7 Φεβ 2008

"Αγαπητέ" κύριε Καρπετόπουλε...

Ο πιο "μοδάτος" δημοσιογράφος της εποχής μας, ο Αντώνης Καρπετόπουλος, κατέθεσε και πάλι την ακριβοδίκαιη τοποθέτηση του σχετικά με την ένσταση του Ολυμπιακού. Ας δούμε μαζί τι είπε και τι έχουμε να του "απαντήσουμε" :

"Με μάρτυρα υπεράσπισης τον Σ. Κόκκαλη
SportDay / Καρπετόπουλος Αντώνης

Οταν το 2005 είχε τιμωρηθεί πρωτοδίκως με αφαίρεση βαθμών ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στο ματς της Νέας Σμύρνης, είχα γράψει ότι οι οπαδοί του ΠΑΟ, που μπορεί να έπαιρνε το πρωτάθλημα αν ίσχυε η ποινή, δύσκολα θα άντεχαν μια επιτυχία στηριγμένοι σε δικαστικές αποφάσεις. Οι οπαδοί του ΠΑΟ έχουν νωπές μνήμες αδικίας και η αδικία δημιουργεί κάποιους κανόνες ηθικής? λες, για παράδειγμα, όταν χάνεις, ότι «εγώ τουλάχιστον δεν κερδίζω έτσι». Αντιθέτως, πιστεύω ότι αν ο Ολυμπιακός κερδίσει τον τίτλο με τους βαθμούς της ένστασης για το ματς με την Καλαμαριά, θα γίνει τρελό πανηγύρι. Ιδίως από τους πιο μικρούς σε ηλικία οπαδούς του".

Αγαπητέ κύριε Καρπετόπουλε,
Όποιος πιστεύει οτι υπάρχει οπαδός στον πλανήτη που η ομάδα του θα κατακτήσει τον τίτλο επειδή κέρδισε ένα απ'τα 30 ματς της σεζόν στα χαρτιά και θα πεί "εγώ δε θέλω να κερδίζω έτσι", είναι σίγουρα ή άσχετος με την ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ή πρεζάκιας, ή... ΑΕΚ. Γιατί ΑΕΚ; Μόνο ένας ΑΕΚτζής, που ξεκινάει το πρωτάθλημα γνωρίζοντας πως "ξεκινάμε απ'την 3η θέση και ο Θεός μαζί μας μήπως τερματίσουμε ψηλότερα", θα μπορούσε να αντιμετωπίζει το θέμα "αφ'υψηλού", αφού γνωρίζει εκ προοιμίου πως πρέπει να γίνουν θαύματα για να πάρει η Ισπανόφωνη αποικία το πρωτάθλημα. Το δε παράδειγμα με τον ΠΑΟ που έχει νωπές μνήμες αδικίας, που τους έχουν δημιουργήσει κάποιους κανόνες ηθικής, είναι η πιο καλογραμμένη μπαρούφα που έχουμε διαβάσει εδώ και καιρό. Συγχαρητήρια. Α, και για να έχουμε καλό ρώτημα : Αν ο Νικοπολίδης δεν έπιανε το πέναλτι, ο Παπαδόπουλος σκόραρε στο Καραϊσκάκη και ο ΠΑΟ έπαιρνε τη νίκη με δυό μουσαντένια γκολ, οι κανόνες ηθικής θα ανάγκαζαν τον... αδικημένο οπαδό του ΠΑΟ να πεί "εγώ τέτοιο πρωτάθλημα δε το θέλω";

