11 Σεπ 2008

Δηλώσεις...


Το "ρεσιτάλ" του Χρυσικόπουλου
Το γραφείο τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός παρέθεσε γεύμα στους ρεπόρτερ της ομάδας. Παρών ήταν και το... πρόσωπο των μεταγραφών, ο "άνθρωπος του προέδρου", Γιάννης Χρυσικόπουλος. Ο Χρυσικόπουλος αφού εξέφρασε τα παράπονα του για τον τρόπο που τον αντιμετώπισε ο τύπος, αποφάσισε να απαντήσει σε ερωτήσεις για όλα τα μεταγραφικά θέματα του Ολυμπιακού. Θαυμάστε το ρεσιτάλ "Χρυσικό" :

Θέμα Ντιόγο : "Πήγαμε τον Μάη και του χτυπήσαμε την πόρτα. Μπήκαμε σπίτι του, μιλήσαμε με την οικογένεια του, του δείξαμε πόσο τον θέλαμε. Από τη πρώτη στιγμή ήταν θετικός και ήθελε να έρθει, κάτι που έπαιξε ρόλο στη συνέχεια. Η χειρότερη βραδιά ήταν μετά την ήττα από την Ανόρθωση στην Κύπρο. Στις 3 τα ξημερώματα ήρθε φαξ από την Πορτουγκέζα, που μας γνωστοποιούσε την πρόταση της Λοκομοτίβ Μόσχας, ύψους 10 εκ. ευρώ. Δέκα λεπτά μετά, έφτασε και άλλο φαξ, με το οποίο μας ενημέρωναν πως με τα ίδια χρήματα, μπορείτε να πάρετε τον παίκτη. Εμείς, όμως, μια εβδομάδα μετά τον πήραμε με 9 εκατομμύρια. Ο ίδιος δεν ήθελε να πάει στη Λοκομοτίβ, λόγω και των τότε εξελίξεων στη Γεωργία. Στις 12 Αυγούστου και άλλη ελληνική ομάδα κινήθηκε για τον Ντιόγκο. Πλησίασε τον μάνατζερ του και του έκανε πρόταση, προσπαθώντας να τον… αρπάξει μέσα από τα χέρια μας. Από τη Γερμανία, υπήρξε ενδιαφέρον για τον Ντιόγκο από τη Βέρντερ και όχι από τη Σάλκε".

Απορία : Αν όντως υπήρχε πρόταση από άλλη "Ελληνική ομάδα", οι... μπακάληδες της Πορτουγκέζα δε θα την έβγαζαν στη φόρα; Εδώ επικαλούνταν Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, σε άλλη μια όμάδα θα κόλλαγαν;

Θέμα Ζιλμπέρτο Σίλβα : "Πριν τον πάρει ο Παναθηναϊκός, μας είχε προταθεί από δύο μάνατζερ. Θα μπορούσαμε μάλιστα, να τον πάρουμε με λιγότερα χρήματα από όσα έδωσε ο Παναθηναϊκός".

Αααα... σας φάνηκαν λίγα τα λεφτά και τον αφήσατε, ε;

Θέμα Εντού : "Η μόνη αναφορά που έγινε για τον Εντού ήταν σε μια κουβέντα με τον μάνατζερ του, που κράτησε μόλις 1,5 λεπτό".

... Πράγμα που σημαίνει πως οι διαβεβαιώσεις πως η ομάδα θα κινηθεί για την απόκτηση του παίκτη που ζητούσε απ'την πρώτη μέρα ο Βαλβέρδε για να καλύψει τη μία εκ των δύο θέσεων της επίθεσης, ήταν κολοκύθια με τη ρίγανη.

Θέμα Χριστοδουλόπουλου : "Είχαμε συμφωνήσει με τον Ζαγοράκη, μια μέρα πριν ο παίκτης καταλήξει στον Παναθηναϊκό. Την επομένη, όμως, έπεισαν και τον ίδιο να αλλάξει γνώμη, λόγω και της χορηγίας που δόθηκε για τη μεταγραφή".

Όταν συμφωνείς για κάποια πώληση, βάζεις τζίφρες. Στην Intrakat όταν έκλεινες δουλειές, τις έκανες στο μιλητό;

Θέμα Λέτο : "Στις αρχές Αυγούστου και ενώ δεν είχε πάρει άδεια εργασίας για την Αγγλία, παραλίγο να χαλάσει η μεταγραφή, καθώς έγιναν στη Λίβερπουλ σοβαρές προτάσεις από την Ισπανία".

Να δείς που κάποτε θα μας πούνε και... λαλάκες...

Θέμα Ντουντού : "Η Μπέτις πρόσφερε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4 εκ. ευρώ, αλλά και δύο παίκτες για το 50% των δικαιωμάτων του. Εμείς, όμως, κάναμε την καλύτερη πρόταση και τον πήραμε".

"Εμείς" λέει... Ποιοί εσείς, που έπρεπε να γυρίσει ο Κόκκαλης απ'τις διακοπές του για να κλείσει η μεταγραφή. Εσύ ακόμα στη Ρωσία θα ήσουν και θα πάλευες να τον κλείσεις.

Θέμα Βαλβέρδε : "Αρχικά του προτείναμε κλειστό διετές, όμως, αποφασίσαμε από κοινού να μετατραπεί η συμφωνία σε 1+1. Ήταν κάτι που το ήθελε και ο ίδιος. Υπάρχει έτσι, η δυνατότητα και τις δυο πλευρές να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα μέχρι το καλοκαίρι και τότε να αποφασίσουμε".

Δίκοπο μαχαίρι αυτό. Ναι μεν με αυτό τον τρόπο γλυτώνεις τις αποζημιώσεις και επαναφέρεις κανένα "δικό μας παιδί", απ'την άλλη όμως ο Ισπανός είναι ελεύθερος να σηκωθεί το Μάϊο και να φύγει, αν δεί οτι ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν έχει τελειώσει εγκαίρως. Παίζεις με τη φλόγα...

Θέμα Μπασινά : "Είχαμε συμφωνήσει με μάνατζερ του για δυο χρόνια. Όμως, όταν ο ίδιος ήρθε στα γραφεία ζήτησε κλειστό τριετές συμβόλαιο, και έτσι η μεταγραφή χάλασε".

Συγχαρητήρια που επιβεβαίωσες ένα απ'τα μεγαλύτερα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ που πήγαν να γίνουν στον Ολυμπιακό. ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΑΣΙΝΑ.

Θέμα Κρέσπο : "Δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα και η σύζυγός του δεν ήθελε καν να μετακομίσει από το Μιλάνο και να πάει στη Ρώμη. Εκεί ουσιαστικά έκλεισε και το θέμα".

Α, τη ρουφιάνα...

Θέμα Πάρντο : "Ο Ηρακλής δεν ήθελε να δώσει και άλλον παίκτη στον Ολυμπιακό, μετά Γιάννη Παπαδόπουλο".

Και ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να δώσει λεφτά για να τον πάρει...

Θέμα Ντούσερ : "Μίλησε μαζί του ο Σέρα Φερέρ για λογαριασμό άλλης ελληνικής ομάδας, αλλά το θέμα ήταν πως ο ίδιος δεν ήθελε με τίποτα να έρθει στην Ελλάδα".

Στάκα, Herr Χρυσικόπουλος, γιατί δε μας τα λες καλά. Στο διάστημα 20/6 - 29/6, διέρρεε απ'την ΠΑΕ πως "τελείωσε το θέμα Ντούσερ, έκλεισε ο παίκτης", ναι ή ου; Είχαν γίνει δηλώσεις επί δηλώσεων; Απάντησες μήπως στα δημοσιεύματα που έλεγαν πως ΕΣΥ ήσουν η πηγή της ΠΑΕ που διέρρευσε πως έχει κλείσει ο Ντούσερ; Herr Χρυσικόπουλος, μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μας...

"Ανηθικότητες Ολυμπιακού για Λάζαρο", λέει ο ΠΑΟΚ
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, κος Κυριάκος δήλωσε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ : "Καταρχάς θέλω να πω ότι δεν γνωρίζω αν είναι επίσημες αυτές οι δηλώσεις του Γιάννη Χρυσικόπουλου. Αν ισχύουν αυτά που ειπώθηκαν περί περί ανήθικης στάσης του Ζαγοράκη, πρέπει να πω ότι ουδέποτε υπήρξε δέσμευση του προέδρου μας σε καμία ομάδα. Ο κ. Ζαγοράκης δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Χρυσικόπουλο! Αν ισχύουν όλα όσα είπε ο κ. Χρυσικόπουλος, τότε η ανηθικότητα του θέματος είναι του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε συμφωνήσει με τον παίκτη, πριν μιλήσει με εμάς, κάτι που φυσικά απαγορεύετα. Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από τον ΠΑΟΚ και τον Ζαγοράκη. Και ξαναλέω πως αν είναι επίσημη η δήλωση περί ανεντιμότητας, την επιστρέφουμε! Ο Θοδωρής Ζαγοράκης βρίσκεται στην προεδρία της ΠΑΕ με σκοπό να προστατεύσει τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ και έχει την απόλυτη στήριξη όλων στην Θεσσαλονίκη. Οπότε, δεν θα μπορούσε να πουλήσει έναν παίκτη με λιγότερα χρήματα από αυτά που του προσφέρουν. Τόσο ο Χριστοδουλόπουλος, όσο και οι Μελίσσης και Φερναντές δόθηκαν σε ομάδες που έκαναν τις καλύτερες προσφορές. Όντως μιλήσαμε με Ολυμπιακό, δεχθήκαμε την πρότασή τους, ωστόσο ο τρόπος του ήταν άκομψος, θέτοντας τελεσίγραφα και άλλα τέτοια. Μπορεί μέχρι τότε ο Ολυμπιακός να είχε κάνει την καλύτερη προσφορά, όμως ποτέ δεν έκλεισε ηθικά το θέμα. Περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή και πρόταση από με ομάδα του εξωτερικού. Και για να καταλήξουμε ο Παναθηναϊκός έκανε την καλύτερη οικονομικά πρόταση και με πολύ πιο συμφέροντες τρόπους καταβολής των χρημάτων. Η χορηγία είναι άσχετη με την όλη υπόθεση, γιατί είχε ξεκινήσει τρεις μήνες πριν το θέμα Χριστοδουλόπουλου. Δεν ξέρω αν μέτρησε και αυτή στην πώληση του παίκτη".

Mr. Kyriakos, για στάσου. Τι πάει να πεί "ήταν άκομψος ο τρόπος, μας έθεταν τελεσίγραφα"; Τι θέλατε δηλαδή, να σας δώσουν μια λευκή επιταγή, να γράψετε το νούμερο που θέλατε εσείς και να σας χτίσουμε και ένα γήπεδο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης;

Όσο για τη χορηγία, που ήταν "άσχετη με την όλη υπόθεση, γιατί είχε ξεκινήσει τρείς μήνες πριν το θέμα Χριστοδουλόπουλου". Μμμμ... για να δούμε. Οι συζητήσεις για το τι μέλλει γεννέσθαι με το Χριστοδουλόπουλο ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου, κανένα δεκαήμερο πριν το Euro. Για να πάμε τρείς μήνες πίσω... Ποιός έπαιζε στα τέλη Φεβρουαρίου στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ; Ποιός; Δεν άκουσα; Ο Ολυμπιακός, στις 23/02/2008; Ααααα... μάλιστα. Την κατάλληλη ώρα "ξεκίνησαν οι συζητήσεις" και την κατάλληλη ώρα τελείωσαν... Ρε δε πάτε να κόψετε το σβέρκο σας, καρπαζοεισπράκτορες του Βαρδινογιαννέϊκου... Συγνώμη, των πολυμετοχικών ήθελα να πω.

Όλα ΟΚ με Βαλβέρδε - Λέτο
"Κόουτς, θέλω να ξέρεις πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από μέρους μου. Εσύ είσαι ο προπονητής μου και θα αποφασίσεις για όλα. Θέλω μόνο να βοηθάω την ομάδα και από το επόμενο ματς στην Ξάνθη, να ξεκινήσω βασικός" φέρεται να είπε ο Σεμπάστιαν Λέτο στον προπονητή του, Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος φέρεται να αποκρίθηκε : "Ούτε εγώ έχω πρόβλημα μαζί σου. Σου έκανα κάποιες παρατηρήσεις γιατί δεν έπαιζες όπως έχουμε πει. Εμείς υπολογίζουμε σε εσένα, αλλά πάνω από όλους η ομάδα. Θα δούμε τι θα γίνει στο ματς με την Ξάνθη". Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λέτο σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "OLE" υποβάθμισε το θέμα που αναπαρήγαγαν τα δικά μας γατόνια και έφερναν το Βαλβέρδε ένα βήμα πριν... πυροβολήσει στο κεφάλι το Λέτο : "Δεν ξέρω καν τι έχει δημοσιευθεί. Κάνουν λάθος. Δεν έχει γίνει κάτι σοβαρό. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω".

Το παράπονο του Γεωργάτου
Ο Γρηγόρης Γεωργάτος με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103.3" εξέφρασε το παράπονό του προς τον Σωκράτη Κόκκαλη : "Μετά από ένα χρόνο, όταν σκέφτομαι τι έχω κάνει για τον Ολυμπιακό, πραγματικά με έχει πειράξει, που ούτε μίλησα με τον πρόεδρο να του πω ή να μου πει ευχαριστώ. Ήμουν πικραμένος για όλο το θέμα, δεν με ενδιαφέρουν οι φιέστες, το θέμα είναι το "ευχαριστώ". Τουλάχιστον μετά από ένα χρόνο εισπράττω την αγάπη του κόσμου, αν δεν είχα και αυτό ειλικρινά θα ήμουν πάρα πολύ πικραμένος".

Μισό, Γρηγόριε. Άντε και ο Κόκκαλης φταίει που δε σου είπε "ευχαριστώ". Εσύ τι πρόβλημα έχεις "να του πείς ευχαριστώ," όπως λες; Δε τον βρίσκεις στο τηλέφωνο, ή είναι δύσκολο να τον πετύχεις, ειδικά φέτος που μας λένε τα ΜΜΕ πάει πολύ συχνά στα γραφεία;

Επίσης, όταν σκέφτεσαι τι έχεις κάνει για τον Ολυμπιακό, να θυμάσαι και τις παρακάτω δηλώσεις : "Ηθελα να γυρίσω πίσω και τα κατάφερα. Δεν έχω φτάσει στο ζενίθ. Βάζω πάντα στόχους. Η μεγαλύτερή μου χαρά είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Οποιος ξαναμιλήσει για τον Ολυμπιακό θα του βάζω 10 ευρώ πρόστιμο. Η ΑΕΚ με πήρε από την Ιντερ. Δε με ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός".

Μετά τα παράπονα του Ελευθερόπουλου, έχουμε και το παράπονο του Γεωργάτου. Αναμένουμε εναγωνίως και το παράπονο του Ανατολάκη για να κλείσει η... τριλογία.


50 εκ. ευρώ για Καστίγιο
Ο πρόεδρος της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ρινάτ Αχμέτοφ - ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα ως "το κορόϊδο" - έκανε συγκλονιστική δήλωση : "Για ένα χρόνο δανεισμού του Καστίγιο, τα χρήματα που απαιτούνται είναι 5 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρχει ενδεχόμενο αγοράς. Θα δούμε του χρόνου αν θα τον πάρουμε στο Ντόνετσκ ή θα τον πουλήσουμε. Η τιμή μπορεί να είναι από 20 έως 50 εκατομμύρια ευρώ". Μωρέ 5 μύρια θα παρακαλάς να σου δίνουν για να καλύψεις τη χασούρα, αλλά δε θα τα βρίσκεις πουθενά...


Με τις ακαδημίες τι θα γίνει;
Συναντήσεις επί συναντήσεων, συζητήσεις επί συζητήσεων, το θέμα είναι οτι οι ακαδημίες, το πολυδιαφημισμένο "φυτώριο" που θα βγάλει "κι άλλους Κυριάκους Παπαδόπουλους, Ματσούκες και Νικλητσιώτηδες" παίζει στον αυτόματο πιλότο εδώ και ένα τρίμηνο, απ'τις 19/06/2008 που τερματίστηκε η συνεργασία της ΠΑΕ με το Χέρμαν Βερμιούλεν. Προχθές το πρωΐ, λέει, ο πρόεδρος είχε συνεργασία με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Γιάννη Χρυσικόπουλο, με αντικείμενο τις ακαδημίες του συλλόγου καθώς και το τμήμα scouting. Μάλιστα αναμένονται άμεσες εξελίξεις... Για τις μεν ακαδημίες συζητείται λέει να δοθεί πόστο στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Θοδωρή Παχατουρίδη, ενώ για το οργανωτικό μέρος του τμήματος scouting συζητούνται τα ονόματα των Σωκράτη Κόκκαλη Jr. και Δημήτρη (υιού Σάββα) Θεοδωρίδη. Σόϊ πάει το βασίλειο...

Ο πρόεδρος τρέφει λένε μεγάλη εκτίμηση για τις... ανιχνευτικές ικανότητες του Ανδρέα Νινιάδη και γι'αυτό το λόγο θέλει να ενισχύσει το τμήμα προσθέτοντας οργανωτικές θέσεις στο οργανόγραμμα, ώστε να επιταχυνθούν οι προετοιμασίες για τον ερχόμενο Ιανουάριο αλλά και το ερχόμενο καλοκαίρι. Τα'χουμε ξαναπεί, μέγας scout ο Ανδρίκος. Δύο παίκτες που έχουν αποκτηθεί απ'τη λίστα του στοίχισαν μόλις 12 εκ. ευρώ, ενώ και ο Ντε Καμάργκο που παίζει στη Σταντάρ Λιέγης κοστολογείται γύρω στα 5 μύρια ευρώ... Τι στην ευχή, απ'τα shortlists του Football Manager τους βρίσκει;

Αλλά μετά τον μάγο της μπάλας, Αντώνη Κασδοβασίλη, και ο θρυλικός "Παχατούρ" θα ασχοληθεί με τους πιτσιρικάδες; Μετά αναρωτιούνται στην ΠΑΕ "γιατί επιτέλους δε βγάζουμε ένα μεγάλο ταλέντο να παίξει στην πρώτη ομάδα"... Μα ποιός μωρέ θα του μάθει σωστά τη μπαλίτσα; Ο "Παχατούρ" που τη νόμιζε για βόμβα και την έδιωχνε όσο πιο μακριά μπορούσε; (ο Κασδοβασίλης είναι άλλη ιστορία, δε την έβρισκε καθόλου)

Α, ρε κατακαημένες ακαδημίες...



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...α την ρουφιανα lol
...για της ακαδημιες
μετα το γαλλικο μοντελλο(σουασο) ...που δεν εφαρμοστηκε
το βελγικο μοντελο (βερμιουλεν)που κριθηκε ακριβο..ακριβο εν συγκρισει με τι?
παμε για εφαρμογη του ελληνικου προπονητικου μοντελου ουλεν(τα ουισκια σαν την ουλεν)

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Πόσο δίκιο έχεις, σύγγαυρε, σε όλα! (Ειδικά εκείνο με τον Μπασινά μού είχε καθήσει στο στομάχι: δεν τον πήραμε -λέει- διότι η Διοίκηση άκουσε τη φωνή των Γαύρων.)

Ανώνυμος είπε...

ποιος ειναι χειροτερος, ο χρυσικο που τα λεει ή εμεις που τον ακουμε....