1 Οκτ 2007

Α.Ε.Κ. - Εμπρός, δικέφαλη κότα...

Α.Ε.Κ. "Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως" για κάποιους, "Ένωση" για κάποιους άλλους, ΑΕΚάκι για τους περισσότερους. Σαφώς η πιο γλοιώδης ομάδα του ποδοσφαίρου μας : Αιώνια τρίτη στη συνείδηση όλου του κόσμου, αιώνια κομπλεξική, αιώνια μίζερη, αιώνια κλαψιάρα, αιώνια παραπονεμένη. Σημαία της η προσφυγιά αλλά πραγματικός της σημαιοφόρος ο... Νίκος Ξανθόπουλος, η Μάρθα Βούρτση, η Γκέλυ Μαυροπούλου, ο Βασιλάκης Καΐλας. Μια ομάδα που έστελνε παράγοντες της να δωροδοκήσουν τον... Πανσερραϊκό, τιμωρούταν με αφαίρεση βαθμών απ'το επόμενο πρωτάθλημα και στο τέλος... παραπονιόταν για την άδικη μεταχείριση της.



Μια ομάδα που τεχνηέντως για να συσπειρώνει τον κόσμο της γύρω της, καλλιεργεί κλίμα "αδικίας". Η ΑΕΚ είναι μονίμως κατατρεγμένη, μονίμως αδικημένη, μονίμως αποδεκατισμένη. Μονίμως μάχεται τίμια και περήφανα εναντίον όλων. Αυτή είναι η εικόνα που έχουν και οι ΑΕΚτζήδες. Απ'τη μέρα που θα εμπλακούν με τα ποδοσφαιρικά, το πρώτο που μαθαίνουν είναι ότι ο διαιτητής είναι ένας κακός άνθρωπος που βασικό σκοπό του έχει να τους αδικήσει. Μεγαλώνουν έτσι και εξακολουθούν να τα βλέπουν όλα με αυτό το σκεπτικό. Σε κάθε φάση που αδικούνται το μυαλό τους πηγαίνει σ'αυτό που έχουν μάθει από παιδιά. Κάποιοι (όπως ο τωρινός τους πρόεδρος ας πούμε, ο αξιότιμος κύριος Ντέμης Βανδής) φροντίζουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την αρρώστια των οπαδών τους για την ομάδα τους και μιλάνε για "εγκλήματα", για "μαϊμούδες", για "κοράκια". Και στο τέλος απο εκεί που τους είχαν στο κράξιμο, εμφανίζονται ως πεφωτισμένοι ηγέτες. Παράλογο; Καθόλου. Οι δύσπιστοι ας ρίξουν μια ματιά εδώ ή ας ψάξουν μόνοι τους τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο διάστημα 01/01/2008 - 23/03/2008, ας δουν και τα πρωτοσέλιδα απ'τις 30/03/2008 και μετά και θα δούν την επιβεβαίωση των γραφόμενων μας με τα ίδια τους τα μάτια.

Η ΑΕΚ όμως, δεν είναι η "αθώα περιστερά", η "αγνή, άσπιλη και αμόλυντη", η "φτωχούλα του Θεού", η "ταπεινή και καταφρονεμένη της ιστορίας". Το μερίδιο εύνοιας που έχουν οι "μεγάλοι" κάθε πρωταθλήματος σε κάθε γωνιά του πλανήτη, το έχει κι αυτή. Το μερίδιο εύνοιας που έχει ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός έναντι ενός μικρότερου αντιπάλου, το έχει και η ΑΕΚ και μάλιστα με το παραπάνω. Το πρόβλημα είναι οτι οι οπαδοί της δε πρόκειται να το δούν ποτέ γιατί απλά ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ να το δούν. Γιατί μπορεί π.χ. ο Κάρλος Γκαμάρα να κάνει πλονζόν και να αποκρούει με το χέρι στην Πάτρα σε αγώνα με την Παναχαϊκή, αλλά "η ΑΕΚ έπαιξε μεγάλη μπάλα και κέρδισε καθαρά και με μεγάλο σκορ". Φυσικά στο 4-1 του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό το 2000-2001 ή στο 6-1 του κυπέλλου την ίδια σεζόν, αποκλειστικός υπεύθυνος ήταν ο διαιτητής. Με αυτό το παραμύθι έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές και θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν.

Για να μη πλατειάζουμε επί του θέματος : Η ΑΕΚ δεν είναι η "πτωχή πλην τίμια" της ιστορίας που λέγεται "Ελληνικό ποδόσφαιρο". Μιλάμε για μια ομάδα που της χαρίστηκε κάποτε ένας τίτλος στα χαρτιά, μιας και ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε να παίξει, διαμαρτυρόμενος για το απροκάλυπτο στήσιμο που του έγινε στο Ηράκλειο (3-3 με τον ΟΦΗ), έναν τίτλο όμως που δεν αποποιήθηκε ποτέ : Ίσα ίσα τον πανηγύρισε κιόλας και που σήμερα φαίνεται κάνει πως δε θυμάται, κατηγορώντας τον Ολυμπιακό ως "χάρτινο πρωταθλητή 2007-2008"...

Μιλάμε για μια ομάδα που με μπροστάρηδες τους Μελισσανίδη - Καρρά προέβαινε σε τραμπουκισμούς κατά διαιτητών με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό τους με σπεσιαλιτέ του μενού τα "ντου" στα καμαράκια των διαιτητών και τα αναποδογυρίσματα τραπεζιών (άξιος συνεχιστής ο "Big Mac" Ψωμιάδης με τους μπράβους και τα πούρα).

Μια ομάδα που χρώσταγε 107 εκατομμύρια ευρώ στο κράτος και όμως, είναι ακόμα εδώ, στο ρόλο της αδικημένης Μάρθας που περιμένει τον πτωχό πλην τίμιο Νίκο της για να χαμογελάσει.

Για να θυμηθούμε και να θυμήσουμε μερικές μόνο στιγμές δόξας της... μεγάλης ΑΕΚ. Πρόκειται για μικρές μόνο αναφορές του "ενωσίτικου" μεγαλείου, καθώς τα όργια της περιόδου 1988 - 1994 δυσκόλεψαν ακόμα και το... Θαλή απ'το Ρέθυμνο. Ξεκινάμε λοιπόν...

Αγωνιστική περίοδος 1978-1979. Η διαιτησία πάει "σπρώχνοντας" την ΑΕΚ του Λουκά Μπάρλου (Ο «θείος Λουκάς», όπως τον αποκαλούσαν τότε) και μάλιστα έχει αναγκαστεί να αλλάξει και προπονητή μεσούσης της περιόδου (τη θέση του Φέρεντς Πούσκας έχει πάρει ο Ανδρέας Σταματιάδης) αλλά ο "νέος" Ολυμπιακός του Τόζα Βεσελίνοβιτς αποδεικνύεται δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος εκείνη τη σεζόν. Ο Ολυμπιακός τρείς αγωνιστικές πριν το τέλος, είχε κάνει απρόσμενη "γκέλα" στην Καστοριά, όταν έμεινε στο 0-0 ενώ έχασε και τρία πέναλτι (τα 2 τα απέκρουσε ο μετέπειτα "ερυθρόλευκος" Νίκος Σαργκάνης και το τρίτο το έστειλε στο δοκάρι ο... Τάκης Λεμονής).

Ο Ολυμπιακός προπορεύεται στη βαθμολογία με 54 βαθμούς της 2ης ΑΕΚ που έχει 53 βαθμούς και απομένει μόνο μια αγωνιστική για το τέλος : Ο Ολυμπιακός με νίκη επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο παίρνει το πρωτάθλημα ανεξάρτητα του τι θα κάνει η ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Διαιτητής του αγώνα του Ηρακλείου ορίζεται ο Χαράλαμπος Παμπορίδης (σημερινός παρατηρητής διαιτησίας στο Κιλκίς και πατέρας του νέου "φυντανιού", Βασίλη Παμπορίδη) για τον οποίο εκκρεμούσε μια υπόθεση από τον αγώνα Ηρακλή-ΑΕΚ (3-3) (και για την οποία τελικά αθωώθηκε με βούλευμα!). Μάλιστα στην αρχή ο Παμπορίδης δήλωσε κώλυμα (είναι άρρωστος και αδυνατεί να παίξει στην Κρήτη, είπε) αλλά με πολιτική παρέμβαση από το υφυπουργείο (με εντολή του ΓΓΑ Αθλητισμού, Παπαναστασίου) κατέβηκε να παίξει "για να μη πληγεί το κύρος της Ελληνικής διαιτησίας"!

Φτάνει η ημέρα των αγώνων λοιπόν. Η ΑΕΚ θα κερδίσει άνετα τον ΠΑΣ Γιάννινα με 7-2, ενώ στο Ηράκλειο θα στηθεί ένα απ'τα μεγαλύτερα πανηγύρια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην Κρήτη ο Ολυμπιακός βρίσκεται πίσω στο σκορ στο 41' από γκολ του Παπαδημητρίου, αλλά με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Μιχάλης Κρητικόπουλος θα ισοφαρίσει. Ο ΟΦΗ με δύο γρήγορα γκολ βάζει "απο κάτω" τον Ολυμπιακό (60’ - 65’ Παπαδόπουλος) και πάει το σκορ στο 3-1. Ο Παμπορίδης ως τότε παίζει φανερά "έδρα", αλλά όσο το ματς πήγαινε όπως ήθελε, δε δημιουργήθηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Τα πράγματα για το διαιτητή άρχισαν να ζορίζουν, όταν ο Ολυμπιακός μείωσε σε 3-2 με τον Αντωνιάδη στο 70' και έγιναν... κατάμαυρα, όταν ο Ραφαέλ Περόνε ισοφάρισε στο 72' σε 3-3! Ο Ολυμπιακός με νίκη στεφόταν πρωταθλητής, με ήττα πρωταθλήτρια θα ήταν η ΑΕΚ ενώ σε ισοπαλία θα γινόταν αγώνας μπαράζ. Το παιχνίδι αλλάζει μορφή και το γήπεδο γίνεται κατηφόρα προς την εστία του ΟΦΗ. Ο Παμπορίδης αναλαμβάνει δράση σφυρίζοντας συνεχώς κατά του Ολυμπιακού. Στο 79ο λεπτό, γίνεται πέναλτι στο Νίκο Βαμβακούλα το οποίο θα έδινε ακόμα και ο "θείος Λουκάς". Ο Παμπορίδης κάνει το... Σουηδό και λέει "παίζετε" και στη συνέχεια - ως κορωνίδα της μεγαλοπρεπούς εμφάνισης του - στοχεύει με κίτρινες κάρτες τους Μάϊκ Γαλάκο και Γιάννη Κυράστα, τους δύο καλύτερους και εμπειρότερους παίκτες της νεανικής ομάδας του Ολυμπιακού, στερώντας τους έτσι τη συμμετοχή απ'το διαφαινόμενο μπαράζ με την ΑΕΚ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τόζα Βεσελίνοβιτς, φτύνει την κάμερα που πήγε για συνέντευξη μετά τον αγώνα και γαμωσταυρίζει σε Σέρβικα και Ελληνικά το στημένο διαιτητή. Τελικό σκορ : ΟΦΗ-Ολυμπιακός 3-3.

Η ΑΕΚ επικράτησε έυκολα με 7-2 επί των Ιωαννίνων και "έπιασε" έτσι στην κορυφή (56β.) τον Ολυμπιακό. "Έξω φρενών" στον Ολυμπιακό με τα... κατορθώματα του Παμπορίδη που όχι μόνο στέρησε τη νίκη, αλλά και ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΕ την ομάδα με τις κίτρινες κάρτες, αφού πολλοί παίκτες δε θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο μπαράζ, παίρνουν την απόφαση να μη κατέβουν στο μπαράζ που θα γινόταν στη Λεωφόρο. Έτσι, η ΑΕΚ του θείου Λουκά πήρε τον τίτλο στα χαρτιά (2-0 α.α.). Τότε ήταν καλά φαίνεται...

Απρίλιος του 1985. Η ΑΕΚ επρόκειτο ν'ανέβει στις Σέρρες για να αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό. Ο - τότε - γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Γιάννης Χρυσοβιτσιάνος, είχε "πιάσει" τους ποδοσφαιριστές της ομάδας των Σερρών, Γιάννη Αντωνιάδη, Γιώργο Σφακιανάκη και Μιχάλη Γαλατίδη, προτείνοντας τους να έχουν μειωμένη απόδοση ώστε να βοηθήσουν να "έλθει διπλό" το ματς, με το αντίστοιχο βέβαια... τίμημα. Μεσάζων ήταν ένας τύπος ονόματι Ρήγας, που στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Πραγματικό σίριαλ του... Φώσκολου (ήταν και της μόδας τότε) με γυναικες, παράγοντες, ...BMW, την Αστυνομία...

...αλλά τελικά ο "άτακτος" παράγοντας (ίδιος με αυτόν τον τύπο στην κωμωδία "Τρελή κι απίθανη πτήση" που έκανε τον ψυχάκια βομβιστή, δεν είναι;) πιάστηκε στα πράσα, η απόπειρα δωροδοκίας επιβεβαιώθηκε και η ΑΕΚ βρισκόταν προ των πυλών της τιμωρίας, μιας τιμωρίας που προέβλεπε από αφαίρεση βαθμών μέχρι υποβιβασμό στη Β' Εθνική! Η ΑΕΚ όμως, κυνηγούσε τη θέση για το κύπελλο UEFA οπότε η αθλητική δικαιοσύνη, "έδωσε ρέστα" : Τιμώρησε την ΑΕΚ με αφαίρεση τεσσάρων βαθμών... απ'την επόμενη σεζόν με αποτέλεσμα να παίξει με τον Ηρακλή (του Νίκου Αλέφαντου) μπαράζ για τη θέση στο κύπελλο UEFA, ένα μπαράζ που έμεινε στην ιστορία ως "το μπαράζ της ντροπής". Η ΑΕΚ "κέρδισε" τελικά (στα χαρτιά... βρε, βρε, βρε...) στο "μπαράζ της ντροπής" στο Βόλο, οι καταγγελίες του Ηρακλή στην UEFA πήγαν στο βρόντο και την ερχόμενη σεζόν η ΑΕΚάρα έπαιξε στο κύπελλο UEFA με την Ίντερ.

Η ΑΕΚ όμως δεν... πτοήθηκε και δύο χρόνια αργότερα (1987) πλησίασε πάλι ομάδα της Α' Εθνικής με σκοπό να τη δωροδοκήσει. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής κατηγόρησε ευθέως τη διοίκηση της ΑΕΚ ότι προσέγγισε με σκοπό να δωροδοκήσει τον παίκτης της ομάδας της Πάτρας, Λεωνίδα Βόσδου χωρίς ομως να έχει κάποιο στοιχείο στα χέρια του. Η ιστορία μπήκε στο... χρονοντούλαπο, αφού κανείς θέλησε να ασχοληθεί.

Μια απορία μόνο : Αυτόν το Χρυσοβιτσιάνο, με τέτοιο look, τον επέλεξαν να πάει για τη δωροδοκία επειδή θα... περνούσε απαρατήρητος;

07/05/1989 :
Ο Ολυμπιακός του Κοσκωτά με Γκμοχ στον πάγκο, με αστέρια σαν τον Ντέταρι και τον αδικοχαμένο Φούνες παίζει διαστημικό ποδόσφαιρο. Αντίπαλος του για το πρωτάθλημα η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς, με Κούτουλα, Φαμέλη και Πεππέ και μεγάλο όνομα τον Πολωνό Μίροσλαβ Οκόνσκι. Ο Ολυμπιακός προηγείται σε όλο σχεδόν το πρωτάθλημα, έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων και έχει νικήσει την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο με 2-1, σε ένα ματς που έγινε στη Ρόδο. Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, λόγω της εκληκτικής χρονιάς (και του... φάρδους) που έκανε ο... Σπύρος Οικονομόπουλος, η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο στη βαθμολογία. Η ΑΕΚ παίρνει τίτλο ακόμα και με ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, αλλά στον Πειραιά ο Αργύρης Σαλιαρέλης σίγουρος για τον τίτλο, έχει δεξιωθεί τους παίκτες στο "παλάτι" του στην Αίγινα όπου έχει κόψει και τούρτα πρωταθλήματος!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, παρά το ότι παίζουν από το 60' με παίκτη λιγότερο αφού αποβάλλονται δύο παίκτες του Ολυμπιακού μέσα σε 9 λεπτά (!!!) χάνουν τη μια (κλασική) ευκαιρία μετά την άλλη, ακόμα και ο Λάγιος Ντέταρι αστοχεί σε κενή εστία (!) και το γκολ του Τάκη Καραγκιοζόπουλου (από εκπληκτική ασίστ του Μίροσλαβ Οκόνσκι) προς το φινάλε, αφήνει τους "ερυθρόλευκους" στα κρύα του λουτρού και δίνει το πρώτο πρωτάθλημα στην ΑΕΚ, επί Μπάγεβιτς.

