21 Μαρ 2012

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 1-0 : Αγχωθήκαμε...



Αγχώθηκε ο Ολυμπιακός αλλά κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη - έστω με το ισχνό 1-0 - και να αποκτήσει προβάδισμα έναντι του ΟΦΗ για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Σκόρερ του γκολ ο Όλοφ Μέλμπεργκ στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς έπειτα από ωραία σέντρα του Πάμπλο Ορμπαΐθ. Είχε τις ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς νωρίτερα ο Ολυμπιακός, απέναντι σε έναν ΟΦΗ που κατέβηκε στο Καραϊσκάκη με αποκλειστικό σκοπό να κρατήσει το "μηδέν" στα μετόπισθεν.

Ο αγώνας
Με 4-4-1-1 επέλεξε να αγωνιστεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Ρόι Κάρολ στα δοκάρια, Βασίλη Τοροσίδη - Όλοφ Μέλμπεργκ - Ιβάν Μαρκάνο - Χοσέ Χολέμπας στην αμυντική τετράδα, τους Πάμπλο Ορμπαΐθ και Γιάννη Μανιάτη σε ρόλο κεντρικών χαφ με τους Τζαμέλ Αμπντούν δεξιά και Κέβιν Μιραλάς αριστερά, τον Ραφίκ Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης και τον Νταβίδ Φουστέρ πίσω του σε ελεύθερο ρόλο. Ο Νίκος Αναστόπουλος για τον ΟΦΗ επέλεξε το 4-3-2-1 και τους Σαχσανίδη στα δοκάρια, Γαλανόπουλο - Γεωργίου - Ταυλαρίδη - Βάντο στην τετράδα της άμυνας, τους Κάλαϊτζιτς - Ζόρντι Λόπεθ - Βερόν σε ρόλο κεντρικών χαφ, τους Παπουλή και Σίσιτς στα άκρα και τον Μάντζιο στην κορυφή. Από πλευράς μας στον πάγκο έμειναν οι Μπάλας Μέγκιερι, Γιάννης Ποτουρίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Λιούμπομιρ Φέισα, Γιάννης Φετφατζίδης, Ντιόγο και ο νεαρός Διαμαντάκος, ενώ για τον ΟΦΗ έμειναν οι Ξενοδόχοβ, Χόρχε Λόπεθ, Πίτσος, Ζορμπάς, Ουκάρ, Νυκτάρης, Ζαχαράκης, Σόουζα και Καμπάνταης.

Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ο προσανατολισμός των ομάδων... Ο Ολυμπιακός, κατά την προσφιλή του τακτική, θα έψαχνε το γρήγορο γκολ. Ο ΟΦΗ, θα έψαχνε να μην φάει το γκολ και να τελειώσει ει δυνατόν το ημίχρονο χωρίς να δεχτεί γκολ. Η κατοχή φυσικά ήταν δική μας από τα πρώτα δευτερόλεπτα, αυτή τη φορά όμως αργήσαμε... 8 λεπτά να κάνουμε την πρώτη μας τελική προσπάθεια. Τότε ήταν που ο Τζαμέλ Αμπντούν πέρασε ωραία από δεξιά, έβγαλε μια πολύ καλή σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής εκεί που πετάχτηκε ο Κέβιν Μιραλάς, έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σαχσανίδη. Λίγα λεπτά αργότερα (12') ο Αλγερινός έκανε μια ατομική προσπάθεια, δοκίμασε ένα σουτ αλλά ο Σαχσανίδης μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Στο 16'  χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουμε το σκορ, όταν ο Αμπντούν πήρε την πάσα απ'τον Ορμπαΐθ έξω απ'την περιοχή, έκανε ένα δυνατό σουτ που αιφνιδίασε τον Σαχσανίδη, ο οποίος απέκρουσε τη μπάλα μεν, αλλά την έστειλε προς τον Τζεμπούρ. Ο έτερος Αλγερινός μπήκε στη φάση, έκανε την προβολή όμως ο Σαχσανίδης έπεσε στα πόδια του κάνοντας σωτήρια επέμβαση. Στο 20' είχαμε μια πολύ ωραία σέντρα και πάλι από τον Αμπντούν στο δεύτερο δοκάρι, λίγο μέσα στην μικρή περιοχή, με τον Τζεμπούρ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή σχεδόν απ'τη γραμμή του τέρματος! Στο 21' είχαμε κι άλλη μια καλή στιγμή, όταν o Πάμπλο Ορμπαΐθ έδωσε την μπάλα στον Κέβιν Μιραλάς, ο Βέλγος ξεκίνησε μια ατομική (μεγάλη πρωτοτυπία) ενέργεια όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο αλλά λίγο με σωστή αμυντική τακτική, λίγο με τη βοήθεια της τύχης, κατάφερνε να διατηρεί ανέπαφη την εστία του. Στο 31' ο Χοσέ Χολέμπας προσπάθησε να απειλήσει με εκτέλεση φάουλ απ'ευθείας, χωρίς να ανησυχήσει τον Σασχανίδη. Στο 36' ο Μιραλάς επιχείρησε μια σέντρα από αριστερά, ο προωθημένος Μαρκάνο έπιασε μια ωραία κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ, άουτ. Στο 38' ο Νταβίδ Φουστέρ επιχείρησε ένα σουτ έξω απ'την περιοχή το οποίο έφυγε πολύ ψηλά άουτ και λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Γιάννης Μανιάτης έχασε τεράστια ευκαιρία να στείλει τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του ΟΦΗ στο 43' έπειτα από ωραία σέντρα του Ορμπαΐθ. Το ημίχρονο έκλεισε με μια κίτρινη κάρτα στον Γεωργίου για καθυστέρηση, με τον Ολυμπιακό να έχει 10 τελικές προσπάθειες έναντι καμμίας του ΟΦΗ και κατοχή 76% - 24%, χωρίς όμως να καταφέρει να βάλει το γκολ που έψαχνε...

Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε την πρώτη του αλλαγή, αντικαθιστώντας τον αρνητικό Φουστέρ με τον Γιάννη Φετφατζίδη. Η πρώτη καλή στιγμή μας στο 2ο μέρος ήρθε στο 48' όταν ο Αμπντούν έκανε μια παράλληλη σέντρα προς τον Τζεμπούρ που δεν κατάφερε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας. Ακολούθησαν άλλα δυό σουτ, αρχικά στο 52' με τον Χολέμπας να δοκιμάζει το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στη συνέχεια στο 53' τον Φετφατζίδη να δοκιμάζει το ίδιο, χωρίς να ανησυχήσει ο γκολκίπερ του ΟΦΗ σε καμμιά απ'τις δύο περιπτώσεις. Ο Ολυμπιακός έψαχνε το γκολ και πίεζε τον ΟΦΗ, που κάποιες φορές αναγκαζόταν να καταφεύγει στο σκληρό παιχνίδι για να σταματήσει τους παίκτες μας. Σε μια απ'αυτές τις φάσεις, ο Γαλανόπουλος είδε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Γιάχου στο 56' για σκληρό φάουλ στον Τοροσίδη. Οι Κρητικοί κατάφεραν τελικώς να κάνουν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 62ο λεπτό, όταν ο Παπουλής προσπάθησε να κάνει λόμπα από μακριά για να κρεμάσει τον Κάρολ, χωρίς όμως καμμία επιτυχία.

64ο λεπτό και ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε την πρώτη του αλλαγή, περνώντας τον Χόρχε Λόπεθ στη θέση του Μίρνες Σίσιτς. Αμέσως μετά είχαμε μια καλή στιγμή όταν έπειτα από  ατομική ενέργεια και σουτ του Γιάννη Φετφατζίδη, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σαχσανίδη. Στη συνέχεια χάσαμε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία με τον Ραφίκ Τζεμπούρ να βρίσκεται μέσα στην περιοχή απέναντι από την εστία του Σαχσανίδη και να κάνει ένα κακό πλασέ, άουτ από το ύψος του πέναλτι. Αμέσως μετά είχαμε δύο κίτρινες κάρτες για παίκτες του ΟΦΗ, στο 66' για τον Σαχσανίδη (καθυστέρηση) και στο 68' για τον Βερόν (σκληρό φάουλ στον Ντιόγο). Ο ΟΦΗ στο 72' έκανε άλλη μια τελική, με τον Παπουλή να μπαίνει από αριστερά και να δοκιμάζει ένα πλασέ το οποίο όμως έφυγε μακριά από τα δοκάρια του Κάρολ.

Δεύτερη αλλαγή για τον ΟΦΗ στο 74' με τον Καμπάνταη να αντικαθιστά τον Μάντζιο και κολλητά δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με τον Λιούμπομιρ Φέισα να επανεμφανίζεται μετά από πολύ καιρό και να παίρνει τη θέση του Γιάννη Μανιάτη. Με την επανεκκίνηση του ματς είχαμε μια καλή στιγμή, όταν ο Τοροσίδης έβγαλε μια ωραία σέντρα από δεξιά, ο Ντιόγο μπήκε στην πορεία της μπάλας, έπιασε την κεφαλιά μεν, την έστειλε ψηλά όμως, δε. Λίγο αργότερα παρατηρήθηκε και με κίτρινη κάρτα καθώς αρπάχτηκε με τον Βερόν εξαιτίας νέου σκληρού φάουλ του Αργεντινού.

Μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς με τον κόσμο στις εξέδρες αλλά και την ομάδα να αρχίζει να... αγχώνεται, καθώς το γκολ δεν ερχόταν. Και σε εκείνο ακριβώς το σημείο, ήρθε... Ο Πάμπλο Ορμπαΐθ ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ σε θέση μέσα αριστερά μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής του ΟΦΗ. Η εκτέλεση ήταν καλή και πήγε λίγο πιο μέσα από το ύψος του πέναλτι, εκεί που ο Όλοφ Μέλμπεργκ έπιασε την γυριστή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σαχσανίδη, ανοίγοντας επιτέλους το σκορ. Το παιχνίδι ξανάρχισε με μια κίτρινη κάρτα στον Γιάννη Φετφατζίδη και μια άστοχη κεφαλιά του Τζεμπούρ στη συνέχεια. Στο 87' ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε την τελευταία του αλλαγή αποσύροντας τον Κάλαϊτζιτς για να περάσει στη θέση του τον Πίτσο, στο 90' ο Βάντο επιχείρησε ένα σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Κάρολ και το παιχνίδι τελείωσε με μια ευκαιρία στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ντιόγο γύρισε τη μπάλα προς τον Τζεμπούρ, με τον Αλγερινό να μην προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας. Τελικό αποτέλεσμα 1-0 με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς του Ηρακλείου...


Κριτική
Ρόι Κάρολ: Ευτυχώς είχε καλή βραδιά και δεν ξεπάγιασε ο ΒορειοΙρλανδός. Θεατής στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ότι πήγε στο χώρο ευθύνης του το καθάρισε άνετα.

Βασίλης Τοροσίδης: Μπήκε ο Βασιλάκης, χράτσα χρούτσα με τη μασελίτσα του, το παξιμαδάκι του, το φασκομηλάκι του, βγήκε και αυτή η αγγαρεία. Στο τέλος δεν ξέρω ποιός θα είναι πιο κουρασμένος... Αυτός ή εμείς. Νερόβραστη εμφάνιση και σήμερα.

Όλοφ Μέλμπεργκ - Ιβάν Μαρκάνο: Ευχάριστο απόγευμα και για τους δύο, αφού η επιθετική γραμμή του ΟΦΗ δεν τους απασχόλησε καθόλου. Ο Ισπανός δεν είχε πρόβλημα με τον Μάντζιο αρχικά, ούτε με τον Καπάνταη αργότερα. Ο Σουηδός καθάριζε ότι περνούσε απ'τον Μαρκάνο και έκλεισε τη βραδιά με ένα καθοριστικό γκολ.

Χοσέ Χολέμπας: Κράτησε δυνάμεις σήμερα, έδειχνε και λίγο κουρασμένος. Αμυντικά δεν είχε πρόβλημα ούτε με τον Παπουλή, ούτε με τον Σίσιτς.

Πάμπλο Ορμπαΐθ: Σοβαρή δουλειά και καλή παρουσία από τον Βάσκο, που βοήθησε πολύ και στην κυκλοφορία της μπάλας εκτός από την ανασταλτική δουλειά που έκανε. Πιστώνεται και την ασίστ στο γκολ του Μέλμπεργκ.

Γιάννης Μανιάτης: Πολύ τρέξιμο, πολλή δουλειά ανασταλτικά, σωστές πάσες και συνεχίζει να απειλεί και επιθετικά. Όμως εκεί είναι... Τάσος Πάντος (οε οε οε) ρε γαμώτο. Όπως ο Τάσος, έτσι και ο Μανιάτης σου δίνει την εντύπωση πως ότι και να κάνει, δε θα σκοράρει ποτέ, ώρες ώρες. Θα του κάτσει κάποια στιγμή όμως, που θα πάει. Πολύ καλός και σήμερα, φυσικά.

Τζαμέλ Αμπντούν: Συνεχίζει τον πολύ καλό δεύτερο γύρο που κάνει και σήμερα εισέπραξε και χειροκρότημα. Και όσο συνεχίσει να βελτιώνεται ο Χατζηαβάτης, και χειροκρότημα θα παίρνει και συμμετοχές στην ομάδα.

Κέβιν Μιραλάς: Για να τελειώνει η ιστορία... Ας κανονίσουν όλοι οι υπόλοιποι να του δίνουν συνέχεια πάσες, να τον βάζει και ο Βαλβέρδε στην κορυφή, να βάζει γκολ, γιατί αν δεν βγεί πρώτος σκόρερ ο Βέλγος κινδυνεύουμε με ελεφαντίαση.

Νταβίδ Φουστέρ: Φέτος, έχει δώσει λύσεις σε κάποια ματς - αρκετά εκ των οποίων ήταν σημαντικά. Η συνολική του εικόνα πάντως σε καμμία περίπτωση δεν θυμίζει τον περυσινό Φουστέρ. Δικαίως αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, αφού πέρασε απαρατήρητος.

Ραφίκ Τζεμπούρ: Είναι που είναι ντεφορμέ, περπατάει που περπατάει σαν εγκυμονούσα αγελάδα, δε τον θέλει και η τύχη. Και κατά τα άλλα, τον ζητάει - με την εικόνα που έχει τώρα - η μισή Ευρώπη. Η σεζόν δείχνει να εξελίσσεται σε μεγάλο μαρτύριο γι'αυτόν και ακόμη περισσότερο, για εμάς.

Γιάννης Φετφατζίδης: Συμπαθητική εμφάνιση, αλλά μέχρι εκεί. Κακός δεν ήταν, αλλά όντας φρέσκος και με ένα ημίχρονο μπροστά του, θα μπορούσε να κάνει ενδεχομένως ακόμη και τη διαφορά. Τα χρόνια όμως περνάνε και δεν θα είναι για πάντα ο μικρός Γιαννάκης...

Ντιόγο: Βελτιωμένος 1000% σε σχέση με τη σεζόν 2009-2010. Με πάθος, με διάθεση, με όλα. Μακριά όμως από το γκολ και ελάχιστα απειλητικός για την εστία του ΟΦΗ. Και αν ο επιθετικός είναι μακριά από το γκολ = πρόβλημα.

Λιούμπομιρ Φέισα: Αγωνίστηκε μόλις ένα τεταρτάκι και δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του - λογικό κι αναμενόμενο. Σιδερένιος.


