάρει... 9

Λεονάρντο : Ανεξήγητα πανικοβλημένος στα πρώτα 15' του αγώνα έχανε όποιον παίκτη έβγαινε στην πλευρά του. Απ'την ισοφάριση του Κοβάτσεβιτς και μετά, ανέβηκε αρκετά και στο 2ο ημίχρονο ήταν πολύ καλός, με σημαντικές προωθήσεις που ταλαιπώρησαν την άμυνα του ΠΑΟΚ αλλά και σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα. 7

Σέζαρ : Dr.Jekyll & Mr.Hyde. Αλλού πατούσε, αλλού βρισκόταν στην αρχή, μετά έκανε πλάκα στο Σάλμον και το Χριστοδουλόπουλο. Είναι να απορεί κανείς με την πάρτη του. 6

Άντζας : "Καθάρισε" όσες φάσεις έγιναν στο χώρο ευθύνης του και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ούτε με το Σάλμον, ούτε με το Χριστοδουλόπουλο. 7

Πάντος : Ο καλός Πάντος που εξαφάνισε τον Τζο Κόουλ δεν ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη, μάλλον έμεινε στο Καραϊσκάκη. Μακράν ο χειρότερος του γηπέδου σε σημείο που να απορεί κανείς ΓΙΑΤΙ ο Λεμονής δεν έβαλε το Ζεβλάκοβ (ή τουλάχιστον, γιατί δε τον έβαλε κάποια στιγμή). 3

Στολτίδης : Το ντεφορμάρισμα του ήρθε τη χειρότερη στιγμή όπως έχουμε ξαναπεί, μιας και πλέον πολλοί τον κατηγορούν ανοιχτά οτι υπέγραψε το νέο συμβόλαιο και χάθηκε. Ο Ιέρο είναι ντεφορμέ, το παλεύει, αλλά δε του βγαίνει. Χώρια που θα πρέπει σύντομα να πάει σε οφθαλμίατρο, μιας και το δεξί του μάτι δεν πρέπει να βλέπει καλά. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός οτι όταν έχει τη μπάλα στα πόδια του, βλέπει ΜΟΝΟ το Τζόρτζεβιτς στο γήπεδο. 5

Πατσατζόγλου : Αντίο ζωή... 4

Μπελούτσι : Πιο ανεβασμένος απ'την κακή εικόνα που έδειξε στα προηγούμενα ματς. Πάλεψε όσο μπορούσε, έδωσε βοήθειες αμυντικά αλλά δεν πήρε ιδιαίτερες πρωτοβουλίες εκεί που έπρεπε, επιθετικά δηλαδή. Μόνο στην κυκλοφορία της μπάλας φάνηκε. 5

Τζόρτζεβιτς : Για άλλο ένα παιχνίδι αποτέλεσε τροχοπέδη για τη δημιουργία επικίνδυνων φάσεων. Η μπάλα πέρασε απ'τα πόδια του περισσότερες φορές απ'ότι σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν. Η κατάληξη ήταν πάντα η ίδια : Δυνατές πάσες (ειδικά αυτή στο Σίσιτς στη φάση του 23' ήταν με το... μύτο, ενώ δε τον παρενοχλούσε αντίπαλος) όταν απαιτείτο "γλυκιά" πάσα, ασθενικές μεταβιβάσεις όταν ήθελε λίγο παραπάνω δύναμη. Μετρήσαμε τουλάχιστον 4-5 ευκαιρίες που θα μπορούσε μια σωστή του πάσα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το νικητήριο γκολ. Α, αυτή τη φορά έδωσε και... δύο πάσες στο Μπελούτσι. 5

Γκαλέτι : Κανείς δε κατάλαβε τι ακριβώς έκανε και έπαθε τη θλάση. 2-3 φορές ήρθε σε επαφή με τη μπάλα και έγινε αλλαγή. Δε μπορεί να κριθεί. Επειδή οι πρώτες ενδείξεις λένε για "ένα μήνα έξω", θεωρούμε πως ο Αργεντινός δε λιποψύχησε, αλλά (ξανα)μπαίνει το άλλο μεγάλο ερώτημα : ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ;