"Πήρα πολλά mail τις τελευταίες μέρες για το θέμα του Ρόμαν Βάλνερ. Μίλησα και με πολύ κόσμο. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αν γινόταν μια δημοσκόπηση, θα προέκυπτε ότι οι μικρότεροι σε ηλικία οπαδοί του Ολυμπιακού, αυτοί που είναι μέχρι 25-26 χρόνων, είναι όλοι υπέρ της ένστασης και μάλιστα θεωρούν σκάνδαλο να μην πάρει τους βαθμούς ο Ολυμπιακός. Το απαιτούν χωρίς απαραίτητα να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Αυτοί που είναι από 27 έως 40 (η πλειονότητα δηλαδή), έχουν μια πιο μαγκωμένη αντίδραση: ακόμα κι όσοι λένε ότι η ένσταση καλώς έγινε και ότι θα ήταν χειρότερο να την έκανε ο Λεβαδειακός ή η Βέροια, δεν κρύβουν μια σχετική θλίψη για την εξέλιξη. Πολλοί από αυτούς είναι οι ίδιοι που λένε ότι "δεν αντέχω άλλο να βλέπω τον Ολυμπιακό να κερδίζει με πέναλτι". Οι μικρότεροι τέτοια προβλήματα δεν έχουν. Κυρίως γιατί δεν έχουν μνήμες αδικίας. Οι μεγαλύτεροι ακόμα κάτι θυμούνται".

Αγαπητέ κύριε Καρπετόπουλε,
Εδώ είστε πολλά μέτρα offside. Ίσα ίσα : Αυτοί που ΘΕΛΟΥΝ ο Ολυμπιακός να κάνει ένσταση, είναι αυτοί που έχουν βιώσει την αδικία στο πετσί τους : Αυτοί που απ'τα μέσα της δεκαετίας του '80' μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '90 έβλεπαν το Βαρδινογιάννη να αλωνίζει ανενόχλητος, να διαλύει ομάδες, να μη τιμωρείται για την ύπαρξη μηδενικών συμβολαίων, να κυκλοφορεί με το κουμπούρι, να κάνει "μπούκες" στα γήπεδα, να κλέβει πάικτες απ'τα αεροδρόμια, να βάζει υπαλλήλους της ΕΠΟ να στέλνουν επιστολές στη FIFA, να... να... να... ΑΥΤΟΙ είναι που ΘΕΛΟΥΝ να κατατεθεί η ένσταση. Γιατί ο Ολυμπιακός έφτασε στα πρόθυρα του να καταντήσει όπως είναι ο ΠΑΟΚ τώρα, ή και ακόμα χειρότερα. Γιατί κάποια εποχή έφτασε σε σημείο λόγω της "ανωτερότητας" που μας διακατείχε σαν ομάδα και σαν λαό να μας γλεντάνε οι μπουζουκομαγαζάτορες, οι βαψομαλλιάδες και οι "Τίγρηδες" με τα "φραστικά επεισόδια" στις φυσούνες. Αυτό λοιπόν που πονάει περισσότερο δεν είναι η αδικία σε βάρος της συμπαθούς Καλαμαριάς, αλλά το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το 4ο στη σειρά πρωτάθλημα.

Επίσης, κύριε Καρπετόπουλε, τη φράση "δεν αντέχω άλλο να βλέπω τον Ολυμπιακό να κερδίζει με πέναλτι" έχουμε βαρεθεί να την ακούμε στα "αμερόληπτα" ραδιόφωνα και να τη διαβάζουμε σε διάφορα internet-ικά στέκια, από "αγανακτισμένους Ολυμπιακούς" που όσο είναι αυτοί Ολυμπιακοί άλλο τόσο Ολυμπιακός είστε κι... εσείς. Ελπίζω να καταλαβαινόμαστε.

"Ακραίες
Δεν κρύβω ότι με απασχολεί η συμπεριφορά των μικρότερων: οι ακραίες και παράλογες θέσεις που υιοθετούν δείχνουν ότι όσο πιο πολύ συνηθίζει να κερδίζει κάποιος τόσο πιο κυνικός γίνεται! Η εξουσία είναι το μόνο πράγμα που δεν δημιουργεί κορεσμό. Οταν αντιλαμβάνεσαι το πρωτάθλημα ως ένα εξουσιαστικό παιχνίδι και τον πρωταθλητισμό ως μια έκφραση αμοραλισμού, τότε είναι λογικό να λες ότι δίκιο είναι η θέληση του ισχυρότερου. Χθες μιλώντας στο ραδιόφωνο ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Γιάννης Μόραλης, είπε ότι είναι άλλο πράγμα η ηθική και άλλο ο νόμος. Είναι πολύ σωστό, όμως το 2005 ο Ολυμπιακός επικαλούνταν μετά την πρωτόδικη απόφαση του αθλητικού δικαστή, για μηδενισμό της ομάδας για τα επεισόδια οπαδών της σε ματς με τον Πανιώνιο, όχι το άδικο των διατάξεων του νόμου (που μάλιστα στη συνέχεια άλλαξε), αλλά την ηθική του αθλήματος και του πρωταθλήματος. Στις τότε συνεντεύξεις Τύπου ποτέ άνθρωπος του Ολυμπιακού δεν διαχώρισε τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες οι αφαιρέσεις βαθμών επιτρέπονται. Γίνονταν μόνο τοποθετήσεις στη βάση μιας ηθικής - αυτή ήταν άλλωστε και η υπερασπιστική γραμμή της ομάδας που θυμίζω ότι καλούσε τον πρωθυπουργό της χώρας να πάρει θέση".

Αγαπητέ κύριε Καρπετόπουλε,
Τι ακριβώς εννοείτε με το "ακραίες και παράλογες θέσεις"; Ακραίο και παράλογο θα ήταν αν ο Ολυμπιακός, μη στηριζόμενος πουθενά, κατέθετε ένσταση κατά της νομιμότητας του αγώνα και η θέση του αυτή έβρισκε υποστηρικτές. Συμβαίνει τώρα κάτι τέτοιο; Επειδή είμαστε σίγουροι πως αν και θυμάστε καλά την ιστορία, προτιμάτε επιλεκτικά να μιλάτε για συνεντεύξεις τύπου μόνο (τα καλά και συμφέροντα δηλαδή), θα σας υπενθυμίσουμε πως στην περίπτωση του Ολυμπιακού το 2005 αφαιρέθηκαν βαθμοί από το σύνολο της βαθμολογίας του σαν μορφή penalty κι οχι σε συγκεκριμένους αγώνες που διεξήθησαν λόγω κάποιας παρατυπίας εκ μέρους της τιμωρηθείσας ομάδας. Στην περίπτωση της Καλαμαριάς, τιμωρείται η ομάδα που χρησιμοποίησε λανθασμένα παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Αυτό έχει συμβεί κατ' επανάληψιν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα θυμίσουμε τρία παραδείγματα :

1) Περίοδος 1987-88 : Η Παναχαϊκή κερδίζει με 4-2 τον Πανσερραϊκό και κάνει ένα μεγάλο βήμα για τη σωτηρία της. Ο Πανσερραϊκός κάνει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Γκένα, διακιώνεται και παίρνει το παιχνίδι στα χαρτιά με 0-2, ενώ αφαιρείται κι ένας βαθμός από την Παναχαϊκή. Η Παναχαϊκή με αυτούς τους 4 βαθμούς σωζόταν αλλά τελικά ακολούθησε τον Πανσερραϊκό στη Β' Εθνική.

2) Περίοδος 2002-03 : Η Γαλλική Τρουά αποκλείει τη Βιγιαρεάλ στο κύπελλο Ιντερτότο, αλλά χρησιμοποιεί παίκτη που δεν είχε δηλώσει στην ΟΥΕΦΑ, τον Βαϊρέιγ. Η Ισπανική ομάδα, κάνει ένσταση, την κερδίζει και προκρίνεται στη θέση της Τρουά στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

3) Περίοδος 2003-04 : Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά είναι ένα βήμα από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ και χάνει το παιχνίδι με 1-2. Η Μακάμπι διαπιστώνει ότι ο ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε τον Κύπριο Λουκά που ήταν τιμωρημένος, έκανε ένσταση και πήρε το ματς με 0-3, κάνωντας τη ρεβάνς στο Ισραήλ τυπική διαδικασία.

