11 Μαρ 2012

Ολυμπιακός-Άρης 3-0 : Και τώρα κάντε την προσευχή σας...



Με επιβλητικό τρόπο ο Θρύλος ξεπέρασε και το εμπόδιο του Άρη, σταματώντας στο κολακευτικό 3-0. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έχασαν σωρεία ευκαιριών για να πετύχουν ακόμη μεγαλύτερο σκορ  πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο με 18 τελικές προσπάθειες, μεταξύ αυτών 2 γκολ και ένα δοκάρι. Τα γκολ πέτυχαν οι Μαρκάνο (18'), Χολέμπας (45') και Μιραλάς (69'), ενώ ο Άρης από το 45' έπαιζε με 10 παίκτες λόγω δίκαιας αποβολής του Σηφάκη που ανέτρεψε τον Αμπντούν. Τα καλύτερα ήρθαν δύο ώρες αργότερα, όταν ο Παναθηναϊκός έχασε και από την ΑΕΚ με 2-0 στο ΟΑΚΑ και έμεινε πίσω 4 βαθμούς, μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι που θα κρίνει το πρωτάθλημα!

Ο αγώνας
Με 4-1-2-3 επέλεξε να ξεκινήσει το ματς ο Ερνέστο Βαλβέρδε, επιλέγοντας τους Μπάλας Μέγκιερι στα δοκάρια, τους Βασίλη Τοροσίδη - Όλοφ Μέλμπεργκ - Ιβάν Μαρκάνο - Χοσέ Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας, τον Φρανσουά Μοδέστο σε ρόλο αμυντικού χαφ με τους Ζαν Μακούν και Αριέλ Ιμπαγάσα σε ρόλο κεντρικών χαφ μπροστά του, ενώ μπροστα ξεκίνησαν δεξιά ο Κέβιν Μιραλάς, αριστερά ο Τζαμέλ Αμπντούν και στην κορυφή ο Ντιόγο. Από πλευράς Άρη, ο Μανουέλ Μασάδο επέλεξε το 4-3-3 με τους Σηφάκη στα δοκάρια, Νέτο - Λαζαρίδη - Σανκαρέ - Τσουκάνη στην τετράδα της άμυνας, Παπαζαχαρία - Πρίττα - Καπετάνο στη μεσαία γραμμή, Καστίγιο - Σολτάνι στα άκρα από τη μέση και μπροστά και τον Ακόστα στην κορυφή της επίθεσης. Στον πάγκο από πλευράς μας έμειναν οι Σήφης Δασκαλάκης, Τάσος Παπάζογλου, Γιάννης Μανιάτης, Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς, Γιάννης Φετφατζίδης, Πάμπλο Ορμπαΐθ και Ραφίκ Τζεμπούρ, ενώ από πλευράς Άρη οι Βελλίδης, Ντίκο, Κατίδης, Γιαννιώτας, Ούμπιντες, Φατί και Κοτσώνης.

Με το "καλημέρα" στον αγώνα χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ντιόγο βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή του Άρη με τη μπάλα στα πόδια, έκανε το πλασέ, όμως ο Σηφάκης απέκρουσε με τα πόδια και έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση! Δυνατά ξεκινήσαμε το παιχνίδι, με πίεση ψηλά, με τρέξιμο, με ωραίο τρόπο ανάπτυξης και εμφανή διάθεση να κόψουμε τα όνειρα των παικτών του Άρη για αποτέλεσμα μέσα στον ναό. Στο 7ο λεπτό είχαμε δύο διαδοχικά σουτ από τους Αριέλ Ιμπαγάσα και Κέβιν Μιραλάς, τα οποία δεν ανησύχησαν τον Μιχάλη Σηφάκη. Η πίεση μας προς την εστία του Άρη καρποφόρησε, όταν στο 18ο λεπτό ο Αριέλ Ιμπαγάσα από αριστερά έβγαλε μια ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Ιβάν Μαρκάνο πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του Άρη, για να ανοίξει το σκορ και να ξεσηκώσει το Καραϊσκάκη : 1-0!

Με τον Άρη να προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ του γκολ, στο 21ο λεπτό χάσαμε τεράστια ευκαιρία για να ζευγαρώσουμε τα τέρματα μας : Ο Ντιόγο έβγαλε μια εξαιρετική ασίστ στον Βέλγο στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο οποίος πλάσαρε προλαβαίνοντας την έξοδο του Σηφάκη, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του. Νέα τεράστια ευκαιρία στο 24ο λεπτό, όταν ο Ντιόγο έσπασε ωραία τη μπάλα στον Αμπντούν, ο Αλγερινός γύρισε μέσα στην περιοχή έξυπνα στον Μιραλάς, ο οποίος σταμάτησε τη μπάλα, γύρισε και έκανε το πλασέ με το δεξί, όμως έστειλε τη μπάλα στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Σηφάκη, που είδε και πάλι την εστία του να σώζεται. Λίγο αργότερα είδε την κίτρινη κάρτα ο Σανκαρέ για ένα φάουλ στον Ντιόγο έξω από την περιοχή, φάουλ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.


Στο 28ο λεπτό ο Αμπντούν πήρε μια νέα ωραία πάσα από τον Ντιόγο, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον εξερχόμενο Σηφάκη, ο οποίος με το σώμα απέκρουσε σε κόρνερ. Από το κόρνερ, ο Αμπντούν και πάλι βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Άρη από δεξιά, έβγαλε μια ωραία σέντρα στο πίσω δοκάρι εκεί που ο Μοδέστο δοκίμασε ένα ψαλιδάκι, με τον Σηφάκη και πάλι να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ! Τρίτη προσπάθεια μέσα σε ενάμιση λεπτό από το Θρύλο, με τον Ιμπαγάσα να εκτελεί το κόρνερ πλασαριστά προς τον Μιραλάς, που δοκίμασε ένα σουτ έξω απ'την περιοχή, έστειλε όμως τη μπάλα μακριά απ'τα δοκάρια του Σηφάκη που σαφώς θα ανακουφίστηκε από την λήξη της... πολιορκίας.

36ο λεπτό και νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τοροσίδης πήρε την πάσα στα δεξιά από τον Ιμπαγάσα, έβγαλε αμέσως τη σέντρα προς την περιοχή, εκεί που ο Αμπντούν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μόνος του με τον Σηφάκη, όμως η κεφαλιά που έπιασε δεν ήταν καλή, έφυγε άουτ και χάθηκε μια νέα μεγάλη ευκαιρία. Την ίδια τύχη, άουτ, είχε το κακό σουτ του Αμπντούν στο 39' έπειτα από δική του ατομική προσπάθεια λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Άρης πάτησε περιοχή για πρώτη φορά στο 41ο λεπτό, όταν είχε και την πρώτη του τελική προσπάθεια : Ο Ακόστα εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια αριστερά, ο Λαζαρίδης πήρε μια κεφαλιά από τον Μέλμπεργκ στο ύψος του πέναλτι, αλλά η κατάληξη της δεν ανησύχησε τον Μέγκιερι που ψύχραιμα παρακολουθούσε τη φάση και άφησε τη μπάλα να περάσει άουτ. Νέα καλή στιγμή για εμάς στο 43' όταν ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε φάουλ που κόπηκε από το τείχος, ο Αργεντινός με κεφαλιά έβγαλε τον Μιραλάς στην πλάτη της άμυνας, με τον Βέλγο να πλασάρει και τον Λαζαρίδη να βάζει σωτήρια την προβολή. Το ημίχρονο έκλεισε ιδανικά για τον Θρύλο : Ο Τζαμέλ Αμπντούν έκλεψε τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έφυγε "σφαίρα" στην αντεπίθεση έχοντας αριστερά του τον Μιραλάς να ακολουθεί. Ο Αλγερινός  βρέθηκε απέναντι από τον Σηφάκη και αποφάσισε να τελειώσει μόνος του τη φάση, κάνοντας την προσποίηση στον Σηφάκη. Ο τερματοφύλακας του Άρη έπεσε, έπιασε το πόδι του Αμπντούν και τον ανέτρεψε, με τον Γιάχο να δείχνει - σωστά - παίζετε αφού ο Μιραλάς πήρε τη μπάλα και επιχείρησε να πλασάρει. Ο Βέλγος πλάσαρε πάνω στα πόδια των αμυντικών του Άρη, με τον διαιτητή να διακόπτει - ως όφειλε - το ματς και να καταλογίζει το πέναλτι, δείχνοντας και την κόκκινη κάρτα στον Σηφάκη, ο οποίος ήταν τελευταίος παίκτης στη φάση. Αναγκαστική αλλαγή για τον προπονητή του Άρη που απέσυρε τον Καστίγιο για να περάσει στη θέση του τον γκολκίπερ Βελλίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι στο κέντρο της εστίας από τον Χοσέ Χολέμπας. Ιδανικό κλείσιμο ημιχρόνου με 2-0, με τον Γιάχο πάντως να δείχνει την κίτρινη κάρτα στους Καπετάνο και Χολέμπας για διαπληκτισμό...


Με αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Άρης, αφού ο Μασάδο απέσυρε τον Ακόστα για να περάσει στη θέση του τον νεαρό Γιαννιώτα, με σκοπό να τονώσει την επίθεση της ομάδας του. Στο 50' πάντως, χάσαμε κι άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Αμπντούν πίεσε τον Λαζαρίδη που προσπάθησε να διώξει τη  μπάλα, κέρδισε την κόντρα και μπήκε στην περιοχή, έκανε και ένα σουτ, άψυχο πάντως, που εξουδετέρωσε πέφτοντας ο Βελλίδης. Ο Άρης προσπάθησε να βγεί μπροστά με τον Γιαννιώτα, όμως την πάσα μέσα στην περιοχή του την καθάρισε ο Μέγκιερι με έγκαιρη έξοδο. Νέα ευκαιρία στο 53ο λεπτό μετά από γέμισμα του Μιραλάς στον Μαρκάνο και κεφαλιά του τελευταίου που έφυγε μόλις άουτ, με τον Γιάχο πάντως να τελειώνει τη φάση ως οφσάιντ και απάντηση από τον Άρη στο 54' όταν ο Γιαννιώτας βγήκε στην πλάτη του Τοροσίδη έπειτα από πάσα του Καπετάνου, έκανε ένα δυνατό σουτ από πολύ πλάγια, όμως ο Μέγκιερι με άπλωσε τα χέρια του και άλλαξε την πορεία της μπάλας, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του. Ο γκολκίπερ μας μάζεψε εύκολα το σουτ του Καπετάνου από μακριά στο 55' και τελείωσε αυτή τη μίνι-επιθετική έξαρση του Άρη.

60ο λεπτό και ο Άρης κέρδισε ένα φάουλ από δεξιά το οποίο έκανε ο Βασίλης Τοροσίδης (που είδε και την κίτρινη κάρτα). Το εκτέλεσε ο Νέτο στο πίσω δοκάρι, εκεί που ο Σανκαρέ κέρδισε την κεφαλιά, αλλά από πολύ κοντινή απόσταση έστειλε τη μπάλα άουτ. Αμέσως μετά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε την πρώτη του αλλαγή, αποσύροντας τον Αριέλ Ιμπαγάσα για να περάσει στη θέση του τον Γιάννη Μανιάτη. Λίγο αργότερα (63') είχαμε μια καλή στιγμή, όταν από ωραία προσποίηση και σέντρα του Αμπντούν, ο Λαζαρίδης δεν έδιωξε μακριά τη μπάλα, ο Ντιόγο μπήκε στη φάση και πήγε να τσιμπήσει τη μπάλα πάνω από τον Βελλίδη, ο οποίος με το χέρι κατάφερε να τη σταματήσει. Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 65' όταν ο Τοροσίδης από δεξιά έβγαλε μια σέντρα στη μικρή περιοχή, όμως ο Νέτο με σωτήρια προβολή έδιωξε σε κόρνερ (παραλίγο αυτογκόλ) πριν προλάβει να πλασάρει ο Ντιόγο.

66ο λεπτό και ευκαιρία για τον Άρη, όταν ο Σολτάνι από δεξιά ταλαιπώρησε τον Χολέμπας και έβγαλε τη σέντρα στο ύψος του πέναλτι, εκεί που ο προωθημένος Σανκαρέ έπιασε την κεφαλιά, πάνω απ'τα δοκάρια του Μέγκιερι που παρακολουθούσε τη φάση. Λίγα λεπτά αργότερα όμως ήρθε η ταφόπλακα στα όνειρα του Άρη να ξαναμπεί στο ματς, όταν ο Ζαν Μακούν στο 69' έβγαλε μια ωραία μπαλιά στον Μιραλάς στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο Βέλγος προς στιγμήν φάνηκε να χάνει το κοντρόλ, όμως με μια γρήγορη περιστροφή του σώματος του "τσίμπησε" τη μπάλα με τη μύτη του παπουτσιού του, περνώντας τη μπάλα κάτω απ'το σώμα του Βελλίδη που επιχειρούσε την έξοδο, για να γράψει εν μέσω αποθέωσης το 3-0. Ακολούθησαν δύο αλλαγές, μια από κάθε ομάδα, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να αποσύρει τον Κέβιν Μιραλάς για να περάσει στη θέση του τον Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς και τον Μανουέλ Μασάδο να αποσύρει τον Σάκη Πρίττα περνώντας στον αγώνα τον Γιώργο Κατίδη και να κλείνει τις αλλαγές του.

Ο Άρης εκμεταλλευόμενος το χώρο που του είχε παραχωρήσει ο Ολυμπιακός, προσπάθησε να πετύχει έστω το γκολ της τιμής. Στο 76ο λεπτό πλησίασε να το πετύχει με σουτ του Γιαννιώτα, με τον Μπάλας Μέγκιερι όμως και πάλι να είναι σε ετοιμότητα, να πέφτει και να αποκρούει δηλώνοντας και αυτός "παρών". Στο 81' ο Σολτάνι βρέθηκε σε θέση μέσα αριστερά στην περιοχή μας, προσπάθησε να κάνει όντας κλεισμένος ένα πλασέ, το οποίο δεν ανησύχησε τον Μέγκιερι που παρακολούθησε τη μπάλα απλά να φεύγει άουτ. Ελάχιστα νωρίτερα ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε κλείσει τις αλλαγές του, με τον Γιάννη Φετφατζίδη να περνάει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Βασίλη Τοροσίδη και να πηγαίνει στη μεσαία γραμμή, με τον Μοδέστο να οπισθοχωρεί στο δεξί άκρο της άμυνας. Στο 87' είχαμε άλλη μια καλή στιγμή με τον Γιάννη Φετφατζίδη να κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή το οποίο μπλόκαρε ο Βελλίδης. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ματς, με το Θρύλο να παίρνει εύκολα τη νίκη που ήθελε και να στρέφει βλέμμα και νου στο δύσκολο σετ αγώνων με Μέταλιστ και Παναθηναϊκό...


Κριτική
Μπάλας Μέγκιερι : Το έχω ξαναγράψει... Δεν είναι οτι κάνει εντυπωσιακές επεμβάσεις. Δεν είναι οτι ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της θέσης. Είναι αυτή η αίσθηση που σου δίνει οτι δεν θα του βάλεις εύκολα γκολ. Αυτό είναι και το μεγάλο του ατού, το οποίο σε κάθε ευκαιρία φροντίζει να επιδεικνύει όπως έκανε δύο φορές σήμερα με τον Γιαννιώτα.

Βασίλης Τοροσίδης : Θετική εμφάνιση για τον Τοροσίδη σήμερα. Στο σερί των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν, το ανέβασμα και αυτού θα βοηθήσει. Έστω και αν αυτό γίνεται για τη μεταγραφή - ας είναι : Ο καλός Τοροσίδης είναι χρησιμότατος. Και χρωστάει απαντήσεις την άλλη Κυριακή.

Όλοφ Μέλμπεργκ : Χωρίς τον διόσκουρο του στην άμυνα σήμερα, ήταν σοβαρός και αποτελεσματικός όποτε χρειάστηκε. Θα ξεκουραστεί τώρα μεσοβδόμαδα και την Κυριακή στο ΟΑΚΑ θα περιμένει τους Χριστοδουλόπουλους και τους Τοτσέδες να τους κάνει μαμ.

Ιβάν Μαρκάνο : Σε ανοδική πορεία ο Ισπανός, πρόσθεσε στο ενεργητικό του μια καλή εμφάνιση, πέτυχε και ένα γκολ και δείχνει "παρών" τώρα που έχουν έρθει τα δύσκολα.

Χοσέ Χολέμπας : Χωρίς να φορτσάρει περιόρισε τον Σολτάνι, βοήθησε επιθετικά, πρόσθεσε και ένα γκολ στο ενεργητικό του. Έτσι, να ανεβαίνει και ο Εσκομπάρ μας...

Ζαν Μακούν : Δεν ήταν κακός, περιμένουμε όμως πολλά περισσότερα απ'αυτόν. Βοήθησε στο πρώτο ημίχρονο στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά είχε και πολλές βεβιασμένες ενέργειες. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο προσεκτικός και είχε μια μάλλον θετική εμφάνιση.

Φρανσουά Μοδέστο : Κανένα πρόβλημα για τον Κορσικανό σε ρόλο αμυντικού χαφ. Καθάρισε όλες τις φάσεις στο χώρο ευθύνης του και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Άρη να δημιουργήσουν φάσεις. Αν ήταν και λίγο πιο τυχερός, θα είχε "γράψει" και στη φάση που απέκρουσε ο Σηφάκης.

Αριέλ Ιμπαγάσα : Σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αργεντινός οργάνωσε ιδανικά το παιχνίδι μας, μοίρασε πολλές πάσες - μια εκ των οποίων "πάρε βάλε" στον Μαρκάνο - και έκανε μια "υψηλή πτήση" όσο διάστημα αγωνίστηκε. Το γεγονός οτι βγήκε νωρίς δείχνει οτι μάλλον θα παίξει την Πέμπτη.

Τζαμέλ Αμπντούν : Η μεγάλη φετινή μου ήττα : Ο Χατζηαβάτης έχει ακούσει τα εξ αμάξης για την παρουσία του στην ομάδα ως τώρα. Από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, παρουσιάζει μια ανοδική πορεία και προπάντων, δείχνει σοβαρότητα στον αγωνιστικό χώρο. Πρόσθεσε μια καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του και ψηφίστηκε MVP του ματς. Μακάρι να συνεχίσουν να με βγάζουν γραφικό ποδοσφαιριστές που κράζω (και αν πιάνει, να ξέρω να το κάνω για γούρι). Το "Χατζηαβάτης" πάντως δε του το αλλάζω. Του πάει.

Κέβιν Μιραλάς : "Ατυχία" και "κακοδαιμονία" είχε ο Κέβιν Μιραλάς. Σβήνω τώρα με Ισμαέλ (μπλάνκο) τις λέξεις και λέω οτι "Ο Κέβιν είχε τη μαλακία που τον δέρνει". Τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, τις ξέρουμε. Το πόσο αγαπητός είναι, το ξέρουμε. Το αν μπορεί να παίξει σε μεγάλη ομάδα, επίσης το ξέρουμε. Ποιός ο λόγος λοιπόν να καίγεται τόσο πολύ να βελτιώσει τα προσωπικά του στατιστικά; Ο Μιραλάς έχει τέτοια πρεμούρα να σκοράρει, που θυμίζει τον Μιραλάς στο ξεκίνημα της σεζόν. Σήμερα, αν ήταν ελάχιστα πιο ψύχραιμος, είχε το χατ-τρικ στο τσεπάκι του. Ελπίζω το (ωραίο) γκολ που πέτυχε να τον ηρέμησε, γιατί στα ματς με Μέταλιστ και βάζελο τον θέλουμε σε πλήρη διαύγεια.

Ντιόγο : Σε ρόλο "κρυφού δεκαριού" έκανε πολλή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο. Πολλές πάσες στην πλάτη της άμυνας, πολλή δουλειά με αντίπαλο τον Σανκαρέ. Στο δεύτερο έδειξε να κουράζεται και "έπεσε" μαζί με όλη την υπόλοιπη ομάδα.

Γιάννης Μανιάτης : Μπήκε στον αγώνα για να φρεσκαριστεί η μεσαία γραμμή, αλλά και για να τον έχει "ζεστό" ο Βαλβέρδε ενόψει Μέταλιστ. Χωρίς να φορτσάρει, έκανε μια καλή εμφάνιση.

Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς : Τα'χουμε ξαναπεί. Μέχρι να προσαρμοστεί, θα τελειώσει η σεζόν. Μέχρι τότε, μπορούμε να προσδοκούμε ότι θετικό μπορεί να μας δώσει, είτε κάποιο γκολ είτε κάποια ατομική ενέργεια. Λίγα πράγματα σήμερα.

Γιάννης Φετφατζίδης : Αγωνίστηκε λίγο, το προσπάθησε πάντως αρκετά - είχε και ένα καλό σουτ που καθάρισε ο Βελλίδης.


Δηλώσεις
Ερνέστο Βαλβέρδε : "Το παιχνίδι είχε δύο μέρη. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν με διαφορά ανώτεροι του Άρη. Πετύχαμε δύο γκολ και είχαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες για να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός μας έπεσε, ήμασταν πιο αργοί. Αυτό το γεγονός οφείλεται στη δύσκολη εβδομάδα που έρχεται. Μην ξεχνάμε πως προερχόμασταν και από ταξίδι. Ο Άρης δημιούργησε περισσότερο κίνδυνο στο δεύτερο μέρος, όταν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, παρά στο πρώτο που είχε έντεκα. Στο ημίχρονο συζητήσαμε στα αποδυτήρια πως, από την στιγμή που ήμασταν μπροστά στο σκορ 2-0 και το ματς πήγαινε καλά για εμάς, καθώς ο αντίπαλος είχε παίκτη λιγότερο, δεν θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε τον ίδιο υψηλό ρυθμό. Κάναμε οικονομία δυνάμεων λόγω της δύσκολης εβδομάδας που έρχεται. Οι παίκτες πιστεύω υποσυνείδητα κατέβασαν ρυθμό. Ο κόσμος σκεφτόταν τα δύο ματς που έχουμε μπροστά μας, με Μέταλιστ και Παναθηναϊκό. Ο ρυθμός, όμως, κατέβηκε υπερβολικά πολύ σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μας στο πρώτο ημίχρονο. Είναι δύσκολο να έπαιζαν και στο δεύτερο, όπως στο πρώτο μέρος.

Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Αν θέλουμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα, πρέπει να συνεχίσουμε νικηφόρα. Όσο για το Europa League, ο καλύτερος τρόπος για να κερδίζεις είναι να κρατάς την εστία σου ανέπαφη. Ο επαναληπτικός με τη Μέταλιστ είναι δύσκολος και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Είμαι ικανοποημένος από τους παίκτες που αγωνίστηκαν. H αλήθεια είναι πως είχα στο μυαλό μου την εντεκάδα για το ματς με τον Άρη από το βράδυ της Πέμπτης. Όλοι οι παίκτες μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν. Όπως στάθηκε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, ήταν πραγματικά θαυμάσιο. Δεν έχω κατασταλάξει στην ομάδα που θα παίξει την προσεχή Πέμπτη, αν και έχω μία ιδέα στο μυαλό μου. Έχουμε τέσσερις ημέρες μπροστά μας για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι με τη Μέταλιστ. Είχαμε μεγάλη κούραση από το ταξίδι στην Ουκρανία και τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε η ομάδα εκεί. Μου αρέσει να έχω τέτοιου είδους προβλήματα, συνεχόμενους αγώνες ή καλή απόδοση από πολλούς παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνουμε καλά ως ομάδα και συνεχίζουμε σε όλες τις διοργανώσεις. Μου αρέσει που σήμερα κερδίσαμε γιατί πηγαίνουμε με υπεροχή απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής.  Δεν είχα ποτέ παράπονο από τον κόσμο της ομάδας. Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα, μου συμπεριφέρονται άψογα και είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας και δίπλα σε μένα. Αυτό που προσπαθώ πάντα είναι να τους το ανταποδίδω μέσα από τη δουλειά μου στο γήπεδο και προσπαθώντας να κάνω την ομάδα να παίζει καλά. Θέλω να τους προσφέρω ευχαρίστηση. Το ίδιο κάνουν και οι παίκτες".

Μανουέλ Μασάδο : "Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε μία ακόμα καλή εμφάνιση. Μία ομάδα καλή με μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή να κάνει αλλαγές και να μην "πέφτει" ο ρυθμός και να χτίζει μια πολύ καλή ομάδα όπως γίνεται μέχρι στιγμής. Όσον αφορά τη δική μου ομάδα, θα πω ότι ξεκινήσαμε μία δύσκολη εβδομάδα θα κοιτάξω τα επόμενα σημαντικά ματς και βλέποντας ότι είχα 9 παίκτες που ήταν στο όριο καρτών αναγκαστήκαμε να κάνουμε αλλαγές χωρίς όμως να αποδυναμωθούμε. Παρόλο που δεν ήμαστε ευχαριστημένοι δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνες στους παίκτες μου οι οποίοι προσπάθησαν για το καλύτερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, το αποτέλεσμα ήταν κακό, παρόλα αυτά σε κάποια σημεία έχω την αίσθηση ότι ο διαιτητής σε κάποια σημεία δεν σφύριζε το ίδιο σε εμάς όπως στον Ολυμπιακό".

Τζαμέλ Αμπντούν : "Είναι σημαντικό ότι κέρδισε η ομάδα. Είναι σπουδαίο ότι για 10 ματς δεν έχουμε δεχτεί γκολ. Η άμυνα μας είναι πολύ καλή. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Ζήτησα να εκτελέσω το πέναλτι αλλά προβλεπόταν να το κάνει ο Χολέμπας και αυτό έγινε. Το βραβείο του MVP με κάνει πολύ χαρούμενο, εγώ κάνω ότι μπορώ για την ομάδα μου. Το ΑΕΚ - Παναθηναϊκός είναι πολύ σημαντικό ματς, που μπορεί ακόμη και να κριθεί το πρωτάθλημα. Αλλά και το δικό μας ντέρμπι με τον ΠΑΟ είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε καλή και μεγάλη ομάδα και μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα".

Όλοφ Μέλμπεργκ : "Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε τον ρυθμό του πρώτου και στο τέλος κουραστήκαμε αρκετά. Είναι καλό που παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις και θα δουλέψουμε πολύ για να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία παντού. Σημασία έχει να είναι καλά η ομάδα, να μην έχουμε τραυματισμούς, και ο προπονητής μας να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του. Είναι σημαντικό ότι δεν δεχόμαστε γκολ. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς".


Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Ευκολότερη επικράτηση απ'ότι αρχικά περιμέναμε, σίγουρα, σήμερα επί του Άρη. Με μια εμφάνιση που δεν άφηνε περιθώρια για αμφισβήτηση της υπεροχής μας στο πρώτο ημίχρονο, όχι απλά τελειώσαμε τον Άρη νωρίς νωρίς, αλλά σε συνδυασμό με την αποβολή του Σηφάκη τον κάναμε να... προσεύχεται να μη γίνουν σετάκι τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και γυρίσει στη Θεσσαλονίκη με τέσσερα τεμάχια στις αποσκευές του. Κάτι που απέφυγε... στο τσακ. Ένας Άρης, που είχε να χάσει για οκτώ αγώνες (από τις 4 Ιανουαρίου, στην Κέρκυρα) ενώ στα δύο τελευταία ματς με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Υ.Γ. 2 : Ο προπονητής του Άρη προφανώς είχε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει έναν Ολυμπιακό που θα πιέσει μεν, αλλά με μέτρο, καθώς προερχόταν από τον δύσκολο αγώνα της Ουκρανίας, ενώ ακολουθεί και η ρεβάνς. Σίγουρα δεν περίμενε αυτόν τον καταιγιστικό Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου, που σμπαράλιασε κάθε αμυντική προσπάθεια του Άρη. 18 τελικές προσπάθειες έναντι μίας του Άρη, σε ένα σαρανταπεντάλεπτο, με τις μισές εκ των προσπαθειών αυτών να είναι αυτό που λέμε "κλασικές ευκαιρίες για γκολ".

Υ.Γ. 3 : Έχω την αίσθηση οτι αυτό το "τρικ" του Βαλβέρδε, να παίξει με τον Ντιόγο πιο πίσω από τη θέση του προωθημένου με τους πλάγιους να πατάνε πολύ συχνά περιοχή, μπέρδεψε τον Μασάδο ακόμα περισσότερο. Ο Σανκαρέ, ο μαύρος θερμαστής από το Τζιμπουτί, έβγαινε ψηλά ακολουθώντας τον Ντιόγο, ο Λαζαρίδης είχε το νου του μην ανέβει από πίσω ο Ιμπαγάσα ή ο Μακούν και οι Αμπντούν - Μιραλάς από τα πλάγια έβγαιναν άπειρες φορές στην πλάτη της άμυνας του Άρη. Τόσο συχνά, που το 2-0 του ημιχρόνου φαντάζει πάμφτωχο συγκριτικά με την επιθετική μας παρουσία.

Υ.Γ. 4 : Η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Τελείωσε νωρίς νωρίς το ματς και στη συνέχεια έκανε συντήρηση ενόψει Μέταλιστ. Μάλιστα, η επιβλητική αυτή νίκη ήρθε με αρκετούς νέους παίκτες στην 11άδα, πράγμα που είναι και ένα από τα μεγάλα μας όπλα φέτος : Η άμεση προσαρμοστικότητα των παικτών στο rotation. Βλέπεις να βγαίνει ο ένας, να μπαίνει άλλος και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, να ανταποκρίνεται θετικά. Κάτι που έχει λύσει και τα χέρια του Βαλβέρδε αφ'ενός, αλλά κρατάει και "ζεστούς" τους παίκτες, οι οποίοι βλέπουν οτι ανα πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε ματς, μπορεί να πάρουν φανέλα βασικού.

