22 Φεβ 2008

Ρε, απ'αυτούς πάτε να χάσετε το πρωτάθλημα;

Όσοι... τυχεροί παρακολούθησαν εχθές το βράδυ τα παιχνίδια Παναθηναϊκού - Rangers και Getafe - ΑΕΚ είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι από ποιούς... προσπαθούν προπονητής, διοίκηση και παίκτες να χάσουν το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε "λευκή ισοπαλία" στο Ibrox Park και στη ρεβάνς της Λεωφόρου (των... στεναγμών) βρέθηκε να προηγείται απ'το 12ο λεπτό με γκολ από βολίδα στα τυφλά του... Γιάννη Γκούμα. Υπήρχε καλύτερος οιωνός οτι η αιώνια, πράσινη κωλοφαρδία, είναι πανταχού παρούσα; Απέναντι τους, μια Glasgow Rangers χωρίς τους Darcheville και Cousin, με το γνωστό, Σκωτσέζικο - παλαιοΒρετανικό σύστημα "Γιόμα τη μεγάλε", προσπαθούσε με γιόμες να δημιουργήσει φάσεις τη στιγμή που στα γκολπόστ του Παναθηναϊκού ήταν ο ύψους 1,90 Μάριο Γκαλίνοβιτς. Κι όμως... αυτός ο... "Ευρωπαίος", ο... "100χρονος" Παναθηναϊκός, με τη "μεγάλη ομάδα" και τους "μεγάλους παίκτες", όχι απλά κατάφερε να ισοφαριστεί απ'τον Nacho Novo (που στη Σκωτία είχε χάσει τα... άχαστα, και προς στιγμήν μας έκανε να πιστέψουμε οτι θα το'χανε κι αυτό), αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Σκωτσέζοι του'καναν και... πλάκα, αλλάζοντας τη μπάλα με 30άρες μπαλιές απ'ή μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη. Άλλη μια Ευρωπαϊκή "πορεία" είχε τελειώσει και η περιβόητη "ισχύς" του Παναθηναϊκού αποκαλύφθηκε στο Πανελλήνιο...

Η ΑΕΚ πήγαινε οπωσδήποτε για εκτός έδρας γκολ - μιας και το 1-1 έδινε μικρό αβαντάζ στη Getafe - και ότι προκύψει. Οι εξαγγελίες Κωστένογλου για επιθετικό δίδυμο Μπλάνκο - Καλόν, δεκάρι το Λυμπερόπουλο, δεξιά τον Παπασταθόπουλο και αριστερά τον Σέζαρ, φυσικά έμειναν στα πρωτοσέλιδα των "κίτρινων" εφημερίδων. Σιγά μην αφήσει ο Κωστένογλου το Ριβάλντο εκτός 11άδας, να ψάχνει για δουλειά μέσα στο καταχείμωνο... Στο δια ταύτα : Η ΑΕΚ όχι απλά έχασε και αποκλείστηκε, αλλά κυριολεκτικά διασύρθηκε απ'τη 13η στο Ισπανικό πρωτάθλημα Getafe, που ειδικά στο 2ο ημίχρονο θα μπορούσε να έχει πετύχει πολλά γκολ. Το 3-0, αν και ενδεικτικό της διαφοράς των δύο ομάδων, είναι πολύ μικρό για να καταδείξει τι... χουνέρια έκαναν οι Ισπανοί του Λάουντρουπ στην... ΑΕΚ της καρδιάς.

Πραγματική απόλαυση τα σημερινά "πράσινα" πρωτοσέλιδα :


... αλλά και τα "κίτρινα", είχαν τρελό γέλιο :


Δε πειράζει "Ευρωπαίοι"... Και του χρόνου φουντούνια...

Όσοι λοιπόν είχαν την... τύχη - ατυχία να παρακολουθήσουν αυτά τα ματς, θα διαπίστωσαν πλέον οτι είναι απλά ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ο Ολυμπιακός να χάσει το πρωτάθλημα απο αυτούς. Δε νοείται ο Θρύλος να σκέφτεται να χάσει το πρωτάθλημα απ'τους ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ.

Γνωστά πράγματα και χιλιοειπωμένα : Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι "δεύτερης ταχύτητας". Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης και μια ομάδα-έκπληξη κάθε χρόνο (φέτος π.χ. ο Αστέρας Τρίπολης). 5+5 = 10 σοβαρά ματς τη σεζόν δηλαδή σε σύνολο 30 αγώνων. Το να λέμε οτι "τα παιδιά έχουν το μυαλό στην Ευρώπη" εδώ και δύο μήνες - γιατί τόσο ήταν το διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των αγώνων με τη Werder και την Chelsea, είναι παντελώς ασόβαρο. Η καλή εμφάνιση και το θετικό αποτέλεσμα με τους ακριβοπληρωμένους άσους της Αγγλικής ομάδας, κατέδειξε πως υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα νοοτροπίας και πως οι παίκτες όντως "φυλάγονται" στα Ελληνικά ματς. Μα δε ξέρουν οτι εδώ δεν είναι Αγγλία ή Ισπανία; Εδώ δε βγάζουμε 4 ομάδες στο Champions League, ούτε μπαίνουμε συνήθως στα γκρουπ των ισχυρών στις κληρώσεις. Αν δε πάρουν πρωτάθλημα φέτος, του χρόνου μπορεί να παίζουν με καμμιά Hrvatski, καμμιά Elektroputere ή καμμιά Ντιναμό Γαστούνης. Επίσης, δε μπορούμε να απονείμουμε εύσημα στους Ευρωπαϊκούς αγώνες για το παιχνίδι των παικτών και την τακτική του προπονητή, και στην Ελλάδα να λέμε οτι... "χτίζουμε νέα ομάδα". Στην Ευρώπη δηλαδή, άλλοι παίζουν; Γελάνε και οι πέτρες με κάτι τέτοια.

Ο Ολυμπιακός που έδωσε κοντά μόνο 10.000.000 € για να πάρει Μπελούτσι, Σίσιτς και Λεονάρντο το Δεκέμβρη, αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ του μετοχικού κεφαλαίου των 18.000.000 €. Τον ΠΑΟΚ που έχει ηγέτη τον... 36χρονο Γ(κου)Χ(ου) Γεωργιάδη και αστέρια τον ξεθυμασμένο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, τον... Παντελή (μαλακο)Σβούρα Κωνσταντινίδη και τους Μπαλάφες με τους Βαγγελήδες. Σ'αυτό τον αγώνα δεν έχει "σκεφτόμαστε την Chelsea". ΝΙΚΗ και ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ στη Τούμπα. Σε μια έδρα που ο πολυαγαπημένος τους Παναθηναϊκός έκανε πασαρέλα και πέρασε το πιο ευχάριστο φετινό του απόγευμα - καλύτερα και απ'τις καθιερωμένες του επίσκεψη στο Ηράκλειο.

ΝΙΚΗ και ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ λοιπόν, να τελειώνουμε.

ΥΓ. 1 : Τεράστια απόλαυση η αναμετάδοση των χθεσινών αγώνων. Από τη μία, στη μετάδοση της ΝΕΤ (ΠΑΟ - Rangers), προσπαθούσαν να μας πείσουν οτι ο ... Γιαννάκης Γκούμας στο γκολ του Παναθηναϊκού "επέδειξε τις επιθετικές του αρετές, καθώς ξεκίνησε την καριέρα του απο επιθετικός". Απ'την άλλη, στη μετάδοση του ΑΝΤ1 ( Getafe - ΑΕΚ), μας υπενθύμιζαν συνεχώς οτι "ο προπονητής της ΑΕΚ είναι συνεχώς όρθιος και δίνει οδηγίες στους παίκτες του", λες και αποτελεί εύσημο για κάθε προπονητή να είναι... όρθιος. Σιγά τα ωά. Ο δικός μας έχει πιο πολύ στυλ, γονατιστός σε "βαθύ κάθισμα", να κοιτάζει τον αγωνιστικό χώρο και να ρίχνει κλεφτές ματιές στην κάμερα.

ΥΓ. 2 : Καρπετόπουλε, ο διαιτητής στην Ισπανία σου άρεσε; Ή μήπως είναι κουμπάρος του Γκαγκάτση κι αυτός;

ΥΓ. 3 : Ρε Ζήκο, σα... χεσμένος έπαιξες εχθές...

ΥΓ. 4 : Και συ, ρε Δέλλα, τι χάλια ήταν αυτά; Βγήκαν οι... καλικάντζαροι;

ΥΓ. 5 : Θα θέλαμε να ξέραμε που βρίσκονται τώρα όλοι αυτοί που κραύγαζαν και αναθεμάτιζαν τη διοίκηση του Ολυμπιακού που δε πήρε τους... παικταράδες Λαγό, Καπετάνο και Nsaliwa. Μιλάμε, τα παλικάρια "ζωγραφίζουν". Ειδικά ο Nsaliwa, ο καλύτερος παίκτης της Getafe ήταν και στα δύο ματς. Μιλάμε για αμυντικό χαφ 2 κλάσεις κάτω απ'τον τωρινό Πατσατζόγλου.

ΥΓ. 6 : Ο Τοροσίδης λέει έπαθε κάκωση μηνίσκου. Τον πιστεύουμε γιατί αν και καλαμοκαβαλημένος (από πέρυσι κιόλας) και "ψηλομύτης", ποτέ δε φυγομάχησε, έπαιξε σε όλους τους αγώνες είτε ήταν η Werder, είτε η Βέροια, είτε o Εργοτέλης είτε η Chelsea. Στην περίπτωση του, δε πιστεύουμε πως η απουσία του απ'την Τούμπα είναι ηθελημένη "για να φυλάξει τα πόδια του εν'όψει επικείμενης μεταγραφής". Ψωνάρα, ξε-ψωνάρα, ο "Τόρο" δε κρύβεται στα δύσκολα και αυτό δε μπορεί να του το παραγνωρίσει κανείς. Άλλωστε πέρυσι όχι μόνο έπαιξε στην Τούμπα, όχι μόνο σκόραρε, αλλά και πανηγύρισε έξαλλα σ'ένα γήπεδο που κάποτε, μερικοί "παικταράδες" δεν είχαν το κουράγιο ούτε να μπουν.

ΥΓ. 7 : Δε μπορούμε να πούμε όμως το ίδιο για τους Λεντέσμα, Γκαλέτι. Αηδία έχει καταντήσει. Φωνάζαμε βέβαια : "Πάρε τον παικταρά Αλμιρόν έστω μέχρι το καλοκαίρι", αλλά εις μάτην... "Έπρεπε να ανταμειφθούν τα παιδιά που τράβηξαν το κουπί". Τα "παιδιά", μας δείχνουν έτσι την ευγνωμοσύνη τους...

ΥΓ. 8 : Ρίμπο, πως σε κατάντησαν έτσι ρε γαμώτο;

ΥΓ. 9 : Κανένα άλλο αποτέλεσμα πλην του "διπλού" στην Τούμπα δεν είναι δεκτό για τον Ολυμπιακό που διεκδικεί την πρόκριση του στους "8" από κοτζάμ Chelsea. Τέρμα τα παραμύθια με την "ομάδα που χτίζεται". Ουρανοξύστης να ήταν, τόσους μήνες, οι πρώτοι 10 όροφοι θα'χαν σηκωθεί ως τώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: