25 Μαρ 2012

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 7-2 : Άλλος το όνομα, άλλος τη χάρη...




Ο Αστέρας Τρίπολης είχε το όνομα, ο Ολυμπιακός τη χάρη όμως... Οι Τριπολιτσιώτες έκαναν το λάθος να προηγηθούν με 0-2 στο 16ο λεπτό και να ψάξουν και το 3ο γκολ. Για ένα ημίχρονο πίστεψαν οτι μπορεί να το καταφέρουν, μέχρι που προσγειώθηκαν στην σκληρή πραγματικότητα, όταν ο αποφασισμένος Ολυμπιακός του 2ου ημιχρόνου τους φιλοδώρησε συνολικά με 7 γκολ και τους έστειλε άπραγους πίσω στην Τρίπολη. Σπουδαία παράσταση το 2ο ημίχρονο με την ομάδα να γυρίζει το σκορ από το 1-2 του ημιχρόνου, να το κάνει 7-2 και να χάνει ευκαιρίες να φτάσει ακόμη και διψήφιο νούμερο! Κορυφαίος ο Κέβιν Μιραλάς με 4 γκολ, σπουδαία εμφάνιση και ο Αμπντούν, πολύ καλός στο 2ο μέρος ο Πάμπλο Ορμπαΐθ.

Ο αγώνας
Με 4-1-2-3 επέλεξε να αγωνιστεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε που επέλεξε τους Μέγκιερι, Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλο, Μαρκάνο, Ορμπαΐθ, Μοδέστο, Αμπντούν, Μακούν, Μιραλάς και Τζεμπούρ. Ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε τους Μπαντή, Αργυρόπουλο, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλη, Πιπίνη, Ουσέρο, Χουανίτο, Μάρτινς, Ράγιο, Χίμο, Μπρέσκα. Στον πάγκο από πλευράς μας έμειναν οι Κάρολ, Μανιάτης, Παπάζογλου, Καζίμ-Ρίτσαρντς, Φουστέρ, Χολέμπας και Ντιόγο ενώ από πλευράς Αστέρα Τρίπολης οι Στεφανάκος, Άλβαρες, Φράνκου, Λαδάκης, Φορμίκα, Έγκον και Μπακασέτας.

Με το που ξεκίνησε το παιχνίδι, χάσαμε και μια μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουμε το σκορ : Ο Τζαμέλ Αμπντούν έγινε κάτοχος της μπάλας στη μεσαία γραμμή, την έδωσε πίσω στον Βασίλη Τοροσίδη και έφυγε μπροστά. Ο Τοροσίδης με ωραία πάσα τον βρήκε, ο Αλγερινός έκανε μια προσποίηση στον προσωπικό του αντίπαλο και σέντραρε στο πρώτο δοκάρι, με τον Τζεμπούρ να κάνει την προβολή και να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω απ'τα δοκάρια του Μπαντή. Στο 5ο λεπτό χάσαμε και μια δεύτερη πολύ καλή ευκαιρία : Ο Μαρκάνο από αριστερά έβγαλε μια πολύ ωραία μπαλιά αλλάζοντας πλευρά προς τον Αμπντούν, ο οποίος πρόλαβε τη μπάλα πριν βγεί άουτ. Ο Αμπντούν τη γύρισε με πάσα προς τα πίσω, εκεί που ερχόταν ο Κέβιν Μιραλάς που απέφυγε τον Χουανίτο με ένα σπριντάκι, γύρισε προς το τέρμα και πλάσαρε, όμως ο Μπαντής απέκρουσε και αποσόβησε το γκολ.

Στο 12ο λεπτό χάθηκε άλλη μια καλή στιγμή : Ο Αμπντούν και πάλι από δεξιά ταλαιπώρησε τον Πιπίνη, έκανε ένα ωραίο γύρισμα στο ύψος του πέναλτι περίπου, με τον Μπαρτολίνι να βάζει σωτήρια την προβολή και να κόβει τη μπάλα πριν προλάβει να πλασάρει ο Μακούν. Και κάπου εκεί άρχισαν τα πάραδοξα... Ο Ουσέρο έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή του Μπαντή. Ο μέσος του Αστέρα έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά στα αριστερά προς τον Μπρέσκα που έφυγε μόνος του - απόντος του Τοροσίδη - προς την εστία του Μέγκιερι και πλάσαρε. Ο Ούγγρος απέκρουσε με τα πόδια, η μπάλα όμως επέστρεψε στα πόδια του Μπρέσκα ο οποίος πάσαρε δίπλα του στον Χίμο Ναβάρο, που με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 0-1. Πριν καλά καλά συνέλθουμε από την ψυχρολουσία, ήρθε και το δεύτερο γκολ! Πανομοιότυπη φάση, με τον Μάριο Μπρέσκα από το ύψος της μεσαίας γραμμής να βγάζει μια μπαλιά προς τα δεξιά (απών ο Μαρκάνο αυτή τη φορά) εκεί που ο Μάρτινς έπαιξε το "ένα-δύο" με τον Χίμο που του ξαναγύρισε τη μπάλα για να πλασάρει τελικά στην εστία μας παρά την προσπάθεια του Αβραάμ Παπαδόπουλου για το 0-2 στο 16ο μόλις λεπτό!

Μια ανόητη προβολή του Μπαρτολίνι μέσα στην περιοχή μας έδωσε την ευκαιρία να ξαναμπούμε στο ματς : Ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση, ο Ζαν Μακούν προσπάθησε να τσιμπήσει τη μπάλα μέσα στην περιοχή εκεί που ο Μπαρτολίνι έκανε μια άγαρμπη προβολή (είδε και την κίτρινη κάρτα), τον ανέτρεψε με αποτέλεσμα να καταλογιστεί πέναλτι. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Κέβιν Μιραλάς ο οποίος με δυνατό σουτ στο κέντρο της εστίας σκόραρε για να μειώσει το σκορ σε 1-2. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, να αντεπιτεθεί και να φτάσει στην ισοφάριση, όμως το άγχος των γκολ που ήρθαν νωρίς οδηγούσαν σε εσφαλμένες επιλογές. Οι Τοροσίδης - Μαρκάνο ήταν άφαντοι, ενώ στη μεσαία γραμμή οι Ορμπαΐθ, Μοδέστο και Μακούν δεν έκοβαν ούτε βούτυρο με μπαλτά. Οι Αμπντούν, Μιραλάς και Τζεμπούρ προσπαθούσαν μπροστά (με τον Χατζηαβάτη να είναι ο πιο επικίνδυνος), αλλά ο Αστέρας είχε πολύ καλή λειτουργία στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεπε στους παίκτες μας να πλησιάσουν με αξιώσεις προς την περιοχή.

Στο 23' ο Χουανίτο είδε την κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Αμπντούν, κάτι που συνέβη και στον συμπαίκτη του, Πιπίνη, για φάουλ στον ίδιο παίκτη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου δείξαμε πιο δραστήριοι και πιέσαμε, με τον Τζεμπούρ να χάνει μια ευκαιρία στο 35' όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ορμπαΐθ, ο Αλγερινός έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Μπαντή. Στο 36ο λεπτό είχαμε δοκάρι, όταν ο Μιραλάς μπήκε από δεξιά στην περιοχή, επιχείρησε κάτι σαν σέντρα-σουτ με τη μπάλα να χτυπάει στο πάνω μέρος της  οριζόντιας δοκού και να καταλήγει άουτ. Λίγο αργότερα ο Σάκης Τσιώλης αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, περνώντας τον Φορμίκα στη θέση του Πιπίνη που ένιωσε ενοχλήσεις. Στο 40' έπειτα από κόρνερ του Αμπντούν ο Όλοφ Μέλμπεργκ πήρε μια κεφαλιά, η μπάλα όμως έφυγε μακριά απ'τα δοκάρια του Μπαντή. Στο 45' το Καραϊσκάκη πάγωσε, όταν ο Ιβάν Μαρκάνο επιχείρησε να γυρίσει τη μπάλα στον Μπάλας Μέγκιερι. Ο μεν Ισπανός τη γύρισε πιο δυνατά απ'ότι έπρεπε, ο δε Ούγγρος είχε εντελώς λάθος θέση, η μπάλα πέρασε και τελικά με προβολή πάνω στη γραμμή ο Μέγκιερι πρόλαβε και έδιωξε πριν τελειώσει το ημίχρονο με το σκορ στο 1-3. Ο Μαρκάνο είδε την κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις  για σκληρό μαρκάρισμα στον Μάρτινς και το ημίχρονο έκλεισε με μια καλή ευκαιρία για εμάς, όταν ο Αμπντούν σέντραρε, ο Τζεμπούρ νίκησε στον αέρα τον Μπαντή που πρόλαβε με δεύτερη προσπάθεια και μπλόκαρε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Σκορ ημιχρόνου 1-2 και προβληματισμός στο Καραϊσκάκη...

Αυτό που έγινε στο 2ο ημίχρονο, δεν το φανταζόταν ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Θρύλου, ούτε καν ο πιο απαισιόδοξος... αλλόθρησκος. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλοντας να βελτιώσει την ανασταλτική του λειτουργία στη μεσαία γραμμή που ήταν για τα πανηγύρια στο πρώτο ημίχρονο, απέσυρε τον Φρανσουά Μοδέστο και πέρασε στη θέση του τον Γιάννη Μανιάτη. Και άρχισε ο βομβαρδισμός... Πριν καλά καλά ζεσταθούν οι ομάδες, ήρθε η ισοφάριση : Ο Πάμπλο Ορμπαΐθ με ωραία πάσα βρήκε δεξιά τον Γιάννη Μανιάτη ο οποίος έκανε μια ωραία παράλληλη σέντρα, εκεί που ο Ραφίκ Τζεμπούρ με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-2. Ιδανικό ξεκίνημα για τον Θρύλο που έφερε νωρίς νωρίς το ματς στα ίσια και δύο λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει και κεφάλι στο σκορ : Ο Ορμπαΐθ και πάλι έβγαλε τη μπάλα προς τα δεξιά εκεί που βρισκόταν ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος πέρασε μια πάσα στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα, με τον Τζεμπούρ να σουτάρει στην κίνηση και τον Μπαντή να αποκρούει ενστικτωδώς και τον Αλγερινό να κάνει νέα προσπάθεια στην επαναφορά, με τη μπάλα να καταλήγει τελικώς λίγο άουτ.

Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει ακόμα για τον Αστέρα... Πριν καλά καλά συνέλθουν από την ισοφάριση, ήρθε και το 3-2! Ο Φορμίκα με τον Μπαρτολίνι μπερδεύτηκαν, δεν έδιωξαν η μπάλα όπως έπρεπε με τον Κέβιν Μιραλάς να γίνεται κάτοχος της μπάλας και με ένα ωραίο σουτ να νικάει για τρίτη φορά τον Μπαντή, πετυχαίνοντας την ολική ανατροπή. 3-2 στο 51' και πριν κάνουν οι άμοιροι παίκτες του Τσιώλη σέντρα, ήρθε κι άλλο χτύπημα : Υποδειγματικό ξεδίπλωμα αντεπίθεσης με τον Ορμπαΐθ να βγάζει τη μπάλα δεξιά στον Τζεμπούρ, ο οποίος κράτησε τη μπάλα πλάγια και την πάτησε στον Αμπντούν. Αυτός μπήκε στην περιοχή, με ωραία προσπάθεια άδειασε τον Κουρμπέλη και γύρισε τη μπάλα προς το τέρμα, εκεί που είχε ακολουθήσει ο Πάμπλο Ορμπαΐθ ο οποίος σκόραρε για να γράψει το 4-2 στο 52ο λεπτό! Επική αντεπίθεση του Ολυμπιακού που πέτυχε 3 γκολ μέσα σε ένα 7λεπτο!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει. Στο 56' χάσαμε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Τζεμπούρ που πήρε μια ωραία πάσα από τον Αμπντούν και πάλι, με το πλασέ του να φεύγει πάνω απ'τα δοκάρια (σε μια φάση που έμοιαζε πολύ με τη φάση του 1ου λεπτού). Λίγο αργότερα ο Σάκης Τσιώλης αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή μήπως αλλάξει κάτι στη μεσαία γραμμή της ομάδας του και πέρασε τον Φράνκου στη θέση του Χουανίτο. Στο 63' χάσαμε μια καλή ευκαιρία με τον Όλοφ Μέλμπεργκ, όταν ο Πάμπλο Ορμπαϊθ εκτέλεσε ένα φάουλ στο πίσω δοκάρι, ο Σουηδός πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαντή. Ότι δεν κατάφερε όμως ο Μέλμπεργκ το κατάφερε ο Μιραλάς 7 λεπτά αργότερα (70'), όταν o Τζεμπούρ κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά, κέρδισε και την κόντρα από τον Αργυρόπουλο, έβγαλε μια σέντρα που έδιωξε ο Μπαντής αρχικά, όμως ο Μιραλάς που έγινε κάτοχος της μπάλας, με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 5-2, σημειώνοντας μάλιστα χατ-τρικ!

71ο λεπτό και αλλαγή για τον Ολυμπιακό με τον Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς να αντικαθιστά τον Ραφίκ Τζεμπούρ και αμέσως μετά τον Σάκη Τσιώλη να αντικαθιστά τον Μάρτινς με τον Έγκον. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε λίγο, πράγμα απόλυτα λογικό, με τον Βαλβέρδε να κλείνει τις αλλαγές του στο 78' και τον Νταβίδ Φουστέρ να αντικαθιστά τον Βασίλη Τοροσίδη. Η αλλαγή αυτή επέφερε κάποιες εσωτερικές μετακινήσεις, αφού το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1, σεε θέση δεξιού μπακ πέρασε ο Γιάννης Μανιάτης, αμυντικά χαφ πήγαν οι Πάμπλο Ορμπαΐθ και Ζαν Μακούν, με τον Νταβίδ Φουστέρ να πηγαίνει μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Μάλιστα, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Ισπανός σκόραρε όταν στο 80' ο Καζίμ-Ρίτσαρντς έβγαλε μια ωραία κάθετη πάσα προς τον Μιραλάς, ο οποίος γύρισε τη μπάλα προς τον αμαρκάριστο Φουστέρ που με κοντινό πλασέ έγραψε το 6-2. Ο Αστέρας απείλησε στο 85' με ένα απ'ευθείας χτύπημα φάουλ του Φράνκου που μπλόκαρε εύκολα ο Μέγκιερι, για να έρθει εν μέσω αποθέωσης και το 7ο γκολ του Ολυμπιακού από τον μεγάλο πρωταγωνιστή, Κέβιν Μιραλάς : Ο Μαρκάνο από αριστερά έκανε ένα γύρισμα, ο Αργυρόπουλος έδιωξε άτσαλα προς τα πίσω τη μπάλα εκεί που πετάχτηκε ο Μιραλάς, την τσίμπησε κάτω απ'το σώμα του Μπαντή και έγραψε το 7-2. Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκε στον Αστέρα, με τον Ουσέρο να κάνει ένα μακρινό δυνατό σουτ και τον Μέγκιερι να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει. Τελικό αποτέλεσμα, Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 7-2!


Κριτική
Μπάλας Μέγκιερι : Άτυχος στο πρώτο γκολ, αφού "έβγαλε" το πλασέ του Μπρέσκα, όμως η μπάλα ξαναπήγε στα πόδια του Σλοβάκου. Τα δύο γρήγορα γκολ έδειξαν να του ρίχνουν την ψυχολογία, με αποτέλεσμα να μην πατάει καλά στο γήπεδο και να συμμετέχει στη φάση που μας έκοψε το αίμα στο 45', όταν πήγαν να κάνουν το... 1-3 στη λήξη του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε προβλήματα και στις λίγες φάσεις που χρειάστηκε να επέμβει, καθάρισε άνετα.

Βασίλης Τοροσίδης : Η Λίζα Μινέλι έβγαλε μια ωραία πάσα στο πρώτο λεπτό και μετά για να εξιλεωθεί, αποφάσισε να μην ξαναδώσει πάσα και να σταματήσει και να τρέχει. Που να τρέχουμε τώρα, έχει εθνική ομάδα το καλοκαίρι. Κάπως έτσι το σκέφτηκε ο Μπίλαρος και κάπως έτσι ο Μπρέσκα βρέθηκε με 50 μέτρα άδειο γήπεδο μπροστά του στη φάση του 0-1.

Όλοφ Μέλμπεργκ - Αβραάμ Παπαδόπουλος : Στις φάσεις των γκολ είχαν μείνει μόνοι τους (ο Όλοφ στο πρώτο, ο Αβραάμ στο δεύτερο) με δύο και τρείς παίκτες του Αστέρα. Ήταν καλοί, χωρίς να έχουν την επιβλητική αμυντική παρουσία άλλων αγώνων. Όταν πήραν βοήθειες και απ'τους μέσους, δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τους επιτιθέμενους του Αστέρα.

Ιβάν Μαρκάνο : Τον μάτιασα τον Ισπανό που έλεγα οτι πήρε τα πάνω του. Σήμερα δεν πατούσε καλά στα πόδια του, είχε προβλήματα με τις επιστροφές του, με αποτέλεσμα να φάει τη μπαλιά στην πλάτη στη φάση του 0-2. Είχε καλές στιγμές στο ματς, αλλά περισσότερο κακές με αποκορύφωμα τη φάση του 45' με τον Μέγκιερι (με τον Ούγγρο να ευθύνεται περισσότερο κατά την άποψη μου).

Πάμπλο Ορμπαΐθ : Κακό πρώτο ημίχρονο με λίγες καλές στιγμές και τους μέσους του Αστέρα να τον εκθέτουν σε κάποιες φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, ήταν απλά εξαιρετικός. Αλάνθαστος σε όλες του τις πάσες, επιβλητικός ανασταλτικά όποτε χρειάστηκε, χρίστηκε και σκόρερ και δικαιολογημένα αποθεώθηκε. Εξαιρετικό, πραγματικά, δεύτερο ημίχρονο.

Φρανσουά Μοδέστο : Τίποτα, δυστυχώς. Δεν δικαιολόγησε σε κανένα σημείο την παρουσία του στον αγώνα και δικαίως αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Ζαν Μακούν : Κακό πρώτο ημίχρονο και απ'αυτόν, συμπαθητικό προς καλό δεύτερο ημίχρονο. Θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν παραμείνει στην ομάδα.

