2 Σεπ 2008

Τέλος λοιπόν η θερινή μεταγραφική περίοδος...

... και τελικά ο Ντιόγο ήταν η τελευταία μεταγραφή, όπως μας είχε ενημερώσει το "ΦΩΣ" προ εβδομάδος, οτι "διέρρεαν κύκλοι της διοίκησης του Ολυμπιακού".

Οι... υφυπουργοί άνευ χαρτοφυλακίου και υφυπουργοί "παρά τω προέδρω", μετά τη μεταγραφή του Ντουντού, έλεγαν πως "πάμε για επιθετικό, άλλον έναν αμυντικό χαφ και έναν τερματοφύλακα". Ο "Πρωταθλητής" μας ενημέρωσε πως ο Ολυμπιακός "καβάντζωσε" τον Αργεντινό Πεγιετιέρι της Λανούς (αυτόν που πήρε η ΑΕΚ) για περαιτέρω ενίσχυση στα χαφ και πως υπήρχε μεγάλη κινητικότητα για την ανεύρεση όχι ενός, αλλά δύο επιθετικών. Και δώστου Ντιόγο, και δώστου Σμολάρεκ, και δώστου Μπραντάο, Κρέσπο, Μοριέντες και ότι μπορεί να χωρέσει ο νους.

Ο Ντιόγο μετά από πολυήμερο "θρίλερ" με το Χρυσικόπουλο το πρωΐ να κλείνει τον παίκτη και το βράδυ να τον χάνει, έπιασε τελικά λιμάνι. Η καθυστέρηση στην άφιξη του - συν τις ευθύνες του Βαλβέρδε για την 11άδα που κατέβασε, αλλά και της πολύ κακής παρουσίας των παικτών - στοίχισε στην ομάδα την καθοριστική ήττα με 3-0 στην Κύπρο απ'την Ανόρθωση, που σήμανε τον αποκλεισμό απ'τους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μετά από 11 συνεχείς παρουσίες.

Τέλος πάντων, γνωστά και χιλιοειπωμένα αυτά, να μη τα ξανασκαλίζουμε γιατί ούτως ή άλλως δεν ωφελεί σε τίποτα να κλαίμε πάνω απ'την καρδάρα με το χυμένο γάλα. Η μεταγραφική περίοδος έκλεισε οριστικά εχθές το βράδυ και το "πάμε όπως είμαστε" που πρωτοειπώθηκε προ δεκαημέρου, οριστικοποιήθηκε εχθές. Ο τερματοφύλακας που λέγαμε οτι θα πάρουμε και ο δεύτερος επιθετικός πήραν αναβολή για το άλλο καλοκαίρι. Από πλευράς διοίκησης ουδεμία σκέψη απόκτησης επιθετικού υπήρχε. Αν υπήρχε, απ'την ημέρα που πωλήθηκαν ο Λούα Λούα και ο Νούνιεζ θα είχαν γίνει κάποιες κινήσεις. Τώρα, το "ενδιαφέρον" που ποτέ δεν έγινε επίσημο για τον Τζεμπούρ προ τετραημέρου και το "επιστροφή στο λιμάνι της καρδιάς του" για τον Καστίγιο, ήταν απλά λόγια. Στον μεν Τζεμπούρ δεν κατατέθηκε καν πρόταση. Για τον Καστίγιο πάλι, ζητούσε λέει 2 εκ. για ένα χρόνο δανεισμού η Σαχτάρ και ο Ολυμπιακός έδινε 1.000.000 και άλλα 500.000 ο παίκτης απ'την τσέπη του. Εκεί, αν όντως θες τόόόόόσο πολύ "το Νέρι το αλάνι", δίνεις άλλα 500.000 και τον πήρες. Δεν παζαρεύεις την τιμή με τους Ουκρανούς, που τους πούλησες... υπερτιμολογημένο έναν παίκτη που δεν έχει παίξει ούτε ένα ολόκληρο παιχνίδι με την ομάδα του και γυρίζει δεξιά κι αριστερά σα δανεικός. Στο κάτω κάτω τα 500.000 τα'χεις δώσει στα πέρα-δώθε του Χρυσικόπουλου σ'ένα... δίμηνο.

Το φετινό θέατρο του παραλόγου ολοκληρώθηκε εντυπωσιακά, καθώς ο Ραούλ Μπράβο μέσα σε λίγες μόνο ώρες έφτασε μια ανάσα απ'τη Σαραγόσα, τη Χετάφε, τα βρήκε σε όλα με τη Λα Κορούνια και τελικά έμεινε στον Ολυμπιακό. Το κερασάκι στην τούρτα; Δε δηλώθηκε στη λίστα για το κύπελλο UEFA, αφού είναι ξεκάθαρο οτι ο Βαλβέρδε δε τον υπολογίζει (τι άλλο δηλαδή να κάνει; Να σηκώσει... πλακάτ στην προπόνηση "ΕΞΩ Ο ΜΠΡΑΒΟ ΑΠ'ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ";).

Τα αγκάθια στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή είναι τρία :

Πρώτον, η έλλειψη ικανού επιθετικού για να κάνει "ντουέτο" με τον Ντιόγο. Ο Κοβάτσεβιτς έχουμε ξαναπεί δείχνει απίστευτα καταπονημένος. Το ένστικτο του σκόρερ δεν ξεχνιέται, αλλά τα περυσινά 90λεπτα που έπαιξε σερί τον "άδειασαν" από δυνάμεις. Ο Ντάρκο μπορεί να βοηθήσει, αλλά για κανένα μισάωρο ανά αγώνα. Άντε το πολύ ένα ημίχρονο. Ο κάγκουρας Μήτρογλου πάλι, έχει το ελαφρυντικό οτι είναι νεαρός και θα μάθει... Το θέμα είναι "πότε"; Μέσα στις φάσεις βρίσκεται, κίνηση έχει, αλλά δίνει την εντύπωση οτι όσο και να το παλεύει, γκολ δε θα βάλει. Αυτή τη στιγμή πάντως, έχει προβάδισμα έναντι του Ντάρκο για παρτενέρ του Ντιόγο, λόγω αντοχών. Υπάρχει και η λύση Όσκαρ φυσικά, που στη Σαραγόσα είχε παίξει αρκετές φορές το ρόλο του περιφερειακού κυνηγού, αλλά με τη δυσφορία του κόσμου προς το πρόσωπο του, θεωρώ πολύ δύσκολο να πιάσει στον Ολυμπιακό αυτός ο παίκτης. Αν τα καταφέρει, θα πρόκειται για ένα "μικρό θαύμα".

Δεύτερον, η έλλειψη τερματοφύλακα. Μπορεί φέτος να μην υπάρχουν αγώνες Champions League και οι απαιτήσεις - τουλάχιστον σε κάποιες αναμετρήσεις του UEFA - να είναι μικρότερες, όμως ο Νικοπολίδης πλησιάζει γοργά τα 38 του χρόνια και ο Κόβατς σε καμμία περίπτωση δεν έχει πείσει οτι μπορεί να τον καλύψει επάξια.

Τρίτον, το "μέτωπο" Βαλβέρδε με τους Άντζα - Μπράβο. Ο Μπράβο είναι ξεκάθαρο οτι δεν υπολογίζεται ούτε καν για το πρωτάθλημα, ο δε Άντζας είναι το δεύτερο "χουνέρι" που του κάνει ο Ισπανός μέσα σε 3 εβδομάδες (μετά τον πάγκο που "έφαγε" στην Κύπρο). Ο Βαλβέρδε κάτι που δεν του αρέσει θα έχει δεί, αυτός ξέρει καλύτερα. Το ζητούμενο είναι οτι αυτή τη στιγμή έχει στην ομάδα του δύο δυσαρεστημένους ποδοσφαιριστές, ο ένας εκ των οποίων είναι συμπαθής στη διοίκηση...

Για να μην καταστροφολογούμε : Το υλικό που'χει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι κατά πολύ καλύτερο απ'το υλικό των υπολοίπων. Αυτό που χρειάζεται είναι στήριξη στην ομάδα, στήριξη στον προπονητή, στήριξη στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ σε όλες τις προεκτάσεις του. Απο πλευράς της η τεχνική ηγεσία πρέπει να προσέξει να μην επαναληφθούν τα περυσινά "ευτράπελα" με τους τραυματισμούς και η διοίκηση να κάνει τα κουμάντα της και να προετοιμάζεται τόσο για τυχόν "διορθώσεις" το Δεκέμβριο, αλλά και για το τι μέλλει γεννέσθαι το επόμενο καλοκαίρι. Το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια των Νικοπολίδη, Κόβατς, Κοβάτσεβιτς, Ζεβλάκοβ, Ντομί, Πατσατζόγλου και Τζόρτζεβιτς. Πράγμα που σημαίνει πως μάνι-μάνι, πάμε για 2 τερματοφύλακες και 2 επιθετικούς τους οποίους με τακτικές α-λα Χρυσικόπουλος δε πρόκειται να τους κλείσουμε εις τον αιώνα τον άπαντα. Προγραμματισμός κύριοι...

Υ.Γ. 1 : Προσωπική εκτίμηση : Πολύ καλά έκανε ο Ολυμπιακός και δεν ασχολήθηκε ούτε με τον Τζεμπούρ, ούτε με τον Καστίγιο. Δηλαδή έδιωξαν το Λούα Λούα που ήταν... απείθαρχος, για να τον αντικαταστήσουν με αυτά τα πολύ καλά παιδιά, τα παραδείγματα αυτοσυγκράτησης, πειθαρχίας και επαγγελματισμού; Έλεος...

Υ.Γ. 2 : Αν ο Βαλβέρδε ξεκινούσε 1η αγωνιστική με ντέρμπι και παρέτασσε δεξιά πλευρά με Νικλητσιώτη και Μενδρινό φερ'ειπείν, όπως έκανε ο Τεν Κάτε με τους Μουν και Γκαμπριέλ, και έχανε όπως έχασε ο βάζελος, άραγε τα δημοσιεύματα θα ήταν τόσο ήπια; Το πιο σκληρό σχόλιο για τον Ολλανδό ήταν το "αιφνιδιάστηκε ο Τεν Κάτε".

Υ.Γ. 3 : Στο πρώτο του παιχνίδι πάντως, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν πραγματικά αόρατος (τοίχος). Όσο για τους βάζελους οπαδούς, μια ζωή κουτόχορτο. Τους φέρνουν Ζιλμπέρτο, τους παραμυθιάζουν με Χριστοδουλόπουλο και Κλέϊτον (θα αλλάξουν τις ισορροπίες) και τους πλασάρουν για παικταράδες το Βραζιλιάνο Βράμπλιτς, τη Γαβριέλλα τη σύντροφο της Ζήνα και τον The Dark Side Of The ... Moon. Α ναι, και τον "παικταρά, υδραυλικό Ρουκάβινα" (αυτός πρέπει να'μεινε στο κότερο του Πατέρα για να φτιάξει τους νιπτήρες).

Υ.Γ. 4 :
Άλλη μια μεγάλη χρονιά ξεκινάει για την ΑΕΚ. Πρωταθλήτρια της 1ης αγωνιστικής, όπως κάθε χρόνο. Σε 15 μερούλες που θα παίξει με το υποκατάστημα Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, θα φανούν πολλά. Και κατά πόσο είναι ικανή η ΑΕΚ φέτος, αλλά και κατά πόσο κάνει... πρωταθλητισμό ο ΠΑΟK, όπως μας λένε (και) φέτος.

Υ.Γ. 5 : Είπα "ΠΑΟΚ" και δε θα μπορούσα να μη μνημονεύσω το ματσάκι της Κρήτης. Βασικά το ματσάκι το'χα για "Χ", απ'την... Κρήτη μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ πήρε λεφτά, χορηγίες, Δάρλες και έκανε και μεταγραφές, αλλά και ο ΟΦΗ πήρε τα "δωράκια" του : Δημούτσος, Εντόϊ, Μάλαρτζ. Επίσης, στον ΟΦΗ ήδη γκρίνιαζαν για την επιλογή του προπονητή αλλά και την ιστορία με τη "μεταγραφή" του Τζόρβα στον Παναθηναϊκό, πράγμα που σήμαινε πως μια εντός έδρας ήττα απ'την πιο κομπλεξική εκτός έδρας ομάδα (24 χρονάκια είχε να πάρει τέτοιο "διπλό" ο ΠΑΟΚ) ισοδυναμούσε με καταστροφή. Γι'αυτό περίμενα πως ο ΟΦΗ θα έπαιρνε λίγο "σπρώξιμο" ώστε το ματσάκι να αφήσει και τους δύο ικανοποιημένους. Φαίνεται όμως οτι ο μεγάλος αδελφός έχει "δέσει" χεροπόδαρα το "διπλό" στην Τούμπα και δίνει και κίνητρο για νίκη επί των συνδιεκδικητών του τίτλου...

Υ.Γ. 6 : Πάντως αν φέτος δεν πέσει "χείρα βοηθείας" ή αν οι νεοφώτιστες ομάδες δεν αποδειχθούν κατώτερες των περιστάσεων, ο ΟΦΗ θα έχει χοντρά ζόρια για να μείνει στην κατηγορία. Κι ας απαγγέλλει... μαντινάδες ο Βατσινάς.

Υ.Γ. 7 : "Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την υπογραφή νέου συμβολαίου, τετραετούς διάρκειας, με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Κατσικογιάννη, ο οποίος παραχωρήθηκε, με την μορφή δανεισμού, για δύο χρόνια στον Λεβαδειακό". Καλή κίνηση, αρκεί να πάρει παιχνίδια στα πόδια του ο Κατσικοτζόν. Το λέω γιατί και πέρυσι πήγε στο Λεβαδειακό ο Λάτσκο για να πάρει παιχνίδια και τελικά πήρε... των ομματιών του.

Υ.Γ. 8 : 15 ημέρες χωρίς Ολυμπιακό; Πως θα τη βγάλουμε;;;

Υ.Γ. 9 : Η μεγάλη απόλαυση βέβαια είναι όταν κάνει δηλώσεις ο "ούτε νεκρός στον Παναθηναϊκό", Αντωνίου. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, που τα δικά μας τσακάλια εδώ μεταφράζουν ως... football manager (σιγά μην είναι και το FIFA 2008 ρε λεβέντες) μίλησε στο νεοσύστατο SENTRA FM 103,3 και έδωσε πάλι... ρεσιτάλ. Θαυμάστε δήλωση : "Ο Ζιβέ πήρε 5,5 εκατ. από την Μαρσέιγ και την επόμενη χρονιά τον πουλάει και εμάς τον έδινε με 2 εκατ. Οι μεταγραφές δεν είναι μαθηματικά. Πολλές φορές αυτό που θεωρούμε ότι ειναι το πολύ μεγάλο όνομα, ξεχνάμε πως υπάρχει μια άλλη ομάδα από την άλλη πλευρά. Αντιλαμβάνεστε ότι πολλές φορές στο ποδόσφαιρο δεν είναι σαν τα μαθηματικά πως 1+ 1 κανει 2. Με βάση την εμπειρία μου την ποδοσφαιρική, πολλές φορές μια προσθήκη μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από τα όσα θα λύσει ο παίκτης στο γήπεδο. Υπάρχουν ισορροπίες υπάρχουν παιδιά που παίζουν που δεν παίζουν που απογοητευονται. Εμείς κοιτάμε την ομάδα".
Όποιος πεί οτι κατάλαβε αυτή τη φράση με την πρώτη, παρακαλείται να αποστείλλει το βιογραφικό του στη NASA. Η εν λόγω δήλωση μπορεί να μπεί στο πάνθεον των δηλώσεων μαζί με το "θέλουμε, ε δε θέλουμε..." του γίγαντα αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού προ ετών.

Υ.Γ. 10 : Έκτακτο Δ.Σ. έγινε στον πολυαγαπημένο μας αιώνιο δεύτερο... πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. 25 λεπτάκια Δ.Σ. όλα κι όλα και φυσικά οι ηγέτες της νέας προσπάθειας (sic) έκαναν δηλώσεις. Την παράσταση έκλεψε ο πολύς (πάάάρα πολύς, το τρώει όλο το φαϊ του - και των άλλων) Νίκος Πατέρας : "Ολα βαίνουν καλώς. Ηταν μια μάχη χαμένη, όχι ο πόλεμος. Εχουμε εμπιστοσύνη σε προπονητή και παίκτες. Υπομονή, γιατί αν πιάνει εμάς ο πανικός τι να πουνε και οι άλλοι που ηττήθηκαν και έμειναν εκτός Ευρώπης; Κάναμε ένα ξεκίνημα και όλοι είμαστε καλόπιστοι. Εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας και οι αρμόδιοι πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους. Αν συνεχιστούν όμως τέτοια πράγματα που βγάζουν μάτι, ο Παναθηναϊκός, όπως και κάθε ομάδα, πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντά του και θα πάρουμε μέτρα. Η διοίκηση είναι συσπειρωμένη. Ο κόσμος δεν πρέπει να αγχώνεται. Ο Παναθηναϊκός θα πάει μπροστά. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, αλλά χρειάζεται υπομονή".

Σχόλιο Anasto : Κανένας απολύτως πανικός. Απ'την Κυριακή μετά το ματς, ζήτησαν την αποπομπή του διαιτητικού τρίο, ο Καραγκούνης βγήκε ωρυόμενος κατά της διαιτησίας και εκλιπαρούσε για έλεος, τη Δευτέρα έγινε έκτακτο meeting και αποφασίστηκε να γίνεται εβδομαδιαίο meeting Πατέρα - Αντωνίου - Τεν Κάτε και την αμέσως επόμενη ημέρα έγινε... έκτακτο Δ.Σ. για να μας πουν οτι δεν υπάρχει κανένας πανικός. Ότι πείτε...



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και τον "παικταρά, υδραυλικό Ρουκάβινα" (αυτός πρέπει να'μεινε στο κότερο του Πατέρα για να φτιάξει τους νιπτήρες).

χαχαχαχαχαχα

Βαλε ενα Poll. Ποσο χρονο (μαζι) θα παιξουν οι 2 παιχτες που εκλεψε ο παο μεσα απο τα χερια του Ολυμπιακου..

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Ωραία τα λες, σύγγαυρε. Σύμφωνοι κατά 99%. Στο καστιγάκι λιγάκι τα χαλάμε, αλλά δεν πειράζει. Γαύροι είμαστε. Σε χαιρετώ από καρδιάς.