Το πρωτάθλημα αυτό έμεινε στην ιστορία σαν "το πρωτάθλημα του Καραγκιοζόπουλου", το πρώτο από τα πολλά που χάθηκαν τζάμπα τα πέτρινα χρόνια (χωρίς όμως να είναι αποκλειστικά υπαίτιος ο Ολυμπιακός... πάντα κάποιο "χεράκι" έμπαινε στη μέση), ενώ ο Ολυμπιακός είχε κλάσεις ανώτερη ομάδα από τους άλλους.

13/01/1991 : 15η Αγωνιστική. O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι "ερυθρόλευκοι" που έρχονται με... φόρα απ΄την αρχή της σεζόν και βρίσκονται ένα μόλις βαθμό πίσω απ'τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και 6 βαθμούς μπροστά απ'την ΑΕΚ. Σε ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος και τσαμπουκά από πλευράς Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακος θα προηγηθεί με 0-1 απ'το 6ο λεπτό με γκολ του Νίκου Τσιαντάκη. Ο Γεωργιάδης θα ισοφαρίσει στο 10ο λεπτό για την ΑΕΚ η οποία προσπαθεί να επιβάλλει το ρυθμό της, αλλά εις μάτην. Ο Ολυμπιακός μπαίνει ακόμα πιο δυνατά στο 2ο ημίχρονο και στο 54' ο Γιώτης Τσαλουχίδης με άψογο πλασέ νικάει τον Ηλία Ατματζίδη κάνοντας το 1-2 για τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ δε μπορεί να αντιδράσει και ο Ολυμπιακός έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. 6 λεπτά πριν το τέλος ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να προηγείται 1-2 και στο 84ο λεπτό, ο Στέλιος Μανωλάς της ΑΕΚ θα δεί την δικαιολογημένη κόκκινη κάρτα. Τότε, απο οπαδούς της ΑΕΚ εκτοξεύτηκαν 2 δακρυγόνα (!) με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει τον αγώνα προσωρινά. Τελικά η ατμόσφαιρα καθιστούσε τη συνέχιση του αγώνα ανέφικτη και ο αγώνας διεκόπη οριστικά.

Όπως ξέρουν και οι... πέτρες, η συνήθης διαδικασία προβλέπει μηδενισμό της ομάδας με υπαιτιότητα της οποίας διεκόπη ο αγώνας και κατακύρωση του αγώνα με 2-0 στον αντίπαλο. Εναλλακτικά, όπως είχε γίνει σε πλείστες περιπτώσεις, θα έπρεπε να διεξαχθεί το υπολειπόμενο διάστημα του αγώνα με τις αριθμητικές ισορροπίες να παραμένουν όπως είχαν διαμορφωθεί. Αμ δε... στο παρακράτος του "Θαλή απ'το Ρέθυμνο" ο αγώνας ορίζεται να... επαναληφθεί ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ στις 06-02-1991 στη Ρόδο!!! Και μάλιστα με το Στέλιο Μανωλά να συμμετέχει κανονικά...

06/02/1991, 15 Αγωνιστική. Ολυμπιακός - ΑΕΚ στον επαναληπτικό του αγώνα των δακρυγόνων. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και το μαρκάρισμα του φορμαρισμένου Ντανιέλ Μπατίστα ανατίθεται στο νεαρό και άπειρο Ματθαίο Γκοτζιά. Ο διαιτητής δεν έχει καμμία διάθεση να παιχτεί ποδόσφαιρο και βοηθούμενος απ'το σκληρό παιχνίδι εκατέρωθεν, σφυρίζει τα φάουλ το ένα μετά το άλλο. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Μπατίστα ξεφεύγει απ'τον Γκοτζιά και σκοράρει, δίνοντας στην ΑΕΚ τη νίκη και έτσι η ομάδα της καρδιάς του... "Θαλή" βοηθούμενη απ'το αποτέλεσμα, βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει στη βαθμολογία απ'τον "ενοχλητικό" Ολυμπιακό του Μπλαχίν και των "Μίνγκ" (Προτάσοφ, Λιτόφτσενκο, Σάβιτσεφ).

"Ξαφνικά ενώ προηγούμαστε, απομένουν ελάχιστα λεπτά για να λήξει ο αγώνας και η ΑΕΚ αγωνίζεται με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Στέλιου Μανωλά, πέφτει ένα δακρυγόνο από τη σκεπαστή και ο διαιτητής κ. Ζακεστίδης διατάσει τη διακοπή της αναμέτρησης. Προτού καλά καλά τον πείσουμε ότι το ματς μπορεί να τελειώσει, βλέπουμε να μπαίνει μέσα ο κόσμος και να ξηλώνει τα δίχτυα" λέει ο Γιώτης Τσαλουχίδης και προσθέτει : "Το εξωφρενικό στην ιστορία δεν ήταν η διακοπή, αλλά η απόφαση της ΕΠΟ να ξαναγίνει το ματς στη Ρόδο, πράγμα που συνέβη και ο Ολυμπιακός έχασε με 1-0 αποχαιρετώντας την πιθανότητα να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα που φαινόταν ότι μπορούσε να κερδίσει. Ηταν μια εποχή που όλες οι αποφάσεις της ομοσπονδίας ήταν κατά κανόνα σε βάρος του Ολυμπιακού και αυτό μας εξόργιζε. Μετά από εκείνη την επανάληψη του αγώνα, κάθε φορά που έπρεπε να πάμε στη Νέα Φιλαδέλφεια αναρωτιόμασταν τι μας περιμένει. Λέγαμε "θα αρχίσουν οι προβολείς να αναβοσβήνουν σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα μας πετάνε καπνογόνα για πλάκα". Νιώθαμε ότι μπορούν να συμβούν τα πάντα εναντίον μας και όλοι όσοι τα κάνουν να μείνουν ατιμώρητοι".

Ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ Στράτος Γιδόπουλος διαφωνεί με αυτή την εκτίμηση. "Σε εκείνη την περίπτωση απλά εφαρμόστηκε ο κανονισμός. Ο Ολυμπιακός και οι παράγοντες που τον διοικούσαν τότε είχαν δίκιο να φωνάζουν. Και εγώ το ίδιο θα έκανα αν θίγονταν τα συμφέροντα της Ενωσης. Η ουσία όμως είναι ότι η επανάληψη του αγώνα προβλεπόταν από τον ΚΑΠ και η απόφαση ήταν η πρέπουσα". Ο ίδιος θυμάται το επεισόδιο της διακοπής και δίνει μάλιστα μια διάσταση εντελώς διαφορετική. "Η αλήθεια είναι ότι λίγες ημέρες πριν από τη διακοπή του ματς είχε προηγηθεί η κατάληψη του Πολυτεχνείου και οι συμπλοκές των ΜΑΤ με τους νεαρούς. Είχε γεμίσει η οδός Πατησίων ρουκέτες. Κάποιοι νεαροί ήρθαν στο γήπεδο για να τσακωθούν με τα ΜΑΤ και όχι για να δουν την ΑΕΚ. Θυμάμαι ότι όταν μια διμοιρία των ειδικών δυνάμεων παρατάχθηκε απέναντι από τη σκεπαστή το γήπεδο πήρε φωτιά. Πιστεύετε ότι για αυτά υπάρχει ευθύνη της ΑΕΚ;" αναρωτιέται ο κ. Γιδόπουλος και προσθέτει ότι "ο ίδιος είχα παραδώσει το κομμάτι του βλήματος δακρυγόνου που έπεσε στο γήπεδο στον τότε αστυνομικό διευθυντή κ. Δάβαλο με τον οποίο είχα τσακωθεί κιόλας γιατί δεν τον άφησα να κάνει επίθεση στην εξέδρα".

Με λίγα λόγια, ήρθαν στο γήπεδο κάποιοι που μάζεψαν... ρουκέτες απ'την Πατησίων και τις κράτησαν για να τις πετάξουν 4 λεπτά πριν τη λήξη, ενώ ο Ολυμπιακός προηγείτο με 1-2. Γειά σου ρε Γιδόπουλε με τα ωραία σου...

02/02/1992 : Ο Ολυμπιακός των Σοβιετικών "Ming" (Μπλαχίν προπονητής, Προτάσοφ, Λιτόφτσενκο, Σάβιτσεφ), ένα χρόνο μετά την ανεπανάληπτη σφαγή της σεζόν 1990-1991, ξεκινάει το πρωτάθλημα φορτσάτος και συντρίβει την ΑΕΚ του Μπάγεβιτς με 4-2 (4-1 στο ημίχρονο). Η διαιτησία συνεχίζει να "κυνηγάει" την ομάδα : σε ένα ματς-κλειδί όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός προηγείται στη Ν.Φιλαδέλφεια με γκολ του "Τσαλούχα" στο 38' και η ΑΕΚ ισοφαρίζει με τον Δημητριάδη (ο παίκτης) στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, εκμεταλλευόμενη τα 4' λεπτά καθυστέρησης (!!!) που υπέδειξε ο Δημητριάδης (ο διαιτητής). Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τσάρτας δεν ήταν σε καλή μέρα και ήταν άστοχος, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του διαιτητή που έστηνε συνεχώς την μπάλα έξω από την περιοχή του Ταληκριάδη.

Αποδίδοντας σε ορισμένα ματς καταπληκτικό ποδόσφαιρο (ιδιαίτερα κατά το δεύτερο γύρο), αλλά και με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του που έφεραν κάποιες απρόσμενες ισοπαλίες (ΟΦΗ, Εθνικό, Δράμα), ο Ολυμπιακός γκελάρει την προτελευταία αγωνιστική στην Κόρινθο, φέρνοντας ισοπαλία 1-1. Τελευταία αγωνιστική και με τρεις βαθμούς να χωρίζουν τις δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον αδιάφορο Παναθηναϊκό, την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ ταξιδεύει στα... ξαδερφάκια της στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ θέλει ένα βαθμό για να εξασφαλίσει το ΟΥΕΦΑ (από τον ΟΦΗ), η ΑΕΚ ένα βαθμό για να ανακυρηχτεί πρωταθλήτρια ανέξαρτητα με το αποτέλεσμα του ντέρμπυ. Τελικό σκορ; ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-2 σε έναν αγώνα... "διαφήμιση" για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

30/10/1992 : Η ΑΕΚ ταξιδεύει στην Ξάνθη, όπου στο 50ο λεπτό βρίσκεται... ανάσκελα και με τα πόδια ανοιχτά, καθώς η τοπική ομάδα προηγείται με 3-1. Ο διαιτητής Ντούτσιας χρειάζεται να κάνει όργια προκειμένου να πετύχει η... αρμάδα του "Τίγρη" τρία γκολ και να κερδίσει τελικά με 3-4, βάζοντας τρία γκολ σε 32 λεπτά!

17/01/1993 : Άρης - ΑΕΚ στο γήπεδο "Χαριλάου". Το ματς είναι 1-1 μέχρι που σε μια αντεπίθεση του Άρη, ο Μιλόγεβιτς σκοράρει για τους Θεσσαλονικείς. Όμως, ο διαιτητής Ξυθάλης είδε... φάουλ και ακυρώνει καθαρό γκολ, ανακαλύπτοντας (γιατί περι ανακάλυψης πρόκειται) ότι ο παίκτης του Άρη χτύπησε παίκτη της ΑΕΚ μέσα στην περιοχή.

30/05/1993 : Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Εδεσσα, όπου η ΑΕΚ καλείται να υπερασπίσει διαφορά ενός πόντου από τον Παναθηναϊκό για να κατακτήσει το τρίτο πρωτάθλημα επί ημερών Ντούσαν Μπάγεβιτς. Φανατισμός, κυνηγητό και πολύ ξύλο έξω από το γήπεδο, ο Εδεσσαϊκός μόνο αδιάφορος δεν είναι, αφού θέλει τη νίκη για να σωθεί. Διαιτητής ο Γ. Δερμετζόγλου από την Αλεξανδρούπολη, που στο 12ο λεπτό σφυρίζει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Το εκτελεί ο Βούλγαρος Κόλεφ, που τα προηγούμενα χρόνια είχε περάσει και από τον Παναθηναϊκό. Ο Μήνου τον "ψωνίζει" και αποκρούει το πέναλτι... Στο βίντεο όπως προβλήθηκε απ'την τηλεόραση φαίνεται ο εκτελεστής να δείχνει στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ προς τη γωνία στην οποία έστειλε την μπάλα! Ο θόρυβος και τα δημοσιεύματα που ακολουθούν υπονοούν ότι ο Κόλεφ είχε σκόπιμα μειωμένη απόδοση...

Στο ημίχρονο κατεβαίνει στα αποδυτήρια ένας έξαλλος Μελισσανίδης. Κάνει "ντου" στους διαιτητές, βγάζει δυο κασέτες από το σακάκι του: "Εδώ σε έχω γραμμένο ρε, εδώ! Παίρνω τώρα την ομάδα και φεύγω από το γήπεδο και το βράδυ δίνω τις κασέτες στα κανάλια!" Και γυρίζοντας προς τον Νίκο Στράτο: "Πες του Μπάγεβιτς, ότι δεν βγαίνουμε στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνω την ομάδα και φεύγουμε". Ο... Δερμετζόγλου πιάνει από το μπράτσο τον Μελισσανίδη, προσπαθεί να τον καλμάρει: "Μη φεύγεις, μπες και παίξε!"

Η ΑΕΚ συνέχισε, στο 68' πέτυχε το χρυσό γκολ με κεφαλιά ψαράκι ο Δημητριάδης ("το σημαντικότερο από τα 81 γκολ που έχω βάλει με τη φανέλα της ΑΕΚ") και η "Ενωση" την επόμενη Κυριακή με το 3-1 επί του Ολυμπιακού έκανε τον γύρο του θριάμβου.

Λεπτομέρεια Νο 1 : Στο πέρασμα του Παναθηναϊκού απ'την Έδεσσα, ακόμη και σήμερα, λέγεται ότι ο Μελισσανίδης, την παραμονή του αγώνα διοχέτευσε στον τύπο (μέσω ΕΠΟ) την πληροφορία ότι τον αγώνα θα παρακολουθήσει Βούλγαρος παρατηρητής διαιτησίας και αξιωματούχος της ΟΥΕΦΑ, για να δει από κοντά την απόδοση ενός διεθνή έλληνα διαιτητή, του Περικλή Βασιλάκη! Αποτέλεσμα; 0-0!

Λεπτομέρεια Νο 2 : Και ο Εδεσσαϊκός σώθηκε την επόμενη Κυριακή με "διπλό" στο Καυταντζόγλειο... Μιλάμε για... ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ...

24/10/1993 : ΑΕΚ - Ολυμπιακός στη Φιλαδέλφεια, λίγα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο με 1-1, στον αγωνιστικό χώρο έπεσε σκοτάδι βαθύ! Πώς έσβησαν τα φώτα; Ο τότε διευθυντής του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας κ. Σταύρος Μαργετής θυμάται ότι οι παράγοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχαν υποστηρίξει ότι οι προβολείς έσβησαν με ευθύνη της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά διαφωνεί με αυτού του είδους τις κατηγορίες : "Εκείνο το βράδυ η Αθήνα είχε ταλαιπωρηθεί, είχε γίνει διακοπή ρεύματος στο Κοινοβούλιο(!) και είχε διακοπεί εξαιτίας ενός μπλακ άουτ νωρίτερα ο αγώνας μπάσκετ του Περιστερίου με τον ΠΑΟΚ. Είχαμε φοβηθεί ότι μπορεί να γίνει κάτι και είχαμε ζητήσει από συνεργείο της ΔΕΗ να βρίσκεται στον υποσταθμό της Νέας Φιλαδέλφειας. Το μπλακ άουτ κράτησε 25' αλλά όταν το ρεύμα επανήλθε διαπιστώσαμε ότι είχε προκληθεί βραχυκύκλωμα και ο διακόπτης είχε καεί, γι' αυτό δεν γινόταν να ανάψουν τα φώτα" λέει και αρνείται ότι το συγκεκριμένο ντέρμπι συχνά στο παρελθόν τινάχτηκε στον αέρα λόγω εσκεμμένων παραλείψεων. "Οταν ήμουν διευθυντής του γηπέδου έχω κρατήσει μόνος μου τον κόσμο για να μην μπει στο γήπεδο, παρ' όλο που η πόρτα της σκεπαστής ήταν ανοιχτή".

Πάντως ο κερδισμένος εκείνης της διακοπής ήταν τελικά ο Ολυμπιακός αφού όταν ο αγώνας επαναλήφθηκε νίκησε με 2-1 και γκολ του Ολεγκ Προτάσοφ (στο τελευταίο ματς του Ουκρανού με τη φανέλα των Ερυθρολεύκων). "Η ήττα αυτή" λέει ο Τσαλουχίδης "έκανε τη διοίκηση της ΑΕΚ να βάλει λίγο μυαλό. Κατάλαβαν ότι διακόπτοντας τα ματς δεν βγαίνουν πάντοτε κερδισμένοι".