Τζαμέλ Αμπντούν : Ίσως η καλύτερη εμφάνιση του με τη φανέλα του Θρύλου από την ημέρα που ήρθε. Μέσα σε όλες σχεδόν τις φάσεις μας, πολύ καλός αυτή τη φορά και στις τελικές του επιλογές, με εξαίρεση αυτή του 90' που πήγε να περάσει μόνος του ανάμεσα από τρείς, αντί να τη σπάσει αριστερά στον Μακούν.

Κέβιν Μιραλάς : Αν είναι να συνεχίσει έτσι και βγαίνει σε γούρι, να συνεχίσω να κράζω και αυτόν και τον Αμπντούν! Ο Χατζηαβάτης έχει βαλθεί να με ξεβρακώσει εντελώς που τον πέρασα γενεές δεκατέσσερις, ο δε Μιραλάς πάνω που μίλησα για "ελεφαντίαση", έβαλε 4 γκολ μαζεμένα. Σπουδαία εμφάνιση του Βέλγου που έδιωξε και το άγχος του να περάσει πρώτος στον πίνακα των σκορερς : Όχι μόνο πέρασε, πήρε και διαφορά. Μια μεγάλη εμφάνιση μετά από αρκετό καιρό και μπράβο του.

Ραφίκ Τζεμπούρ : Καλή εμφάνιση μετά από ένα τρίμηνο σχεδόν για τον Αλγερινό, που πίεσε την άμυνα του Αστέρα, έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ και τελικά πέτυχε και ένα. Όσο άντεξε, μια χαρά ήταν.

Γιάννης Μανιάτης : Η είσοδος του άλλαξε άρδην τη ροή του ματς. Από το παρ'ολίγον 1-3 του 45', στο εμφατικό 7-2 με τον Μανιάτη να έχει σημαντικότατο μερίδιο, καθώς όχι μόνο στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έβγαλε την ασίστ που οδήγησε στην ισοφάριση, αλλά και γιατί απελευθέρωσε ουσιαστικά τον Ορμπαϊθ που έκανε παπάδες στο 2ο ημίχρονο.

Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς : Με τις βαριές κινήσεις του και το κάπως ράθυμο στυλ του, θα έκανε σπουδαία καριέρα με τους παλαιμάχους μας. Πέρα απ'την πλάκα, στο 20λεπτάκι που έπαιξε σήμερα, ήταν αρκετά καλός. Και τις πάσες του έδωσε, και ωραίους συνδυασμούς έκανε και την άμυνα ταλαιπώρησε. Άλλωστε είπαμε - ότι μπορούμε να πάρουμε από αυτόν μέχρι το τέλος της σεζόν, ευπρόσδεκτο είναι.

Νταβίδ Φουστέρ : Μπήκε στο 78', πρώτη επαφή με τη μπάλα στο 80' και η μπάλα στα δίχτυα. Δεν πρόλαβε να παίξει πολύ, σκόραρε όμως και περνάει στους διακριθέντες.

Δηλώσεις
Ερνέστο Βαλβέρδε : "Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι. Αν κάποιος άνθρωπος δει το αποτέλεσμα, θα διαπιστώσει πως ήμασταν πολύ ανώτεροι. Πολύ ανώτεροι ήμασταν στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο πρώτο αντιμετωπίσαμε μεγάλο πρόβλημα από τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είναι μία ομάδα, που δουλεύει πολύ καλά και βγαίνει γρήγορα στις αντεπιθέσεις. Μας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην αρχή της αναμέτρησης. Η αλήθεια είναι πως φοβόμουν το συγκεκριμένο ματς. Ο Αστέρας πηγαίνει καλά τη φετινή σεζόν και δημιουργεί πολλά προβλήματα σε όλες τις ομάδες. Οι Ουσέρο, Ναβάρο και Ράγιος είναι πολύ γρήγοροι παίκτες, ξέρουν να κινούνται στις θέσεις του και να δημιουργούν προβλήματα, ιδιαίτερα με γρήγορεςς αντεπιθέσεις. Ευτυχώς, η ομάδα μας αντέδρασε γρήγορα, μπήκε με καλή ψυχολογία στο δεύτερο ημίχρονο και έτοιμη να χειριστεί την κατάσταση. Ανατρέψαμε γρήγορα το αποτέλεσμα, με ένα από τα καλύτερα ημίχρονα που έχουμε κάνει. Τώρα, μας μένει λιγότερος δρόμος μέχρι να γίνουμε Πρωταθλητές. Το Πρωτάθλημα δεν έχει ακόμα τελειώσει, αλλά έχουμε κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα πιο κοντά στο τίτλο.

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Δεν γνωρίζω αν είναι το καλύτερο ημίχρονο που έχουμε κάνει, καθώς η ομάδα παίζει με υψηλό ρυθμό, ιδιαίτερα στα παιχνίδια εντός Ελλάδας. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, δεδομένου ότι το ματς ξεκίνησε άσχημα για εμάς και κατάφερε τόσο γρήγορα να γυρίσει το εις βάρος της σκορ. Είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό αυτό το γεγονός. Από ένα σημείο και μετά απειλήσαμε περισσότερο την αντίπαλη άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τις ευκαιρίες μας, αλλά ήμασταν κάπως μακριά από την περιοχή. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να πιέσουμε πολύ πιο ψηλά τον αντίπαλο και καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε όλοι πως ο Μέσι είναι πολύ γρήγορος, βγαίνει δεξιά και αριστερά. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι αυτό συμβαίνει. Ξέραμε πως το δυνατό σημείο του Αστέρα ήταν οι γρήγορες αντεπιθέσεις. Ήμασταν προετοιμασμένοι. Είχαμε, όμως, πρόβλημα στις επιστροφές μας, καθώς δεν ακολουθούσαμε τους παίκτες του Αστέρα όταν έβγαιναν στην αντεπίθεση. Δεν ήμασταν έτοιμοι να επιστρέψουμε μαζί τους. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό το γήπεδο να αντιμετωπίζουμε ομάδες που χρησιμοποιούν την κόντρα επίθεση και αυτό που συνέβη σήμερα είναι οτι ο Αστέρας το έκανε πολύ καλά. Το δώρο στον πρόεδρο ήταν οι τρεις βαθμοί, που είναι πολλοί! Είμαστε συνηθισμένοι στις νίκες και ο πρόεδρος δέχεται πάντα αυτό το δώρο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι σημαντικό αυτό το δώρο. Αυτό ήταν το δώρο του! Όταν χάνεις με 0-2 και τελικά γυρίζεις το ματς, έχει καλύτερη γεύση αυτό το δώρο. Για να είμαστε ειλικρινείς, έχουμε κάνει πολύ καλά παιχνίδια σε γενικές γραμμές τη φετινή σεζόν. Είτε σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα, είτε σε ένα ημίχρονο, είτε σε ένα εικοσάλεπτο. Ειδικά μέσα στο γήπεδό μας, έχουμε παίξει πολύ καλά".

Σάκης Τσιώλης : "Ήταν ένα εφιαλτικό βράδυ για την ομάδα του Αστέρα. Αν και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την ταυτότητα που έχει ο Αστέρας, στο πρώτο οκτάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου δεν... μπήκαμε στο γήπεδο. Οι γραμμές είχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. Ο Ολυμπιακός δεν συγχωρεί. Από το 4-2 και έπειτα, χαθήκαμε μες στο γήπεδο. Βέβαια, έτσι όπως παίξαμε, δικαιολογείται το τελικό αποτέλεσμα. Από αύριο το πρωί πρέπει να ξεχάσουμε το παιχνίδι και τη βαριά ήττα. Είναι δύσκολη βραδιά, αλλά πρέπει να την ξεχάσουμε. Κόντρα στον Ατρόμητο παίζεται όλη η χρονιά για εμάς. Μετά το 0-2 μας δόθηκε ακόμα περισσότερος χώρος, αλλά φαίνεται πως δεν μπορούμε να αντέξουμε την πίεση και να διαχειριστούμε την κατάσταση. Η πίεση του Ολυμπιακού ήταν αφόρητη. Αν, πάντως, προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Ροζέριο προτιμούσε να δώσει την μπάλα στον Ναβάρο ή στον Μπρέσκα, μπορεί ενδεχομένως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει να διαχειριζόμαστε καλύτερα την πίεση και το αποτέλεσμα, όταν αυτό είναι υπέρ μας. Είμαστε μία καινούργια ομάδα και δεν έχουμε μάθει να παίρνουμε αποτελέσματα κόντρα σε τόσο μεγάλους αντιπάλους. Απόψε δεχθήκαμε όσα γκολ είχαμε... φάει σε ολόκληρο το δεύτερο γύρο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε πίσω την ήττα και να συγκεντρωθούμε στη συνέχεια. Πρέπει να το ξεπεράσουμε. Είμαστε επαγγελματίες και πιστεύω στον επαναληπτικό ημιτελικό με τον Ατρόμητο πως θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει για να γράψουμε ιστορία. Πρέπει να είμαστε κοντά στην ομάδα και τα παιδιά. Ήταν ένα εφιαλτικό ημίχρονο και μία εφιαλτική ήττα, αλλά μην ξεχνάμε πως ήμασταν για δέκα παιχνίδια αήττητοι. Πρέπει να ξεπεράσουμε τη βαριά αυτή ήττα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα. Ναι, είχαμε προβλήματα μετά την αλλαγή του Πιπίνη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Δεν ήταν, όμως, μόνο η αριστερή πλευρά που είχε πρόβλημα. Δεν είχαμε συνολικά καλό πρέσινγκ, που είναι το μεγάλο μας όπλο. Στο δεύτερο μέρος χάναμε εύκολα την μπάλα, δεν είχαμε καλή αμυντική συμπεριφορά και ο Ολυμπιακός δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ομάδα μας".

Όλοφ Μέλμπεργκ : "Δεν επιτρέπεται αμυντικά να χάνεις την αυτοσυγκέντρωση σου σε κανένα ματς γιατί θα το πληρώσεις, κάτι που πάθαμε. Στο δεύτερο ημίχρνο αλλάξαμε τη νοοτροπία μας και γυρίσαμε το ματς. Συνολικά δεν ήταν το καλύτερο ματς του Ολυμπιακού, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε το πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα είναι σημαντικό πως γυρίσαμε το παιχνίδι, αλλά ως καλύτερο ματς δεν θα το έλεγα. Χάσαμε την συγκέντρωση μας. Δεν πρέπει να επαναληφθεί στο ματς με τον ΟΦΗ στο Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός είναι δυνατός όταν ο ένας παίζει για τον άλλο. Όταν παίζουμε έτσι κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει κανείς. Ήταν ένα ξύπνημα, θα έλεγα, το σημερινό. Ένα ταρακούνημα. Ο κόσμος όλη τη χρονιά μας στηρίζει. Όχι μόνο σήμερα. Πάντα σε όλη μου την καριέρα είχα οπαδούς που με στήριζαν και το ίδιο συμβαίνει κι εδώ. Ήταν σημαντικό πραγματικά. Ήταν φοβερό".


Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Τι κακό κι αυτό ρε παιδί μου... Να είσαι αλλόθρησκος, να περιμένεις μια γκέλα του Ολυμπιακού για να γελάσει το χειλάκι σου, να έχει ξεχειλώσει απ'το χαμόγελο στο πρώτο ημίχρονο και τελικά στο τέλος να ψάχνεις το φαρμακείο πάλι για τα αντικαταθλιπτικά. Μα τελικά, πόσο τρελή διαστροφή είναι να είσαι αλλόθρησκος;

Υ.Γ. 2 : Σπουδαία αντίδραση από την ομάδα σήμερα. Για κάποιον περίεργο λόγο, στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες αποφάσισαν οτι όσο πιο κοντά πλησιάσουν την αντίπαλη περιοχή, τόσο πιο εύκολα θα μπεί το γκολ. Με αποτέλεσμα μέσα σε ένα τρίλεπτο, να βλέπουν στο βάθος του γηπέδου κάποιους με μπλε φανέλες να σκοράρουν. Εντάξει, ο Μπρέσκα φαινόταν ξεκάθαρα. Με το πλατινέ μαλλί και τα 200 κιλά του, αν του βάλεις ένα φωτάκι στο κεφάλι και τον ρίξεις στο νερό, άνετα κάνει τον φάρο.

Υ.Γ. 3 : Η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο μπήκε για να πετύχει το γκολ πρώτη και να τελειώνει. Έχασε τρείς μεγάλες ευκαιρίες στο 12λεπτο, αλλά μέσα σε ένα τρίλεπτο βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη, κάτι για το οποίο δεν είχε προετοιμαστεί και σίγουρα ούτε που το φανταζόταν. Γι'αυτό ακόμα και μετά τη γρήγορη μείωση του σκορ απ'τον Μιραλάς έδειχνε να μην πατάει γερά στα πόδια της. Κάτι φαινόταν να μην λειτουργεί σωστά.

Υ.Γ. 4 : Αυτό που δε λειτουργούσε σωστά, ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής. Ο Ορμπαΐθ δεν δένει με τίποτε με τον Μοδέστο. Ο Βάσκος δεν είναι παίκτης που θα κάνει το τρέξιμο - δεν μπορεί άλλωστε να το κάνει. Θέλει μπροστά του έναν "χαμάλη", ώστε αυτός από πίσω να καθαρίζει όποτε χρειάζεται ή να ανεβάζει τη μπάλα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν τον είχε, ούτε τον έβρισκε στο πρόσωπο του "λίγου" Μακούν. Αποτέλεσμα, οι Μιραλάς και Αμπντούν να φτιάχνουν φάσεις μεν, αλλά κυρίως από δικές τους επινοήσεις. Η μεσαία μας γραμμή ανασταλτικά και δημιουργικά ήταν απούσα στο πρώτο μέρος και το γεγονός οτι ο Ουσέρο αρχικά και ο Μπρέσκα μετά πέρασαν μπαλιές λες και δεν υπήρχε κανείς στο κέντρο, οφείλεται στην κακή συνεννόηση τους.