Δηλώσεις
Ερνέστο Βαλβέρδε: "Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που πάντα μας δυσκολεύει πολύ, κάνει τα πράγματα δύσκολα για εμάς, γιατί κλείνεται υπερβολικά πίσω και είναι δύσκολο να περάσουμε την αμυντική της γραμμή. Οπότε σήμερα ήταν η πρώτη φορά που καταφέραμε να τον κερδίσουμε, γιατί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά ούτε και στον α' γύρο το καταφέραμε. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά, παρόλο που σήμερα ο μεγαλύτερος αντίπαλος ήταν η έλλειψη ευστοχίας από τη δική μας πλευρά. Όπως είπα και νωρίτερα, σήμερα ήταν σαν να παίζουμε απέναντι σε έναν τοίχο. Ήταν πολύ δύσκολα να περάσουμε την αμυντική γραμμή του ΟΦΗ που δεν μας απείλησε. Όσο περνούσε ο χρόνος, τα πράγματα γίνονταν πιο δύσκολα, γιατί μας έλειπε η φρεσκάδα. Ευτυχώς καταφέραμε να σκοράρουμε, έχουμε το πλεονέκτημα, αλλά η πρόκριση είναι ακόμα ανοικτή.

Το παιχνίδι δεν ήταν τόσο αργό και ειδικά στο α' ημίχρονο. Ίσως να δινόταν αυτή η εντύπωση, γιατί ο αντίπαλος όταν κλείνεται πίσω δεν έχεις πολλές εναλλαγές. Σήμερα εμείς καταφέραμε με διάφορους συνδυασμούς να μπούμε στην περιοχή του αντιπάλου, όμως, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς, γιατί ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλά κλεισμένος. Καταλαβαίνω γιατί φαινόταν αργό το ματς, γιατί παρόλο που φτάναμε στην περιοχή, ήταν δύσκολο να τελειώσουμε τις φάσεις, βρίσκοντας τις κατάλληλες λύσεις. Μερικές φορές όμως πρέπει να έχεις υπομονή. Παρόλο που έχουμε το πλεονέκτημα στο σκορ, πιστεύω ότι η πρόκριση είναι ανοικτή. Εμείς θα πάμε εκεί για να προσπαθήσουμε. Το ίδιο θα κάνει και ο ΟΦΗ. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πιστεύω επίσης πώς το παιχνίδι θα είναι πιο ανοικτό απ' ό,τι ήταν σήμερα".

Νίκος Αναστόπουλος: "Ξέραμε από την αρχή ότι ήταν δύσκολο παιχνίδι και έγινε ακόμα πιο δύσκολο γιατί είχαμε κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής και όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, αν δεν είσαι πειθαρχημένος, αν δεν έχεις πλάνο, δεν έχεις σχέδιο, τότε θα κινδυνεύσεις. Το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, από την αρχή με το που έγινε η κλήρωση. Για τη δική μου ομάδα ότι απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας σταθήκαμε αξιοπρεπέστατα, το 1-0 μας αφήνει ελπίδες, όσες ελπίδες έχουμε για να το παλέψουμε στο Γεντί Κουλέ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν. Από μία στιγμή αδράνειας δεχτήκαμε το γκολ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και εκεί θα στρέψουμε την προσοχή μας. Φάνηκε ότι ο ΟΦΗ είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα και κυρίως στην άμυνα. Πώς αισθάνεσαι ότι πρέπει να αλλάξεις τακτική και να επιδιώξει. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Άλλο το σημερινό και άλλο μετά από 15 μέρες. Κάθε παιχνίδι δεν είναι ίδιο. Αν παρασυρθείς, ίσως το πληρώσεις. Εμείς λοιπόν από τη στιγμή που θα γίνει το επόμενο παιχνίδι, θα το σκεφτούμε τι θα κάνουμε.

