18 Σεπ 2008

Δίκαιη κριτική στον προπονητή, ίσες αποστάσεις απ'όλους...

Μέρος πρώτον : Ο αδικημένος Ντούσαν Μπάγεβιτς...

15/09/2004 και ο Ολυμπιακός παίζει στην Ισπανία με τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ταμπουρωμένος στην άμυνα και με μια και μοναδική ευκαιρία σε όλο τον αγώνα, παίρνει εύκολα το 0-0. Πρωτομάστορας ο Ντούσαν, το είπε και ο Ιρουρέτα.

03/10/2004 και έρχεται η πρώτη γκέλα στο πρωτάθλημα, μόλις στη 2η αγωνιστική (ήττα με 2-1 απ'τη Skoda Ξάνθη). Ναι μεν ο επόπτης Μπλάθρας έδωσε... ρεσιτάλ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε ουσιαστικά στο γήπεδο. Καμμία μομφή προς το Μπάγεβιτς και τον τρόπο που παρέταξε την ομάδα.

06/10/2004, "Δίκη Νικοπολίδη - Γεωργάτου" στο προσκήνιο παραμονές της εκδίκασης της υπόθεσης τους (τιμωρία) για τον αγώνα με την Ξάνθη. Στα πολύ ψιλά της εφημερίδας η άθλια εμφάνιση και το 0-0 με τη Βέροια για το κύπελλο Ελλάδας και φυσικά καμμία νύξη για το Μπάγεβιτς και το "rotation" που έκανε.

19/10/2004 και ο Ολυμπιακός δέχεται δύο γκολ επιπέδου παιδικής χαράς στο πρώτο δεκάλεπτο απ'τη Μονακό για το Champions League. Ο διαιτητής "τρώει" ένα κανονικό γκολ, ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά στο 2ο ημίχρονο αλλά πουθενά δε γίνεται ανάλυση για την τραγική απόδοση της άμυνας αλλά και όλης της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο.

24/10/2004, 5η αγωνιστική και νάτη και η δεύτερη γκέλα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με την Χαλκηδόνα. Μέτρια εμφάνιση, λέει η εφημερίδα και επιρρίπτει ευθύνες στον "μοιραίο" Γιάννη Οκκά που τις έχασε. Το κοουτσάρισμα του Μπάγεβιτς προφανώς ήταν άψογο.

07/11/2004, 7η αγωνιστική και 3η γκέλα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Ο Ριβάλντο κάνει την περιβόητη δήλωση "έτσι όπως παίζουμε δεν τερματίζουμε ούτε πέμπτοι" και η εφημερίδα βάζει τον ανόητο Βραζιλιάνο στη θέση του, υπενθυμίζοντας στο ρεπορτάζ πως "δεν βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα του". Ο Μπάγεβιτς απλά "δε ρίσκαρε".

08/12/2004, "2 ημίχρονο και 1 τελικό" στο Λίβερπουλ-Ολυμπιακός 3-1. "Κρίμα κι άδικο" το σχόλιο, με τα απαραίτητα αναθέματα για την καριόλα την Λα Κορούνια που κατέβασε τα σώβρακα. "Μας μένει η πίκρα" λέει ο Ντούσαν και η εφημερίδα δε σχολιάζει και ιδιαίτερα την έμπνευση του με την είσοδο του Ρέζιτς, που έκανε τη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού αεροδιάδρομο, ούτε φυσικά λέει κουβέντα για τις φωνές και τις χειρονομίες του Σούρερ προς τον πάγκο για να "ρίξουν" έναν επιπλέον αμυντικό στο ματς να κρατήσουν το σκορ...

19/12/2004, 4η γκέλα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με το Αιγάλεω (2-2). Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0, αλλά κατάφερε να ισοφαριστεί. "Δε το πίστευαν οι παίκτες", ενώ ο Ντούσαν δεν είχε ευθύνες. Έφταιγε το βαρύ, λασπωμένο τερέν.

12/01/2005, "Αθώος θα δηλώσει ο Θρύλος" αναφορικά με τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, υποβιβάζοντας την ήττα-ντροπή απ'την Καλλιθέα στο κύπελλο με 3-2.

19/01/2005, κακή εμφάνιση και ήττα με 1-0 απ'τον Ηρακλή για το κύπελλο, αλλά δεν υπάρχει καμμία ανησυχία : "Η πρόκριση είναι ανοιχτή".

23/01/2005, ο Λεμονής παίρνει για 2η φορά την ταυτότητα του Ντούσαν και η Καλλιθέα το 1-1 απ'τον Ολυμπιακό. Δεν έφταιγε η κλειστοφοβική τακτική του Μπάγεβιτς, αλλά οι παίκτες που έχασαν πολλές ευκαιρίες. Και το γκολ του Οκκά που ακυρώθηκε.

12/02/2005, 18η αγωνιστική και ακολουθεί κι άλλη γκέλα, αυτή τη φορά εντός έδρας (0-0 με την Skoda Ξάνθη). "Μοιραίος ο Οκκάς, έκοψε 2 γκολ ο επόπτης". Ουδεμία αναφορά για τον Ντούσαν. Τι'χες Γιάννη, τι'χα πάντα...

20/02/2005 και η εποποιία συνεχίζεται. Ήττα με 2-1 απ΄τον Εργοτέλη και το πρωτάθλημα αρχίζει να... κιτρινοπρασινίζει. Σκούρα τα πράγματα για τον Ντούσαν που σε αυτή τη φάση πρέπει να "φάει τη λέζα".

02/03/2005 : "ΓΚΟΛ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ Ο ΝΤ'ΑΚΟΛ". Διαβάζοντας το κανείς θα έλεγε πως ο Ολυμπιακός πάλεψε θηρίο και έχει ελπίδες να προκριθεί. Κι όμως, ο ποιητής αναφέρεται στην ήττα με 2-1 απ'την... Καστοριά για το κύπελλο Ελλάδας. Ε, ρε και να ήταν κανένας Βαλβέρδε στη θέση του Ντούσαν...

06/03/2005, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1 στην Τούμπα. Σ'ένα κακό παιχνίδι απέναντι σ'έναν κακό αντίπαλο, ο Ολυμπιακός πήρε το "Χ" που λογίζεται ως επιτυχία λόγω των "ειδικών συνθηκών" της Τούμπας. "Θηρίο ανήμερο ο Θρύλος" και "έξω φρενών ο Μπάγεβιτς".

10/03/2005, τρίτο σερί παιχνίδι του Ολυμπιακού χωρίς νίκη. Αυτή τη φορά η κηδεία γίνεται εντός έδρας, με θύτη τη Νιουκάστλ - διόρθωση : Ένα σούργελο Ισπανό διαιτητή που σφύριζε ότι ήθελε και άφησε τον Ολυμπιακό με 9. Ο μοναδικός ίσως αγώνας απ'το Δεκέμβριο του 2004 και μετά που ο κόσμος δεν ασχολήθηκε με τη "στρατηγική" του Ντούσαν.

13/03/2005 και ο Κατσουράνης δηλώνει την ανακούφιση του στο Γρηγόρη Γεωργάτο για το ισόπαλο 1-1 Ολυμπιακού - ΑΕΚ. "Σωθήκαμε" λέει ο Κατσουράνης και το γεγονός οτι ο Μπάγεβιτς απέτυχε άλλη μια φορά να κερδίσει την ΑΕΚ περνάει στα ψιλά...

16/03/2005, εφιαλτική νύχτα στο Νιούκαστλ με αδιάφορους παίκτες και ακόμα πιο βραχυκυκλωμένο προπονητή που δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει. Η Ε.Σ.Ν. (Επιτροπή Στήριξης Ντούσαν) βάζει πλάτη για άλλη μια φορά, καθώς το παιχνίδι ήταν "ήδη χαμένη υπόθεση".

20/03/2005 : Κι άλλη γκέλα (1-1 με τον ΟΦΗ) και ο Ντούσαν ξεκαθαρίζει (όπως και το "ΦΩΣ") : "Εγώ δεν παραιτούμαι". Με την απαραίτητη συμπλήρωση οτι φταίει η πόρνη η τύχη και τίποτε άλλο (α, και οι κακοί "λάτιν").

10/04/2005 : Πρόβλημα για το "ΦΩΣ" και το Ντούσαν. Με την ήττα στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός - που είχε προ μηνών προβάδισμα μέχρι και 7 βαθμών απ'το 2ο, κατέληξε στην 3η θέση. Τι να γράψεις και τι να στηρίξεις...

Bonus... Tracks :

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται "καβάλα στο άλογο" μετά τις αυτοκτονικές τάσεις των ΠΑΟ - ΑΕΚ και κατακτά όχι μόνο το πρωτάθλημα, αλλά και το κύπελλο. Άρχεται λοιπόν η προσπάθεια στήριξης του προπονητή "που έφερε το νταμπλ"...

Χωρίς περαιτέρω σχόλια. Ένα πρωτοσέλιδο που τα λέει όλα.

Μέρος δεύτερον : Ο ευνοημένος Ερνέστο Βαλβέρδε...

14/08/2008 : Ντροπή, αίσχος, όνειδος κλπ. Ο Ντούσαν θα το έκανε καλύτερα. "Μούσκεμα τα έκανε ο Βαλβέρδε".

28/08/2008 : "Πάτησε την Ανόρθωση, αλλά...". Ακολουθεί ενδελεχής ανάλυση των ευθυνών Βαλβέρδε.

14/09/2008 : Πότε επιτέλους θα παίξει μπάλα ο Ολυμπιακός. Λογικές απορίες, μετά από... 2 ολόκληρες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.

17/09/2008 : Δεν άρεσε ο Ολυμπιακός, προβλημάτισε πάλι. Πολλές αλλαγές απ'τον Βαλβέρδε που μπερδεύουν την ομάδα.

Και η ζωή συνεχίζεται...


1 σχόλιο:

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Μα είναι γνωστό πια σε όλους ότι το ΦΩΣ προμοτάρει τον Μπάγεβιτς. Μην κουράζεσαι να το αποδείξεις. Αυτοί ξέρουν τους λόγους - κανείς ολυμπιακός δεν μπορεί να τους καταλάβει.