Υ.Γ. 5 : Βάλτε και το γεγονός οτι οι πλάγιοι μπακ μας είχαν πρόβλημα και έχετε την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μαρκάνο κινούταν σαν τον Γιώργο Παπαζήση στην ταινία που ο Μανωλιός είναι σέντερ φορ, ο δε Τοροσίδης είχε χάσει το γοβάκι του από την πάσα του πρώτου λεπτού, έκατσε αναπαυτικά σε μια τούφα χορτάρι και περίμενε το πριγκηπόπουλο να του το φέρει.

Υ.Γ. 6 : Στο δεύτερο ημίχρονο, η κίνηση που άλλαξε τα πάντα ήταν η είσοδος του Γιάννη Μανιάτη. Ο Έλληνας - κατά συνθήκην - μέσος, με το τρέξιμο του έδωσε την ευκαιρία στον Ορμπαΐθ να παίξει πιο άνετα, να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα, ο Βάσκος να κάνει ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και να χριστεί και σκόρερ.

Υ.Γ. 7 : Το σημερινό αποτέλεσμα, εν μέρει οφείλεται και στην τακτική του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος ήρθε και στο Καραϊσκάκη - όπως κάνουν πάντα οι ομάδες του - για να παίξει μπάλα. Ούτε να κλειστεί στην περιοχή, ούτε να αρχίσει τις γιόμες και έχει ο Θεός. Προσπάθησε να παίξει μπαλίτσα απέναντι στον Ολυμπιακό και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη. Το κατάφερε για ένα ημίχρονο και μπράβο του. Άλλος στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, θα'χε βάλει και 2 τερματοφύλακες για να κρατήσει το σκορ.

Υ.Γ. 8 : Ο κόσμος πραγματικά το χάρηκε το σημερινό. Και γι'αυτό με τη λήξη του αγώνα συμπεριφέρθηκε ως θεατής συναυλίας, απαιτώντας από τους καλλιτέχνες να βγουν για encore. Η αποθέωση, απόλυτα δικαιολογημένη για μια ομάδα με κεφαλαίο το "Ο".

Υ.Γ. 9 : Γιατί η σημαντικότερη κατάκτηση του φετινού Ολυμπιακού δεν είναι το πρωτάθλημα, ούτε οι τρείς εκτός έδρας νίκες στην Ευρώπη, ούτε το διαφαινόμενο νταμπλ. Είναι το γεγονός πως μια ομάδα που έκανε τον κόσμο να την αμφισβητήσει - έντονα, στην αρχή - σε πρώτη φάση, να αναγκαστεί σήμερα όχι απλά να την χειροκροτήσει, αλλά να την αποθεώσει. Η μεγαλύτερη του κατάκτηση είναι οτι κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να λέγεται "ΟΜΑΔΑ".

Υ.Γ. 10 : Πάντως, αν συνεχίσει έτσι το θέμα, λέω να το συνεχίσω και να το πάω για γούρι... Κράζω τον Αμπντούν; Μεταλλάσσεται σε Τσιαντάκης. Κράζω τον Μιραλάς οτι θα μας τα κάνει τσουρέκια (με αυγό) για να βγεί πρώτος σκόρερ; Βάζει 4 γκολ. Μόνο τη Μπάρμπρα Στρέιζαντ της δεξιάς πλευράς δεν πιάνουν τα ξόρκια.

Υ.Γ. 11 : Θα το ξαναπώ. Το να λες οτι "δεν μπορεί να υπάρξει ποδόσφαιρο χωρίς Παναθηναϊκό και ΑΕΚ", είναι σαν να λες οτι δεν μπορεί να υπάρξει αστυνόμευση αν δεν υπάρχει στρατιωτική κατοχή. Αν δεν μπορεί να υπάρξει ποδόσφαιρο χωρίς μια ομάδα...

... που έχει καταληστεύσει το κράτος με μηδενικές φορολογικές δηλώσεις...
... που έχει αρπάξει παίκτες από άλλες ομάδες...
... που ο πρόεδρος του οπλοφορούσε και απειλούσε με την κουμπούρα κόσμο (μέχρι και αστυνομικούς)...
... που έχει καταδικαστεί για δωροδοκίες (και έχει κατηγορηθεί και για άλλες εντός αλλά και εκτός συνόρων)...
... που έχει κάνει όσα έχει κάνει ο Παναθηναϊκός τέλος πάντων (γιατί είναι ατελείωτα και δεν θα σταματήσουμε ποτέ αν ξεκινήσουμε να τα απαριθμούμε) ...

... ε τότε, μάλλον στην διοίκηση μας αντιλαμβάνονται διαφορετικά το ποδόσφαιρο απ'ότι εμείς...