5 Μαρ 2008

Υπόθεση Roman Wallner, τελευταίο επεισόδιο...

Η πολυαναμενόμενη απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ στην υπόθεση Βάλνερ βγήκε την Τετάρτη (5/3) και βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε πως η συμμετοχή του Αυστριακού ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο παιχνίδι των δύο ομάδων ήταν αντικανονική με αποτέλεσμα να δοθούν στον Ολυμπιακό οι τρεις βαθμοί (με σκορ 3-0) και να αφαιρεθεί ακόμη ένας από τους Πόντιους, που μηδενίστηκαν στον εν λόγω αγώνα.

Προετοιμασμένοι για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία δικαίωσε τον Ολυμπιακό στην ένσταση που κατέθεσε για αντικανονική συμμέτοχη του Ρόμαν Βάλνερ, ήταν οι ιθύνοντες του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Ποντίων εμφανιζόταν απαισιόδοξος, αφού δεν πίστευε ότι υπάρχουν πιθανότητες υπέρ της ομάδας του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Μάκη Κατσαβάκη, ο οποίος, όταν πληροφορήθηκε για την καταδικαστική απόφαση, τόνισε: "Χαιρετίσματα. Να πω πως δεν την περιμέναμε και πως πέσαμε από τα σύννεφα; Στην Ελλάδα ζούμε. Πραγματικά δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο, δεν νομίζω πως θα έχει κάποιο όφελος για την ομάδα μου. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι αυτή η υπόθεση δεν τελεσιδίκησε ακόμη και δεν θεωρούμε χαμένους τους τέσσερις πλέον βαθμούς που μας αφαιρούνται ύστερα από την απόφαση της επιτροπής. Θα προσφύγουμε σε όποιο όργανο είναι αρμόδιο στην παγκόσμια ομοσπονδία και εκεί είμαστε βέβαιοι πως θα δικαιωθούμε. Αυτούς τους βαθμούς, όπως είπα και σε προηγούμενες δηλώσεις μου, τους υπολογίζουμε και τους θεωρούμε απαραίτητους στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Έχουμε μιλήσει σχετικά και με τους ποδοσφαιριστές μας στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να τους κρατήσουμε όσο το δυνατόν ανεπηρέαστους από αυτή την ιστορία, μια και το πρωτάθλημα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και είμαι σίγουρος πως θα επηρεαστούν αρνητικά".

Κάτσε, ρε Κατσαβάκη : "Στην Ελλάδα ζούμε"; Δεδικασμένο απο τη FIFA και μάλιστα ζεστό και αχνιστό υπάρχει, τι "στην Ελλάδα ζούμε" και παπαριές λες στον κόσμο; Αντί να ζητήσεις το λόγο απ'τη διοίκηση της ομάδας σου που σου έφερε παίκτη χωρίς δικαίωμα συμμετοχής, ψάχνεις να βρείς φαντάσματα; Κρίμα σου ρε Μάκη, γιατι το... Μακεδονομαχιλίκι δε σου πάει...

Παρόλα αυτά, σήμερα θα φανεί αν ο Απόλλων θα κινηθεί για την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, είτε στη FIFA είτε στο CAS. Όμως, η περίπτωση του πρόσφατου δεδικασμένου της περίπτωσης του Καμερουνέζου Meyong Ze (όπου ο παίκτης απώλεσε το δικαίωμα συμμετοχής, ενώ η ομάδα του μηδενίστηκε στο συγκεκριμένο αγώνα και της αφαιρέθηκαν τρείς βαθμοί) που στάθηκε "οδηγός" για την απόφαση - αλλά και της ακύρωσης της μεταγραφής του Ντανιέλ Κουζέν (θα αγωνιστεί απ'το καλοκαίρι στη Fulham), αφήνει ελάχιστα περιθώρια ελπίδας για την Καλαμαριά.

Ο Ολυμπιακός έτσι είναι στη 2η θέση με 51 βαθμούς και η Καλαμαριά στην 15η θέση με 19 βαθμούς.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά το 1-1 με τον Αστέρα η απόφαση για την ΕΠΟ ήταν μονόδρομος . Ο Ολυμπίακος δεν επηρεάζειαποφάσεις, το πρωτάθλημα είναι αδιάβλητο.Μας διασκεδάζετε όμως στην Ευρώπη.
Φίλαθλος Απόλλων Καλαμαριάς

Unknown είπε...

Έχεις δίκιο, και η FIFA περίμενε τον αγώνα με τον Αστέρα για να αποφασίσει. Μη διαβάζετε πολύ Καρπετόπουλο και Μπούζα, καίει τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βάλνερ πήγε δανεικός, ο Μεγιόνγκ Ζε, όχι. Έχουμε δυο ομάδες, επομένως, όχι τρεις. Αυτός είναι ο λόγος, που διαφοροποιεί την υπόθεση.
Apollon Kalamarias λέμε

Anasto είπε...

Αφού είναι "διαφορετικές" οι δύο υποθέσεις, γιατί η Καλαμαριά τρενάριζε την ένσταση τόσο καιρό?

http://www.metropolisradio.gr/more.php?id=23450_0_1_0_M
http://www.enet.gr/online/online_text/c=115,id=54176568

"Στις 27 του Φλεβάρη θα ανακοινωθεί η απόφαση για την υπόθεση Βάλνερ από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ μετά από τις εφέσεις που κατέθεσε ο Απόλλων Καλαμαριάς και ο Ολυμπιακός στην πρωτόδικη απόφαση που έκανε λόγο για επανάληψη του αγώνα των δύο ομάδων.
Ο Απόλλων ζήτησε σήμερα αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης περιμένοντας τις εξελίξεις στα θέματα των Μεγιόνγκ Ζε και Κουζέν που σχετίζονται άμεσα με την περίπτωση του Βάλνερ."

Τον καιρό εκείνο προφανώς για την Καλαμαριά, τον κόσμο και το δικηγόρο της οι τρεις υποθέσεις σχετίζονταν, ενώ σήμερα και μετά από τις καταδικαστικές αποφάσεις "καμία σχέση η η υπόθεση του Βάλνερ με αυτή του Μεγιόνγκ", ε?

Είστε για τα μπάζα λέμε...

Ανώνυμος είπε...

PERIFANOI FILATHLOI TOU APOLLWNA KALAMARIAS SAS XEKATHARIZO TI THESI MOU: DEN EXW TIPOTA APOLITOS ME TIN AXIOTIMI OMADA SAS KAI EUXOMAI NA EPANELTHEI STIN A ETHNIKI. OMWS EPEIDI O THRYLOS EXEI DEXTEI TETOIO POLEMO APO TOUS GNWSTOUS ARD GIA AUTI TIN IPOTHESI THA SAS IPOVALW MERIKA RITORIKA EROTIMATA:
1. AN PAIRNATE PISW TOUS 4 VATHMOUS POU SAS STERITHAN APO AUTI TIN IPOTHESI THA EIXATE SOTHEI?
2. AN VRISKOSASTAN ESEIS STI THESI TOU OLYMPIAKO KAI THELATE TOUS VATHMOUS PASI THISIA DE THA KANATE ENSTASI?
3. ALITHEIA GIATI IPEKIPSATE STIS PIESSEIS TOU VAZELOU KAI TIS AEK KAI SINEXISATE TIN IPOTHESI KAI STO CAS AFOU XERATE POS EIXATE ADIKO?
4. GIATI DEN EIPATE TIPOTA GIA TIS SFAGES POU IPOSTIKATE STA PAIXNIDIA PAO-KALAMARIA (1-0) ME PENALTI VOUTIA TOU KARAGOUNI KAI KALAMARIA-AEK (0-1) POU DE SAS EDWSE PENALTI KAI XARISE APOVOLI SE PAIKTI TIS AEK.
5. TELIKA O KOKKALIS PERAN APO TA ELLINIKA ORGANA ELEGXEI KAI TA DIETHNI ALLIWS PWS THA EVGAZE TEOIA APOFASI TO CAS?
SIBERASMA: O THRYLOS PIRE PANAXIA KAI EKEINO TO PRWTATHLIMA OPWS KAI OLA TWN TELEUTAIWN 13 XRONWN.