Υ.Γ. 5 : Το παιχνίδι λοιπόν, εξελίχθηκε όπως το θέλαμε... Γρήγορη, καθαρή νίκη και συντήρηση δυνάμεων ενόψει Μέταλιστ. Και όχι μόνο αυτό, το καλύτερο είναι οτι και το άλλο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ, πήγε ακριβώς όπως το θέλαμε. Εκεί δόθηκε μεγάλο show... Με Κλωναρίδη και Χριστοδουλόπουλο, ζήσαμε ξανά τις ένδοξες ημέρες της "Φαντασίας" του' 80. "Με βρήηηηηκε ο Αυγερινόοοος"...

Υ.Γ. 6 : Ο Παναθηναϊκός του κυρ-Ζεσουάλδου, κατάφερε και έκανε σετάκι φούστα - μπλούζα άλλο ένα κολλητό δίμπαλο, χάνοντας 2-0 από την ΑΕΚ. Όχι, δεν είναι τυπογραφικό : Έχασε από την ΑΕΚ του Ντίμη του Κωνσταντόπουλου, του Μάκου του ανθρακωρύχου, του Κλωναρίδη του αοιδού και του Γεωργέα. Αυτός είναι μια κατηγορία μόνος του.

Υ.Γ. 7 :  Και φυσικά στο τέλος του αγώνα, άρχισε το γλέντι. Έφταιγε η διαιτησία... και τα στημένα του καλοκαιριού. Στη συνέντευξη τύπου ο Beavis έδινε συγχαρητήρια στον διαιτητή, τα οποία ανακαλούσε μιλώντας για "λάθη", ενώ ο Butthead έδινε πραγματικό ρεσιτάλ. Επαναλάμβανε, δε, συνεχώς το "...ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν είναι πρόβατα". Φυσικά και δεν είναι πρόβατα ρε Λάζαρε. Κουτορνίθια είναι, που δε σας έχουν κάνει μπλε από το ξύλο ακόμα με την εικόνα που έχετε. Αν είναι δυνατόν, να έχεις χάσει με κάτω τα χέρια δύο κολλητά ματς μέσα στο ΟΑΚΑ και να επικαλείσαι τη... διαιτησία. ΠΑΛΙ;

Υ.Γ. 8 : Από το -2 και το "δικό μας είναι ότι και να κάνετε", είμαστε στο +4 και τα καμουφλαρισμένα "ωχ Παναγία μου". Δεν συνηθίζω να είμαι υπερβολικά αισιόδοξος πριν από ντέρμπι, ειδικά με το βάζελο. Η αλήθεια είναι όμως οτι δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αν ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου συναντήσει τον Παναθηναϊκό των τελευταίων δύο ματς.

Υ.Γ. 9 : Το νέο μου ίνδαλμα λέγεται Ορέστης Καρνέζης. Είναι ο τερματοφύλακας - είδωλο που με τις εφευρέσεις του ξεπλένει όλα όσα κοροϊδίστικα γκολ δέχθηκα πιτσιρικάς. Έχοντας δεί, δε, σε μια σεζόν, Κοστάντσο και Καρνέζη, μπορώ να δηλώνω και αδικημένος από τη μαφία του ποδοσφαίρου που με έφαγε.

Υ.Γ. 10 : Πέρα απ'την πλάκα, ευχής έργον θα'ναι να ξεκινήσει με τον Καρνέζη η Φουρέιρα. Είναι ωραίο να αντιμετωπίζεις αν είσαι επιθετικός, έναν τερματοφύλακα με την ευλυγισία 80χρονου με αρθριτικά.

Υ.Γ. 11 : Δικαιώνεται και ο Στέργος ο Μαρίνος, που είχε προβλέψει οτι "τα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι τα δύσκολα... με τον Ολυμπιακό είναι εύκολο". Όντως θα είναι. Ήδη οι στοιχηματζήδες παίρνουν στοιχήματα για το λεπτό που θα μπουκάρουν μέσα οι δικοί σας για να σας κάνουν αισθησιακό μασάζ.

Υ.Γ. 12 : Οι τροτέζες μας πάντως, ας κάνουν υπομονή μέχρι την άλλη Κυριακή. Εμείς, μάτια, μυαλό και καρδιά στο ματς της Πέμπτης. Νίκη - πρόκριση επί της Μέταλιστ και μετά κορίτσια, πλυθείτε, ξυριστείτε και ερχόμαστε...