28 Μαρ 2008

ΑΕΚ ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου... Μέρος 2ον

Όπως είχαμε πεί και στο "ΑΕΚ ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου" λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2007, η ΑΕΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 1-0 και κατά την προσφιλή συνήθεια των πολυάριθμων fans της κλάψας και της κακομοιριάς, άρχισαν οι δηλώσεις :

- "Τώρα δείξτε τ'αυγά σας", λένε οι εφημερίδες.
- "Εγώ θα το πάρω", λέει ο Ριβάλντο.
- "Αυτός ξέρει" (φωτογραφία Ριβάλντο), ξαναλένε οι εφημερίδες.
- "Ντέμη, να πως παίρνουν τον τίτλο", ξανα μανά οι εφημερίδες που δε τους άρεσε ο ορισμός του Ζωγράφου ως διαιτητής του ντέρμπι (όπως ακριβώς δε τους άρεσε και ο Κάκος στο ντέρμπι του 1ου γύρου, έλεος δηλαδή).

Η γραφικότητα και η ηττοπάθεια με την οποία είναι μπολιασμένος ο μέσος ΑΕΚτζής αντικατοπτρίζεται πάνω απ'όλα - και πρώτα απ'όλα - στη διοίκηση της. Ο Κανελλόπουλος πήγε στη συνεδρίαση της Super League και ζήτησε... παρατηρητή της UEFA στα ντέρμπι του Ελληνικού πρωταθλήματος. Καλά που δε ζήτησαν και την παρουσία του Πάπα στα παιχνίδια της ΑΕΚ...

Το γεγονός είναι πως η ΑΕΚ με τον υπηρεσιακό Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο δείχνει πως έχει πετάξει "λευκή πετσέτα" για φέτος. Οι παίκτες δε τον υπολογίζουν στα σοβαρά και του τα "χώνουν" σε κάθε ευκαιρία (Ράμος που δήλωσε "δε γίνεται να'μαι πάντα εγώ ο φταίχτης", Ριβάλντο - Μπλάνκο που γίνονται αλλαγή και δε του δίνουν το χέρι, αφήνοντας τον με το δικό του χέρι προτεταμένο σα φιγούρα του θεάτρου σκιών). Η ΑΕΚ είναι πλέον πολύ πίσω απ'την κορυφή και με μια ήττα απ'τον Ολυμπιακό μπαίνει στα επερχόμενα play offs με μειονέκτημα έναντι του 2ου της βαθμολογίας. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός με μια νίκη του στο ντέρμπι, αφήνει την ΑΕΚ στη μιζέρια της και τον Παναθηναϊκό να ψάχνεται στο CAS για την υπόθεση του... Wallner.

Τα ρεπορτάζ των ομάδων δείχνουν πως ο Κωστένογλου θα αφήσει στον πάγκο τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του, Ισμαέλ Μπλάνκο και θα παραταχθεί με 4-2-3-1 με τους : Μάχο, Πλιάτσικα, Μπούρμπο, Δέλλα, Παπασταθόπουλο, Ζήκο, Καφέ, Εντίνιο, Ριβάλντο, Καλόν και Λυμπερόπουλο. Ο Ολυμπιακός απ'την άλλη έχει ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής καθώς ο Παρασκευάς Άντζας τραυματίστηκε στο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με την αντίστοιχη της Πορτογαλίας (26/3) και την Πέμπτη (27/3) δεν πήρε μέρος στην προπόνηση του Ολυμπιακού, καθώς έχει ένα αιμάτωμα στην αριστερή κνήμη. Το βράδυ υποβλήθηκε σε ακτινολογικό έλεγχο και μαγνητική τομογραφία, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι και από την εξέταση επιβεβαιώθηκε η αρχική διάγνωση για αιμάτωμα στην αριστερή ποδοκνημική. Ο Άντζας άρχισε θεραπευτική αγωγή, με στόχο να είναι έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, καθώς ο αμυντικός του Ολυμπιακού πιθανότατα θα τεθεί στη διάθεση του Σεγούρα κανονικά. Σε περίπτωση που τελικά δε τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο Μίχαλ Ζεβλάκοβ. Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με 4-3-3 και τους Νικοπολίδη, Τοροσίδη, Άντζα (Ζεβλάκοβ), Σέζαρ, Λεονάρντο, Λεντέσμα, Μπελούτσι, Στολτίδη, Γκαλέτι, Κοβάτσεβιτς, Τζόρτζεβιτς.

Το ζητούμενο για τους παίκτες του Ολυμπιακού φέτος είναι μια πραγματικά μεγάλη εμφάνιση στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ειδικά αν ΑΕΚ παραταχθεί το απόγευμα της Κυριακής όπως παρουσιάζεται στον τύπο, με άξονα δηλαδή Δέλλα - Ζήκο - Ριβάλντο - Λυμπερόπουλο και περιφέρει τον... επιτάφιο ένα μήνα νωρίτερα, τότε μιλάμε για μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ολυμπιακό όχι απλά να κερδίσει, αλλά να διασύρει την ΑΕΚ.

"Κυριακή κοντή γιορτή" όπως λένε. Οι παίκτες μας δείχνουν να έχουν πάρει το μήνυμα του προέδρου, όπως επίσης και το "άλλο" μήνυμα, που λέει οτι σε περίπτωση νίκης επί της ΑΕΚ θα υπάρξει το σχετικό πριμ.


Υ.Γ. 1 : "Τζόλε"... Σου'χουμε σούρει τα εξ'αμάξης με αφορμή τις φετινές σου εμφανίσεις. Αν μη τι άλλο όμως, η ΑΕΚ είναι διαχρονικά ο καλύτερος σου πελάτης. Δώσε μας κάτι όμορφο να θυμόμαστε από εσένα τη φετινή σεζόν.

Υ.Γ. 2 :
Νίκο Κωστένογλου, μη μασάς και μη κολλάς πουθενά. Και αν δε σου βγεί το 4-2-3-1 και το 4-4-2, τη λύσει την ξέρεις : Παίξε το σύστημα "πέστε κάτω, οε οε οε". Ξέρεις κι εσύ και ο Δέλλας και ο Ζήκος...

Υ.Γ. 3 :
Ρεχάγκελ και Νιόπλιας έκαναν το καθήκον τους. Δέλλας - Παπασταθόπουλος δεν πήγαν μεσοβδόμαδα στις υποχρεώσεις της Εθνικής, ενώ οι Άντζας - Τοροσίδης - Νικοπολίδης - Πατσατζόγλου πήγαν κανονικότατα. Δε περιμέναμε κάτι καλύτερο.

Υ.Γ. 4 : Με τον άρχοντα της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, Αντώνη Καρπετόπουλο και τις... ραψωδίες του για το δίκιο της ΑΕΚ και το δίκιο της Καλαμαριάς, θα ασχοληθούμε - πρώτα ο Θεός - απο εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: