18 Μαρ 2012

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 : Πότε; ΠΟΤΕ...



Ο Ολυμπιακός χωρίς καν να χρειαστεί να πλησιάσει σε υψηλά standards απόδοσης, κέρδισε με 0-1 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που στιγματίστηκε από τη μεγάλη διακοπή και τα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και της αστυνομίας στο ημίχρονο, αλλά και την οριστική διακοπή του ματς στο 85' για νέο "ντου" και επεισόδια. Το γκολ πέτυχε στο 51ο λεπτό ο Τζαμέλ Αμπντούν με άψογο πλασέ, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε σε κανένα σημείο του ματς. Πλέον μετά τη διακοπή ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών, ενώ στην καλύτερη (γι'αυτούς) περίπτωση, θα μείνουν στο -7 από τον Θρύλο.

Ο αγώνας
Με 4-2-3-1 επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του στο ντέρμπι ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ξεκίνησε με τους Μπάλας Μέγκιερι στα δοκάρια, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Όλοφ Μέλμπεργκ σε ρόλο κεντρικών αμυντικών με τους Φρανσουά Μοδέστο και Χοσέ Χολέμπας στα άκρα. Οι Πάμπλο Ορμπαΐθ και Γιάννης Μανιάτης κάλυψαν τις θέσεις των αμυντικών χαφ με τον Ζαν Μακούν σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και τους Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς και Τζαμέλ Αμπντούν στα άκρα από τη μέση και μπροστά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε επίσης το 4-2-3-1 με τους Ορέστη Καρνέζη στα δοκάρια, Στέργο Μαρίνο - Σεντρίκ Καντέ - Γιόσου Σαριέγκι και Νίκο Σπυρόπουλο στην τετράδα της άμυνας, Βίκτορ Βιτόλο και Σιμάο σε ρόλο αμυντικών χαφ με τον Κώστα Κατσουράνη σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Οι Ζέκα και Κουίνσι ξεκίνησαν στα άκρα και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στην κορυφή της επίθεσης. Στον πάγκο από πλευράς Παναθηναϊκού έμειναν οι Καπίνο, Νίνης, Τοτσέ, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Καραγκούνης και Κλέιτον, ενώ από πλευράς μας οι Ρόι Κάρολ, Τάσος Παπάζογλου, Ιβάν Μαρκάνο, Λιούμπομιρ Φέισα, Αριέλ Ιμπαγάσα, Νταβίδ Φουστέρ και Ραφίκ Τζεμπούρ. Τέλος, εκτός αποστολής έμειναν οι Βασίλης Τοροσίδης, Βισέντε Μόνχε, Γιάννης Φετφατζίδης, Σήφης Δασκαλάκης, Ντιόγο και Ιβάν Μπάμποβιτς.

Ξεκίνημα στο ματς με απίστευτη ευκαιρία για το Θρύλο μόλις στο 2ο λεπτό, όταν έπειτα από βαθιά μπαλιά του Μοδέστο, ο Κέβιν Μιραλάς πήρε τη μπάλα από δεξιά, συνέκλινε προς την περιοχή, έσκασε και μια ωραία ντρίμπλα στον Καντέ πετώντας του τη μπάλα δεξιά, φεύγοντας ο ίδιος αριστερά. Ο Βέλγος πρόλαβε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή, πάσαρε στο ύψος της μικρής περιοχής εκεί που πετάχτηκε ο Ζαν Μακούν, ο οποίος όμως σχεδόν από τη... γραμμή του τέρματος, δεν έβαλε σωστά το κεφάλι του και έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρνέζη. Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι περιορίστηκε στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί κυρίως να αναχαιτίσει τις δικές μας προσπάθειες αντεπίθεσης, καθώς όποτε έβρισκε χώρο για να φτιάξει παιχνίδι, τη μπάλα στα πόδια την είχαν είτε ο Σιμάο, είτε ο Καντέ, είτε ο Βιτόλο, οι οποίοι δεν ήξεραν τι να την κάνουν (και την έστελναν στα κεφάλια των αμυντικών μας). Εμείς από πλευράς μας, σε αντίθεση με το ξεκίνημα που κάναμε στο ματς με τη Μέταλιστ, δώσαμε χώρο στον Παναθηναϊκό και τον αφήσαμε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, έχοντας το μυαλό στις αντεπιθέσεις.

Στο 15' είχαμε μια υποψία ευκαιρίας, με τον Καζίμ-Ρίτσαρντς να προλαβαίνει μια μπαλιά προς τα δεξιά, να βγάζει μια σέντρα που φάνηκε να ελέγχει εύκολα ο Καντέ, με τον Κέβιν Μιραλάς όμως να παρεμβαίνει, να του κλέβει τη μπάλα και να βγάζει τη σέντρα, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να κρατήσει τη μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου. Στο 17' ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος κέρδισε ένα φάουλ που ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος, το έκανε απ'ευθείας αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μέγκιερι. Καλή στιγμή και για εμάς στο 18' όταν ο Αμπντούν έδωσε την μπάλα στον Μιραλάς που ξεκίνησε από αριστερά, πέρασε σαν σταματημένους τους Μαρίνο και Σαριέγκι, έφτασε μια ανάσα πριν τον Καρνέζη αλλά ο Καντέ την τελευταία στιγμή παρενέβη και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 25ο λεπτό ο Κώστας Κατσουράνης διεκδίκησε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή από τον Γιάννη Μανιάτη, έπεσε κάτω και ζήτησε φάουλ το οποίο φυσικά δεν υπήρχε. Επειδή πρώτα βγαίνει όμως η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του, σηκώθηκε πάνω και άρχισε να διαμαρτύρεται, με αποτέλεσμα να δεχτεί την κίτρινη κάρτα. Αυτή ήταν και η τακτική του Παναθηναϊκού στα επόμενα λεπτά, με συνεχείς διαμαρτυρίες για... οτιδήποτε : Πλάγια, άουτ, φάουλ, οφσάιντ, όλα. Η σιωπή των οπαδών τους στην πλειοψηφία των περιπτώσεων καταδεικνύει το πόσο δίκαιες ήταν οι διαμαρτυρίες τους. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άλλαξε θέσεις στους παίκτες του μπροστά, βάζοντας τον Καζίμ-Ρίτσαρντς στην κορυφή, δεξιά τον Μιραλάς και αριστερά τον Αμπντούν, για να τους επαναφέρει λίγο αργότερα στις αρχικές τους θέσεις. Και οι δύο ομάδες εξακολουθούσαν να περιμένουν η μία την άλλη στο γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να δείχνει σαφώς πιο επικίνδυνος από τον Παναθηναϊκό.

Καλή στιγμή στο 36' για τον Θρύλο, όταν σε ένα γύρισμα του Μαρίνου προς τον Σαριέγκι, ο γουρλομάτης Βάσκος έχασε τη μπάλα με τον Μιραλάς να την τσιμπάει μέσα στην περιοχή, να επιχειρεί το σουτ και τον Καντέ να βάζει σωτήρια το σώμα του και τη φάση να διακόπτεται για χέρι του Μιραλάς στη συνέχεια. Νέα ευκαιρία στο 37' όταν από εκτέλεση κόρνερ του Χολέμπας και ασθενή απόκρουση του Σαριέγκι, ο Αμπντούν κέρδισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Καρνέζη. Στο 42' ο Κουίνσι απέφυγε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο έξω από την περιοχή, δοκίμασε ένα σουτ αλλά ο Όλοφ Μέλμπεργκ του έβαλε την κόντρα με τον Μπάλας Μέγκιερι να μπλοκάρει εύκολα. Το ημίχρονο έκλεισε με μια σέντρα - γιόμα του Στέργου Μαρίνου, την οποία καθάρισε εύκολα ο Μέγκιερι μπλοκάροντας στη μικρή του περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση σχεδόν μιας ώρας, αφού από τη στιγμή που ο Τάσος Κάκος σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού άρχισαν να πλακώνονται με την αστυνομία. Το ρεπορτάζ αρκετών μέσων έλεγε οτι υπήρχαν τραυματίες αστυνομικοί, για επεισόδια στη φυσούνα, για χημικά στις εξέδρες των επισήμων, αλλά από πλευράς Nova αρκέστηκαν σε ένα "θα αργήσει να ξεκινήσει το παιχνίδι λόγω έντασης"... Το παιχνίδι τελικά ξεκίνησε, με τις ομάδες να παρατάσσουν τις ίδιες εντεκάδες, χωρίς αλλαγές και τον Παναθηναϊκό να δείχνει πιο ζωντανός στο ξεκίνημα. Σε δυό φάσεις, η άμυνα μας πούλησε τη μπάλα δίνοντας την ευκαιρία στον Ζέκα να πατήσει περιοχή, με τον Πορτογάλο να μην το εκμεταλλεύεται. Πάνω όμως που πήγαν να αναθαρρήσουν, ήρθε η... βεντούζα : Με το ρολόι να σημαδεύει το 51', ο Τζαμέλ Αμπντούν πήρε τη μπάλα από αριστερά, μπήκε προς τα δεξιά, απέφυγε εύκολα τον Σαριέγκι και με ένα άψογο πλασέ από πλάγια θέση νίκησε τον Καρνέζη γράφοντας το 0-1!

Στο 53' ο Κουίνσι προσπάθησε να ανταποδώσει με ένα σουτ από αρκετά μακριά, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μέγκιερι που μπλόκαρε εύκολα. Λίγο αργότερα, στο 56' ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προσπάθησε κάτι να αλλάξει στα χάλια της ομάδας του, βάζοντας τον αδιαφιλονίκητο βασιλιά των καταδύσεων, Γιώργο Καραγκούνη, στη θέση του Βίκτορ Βιτόλο, οπισθοχωρώντας τον Κατσουράνη σε ρόλο αμυντικού χαφ. Αμέσως μετά, στο 57' ο Χολέμπας εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά στο πίσω δοκάρι, με τον Μοδέστο να παίρνει την κεφαλιά πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή και τον Καρνέζη να μπλοκάρει εύκολα στο ύψος της μικρής του περιοχής. Ακολούθησε αλλαγή του Ερνέστο Βαλβέρδε που στο 63' απέσυρε τον Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς για να αφήσει τη θέση του στον Ραφίκ Τζεμπούρ.

69ο λεπτό και καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Βύντρα να βγάζει μια σέντρα προς τον Ζέκα με τον Φρανσουά Μοδέστο να πετάγεται και να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ. Ελάχιστα αργότερα ο Κορσικανός είδε την κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Κουίνσι. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να ξαναμπεί στο ματς, με τον Κατσουράνη να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ έξω από την περιοχή που δεν ανησύχησε τον Μέγκιερι με τη μπάλα να περνάει άουτ. Στο 75' ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αποφάσισε να κάνει αλλαγή ρίχνοντας στον αγώνα τον Τοτσέ αντί του Ζέκα, ενώ ένα λεπτό αργότερα τον μιμήθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε που απέσυρε τον Φρανσουά Μοδέστο για να βάλει στη θέση του τον Ιβάν Μαρκάνο, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να πηγαίνει δεξί μπακ για να παίξει στόπερ ο Ισπανός. Στο 78' είδε την κίτρινη κάρτα ο Γιάννης Μανιάτης και στο 82' έγινε και η τρίτη μας αλλαγή, όταν πέρασε ο Νταβίδ Φουστέρ στη θέση του Κέβιν Μιραλάς. Τελικά, 5 λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας, το παιχνίδι διακόπηκε καθώς τα επεισόδια ξανάρχισαν, οι παίκτες έφυγαν για τα αποδυτήρια και τελικώς ο διαιτητής Κάκος διέκοψε οριστικά τον αγώνα εις βάρος του Παναθηναϊκού...


