26 Σεπ 2008

Πολλά και διάφορα...

Ο Γιάννης Συγγελίδης νέος πρόεδρος στον Ερασιτέχνη
Έκτακτο Διοικητικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25/09/2008 στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό με θέμα την εκλογή του νέου προέδρου. Ο Γιάννης Συγγελίδης εξελέγη ομόφωνα, αντικαθιστώντας τον Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος παραιτήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο Α' Αντιπρόεδρος - και εκτελών πλέον χρέη Προέδρου - του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού είναι 47 ετών, έγγαμος & πατέρας δύο παιδιών. Είναι πτυχιούχος Μ.Β.Α. Βusiness School Marketing του Drake University Des Moines Iowa, με μεγάλη εμπειρία στη χρηματοοικονομική διοίκηση και διοίκηση επιχειρήσεων. Είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Συγγελίδη και Διευθύνων Σύμβουλος της CITROEN ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ (εταιρεία του ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ). Είναι επίσης Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Γαλλικού Βιομηχανικού & Εμπορικού Επιμελητηρίου. Χρισμένος από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ιππότης του Τάγματος της Αξίας, όπως επίσης και από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Τίμιο Σταυρό του Αποστόλου & Ευαγγελιστού Μάρκου Α' τάξεως. Επίσης, είναι μέλος πολλών σωματείων και μη κυβερνητικών οργανισμών.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού : "Συγκροτήθηκε σε σώμα εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, το οποίο εξέλεξε ομόφωνα στη θέση του Α' Αντιπροέδρου τον κ. Γιάννη Συγγελίδη, ο οποίος θα ασκεί χρέη Προέδρου μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Μελών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. αποφάσισε τη σύγκλιση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συνδέσμου για την 11/10/2008, ημέρα Σάββατο, προκειμένου μεταξύ των άλλων θεμάτων Ημερησίας Διατάξεως, να εκλεγεί Πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π.".

Μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης ο νέος Πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ : "Είναι μεγάλη τιμή για μένα να ηγηθώ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Είμαι ένας απλός στρατιώτης της ερυθρόλευκης οικογένειας και δεν είχα το δικαίωμα να αρνηθώ την τιμή που μου έγινε. Η εμπειρία που απέκτησα κατά την πολυετή θητεία μου στη θέση του αντιπροέδρου θα με βοηθήσει να ανταποκριθώ στα νέα μου καθήκοντα. Σε αυτή τη φάση προέχει η ομοψυχία του συλλόγου. Τα μέλη της Διοίκησης πρέπει να αποδείξουμε τη σύμπνοιά μας. Ο στόχος μας είναι κοινός: Πως ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα. Η σημερινή συνεδρίαση είναι ιστορική για τον Ολυμπιακό για τα όσα είχαν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες για τον Ερασιτέχνη. Σήμερα, με εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο να αναλάβω Πρόεδρος μέχρι τη Γενική Συνέλευση, που θα με νομιμοποιήσει για το καλό του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μία ελιτίστικη ομάδα, ούτε έχει διασπαστικά μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο. Πιστεύω, ότι θα συνεχίσουμε για το καλό του ιστορικού συλλόγου. Του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Είναι μεγάλη ευθύνη και πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ. Η Γενική συνέλευση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το μίνιμουμ σε 8 εργάσιμες ημέρες. Το πιθανότερο είναι στις 11 Οκτωβρίου".

Σε ερώτηση για το αν μίλησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, είπε : "Μίλησα και ήταν ευχαριστημένος. Τον γνωρίζω τα τελευταία 20 χρόνια. Ήμουν αντιπρόεδρος για πολλά χρόνια και συμφώνησε απόλυτα με την επιλογή αυτή. Ήταν η μοναδική ενωτική επιλογή στο πρόσωπό μου για το καλό του Ολυμπιακού. Οι προτεραιότητές μου είναι όλα τα τμήματα του ιστορικού μας συλλόγου, καθώς ξεκινάει η αγωνιστική περίοδος και όλοι οι αθλητές και οι προπονητές πρέπει να είναι έτοιμοι για να συνεχίσουν τις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων".

Απο πλευράς μας του ευχόμαστε καλή επιτυχία και μακάρι να συμβάλλει στην ανάταση-ανάσταση των ερασιτεχνικών σωματείων του Θρύλου.

"Όχι" σε ΑΕΚ για τα εισιτήρια
Αρνητική ήταν η απάντηση του Ολυμπιακού όπως αναμενόταν στο αίτημα της ΑΕΚ να πάρει εισιτήρια για το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, στο Καραϊσκάκη. Με επιστολή που κοινοποιήθηκε στη Super League και στην ΠΑΕ Αιώνια Ένωση Κλάψας, ο Ολυμπιακός με επίσημη ανακοίνωση απάντησε : "Σε απάντηση αιτήματος σας για χορήγηση εισιτηρίων για τον μεταξύ μας αγώνα, σας ενημερώνουμε ότι η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, παρά του ότι πάγια είναι υπέρ της συνύπαρξης των φιλάθλων και των δύο ομάδων σε κάθε αγώνα, θεωρεί ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμα κατάλληλες στο Ελληνικό Πρωτάθλημα για μαζικές μετακινήσεις φιλάθλων σε αγώνες υψηλού ενδιαφέροντος. Ως εκ τούτου, η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θέλοντας να συμβάλλει στην διατήρηση του ήρεμου κλίματος δεν προτίθεται να παραχωρήσει εισιτήρια για τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Είναι επίσης σαφές ότι δεν θα υπάρξει αίτημα χορήγησης εισιτηρίων από την Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για τον αγώνα του 2ου γύρου".

Προσωπικά είμαι της γνώμης πως το περιβόητο θέμα του "ήρεμου κλίματος" είναι για τα πανηγύρια. Μετακινήσεις οπαδών ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν ΚΑΙ στα ντέρμπι, όχι μόνο στα παιχνίδια με ομάδες "χαμηλού κινδύνου". Το περιβόητο θέμα των "επεισοδίων" είναι καθαρά θέμα των ΠΑΕ και της αστυνομίας και να κόψουν το σβέρκο τους να βρούν τη λύση. Όχι όμως κόβοντας το γήπεδο στον κόσμο που έχει την όρεξη να πάει σε εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού.

Εννοείται φυσικά πως αυτό είναι προσωπική γνώμη και πως όλες οι γνώμες είναι σεβαστές. Υπάρχουν άλλοι σύγγαυροι που - όχι άδικα - υποστηρίζουν πως το Καραϊσκάκη δεν πρέπει να μολύνεται με την παρουσία αλλόθρησκων. Το θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι πως η αντίπαλη ομάδα δεν έχει καθόλου υποστήριξη. Απόψη και η μία, άποψη και η άλλη και το ζητούμενο είναι οτι δεν πρέπει να σφαζόμαστε μεταξύ μας γι'αυτό. Πολύ περισσότερο τώρα που ο πόλεμος κατά του Ολυμπιακού μαίνεται...

ΠΑΟ-ΟΦΗ = Love For Ever και ας φωνάζουν οι Κρητικοί...
Για τις σχέσεις ΠΑΟ-ΟΦΗ, ο κόσμος το'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Οι ίδιοι οι οπαδοί του ΟΦΗ το καταγγέλουν. Ο παλιός προπονητής του ΟΦΗ, Ευγένιος (όπως τον βαφτίσαμε στην Ελλάδα) Γκέραρντ, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του τοπικού καναλιού "Κρήτη TV" και έριξε τις ατάκες του σχετικά με τη γνωστή σε όλους υπόθεση : "Ο Βατσινάς, χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζί του, κοροϊδεύει τον κόσμο. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο ΟΦΗ ανήκει στον λαό του κι όχι σ’ εκείνον που τον διοικεί. Στην όλη κατάσταση δεν φταίει μόνο ο Βατσινάς. Χωρίς να έχω στα χέρια μου αποδείξεις, είναι ολοφάνερο ότι στον ΟΦΗ αυτοί που κάνουν κουμάντο είναι ο Βαρδινογιάννης και ο Λιβαθηνός. Στα χρόνια που ήμουν εγώ προπονητής της ομάδας, υπήρχε μεν διοίκηση, η οποία σχετιζόταν με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, το κουμάντο ωστόσο, γινόταν εδώ, στην Κρήτη, από εμάς".

Την ίδια ώρα γινόταν άλλο ένα συλλαλητήριο απ'τους οπαδούς του ΟΦΗ στην πλατεία Ελευθερίας. Περίπου 2.000 οπαδοί της ομάδας κατέβηκαν στους δρόμους του Ηρακλείου συμμετέχοντας στην συναυλία διαμαρτυρίας κατά της τωρινής διοίκησης του συλλόγου, φορώντας μπλουζάκια τα οποία ανέγραφαν : "Για τον ΟΦΗ, για την Κρήτη μας, για την περηφάνια μας. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ". Υπήρχαν επίσης αρκετά πανό με συνθήματα, όπως "Λευτεριά στον ΟΦΗ", "Πότε θα κάνει ξαστεριά" και "Όραμα ελπίδα θα γράψει η ιστορία", ενώ ιστορία έγραψε και το σύνθημα "ο ΟΦΗ δεν είναι κουρτίνες και χαλιά, είναι μία ιδέα, μαλάκα Βατσινά" (κάνει και ρίμα με το "Μπασινά")... Την αποθέωση γνώρισε - τέλος - ο Νίκος Μαχλάς που έγινε δεκτός με το σύνθημα "Μαχλά, Θεέ, πάρε την ΠΑΕ". Μετά το τέλος της συναυλίας, περίπου 300 οπαδοί του ΟΦΗ έσπασαν τη τζαμαρία της μπουτίκ του Παναθηναϊκού κι έβαλαν φωτιά.

Και λοιπόν; Ο "πολύς" Φανούρης Βατσινάς, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του τεχνικού του ΟΦΗ, Φράντισεκ Στράκα, για τον εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό θέλησε να ξεκαθαρίσει τη στάση του την Πέμπτη σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον ΟΦΗ : "Δεν έχω στο μυαλό μου να πουλήσω τον ΟΦΗ. Καμία πίεση και κανένας εκβίασμος δεν θα μας κάνει να πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση. Το είπα μια φορά και δεν βρέθηκε κανένας. Η ομάδα θέλει ηρεμία". Στη συνέχεια διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για δηλώσεις του που ανέφεραν ότι θα μπουν στο Δ.Σ. του Εργοτέλη οι Αντώνης Καράτζης και Γιάννης Σφακιανάκης, ενώ για τις αντιδράσεις του κόσμου είπε : "Προβληματιζόμαστε για όλα αυτά που συμβαίνουν. Έχουμε κάνει λάθη κυρίως επικοινωνιακά καθώς σοβαρά πράγματα που έχουμε κάνει 3,5 χρόνια δεν τα έχει μάθει ο κόσμος. Εγώ δεν είμαι πολιτικός, έχω μάθει να μιλάω με την γλώσσα της αλήθειας και αυτό πειράζει. Eίμαι νηφάλιος και ήρεμος. Η ομάδα θέλει ηρεμία και για να την έχει πρέπει να είναι καλά διοικητικά και οικονομικά. Ακόμα και τώρα να ερχόταν πρόταση δεν θα άλλαζα γνώμη και θα πουλούσα τον Τζόρβα. Όχι συγκεκριμένα στον ΠΑΟ αλλά σε αυτόν που θα έκανε την πιο συμφέρουσα πρόταση. Αν ο Μάλαρτζ δεν συμφωνούσε να έρθει στο Ηράκλειο δεν θα έβαζα την υπογραφή μου για την μεταγραφή του Τζόρβα".

Ναι, ε; Πως γίνεται τότε ρε Βατσινά γίγαντα, ο Παναθηναϊκός να προτείνει στις αρχές Ιουλίου τον Τζόρβα ως ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ στον Άρη για τη μεταγραφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου; Θα έλεγες στους πολυμετοχικούς "εγώ δεν υπογράφω"; Στη θάλασσα θα σε πετάγανε κακομοίρη, να σε φάνε τα ψάρια...

Γλέντια στο Δ.Σ. της ΕΠΟ
Στο Δ.Σ. της ΕΠΟ την Πέμπτη 25/09/2008 "άναψαν τα αίματα". Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Γκαγκάτσης, ζήτησε το λόγο απ'τον εκπρόσωπο της Super League και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αντώνη Αντωνιάδη, για την ανακοίνωση διαμαρτυρίας της "πράσινης" ΠΑΕ, λέγοντας : "Γιατί βγάλατε ανακοίνωση και τα βάζετε με την ΕΠΟ και εμένα προσωπικά; Τους παρατηρητές αν δεν τον γνωρίζετε τους ορίζει η Superleague και όχι η ΕΠΟ. Εμείς δεν ασχολούμαστε με τους παρατηρητές. Άλλωστε ξεχνάτε ότι τον Μπίκα τον βάλατε εσείς σε αυτήν τη θέση; Αν δεν σας αρέσει, να τον αλλάξετε. Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού ήταν άστοχη, στρέφεστε κατά του εαυτού σας".

Ο Αντωνιάδης ανταπάντησε : "Δεν είπαμε τίποτα, ούτε την πρώτη αγωνιστική, ούτε τη δεύτερη. Και στα τρία παιχνίδια του Παναθηναϊκού υπήρχε πρόβλημα με τη διαιτησία. Τιμωρήθηκαν άλλοι και όχι αυτός που μας αδίκησε. Δεν γίνεται να συνεχιστεί όμως αυτό. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση".

Κάπου εκεί τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Superleague, Κώστας Πηλαδάκης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη : "Γι' αυτό το θέμα αναλαμβάνουμε εμείς την ευθύνη, αφού εμείς ορίζουμε τους παρατηρητές", ουσιαστικά... ξεβρακώνοντας τον "σύμμαχο" Παναθηναϊκό που στοχοποιούσε την ΕΠΟ για τις βαθμολογίες των παρατηρητών.

Εκεί επενέβη και ο Σάββας Θεοδωρίδης, εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, που είπε απευθυνόμενος στον Αντωνιάδη : "Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Οι μεγάλες ομάδες δεν βγάζουν ανακοινώσεις για τη διαιτησία. Πουθενά δεν γίνονται αυτά! Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν έθεσε θέμα σε Δ.Σ. για τη διαιτησία. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική διαιτησία". Ο Αντωνιάδης είπε "αυτό έλειπε να είχατε και παράπονο", για να εισπράξει την πληρωμένη απάντηση : "Είχα μιλήσει πριν από ημέρες για το πρόκειται να γίνει με τη διαιτησία και τις διαμαρτυρίες. Εμείς κάνουμε μεταγραφές, φέρνουμε παικταράδες και εσείς φωνάζετε για τη διαιτησία. Εμείς κινούμαστε με πύραυλο και εσείς με γαϊδούρι!"...

Πως το είχε πεί τις προάλλες ο πρόεδρος του πολυμετοχικού (αυτός ο μουσάτος που πλασάρει το ψαροκάϊκο για κότερο); "Δεν υπάρχει κανένας πανικός". Που να υπήρχε δηλαδή... Εδώ βγάζετε ανακοινώσεις στοχοποιώντας την ΕΠΟ για τους παρατηρητές, ενώ δε γνωρίζετε καν οτι τους παρατηρητές τους ορίζει η... Super League, δηλαδή η διοργανώτρια αρχή που έχει πρόεδρο τον κολλητό του Βγενόπουλου, το ΔΙΚΟ ΣΑΣ Πηλαδάκη. Κανένας πανικός, πράγματι...

Ο Ντιόγο στον NovaSport-FM
Συνέντευξη παραχώρησε ο νεοαποκτηθείς Βραζιλιάνος επιθετικός μας, Ντιόγο Λουΐς Σάντο στην εκπομπή "Μπαμ και Κάτω" του NovaSport-FM. Ο Ντιόγο απάντησε πρόθυμα σε όλα τα ερωτήματα και υποσχέθηκε οτι τα καλύτερα από αυτόν δε τα έχουμε δεί ακόμα. Ακολουθεί η συνέντευξη :

Για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και τις προσωπικές φιλοδοξίες του: "Χάρηκα πολύ όταν έμαθα το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Δεν περίμενα να έχει τόση οργάνωση και κόσμο. Μου έκανε τρομερή εντύπωση. Δεν βλέπω τον Ολυμπιακό σαν σκαλοπάτι στην καριέρα μου. Αυτό που θέλω τώρα είναι να πετύχω εδώ. Δεν με απασχολεί τι ακούγεται για προτάσεις. Εγώ πρέπει να ασχοληθώ με τις υποχρεώσεις μου, με αυτό που μου αρέσει, το ποδόσφαιρο. Με μεταγραφές και λεφτά ασχολούνται άλλοι για μένα".

Για τα δημοσιεύματα που αποκάλυπταν ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού αλλά και άλλων ομάδων : "Υπήρχε όντως ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό, αλλά θα τον απέρριπτα έτσι και αλλιώς επειδή είχα συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον από την Ίντερ. Αν ξεκινήσω να ασχολούμαι με πράγματα εκτός γηπέδου, φαντάζεστε τι θα έχω στο μυαλό μου. Επικεντρώνομαι μόνο στον Ολυμπιακό".
Για το αν έχει προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον : "Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, κυρίως στα μαρκαρίσματα. Σιγά-σιγά προσαρμόζομαι. Δεν έχετε δει ακόμη τον καλύτερό μου εαυτό, αλλά είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο προσαρμογής μου μέχρι τώρα. Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο ο τρόπος που με αντιμετώπισαν οι συμπαίκτες μου, καθώς συνάντησα και συμπατριώτες μου, όπως ο Ντουντού και ο Λεονάρντο. Η συμπεριφορά του Ολυμπιακού απέναντί μου ήταν τέλεια, όπως και των συμπαικτών μου. Όλα αυτά με βοήθησαν να προσαρμοστώ πιο εύκολα. Η Ελλάδα μοιάζει πολύ με τη Βραζιλία, σε ό,τι αφορά στο κλίμα και τους ανθρώπους. Έμεινα σχεδόν ένα μήνα εκτός δράσης λόγω των διαπραγματεύσεων και θα είμαι καλύτερος στη συνέχεια".

Για το αν του αρέσει ο τρόπος που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός : "Πάνω από όλα μου αρέσει η νοοτροπία του νικητή που έχει η ομάδα μου. Αγωνίζεται πάντα για τη νίκη, σεβόμενη όμως τον αντίπαλο. Όταν παίζουμε με δύο επιθετικούς τα πράγματα είναι πιο εύκολα για μένα, αλλά αυτός που αποφασίζει για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα είναι ο προπονητής και εγώ είμαι πάντα έτοιμος να ακολουθήσω τις οδηγίες του".

Πόσα γκολ υπόσχεται πως θα πετύχει τη φετινή περίοδο; "Δεν είναι σωστό να πω ότι θα βάλω έναν συγκεκριμένο αριθμό γκολ και να βάλω παραπάνω ή λιγότερα. Ας πούμε 15 γκολ. Θα μου άρεσε να σκοράρω απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους μας, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Ακόμη καλύτερα, αν σκοράρω κιόλας".

Για το αν έπρεπε να διαλέξει έναν παίκτη στον Ολυμπιακό που κάνει τη διαφορά ποιος θα ήταν αυτός; "Είναι πολύ δύσκολο να πω. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ ισχυρή ομάδα. Υπάρχουν τέτοιοι παίκτες, όπως ο Μπελούτσι, ο Τζόρτζεβιτς και ο Γκαλέτι, αλλά το γκρουπ των παικτών του Ολυμπιακού είναι πολύ ισχυρό".

Για το γεγονός πως έχασε την ευκαιρία να παίξει στο Champions League μετά τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση : "Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να προκριθεί. Είναι κρίμα, γιατί η ομάδα έπαιζε δώδεκα χρόνια στη διοργάνωση. Όμως δεν υπάρχει στενοχώρια. Και το Κύπελλο UEFA είναι μία πολύ αξιοπρεπής διοργάνωση και θα δώσουμε τα δυνατά μας να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε".

Για το αν αισθάνεται πίεση από τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν από αυτόν : "Είμαι συνηθισμένος στην πίεση. Είχα πίεση και στην Πορτουγκέζα. Έχω έρθει εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο και να βάλω γκολ. Για αυτό το λόγο με πήρε ο Ολυμπιακός και αυτό θα κάνω".

Για το ποιο παιχνίδι θεωρεί πως έκανε την καλύτερη εμφάνιση : "Σίγουρα στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης είχα πιο πολλές φάσεις, αλλά απέναντι στη Ξάνθη ένιωσα καλύτερα. Ήταν πιο δυνατό παιχνίδι".

Για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για έναν πρώην συμπαίκτη του, τον Μπρούνο Ροντρίγκο : "Είναι πολύ καλός παίκτης. Αγωνίζεται σαν στόπερ. Δεν με έχουν ρωτήσει από τον Ολυμπιακό μέχρι τώρα για αυτόν, αλλά αν το κάνουν, θα πω τα καλύτερα λόγια. Είναι πολύ νέος, 22-23 ετών, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα σχεδόν μαζί μου. Στη Βραζιλία είναι ανάμεσα στα τρία καλύτερα στόπερ αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου".

Για τον Κεϊρίσον : "Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Μας έχουν καλέσει μαζί σε κάποιες εθνικές ομάδες και η αλήθεια είναι πως είναι πολύ καλός".

Με ποια ομάδα της Βραζιλίας θα συνέκρινε τον Ολυμπιακό: "Μου θυμίζει τη Σάο Πάουλο και τη Γκρέμιο σε στυλ παιχνιδιού, αλλά σαν μεγαλείο ομάδας τη Σάο Πάουλο. Από πλευράς φιλάθλων την Κορίνθιανς και τη Φλαμένγκο".

Για το ποιόν Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή θα έφερνε στον Ολυμπιακό, αν είχε τη δυνατότητα; "Θα έλεγα τον Κακά".

Για το αν μάθει Ελληνικά : "Φυσικά θέλω να μάθω. Είναι πολύ σημαντικό όταν είσαι σε μια χώρα να μάθεις να επικοινωνείς με τον κόσμο".

Για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται : "Και στη Βραζιλία, σε άλλους αγώνες έπαιζα μόνος μου μπροστά και σε άλλους με παρτενέρ. Ανάλογα με το τι ζητούσε ο προπονητής μου. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα στην Ελλάδα. Εγώ νομίζω πως με βολεύει περισσότερο να μένω ελεύθερος. Να είμαι στην επίθεση, αλλά να μπορώ να γυρίζω και να παίρνω μπαλιές".

Ποιες ομάδες έχει ξεχωρίσει στο Ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι τώρα; "Από όσα έχω δει, μου άρεσε πολύ η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής στο τελευταίο παιχνίδι".

Τι απαντά στις "κατηγορίες" πως πέφτει εύκολα για να εκβιάσει σφυρίγματα υπέρ του; "Αυτό το λένε όσοι είδαν 2-3 ματς δικά μου. Θα πρέπει να με δουν μία ολόκληρη σεζόν για να κρίνουν καλύτερα. Αν έχω την ευκαιρία να σκοράρω, θα το κάνω, δεν θα πέσω για να εκμαιεύσω σφυρίγματα. Είναι παραμύθια των αντιπάλων ότι κάνω θέατρο".

Για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι αμυντικοί : "Σίγουρα περιμένω να βελτιώνομαι σε κάθε αγώνα. Έχω πάρει μία γεύση πώς είναι τα μαρκαρίσματα. Θα με μάθουν οι αντίπαλοι και θα με αντιμετωπίζουν καλύτερα, αλλά περιμένω να έχω όλο και καλύτερη απόδοση. Τόσο στη Βραζιλία, όσο και στην Ελλάδα είναι δυνατοί οι αμυντικοί. Στη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας ήταν πιο σκληρά τα μαρκαρίσματα, ενώ στην πρώτη κατηγορία υπήρχε περισσότερη ποιότητα. Ποτέ μέχρι τώρα δεν υπήρχε πρόβλημα με τους αμυντικούς. Τα μαρκαρίσματα που δέχτηκα ήταν πάνω στη φάση, αφού κι εγώ έχω την τάση να πηγαίνω πάνω στην μπάλα. Σαν Βραζιλιάνος, όσο με χτυπά ένας αντίπαλος, τόσο περισσότερο τον… ψάχνω, για να χρεωθεί με κίτρινη".

Για τον Ροναλντίνιο και την πτωτική πορεία στην απόδοσή του : "Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μιλήσω για αυτόν, γιατί είναι το είδωλό μου. Είναι αλήθεια πως η απόδοσή του δεν είναι το ίδιο καλή με το παρελθόν, αλλά παραμένει είδωλό μου".

Για το αν έχει μιλήσει με τον Ντούνγκα για την εθνική ομάδα : "Όχι, δεν έχουμε μιλήσει. Με ενδιαφέρει πολύ να ενσωματωθώ στην ανδρών. Προτεραιότητά μου τώρα είναι ο Ολυμπιακός".

Για το ποια είναι η καταλληλότερη ενδεκάδα για την Σελεσάο, σύμφωνα με τον ίδιο : "Ο Σέζαρ στο τέρμα, Μαϊκόν ή Ντάνι Άλβες, Ζουάν, Λούσιο, Λεονάρντο (του Ολυμπιακού), Ντούντου, Ραμίρεζ, Κακά, Ροναλντίνιο, Ρομπίνιο και Λουίς Φαμπιάνο".

Για τον Έντσον Ράμος της ΑΕΚ : "Τον γνωρίζω από τη Βραζιλία. Είχαμε παίξει αντίπαλοι στο Μότζι Μίριμ-Πορτουγκέζα και είχαμε χάσει και στα δύο ματς. Όταν θα παίξουμε όμως με την ΑΕΚ, αυτή τη φορά δεν θα χάσουμε από την ομάδα του".
Για το γεγονός πως τον αποκαλούν "νέο Πάτο" : "Ούτε εγώ ξέρω. Είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί του. Έχουμε εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού".

Για τον αν του έχουν λείψει οι φίλοι του στην πατρίδα : "Μου λείπουν, αλλά αυτό είναι δεδομένο στη ζωή και είμαι υποχρεωμένος να περάσω από αυτή τη φάση".

Για το ποιον θεωρεί κορυφαίο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή : "Από αυτούς που πρόλαβα εγώ να δω να παίζουν, ξεχωρίζω τον Ρονάλντο. Είναι ένα φαινόμενο. Από βίντεο που έχω δει, ο Πελέ είναι ο κορυφαίος, χωρίς καμία αμφισβήτηση. Ο Ροναλντίνιο είναι πολύ καλός παίκτης, έχει στοιχεία που ελάχιστοι ποδοσφαιριστές έχουν. Όμως ο Ρονάλντο είχε έναν συνδυασμό τεχνικής και δύναμης, που λίγοι ποδοσφαιριστές διαθέτουν. Πιστεύω και θέλω πάρα πολύ να επιστρέψει δυνατός στο γήπεδο. Είναι πολύ πιθανό να μην φτάσει στα παλιά επίπεδα, αλλά πιστεύω πως θα ξαναπαίξει μπάλα".

Για τα παιδικά του χρόνια : "Η οικογένειά μου ήταν φίλαθλοι της Φλουμινένσε. Εγώ κι ο παππούς μου υποστηρίζαμε την Πορτουγκέζα. Ήταν το παράπονο της μητέρας μου ότι δεν έκανα τίποτα άλλο από το να παίζω ποδόσφαιρο. Μικρός ήταν ίνδαλμά μου ο Ρονάλντο και ονειρευόμουν πως ήμασταν συμπαίκτες σε όποια ομάδα και αν ήταν. Δεν υπάρχει παιδί που να παίζει μπάλα και να μην κάνει τέτοια όνειρα".

Για το τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του : "Μου αρέσουν τα video games, να βλέπω τηλεόραση και ταινίες. Επίσης ακούω μουσική, μου αρέσει πολύ η σάμπα".

"Τέζα" ο "Ιέρο"
"Τέζα" ο Ιεροκλής Στολτίδης , αφού οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το πρωί έδειξαν πως υπέστη θλάση στον δεξιό τετρακέφαλο. Ο "Ιέρο" φυσικά δεν υπολογίζεται πλέον τόσο για το ματς του Σαββάτου με τον ΟΦΗ, όσο και το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ. Οι πρώτες προβλέψεις κάνουν λόγο για 2-3 εβδομάδες απουσίας. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα πρέπει να διαφοροποιήσει τα πλάνα του για άλλη μια φορά, καθώς ήδη προβληματιζόταν για το ποιός έπρεπε να παίξει στη θέση του τραυματία Ντιντιέ Ντομί στο αριστερό άκρο της άμυνας (με τον Λεονάρντο να'ναι ήδη εκτός, λόγω τραυματισμού) με τους Πάντο - Ραούλ Μπράβο να διεκδικούν θέση. Πιθανότερο πρόσωπο για να αντικαταστήσει τον Στολτίδη εικάζεται πως είναι ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Αντίο ζωή...

Ο Στολτίδης πάντως παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM" και αναφέρθηκε στον τραυματισμό του, τον αποκλεισμό από το Champions League, την πορεία του Ολυμπιακού, τους αντιπάλους ΠΑΟ και ΑΕΚ, ενώ εξέφρασε την στήριξη του στο rotation του Βαλβέρδε. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για τον τραυματισμό του: "Υπάρχει μια θλάση, τώρα το κατά πόσο σοβαρή και πόσο βαριά θα φανεί στην πορεία και με την εξέλιξη της θεραπείας. Τώρα είναι δύσκολο να πω πόσο θα κάτσω έξω, αλλά προς το παρόν υπάρχει πρόβλημα. Έχει γίνει η διάγνωση. Επιβεβαιώθηκε αυτό που φοβόμασταν, υπάρχει μια θλάση. Ο χρόνος είναι σχετικός και κυρίως από ποδοσφαιριστή δεν είναι το ίδιο πράγμα. Θα φανεί στην πορεία, βλέποντας και κάνοντας".

Για τον τρόπο παιχνιδιού του: "Εγώ προσπαθώ να κάνω όσο καλύτερα μπορώ τη δουλειά μου μέσα στο γήπεδο και άμα χρειαστεί να τρέξω λίγο παραπάνω για να καλύψω και θέσεις συμπαικτών μου, θα το κάνω. Εξαρτάται το παιχνίδι βέβαια, εξαρτάται τις ανάγκες του παιχνιδιού. Απλώς εγώ κάνω αυτό που μπορώ, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Στο ποδόσφαιρο κοιτάμε όλοι την επίθεση, όλα τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στους επιθετικούς και στις επιθετικές ενέργειες. Η άμυνα δυστυχώς δεν έχει δόξα, το λέω δυστυχώς για τους παίκτες που αγωνίζονται στην άμυνα και τους μεσοαμυντικούς, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιοι κάνουνε τη δύσκολη δουλειά, κάνουν τη δουλειά που δεν έχει τόσο δόξα, αλλά είναι μέσα στο παιχνίδι, κάποιος πρέπει να το κάνει. Πάντα μου άρεσε το επιθετικό ποδόσφαιρο, πάντα μου άρεσε να βγαίνω μπροστά. Ούτως η άλλως το σύγχρονο ποδόσφαιρο ζητάει από λους παίκτες να επιτίθενται".

Για τον Βαλβέρδε: "Εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον προπονητή. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι ομάδες δεν μπορούν να στηρίζονται σε πρόσωπα. Μια ομάδα για να έχει μέλλον και να βλέπει μακριά πρέπει να στηρίζεται σε όλους τους ποδοσφαιριστές τις και στο σύνολο της. Σταρ πάντα θα υπάρχουν, είτε είναι καλοί ποδοσφαιριστές και προσφέρουν το κάτι παραπάνω, είτε γιατί τους φτιάχνει ο κόσμος, γιατί κακά τα ψέματα ο κόσμος έχει ανάγκη κάποιους παίκτες να τους έχει σταρ και να τους θεοποιεί. Αλλά όπως είπα πριν συμφωνώ απόλυτα με τον προπονητή μου, δεν μπορείς να περιμένεις από ένα και δυο παίκτες να τραβάνε την ομάδα συνέχεια, δεν είναι εφικτό αυτό το πράγμα, δεν έχει μέλλον μια τέτοια ομάδα. Νομίζω ο κ. Βαλβέρδε έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό και για αυτό βλέπουμε συχνές αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, θέλει να έχει όλους τους παίκτες δίπλα του, όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστούν".

Για τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση: "Νομίζω 100% δεν το έχουμε ξεπεράσει και κυρίως τα παιδιά που είμαστε καιρό στην ομάδα. Ήταν πολύ δύσκολες οι στιγμές μετά τον αποκλεισμό. Ήταν άσχημες οι στιγμές και για το αγωνιστικό κομμάτι και γενικότερα για την ομάδα, αλλά δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά. Πρέπει να ξεπεράσεις και άμεσα γιατί ήταν και η αρχή της χρονιάς, πολλά παιχνίδια στην συνέχεια, έχουμε πολλές διοργανώσεις μπροστά μας. Δεν μπορούμε να βλέπουμε το παρελθόν και να σκεφτόμαστε τι έχουμε κάνει και τι έχουμε χάσει. Κοιτάς μπροστά και συνεχίζεις. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι το ποδόσφαιρο και έτσι πρέπει αν γίνει".

Για το ΟΥΕΦΑ: "Είναι μια παρεξηγημένη διοργάνωση, σε καμία περίπτωση δεν έχει τα φώτα του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά είναι μια Ευρωπαϊκή διοργάνωση, μια μεγάλη διοργάνωση, μια δύσκολη διοργάνωση, γιατί άμα δούμε τις ομάδες που μετέχουν σε αυτή, ή και αυτές που θα έρθουν μετά από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, βλέπουμε ότι οι ομάδες είναι πάρα πολλοί καλές και είναι πολύ δύσκολο να πεις πάω να κατακτήσω το ΟΥΕΦΑ. Εγώ την θεωρώ μια καλή διοργάνωση που έχει και αυτή την αίγλη της και σίγουρα πρέπει να παρουσιαστούμε και εκεί ανταγωνιστικοί".

Για το πρωτάθλημα και τους τρεις μεγάλους: "Αυτό που είδα στις πρώτες αγωνιστικές, δεν μπορώ να πω ότι έχουμε δει και κάτι διαφορετικό τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράγματα παρουσιαστήκανε έτσι όπως τα περίμενα λίγο πολύ εγώ. Ίσως κάποιες ομάδες στην πορεία να βγουν, όπως βγήκε πέρυσι ο Αστέρας Τρίπολης, να είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Περιμένω ένα ΠΑΟΚ πιο δυνατό από την προηγούμενη χρονιά, αλλά σε γενικές γραμμές δεν βλέπω μεγάλες αλλαγές. Έχω την εντύπωση ότι θα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα όσον αφορά αυτές τις ομάδες και όσον αφορά το ποδόσφαιρο που παίξουν, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα να κρίνουμε. Αλλά έχω την εντύπωση και την αίσθηση ότι θα δούμε καλύτερα πράγματα, αλλά δεν περιμένω και δραματικές αλλαγές. Προς το παρόν φαίνονται πιο δυνατοί από τις προηγούμενες χρονιές. Και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν ενισχυθεί αρκετά, φαίνονται και οι ομάδες πιο ενθουσιώδεις, πιστεύουν πολύ περισσότερο στην κατάκτηση πρωταθλήματος από τις προηγούμενες χρονιές. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκει λύσεις από το ρόστερ του και σίγουρα έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Αλλά αυτό μόνο δεν φτάνει, θέλει πολλά πράγματα για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα. Είναι συνδυασμός πραγμάτων και θα φανεί στην πορεία ποιος είναι πιο ικανός".

Για την Εθνική: "Έχει τελειώσει αυτό το θέμα για μένα, δεν υπάρχει κάτι να πούμε παραπάνω. Για μένα η Εθνική ομάδα είναι κάτι ιερό, δίνεις την βοήθειά σου στη χώρα σου, έτσι το έβλεπα πάντα. Από την στιγμή που δεν ήταν αναγκαίο να βρεθώ, δεν είχα κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα".

Για το ποια ομάδα υποστηρίζει: "Ο φίλαθλος δεν μπορεί να καταλάβει τα αισθήματα ενός ποδοσφαιριστή. Εγώ στον Ηρακλή έπαιξα πολλά χρόνια ποδόσφαιρο, εγώ κρατάω κάποιες στιγμές και αυτές οι στιγμές είναι οι σχέσεις που είχα με τους φιλάθλους και στο τέλος αυτά μένουν περισσότερο απ' όλα. Είχα άριστες σχέσεις με τους φιλάθλους και σίγουρα θα είναι μια ομάδα που θα την υποστηρίζω τα επόμενα χρόνια. Στον Ολυμπιακό τώρα αυτά τα πράγματα που έχω κερδίσει και σαν ποδοσφαιριστής και γενικότερα σαν άνθρωπος είναι απίστευτα. Δηλαδή αυτά που έχω προσφέρει σε σύγκριση με αυτά που έχω πάρει πίσω είναι σταγόνα στον ωκεανό. Πιστεύω ότι και να κάνω για αυτή την ομάδα είναι λίγο γιατί σου δίνει τόσα πράγματα πίσω που...τι να πω;"

Για την καχυποψία του Τύπου αν μπορούσε να κάνει καριέρα σε μεγάλη ομάδα: "Κανένας δεν μπορεί να το πει αυτό για κανέναν ποδοσφαιριστή. Ένας ποδοσφαιριστής όσο ξεχωριστός και να είναι σε μια μικρή ομάδα, για να παίξει σε έναν μεγάλο σύλλογο δεν χρειάζεται μόνο να είναι να είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Και κανένας δεν μπορεί να πει ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής σίγουρα θα πετύχει κάτι".

Για τον μάνατζέρ του, Άγγελο Τραυλό: "Ο Άγγελος ο Τραυλός είναι ένας μάνατζερ που χρόνια συνεργαζόμαστε και είμαστε φίλοι και συνεργάτες και τον θεωρώ γενικότερα γνώστη του ποδοσφαίρου όσο λίγοι στον ελληνικό χώρο".

Για την πορεία του και την διάρκειά του: "Όλοι μας κρινόμαστε από την διάρκεια. Και οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές. Το να παίξεις ένα και δύο και τρία ματς καλά μπορεί να είναι και συγκυρίες. Αλλά το να διατηρηθείς σωστά σε ανταγωνιστικό επίπεδο και να είσαι χρόνια στην κορυφή είναι δύσκολο πολύ. Γενικά η καριέρα του ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή, τα καλά του χρόνια είναι πολύ λίγα."

Για το ποιος μπορεί να είναι ο νέος αντι-Στολτίδης στον Ολυμπιακό: "Στην ομάδα αυτή την στιγμή δεν νομίζω να υπάρχει κανένας ποδοσφαιριστής ο οποίος να είναι στο δικό μου το στυλ και να αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως εγώ στην θέση μου. Ο Παπαδόπουλος δεν είναι ακριβώς στο ίδιο το στυλ με μένα. Αλλά είναι δύσκολο να πεις ότι ένας παίκτης θα είναι ο “αντί” κάποιου. Κάθε ποδοσφαιριστής έχει την δικιά του προσωπικότητα, έχει τον δικό του τρόπο παιχνιδιού. Είναι δύσκολο να τον συγκρίνεις με κάποιον άλλον".

Για το έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού: "Νομίζω είναι πλήρες. Άμα γίνει σωστή διαχείριση του υλικού από τον προπονητή πιστεύω μπορεί να βγει πολύ καλά η χρονιά. Και απ' ότι βλέπουμε ως τώρα το πράττει πολύ καλά ο κύριος Βαλβέρδε. Θέλει όλους τους παίκτες να τους έχει κοντά στην ομάδα και ετοιμοπόλεμους. Τουλάχιστον αυτό δείχνει προς το παρόν. Δεν έχει βγάλει έναν κορμό ή να ασχολείται με 14, 15 παίκτες. Νομίζω όλοι οι παίκτες μπορούν να πάρουν τις ευκαιρίες τους σε αυτή την ομάδα και πρέπει να είναι έτοιμοι".

Για αν θα διάλεγε κάποιον παίκτη από ΠΑΟ ή ΑΕΚ: "Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές και στις δύο ομάδες αλλά δεν ξέρω αν θα διάλεγα κάποιον".

Για το αν θα μετρήσει η απουσία του στα επόμενα παιχνίδια: "Νομίζω ο Ολυμπιακός έχει τους παίκτες και θα βρει τις λύσεις ο προπονητής να με αντικαταστήσει. Πιστεύω στην ομάδα κανείς δεν είναι αναντικατάστατος και γενικότερα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν μπορώ να σκεφτώ πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές που να είναι πραγματικά αναντικατάστατοι. Νομίζω θα βρει τις λύσεις μέσα από το υπάρχον υλικό ο προπονητής και θα μπουν παιδιά στην ομάδα που θα βοηθήσουν να κερδίσουμε αυτά τα δύο ματς".

Για τους επόμενους στόχους: "Θέλω να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου μέχρι να σταματήσω την καριέρα μου και αυτό πάντα στόχευα. Σίγουρα οι τίτλοι είναι ωραίοι, οι στόχοι είναι ωραίοι να τους πετυχαίνεις, νιώθεις καλά, νιώθεις ωραία, νιώθεις ικανοποιημένος αλλά το σημαντικότερο απ' όλα ήταν να ήμουνα συνεπήςμε τις υποχρεώσεις μου. Αυτό θα επιδιώξω και μέχρι το τέλος της καριέρας μου. Δεν με απασχολεί το πότε θα σταματήσω και ο σωστός χρόνος πιστεύω ότι είναι σχετικός. Εγώ το βλέπω πολύ αλλιώς το θέμα. Ακούμε πολλές φορές γνώμες που λένε ότι ένας ποδοσφαιριστής είναι καλό να τελειώνει όταν είναι ψηλά ακόμα. Εγώ δεν το βλέπω έτσι, γιατί ποδόσφαιρο δεν παίζουμε μόνο για τα χρήματα, παίζουμε για το παιχνίδι κυρίως και άμα σου αρέσει το παιχνίδι είναι δύσκολο να το σταματήσεις. Άμα δω έναν ποδοσφαιριστή που έπαιζε σε ψηλό επίπεδο να πάει σε μικρότερες ομάδες εγώ δεν θα το κατακρίνω αυτό το πράγμα. Ίσα ίσα αφού του αρέσει καλά θα κάνει. Γιατί όπως είπα είναι το παιχνίδι πρώτα και μετά όλα τ' άλλα".

Για την αμφισβήτηση των πρωταθλημάτων: "Δεν μειώνει την επιτυχία μέσα σου απλά σε πικραίνει, γιατί το να κατακτήσεις έναν τίτλο δεν είναι εύκολο πράγμα. Ένας τίτλος θέλει μια χρονιά να είσαι πολύ καλός. Έχεις κάνει τις θυσίες σου, έχεις κάνει τους αγώνες σου, χτύπα ξύλο να μην υπάρχουν τραυματισμοί και το να κατακτήσεις έναν τίτλο και την ώρα που πας να το χαρείς να έρχεται κάποιος και να στον απαξιώνει σε πικραίνει. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να απαξιώσεις κάτι. Ειδικά τον επιτυχημένο δυστυχώς όλοι τον φθονούμε. Εγώ και οι συμπαίκτες μου δεν πολυασχολούμαστε με τέτοια θέματα".
Αλλαγές στο Κύπελλο UEFA
Μεγάλες αλλαγές αποφάσισε και ανακοινώνει σήμερα η UEFA για τη δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Το Κύπελλο UEFA μετονομάζεται σε UEFA Europa League και ασφαλώς οι αλλαγές δεν θα έχουν να κάνουν μόνο με τη νέα ονομασία της διοργάνωσης, αλλά και με τη δομή της. Ο νέος "θεσμός", που θα μπει στις ζωές μας από το 2009, θα έχει καινούριο σήμα και περισσότερα έσοδα για τις 48 συμμετέχουσες ομάδες, που θα χωριστούν σε 12 ομίλους των 4 ομάδων, στα πρότυπα του Champions League. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα έσοδα από το περασμένο Champions League έφτασαν τα 590 εκατ. ευρώ, ενώ τα αντίστοιχα του Κυπέλλου UEFA ήταν μόλις 40 εκατ. ευρώ. Πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι με την αναβάθμιση της διοργάνωσης να "κλείσει" σημαντικά αυτή η ψαλίδα και να αποκτήσει μεγαλύτερο αγωνιστικό και "εμπορικό" ενδιαφέρον η διοργάνωση.

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA απέρριψε το αίτημα της Ένωσης των Συλλόγων να μην συμμετέχουν στο Κύπελλο UEFA οι φιναλίστ του Κυπέλλου παρά μόνο οι Κυπελλούχοι εφόσον δεν έχουν κερδίσει το εισιτήριο για το Champions League. Επίσης αποφασίστηκε ο τέταρτος προκριματικός γύρος του Champions League (βάσει της νέας δομής της διοργάνωσης) να μετονομαστεί σε UEFA Champions League Play-offs. Για τα τελευταία θα υπάρχει από την επόμενη περίοδο κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, όπως ισχύει εδώ και χρόνια στη φάση των ομίλων. Παράλληλα κατόπιν εισήγησης της Ένωσης των Συλλόγων αποφασίστηκε αλλαγή στον υπολογισμό του συντελεστή των συλλόγων, του αριθμού δηλαδή βάσει του οποίου κατατάσσονται σε ισχυρούς ή αδυνάτους στις κληρώσεις. Οι αλλαγές είναι:

1) Στο συντελεστή του συλλόγου δεν θα προσμετράται το 33% του εθνικού συντελεστή, αλλά στο εξής το 20%, πράγμα που ευνοεί τους συλλόγους με σταθερή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

2) Το bonus πρόκρισης στους ομίλους του Champions League αυξάνεται από 3.000 σε 4.000 βαθμούς (όσο δηλαδή δύο νίκες στη διοργάνωση), ενώ τους ίδιους βαθμούς θα παίρνουν και οι ομάδες που προκρίνονται στους "16", αντί για μόλις 1.000 που λάμβαναν έως τώρα.

3) Πλέον οι σύλλογοι θα έχουν βαθμολογικό όφελος από τη συμμετοχή τους σε προκριματικές φάσεις, ενώ μέχρι τώρα οι βαθμοί που συγκέντρωναν ίσχυαν κατά το ήμισυ μόνο για τον εθνικό συντελεστή. Μάλιστα οι βαθμοί θα είναι σταθεροί και δεν θα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα για τη συμμετοχή στον πρώτο προκριματικό γύρο θα παίρνουν 250, στο δεύτερο 500, στον τρίτο 1.000, στον τέταρτο 1.500 και για πρόκριση στους ομίλους 2.000. Αντίστοιχα στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League το μπόνους θα είναι 500 βαθμοί και στον δεύτερο 1.000. Δεν προβλέπεται "πριμ" για τον τρίτο προκριματικό γύρο, αφού όσες ομάδες αποκλείονται θα μεταφέρονται στον τέταρτο προκριματικό γύρο του UEFA, ενώ μπόνους δεν υπάρχει ούτε για τα play-offs, αφού οι αποκλεισμένοι συνεχίζουν απευθείας στους ομίλους του UEFA.

Στο νέο Κύπελλο UEFA, οι χώρες από την 7η θέση έως την 9η θέση θα εκπροσωπούνται στη διοργάνωση από τον κυπελλούχο κι άλλες τρεις ομάδες, ενώ όλες οι άλλες χώρες από τον κυπελλούχο και άλλες δύο ομάδες, εξαιρουμένου του Σαν Μαρίνο, του Λουξεμβούργου και της Ανδόρας, που θα εκπροσωπούνται μόνο από τον Κυπελλούχο. Τρεις ομάδες θα συμμετέχουν μέσω fair play στον πρώτο προκριματικό γύρο, ενώ 15 ομάδες που θα αποκλείονται από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League θα μεταφέρονται στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA. Επίσης οι 10 χαμένοι των play-offs του Champions League θα προκρίνονται απευθείας στους ομίλους του UEFA. Τέλος, από τα 12 γκρουπ των τεσσάρων ομάδων του Κυπέλλου UEFA προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες. Οι 24 αυτές ομάδες μαζί με τις οκτώ τρίτες των ομίλων του Champions League σχηματίζουν τη φάση των "32", που περιλαμβάνει νοκ άουτ αγώνες (διπλούς), όπως συμβαίνει μέχρι και τον τελικό.

Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Κωστάκη Αντωνίου, συμπαριστάμεθα στον δίκαιο αγώνα του Παναθηναϊκού κατά της διαιτησίας, του Παναθηναϊκού που τόσο αδικείται απ'ότι διαβάζουμε. Εμείς είμαστε υπέρ της νομιμότητας και θα σταθούμε δίπλα σας για ένα καλύτερο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς...

Υ.Γ. 2 : Βλέπω το Βραζιλιανάκι μας το έχουν δασκαλέψει ήδη για τον Τζόρτζεβιτς. Αναφέρομαι στην ερώτηση για τον "παίκτη στον Ολυμπιακό που κάνει τη διαφορά" και την απάντηση του. Δασκαλεμένος, αν μη τι άλλο... Εκεί στη Βραζιλία, κομματάκι δύσκολο να έβλεπε βίντεο με τον Τζόλε και ακόμα πιο δύσκολο να'χει σχηματίσει ιδία άποψη, μιας και ο καράφλας είναι τραυματίας εδώ και καιρό...

Υ.Γ. 3 : Με χρηματικό πρόστιμο 40.000 Ελβετικών φράγκων (25.000 ευρώ περίπου) θα πληρώσει τα όσα έγιναν με την Ανόρθωση στο γήπεδο "Καραϊσκάκη" ο Ολυμπιακός, όπως ανακοινώθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA. Καλά, και οι καταγγελίες του προέδρου της Ανόρθωσης οτι τους έδερναν 2.000 άτομα (ταυτόχρονα) στην προπόνηση, δε λήφθηκαν υπ'όψιν;

Υ.Γ. 4 : Ο Μαλεζάνι και ο Φερέρ δεν είναι πια στη χώρα μας, αλλά ένας "δικός μας", ο Γιώργος Δώνης, έχει το ταλέντο να εξελιχθεί σε αυθεντικό διασκεδαστή. Δήλωση όπως το μυθικό "Μπορεί κάποιες προσπάθειες μας να έμειναν μισές αλλά η εικόνα μας ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό μας. Είμαστε δυστυχώς μία ανέτοιμη ομάδα γιατί έχουμε ανέτοιμους ποδοσφαιριστές. Και για να μην παρεξηγηθώ ήρθαν πολλοί ποδοσφαιριστές στις τελευταίες μέρες των μεταγραφών και υπολείπονται στην φυσική κατάσταση και με την υπόλοιπη ομάδα", δύσκολα βρίσκεις πλέον... Ειδικά αν δε κάνει δηλώσεις ο Αλέφαντος στο Θέμη Σινάνογλου.

Υ.Γ. 5 : Το αφιέρωμα στον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ, Πάρη Γεωργακόπουλο είναι έτοιμο και το βλέπετε κάνοντας click εδώ...

Υ.Γ. 6 : Τάσο Μητρόπουλε και Πέτρο Καραβίτη, τι δουλειά έχετε στο ψηφοδέλτιο του Γεωργακόπουλου;;;

Υ.Γ. 7 : Ο Μπάμπης τα λέει όλα : "Ελεγα πριν από τη χθεσινή συνέντευξη ότι αυτός ο παίκτης μπορεί να με αναγκάσει να σηκωθώ από τον καναπέ του σπιτιού μου και να πάω στο γήπεδο για να τον δω από κοντά". I rest my case...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπουλος και ο Καραβιτης πηγανε προφανως λογω ΝΔ