Το είπα και πριν ότι είχαμε κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής, όπως ο Μπούρμπος, ο Γαλανόπουλος, ο Μάντζιος, ο τερματοφύλακάς μας. Τα παιδιά όμως έδωσαν το 200%. Ειδάλλως δεν έχεις τύχη όταν αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις ένα αποτέλεσμα. Αν δεν έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε ένα γκολ, θα κινδυνεύσεις. Αν δεν είσαι πειθαρχημένος θα κινδυνεύσεις. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και πολύ διαφορετικό. Άλλο παιχνίδι στο Ηράκλειο, άλλο σήμερα, άλλο ήταν στο πρωτάθλημα, άλλο το 2-2, άλλο το φιλικό. Παιχνίδι με παιχνίδι διαφέρει. Δεν υπάρχει ομάδα που θα πάει να πει ότι πάει να πάρει ισοπαλία. Αν πας για ισοπαλία θα χάσεις. Μας προβληματίζει το ότι δεχόμαστε γκολ συνεχώς από αμυντικούς. Είναι ένα θέμα που θα το λύσουμε εκ των έσω".

Όλοφ Μέλμπεργκ: "Δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που έπαιξε κλειστά, ήταν δύσκολο να βρούμε διαδρόμους, αλλά είχαμε ευκαιρίες, πετύχαμε ένα γκολ και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι άλλα. Είναι καλό που πήραμε μία καθαρή νίκη. Αν παίξουμε έτσι και στην Κρήτη θα περάσουμε στον τελικό. Θα πρέπει όμως να κάνουμε το παιχνίδι μας και στην Κρήτη, αν και εκεί τα πράγματα πιθανόν να είναι διαφορετικά".

Τζαμέλ Αμπντούν: "Οι φίλαθλοι είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας. Για μένα το πιο σημαντικό είναι που κερδίσαμε και σίγουρα χαίρομαι που έχω καταφέρει να αντιστρέψω το κλίμα για μένα. Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Ο ΟΦΗ έπαιξε κλειστά κι εμείς ήμασταν κουρασμένοι από το τελευταίο παιχνίδι. Σημασία έχει ότι πήραμε τη νίκη και θα έχουμε αρκετό χρόνο για να ετοιμαστούμε για τον επαναληπτικό. Μαθηματικά δεν έχουμε κατακτήσει τον τίτλο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πανηγυρίσουμε τον τίτλο για μας, για τις οικογένειές μας, τους προπονητές, όλο τον κόσμο και τον πρόεδρο".

Κέβιν Μιραλάς: "Πολύς κόσμος περίμενε αυτό το παιχνίδι, πως θα τελειώσει με 2-0 ή 3-0, όμως ο αντίπαλός μας έπαιξε διαφορετικά και μας δυσκόλεψε. Παρόλα αυτά δημιουργήσαμε ευκαιρίες και φτάσαμε στη νίκη. Ήταν μία καλή νίκη στην έδρα μας και περιμένουμε τον επαναληπτικό να δούμε τι θα γίνει. Σήμερα ήταν δύσκολα γιατί η ομάδα ήταν κουρασμένη, αλλά είμαστε χαρούμενοι γιατί παρά τον Γολγοθά είμαστε μπροστά με αρκετούς βαθμούς διαφορά και χωρίς τραυματισμούς. Δεν ξέρω πότε θα κατακτήσουμε και μαθηματικά το πρωτάθλημα... Μπορεί να γίνει αυτή την Κυριακή ή την άλλη, αλλά είναι θέμα χρόνου. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα ματς για τον κόσμο μας και την αξιοπρέπειά μας".

Πάμπλο Ορμπαΐθ: "Κάναμε καλό παιχνίδι. Βάλαμε ένα γκολ και μπορούσαμε περισσότερα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση στο δεύτερο ματς στην Κρήτη. Ο προπονητής διαχειρίζεται τους παίκτες όπως νομίζει καλύτερα και όποιος και να αγωνίζεται προσπαθεί να διατηρεί την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Είναι πάντα το φαβορί και θα πάμε στη ρεβάνς να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε".

Γιάννης Μανιάτης: "Θα συμφωνήσω με τον προπονητή μου. Σήμερα ο ΟΦΗ μάς δυσκόλεψε πολύ και ο λόγος ήταν προφανής. Έπαιζε πολύ πίσω. Προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, προσπαθήσαμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες. Στο τέλος καταφέραμε και πετύχαμε ένα γκολ. Αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα για το δεύτερο παιχνίδι. Πιστεύω ότι το ματς στην Κρήτη θα είναι πιο ανοικτό και από τις δύο πλευρές, γιατί θα αναγκαστεί ο ΟΦΗ να ανοιχτεί. Εμείς θα πάμε για να κερδίσουμε όπως κάνουμε σε κάθε ματς. Έχουμε τις δυνατότητες να το καταφέρουμε, γιατί η ομάδα θέλει πολύ να προκριθεί στον τελικό. Κατ' αρχήν υπάρχει πληρέστατο ρόστερ, κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να βοηθήσει. Σήμερα δεν φάνηκε τόσο πολύ η κούραση. Κάποια στιγμή δείξαμε κάποια σημάδια κόπωσης. Πιέσαμε από την αρχή ψηλά και το δείξαμε. Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των εναπομείναντων αγώνων".

Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Πάει κι αυτό... Αγχωθήκαμε, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και να αποκτήσουμε το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Το 1-0 μπορεί να μην είναι αυτό που θέλαμε, αλλά σίγουρα το 0-0 θα ήταν μεγάλο πρόβλημα ενόψει της ρεβάνς.

Υ.Γ. 2 : Η εικόνα του ματς δεν ήταν διαφορετική απ'ότι φανταζόμασταν. Ο ΟΦΗ πίσω να μάχεται για το μηδέν στην άμυνα, εμείς να ψάχνουμε το γρήγορο γκολ. Λίγο η τύχη, λίγο η χαλάρωση λόγω των Κυριακάτικων, λίγο η επιπολαιότητα, κάναμε πιο δύσκολο απ'ότι έπρεπε ένα ματς που έπρεπε να καθαρίσουμε νωρίτερα.

Υ.Γ. 3 : Τέλος καλό, όλα καλά με το γκολ του Μέλμπεργκ και τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το "Καλημέρα Ζωή". Γιατί αυτά που γίνονται, ακούγονται και λέγονται καθημερινά σχετικά με το ματσάκι (ποιό ντέρμπι; γελάει ο κόσμος) της Κυριακής, είναι σαπουνόπερα και μάλιστα low budget. Όπως πάει, το μόνο που δεν έχουμε ακούσει, είναι οτι εγκέφαλος των επεισοδίων ήταν ο Ευλογητός ή ο Μασκοφόρος.

Υ.Γ. 4 : Εμφανίστηκαν στη "Δίκη" φαντάσματα... Μέχρι και την Αντριάννα Μαραγκού με το σκουπόξυλο (φήμες οτι το'χει κρατήσει για τις δύσκολες νύχτες ελέγχονται ως αναληθείς) επιστράτευσαν για να μιλήσει για προβοκάτσια. Η ΠΑΛΕΦΙΠ λέει οτι δεν ήταν Παναθηναϊκοί, αλλά κάτι μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι. Ναι, Νίντζα ήταν... είχαν φέρει και σούρικεν μαζί τους, αλλά τους τα πήραν στον έλεγχο εισητηρίων.

Υ.Γ. 5 : Οι ημέρες πάντως περνούν και αυτοί βουλιάζουν όλο και περισσότερο. Ας τους αφήσουμε όμως αυτούς, να κοιτάξουμε να κερδίσουμε την Κυριακή, να τελειώνουμε με το πρωτάθλημα και μετά να τελειώνουμε και με το κυπελλάκι. Γιατί μετά, μας περιμένει περισσότερη δουλειά. Όσο για τους άλλους; Έχουμε μπροστά μας ένα ολόκληρο καλοκαίρι να γελάμε...