Κριτική
Μπάλας Μέγκιερι : Ξεκίνησε αγχωμένα, με κακές απομακρύνσεις της μπάλας με τα πόδια. Στη συνέχεια ανέβηκε και καθάρισε εύκολα ότι πήγαινε στην περιοχή του. Κι άλλο ματς πρωταθλήματος με μηδέν παθητικό, το πιο εύκολο ντέρμπι της μέχρι τώρα καριέρας του. Σημαντικό το ματς για την ψυχολογία του.

Φρανσουά Μοδέστο : Καλή εμφάνιση από τον Κορσικανό σε ρόλο που δεν είναι και ο καλύτερος του. Εξαφάνισε τον Κουίνσι και ήταν πολύ καλός όσο αγωνίστηκε, παραμένοντας αυστηρά στα μετόπισθεν.

Αβραάμ Παπαδόπουλος  - Όλοφ Μέλμπεργκ : Δεν υπάρχει λόγος να γίνει κριτική σε αυτούς τους δύο. Η κριτική γίνεται πιο προβλέψιμη και από τραγούδι του Φοίβου όσο περνάει ο καιρός. Ελάχιστα προβλήματα (μια δυό φορές σε στημένα) και απόλυτοι κυρίαρχοι στις ατομικές μονομαχίες. Άλλη αίσθηση στην άμυνα όταν παίζουν μαζί...

Χοσέ Χολέμπας : Δικαίως έχει αναβαθμιστεί σε Εσκομπάρ. Τον έβλεπες να πλησιάζει τον Πορτουγκέζο του βάζελου και ήσουν σίγουρος οτι του ψιθύριζε "Yo, Zeca, ese... yo soy el diablo" με τον Ζέκα να νιώθει καυτό το κάτουρο να κυλάει στα μπουτάκια του. Απόλυτος άρχοντας της πλευράς και καλή συνεργασία με τον Αμπντούν.

Πάμπλο Ορμπαΐθ : Ήρεμη βραδιά για τον Βάσκο που έχοντας να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τις επελάσεις του Κατσουράνη, ήταν σαν να κλέβει τα ψιλά από πιτσιρικάδες που έλεγαν τα κάλαντα.

Γιάννης Μανιάτης : Έδωσε φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή με το τρέξιμο του, μπήκε σε όλες τις μάχες αν και πήρε λιγότερες επιθετικές πρωτοβουλίες (προφανώς με εντολή Βαλβέρδε). Καλή εμφάνιση.

Ζαν Μακούν : Κακός. Κακός για άλλο ένα ματς. Είχε κάποιες κερδισμένες μάχες στο κέντρο, έχασε το άχαστο στο ξεκίνημα του ματς και είχε πάρα πολλές πουλημένες μπαλιές. Με αυτή την εικόνα που έχει τελευταία, βαδίζει ολοταχώς προς την έξοδο...

Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς : Μαζί με τον Μακούν, οι χειρότεροι της ομάδας - εκτός ρυθμού και ακίνδυνος επιθετικά. Θα πρέπει να έρθουν τα πάνω, κάτω για να μείνει στον Ολυμπιακό και αυτός.

Τζαμέλ Αμπντούν : Αρκετά δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο, πήρε πολλές προσπάθειες, σε όλες όμως είχε κακά τελειώματα. Συγχωρούνται όλα, γιατί έβγαλε το γκολ που έριξε ΤΕΖΑ τον βάζελο στο 51' και μάλιστα με άψογο πλασέ. Σκόραρε και σε ντέρμπι ο Χατζηαβάτης και μαγκιά του.Καλό δεύτερο ημίχρονο - όσο παίχτηκε τουλάχιστον.

Κέβιν Μιραλάς : Είχε κέφια ο Βέλγος και αν τον πήγαινε λίγο η τύχη σήμερα, θα το παστέλωνε. Με τον Σαριέγκι και τον Καντέ να τον επιτηρούν, είχε απλά να επιλέξει ποιόν θα προσπαθήσει να γελοιοποιήσει. Καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε αυτή τη φορά και από ομαδικό παιχνίδι.

Ραφίκ Τζεμπούρ : Λίγα πράγματα στο 20λεπτο που αγωνίστηκε, δεν πρόλαβε ουσιαστικά να δείξει απολύτως τίποτα.

Ιβάν Μαρκάνο - Νταβίδ Φουστέρ : Δεν πρόλαβαν καν να κάνουν ζέσταμα, αφού το ματς διεκόπη.


Δηλώσεις
Ερνέστο Βαλβέρδε: "Δεν γνωρίζω ακριβώς τι να πω. Υποθέτω πως έχουμε κερδίσει το ματς. Υποθέτω γιατί δεν ξέρω αν έχει ολοκληρωθεί το ματς.Πριν από ένα χρόνο είχαμε στο γήπεδό μας επεισόδια και δεν ήμουν χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Και τώρα δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά τα υπόλοιπα που έλαβαν χώρα στο γήπεδο. Είναι τελείως διαφορετικό να έρχεται κάποιος στο γήπεδο για να υποστηρίξει την ομάδα του και διαφορετικό να συμβεί κάτι κακό σε κάποιον αθώο . Περνά ο καιρός και συνεχίζουμε με τα ίδια και έχω μείνει άφωνος. Σήμερα δεν είναι μέρα για να χαρούμε, είτε να κερδίζαμε 1-0, είτε να χάναμε, είτε να ερχόταν ισοπαλία. Εγώ είμαι προπονητής του Ολυμπιακού και θα σχολιάσω το ματς. Το πρώτο ημίχρονο ήταν χλιαρό, είχαμε εμείς ευκαιρία στο 2ο λεπτό με τον Μακούν, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, οι ομάδες ήταν κρύες και φαινόταν πως όποια σκόραρε θα κέρδιζε το ματς. Το πετύχαμε εμείς και εξελίχθηκε έτσι το ματς. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να παίξουν οι παίκτες γιατί τους απασχολούσε ό,τι συνέβαινε γύρω. Ήταν ένα απαίσιο παιχνίδι.

Πολλές φορές αναρωτιέμαι, όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά και για τους παίκτες, γιατί το ποδόσφαιρο αρέσει στον κόσμο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι πως αυτά τα πράγματα έχουν σχέση με την κακή οικονομική κατάσταση των Ελλήνων και επηρεάζει την εικόνα και στα γήπεδα. Δεν μου αρέσει καθόλου που χρησιμοποιούν αυτόν τον κόσμο, που είναι άνεργος και έχει προβλήματα, για να γίνουν αυτά τα πράγματα. Μη ρωτάτε αν θα παίξει ρόλο στην παραμονή μου το σημερινό - μη ρωτάτε κάτι τέτοιο σήμερα. Θα αποφασίσω όταν έρθει η στιγμή και θα δω όλες τις παραμέτρους. Έχω δει πολλά επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα, αλλά σήμερα ήταν τα πιο ακραία. Εγώ όμω είμαι ξένος, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι για εσάς, πρέπει να κάνατε καλά πράγματα για να γίνει καλύτερο. Δεν είναι η δουλειά μου να παραδώσω μαθήματα γι' αυτά τα πράγματα. Εγώ είμαι εδώ για να απαντήσω για το ποδόσφαιρο".

Ζεσουάλδο Φερέιρα : "Θα ήθελα να μπορούσα να κάθομαι εδώ και να μιλήσω για ένα μεγάλο ντέρμπι που θα πάθιαζε την Ελλάδα. Δεν μπορώ να το κάνω όμως. Δεν μπορώ να σχολιάσω που δεν υπήρξε. Δυστυχώς δεν έγινε αγώνας. Σαν επαγγελματίας λυπάμαι, σαν άνθρωπος που αγαπά πολύ τον ΠαναθηναΪκό δεν τα καταλαβαίνω αυτά. Δεν μπορώ να κατανοήσω πολλά πράγματα που συμβαίνουν... Και δεν μπορώ να σχολιάσω και να μιλήσω για κάτι που δεν έγινε. Δεν έγινε ματς. Έγινε μεγάλη διακοπή. Δεν μπορώ να μιλήσω επίσης και για παίκτες, αφού δεν έπαιξαν, αλλά ήταν παρατηρητές του τι γινόταν γύρω γύρω. Δεν θα ήθελα να πω πράγματα για τα οποία στο μέλλον θα μετανιώσω. Ξέρω ότι το μέλλον από δω και στο εξής θα είναι χειρότερο. Και τελειώνοντας θα πω μια ειρωνική φράση... Ουσιαστικά κατά τη διάρκεια όλων αυτών των μηνών δεν άξιζε κανένας να φοβάται στον Παναθηναϊκό. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη απ' όλους τους δημοσιογράφους γιατί δεν θα μιλήσω για το αγωνιστικό κομμάτι, αν και θα το ήθελα. Ούτε ο ΠΑΟ, ούτε ο Ολυμπιακός έπαιξαν. Γι' άλλη μια φορά συνεχίστηκαν να υπάρχουν θέματα διαιτητικά τα οποία είναι γελοία. Ζητώ συγγνώμη, αλλά πραγματικά δεν θέλω να μιλάω για κάποια πράγματα που μετά από λίγο θα μετανιώσω. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με τόσο πολύ κόσμο που είχε σήμερα θα ήθελαν να γίνει μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Λυπάμαι, ζητώ συγγνώμη. Καλό βράδυ".

Πάμπλο Ορμπαΐθ : "Είναι πολύ άσχημο αυτό που συνέβη και πολύ κακό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πιο σημαντικό ματς δυστυχώς τέλειωσε με αυτό τον τρόπο. Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Είναι σπουδαία νίκη για εμάς αλλά αυτό που συνέβη σήμερα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να το λάβουν όλοι υπόψιν τους. Είμαστε συγκρατημένοι και θέλουμε να κερδίσουμε σε όλα τα υπόλοιπα ματς που απομένουν. Δεν πρέπει να εφησυχαστούμε μέχρι να κατακτήσουμε και μαθηματικά το πρωτάθλημα".

Όλοφ Μέλμπεργκ : "Είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω ακριβώς τι έχει γίνει, εμείς ήμασταν επικεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Κοιτάμε το ματς με τον ΟΦΗ την Τετάρτη. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι έχουμε καταφέρει".

Αβραάμ Παπαδόπουλος : "Αυτό που θέλουμε όλοι και ο κόσμος ειδικά, είναι να βλέπουμε ποδόσφαιρο, ένα ματς 11 εναντίον 11. Είναι αρνητικό για το ποδόσφαιρο να συμβαίνουν όλα αυτά, δεν τους θέλουμε αυτούς στο γήπεδο, ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο κόσμος του ποδοσφαίρου τους θέλει… Είναι αρνητικό και πρέπει κάποια στιγμή να πάψει να συμβαίνει. Αυτό που θέλαμε ήταν να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας από την αρχή, ήταν ένα μέτριο παιχνίδι γενικότερα. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη και είχε τον έλεγχο από την αρχή του παιχνιδιού. Νομίζω κάτω από αυτές τι συνθήκες δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο, το καταδικάζουν όλοι το γεγονός αυτό και ο Παναθηναϊκός, αλλά θα πρέπει να πάψουμε κάποια στιγμή να ασχολούμαστε με όλα αυτά και να μείνουμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, να υπάρξει μια λύση και όσοι είναι να μην έρχονται στο γήπεδο. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι έτσι, σαν αυτόν που δημιούργησε αυτά τα γεγονότα. Πιστεύω μετά το σημερινό αποτέλεσμα, ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα αλλά θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι γιατί υπάρχουν 5 παιχνίδια ακόμα συν αυτά του Κυπέλλου. Πρέπει να δουλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, να βελτιωθεί η ομάδα για να έχει ένα καλό τέλος, γιατί αυτό που μένει είναι τα τελευταία αποτελέσματα και η τελευταία γεύση".


Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Φιλότιμα το πάλεψαν οι οπαδοί της ομάδας με σήμα τον μεταλλαγμένο ντολμά. Και τις φωτοβολίδες τους πέταξαν στους παίκτες μας, και αντικείμενα πέταξαν, και στις εξέδρες απλώθηκαν για να φαίνονται πολλοί, και με τα αδέλφια τους τους αστυνομικούς έκαναν τους ζόρικους (εκ του ασφαλούς φυσικά, αφού ξέρουν οτι προσαγωγές δεν θα υπάρξουν - για όλα φταίνε οι αντεξουσιαστές), μέχρι και έξω απ'το σπίτι του Τζίγκερ σταμάτησαν με μηχανάκια για να φωνάξουν συνθήματα (στα γρήγορα όμως, μην ξυπνήσει ο κύρης του σπιτιού και αμολήσει τα ροτβάιλερ και τους φάνε).

Υ.Γ. 2 : Και στην εξέδρα τους, τρομερός παλμός. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό να βλέπεις τον Παναθηναϊκό λαό να χοροπηδάει στις εξέδρες. Τόσο συγκλονιστικό, όσο να παρακολουθείς αρακά να βράζει.

Υ.Γ. 3 : Και στο δια ταύτα, στην κάψα τους να κάνουν μπουρδέλο έναν αγώνα, να κάνουν τη δική τους "Ριζούπολη", κατάφεραν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στα όνειρα της ομάδας τους για ανάνηψη. Ο Παναθηναϊκός μετά την οριστική διακοπή πάει βάσει κανονισμού στο -10 και κατεβαίνει στην Κρήτη, όπου μπορεί να φτάσει και στο -13. Η φετινή σεζόν ήταν το οριστικό ξεβράκωμα του Παναθηναϊκού οπαδού, που είχε κάνει γλυφιτζούρι το "είμαι κοντά σε όλα τα τμήματα της ομάδας". Με την απόλυτη ανοχή τους, ο ερασιτεχνικός τους αθλητισμός βούλιαξε. Τώρα, βουλιάζει και ο επαγγελματικός τους και μάλιστα με τη δική τους μεγάλη συμμετοχή. Και εις ανώτερα παλικάρια.

Υ.Γ. 4 : Για να είμαστε δίκαιοι, πάντως, την έκαναν τη δική τους "Ριζούπολη". Έγινε ακριβώς ότι είχε γίνει και εκεί : Χέστηκαν οι παίκτες τους επάνω τους.

Υ.Γ. 5 : Αγωνιστικά, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ένα : Με τα ψέμματα πρωτάθλημα δεν παίρνεις. Και ο Παναθηναϊκός φέτος όχι απλά με ψέμματα πήγαινε να το πάρει, αλλά με τα... παραμύθια. Αυτή η ομάδα του βάζελου στον 2ο γύρο, δεν αξίζει να παίξει ούτε στα playoffs.

Υ.Γ. 6 : Τρομερό highlight του αγώνα : 28ο λεπτό, ο Μέλμπεργκ σταματάει τη μπάλα με το χέρι στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Ο διαιτητής διακόπτει το ματς, ο Σιμάο μέσα στη φάση σπρώχνει τον Σουηδό για να κερδίσει τη μπάλα, με τον Όλοφ να τα παίρνει στο κρανίο και να του κάνει... τάκλιν. Και ΕΔΩ ακριβώς δείτε το highlight : Μαρίνος, Καντέ και Σαριέγκι ξεσηκώνονται, αρχίζουν να τρέχουν προς τον Σουηδό και ξαφνικά... πατάνε φρένο στα 2 μέτρα μακριά του! Μη φοβάστε ρε παιδιά, δε δαγκώνει...

Υ.Γ. 7 : Κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου πάλι, ήταν πως ΜΟΝΟ ο Γιάννης Μανιάτης έτρεξε άμεσα όμως προς υπεράσπιση του συμπαίκτη του. Και δεν ήταν μόνος εκεί τριγύρω...

Υ.Γ. 8 : Αναφορικά με τον αγώνα, κρατάω την ουσία. Δεν μου άρεσε ο τρόπος που μπήκαμε στο παιχνίδι. Να περιμένουμε, να δώσουμε χώρο, να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση. Περίμενα έναν Ολυμπιακό να τρώει σίδερα, ονειρευόμουν θρίαμβο. Ήθελα να μπούμε για τη νίκη και όχι πρώτα για την ισοπαλία για να μείνει το +4.

Υ.Γ. 9 : Δεδομένων των συνθηκών τώρα, ίσως ψάχνω ψύλλους στ'άχυρα. Ειδικά στα ντέρμπι, μετράει το πόσο επίπονο είναι το απότέλεσμα. Υπό αυτό το πρίσμα, το αποτέλεσμα του ντέρμπι - ήτοι ήττα εντός αγωνιστικού χώρου, οριστική διακοπή και αφαίρεση βαθμών - ισοδυναμεί με ονείρωξη. Αν τηρηθούν οι νόμοι, ο βάζελος πάει στο -10 και την άλλη Κυριακή πάει στην Κρήτη να παίξει με τον ΟΦΗ.

Υ.Γ. 10 : Ανακοίνωση εξέδωσε η Nova αναφορικά με τη δυσαρέσκεια του κόσμου για την μη προβολή των γεγονότων στο ΟΑΚΑ : "Η Nova και ο Όμιλος Forthnet θα συνεχίσουν να τηρούν απαρέγκλιτα αυτή την πολιτική στις μεταδόσεις, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές των UEFA και FIFA, με στόχο να προβάλλεται το άθλημα εστιάζοντας στον βασικό πρωταγωνιστή, που είναι το ποδοσφαιρικό θέαμα και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε να απομονώνουμε τις σκηνές βίας και κάθε άσχετο με το ποδόσφαιρο μήνυμα, δεν προβάλουμε πανό με πολιτικά ή προσβλητικά - ρατσιστικά μηνύματα, δεν επικεντρωνόμαστε σε πλάνα που εμπεριέχουν πόνο - π.χ. σοβαρός τραυματισμός ποδοσφαιριστή, δεν μεταφέρουμε υβριστικά ή άλλου είδους μηνύματα και οποιαδήποτε σκηνή βίας".

Υ.Γ. 11 : Θα ήταν λογικό και θεμιτό να έλεγε κανείς μπράβο, αν δεν υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Βλέπεις σε παιχνίδια του Ολυμπιακού να δείχνουν τα πάντα, όπως π.χ. στο περυσινό ματς του Καραϊσκάκη με τον βάζελο. Βλέπεις π.χ. να πέφτει μπουκάλι και πέφτει τέτοιο ζουμ, που μπορείς να δείς μέχρι και την ημερομηνία λήξης. Βλέπεις την επιδεικτική επανάληψη "αμφισβητούμενων" φάσεων σε βαθμό πρόκλησης. Λίγο αργά θυμηθήκατε την προβολή του αθλήματος παλικάρια.

Υ.Γ. 12 : Άσε που είναι ανακόλουθοι. "Δεν προβάλλουμε πλάνα που εμπεριέχουν πόνο" λέει. Και έδειξαν 10 replay στο γκολ του Αμπντούν. Ξέρετε τι πόνο προκαλεί σε εκατομμύρια πράσινες καρδιές (και εκατομμύρια πράσινους κώλους, αντίστοιχα) το συγκεκριμένο πλάνο;

Υ.Γ. 13 : Τέλος, θα ήταν αγένεια να μην πούμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον μεγάλο Ολυμπιακό Γιάννη "Τζίγκερ" Βαρδινογιάννη. Σε ευχαριστούμε Γιάννη Βαρδινογιάννη! Τόσο πολύ δάχτυλο στον βάζελο, ούτε ο μεγάλος Σωκράτης Κόκκαλης δεν έβαλε (γιατί ο Ων είναι οικτίρμων).

Υ.Γ. 14 : Α, κάτι τελευταίο. Βάζελοι, από μεθαύριο (γιατί αύριο έχετε να κλάψετε για τη διαιτησία και την παράγκα) ξέρετε εσείς... Όλοι μπάσκετ.