29 Μαΐ 2008

Τσούζει πολύ... κι ακόμα δεν ακούμπησε τρύπα καλά καλά...

Ακούγοντας τα "αθλητικά ραδιόφωνα" απο εχθές το απόγευμα μέχρι και προ ολίγου, το μόνο σίγουρο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς - και μάλιστα αβίαστα - είναι οτι η πρόσληψη Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό έτσουξε... Και μάλιστα έτσουξε ΠΑΡΑ πολύ.

Και δώστου αμφισβήτηση : "Έλα μωρέ, τι έκανε αυτός ο Βαλβέρδε δηλαδή στην Ισπανία; Άμα ήταν τόσο καλός, γιατί δε τον έπαιρναν άλλες Ισπανικές ομάδες; Δεν είδατε ο Κίκε Φλόρες που αμέσως πήγε στη Μπενφίκα". Ποιός; Ο Κίκε Φλόρες λέει, που τον είχαν βαφτίσει - όταν έσκασε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού προ τριμήνου - "ο Λεμονής της Ισπανίας".

Και δώστου SMS ακροατών "γνωστών της Ισπανικής πραγματικότητας" : "Υπερεκτιμημένος ο Βαλβέρδε, και τι έγινε που πήγε στον τελικό του UEFA; Όταν δεν έπαιζε ο Ταμούδο ή ο Ντε Λα Πένια, έρχονταν οι συντριβές. Δεν είναι για να φτιάξει ομάδα αυτός, στηρίζεται σε 2-3 παίκτες μόνο και απο προσωπικότητα μηδέν". Ενώ τις προηγούμενες χρονιές ας πούμε, η Εσπανιόλ τρομοκρατούσε την Ευρώπη...

Και δώστου ειρωνίες : "Είναι πολύ τυχερός ο Βαλβέρδε που πάει στον Ολυμπιακό, γιατί ο Ολυμπιακός έχει δικό του τεχνικό επιτελείο, έχει δικό του ιατρικό τιμ, έχει δικό του σύστημα - το 4-4-2, προσέλαβε και ένα προπονητή με μεγάλο μισθό για να λέει "Ναί" στο αφεντικό. 50 χρόνια θα μείνει στον Ολυμπιακό ο Ισπανός".

Φυσικά και ο πλέον αδαής μπορεί να καταλάβει τι θα γινόταν έτσι και ανακοίνωνε π.χ. εχθές ο Παναθηναϊκός τη συμφωνία με το Βαλβέρδε. "Τεράστια επιτυχία", "σοκ στην Ευρώπη", "παραμιλάει η Ελλάδα", "άρχισε το σχέδιο Ελλάς - Ευρώπη - Παναθηναϊκός" και τα τοιαύτα. Και ΝΑΙ, αυτός ο Βαλβέρδε είναι ο ίδιος Βαλβέρδε που μας τα είχαν κάνει τσουρέκια όταν ο Ίβιτς και ο Νικολαΐδης είχαν πάει στην Ισπανία για να τον φέρουν στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2006, πρίν καταλήξουν στη λύση του Δον Κιχώτη.

Προσωπικά δεν υπερ-ενθουσιάζομαι με την πρόσληψη του Ισπανού (διότι ο υπερ-ενθουσιασμός προκαλεί και υπερ-απογοήτευση συνήθως) και δεν περιμένω να με πάει τελικό UEFA ή να μοιράζει τριαροτεσσάρες στο Champions League. Περιμένω όμως να δώ επιτέλους καλή μπαλίτσα μετά από 2 χρόνια και φυσικά να διεκδικήσω - όπως αρμόζει στον Ολυμπιακό - το νταμπλ. Η Ευρώπη είναι και θέμα συγκυριών : Φέτος μας έκατσε μια Λάτσιο, μια Βέρντερ και μια Ρεάλ. Του χρόνου όμως μπορεί να μας κάτσει κανένας όμιλος με Μάντσεστερ, Ίντερ, Λιόν και να'ναι πιο μπαστούνια τα πράγματα. Το καλό είναι ότι η ομάδα (αλλά και ο κόσμος) έχει λυτρωθεί απ'την εμμονή για το "διπλό" στο Champions League οπότε, ένα άγχος λιγότερο...

Συμπερασματικά : Ο Βαλβέρδε επέπλευσε στην Primera Division με μικρομεσαίες ομάδες, ήταν ανταγωνιστικός, έκανε πορεία στην Ευρώπη και αναμφισβήτητα είναι καλός προπονητής. Το αν είναι ο κατάλληλος για τον Ολυμπιακό θα το ξέρουμε σε μερικούς μήνες, όταν δούμε τη δουλειά του στο γήπεδο. Το μόνο σίγουρο είναι ένα : Η πρόσληψη Βαλβέρδε στο Ολυμπιακό τσούζει πολύ... πολλούς (κι ακόμα δεν ακούμπησε τρύπα καλά καλά)...

Υ.Γ. 1 : Ο νέος μας προπονητής θα "πατήσει" Ελλάδα στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, καθώς βρίσκεται στο Λανθαρότε (Κανάριες Νήσοι) προκειμένου να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο προπονητικής (το'χε προαναγγείλει ο πρόεδρος της Εσπανιόλ, λίγο πριν το "διαζύγιο" με το Βαλβέρδε). Οπότε, λογικά, κάπου εκεί θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση.

Υ.Γ. 2 :
Καλά, κάθε καλοκαίρι δεν έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια; Όποιος και να'ναι προπονητής στον Ολυμπιακό, στάνταρντ θα εμφανιστούν σα στόχοι ο Μοριέντες και ο Πορτίγιο. Ευτυχώς ο Φίγκο γέρασε και ο Αγιάλα βγαίνει στη σύνταξη, αλλιώς θα τους βλέπαμε κι αυτούς σαν υποψήφιους στόχους.

Υ.Γ. 3 : Δεν αναφέρω τίποτα περί "στήριξης απ'τον Κόκκαλη", γιατί και ο Σόλιντ χαιρετίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής που ήρθε στον Ολυμπιακό επί προεδρίας του και έφυγε ως... απατεώνας μιζαδόρος. Άγνωσται αι βουλαί του υψίστου (προέδρου).

Υ.Γ. 4 : Αναμένουμε με αγωνία την τοποθέτηση του Νίκου Αλέφαντου στην καθιερωμένη συνέντευξη του στο Θέμη Σινάνογλου στο "ΦΩΣ" σχετικά με το Βαλβέρδε. Ο ίδιος είχε ζητήσει πίστωση χρόνου σε πρόσφατη εμφάνιση του στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΪ". Συγκεκριμένα είχε πεί : "Θέλουν λέει αυτόν το... Βιλαβέρντε και τον... Καπαρό. Δε μπορώ να σου πώ γι'αυτούς, άμα δε δω τι προπόνηση κάνουν". Έλα ντε, άμα έχεις δεί από κοντά το... Τζακερόνη και τον... Αντσελότη, τι να κλάσουν και ο Βιλαβέρντε με τον Καπαρό (και στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν)...


1 σχόλιο:

neoinileias είπε...

Συγνώμη για την όχληση αλλά, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η βορειοδυτική Ιταλία
http://neoinileias.blogspot.com