Οπότε είναι αφελής και υποβολιμαία η εξίσωση των βαθμών που χάνονται ετσιθελικά με τη μορφή τιμωρίας για αγώνες κατά την τέλεση των οποίων δεν συνέβη κάτι το επιλήψιμο, με βαθμούς που χάνονται σε αγώνες που υπάρχει κάποια παρατυπία και για τους οποίους υπάρχει σαφές προηγούμενο.

"Επιδεικτικά
Στους νεότερους θέλω να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός δεν ιδρύθηκε το 1997 και ότι η πράξη γέννησής του δεν είναι οι εκλογές της ΕΠΟ στην Αλεξανδρούπολη, όταν και αποφασίστηκε "να σπάσουμε τα αυγά", γιατί όπως έλεγε ο Θωμάς, "αν δε σπάσεις αυγά, δεν κάνεις ομελέτα". Ο Ολυμπιακός έχει πολλές προηγούμενες ιστορίες θριάμβων, αλλά και πολλές ήττες - μερικές από τις οποίες τον έκαναν ιδιαιτέρως συμπαθή, διότι αντιμετωπίστηκαν με ήθος και υπερηφάνεια. Ο Ολυμπιακός το 1980 δεν κατέβηκε να αγωνιστεί σε ένα μπαράζ με την ΑΕΚ χαρίζοντας τον τίτλο στους "κιτρινόμαυρους", διότι είχε αδικηθεί επιδεικτικά από τη διαιτησία (ήταν εποχές που συνέβαινε) σε ένα ματς εναντίον του ΟΦΗ που τέλειωσε στην Κρήτη 3-3. Δεν είχε μια σπουδαία ομάδα - σίγουρα δεν ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ, όμως το πρωτάθλημα θα το έπαιρνε αν τον άφηναν.

Ιστορία
Για το ματς αυτό υπάρχει η εξής ωραία ξεχασμένη ή άγνωστη στους σημερινούς Ολυμπιακάρες ιστορία. Διαιτητής ήταν ο Παμπορίδης, πιθανότατα πατέρας του σημερινού. Ο άνθρωπος είχε κατηγορηθεί (αδίκως, αφού απαλλάχτηκε στα δικαστήρια) ότι είχε "σφάξει" την ΑΕΚ σε ένα ματς με τον Ηρακλή που τελείωσε 3-3. Ο άνθρωπος πριν από το ματς ΟΦΗ – Ολυμπιακού δήλωσε κόλλημα. Τον άρπαξε από τα αυτιά ο τότε γενικός γραμματέας Αθλητισμού, ο αείμνηστος Κώστας Παπαναστασίου, και τον έστειλε στην Κρήτη. Ο Παμπορίδης αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό με προκατάληψη για να αποδείξει ότι κακώς η ΑΕΚ τον κατηγόρησε: του άλλαξε τα φώτα! Ο τότε πρόεδρος Σταύρος Νταϊφάς δεν είπε ότι "αφού φάγαμε τρία γκολ, καλά έκανε ο διαιτητής και μας αδίκησε", αλλά αποφάσισε να μην κατεβάσει την ομάδα στο μπαράζ γιατί ένοιωσε ότι οι παίκτες του αδικήθηκαν. Ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα και κέρδισε τα επόμενα τέσσερα σερί. Ξέρετε γιατί; Γιατί πετώντας ένα πρωτάθλημα στα μούτρα των ανθρώπων τού τότε συστήματος, απέδειξε ότι για τον σύλλογό του δεν έχει σημασία το να κερδίζεις, αλλά το πώς κερδίζεις. Εξαιτίας εκείνης της άρνησης άλλαξε μια γενιά θεσμικών παραγόντων : κανείς τους δεν άντεξε το βάρος της κατηγορίας που ο Νταϊφάς υποστήριξε με πράξεις".

Αγαπητέ κύριε Καρπετόπουλε,
Ευχαριστούμε για το δωρεάν μάθημα ιστορίας για τους νεότερους Ολυμπιακούς που θα το διαβάσουν και εδώ και θα μορφωθούν απ'τα γραπτά σας. Η ιστορία λοιπόν έγραψε οτι το πρωτάθλημα το πήρε η ΑΕΚ. Θυμάστε μήπως να... εξεγέρθηκαν οι αγνοί οπαδοί της ΑΕΚ, ή να... ξεσηκώθηκε σύσσωμος ο τύπος (εκτός του "Φωτός", τότε) για να μιλήσει για το πρωτάθλημα που κατακτήθηκε από αγώνα που κέρδισε στα χαρτιά και ΕΚΡΙΝΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ; Ευχαριστούμε για το ΤΕΛΕΙΟ παράδειγμα που επιβεβαιώνει τη θέση μας, πως πολύ καλά κάνει ο Ολυμπιακός και καταθέτει την ένσταση. Α, και δεν ήταν το 1980. Ήταν Ιούνιος του 1979 και ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε στο μπαράζ που είχε οριστεί να γίνει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στις 16/06/1979.

"Καιροί
Τότε ήταν άλλοι καιροί -τώρα είναι αλλιώς. Το μόνο που διαπιστώνω είναι ότι μεγαλώσαμε μια γενιά που δεν ξέρει να χάνει. Αν δεν ξέρεις να χάνεις, δεν ξέρεις και να κερδίζεις. Αν δεν ξέρεις να κερδίζεις, δεν ξέρεις να χαίρεσαι, αν δεν ξέρεις να χαίρεσαι, δεν ξέρεις ν’ αγαπάς. Οι σημερινοί πιτσιρικάδες δεν νομίζω ότι αγαπάνε τον Ολυμπιακό όσο αγαπάνε τις νίκες του".

Αγαπητέ κύριε Καρπετόπουλε,
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. Τότε ήταν άλλοι καιροί, τώρα είναι αλλιώς. Τότε ήξεραν οι οπαδοί να χάνουν, γι'αυτό το "Βαρδινογιάννη πουσταρά βάλε στον κώλο τα λεφτά" τραγουδιόταν σε κάθε σημείο της χώρας. Το "απόψε ο ΠΑΟ θα πεθάνει, στο φέρετρο θα βάλουμε και το Βαρδινογιάννη" που τραγουδούσαν εν χορώ οι οπαδοί της ομάδας της καρδιάς σας σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ακουγόταν απλά για... διασκέδαση. Αυτό που - σας - ενοχλεί πολύ είναι πως με τα σερί πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός έφερε κοντά του ΠΑΛΙ παιδόκοσμο... έκανε "παιδομάζωμα", τη στιγμή που έως το καλοκαίρι του 1996 "γάτες" δημοσιογράφοι της πιάτσας παραμύθιαζαν τον κόσμο με το "μεγαλείο του Παναθηναϊκού" και την "καλύτερη μπάλα όλων των εποχών που έπαιζε η ΑΕΚ".

"Απόφαση
Η θέση μου για την ένσταση του Ολυμπιακού είναι απλή: ο Ολυμπιακός αν δεν κατέθετε ένσταση, δεν θα έπαιρνε τους βαθμούς, αφού κανένας άλλος δεν μπορούσε να την κάνει και να πετύχει μηδενισμό της Καλαμαριάς -υπάρχει προηγούμενο. Καλώς την έκανε. Αφού την έκανε όμως, πρέπει αφενός να βγάλει μια ανακοίνωση εναντίον της ΕΠΟ ζητώντας της εξηγήσεις για το πώς βγήκε το δελτίο του παίκτη και αφετέρου να πάει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Απόλλωνα ο Σωκράτης Κόκκαλης και να πει στον αθλητικό δικαστή ότι η ηθική του αθλήματος επιβάλλει οι βαθμοί να κερδίζονται στα γήπεδα. Μετά η Δικαιοσύνη μπορεί να βγάλει όποια απόφαση θέλει..."

Αγαπητέ κύριε Καρπετόπουλε,
Το θέμα ηθικής πρέπει να ισχύει από όλους για όλους ή από κανένα και για κανένα. Εννοούμε ότι εφόσον ΟΛΟΙ συμφωνήσουν ότι σε περίπτωση που μία ομάδα χάσει τον αγώνα στο γήπεδο, δεν πρόκειται να κάνει ένσταση για να τον κερδίσει στα χαρτιά, τότε κακώς ο Ολυμπιακός κάνει ένσταση. Ας κάνει κάθε ομάδα ότι γουστάρει βρε αδερφέ, ας βάζει μέσα τιμωρημένους, ας χρησιμοποιεί οκτώ μη κοινοτικούς παίκτες, ας χρησιμοποιεί παίκτες χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, που δεν έχει δηλώσει στην ΕΠΟ, κτλ.

Η FIFA κάνει σαφές στον κανονισμό μεταγραφών ότι αποκλειστική υπεύθυνη για την εξακρίβωση της "μεταγραφιμότητας" (transfer eligibility) ενός παίκτη είναι η ομάδα κι όχι η "οικεία" ομοσπονδία ή η ΦΙΦΑ. Η Καλαμαριά έκανε μαλακία και οι μαλακίες πληρώνονται, με όλο το συμπάθιο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αλλά βέβαια, εσύ που "γνωρίζεις τις λεπτομέρειες τις υπόθεσης" το συγκεκριμένο στοιχείο το παραβλέπεις, για προφανείς λόγους.

(Δεν παραθέτουμε το κομμάτι του άρθρου που αφορούσε το νέο νόμο Ιωαννίδη - Λιάπη).

"Δεν θα την πειράξεις...
Στο βιβλίο που γράφω, με τίτλο «Από τα "Δελφίνια" στον "Κατάπτυστο", ιστορίες αγάπης και λαιμαργίας», υπάρχει μια ωραία ιστορία. Είμαστε γύρω στο 1996 καλοκαίρι και νεαρός γόνος γνωστής οικογένειας ρωτάει τον μέντορά του Κοκαλιάρη αν εκτός από την ΕΠΟ έχει ουσία και η ΕΠΑΕ. «Δεν θα την πειράξεις την ΕΠΑΕ», λέει, «θα φροντίζεις πάντα να τη διοικεί κάποιος του Παναθηναϊκού για να έχουμε να λένε ότι αυτός κάνει κουμάντο σε όλα. Λέγε λέγε, κάποιος θα το πιστέψει και μην ξεχνάς ότι κάτι πρέπει να λέμε κι εμείς. Επίσης τη χρειάζεσαι και για ένα άλλο λόγο: για να πηγαίνουν εκεί, ρε περίεργε, όλοι και να τσακώνονται μεταξύ τους. Ξέρεις τι εκτόνωση είναι; Τσακώνονται, νομίζουν ότι διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και ξεχνούν ότι όλο το νταραβέρι είναι η ομοσπονδία".

Αφιερωμένο στους παρόντες του χθεσινού Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας...".

Αγαπητέ κύριε Καρπετόπουλε,
Την ιστορία στην είπε ο "γόνος γνωστής οικογένειας", στην είπε ο Κοκκαλιάρης, το είχαν οι κασέτες του Μάκη, ή έχεις το κληρονομικό χάρισμα και τη μάντεψες; Να μη ξεχάσεις στο βιβλίο σου να αναφέρεις τις αγνές εποχές του ποδοσφαίρου, τότε που οι παράγοντες όπως π.χ. ο Μελισσανίδης ήταν κύριοι με τα όλα τους, αλλά υπήρχαν "άγνωστοι" που την έστηναν στους διαιτητές όλως τυχαίως και τους έκαναν μπλε μαρέν. Ωραίες εποχές...

Ωραίες εποχές, ε Φίλιππε;

Λίγα λόγια και σταράτα : Eπειδή εμείς εδώ στο blog ανήκουμε στο καίριο, κατά τον Καρπετόπουλο, ηλικιακό γκρουπ 27-40 - και μάλιστα πλησιάζουμε... επικίνδυνα προς το δεύτερο νούμερο, ανήκουμε στην κατηγορία των οπαδών που έχουμε νιώσει στο πετσί μας την αδικία και τα πέτρινα χρόνια. Όπως γράφουμε και παραπάνω, εμείς (εννοούμε τη "γενιά" μας) είμαστε αυτοί που πρώτοι ζητάμε να γίνει η ένσταση και να εφαρμοστούν οι νόμοι. Όσον αφορά στο "δε θέλουμε να κερδίζουμε με τα ψευτοπέναλτι" που ισχυρίζεται ο αγνός φίλαθλος της ΑΕΚ "Κάρπετ", οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι σε καμία περίοδο από αυτές που παρακολουθούμε ποδόσφαιρο δεν έχουμε δει χρονιά που η διαιτησία να ήταν "ανεξάρτητη" και "ακριβοδίκαιη". Τόσο όσον αφορά στις μεγάλες ομάδες του ΠΟΚ και τα σφυρίγματα που παίρνουν με τις μικρές, όσο και στη σκυλομαχία μεταξύ τους για το ποιός θα πάρει τα περισσότερα σφυρίγματα : Πάντοτε όποιος είχε το πάνω χέρι στα πράγματα έπαιρνε τη μερίδα του λέοντος στις διαιτητικές αποφάσεις.

Δεν πειράζει όμως, κύριε Καρπετόπουλε : Εσύ να είσαι καλά να δίνεις μάχες με τους ανεμόμυλους και να γίνεσαι το μοναδικό επιχείρημα στα χέρια των κομπλεξικών (ξέρεις, "το είπε κι ο Καρπετόπουλος"). Επι της ουσίας, το μόνο επιχείρημα της Καλαμαριάς στη σημερινή εκδίκαση είναι η σοφιστεία που ξεφουρνίζεις τις τελευταίες μέρες. Δυστυχώς για σένα, η πραγματικότητα είναι πολύ ξεροκέφαλη κι επίμονη, όσο κι άν την αγνοείς και χτίζεις τη δική σου, αυτή επιστρέφει αδυσώπητη και σε επαναφέρει στην τάξη.

Ας είναι καλά και η εμπνευσμένη διοίκησή μας που κάποτε σου έδωσε δουλειά για να γράφεις στο επίσημο περιοδικό του Ολυμπιακού. Βλέπεις, τα πιστοποιητικά Ολυμπιακοφροσύνης που επέδειξες ήταν όλα κι όλα ένα : ότι τον καιρό που ήσουν αποτυχημένος φοιτητής στην Ιταλία, που έχει πει και ο Αλέφαντος, είχες πάει στο Αβελίνο και γνώρισες τον Αναστόπουλο και γίνατε κολλητοί. Κατόπιν, μαθεύτηκε η ομάδα που υποστηρίζεις, αλλά ούτως ή άλλως "χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει". Περαστικά...

Υ.Γ. 1 : Τελικά δε μας είπες Καρπετόπουλε, ο Νικόλας σε γάμησε από την πρώτη μέρα ή τσάμπα πήγες το ταξίδι στο Αβελίνο;

Υ.Γ. 2 : Επειδή σε στεναχωρήσαμε σήμερα, βάψαμε τα γραφόμενα σου με το χρώμα της ομάδας της καρδιάς σου...




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Xose... ante me ti sfinopoutsa ton pantognosti

Ανώνυμος είπε...

Σα τη χηρα στο κρεβατι κανει ο Καρπετ τελευταια. Πολυ κλαμα.

Ανώνυμος είπε...

to prwto ysterografo sou einai kommataki ypervoliko.
Den einai kako to arthro toy karpet, an to deis antikeimenika, alla poy tetoia tyxh..mexri to shmeio poy ta sxolia soy einai kosmia, mporw na ta dextw kai na symfwnhsw kiolas me merika. Sto shmeio poy afhnoun yponooymena poy den mporoyn na apodeixtoyn (oti o nikolas phdaei ton antwnh ktl) ginesai empathis kai isws na xaneis kai to dikio sou.
tha mou peis, an den hsoun empathis tha kathosoun na sxoliaseis kathe paragrafo tou arthrou? tha sou pw, kala ekanes, alla to kseskises sto telos. To point tha ginotan kai xwris ton kitrinismo.