Κοβάτσεβιτς : Απελπιστικά μόνος μπροστά, μιας και ο Λεμονής αντιμετωπίζει όλους τους αντιπάλους λες και είναι η... Τσέλσι, απέδειξε οτι το ένστικτο του σκόρερ ή το'χεις, ή δε το'χεις : Δεν είναι κάτι που το αποκτάς. "Δε θα μου βάλει γκολ ο Κοβάτσεβιτς" είχε δηλώσει βαρύγδουπα ο Γκόραν Γκάβραντσιτς και όχι μόνο ο Ντάρκο του το'βαλε, αλλά προήλθε και από δικό του "τσαφ". Χιλιοειπωμένα πράγματα : Σκοράρει ο Ντάρκο, δε χάνει ο Ολυμπιακός. 7

Νούνιεζ : Ο Νούνιεζ πριν λίγο καιρό ήταν φορμαρισμένος. Ο Λεμονής με την εμμονή του στο 4-5-1, δε πήρε όσα θα μπορούσε απ'τον Αργεντινό και αν με τα 15λεπτα που τον βάζει περιμένει οτι θα γίνει κάτι, μάλλον ζει σε άλλο πλανήτη. Όσο για το Νούνιεζ, στους χώρους που κινήθηκε δε μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του. 5

Σίσιτς : Το... εύκολο εξιλαστήριο θύμα, σίγουρα. Επιθετικά δε βοήθησε όσο θα έπρεπε, αλλά ούτε αυτός τροφοδοτήθηκε επαρκώς (τι... επαρκώς δηλαδή, όσες φορές πήρε μπάλα την πήρε ή από γκέλα της άμυνας του ΠΑΟΚ ή από δική του κερδισμένη μάχη). Θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ πάντως, αν ο "αρχηγός" στη μοναδική φάση που αποφάσισε να του δώσει πάσα, τον "σκότωσε" με το μύτο που έδωσε για πάσα στη φάση του 23'. Και το χειρότερο (για το Τζόλε) είναι οτι ο Σίσιτς έκανε πολλά περισσότερα με τη μπάλα απ'ότι έκανε με αυτήν ο αρχηγός. Σημαντική όμως συνεισφορά στα αμυντικά του καθήκοντα, αφού βρέθηκε πλείστες φορές πότε σε ρόλο... 3ου στόπερ, πότε δεξί μπακ, κάλυψε χώρους και έκοψε μπαλιές. 6

Δηλώσεις προπονητών
Τάκης Λεμονής : "Υπήρχανε κάποιες δυσκολίες στον αγώνα. Το ότι δεχτήκαμε πάρα πολύ νωρίς γκολ ήταν στα μείον μας ενώ στα συν μας ότι αντιδράσαμε γρήγορα και ισοφαρίσαμε. Είχαμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο με καλά πρώτα 20'-25' αλλά σε τρεις περιπτώσεις μας πρόδωσε ο αγωνιστικός χώρος όπου χρειαζόμασταν μία μπαλιά για να βγούμε στην εστία. Μας επηρέασε και το παιχνίδι με την Τσέλσι όταν προς το τέλος όπου βγήκε μία κόπωση. Ήταν ένα δύσκολο ματς".

Για τον τραυματισμό του Γκαλέτι αλλά και τον Σίσιτς είπε : "Θα ξέρουμε αύριο τι θα έχει ο Γκαλέτι, ο οποίος πριν το παιχνίδι μας είπε ότι αισθανόταν καλά. Οι παίκτες θέλουν να παίζουν στα παιχνίδια. Έτσι όπως εξελίχθηκε με τον Γκαλέτι, χρειαζόμασταν έναν παίκτη με τα ίδια χαρακτηριστικά για αυτό και πέρασε ο Σίσιτς που χρειάζεται να βρει μία καλή ψυχολογία. Όταν δεν είχε την μπάλα στην κατοχή του έδωσε βοήθειες στον Πάντο και μην σχηματίζετε μία εικόνα για έναν παίκτη μόνο από το διάστημα που έχει την κατοχή της μπάλας".

Σε ερώτηση για τις καθυστερήσεις του Νικοπολίδη : "Οι παίκτες μου δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την ισοπαλία. Ο Νικοπολίδης δεν έκανε καθυστέρηση με μας να ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο".

Για το γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός : "Πάντα για να μπει κάποιο γκολ πρέπει να γίνει κάποιο λάθος. Έγινε στο ξεκίνημα της φάσης όπου ο Σάλμον δεν μαρκαρίστηκε κανονικά".

Για το επεισόδιο μεταξύ Κονσεϊσάο και Νικοπολίδη στα αποδυτήρια τόνισε : "Υπάρχουν κάποιες στιγμές όπου δημιουργείται κάποια ένταση. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να δώσουμε συνέχεια".

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας : "Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι συναντήσαμε μία καυτή ατμόσφαιρα και μου έκανε εντύπωση και ο παλμός του κόσμου και η ατμόσφαιρα, όπου έπεσαν μόνο ένα δύο μπουκάλια αν και δεν έλειψαν τα συνθήματα. Μου θύμισε την δεκαετία του ΄70".

Για την απώλεια των δύο βαθμών : "Γενικά είμαστε σε μία φάση που είμαστε οι μόνοι που έχουμε ελπίδες σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι ένα δύσκολο πράγμα από μόνο του. Στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας χωρίς να χάσουμε την αισιοδοξία μας".

Φερνάντο Σάντος: "Ήταν ένα παιχνίδι όπου όπως είχαμε τονίσει πιστεύαμε ότι θα φθάναμε στη νίκη. Έτσι μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ ότι δημιουργήσαμε όλες τις προϋποθέσεις να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το γεγονός είναι ότι το παιχνίδι κατέληξε στην ισοπαλία. Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από ένταση. Υπήρχαν σημεία όπου κάθε ομάδα είχε ανωτερότητα. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός και δεχτήκαμε ένα γκολ σε μία φάση όπου υπήρχε στιγμή ατυχίας. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πιο συγκρατημένος και προσπαθούσε να ελέγχει την μπάλα και την κατοχή της. Για αυτό και την είχε για περισσότερο χρόνο. Παρόλα αυτά δημιουργήσαμε 2-3 ευκαιρίες που θα μπορούσε να καταλήξουν σωστά. Δεν συνέβη αυτό. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι αφού θέλαμε τη νίκη. Οι παίκτες προσπάθησαν πολύ και είμαι ικανοποιημένος από την δουλειά που κάνανε. Δεν θεωρώ ότι είχαμε παθητικό ρόλο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ισχυρή ομάδα και όπως είπα πάντα προσπαθούσαμε να βάλει γκολ και να μην δεχτεί. Στο δεύτερο ημίχρονο απλά οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την κατοχή της μπάλας και αυτό έκανε δύσκολο το παιχνίδι. Πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα με τα πέναλτι. Σίγουρα δεν είναι κάτι το φυσιολογικό. Συνήθως οι παίκτες όπως ο Γεωργιάδης ή ο Κονσεϊσάο πετυχαίνουν το πέναλτι. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προπονούμαστε σε αυτόν τον τομέα".

Για το επεισόδιο Κονσεϊσάο - Νικοπολίδη : "Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ήδη συμφιλιωθήκανε κι όλα καλά".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ : "Αυτό που έχω να πω είναι συγχαρητήρια. Οι φίλαθλοί μας είναι φανταστικοί. Όλοι μας θέλαμε τη νίκη αλλά δεν το καταφέραμε".

Αξιοσημείωτα
* Ο "τσαμπουκάς" μεταξύ Αντώνη Νικοπολίδη - Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Η πορεία του Νικοπολίδη σε βάθος χρόνου είναι αδιάψευστος μάρτυρας πως ο Νικοπολίδης δεν είναι καβγατζής ποδοσφαιριστής - κάθε άλλο, αλλά αντιδρά μόνο αν προκληθεί. Ο Πορτογάλος είχε πεί "μικρή ομάδα στην Ευρώπη" τον Ολυμπιακό, έκανε και τα καραγκιοζιλίκια του στον αγώνα, ο Αντώνης του'πιασε το πέναλτι και τον... έκραξε κιόλας και ο Πορτογάλος πήγε να πάρει ρεβάνς στα αποδυτήρια, για να ξεφτιλιστεί εντελώς απ'τον πρόεδρο της ομάδας του, που τον πήρε (προς τιμήν του, ενώ όπως γράφτηκε και στις εφημερίδες είπε "όποιος πειράξει τον Αντώνη θα του φάω το λαρύγγι) απ'το χέρι και τον πήγε στα "ερυθρόλευκα" αποδυτήρια για να ζητήσει συγνώμη απ'τον Αντώνη.

* "Αντέδρασε" λέει ο Πατσατζόγλου και "δυσφόρησε" την ώρα της αλλαγής του. Λοιπόν, αυτός έχει σοβαρό πρόβλημα. Δε φτάνει που αποδίδει "3" με "4" σε ΚΑΘΕ, μα ΚΑΘΕ αγώνα απ'την αρχή της σεζόν, νομίζει από πάνω οτι παίζει και καλά ! ΕΛΕΟΣ δηλαδή. Αλλά δε φταίει κανείς άλλος... Τα είπαμε κι εδώ.

* Η 3η σερί απόκρουση πέναλτι του Νικοπολίδη, και η 3η στην ίδια γωνία, και οι 3 σε μουσαντένια πέναλτι (Ξάνθη, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ). Ο 37χρονος κίπερ διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

* Η προπόνηση παιδικής χαράς που γίνεται στον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά από αγώνα υψηλών απαιτήσεων (βλέπε Chelsea), οι παίκτες άρχισαν να πέφτουν σα τα κοτόπουλα ! Τέζα ο Λεντέσμα, υποτροπίασε ο Λούα Λούα, τέζα ο Τοροσίδης, αμφίβολος ο Γκαλέτι - που τελικα βγήκε off ! Το παραμύθι με τους ευπαθείς Αργεντινούς δε πείθει κανέναν πια, γιατί και Νούνιεζ τόσο καιρό στην ομάδα και δεν έχει κάνενα πρόβλημα αφ'ενός, αφ'ετέρου έχουν τραυματιστεί ΟΛΟΙ οι παίκτες του Ολυμπιακού, εκτός των "πιτσιρικάδων"! Αν αυτό δε λέει κάτι μετά από 6 "γεμάτους" μήνες αγωνιστικής δράσης, ε τότε...

* Η αντίδραση παικτών και προπονητή στη φάση του πέναλτι. Τόσο "υπεράνω" συμπεριφορά δε θυμόμαστε να'χει επιδείξει ο Ολυμπιακός ποτέ...

Επίλογος
Ο Ολυμπιακός πέταξε άλλους δύο εύκολους βαθμούς εκτός έδρας, όπως έχει κάνει πλείστες φορές φέτος. Οι δικαιολογίες στερεύουν πλέον : Δε γίνεται τις Τετάρτες να βγαίνουμε μέσα στα χαμόγελα και να διαλαλούμε "τη μεγάλη ομάδα που φτιάχνεται" και τις Κυριακές η μεγάλη ομάδα να διαλύεται στα εξ ων συνετέθη. Η απογοητευτική εικόνα της ομάδας έκανε και πάλι την εμφάνιση της και το χειρότερο είναι πως ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ η ομάδα απώλεσε το βαθμολογικό προβάδισμα, με αποτέλεσμα να μην εξαρτάται πλέον από εμάς η συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός. Ακολουθεί "γολγοθάς", με πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη και το μόνο σίγουρο είναι οτι το μυαλό στην Chelsea, προλαβαίνουμε να χάσουμε τα πάντα. Πιο σωστά : Έχουμε ήδη χάσει τα πάντα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς εύχεται χρόνια πολλά στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα γεννέθλια της και της κάνει δώρο το πρωτάθλημα της σεζόν 2007-2008. Με τις υγείες μας.

ΥΓ.1 : ΚΑΜΜΙΑ μα ΚΑΜΜΙΑ εφημερίδα σήμερα δε λέει για τη διαιτησία του Παμπορίδη. ΚΑΝΕΝΑΣ πούστης. Αν το πέναλτι που έδωσε στον Γκονζάλες το'χε δώσει σε κανέναν Κοβάτσεβιτς, το παιχνίδι αφ'ενός δεν θα τελείωνε ποτέ, την επόμενη μέρα θα διαβάζαμε καταπελτώδη άρθρα και λιβελογραφήματα για το κράτος του Κόκκαλη, το κρατίδιο του Ίβιτς και τη βραχονησίδα του Λεμονή. Φτου σας, ρε ξεφτιλισμένοι.

ΥΓ.2 : Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ... Χρόνους και καιρούς έχει να δεί χαρά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Όλο "θα κάνουμε, θα δείξουμε, θα τους φάμε, θα τους πιούμε" αλλά απο ουσία... τίποτα. 11 χρόνια στην πίπα είναι, μέσα στην Τούμπα. Απ'την πίκρα στην πίκρα πάει και αν δεί κανείς πρωτοσέλιδα και αν ακούσει ραδιόφωνα, θα νομίζει οτι ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 5-6 γκολ διαφορά. Πανηγυρίζουν μια εντός έδρας ισοπαλία. Δείτε εδώ τι έλεγαν πριν και μετά : Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ...

ΥΓ.3 : Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, όταν έπαιζε στη Σταντάρντ Λιέγης, είχε φτύσει αντίπαλο κι όταν ο διαιτητής του έδειξε κόκκινη κάρτα, έβγαλε τη φανέλα του και την έτριψε στη μούρη του διαιτητή. Αρχικά έφαγε 3 χρόνια τιμωρία απ'τη Βελγική ομοσπονδία, που μετά από έφεση έγινε 4 μήνες με αναστολή. Αυτό, γιατί σίγουρα θα ακούσουμε από διάφορους δημοσιογράφους εξυπνακισμούς περί "προκλήσεων Νικοπολίδη".

ΥΓ.4 : Για τον Τζόλε, θα τα πούμε εκτενώς σύντομα.

ΥΓ.5 : Μέσα έπεσε πάλι ο Τάκαρος : "Δε τη φοβάμαι την ομάδα με τον ΠΑΟΚ", είχε πει. "Στα μεγάλα παιχνίδια είναι πάντα καλή". Έτσι ακριβώς. Όσο καλή ήταν και με τον Παναθηναϊκό στο 1-1 του Καραϊσκάκη, με την ΑΕΚ στο 1-0 του Καραϊσκάκη, με τον Άρη μέσα-έξω, με τον ΠΑΟΚ στο 2-1 του Καραϊσκάκη, έτσι ήταν και στην Τούμπα. Μεγάλη μπάλα, Τάκαρε...


by ANASTO

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή τους... χαρισμένο πρωτάθλημα για τα 100 χρόνια της βαζελίνας... Υπόλογοι όλοι, διοίκηση - προπονητής - παίκτες. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ 2 ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ανώνυμος είπε...

100% υπεύθυνος ο Κόκκαλης για την κατάντια. Αυτός μας κουβάλησε το Λεμονή.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΕΜΟΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΣΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΚΑΝΕΙ. ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ.