29 Σεπ 2008

Μικρά-μικρά...

* Ξεκινάμε με Χρήστο Πατσατζόγλου. Ο παίκτουρ έκανε δήλωση μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ και χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα. Υπάρχουν τρείς εκδοχές για μετάφραση της δήλωσης του :

α) Ο "Πατσά" έχει πάρει χαμπάρι οτι θέμα ανανέωσης του συμβολαίου δεν παίζει απόντος του... καλού του απ'την ομάδα και κάνει δημόσιες σχέσεις.

β)
Ο "Πατσά" φέρεται ως δυσαρεστημένος επειδή δε λογίζεται ως βασικός στην ομάδα και σε συνδυασμό με το (α) κάνει τα κουμάντα του.

γ)
Αν (α), (β) ή (α)+(β) δεν ισχύουν τότε μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε οτι ο "Πατσά" απλά είναι βλάκας και δεν παίρνει πλέον μυρωδιά απ'το τι συμβαίνει στο γήπεδο.

Κρατάμε στο μυαλό μας πως μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που τραυματίστηκε σε σημείο που έχει αναγκάσει "ιερά τέρατα" να σταματήσουν τη μπάλα (π.χ. Μάρκο Φαν Μπάστεν) και ο Ολυμπιακός όχι απλά δε τον "πέταξε" όπως θα έκαναν άλλοι, αλλά του έκανε και απανωτές ανανεώσεις στο συμβόλαιο, καλύπτοντας και τα ιατρικά έξοδα για τις δεκάδες εγχειρήσεις που έκανε. Το "ευχαριστώ" το βλέπουμε, και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Όπως και να'χει, λίγα τα ψωμιά του...

* Πάμε παρακάτω. Ας δούμε πως υποδέχθηκαν το ματς της Κρήτης κάποιες "αντικειμενικές" εφημερίδες και ας θυμηθούμε τι έγραφαν την περασμένη εβδομάδα (της αγίας Κλάψας δηλαδή για ΑΕΚ και ΠΑΟ) :

Goalnews, 22/09/2008 για το ΑΕΚ-Ηρακλής : "Δε μέτρησε κανονικό γκολ του Μπλάνκο στο 2' και δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Αργεντινό, που στο δεύτερο ημίχρονο κόπηκε και με οφσάϊντ ενώ έφευγε πίσω απ'τη σέντρα".
Goalnews, 28/09/2008 για το ΟΦΗ-Ολυμπιακός : "Σωστά δε δόθηκε πέναλτι στον Μπελούτσι (ήταν εκτός περιοχής) όπως και ορθώς δε μέτρησε το γκολ του Ντιόγο που έσπρωξε με το χέρι".
Goalnews, 29/09/2008 για το Πανιώνιος-ΑΕΚ : "ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΕ"

Sportday, 21/09/2008 για το Άρης-ΠΑΟ : "Με τέτοιες νίκες πας για πρωτάθλημα" διέγνωσε ο Γιώργος "Μουρίνιο" Χελάκης.
Sportday, 28/09/2008 για το ΟΦΗ-Ολυμπιακός : "Δε φτάνουν δυό-τρείς ευκαιρίες" είπε ο Μπάμπης, "η αποχώρηση του Ντουντού τον ξεχαρβάλωσε" διέγνωσε ο Γιώργος "Μουρίνιο" Χελάκης.
Sportday, 28/09/2008 για το Πανιώνιος-ΑΕΚ : "Αλλοίωση!". Χωρίς σχόλια.

"Αντικειμενικότατη" αντιμετώπιση, έτσι;

Το βραβείο του "μαλάκα του μήνα" - και υποψηφιότητα για του "μαλάκα της χρονιάς" - πηγαίνει ασυζητητί στον "εγκέφαλο" που έγραψε τα "Χάρισε την κόκκινη στον Ντιόγο ο προκλητικός Μαζαράκος και τον... αφήνει να παίξει με την ΑΕΚ. Τραγικοί οι ερυθρόλευκοι "σπρώχθηκαν" απ'το διαιτητή και γλύτωσαν απ'τους Κρητικούς" στην "Ώρα των σπορ". Άξιος αγόρι μου. Μόνο κάνε λίγο κράτει, γιατί ξέρεις : Λένε οτι η πολλή... τυφλώνει...

* Συνεχίζουμε με Κωστάκη Μενδρινό. Ο Μενδρινός είναι στην ομάδα απ'το 2002. Έχει πάει αρκετές φορές δανεικός για να "ψηθεί". Οι εφημερίδες παρουσίαζαν τον Μενδρινό ως το "νέο μεγάλο ταλέντο" και μάλιστα φερόταν να είχε απορρίψει πρόταση να ενταχθεί στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Έξι ολόκληρα χρόνια μετά, ο Μενδρινός στον Ολυμπιακό ακόμα θεωρείται "ταλέντο" και περιμένουν / περιμένουμε πότε θα "ξεπεταχτεί". Το μεγάλο του πρόβλημα - το έγραψα και το Σάββατο - είναι πως δε φαίνεται να έχει αποφασίσει και ο ίδιος για το ποιά είναι η "καλή" του θέση. Ο Ολυμπιακός περιμένει καλά παιχνίδια ΚΑΙ στο πρωτάθλημα πέρα απο εντυπωσιακά εικοσάλεπτα σε αγώνες κυπέλλου. Ο χρόνος δουλεύει εις βάρος του και ο αγώνας με τους Δανούς την Πέμπτη είναι η τελευταία ίσως ευκαιρία του. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι πεπεισμένος πως έχει παραμείνει στην ομάδα μόνο και μόνο επειδή θεωρείται ως γηγενής και ο Ολυμπιακός χρειάζεται και τέτοιους στην Ευρώπη για να συμπληρώνει αποστολή. Κρίμα, πραγματικά κρίμα, γιατί είχαν δημιουργηθεί τεράστιες ελπίδες για το Μενδρινό. Κρίμα, γιατί ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη καλούς παίκτες που να λένε "είμαι Ολυμπιακός" και να είναι πραγματικά, όπως ο Μενδρινός. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί εκτός από συμπαθέστατη φυσιογνωμία, βλέπεις ρε παιδί μου όταν παίζει πως έχει θέληση να προσφέρει. Όμως, κάπου τα χαλάει και γι'αυτό θα πρέπει να κάνει και ο ίδιος την αυτοκριτική του.

* Δικαιώθηκε απόλυτα ο πρόεδρος που είπε "στοπ" στη μεταγραφή του 2ου επιθετικού αλλά και άλλου ενός μέσου. Πέρα απ'τα χιλιοειπωμένα για τη μεσαία γραμμή, εχθές έκανε "μπαμ" η έλλειψη ενός επιθετικού στυλ Λούα Λούα. Ο Ντιόγο θ'αφήσει εποχή, αλλά το παλικάρι βασανίζεται έξω απ'την περιοχή. Γιατί να ταλαιπωρείται άδικα, ενώ μπορεί να "ματώνει" τα δίχτυα, όποτε παίζει στην κορυφή;

* Βάλτε στο μυαλό σας τη φάση
που ο Μπαρκαουάν παίρνει την κίτρινη κάρτα. Ο Μπελούτσι μοιράζει "σακούλα" στον Κουνενάκη και περνάει την πάσα στον Ντιόγο. Ο Μπαρκαουάν έχει ξεκινήσει το τάκλιν για το... καλάμι του Αργεντινού και ο Μπελούτσι την τελευταία στιγμή μαζεύει το πόδι του, γλυτώνοντας τα χειρότερα. Αν ο Μπελούτσι δε μάζευε το πόδι του, η κατάληξη θα'ταν η ίδια με τον φριχτό τραυματισμό του Εντουάρντο της Άρσεναλ, πέρυσι.

* Φανταστείτε επίσης λέει να παίζει ο Παναθηναϊκός και να μη σφυρίξει τέτοιο πέναλτι-καρατιά σε κανένα Σαλπιγγίδη. Μέχρι την παραίτηση της (δικής τους) κυβέρνησης θα ζητάνε οι πολυμετοχικοί.

* Αν ο Βαλβέρδε είχε φέρει αυτόν το Μαϊστόροβιτς που πήγε σαν "βράχος στην άμυνα της ΑΕΚ", η λέξη "μιζαδόρος" θα ήταν η πιο επιεικής που θα είχε ακουστεί για πάρτη του. Το παλικάρι μιλάμε βρίσκει τη μπάλα κάθε Καθαρά Δευτέρα.

* Και το Σάββατο έφταιγε ο Βαλβέρδε;;; Έλεος...

* Ελάτε τώρα στο Καραϊσκάκη να συζητήσουμε από κοντά το πόσο... αδικείστε. Για το πέναλτι στον Χούτο που δε δόθηκε "μόκο", ε; Ξεφτιλισμένοι μια ζωή...

* Προς προπονητή και παίκτες του Ολυμπιακού : Το νου σας, ρεμάλια. Την Κυριακή άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης δεν υπάρχει στα πλάνα σας. Κερδίζετε και όλα καλά, δεν κερδίζετε και δε θα τα πάμε καθόλου καλά...

* Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός θα βγάλει ανακοίνωση κατά της διαιτησίας, της ΕΠΟ και του Ολυμπιακού σήμερα. Το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, έπεσε κάτω μια χορεύτρια της Madonna και οι "πράσινοι" διαμαρτύρονται για πέναλτι...

* Το επόμενο αφιέρωμα που θα κάνω έχω την εντύπωση οτι θα αρέσει σε πολύ γαυρόκοσμο... Λίγη υπομονή.


4 σχόλια:

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Ναι σε όλα όσα έγραψες. Κόβει βαθιά η προσέγγισή σου. Σωστά: την Κυριακή στο Καραϊσκάκη υπάρχει μόνο η νίκη (και μάλιστα η ευρεία...). Την Κυριακή στο Καραϊσκάκη δεν θα υπάρχει καμμία απολύτως δικαιολογία για οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης. Εγώ αυτό έχω να πω. Όλα τα άλλα ΔΕΝ τα ακούω. Σε χαιρετώ.

Ανώνυμος είπε...

γ) Αν (α), (β) ή (α)+(β) δεν ισχύουν τότε μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε ότι ο "Πατσά" απλά είναι βλάκας και δεν παίρνει πλέον μυρωδιά απ' το τι συμβαίνει στο γήπεδο.



Το ότι δεν παίρνει μυρωδιά απ΄ότι συμβαίνει στο γήπεδο, φαίνεται και από την απόδοσή του στα παιχνίδια.

Όσο για τον Βαρκαουάν τι πεις;
Απλώς Δολοφόνος.

Ανώνυμος είπε...

O Kokalis afise gimni tin omada na pezei me ton mendrino kai ton patsatzoglou sto kentro kai emeis psaxnoume na vroume giati den kerdisame ta katsikia tou Ofi.Kirios ipetios gia tin eikona tis omadas o proedros.

O Mendrinos kalo pedi kai agio alla proodo miden kai ektos gipedon to pezei megali firma gia osous gnorizoun,ta starilikia ton fagane kai auton.

Patsatzoglou tou xronou gia kana Levadiako kai entaksei eimaste.

Ante siga siga na adiazoun tin gonia roufianoi karafloi kai sakatides mpas kai vroume prokopi.

H omada pano apo ola kai olous.

Παναγιώτης είπε...

Μπράβο "ανώνυμε" τον βρήκες τον "φταίχτη". Τι να σου πώ ρε φίλε; Μάλλον εννοείς ο "εαυτούλης" ΣΟΥ και η "γνώμη" ΣΟΥ πάνω απ' όλα, κι όχι ο Ολυμπιακός.