Η ιστορία πιθανότατα θα είχε ξεχαστεί, αν δεν φρόντιζε να την υπενθυμίσει στην ποδοσφαιρική Ελλάδα ο Στέλιος Μανωλάς, ο οποίος για να καταδείξει πόσο σημαντικό είναι για την ΑΕΚ το ματς με τον Ολυμπιακό στο "Ν. Γκούμας" αποκάλυψε ότι "το 1993 ο Μελισσανίδης έσβησε τα φώτα στο γήπεδο για να μη χάσουμε".

16/01/1994 : ΑΕΚ εναντίον Λάρισας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ευρισκόμενη σε ελεύθερη πτώση Λάρισα καταφέρνει και κρατάει την ΑΕΚ μακριά απ'το γκολ επί 84 λεπτά. Τότε, ο Μανωλάς πέφτει μέσα στην περιοχή της Λάρισας και ο διαιτητής Μπάζας (αυτό είναι που λένε... διαιτητής για τα μπάζα) δίνει ανύπαρκτο πέναλτι, το οποίο εκτελεί ο Αλεξανδρής και δίνει νίκη-χρυσάφι στην ΑΕΚ. Ο Μανωλάς παραδέχθηκε - κατόπιν εορτής - ότι έπεσε μόνος του και πως δεν ήταν πέναλτι και κλήθηκε σε απολογία απ'τον αθλητικό δικαστή...

12/02/1994 : Αθηναϊκός - ΑΕΚ στα νταμάρια του Βύρωνα. Ο Αθηναϊκός προηγείται στο 6ο μόλις λεπτό με τον Μίροσλαβ Μπόνγκ και στη συνέχεια ο διαιτητής Γιάννης Παπαγεωργίου "βάζει" με τις υποδείξεις του τους γηπεδούχους "στην περιοχή τους" και τους μοιράζει εννέα κίτρινες κάρτες! Και πάλι όμως, η ΑΕΚ δε τα κατάφερε...

27/03/1994 : ΑΕΚ - Πανιώνιος στη Φιλαδέλφεια. Ζόρια μεγάλα για την ΑΕΚ που το παλεύει αλλά γκολ δε βάζει με τίποτα. Ο ίδιος διαιτητής (Παπαγεωργίου) δίνει ανύπαρκτο πέναλτι στο 67ο λεπτό υπέρ της ΑΕΚ και με την εύστοχη εκτέλεση του Αλεξανδρή η ΑΕΚ παίρνει την πολύτιμη νίκη, καθοριστική για την ανάδειξή της σε πρωταθλήτρια.

Λεπτομέρεια : Την επόμενη περίοδο ο κος Γιάννης Παπαγεωργίου εργάστηκε ως... σύμβουλος διαιτησίας στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

29/04/1995 : Ο Φίλιππος Μπάκας, ο διαιτητής που σφύριξε τον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, βρίσκεται στην οδό Αλίμου μέσα σε ταξί. Γύρω στις 10 το βράδυ οκτώ άτομα που επέβαιναν σε μηχανές μπλόκαραν το ταξί, κατέβασαν τον Μπάκα και τον χτύπησαν με λοστούς και αλυσίδες σε όλο το σώμα του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει. Ο διαιτητής από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε ότι : "Μετά τον τελικό δεχόμουν καθημερινά απειλητικά τηλεφωνήματα από οπαδούς της ΑΕΚ. Οταν κληρώθηκα να διευθύνω τοναξιολογημένο αγώνα της Β' Εθνικής μεταξύ της Καλαμάτας και του ΠΑΣ Γιάννινα, οπαδός μού τηλεφώνησε και μου είπε να μην κατέβω στην Αθήνα γιατί θα με σκότωναν στο αεροδρόμιο". Για το λόγο αυτό ο κ. Μπάκας είχε ζητήσει την προστασία της αστυνομίας. Για κακή του τύχη (;) όμως το περιπολικό της αστυνομίας δεν τον συνόδευσε έως το ξενοδοχείο... Για τους δράστες ο Φίλιππος Μπάκας είχε δηλώσει στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" ότι "ήταν πληρωμένοι εγκληματίες, αλλά υπάρχει ηθικός αυτουργός : Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης".

18/11/1996 : Ο Νίκος Αγγελάκης από τη Θεσσαλονίκη σφυρίζει το παιχνίδι Παναχαϊκή-ΑΕΚ (1-1). Λίγες ημέρες αργότερα, φεύγοντας το πρωί από το σπίτι του για να πάει στη δουλειά, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους.

22/12/1996 : ΑΕΚ - Βέροια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με το σκορ στο 0-0, ο επανακάμψας στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Βέροιας, Όλεγκ Προτάσοφ, πετυχαίνει γκολ, όμως ο διαιτητής Βελιώδης δε θα το μετρήσει, καθώς υποστήριξε οτι ο Κωστένογλου πρόλαβε να διώξει την μπάλα προτού αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας της ΑΕΚ.

02/11/1997 : Πανηλειακός - ΑΕΚ στον Πύργο. Ο Πανηλειακός θα προηγηθεί στο ημίχρονο της ΑΕΚ με 2-0. Στο 2ο ημίχρονο, ο προπονητής του Πανηλειακού, Πέτρος Ραβούσης, κάνει αλλοπρόσαλες αλλαγές και βγάζει "φουλ επίθεση" τον Πανηλειακό, λες και ήταν η... Μπαρτσελόνα. Η ΑΕΚ έβαλε 4 γκολ και κέρδισε με 2-4, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών στον πύργο για τις επιλογές του 2ου ημιχρόνου του Ραβούση, ο οποίος ως την προηγούμενη περίοδο εργαζόταν στην ΑΕΚ...

15/11/1997 : Απόλλων Αθηνών - ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Το σκορ είναι στο 2-2 και ο διαιτητής του αγώνα (Κασναφέρης) αποβάλλει με τραβηγμένη απ'τα μαλλιά δεύτερη κίτρινη κάρτα τον παίκτη του Απόλλωνα Παντελή Κωνσταντινίδη, προσωπικό αντίπαλο του Νικολαΐδη. Ο Απόλλων αν και με 10 πέτυχε και 3ο γκολ, αλλά η ΑΕΚ κέρδισε τελικά με 3-4 με δύο γκολ του Νικολαΐδη. "Αν μιλήσω, θα τρέχω" είπε μετά τη λήξη του αγώνα ο Κωνσταντινίδης.

07/03/1999 : ΑΕΚ - ΟΦΗ το ματς. 0-0 το σκορ μέχρι το 18ο λεπτό, με την υποτονική ΑΕΚ να μην πείθει. Τότε, ο Νικολαΐδης ανοίγει το σκορ, ξεκινώντας την προσπάθεια από θέση οφσάιντ, όμως η σημαία του επόπτη κ. Μπάκα μένει καρφωμένη στο έδαφος. Το γκολ ήταν καθοριστικό για τη νίκη της κακής ΑΕΚ.

15/11/1999 : Στη Νέα Φιλαδέλφεια διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός - στο πρώτο του ματς χωρίς τον Μπάγεβιτς, αλλά με τον Αλμπέρτο Μπιγκόν στη θέση του, κερδίζουν 0-2 και η ΑΕΚ - ως είθισται - τα... φορτώνει στο διαιτητή Δημητρόπουλο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα εισβάλλει σε έξαλλη κατάσταση στο "members club" και πέφτει επάνω στον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Βίκτωρα Μητρόπουλο. Οι δύο άνδρες είχαν φραστικό επεισόδιο και ο οδηγός του κ. Μητρόπουλου, ο Νίκος Γιαννουδάκος, έβγαλε το πιστόλι και πυροβόλησε τέσσερις φορές στο ταβάνι και το πάτωμα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Κατά μία άλλη εκδοχή έβγαλε το πιστόλι αμυνόμενος, όταν προσπάθησαν να τον λιντσάρουν οπαδοί της ΑΕΚ. Τελικά ο κ. Γιαννουδάκος διεκομίσθη στο νοσοκομείο Αγία Ολγα, ελαφρά μαχαιρωμένος.

19/05/1999 : Ηρακλής - ΑΕΚ 2-3, γνωστό ως το παιχνίδι "ομορφιά του ποδοσφαίρου". 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος και η ΑΕΚ ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα και να συμμετάσχει στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 25ο λεπτό ο Κωνσταντίνου διεκδίκησε τη μπάλα απ'τον Ατματζίδη, κέρδισε τη μάχη και πέτυχε το γκολ για τον Ηρακλή, όμως το γκολ του ακυρώθηκε ως "φάουλ στον τερματοφύλακα". Δύο λεπτά αργότερα, έπειτα από σέντρα του Λάκη, ο Χρήστος Μαλαδένης έπιασε την κεφαλιά και έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ.

Ο Ηρακλής πίεζε και έχανε ευκαιρίες και τελικά στο 48' πέτυχε την ισοφάριση : Ο Κυριαζής δέχτηκε σέντρα ακριβείας από τα 20 μέτρα από τον Χάγκαν και από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε εύστοχα τον Ατματζίδη για το 1-1. Στο 66' και πάλι ο Μαλαδένης συνδυάστηκε με τους Μάρκο και Σαβέβσκι και άφησε "άγαλμα" τον Καρκαμάνη για το 1-2. Ο Ηρακλής έπαθε "καθίζηση" ανεξήγητα και ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Καρκαμάνης έβλεπε τη μπάλα να περνά πάνω, κάτω και.. πλαγίως του, αλλά δεν έμπαινε μέσα...

Η ΑΕΚ κρατούσε τη νίκη στα χέρια της, αλλά στο 88' ο Χριστοδούλου μοίρασε... εγκεφαλικά σε παίκτες και οπαδούς της ΑΕΚ, όταν με προβολή απ'τη μικρή περιοχή του Ατματζίδη παραβίασε την εστία της ΑΕΚ 2-2. Εκεί όμως, μιλάνε οι μεγάλοι παίκτες : σέντρα απο δεξιά προς τον Μαλαδένη, ο οποίος σηκώνεται πιάνει την αδύναμη κεφαλιά και ο Καρκαμάνης πέφτει, την πιάνει, του... φεύγει μέσα απ'τα χέρια και ο Μαλαδένης κάνει χατ-τρικ, χαρίζοντας την νίκη στην ΑΕΚ. Την ίδια ώρα οι οπαδοί του ξέσπασαν κατά των παικτών και του μεγαλομετόχου του Ηρακλή (και προσωπικού φίλου του προέδρου της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη) Πέτρου Θεοδωρίδη (με το περουκίνι) κατηγορώντας τον ευθέως πως έδωσε το ματς στην ΑΕΚ. Στον έντονο θόρυβο που ακολούθησε τον αγώνα για την απόδοση ορισμένων παικτών του Ηρακλή και ειδικά του γκολκίπερ Χρήστου Καρκαμάνη, ήρθε να προστεθεί και μια απ'τις πλέον κλασικές ατάκες που έχουν ειπωθεί : Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι έχει να πεί για το γκολ που δέχτηκε ο Καρκαμάνης στο 90' χάνοντας τη μπάλα μέσα απ'τα χέρια του, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης "Τίγρης" Μελισσανίδης απάντησε : "Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου"...

Η κακή απόδοση του τερματοφύλακα του Ηρακλή Χρήστου Καρκαμάνη προκάλεσε έντονο θόρυβο που είχε ως συνέπεια τη λύση της συνεργασίας του με τον Ηρακλή, καθώς δημοσιεύματα στον Τύπο με υπονοούμενα για μειωμένη απόδοση ποδοσφαιριστών του Ηρακλή και σχόλια του τύπου "έδρασε ο Μελισσανίδης".

Το καλύτερο της υπόθεσης ήρθε την επόμενη σεζόν : Η ΑΕΚ παλεύει να "ξορκίσει" το φάντασμα του Μπάγεβιτς και προσλαμβάνει τον "άσπονδο φίλο" του, τον Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς. Ο Τουμπάκοβιτς καταφέρνει να τσακωθεί με όλους : δικούς του παίκτες, παράγοντες, οπαδούς, γυμναστές και λίγο πριν απολυθεί, ρίχνει στους παίκτες του το αμίμητο "Ξέρω πως βγήκατε πέρυσι στο Champions League"...

23/05/1999 : Λίγες μέρες μετά την "ομορφιά του ποδοσφαίρου", η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Ξάνθη στην Αθήνα. Με το σκορ στο 1-1 και την ΑΕΚ γεμάτη άγχος, καθώς βρισκόμαστε στην προτελευταία αγωνιστική καθώς χρειάζεται τρείς βαθμούς για να πάρει τη 2η θέση (και την τελευταία αγωνιστική θα την υποδεχόταν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός), έρχεται ο διαιτητής Ποντίκης να δώσει τη λύση : 64ο λεπτό και ο Σαβέβσκι κάνει μια βουτιά ανάμεσα στους Νικολάου, Ζωγραφάκη και Αντωνίου και παίρνει το μουσαντένιο πέναλτι. Η ΑΕΚ κέρδισε 2-1 με την εύστοχη εκτέλεση του Ατματσίδη και κατέκτησε μαθηματικά τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

10/01/2001 : ΑΕΚ - Ολυμπιακός για το κύπελλο Ελλάδας. Ο (ποδοσφαιριστής τότε) Ντέμης Νικολαΐδης, κατά την προσφιλή του συνήθεια, πιθηκίζει και μπινελικώνει το διαιτητή Ποντίκη για να αποβληθεί και να αρχίσει το τρελό γλέντι στη Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί 1-0, ο Νινιάδης ισοφαρίζει σε 1-1 και το γήπεδο αρχίζει να κατηφορίζει προς την εστία του Ατματζίδη. Τη λύση δίνει ο - τότε - διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, Πέτρος Στάθης. "Σαλτάρει" στο γήπεδο, πάει στον πάγκο της ΑΕΚ και ψιθυρίζει κάτι στον συγχωρεμένο Γιάννη Παθιακάκη. Μόλις το είπε, "κάτι" είπε και ο Παθιακάκης στον Βάιο Καραγιάννη, κοντά στη γραμμή του άουτ. Και ως διά μαγείας, όλοι - από το γήπεδο και από την τηλεόραση - έγιναν μάρτυρες των πιο γρήγορων "τραυματισμών" που συνέβησαν ποτέ σε παιγνίδι του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι παίκτες της ΑΕΚ ξάπλωσαν κάτω σα τα... μοσχάρια και ο διαιτητής Ποντίκης διέκοψε τον αγώνα.

11/01/2001 : Την επόμενη του αγώνα που γέννησε το σύνθημα "πέστε κάτω, οε οε οε", ο Στάθης ισχυρίστηκε πως πήγε στον πάγκο της ΑΕΚ και είπε στον συγχωρεμένο Γιάννη Παθιακάκη να φωνάξει τους αναπληρωματικούς που έκαναν ζέσταμα μπροστά στη σκεπαστή, να φύγουν από εκεί γιατί κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα (απ'τους οπαδούς της... ΑΕΚ;). Στις 12/01/2001, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 107,4 ο Στέλιος Μανωλάς "τα έχωσε" στο Στάθη αλλά "κάρφωσε" και το... Μελισσανίδη! "Αν τα έχει πει αυτά ο Στάθης (εννοεί αν έχει δώσει εντολή να κάνουν τους "τραυματίες") είναι εγκληματίας, πρέπει από σήμερα να φύγει από την ΑΕΚ, να εξαφανιστεί, διότι είναι επικίνδυνος και είναι λυπηρό για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να τους λένε παράγοντες τι να κάνουν. Γιατί αν εμένα μου έλεγε κάτι τέτοιο ο Στάθης, θα τον πλάκωνα στις κλοτσιές. Θα τον πετούσα έξω, όπως έχω κάνει στο παρελθόν, όταν έσβησε τα φώτα ο Μελισσανίδης, που πήγα να φύγω από το γήπεδο!"

30/01/2002 : ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στον 1ο μεταξύ τους αγώνα στα πλαίσια του κυπέλλου Ελλάδας. Η ΑΕΚ έχει προηγηθεί με 1-0 και το ματς της "πηγαίνει" καλά. Ο ΠΑΟΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς όμως έχει αρχίσει να ανεβαίνει και να πιέζει τη γηπεδούχο. Σε μια φάση, ο Νίκος Φρούσσος μπαίνει στην περιοχή του Χιώτη, ανατρέπεται καθαρά απ'τον γκολκίπερ της ΑΕΚ και σε μια φάση που είναι πέναλτι και αποβολή, ο διαιτητής Παπαδάκος - με τη συνδρομή του επόπτη, Σουλιμά - , δίνει... οφσάϊντ του Φρούσσου. Πέραν αυτού, ο Παπαδάκος είχε μια καλή διαιτησία στο πρώτο ημίχρονο και μπορεί να πεί κανείς πως "πήγαινε καλά" το παιχνίδι. Ξεκινάει το 2ο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ καταφέρνει τελικά να ισοφαρίσει στο 49' και απο εκεί και πέρα το ματς έγινε... τσίρκο : Ο Παπαδάκος σφύριξε 21 φάουλ (!) έξω απ'την περιοχή του ΠΑΟΚ και έκλεισε τον ΠΑΟΚ στα καρέ του, μέχρι να πετύχει η ΑΕΚ το νικητήριο γκολ. Σε τι οφείλεται όμως η ξαφνική αλλαγή... διάθεσης του Παπαδάκου; Θαυμάστε...

18/09/2002 : Βελγική εφημερίδα φιλοξενεί τις... αναμνήσεις Βέλγου επόπτη που είχε παίξει την ΑΕΚ το 1994 στη Ν. Φιλαδέλφεια, στο προτελευταίο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Σάλτσμπουργκ. "Στο ημίχρονο κι ενώ η ΑΕΚ έχανε με 1-2, ήρθε στα αποδυτήρια κάποιος και κατακόκκινος από το θυμό του μας απείλησε ότι αν είχε περίστροφο θα μας σκότωνε! Φώναζε για ένα πέναλτι", δήλωσε ο Πιέρ Μάνερτς, βοηθός του ρέφερι Γκέταλς σ' εκείνο το παιχνίδι. Και πρόσθεσε: "Αργότερα μάθαμε ότι ήταν ο πρόεδρος της ΑΕΚ!". Την προεδρική καρέκλα μοιράζονταν τότε Μελισσανίδης και Καρράς. Και οι δύο "πρόεδροι" ήταν, αλλά ο Βέλγος δεν διευκρινίζει ποιος πήγε να ρίξει πιστολιές...

06/03/2003 : Ο Ντέμης Νικολαΐδης, πρίν γίνει πρόεδρος, διεκδικούσε ανέκαθεν τον τίτλο του λαοπρόβλητου ηγέτη της ΑΕΚ και ως εκ τούτου δικαιούται, αντί άλλης συνεισφοράς, να διαμαρτύρεται στους διαιτητές, όπως έκανε επανειλημμένως στο ΑΕΚ-Πανιώνιος για το κύπελλο Ελλάδος, όπως έκανε όταν ο διαιτητής Νίκος Αγγελάκης τόλμησε να τον τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα. Ύστερα βέβαια ο Αγγελάκης ξέχασε να τον αποβάλει για την αντιαθλητική σκαριά στον Ερόλ Μπουλούτ.

Με την ίδια ευκολία που ο διαιτητής Μπισογιάννης την περασμένη Κυριακή είχε ξεχάσει να κατακυρώσει το 2-2 του ΟΦΗ επί της σπαρασσόμενης ΑΕΚ, ανακαλύπτοντας φάουλ.

14/03/2004 : Σε ένα παιχνίδι άναρχο που φαινόταν από... χιλιόμετρα πως θα κριθεί σε μία και μοναδική φάση, ο Βασίλης Τσάρτας έκανε την ασίστ στο 85' στο Βασίλη (Τσου Ρε) Λάκη να σκοράρει. Εκείνος δεν την πέταξε στα σκουπίδια και η ΑΕΚ έβγαλε βρέθηκε 5 λεπτά πριν τη λήξη να προηγείται με 0-1 μέσα στη Ριζούπολη. Ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά να ισοφαρίσει και στο 94' ο Κατσουράνης σπρώχνει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ τον Τζιοβάνι με τα χέρια. Ο Βραζιλιάνος έπεσε στο χορτάρι και ο διαιτητής Κασναφέρης υπέδειξε πέναλτι. Οι ΑΕΚτζήδες διαμαρτύρονται και ο Κασναφέρης... αλλάζει το σφύριγμά του ως νέος Κυφωνίδης και υποδεικνύει... άουτ (!!!) έπειτα από σύσκεψη με τον πρώτο βοηθό Δάλλα και τον τέταρτο διαιτητή Μποροβήλο. Με την ήττα αυτή Ο Ολυμπιακός έπεσε στη 2η θέση και έπρεπε να παίξει "τα ρέστα του" στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα...

2007-2008 : Όσο για τα φετινά τους κολπάκια τα λέμε αναλυτικά εδώ.

ΑΕΚ 44

Και για να μη ξεχνιόμαστε... Η τελευταία ομάδα στα... Βαλκάνια που δικαιούται να ομιλεί για... χαρτιά, είναι η "AEK 44".

Το άρθρο 44 του νόμου 1892/90 δημιουργήθηκε για να ενταχθούν στην... "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" οι προβληματικές επιχειρήσεις. Tι λέει, όμως, το περίφημο αυτό άρθρο 44; Λέει, απλώς, ότι όταν μια εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, τέτοια ώστε να απειλείται η επιβίωσή της, οι συμφωνίες πιστωτών και επιχείρησης που ρυθμίζουν ή περιορίζουν χρέη της δεσμεύουν και τους μη συμβεβλημένους πιστωτές (το Δημόσιο, τις τράπεζες, προμηθευτές κ.λπ.), εφόσον οι συμβεβλημένοι πιστωτές εκπροσωπούν το 60% του συνόλου των απαιτήσεων και συναινεί η πλειοψηφία των μετόχων. H συμφωνία πιστωτών και επιχείρησης οφείλει να επικυρωθεί από το αρμόδιο Eφετείο, το οποίο καλείται αποκλειστικά και μόνο να διαπιστώσει, σε ασφυκτικά μάλιστα, για την ελληνική δραστηριακή πραγματικότητα, χρονικά
περιθώρια, εάν συντρέχουν ή δεν συντρέχουν συγκεκριμένες και, κατά το μάλλον ή ήττον, ανεπίδεκτες ερμηνείες, αντικειμενικές προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 44 ν. 1892/90.

Μάϊος 2004. Υφυπουργός Αθλητισμού έχει αναλάβει ο Γιώργος Ορφανός. Η ΑΕΚ, πρωτοστατούντος του... σωτήρα Θεμιστοκλή "Ντέμη" Βανδή-Νικολαΐδη, που ηγείται "ομάδας επενδυτών", αναλαμβάνει τις τύχες της υπερχρεωμένης ΠΑΕ ΑΕΚ. Η ΑΕΚ χρωστούσε στο δημόσιο 90,5 εκατ. ευρώ, στη Netmed 48,8 εκατ. ευρώ, στην ENIC 13,5 εκατ. ευρώ, σε παίκτες 10 εκατ. ευρώ και άλλα 8 εκατ. ευρώ σε τρίτους. Σύνολο; 170,8 εκατομμύρια ευρώ... Το θέλετε και σε δραχμούλες; 58.200.100.000 δρχ. ΠΕΝΗΝΤΑ ΟΚΤΩ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ και ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ. Ο μέγας πρόεδρος Ντέμης απειλεί : "Αν δεν υπαχθεί η ΑΕΚ στο άρθρο 44, η μόνη λύση για να την εξυγιάνουμε είναι να κυρήξουμε πτώχευση και να τη ρίξουμε στο περιφερειακό πρωτάθλημα". Εν ολίγοις, "ή μας βάζετε στο άρθρο και σας δίνουμε τα... ψιλά, ή την πτωχεύουμε την ΑΕΚάρα και θα πάρετε τα @@ μας"...

Φυσικά, στο ενδιάμεσο, υπήρχε ο σκόπελος της συμφωνίας με τους νυν και πρώην παίκτες για αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους και των οφειλών τους. Άλλοι μεταπείσθηκαν με το καλό (Λάκης), άλλοι "χώρισαν" φιλικά (Ζαγοράκης), άλλοι όμως δε πείθονταν με τίποτα (Τσάρτας) και έπρεπε να κάνουν επισκέψεις οι... original-ίστες, που έβλεπαν το εγχείρημα του μεγάλου τους προέδρου να κινδυνεύει απ'τους κακούς ποδοσφαιριστές που διεκδικούσαν στην τελική τα δεδουλευμένα τους. Χαρακτηριστικές οι αναφορές του τύπου για τις κινήσεις του υποψήφιου - τότε - προέδρου Ντέμη :

"Το μπαλάκι στους παίκτες της ΑΕΚ ρίχνει τώρα ο Νικολαΐδης

Εκβιάζει ο Ντέμης
Του ΓΙΑΝΝΗ ΞΕΝΑΚΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Εκβιάζει τους τέως συμπαίκτες του στην ΑΕΚ -μερικοί εκ των οποίων είναι και νυν συμπαίκτες του στην Εθνική και στο EURO σ' έναν μήνα- ο Ντέμης Νικολαΐδης για να περάσει η ΠΑΕ στα χέρια του.

Ο 31χρονος διεθνής επιθετικός, που μέσα σε 7 χρόνια εισέπραξε περί τα 2 δισ. δρχ. από τα ταμεία της ΑΕΚ, ρίχνει το μπαλάκι στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, από τους οποίους ζητάει να αποδεχθούν τις προτάσεις του για τα οφειλόμενα αλλά και για το ύψος των νέων αποδοχών τους. «Προτείνουμε αυτά που θα μπορούμε να υλοποιήσουμε, εφόσον βεβαίως εξασφαλίσουμε το τραπεζικό δάνειο ύψους 6 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο είναι και εφικτό και αναγκαίο για να συμπληρώσουμε τα κεφάλαιά μας», αναφέρει σε χθεσινή μακροσκελή ανακοίνωση ο Νικολαΐδης, που ουσιαστικά κάνει βήμα προς τα πίσω καθώς αποδεικνύεται ότι είναι ανέτοιμος να «κολυμπήσει στα βαθιά» και να δώσει λύση στα προβλήματα της ΑΕΚ.

Εξαρτάται
Το επιχειρηματικό του σχέδιο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, εξαρτάται από το αν οι τέως συμπαίκτες του αποδεχθούν τις προτάσεις του. Ουσιαστικά, τους ζητάει να χάσουν χρήματα για να σώσει την ΑΕΚ! «Δεν πρόκειται για προσπάθειά μας να τους "ρίξουμε", ούτε πολύ περισσότερο να τους εκβιάσουμε. Μάλιστα, δεν θέλουμε καν να ξέρουμε ποιοι ποδοσφαιριστές τυχόν δεν θα αποδεχθούν τις προτάσεις μας και θα ζητήσουμε από τους αρχηγούς της ομάδας να μας ενημερώσουν μόνο για το αν οι προτάσεις μας έγιναν όλες αποδεκτές ή όχι. Θέλουμε όμως να κάνουμε σαφές ότι αν οι προτάσεις μας δεν τύχουν συνολικής αποδοχής από τους ποδοσφαιριστές, το επιχειρηματικό μας σχέδιο δεν θα είναι υλοποιήσιμο».

Είναι ξεκάθαρο πως αν έστω ένας ποδοσφαιριστής θέσει βέτο και αποφασίσει ότι δεν πρέπει να χαρίσει ούτε ένα ευρώ στην ΑΕΚ, τότε ο Νικολαΐδης θα πάψει να οραματίζεται σχέδια και λύσεις για τη σωτηρία της ΑΕΚ και κατ' επέκταση δεν θα τον χάσει τόσο νωρίς το ποδόσφαιρο. Τώρα, γιατί θα κάνει αυτή την «ηρωική έξοδο» και αφήσει την ΑΕΚ στα κρύα του λουτρού, αν για παράδειγμα ο Καψής ή ο Τσιάρτας δεν δεχτούν να χάσουν χρήματα, είναι κάτι που μόνον ο ίδιος και οι συνεργάτες του γνωρίζουν. Δεν μπορεί, άραγε, να επενδύσει σε μία ΑΕΚ χωρίς την παρουσία παικτών που δεν θα αποδεχθούν τις προτάσεις του και θα αναζητήσουν αλλού την τύχη τους;

Ανεπάρκεια
Τουλάχιστον μήνες η ENIC, η NetMed και ο Στάθης ήταν στο στόχαστρο επειδή δεν έδιναν την ΑΕΚ στον Νικολαΐδη με τους δικούς του όρους. Τώρα που του τα δίνουν όλα και του προσφέρουν το επόμενο διήμερο το 38% των μετοχών με 680.000 ευρώ, αποκαλύπτεται η ανεπάρκεια της «σωτήριας λύσης Νικολαΐδη». Είναι παντελώς ανέτοιμος να κουμαντάρει και να σώσει την ΑΕΚ, αν κρίνουμε από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Ο Νικολαΐδης μέσα σε 1.057 λέξεις:

*Ομολογεί ότι «δυστυχώς» δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη το δάνειο ύψους 6 εκατ. ευρώ, «το οποίο είναι απαραίτητο για την υλοποίηση του επιχειρηματικού μας σχεδίου για την ΠΑΕ ΑΕΚ».

*Αναγνωρίζει ότι «για λόγους απολύτως αντικειμενικούς δεν κατέστη δυνατό να μας δοθεί από τη NetMed αυτή η εγγύηση (σ.σ. του συμβολαίου για το δάνειο) και παράλληλα ευχαριστεί (!) δημόσια τη NetMed για τη διάθεσή της να βοηθήσει με νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο αλλά και με τη μεταβίβαση του ποσοστού των μετοχών της (15%) ουσιαστικά με μηδενικό αντίτιμο.

*Αποκαλύπτει ότι «στις 7 Μαΐου η ENIC έδωσε προθεσμία μίας εβδομάδας για την εξασφάλιση του τραπεζικού δανείου, ενημερώνοντάς μας ότι σε διαφορετική περίπτωση εκείνη θα ξεκινούσε την αναζήτηση άλλου ενδιαφερομένου για την ΠΑΕ ΑΕΚ».

*Προσθέτει ότι στις 9 Μαΐου απάντησε εγγράφως στην ENIC ότι είναι απίθανο να εξασφαλίσει το δάνειο μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και την ενημέρωσε ότι είναι ελεύθερη να ψάξει άλλον ενδιαφερόμενο!!

*Ευελπιστεί ότι ο κύριος μέτοχος (δηλαδή η ENIC) θα καλύψει το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου (680.000 ευρώ). Και αν δεν τα βάλει η ENIC; Ο Νικολαΐδης το λέει ξεκάθαρα: «Αν δεν συμβεί αυτό, με χαρά θα δούμε κάποιον ενδιαφερόμενο, σοβαρό και έντιμο επενδυτή να καλύπτει το συγκεκριμένο ποσό, εγγυώμενος συγχρόνως τη σωτηρία της ΑΕΚ...».

Ρίσκο
Τονίζει ξεκάθαρα ότι αν δεν βάλει αυτά τα χρήματα η ENIC ή κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος, τότε θα πάρουν ο ίδιος και οι συνεργάτες του «ένα επιπλέον ρίσκο και να καλύψουμε την ερχόμενη Τρίτη το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε η ΑΕΚ να μη χάσει τη συμμετοχή της στο Κύπελλο UEFA. Αυτό όμως θα το κάνουμε μόνο αν υπάρχει η προοπτική επιτυχίας του επιχειρηματικού μας σχεδίου».

*Θέτει όμως βασική προϋπόθεση για να βάλει αυτά τα χρήματα να αποδεχτούν οι παίκτες τις προτάσεις του, αλλιώς δεν θα είναι υλοποιήσιμο το επιχειρηματικό του σχέδιο.

*Χαρακτηρίζει τους παίκτες «άμεσα θιγόμενους» και «βασικούς πιστωτές» και φτάνει στο σημείο να κάνει την εξής εξωφρενική πρόταση: αν αποκτήσει τώρα τις μετοχές, θα είναι διατεθειμένος, και μέχρι να εξασφαλίσει το δάνειο, να τις μεταβιβάσει σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της ΑΕΚ και μάλιστα κάποιον που θα εγκρίνουν οι ίδιοι οι παίκτες!!"

Ο Βασίλης Τσάρτας, κάποια στιγμή άνοιξε το στόμα του και ξεσπάθωσε κατά του πρώην συμπαίκτη του :

"Ο Νικολαΐδης είναι ο ηθικός αυτουργός των επεισοδίων που έγιναν στους Θρακομακεδόνες από οπαδούς σε βάρος των παικτών της ΑΕΚ. Δεν μας προφύλαξε, ενώ ήξερε τι γινόταν. Επρεπε να μας πάρει τηλέφωνο και να μας πει να μην πάμε στην προπόνηση. Ο Νικολαΐδης ως παίκτης έκανε δημόσιες σχέσεις με τους οργανωμένους και πουλούσε οπαδιλίκι όταν εγώ έδινα τον καλύτερο εαυτό μου μέσα στο γήπεδο. Ο Νικολαΐδης σας έχει πουλήσει, σε όλους, το παραμύθι πως είναι μπροστάρης κατά της βίας. Δεν υπάρχει αυτό... Ο Νικολαΐδης μια ζωή ήταν αχάριστος και παρτάκιας. Οταν σε όλους τους παίκτες η ΑΕΚ χρωστούσε λεφτά αυτός ήταν πάντα ο μοναδικός πληρωμένος. Και όταν τελείωνε το συμβόλαιό του φρόντισε να εγκαταλείψει και να πάει στην Ατλέτικο... "Κανένας Νικολαΐδης δεν έβαλε την ΑΕΚ στο άρθρο 44. Επιτρέψτε μου να έχω τη γνώμη μου. Αυτό ήταν επίτευγμα άλλων... Ο Νικολαΐδης πολλά από αυτά που είπε όταν ανέλαβε πρόεδρος ή δεν τα έκανε ή έκανε τα ακριβώς αντίθετα. Κοροϊδεύει τον κόσμο της ΑΕΚ και κυρίως με το θέμα του γηπέδου. Πρώτα έλεγε να γίνει στη Φιλαδέλφεια και τώρα στον ΟΔΔΥ, που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει. Μόνο αν έρθουν όλα τούμπα. Για να μη φτάσουμε στα τελευταία, με το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που φαίνεται να μην έχει πληρώσει την Εφορία... Μην αναγάγουν τον Νικολαΐδη ως σημαία της ΑΕΚ. Δεν κέρδισε ένα πρωτάθλημα. Η ιστορία της ΑΕΚ είναι ο Μανωλάς, είναι ο Παπαϊωάννου, που δεν γίνεται να μην πηγαίνει πλέον στο γήπεδο... Υπάρχουν τέσσερις-πέντε ψευτο-δημοσιογραφίσκοι που παρουσιάζουν μια τελείως διαφορετική εικόνα από την πραγματική του Νικολαΐδη. Ο Νικολαΐδης σαν παίκτης ήταν καλός, αλλά επέλεγε τα παιχνίδια που έπαιζε".

Η κούρσα για την υπαγωγή της ΑΕΚ στο άρθρο 44 κάποια στιγμή έλαβε τέλος, καθώς δύο φορές απερρίφθη η αίτηση της ΑΕΚ. Όμως, ο Πέτρος "πέστε κάτω οε οε οε" Στάθης, κατέθεσε τη σωτήρια αίτηση τριτανακοπής κατά της δεύτερης απορριπτικής δικαστικής απόφασης. Στις 18/11 το Εφετείο Αθηνών απέρριψε με την υπ’ αριθμό 1208/23.02.06 απόφασή του, την τριτανακοπή της ΕΝΙC κατά της συμφωνίας πιστωτών και ΠΑΕ ΑΕΚ κατ’ άρθρο 44 Ν.1892/1990, κρίνοντας κάποιους από τους ισχυρισμούς της ΕΝΙC μη νόμιμους, άλλους αβάσιμους και άλλους καταχρηστικούς και έκανε δεκτή την αίτησή της ΑΕΚ για υπαγωγή στο άρθρο 44, ανοίγοντας τον δρόμο για την οικονομική της "εξυγίανση", εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου που στην τελική δεν είναι και ΑΕΚ...

Το 50% του χρέους της ΑΕΚ αφορούσε χρέη προς το Δημόσιο. Τα χρέη στο κράτος και στο ΙΚΑ δημιουργήθηκαν παρακρατήσεις χρημάτων που δεν έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους (π.χ. ο ΦΠΑ των εισητηρίων, των μεταγραφών), καθώς και από παρακράτηση του ΦΜΥ και των εισφορών του ΙΚΑ. Ο νομικός σύμβουλος του κράτους που εδρεύει για τέτοια θέματα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, και τον πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος για να υπερασπίζεται - υποτίθεται - τα συμφέροντα του, δεν παρέστη (!) στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί το χρέος των 90,5 εκ. ευρώ της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το Δημόσιο. Έτσι η ΑΕΚ καθάρισε αυτομάτως με 23 εκ. ευρώ., λαμβάνοντας μια... έκπτωση της τάξης του 83,56% !!! Αρκεί κανείς να σκεφτεί, οτι το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ έκλεισε τη σεζόν με κέρδη 2,6 εκατομμύρια ευρώ...

Και επειδή σε αυτό το σημείο πολλοί θα θυμηθούν τον... Κοσκωτά και το χρέος του Ολυμπιακού, ας ρίξουν πρώτα μια ματιά εδώ πριν μιλήσουν.

ΑΕΚ 44 => ΑΕΚ... 99
Περιέγραψα παραπάνω πως η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει για πολλοστή φορά το φιλί της ζωής με την εισαγωγή της στο άρθρο 44. Υπήρξε συσπείρωση του κόσμου γύρω από την ομάδα, που στήριξε και με το παραπάνω το εγχείρημα Νικολαΐδη κυρίως με τη συμμετοχή στα εισιτήρια διαρκείας. Ο Ντεμάκος απολαμβάνοντας το "απυρόβλητο" και έχοντας πλέον τον τουπέ που απαιτείται να έχει ένας πρόεδρος, πολύ γρήγορα αποφασίζει να μεταλλάξει το πλάνο "ελαχιστοποίηση εξόδων, αξιοποίηση νέων ταλέντων, χτίσιμο νεανικής ομάδας με σκοπό να χτυπήσει πρωτάθλημα στα επόμενα χρόνια". "Χωρίζει" με τον φίλο του, Φερνάντο Σάντος και φέρνει για τον πάγκο της ΑΕΚ τον Λορένθο Σέρα Φερέρ, που είχε διατελέσει προπονητής και στην Μπαρτσελόνα, προσφέροντας του ένα μυθικό ποσόν (3.000.000 ευρώ το χρόνο) και αδιανόητο για το βαλάντιο της ΑΕΚ που προσπαθούσε να ορθοποδήσει.

Η κακοδιαχείριση των οικονομικών και οι μεταγραφικές ταρζανιές συνεχίστηκαν. Το καλοκαίρι του 2007 η ΑΕΚ δίνει 1.000.000 μισθό στον Ριβάλντο που ήθελε "να εκδικηθεί τον Κόκκαλη". Ο Ολυμπιακός πήρε το νταμπλ και το 2007-2008, ο Ριβάλντο την έκανε για το... Καζακστάν και κάποια στιγμή ο Δον Κιχώτης του πάγκου, ο Φερέρ, απολύθηκε. Και πήρε μια αποζημίωση τέτοια (λόγω του κλειστού συμβολαίου που του'χε κάνει ο Νικολαΐδης) που εγκατέλειψε την προπονητική και έγινε... πρόεδρος στη Μαγιόρκα.

Κάποια στιγμή, όταν το αλάθητο του Πάπα είχε παρέλθει, ο Ντεμάκος την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, αφήνοντας τους μετόχους που αυτός είχε μαζέψει να βγάλουν το φίδι απ'την τρύπα. Ένας ένας άρχισαν να πηδάνε από το καράβι. Το αποτέλεσμα; Τον Μάιο του 2012, η ΑΕΚ δεν καταφέρνει να πάρει αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει μεταγραφές και ανανεώσεις. Επίσης, έχασε τη θέση της στο Europa League από τον Αστέρα Τρίπολης, αφού δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για την αδειοδότηση της UEFA.

... και έχει συνέχεια : Από την εφορία, έρχεται εξώδικο που λέει οτι η ΑΕΚ δεν έχει πληρώσει κάποιες δόσεις της αποπληρωμής για το άρθρο 44. Δεν ασχολείται κανείς και η ΦΑΕ Αθηνών θα ζητήσει και θα επιτύχει την κατάσχεση των μελλοντικών εσόδων της Ένωσης από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το ποσό των 13,5 εκ. ευρώ. Αυτό βέβαια δεν εξοφλεί την οφειλή της ΑΕΚ, η οποία ανέρχεται σε ένα ποσό της τάξης των 23 εκατομμυρίων ευρώ - τους λείπουν δηλαδή άλλα 10 εκ. εκτός των ήδη δεσμευμένων, τα οποία δεν έχουν φυσικά ούτε σε λεφτά από Monopoly. Ο διατελών χρέη προέδρου, Ανδρέας Δημητρέλος, προχώρησε σε μια ριζοσπαστική αίτηση - απαίτηση μάλιστα : "Να επιμηκυνθούν οι δόσεις της αποπληρωμής από 28 σε... 98, ώστε να μειωθεί δραστικά το μηνιαίο ποσό που θα πρέπει να καταβάλει η ΠΑΕ απέναντι στο Δημόσιο".

Το σκεπτικό είναι πραγματικά ασύλληπτο : Για την προγραμματισμένη το 2014 εξόφληση σε 28 δόσεις, η ΑΕΚ θα έπρεπε να καταβάλλει ένα ποσό της τάξης των 700.000 περίπου ευρώ το μήνα, τη στιγμή που δεν έχουν καλά καλά να δώσουν 300.000 στον καλύτερο τους παίκτη, τον Βάργκας, για να τον κρατήσουν. Επειδή λοιπόν λένε πως κάτι τέτοιο είναι πρακτικώς αδύνατον, η ΑΕΚ που θέλει να είναι συνεπής και να αποπληρώσει το χρέος της, θα πρέπει να διευκολυνθεί με μια μικρούλα επιμήκυνση... 70 επιπλέον δόσεων. Με την απαραίτητη συμπλήρωση "για να πάρει και το κράτος τα χρήματα που του οφείλει η ΑΕΚ".

Η πραγματικότητα όμως, είναι σκληρή και την αποτύπωσε γλαφυρά ο προϊστάμενος της ΦΑΕ Αθηνών σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "GOALnews" στις 27/05/2012 : "Η οικονομική ασυνέπεια της ΑΕΚ δεν έχει προηγούμενο. Είχαμε όλη την καλή διάθεση να είμαστε επιεικείς με την ΠΑΕ ωστόσο δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Οι οφειλές είναι τεράστιες, η ασυνέπεια στις πληρωμές ακόμα μεγαλύτερη και όπως οφείλουμε, βάσει νόμων, έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διάρρηξης του άρθρου 44. Το εξώδικο στην ΠΑΕ έχει σταλεί, το υπουργείο έχει ενημερωθεί και αν μέχρι τα τέλη Ιουνίου η ΑΕΚ δεν καταβάλει τη δόση 1,235 εκ. ευρώ, θα επανέλθει στην ομάδα το χρέος των 134 εκ. ευρώ που είχε πριν από την εξασφάλιση της ευνοϊκής ρύθμισης. Τόσο ο κ. Δημητρέλος όσο και ο κ. Νικολαΐδης έχουν ενημερωθεί γι αυτό. Έχουμε συζητήσει τόσες φορές, αλλά δεν υπάρχει συνέχεια λόγων και πράξεων. Θεωρήσαμε τα εισιτήρια για τους αγώνες των πλέι οφ για να τους βοηθήσουμε με το σκεπτικό να φέρουν λεφτά. Δεν έφεραν όμως τίποτα. Η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται. Τους δώσαμε τη δυνατότητα να πληρώσουν και δόσεις των υπολοίπων χρεών και πάλι υπήρχε καθυστέρηση. Πέρα από τις οφειλές των δόσεων του 44, στην εταιρεία έχουν προστεθεί και άλλες δόσεις από ρυθμισμένες οφειλές που ανέρχονται περί τα 60 εκ. ευρώ. Και σε αυτές όμως παρατηρείται καθυστέρηση. Γι αυτό και το Δημόσιο, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, προχώρησε σε κατάσχεση εις χείρας τρίτου. Σε μία προσπάθεια δηλαδή να πειστεί πως μπορεί να διασφαλίσει τα οφειλόμενα προς αυτό χρήματα δέσμευσε απτά και όχι προσδοκώμενα έσοδα της ΠΑΕ, όπως τα έσοδα της ΠΑΕ από τη Superleague και τον ΟΠΑΠ".Είναι προφανές πως το τέλος για την ΑΕΚ έρχεται με γοργά βήματα...

Επίλογος
Επειδή εσχάτως οι αδικημένοι ΑΕΚτζήδες έχουν βγάλει γλώσσα και ξεχνάνε εύκολα, τους κάνουμε μια φωτογραφική... αφιέρωση. Με όλη του την αγάπη, ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος αφιερώνει στη μεταλλαγμένη κότα :



ΕΜΠΡΟΣ ΚΟΤΑ ΔΙΚΕΦΑΛΗ...


53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Telika oi gavroi exoun polla koina me tous "MAKEDONES apogonous tou Alexandrou" apo ta skopia. Den kseroun istoria kai tin grafoun monoi tous opos volevei. OUST re ypallilakia tou kokkali. Allo ena petsino... einai mathimenos o kolos sas sto petsi...

Unknown είπε...

Έχετε πλάκα. Δε ξέρουμε ιστορία, αλλά φαίνεται πως και οι εφημερίδες δε ξέρουν για να... δημοσιεύουν ότι τους δίνουμε.

ΥΓ. Λα λα λα... ΠΟΥ-ΤΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

oi "egkires" efimerides pou "grafoun" tin istoria sas mono eseis den exete katalavei oti den einai oute gia xesimo sto ipaithro. Pantos, exete kalo sindikato, oi ipalliloi pistevoun oti tous grafoun oi arxi-ipalliloi. OUST ksana re kakomoirideeeeeees.
IQ radikiou me vatheia gnosi gavroistorias (vasiko proson sto CV pros to afentiko).

Ανώνυμος είπε...

μάγκα μου τελικά με τα όσα αναφέρεις επιβεβαιώνεις τον ισχυρισμό μου πως οι γαύροι δεν είναι απόγονοι του 6ου αμερικλάνικου στόλου που κατέπλευσε ένα φεγγάρι στον πειραιά και σας γάμησε τις μάνες και τις αδελφές αλλά είστε απευθείας απόγονοι του στόλου του Ιμπαήμ πασά που είχε καταπλεύσει στο λιμένα του πειραιά καμιά 150 χρόνια πιο πίσω στο χρόνο!
βέβαια τότε τα στρατεύματα του Ιμπραήμ δεν αρκέστηκαν στο να γαμήσουν και να ασκήσουν το οθωμανικό δίκαιο μόνο στις μανάδες τις γιαγιάδες και τις αδελφές σας αλλά και σε κάθε άρενα!
εξού και πας γαύρος ντιγκιντάγκας!
τουρκαλβανέ με σύγχυση στις καταβολές και την προέλευση σου ...καλή η προσπάθεια σου!
θέλεις δουλειά πολύ όμως καθώς δεν έχεις φτάσει ακόμα σε επίπεδα τα οποία να είναι ικανά ώστε να σου απαντήσω από εδώ άμμεσα!
επιφυλάσομαι να σου αποστείλω το ειδικό αφιέρωμα για τον δαφνοστεφανομένο ξεκωλιάρη!
μέχρι τότε χαιρετήματα σε κάθε θυλικό στο σπίτι σου!

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΠΟΝΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΓΑΜΙΟΛΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΙΤΙΣΣΕΣ, Ε; ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ ΡΕ Ο ΠΕΣΕΤΕΡΟ. ΠΟΥΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, ΕΤΣΙ ΠΟΥΤΣΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕ ΜΟΥΝΑΡΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Εσυ ρε απαράδεκτε γαύρε που μιλάς για το άρθρο 44 δεν μας εξηγείς πως έμεινες στην κατηγορία όταν με το σκάνδαλο Κοσκωτά χρωστούσες και τα σωβρακα σου αλλά το κράτος σε προστάτεψε για να μην πέσεις στην Γ Εθνική
Α και ξεχασα οι μεταλαγμενες κότες έχουν 4 μπαλλακια τα οποία ένοιωσες φέτος
Ουστ ρε γυφτοι

Unknown είπε...

Σχετικά με το χρέος, άνοιξε τα ματάκια σου και διάβασε : http://pesetero-blog.blogspot.com/2007/10/blog-post_01.html

Σχετικά με τα 4 μπαλάκια : Κερδίσατε σε ένα αγώνα και μπράβο σας. Όμως, όλα είναι δανεικά. Και μη ξεχνάς / ξεχνάτε οτι μέχρι δυό εβδομάδες πριν το ντέρμπι δε σας ενδιέφεραν ούτε... ενστάσεις, ούτε τίποτα : Χαμένο απο χέρι το είχατε. Ο ίδιος ο πινέζας έδινε συνεντεύξεις και έλεγε "είμαστε απογοητευμένοι". Ακόμα και το Ριβάλντο, που τον έχετε κάνει σημαία της επανάστασης, τον λέγατε "ξοφλημένο περιπατητή". Κάνε μια βόλτα στα forums σας και στις εφημερίδες σας και θα δείς ενδιαφέροντα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Δεκα χρόνια μετά αποπλ'ηρωσεσ
Ασε ρε φίλε για την συγκεκριμένη στιγμή της χρεωκοπίας μιλάμε< Φαντασου την υπόθεση Βαλωερ ας πουμε οπου θα επαιρνε ο Ολυμπιακός τους πόντους 10 χρονια μετά
Δεν μιλαω για άρθρα και παπαριές για γήπεδο μιλάω στην τελική, και αυτήν την συζητηση ρε γαυράκο έσυ και οι υπόλοιποι δεν την κάνετε πλέον
Γινατε ποινικολογοι και μιλατε για κανονες και αρθρα τα νουμερα ομως λενε την αληθεια
Πρωτη επιθεση πρώτη άμυνα πρώτος σκορερ< και 4 στον διορισμενο

Ανώνυμος είπε...

Α και να ,ήν ξεχναω
Μετα την τεσσqρα οι εφημεριδες και τα φορουμ σας μιλαγαν για παιχτες που πρεπει να σκισουν συμβολαια και πηγατε και στο Ρεντη για λυντσαρισμα Ο Τςολε δε επρεπε να παρει συνταξη
Ρε γαυρακο μην δινεις παραδείγματα είσαι όσο πορωμένος και τυφλός όσο και οι άλλοι οπαδοί
Κριμα νομισα ότι τα έιχες γραψει εσύ όλα αυτά στο blog αλλά μάλλον το γραφείο τυπου του Σωκράτη στα έδωσε :)

Unknown είπε...

Ασε ρε φίλε για την συγκεκριμένη στιγμή της χρεωκοπίας μιλάμε

Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας "τη συγκεκριμένη στιγμή της χρεωκοπίας"; Είναι γνωστό τοις πάσι οτι οι Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.) ανέκαθεν εξοφλούσαν τις οφειλές τους προς το δημόσιο με διακανονισμό. Άλλο όμως "διακανονισμός" και άλλο "τα 170 μύρια που χρωστάω τα κάνω... 23 και αυτά τα 23 τα κάνω με διακανονισμό". Κατανοητό ελπίζω, αυτή τη φορά...

Όσο για τις αναφορές στα forums και στα boards περί σκισίματος συμβολαίων και απόσυρσης του Τζόρτζεβιτς, δε νομίζω - και δεν έχω δεί κανέναν να ανασκευάζει ή να αναθεωρεί. Και ο Τζόρτζεβιτς πρέπει να πάει στο σπιτάκι του και αρκετοί πρέπει να σκίσουν τα συμβόλαια και αρκετοί να φάνε και τις ψιλές τους.

Υ.Γ. : Με ξεσκέπασες, ο Μώραλης είμαι και ανεβάζω μόνος μου τα θέματα που μου δίνει ο Σωκράτης :)

Ανώνυμος είπε...

Ναι τα 170 γίνανε 23 αλλά επί κάμποσα συναπτα έτη ο κος Κοσκωτας αγόαζε παίκτες με λεπτα κλεμμένα από την τσέπη του Ελληνα φορολογούμενου και πίστεψε με ήταν πολύ παραπάνω απ αυτά που γραφεις.Για την προσωπική σου ενημέρωση γαυράκο μου η ίδια ακριβώς περίπτωση στην Γαλλία έστειλε την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Marseille στην Β Εθνική μόλις 2 μήνες από την κατάκτηση του τροπαίου.Αλλά έτσι είναι, ερμηνεύεις οπαδικά ότι σε συμφέρει για να δώσεις στους ομοίους σου την συνήδειση που σίγουρα σου λείπει όπως φαίνεται και από το blog-γραφείο τύπου της ΠΑΕ που έχεις στήσει.Αυτά για τους τυφλούς που βγαινουν και μλούν για τήρηση επιτέλους των κανόνων σε αυτή την χώρα.Γυρνα το σλογκαν σου μάλλον στο να μην θυμούνται οι παλιοί και να ξεχνούν οι νεώτεροι

Ανώνυμος είπε...

Α ναι, και οι ψιλές που χρειάζονται ορισμένοι παίκτες του Ολυμπιακού δείχνουν το επίπεδο σου σαν άνθρωπο φασίστα που έχει το ξυλο σαν μόνο τρόπο διευθέτυσης των προβλημάτων του.Μήπως η λέξη τραμπούκος σου ξυπνάει κάτι μέσα σου? Αλλά το ξέχασα γαύρος δεν είσαι?

Unknown είπε...

Επειδή τα'χεις μπλέξει λίγο και γράφεις ότι σου'ρθει, να σε διαφωτίσω λίγο :

1) Κατ'αρχάς ο (απατεώνας) Κοσκωτάς δεν έκατσε ούτε χρόνο καλά καλά στον Ολυμπιακό : Μπήκε στην ομάδα τον Οκτώβρη του 1987 και βγήκε με τη σύλληψη του στις 23 Νοεμβρίου του 1988 (συνελήφθη στη Μασσαχουσέτη και φυλακίστηκε στις Η.Π.Α. έως την έκδοση του στην Ελλάδα το 1991), οπότε τα "συναπτά έτη" που λές δεν ισχύουν.

2) Η περίπτωση Μαρσέϊγ - Μπερνάρ Ταπί δεν έχει καμμία μα καμμία σχέση με την περίπτωση Κοσκωτά - Ολυμπιακού. Ο Μπερνάρ Ταπί καθαιρέθηκε από το αξίωμα του προέδρου της Μαρσέϊγ το 1994 μετά τις αποκαλύψεις (Μάϊος του 1993) για σκάνδαλο στημένων παιχνιδιών και δη δωροδοκίας ποδοσφαιριστών της Βαλενσιέν από τη Μαρσέϊγ. Το κουβάρι ξετυλίχθηκε και αποκαλύφθηκε οτι ο Ταπί είχε δωροδοκήσει τη μισή Ευρώπη. Η Μαρσέϊγ τιμωρήθηκε με απώλεια του τίτλου του 1993, με αφαίρεση του Ευρωπαϊκού και υποβιβασμό στη Β΄ κατηγορία λόγω των δωροδοκιώνς και όχι επειδή ο Ταπί είχε υπεξαιρέσει χρήματα απ'το δημόσιο.

Ο Ταπί, που λες, είχε εκλεγεί βουλευτής και Ευρωβουλευτής, αφού προηγουμένως είχε διατελέσει υπουργός στην κυβέρνηση του Πιέρ Μπερεγκοβουά. Το 1995 καταδικάστηκε για διαφθορά και επηρεασμό μαρτύρων με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πριν πείς κάτι, ψάξτο καλύτερα ;)

Υ.Γ. : Τελικά τι είμαι; Τραμπούκος ή υπάλληλος του Κόκκαλη; Με μπερδεύεις... :Ρ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μπερδεύεσαι? το ένα δεν αναιρεί το άλλο σκέψου το πάλι,έλα το ξέρω ότι μπορείς να σκεφτείς με το μυαλουδάκι σου χωρίς να σου το υπαγορεύουν >)

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορά τον Ταπί και την δωροδοκία πρέπει να ξέρεις ότι αυτή ήταν η αρχή για να βγούν στο φως όλα τα σκάνδαλα που αφορούσαν επενδύσεις και ξέπλυμα χρήματος από τις εταιρείες που είχε τότε ο Ταπί(Adidas).Αυτά τα γεγονότα οδηγούσαν την Marseille σεην πτώχευση και δια μέσω νόμου στην Γ εθνική της Γαλλίας.Το κράτος όμως θεώρησε ότι αυτό θα ισοδυναμούσε με αφανισμό της ομάδας και τελικά της επιβλήθηκε μόνο η ποινή αφαίρεσης και η πτώση μόνο μιας κατηγορίας.Το κράτος επενέβει όπως περίπου και στην περίπτωση του άρθρου 44 για την ΑΕΚ.
Η διαφορά εδώ είναι ότι εσείς ανεμίζετε αυτήν την ιστορία που αφορά μια διαφορά ΠΑΕ κράτους καιτην συγκρίνεται με μια πολύ γλοιώδη ιστορία που αφορά την ΕΠΟ γιατί τελικά τους κανόνες τις ΕΠΟ επικαλέιστε αν και η ΕΠΟ από μόνη ης δεν ξέρει τι της γίνεται στην συγκεκριμένη υπόθεση.Και όλα αυτά γιατί αγωνιστικά ξέρετε ότι δεν τον αξίζετε αυτόν τον τίτλο και αν οχι σίγουρα λιγότερο από τους άλλους 2

Unknown είπε...

"Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω". Μέσα σε λίγες αράδες έμπλεξες το άρθρο 44, την ΕΠΟ, τον Κοσκωτά, τον Ταπί... Ξέχασες να αναφέρεις πως "ο καιρός γαρ εγγύς" και πως ο Κόκκαλης θα΄ναι ο αρχηγός των Νεφελίμ στην αντεπίθεση τους για τον αφανισμό του ανθρώπινου γένους. Καλή συνέχεια...

Unknown είπε...

Και κάτι τελευταίο : Λες "Και όλα αυτά γιατί αγωνιστικά ξέρετε ότι δεν τον αξίζετε αυτόν τον τίτλο και αν οχι σίγουρα λιγότερο από τους άλλους 2.

Είσαι λάθος. Θεωρώ οτι αξίζαμε το ίδιο με τους άλλους δύο τον τίτλο για τους εξής λόγους.

1) Στο φετινό πρωτάθλημα, αν πεί η ΑΕΚ ή ο βάζελος οτι τους έσφαξε η διαιτησία προς όφελος του Ολυμπιακού, θα πέσει φωτιά να τους κάψει.

2) Έπαιξα 6 σούπερ παιχνίδια στο Champions League, ένα μέτριο προς κακό και ένα άθλιο, τη στιγμή που εσύ χειροκροτούσες την τεσσάρα απ'τη Σεβίλλη εντος και κατέβαινες για μπαρότσαρκα στο κύπελλο UEFA.

3) Έχω πάρει ήδη ένα τίτλο (Super Cup), είμαι στον τελικό του κυπέλλου έχοντας ρίξει τεσσάρα στο βάζελο με εσένα εκτός κυπέλλου απ'την Ξάνθη.

4) Τα αποτελέσματα στα ντέρμπι είναι :
Ολυμπιακός - 1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα
Παναθηναϊκός - 1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα
ΑΕΚ - 2 ήττες, 1 ισοπαλία, 1 νίκη

5) Έχω λιγότερες ήττες (3, μαζί με την Καλαμαριά) και από το βάζελο (4) και απο σένα (6).

6) Μ'έχουν τσακίσει οι τραυματισμοί και σε πολλούς αγώνες αναγκάζομαι να παίξω με Κατσικογιάννηδες και Μενδρινούς, συν το γεγονός οτι έχω τον κολλημένο Λεμονή στον πάγκο.

Μ'αυτά και μ'αυτά καταλαβαίνεις οτι έχω ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να πιστεύω οτι άξιζα το πρωτάθλημα τουλάχιστον το ίδιο με τους άλλους δύο.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον μπερδεύεσαι πάλι.
Οι αγώνες του Champions League δεν είναι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος καιεδώ μιλαμε για πρωτάθλημα ούτε καν για κύπελλο.
Οι λιγότερες ήττες σίγουρα όταν μιλάμε για μπάλα δεν μου λένε τίποτα.Οι προσθαφερέσεις σε ντερμπυ όταν ξεχνας την επαρχία μάλλον επιλεκτική μνήμη είναι.
Στο κάτω κάτω σε περίπτωση ισοβαθμίας πάλι το έπαιρνα και αυτό λεέι πολυ περισσοτερα από τις μισές σου αράδες εκτός και αν αμφισβητείς τους κανονισμούς της Super League .)
Η τεσσάρα σιγουρα δείχνει κάτι, και τελικά ρε φίλε όπως και να το μετρήσεις στο γήπεδο οι βαθμοί ειναι ΑΕΚ 68 και ΟΣΦΠ 67.

Unknown είπε...

Τους αγώνες του Champions League τους ανέφερα ως δείγμα της εικόνας που είχαν οι τρείς μεγάλοι στο γήπεδο και δε τους προσμετρώ στη βαθμολογία.

Οι προσθαφαιρέσεις σε ντέρμπι δε σου λένε τίποτα, αλλά δε ξεχνάς να προσμετρήσεις το +3 στους μεταξύ μας αγώνες.

Σε περίπτωση μεταξύ μας ισοβαθμίας ναι. Αλλά σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας το έπαιρνε ο βάζελος.

Όπως και να το μετρήσεις, η βαθμολογία είναι ΟΣΦΠ 70, ΑΕΚ 68. Οι βαθμολογίες που δείχνουν πρώτη την ΑΕΚ υπάρχουν μόνο στα πρωτοσέλιδα της "Ένωσης", του "Score" και της "Ώρας" : Τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Και σε αυτό τη σημείο θα σου κάνω μια πολύ σοβαρή ερώτηση : Έστω οτι με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες, παίρνεις εσύ τον αγώνα με την Καλαμαριά. Αποδεικνύεται απο Ευρωπαϊκό δικαστήριο οτι οι νομικοί της Καλαμαριάς και ο Δαμήλος έλεγαν παπάντζες τόσο καιρό και πως η συμμετοχή του Βάλνερ είναι αντικανονική. Κάνεις την ένσταση και 10 αγωνιστικές μετά παίρνεις το πρωτάθλημα. Το χαίρεσαι ή όχι; Αν πείς "όχι" τότε λυπάμαι αλλά λες ψέματα :)

Ανώνυμος είπε...

Οχι δεν το χαίρομαι
Μετά από 14 χρόνια θα ήθελα να γίνει αντρίκια όπως και έγινε τελικά. 'Οπως πολλοί από τους γαύρους που ξέρω δεν το χαίρονται ακόμα αν και εσύ και οι υπόλοιποι του Κόκκαλη συν του καραγκιόζη Ριβαλντο κάνουν ότι μπορούν για να αποδείξουν ότι Ο Ολυμπιακός το άξιζε.Πρέπει λίγο να το καταλάβεις έκανα 2 χοντρές (Πανιλωνια και Ηρακλή) γκέλες και τις πλήρωσα μετρητά.Εσύ έκανες μία (γιατι συγνώμη, με το τρόπο που έπαιξες δεν ήταν απλά γκέλα) και την σκαπούλαρες.Και τελικά συν της άλλης έχεις και την έπαρση του αντρίκιου νικητή.Θα έπρεπε τουλάχιστον να αναγνωρίσεις ότι το πήρες από συγκυρίες και να απαιτείς να μην ξαναγίνει αυτό παρά να γλυφεις τον Κόκκαλη.

Unknown είπε...

Α, ως προς αυτό δε διαφωνώ. Αν διαβάσεις άλλα άρθρα στο blog θα δείς οτι όλη τη σεζόν (ακόμα και την εποχή της... παντοκρατορίας του) έκραζα ανελέητα το Λεμονή και τον τρόπο που αντιμετώπιζε τα παιχνίδια. Οτι καθαρά λόγω συγκυριών το πήρα φέτος είναι γεγονός. Όμως η έπαρση του νικητή που λες προέρχεται κυρίως απ'τα καραγκιοζιλίκια του Ριβάλντο. Δε νομίζω αν δεν ακολουθούσε η αντιΟλυμπιακή υστερία από μερίδα του τύπου και του Ριβάλντο να υπήρχε αυτό το ξέσπασμα. Όμως, με ότι έγινε απ'τον αγώνα του ΟΑΚΑ και μετά, το θεωρώ φυσικό επακόλουθο.

Ανώνυμος είπε...

Το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο πως να το κάνουμε? Το άλλο παιγνίδι που παίζεται σε γραφεία και δικαστήρια μπορεί να δίνει κούπες αλλά αν δεν τις αναγνωρίζει ο αντίπαλος δεν καταλαβαίνω τη χαρά... Από ιστορία σε βλέπω μεθοδικό αλλά κουβέντα για παράγκες, κουβέντα για Μπαλλήδες και Θεολόγηδες, κουβέντα για την ευγενική χορηγία του κράτους στην λαοφιλή ομάδα σου (από μίζες Ιντρακομ και Οτε μέχρι συμβόλαια με ΕΡΤ και πουρουπουπούδες). Ψόφος στον κάθε Μελισσανίδη αλλά διπλός ψόφος στον μέγιστο των νταβατζήδων Κρόκους.

Ανώνυμος είπε...

-Το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο ...
...με κανόνες (κάτι που το ξεχνάνε μερικοί).

-Τη χρονιά που έγινε αυτό στις Σέρρες, είχε πέσει από την Γ΄Εθνική η Ηλιούπολη για ακριβώς τον ίδιο λόγο με την Αεκ, δωροδοκία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η καραμέλα περί κανόνων (μιλάμε για ανθυπολεπτομέρειες που είναι ξεφτίλα να σκεφτείς και μόνο να επωφεληθείς) έχει πολύ γέλιο, ιδιαίτερα όταν θυμάται κανείς τις δηλώσεις Κρόκους για τη Νέα Σμύρνη. Φαντάζομαι δε ότι και η παράγκα είχε τους κανόνες της...

Ανώνυμος είπε...

Aporo pos kathontai orismenoi kai syzhtane mazi sas re kitriniarides... Parte to xampari, den yparxete sto xarth. Antipalos mas einai mono o bazelos, me auton goustaroume na paleuoume, auton mono anagnorizoume os "megali omada". Mia itta apo esas isodynamei gia emas oso mia itta ap'ta Trikala, th Naousa kai ton Pieriko. Ante geia.

Ανώνυμος είπε...

Nai nai kai to xroma tis kolotripidas sou apo tin tessata kitrino einai Kafre

Ανώνυμος είπε...

Πωπω ένα πρόεδρο που έχετε χοχοχο.. Μιλάμε για ραμολιμέντο μεγάλης ολκής. Α ρε Κρόκους που ξεζούμισες το ελληνικό δημόσιο και το όποιο μυαλό είχε απομείνει στους γαύρους...

muffia είπε...

den yparxeis mwre.
phres 10 mats me poustia kai pali 3os 8a bgeis.

Ανώνυμος είπε...

Kanena allo athlima den yparxei na mazepsete to thiaso tis klapsas pali gia na timithei os "ithiki protathlitria" ? Poutsa sti balla, poutsa sto basket, de xortase to kolotripidi sas akoma ?

Ανώνυμος είπε...

i podosfairiki aek timi8ike ap ti... basketiki aek... o periodevwn 8iasos twn kata fantasian prwta8litwn auto-xeirokroteitai, kai i plaka einai oti to kanane kai sto hmixrono ta yperkoroida! Akolou8ei vraveusi tis i8ikis prwta8litrias sto imixrono tou epomenou agwna newn tou aek...kala na eiste na mas diaskedazete panta...

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΒΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΝΙΚΟΥ ΠΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΗΤΗΣ.ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΑΛΗΚΡΙΑΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΟΣ-ΚΟΛΟΓΑΒΡΟΣ,ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΠΑΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑ ΠΗΡΑΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.ΜΕΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΠΟΥ ΧΕ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΝΙΞΑΤΕ ΚΙ ΑΥΤΗ.ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΑΝΕ ΔΩΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΑ.ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΡΕ ΤΣΙΜΠΛΑ.ΤΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.ΑΥΤΑ ΡΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΑΜΟΣΠΙΤΟΥΤΟΥΓΑΒΡΟΥ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΓΙΝΑΤΑΙ ΚΥΛΟΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.ΡΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.ΦΟΡΕΣΤΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΙΓΥΡΙΣΤΕ ΚΟΤΕΣ ΚΟΤΕΣ.ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ
ΑΝΤΙΚΟΛΟΓΑΒΡΟΣ
ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

Unknown είπε...

Προς τον αγράμματο "Ανώνυμο" απο πάνω :

1) Σχετικά με το χρέος στην τράπεζα Κρήτης : Το πληρώσαμε μέχρι κεραίας και το πληρώναμε μέχρι το 2003 όπου και αποπληρώθηκε. Μπορείς να μας ενημερώσεις πως πάει η αποπληρωμή του δικού σας χρέους; Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί...

2) Η περιβόητη απόκρουση Ταληκριάδη - πάσα στον Αναστόπουλο... Μμμμ... Μάλιστα, για να το πιάσουμε απ'την αρχή. Η Ρόδος ήταν στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 1979-1980, μόνο που τότε ο Αναστόπουλος έπαιζε στον Πανιώνιο. Ας πάμε παρακάτω. Α, μάλιστα. Τη σεζόν 1981-1982 θα λες, μόνο που τότε ο Ολυμπιακός κέρδισε με "καθαρό" σκορ και στα δύο παιχνίδια (4-0, 2-0), οπότε μάλλον ούτε αυτή εννοείς. Ίσως να πούμε για τη σεζόν 1982-1983, που είναι και η τελευταία της Ρόδου στην Α' Εθνική; Κρίμα ρε γαμώτο, κι εκεί καθαρό σκορ (2-0, 3-1) και στα δύο παιχνίδια. Κάπου τα'χασες... Α, και κάτι άλλο : Ο γεννηθείς την 10/07/1965 Ηλίας Ταληκριάδης ουδέποτε αγωνίστηκε στη Ρόδο και συγκεκριμένα σε καμμία ομάδα της Ρόδου που έπαιξε στην Α' Εθνική (Ρόδος, Διαγόρας Ρόδου). Ο Ταληκριάδης αγωνιζόταν στην Ξάνθη, η οποία ανέβηκε στην Α' Εθνική για πρώτη φορά το 1989, όταν ο Ταληκριάδης είχε φύγει ήδη από εκεί για να έρθει στον Ολυμπιακό.

2.1) Α, έλα να σου πω και κάτι άλλο : Μια και είπες για Ρόδο... Εκείνη τη σεζόν (1982-1983) δεν ήταν, που πήρατε τον αγώνα με τη Ρόδο με 2-0 στα χαρτιά, επειδή η Ρόδος έμεινε με 6 παίκτες στο 2ο ημίχρονο, με το σκορ στο 1-2; Ή μήπως δε συμφέρει να το θυμάσαι αυτό;

3) Η υπόθεση του διαιτητή Δημητριάδη - γνωστή και ως "σκάνδαλο Κιάππε", αγαπητέ αδιάβαστε κι αγράμματε φίλε μου, "αποκάλυπτε" στημένο παιχνίδι μεταξύ ΑΕΚ-Ολυμπιακού, κανονισμένο δηλαδή για να λήξει ισόπαλο. Η καταγγελία αποδείχθηκε μαϊμού και οι πλαστογράφοι της επιστολής πήγαν φυλακή. Και να πω να μη το'χαμε ανεβάσει στο blog ή να μην υπάρχει η ιστορία στο internet, πάει στο διάολο ρε γαμώτο...

4) Τα περιβόητα πέναλτι που μας δίνανε δώρο πρωταθλήματα... Όπως αυτά που "κέρδιζε" ο Στελάρας ο Μανωλάς και μετά έβγαινε κι απο πάνω και έλεγε "δεν ήταν"; Ή σαν αυτά που σας έδιναν μετά τις μπούκες Μελισσανίδη και τα αναποδογυρίσματα των τραπεζιών;

5) Και για την απόπειρα δωροδοκίας του Παπαδόπουλου (που δεν καταδικάστηκε ποτέ, που δεν κατήγγειλε ποτέ ο ίδιος και που δεν αποδείχθηκε εμπλοκή του Ολυμπιακού ποτέ, για να μη ξεχνιόμαστε) έχουμε γράψει αναλυτικά.

6) Αυτό που ξέρω είναι οτι μετά το φετινό πρωτάθλημα γελάει όλος ο πλανήτης μαζί σας. 3 χρόνια τώρα πανηγυρίζετε για την ομάδα που χτίζετε. Φέτος πανηγυρίσατε το "ηθικό πρωτάθλημα" και σήμερα (02/06/2008) βγήκε ο δικός σας, ο Νίκος Χρηστίδης να σας χαρακτηρίσει "κλάψες".

7) Άντε, ζωή σε λόγου μας. Να ζήσουμε να σε θυμόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

ανιστοριτε γαβρε,πηγαινε κοιτα τηι προιστορια και κοιτα αν επαιζε ο ταληκριαδης στη ροδο.οσο για το χρεος που ξεπληρωσατε και εμενα να μου δινανε δανειο 35 δις και να εδινα τα πεντε πισω μια χαρα ητανε.εμεις στη ζωη μας φιλε γαμαμε με ττα δικα μας αρχιδια.και δενγινομαστε μαγκες με αλλονον τα αρχιδια.η καλυτερη μεταγραφη που κανατε στην ιστορια σας ηταν μια ,τι τζοβανι,τι ζαχοβιτς και τι ριμπο κι αρχιδια.ητανε τοθ β.μητροπουλο.το ξερεις πολυ καλα.μια ζωη μας αντιγραφετε βρε φωτοτυπιες του κερατα.απο την ομαδα την δικια μας οσο και για τα συνδεσμιακα σας.οσο για αυτο μη μου το αμφισβητισεις γιατι το εχω ζησει.απο παιδια εχω μεγαλωσει με ολη την παρεα απο πλ.μεμου και το ξερω πολυ καλα.καποια στιγμη τωρα δεν εχω χρονο αυτο το διαστημα θα σου στειλω ενα dvdme αγωνες γαβρου -ΑΕΚ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΜΟΣΠΙΤΟΥ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ.ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΡΑς ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΙς ΤΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Unknown είπε...

1) Όσο έπαιξε ο Ταληκριάδης στη Ρόδο, άλλο τόσο έπαιξε και ο Μαραντόνα στον Αλμωπό Αριδαίας. Ψάξε όσο θέλεις και όπου θέλεις, και αν βρείς τερματοφύλακα με το όνομα "Ταληκριάδης" στη Ρόδο στο διάστημα 1979 - 1983, σφύρα μου κλέφτικα. Καλό είναι να πετάμε τη μαλακία μας, αλλά να την ψάχνουμε πρώτα. Εκτός αν οι Ροδίτες έπαιζαν τότε στην Α' Εθνική με έναν τερματοφύλακα 17-18 χρονών, μιας και ο Ταληκριάδης είναι γεννηθείς του 1965...

2) Ο Κοσκωτάς τοποθετήθηκε - κατ'ομολογία του ίδιου - απ'την τότε κυβέρνηση στον Ολυμπιακό, σε αντίθεση με Μελισσανίδηδες - Τροχανάδες - ENIC και Ψωμιάδηδες που μπήκαν κανονικά και με το νόμο στην ΑΕΚ και με τις ευλογίες σας. Στην τελική τι είναι καλύτερο; Να σου δώσουν δάνειο 35 δις και να αποπληρώσεις τα 5, ή να σου δώσουν δάνειο 100 δις και να πείς "α, ή μου το χαρίζετε και πληρώνω το 1% μόνο, ή κυρήσσω πτώχευση και τα χάνετε όλα"; Μη μιλάς λεβέντη μου.

3) Αλήθεια, ε; Γαμάτε με τα δικά σας αρχίδια εσείς, ε; Φαίνεται οτι τα δικά σας αρχίδια ανακαλύψατε οτι υπάρχουν τρείς φορές όλες κι όλες στην μίζερη ιστορία σας : Μια επί Μπάρλου, μία επί Γιδόπουλου και άλλη μία επι Δημητράκη Μελισσανίδη. Όλως τυχαίως όλα αυτά...

4) Για να αντιγράψεις κάποιον, πρέπει να'ναι ανώτερος απο εσένα και να'ναι πρωτοπόρος. Εσείς δυστυχώς όχι απλά δεν είστε ανώτεροι, όχι απλά δεν είστε πρωτοπόροι, αλλά δεν έχετε το σεβασμό κανενός και ούτε πρόκειται να τον αποκτήσετε ποτέ.

5) Αρκετά ασχολήθηκα μαζί σου, έχουμε και δουλειές. Να'σαι καλά για την παρέμβαση σου.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλε μας δουλευεις?? Ωραια τα γραφεις αλλα υπαρχουν και ατομα με μνημη και δεν ειναι προβατα σαν τα γνωστα που σε διαβαζουν..

ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΡΟΔΟΣ-ΓΑΥΡΟΣ 3-4 ΤΟ 79 ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΞΑΚΗ τερμα και το σκορ 3-0 που ξαφνικα εγινε 3-4??? Εννοειται οτι δεν υπηρχε ταληκριαδης. Δοξακης και σκαρταδος ηταν οι γνωστοι..

Ο γαυρος χρωσταγε 28 δις επι κοσκωτα ..Τοσο λενε τα χαρτια,τοσο λεει και ο βαμβακουλας γνωστος παιχτης σας..

Αν σε αλλα τοπικ ειρωνευεσαι εναν σαραβακο για τα πεσιματα, ενω εχεις στην ομαδα σου αναστοπεφτοπουλο , τζορτζεβιτς και γιανακοπεφτοπουλο, τοτε πρεπει να ξανασκεφτεις τους νομους φυσικης και βαρυτητας..

Και καλα να υποθεσουμε οτι ΟΛΟΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ εχουν μαθει να πεφτουν..ΤΗΝ ΒΟΥΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΕΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ με τον αμυντικο να πηγαινει διαγωνια στα 2 μετρα ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ..

Δεν μου λες ρε φιλε ο χρυσικοπουλος που εκανε τις μεταγραφες φετος που δουλευε πριν τον γαυρο? Ξερεις?? Τι καριερα εχει δλδ???

Ο λουβαρης πως και ειναι εξω ακομα??? Ενταξει με το προβλημα υγειας??
Για γαυρους που σε διαβαζουν τα γραφεις πολυ καλα, ισως και ακαταλαβιστικα για αυτους παντως..Δυσκολες εννοιες, πολλα αρθρα, δεν βριζεις, πως να σε καταλαβουν..

Αλλα υπαρχουν και αλλοι που κρατανε αρχειο για την δικια σου ομαδα οπως εσυ για τους αλλους..

Και πιστεψε με οταν ανεβει θα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο οτι εχεις βρει εσυ για τις αλλες ομαδες.

Παντως συγχαρητηρια για την δουλεια σου , τον κοπο σου, εστω και προπαγανδα, εχεις αφιερωσει πολυ χρονο για ολα αυτα και το σεβομαι..

Unknown είπε...

1) Το θυμάμαι πολύ καλά το Ρόδος-Ολυμπιακός 3-4. Εσύ θυμάσαι το ΟΦΗ-Ολυμπιακός 3-3 της τελευταίας αγωνιστικής της ίδιας σεζόν, με το ρεσιτάλ του μπαμπά Παμπορίδη, που είχε ως αποτέλεσμα να ισοβαθμήσουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική; Έναν Παμπορίδη, για τον οποίο εκκρεμούσε μια υπόθεση από τον αγώνα Ηρακλή-ΑΕΚ 3-3 για την οποία τελικά αθωώθηκε με βούλευμα; Μάλιστα στην αρχή ο επικεφαλής των διαιτητών είχε πει ότι ο Παμπορίδης είναι άρρωστος και δεν θα παίξει στην Κρήτη, αλλά με πολιτική παρέμβαση πήγε να παίξει.

Θυμάσαι μήπως και ποιός πήρε τον τίτλο και με ποιό τρόπο;

2) Για το χρέος του Ολυμπιακού τα'χουμε γράψει αναλυτικά και με αριθμούς σε άλλο άρθρο που μπορείς να βρείς στην κεντρική σελίδα.

3) Βουτηχτές υπάρχουν παντού. Ο Σαραβάκος ήταν πρόεδρος τους, αλλά μην αφήνεις την ομάδα σου απ'έξω... Εκτός αν η λουλού ο Κωστής ή ακόμα και ο "Μαύρος ο Θεός" φερ'ειπείν έχεις την εντύπωση οτι έβαζε όλα του τα γκολ με... παλικαρίσιες ενέργειες.

4) Ο Λούβαρης και ο Χρυσικόπουλος ήταν έμπιστοι του Κόκκαλη (και ο Λούβαρης γνωστός ΠΑΣΟΚος και μπλεγμένος στην ιστορία με τον Κοσκωτά). Γνωστά αυτά. Ποιό είναι το point σου όμως;

5) Αυτά που λες πως έχω "βγάλει" είναι πραγματικά απειροελάχιστα με άλλα που κυκλοφορούν στο internet. Αν ψάξεις προσεκτικότερα θα βρείς πράγματα που θα σε εκπλήξουν...

6) Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Προπαγάνδα δεν είναι, αλλά απλά καταγραφή γεγονότων.

Ανώνυμος είπε...

Eγω ενα απλο πραγμα δεν καταλαβαινω ρε φιλε..Ολοι λετε για τα περηφανα πρωταθληματα που παιρνετε και τα αλλα τοσα που δεν σας αφησαν να παρετε..

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1997 ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΓΑΥΡΟΣ 6 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, Ο ΠΑΟ 7 ΚΑΙ Η ΑΕΚ 4..ΚΑΙ ΑΠΟ 1 ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΜΠΑΟΚ..ΣΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΕΣΕΝΑ??
Εμενα ισονομια μου θυμιζει αυτο..Αν ειχαμε στα χρονια του καπετανιου απο 15 πρωταθληματα στον παο και 1 σε γαυρο και αεκ , ε θα ελεγα οτι κατι βρωμαει..Αλλα εγω αλλα θυμαμαι...

Αφησε ποτε η παραγκα του πρακτορα της σταζι αλλη ομαδα να παρει κουπα,εκτος της χρονιας του 2004 (κι οχι λογω δουρου, ξερεις καλα οτι εγινε λογω εκλογων και αλλαγης κυβερνησης)..Απο το 1997 και μετα καθε χρονο ερχοταν ο διορισμος.11 κουπες σε 12 χρονια ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ παρα μονο στην νορβηγια, εσθονια, αλβανια (ροζενμποργκ-φλορα ταλιν-φλαμουταρι).

Δλδ ο ρινγκο ειχε τα μεσα αλλα αφηνε τον γαυρο και την αεκ και τον μπαοκ να παιρνουν πρωταθληματα??? Στεκει λογικα?? Δεν στεκει.

Και δεν στεκει γιατι οταν ο κροκους πηρε τα παντα στα χερια του ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ..ΤΗΝ ΕΤΡΩΓΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Οσο για βουτηχτες ο πρωτος διδαξας ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΣΤΟΠΕΦΤΟΠΟΥΛΟΣ..ΜΕΤΑ ακολουθησε ο σαραβακος..

Ο ανθρωπος ομως ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΕΛΑΚΗΣ..Εχει παρει ενα ποτ πουρι των 2 αλλων και το εχει εμπλουτισει κιολας..Πραγματικα ασυλληπτο..

Και ξερεις τι εχει γελιο??? ΠΟΣΑ ΠΕΤΣΙΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΣΤΕΛΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΝΑΛΤΥ?? 4-5 ΑΝΑ ΣΕΖΟΝ ΧΑΛΑΡΑ..ΠΟΣΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ??? 1 Η ΚΑΝΕΝΑ σε ολα τα χρονια του εκει.. ΔΕΝ σου κανει εντυπωση?? Εκει δεν εχει λακουβες μαλλον..

Το ροδος-γαυρος το ξερω οτι το θυμασαι..Μου κανει εντυπωση οτι τεχνηεντως αποφευγεις να το αναφερεις..Και το γυριζεις με τον ταληκριαδη κλπ κλπ.

Κοιτα να δεις επειδη ζουμε στην ελλαδα,και ολοι ξερουμε τι φρουτα ειμαστε ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν εχουμε απαιτηση για διαφανεια..Αν γινει αυτο , η μιση ελλαδα θα παει στην φυλακη και η αλλη μιση θα της φερνει τσιγαρα..Και το ξερεις καλα..

Εχω ομως την απαιτηση οποιος εχει το μαχαιρι και την πιτα να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΟΦΑΗΣ.

ΕΙΔΙΚΑ οταν σε λενε κοκκαλη και εκρεμουν εναντιον σου αδικηματα παρανομου στοιχηματαος , κατσκοπειας απο το 1988-1992, η siemens η ιντρασοφτ και ενα σωρο αλλα..

Κανε οτι θες , αλλα δωσε και κανα κομματι σε αυτους που πρεπει..Θες να κανεις τον γαυρο αυτοκρατορια?? Καντον, αλλα θα γινει και με 6 πρωταθληματα στα 12 χρονια και απο 3 ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ..Παλι πιο πολλα θα εχετε..

Ετσι και αλλοιως οι αυτοκρατοριες δεν κρατανε για παντα..Καποια στιγμη ο κατασκοπος θα αποσυρθει και αρχισει η αντιστροφη μετρηση. Θεμα χρονου και γεγονοτων ειναι..

Αλλα δεν θα εχει ΠΑΤΗΜΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΔΙΚΕΙΣ..ΤΩΡΑ ΑΔΙΚΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ..ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ..Ειναι κριμα αυτο δυστυχως.

ΑΝ ΕΙΧΕ παρει ο ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ 1999-2000, του 2002-03 (ριζουπολη) και του 2004-05 ΔΕΝ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕ τοσο ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΚΕΣ..

Αν η αεκ ειχε παρει την κουπα 2001-02 και την περσυνη ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ..

Τις χρονιες 1998-99,2000-01,2005-06,2006-07 δεν νομιζω οτι καποιος μπορει να φερει αντιρηση γιατι ειχατε καλυτερη ομαδα απο τους συνδιεκδικητες ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ..ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΕΙΧΕ Ο ΠΑΟ ΤΟ 1999-2000, η το 2005,η περσυ..

Για τα 2 πρωτα χρονια 1996-97 και 1997-98 δεν πιστευω να θες να κανεις σοβαρη συζητηση , ετσι δεν ειναι?? Θεωρω οι εχεις λογικη και κριση και καταλαβαινεις τι εγινε και πως εγινε..

Αλλα τοσο σπρωξιμο τις αλλες χρονιες για τα φραγκα των ομιλων ειναι εξωφθαλμο φιλε. Βγαζει ματια..Και κυριως θιγει εσας..

Ευχαριστω για την φιλοξενια..

Siagreece είπε...

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής κατηγόρησε ευθέως τη διοίκηση της ΑΕΚ ότι προσέγγισε με σκοπό να δωροδοκήσει τον παίκτης της ομάδας της Πάτρας, Λεωνίδα Βόσδου χωρίς ομως να έχει κάποιο στοιχείο στα χέρια του. Η ιστορία μπήκε στο... χρονοντούλαπο, αφού κανείς θέλησε να ασχοληθεί.

Panv se afto to 8ema exw na pw kapoia pragmata.. Eixe vgei stis efimerides oti i AEK eixe an8rwpous pou plisiazan paiktes. Se mia fasi loipon se enan agwna enas fila8los plisiase ton kirio Vosdou kai ton rwtise: Tha epernes esy lefta? Kai o kirios Vosdou safestata tou apantise : Fysika kai oxi! Tote loipon vgike i fimi apo ton proedro tis panaxaikis oti plisiasan ton kirio Vosdou gia na ton dwrodokisoun kai oti ekeinos dextike, kai vgikan polla prwtoselida pou tou elegan "Den eisai sovaros" kai allou tetoiou eidous yvristika sxolia.. Stin omada omws tou kiriou Vosdou o termatofylakas eixe idi dwrodoki8ei kai tou eixan pei na psaksei kai allous paiktes na dwrodokisei ekeinos loipon plisiazontas ton kirio Vosdou tou eipe xaraktiristika: Mou edwsan lefki epitagi... Simplirwse to poso pou 8eleis kai den 8a paikseis.. Kserw oti den 8a to ekanes alla einai efkairia.. Kai o kyrios Vosdou tou apantise: OXI, den eprepe kan na skefteis na mou kaneis tetoia protasi..
Afto to ekane i aek giati an nikouse to mats me tin panaxaiki 8a eperne to prwta8lima..
Epaiksan loipon...kai to sygkekrimeno mats itan ena apo ta kalitera mats tis podosfairikis karieras tou Kiriou VOSDOU, o opoios kai itan amyntikos paiktis.
Sto telos loipon aftis tis istorias vgike xaraktiristiko prwtoselido pou egrafe: SIGGNWMI LEWNIDA kai allo me titlo: O LEWNIDAS KAI I ASPIDA TOU!
Afta magkes gia na min ginontai paranoiseis kai la8os xaraktirismoi se megales i8ikes aksies tou ellinikou podosfairou...!

Anastasia

Siagreece είπε...

Paidia na kanw kapoies diefkriniseis episis.
O proedros tis Panaxaikis eipe oti plisiasan ton kyrio Vosdou gia na ton dwrodokisoun kai oi efimerides simplirwsan oti dextike!
Kai o termatofilakas episis otan tou eipan na dwrodokisei ton kirio Vosdou eipe xaraktiristika oti den eprepe na skeftoun na dwrodokisoun ton kirio Vosdou giati einai timios..!

Afta gia na eimai pio safis!

Ανώνυμος είπε...

Παίδες γαύρος είμαι.Για να μην μπερδεύεστε τα πράγματα είναι απλά.Αν ο Κόκκαλης είναι ο μεγάλος απατεώνας όπως λέτε και εξουσιαστής όλου του σύμπαντος,γιατί τόσα χρόνια δεν έχει αποκαλυφθεί κάτι τέτοιο με αποδείξεις?Εδώ ολόκληρος Κοσκωτάς...όλα στη φόρα!!Ναι,ο Ολυμπιακός ευνοείται όπως ΟΛΟΙ οι μεγάλοι στον ίδιο βαθμό.Για παράδειγμα γιατί ο διαιτητής του ΟΣΦΠ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ να ευνοεί τν ολυμπιακό δινοντας του πεναλντι κ να μν ευνοει το θρασυβουλο που δν τ δινει 2 κοκκινες κ ακυρωνει γκολ (μη)-οφσαιντ του ολυμπιακου?Η λογικη σας ειναι λογικη του τρελου..δηλαδη ανυπαρκτη!!!και ειναι μεγαλη υποκρισια να μιλατε για βρωμιες του ολυμπιακου οταν στο παρελθον εχετε κανει τα ιδια κ χειροτερα!εχετε ακουσει τον ολυμπιακο να μιλαει πολλες φορες για διαιτησια?βαλτε λιγο το μυαλο σας να δουλεψει κ ξεκολληστε απο την καραμελα

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν 2 διευκρινίσεις για τις καραμέλες που αναμασάτε συχνά πυκνά για τα δακρυγόνα και τα φώτα για να εξισώσετε τα αίσχη σας με δήθεν εύνοια της ΑΕΚ στο παρελθόν.
Για την πρώτη περίπτωση, τα δακρυγόνα εκτοξεύτηκαν από MAT (τι δουλειά έχουν οπαδοί με δακρυγόνα ρε μπαγλαμες;;) ενώ γινόντουσαν επεισόδια και συμπλοκές έξω από την Σκεπαστή. Ρωτήστε και γαύρους που ήταν στο γήπεδο και κλαίγανε στο απέναντι πέταλο την 21. Ο αγώνας διακόπηκε και όπως ορίζει ο κανονισμός εφόσον δεν έγινε με υπαιτιότητα καμιας ομάδας, επαναλαμβάνεται από την αρχή. Μάλιστα ευνοήθηκε ο γαύρος αφού κανονικά έπρεπε να ξαναγίνει στην Φιλαδέλφεια και όχι στη Ρόδο. Εκείνη την χρονια η ΑΕΚ βγήκε τρίτη, ο βάζελος πρώτος με διαφορα 8 πόντων από τον δεύτερο γαύρο. Άρα τζάμπα και το κλάμα για τους βαθμούς της Ρόδου που στέρησαν και καλά το πρωτάθλημα (που επαναλαμβάνω ήταν όλα νομιμότατα).
Για τα φώτα, το σκορ είναι 1-1 και στο 75 που γίνεται το γεγονός παίζει με αριθμητικό πλεονέκτημα. Είναι τουλάχιστον γελοίο να υποστηρίζει κανεις ότι... συνέφερε την ΑΕΚ να πέσουν τα φώτα. Μάλλον ο γαύρος την γλίτωσε. Έγινε δεκτόν ότι δεν υπήρξε υπαιτιότητα της ΑΕΚ για το βραχυκύκλωμα, ο αγώνας ορίστηκε να γίνει από την αρχή (όπως προέβλεπε τότε ο κανονισμός, έκτοτε άλλαξε και οι αγώνες συνεχίζουν από το χρονικό σημείο όπου διακόπηκαν) και χάσαμε ωραία και απλά με 2-1. Ήταν η χρονια του τρίτου σερί με 11 βαθμούς διαφορα από τον τρίτο και καταϊδρωμένο γαύρο.
Αυτά προς ενημέρωση δικη σας και των αναγνωστών σας.

Unknown είπε...

Απ'τη στιγμή και μόνο που λες "δήθεν εύνοια της ΑΕΚ στο παρελθόν" οι ισχυρισμοί σου είναι για γέλια :)

Φιλαδέλφεια 90-91 : Ευνοήθηκε ο γαύρος επειδή το ματς δεν έγινε στη Φιλαδέλφεια. Ευνοημένος, αυτός που κέρδιζε 1-2, διακόπηκε το ματς και ξαναπαίχτηκε... απ'την αρχή. Α, και ρίξε μια ματιά στη βαθμολογία σ'εκείνο το σημείο του πρωταθλήματος και δες που θα βρισκόταν ο Ολυμπιακός αν είχε μείνει εκείνο το 1-2...

* Για τα φώτα, ο ίδιος ο Μανωλάς είπε οτι τα κατεβάσατε μόνοι σας. Απο εκεί και πέρα τι δεν είχε υπαιτιότητα η ΑΕΚ και κουραφέξαλα... Επίσης, έχει πολλή πλάκα ο ισχυρισμός "ο γαύρος τη γλίτωσε" σε ένα παιχνίδι που στη χειρότερη για εμάς περίπτωση όδευε προς το "Χ".

* Τέλος, το επιχείρημα της βαθμολογικής διαφοράς με το οποίο συμφωνώ (γιατί η πάγια θέση μου είναι πως δε φταίνε μόνο οι διαιτησίες - έστω κι αν είναι καθοριστικές σε κάποια χρονικά σημεία - αλλά κυρίως η αγωνιστική συμπεριφορά της κάθε ομάδας), για καλό το αναφέρεις; Με ποιό δικαίωμα μιλάει η ΑΕΚ που 14 χρόνια τώρα αν είχε τους βαθμούς διαφοράς απ'την πρώτη θέση σε ευρώ, θα είχε την οικονομική άνεση της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ;

Καληνύχτα και περαστικά...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΕΚΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΒΑΖΕΛΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ...

ΤΟ 1999/00 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΕΤΣΙΝΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΙ ΕΛΗΞΕ ΙΣΟΠΑΛΟ...

ΤΟ 2001/02 ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΗΡΑΤΕ 2 ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΙ Ο ΒΑΣΑΡΑΣ ΟΤΑΝ ΜΕΙΩΣΑΤΕ ΣΕ 4-3 ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΣΗ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ.

ΤΟ 2002/03 ΜΕ ΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΒΑΖΕΛΑΣ?ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΙΣΟΦΑΡΙΖΕ ΤΟΥ ΑΚΥΡΟΝΟΤΑΝ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΦΑΟΥΛ?Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΑΓΩΝΑ(ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΑΣ)...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΑΕΚΑΚΙΑ...

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΤΕ,ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΤΗ ΜΙΣΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΛΕΤΙ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟ...ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΒΑΖΑΜΕ ΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ?ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΑΝ Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΠΑΙΧΤΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

Re pesetero posa elixan ta paixnidia mas me tin AEK apo to 1991-1992 ews to 1993-1994. An boreis vale kai tous scorer.

Ανώνυμος είπε...

Meta n itta apo ton Olympiakos o Dimitriadis kai o Geogamlis evrizan theous kai demones kai ourliazate gia sfagi. Meta tin itta apo to vazelo omws pou adikithikate den eipe kaneis tipota. OLYMPIAKOS ENANTION OLWN RE. Oso gia tin "omadara" tis trietias 1991-1994 oriste:
Periodos 1991-1992
OLYMPIAKOS AEK 4-2
AEK OLYMPIAKOS 1-1
Periodos 1992-1993
OLYMPIAKOS AEK 3-1 (SUPER CUP)
OLYMPIAKOS AEK 1-0
AEK OLYMPIAKOS 3-1
Periodos 1993-1994
AEK OLYMPIAKOS 1-2
OLYMPIAKOS AEK 3-0
SINOLO NIKWN OLYMPIAKOS: 5 AEK: 1
Kalinixta sas.

Ανώνυμος είπε...

Pesetero an boreis prosthese ton Teliko Kypellou 1962-1963 metaxi AEK kai Olympiakou pou orizetai gia to mina Ioulio me to Thrylo na grafei sta p@p@ria tou ton Teliko kai na epikentrwnetai ston prwto tou agwna gia to Prwtathlitriwn me ti megali Milan tis epoxis. Episis grapse kai gia ton agwna mas sti Filadelfeia pou elixe 0-2 me tous pyrovolismous sto Members Club. A kai kati teleytaio i AEK ston agwna me to Thrylo tin Tetarti pou elixe 1-2 ekopse 35.000 eisitiria. Ston agwna tis Kiriakis omws me ton PAO ekopse 23.000 eisitiria. Giati arage? MONOI MAS KAI OLOI TOUS RE

vangelakas είπε...

πεσετέρο, το άρθρο 44 είναι ρύθμιση ειδικά για την ΑΕΚ ή για όλες τίς ΑΕ;

Ρητορικό είναι τό ερώτημα, δέν χρειάζεται απάντηση, όπως απάντηση δέν θέλει το ερώτημα άν παίζει απλή προπαγάνδα ή ασχετοσύνη/αγραμματοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΥΡΟΙ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ. ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.
1. ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΤΟ 1994-1995 ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.
2. ΣΤΗΘΗΚΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΤΟ 1992-1993 (3-1) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ 1998-1999 ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΤΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 0-0 ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ.
3. ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ. ΤΟ 1999-2000, ΤΟ 2001-2002 ΚΑΙ ΤΟ 2007-2008 ΣΑΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΑΝΕ.
4. ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΡΟΔΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-4 ΤΟ 1978-1979 ΤΟΥΣ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΦΛΑΚΑ. ΑΠΟ 3-0 ΕΓΙΝΕ 3-4. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΓΑΥΡΑΚΙΑ. Α ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΣΑΣ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΤΑΝ 1-1 ΚΑΙ ΠΑΙΖΑΤΕ ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΧΑΝΑΤΕ. ΤΕΛΙΚΑ ΞΑΝΑΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 1-2.

erentil είπε...

“1. Το άρθρο 44, αφορούσε εταιρείες που έχουν πρόβλημα με τους πιστωτές τους. Θεσπίστηκε το 1990 και πριν από την ΑΕΚ, χρησιμοποιήθηκε από τον Άρη, σχεδόν όλες τις ΚΑΕ, καθώς επίσης και από την Elephant, τον Πουλιάδη, κτλ. Γιατί αυτά τα κάνετε γαργάρα?

2. Το χρέος της ΑΕΚ ήταν κατά 90% σε ιδιώτες πιστωτές (Netmed και Enic), ενώ υπήρχε και ένα χρέος κοντά στο 10% προς το δημόσιο, το οποίο προσαυξήθηκε με τα πρόστιμα. Οι ιδιώτες πιστωτές συμφώνησαν να ΜΗΝ πληρωθούν τα χρέη από την ΑΕΚ, ενώ το δημόσιο συμφώνησε να πληρωθεί αυτό το 10%, με διακανονισμό. Άρα, στον Ελληνικό λαό, η ΑΕΚ δεν χρωστάει δεκάρα. Γιατί δεν μας λέτε, τι έγινε με την χαριστική νομοθεσία 2021 του 1992, που τα χρέη 11,2 δις του Ολυμπιακού, έγιναν 2 δις (όλα προς το δημόσιο)? τι έγινε με τα χρεή της τράπεζας Κρήτης, τα οποία δημιουργήθηκαν από αγορές παικτών για τον Ολυμπιακό? Πως πληρώθηκε ο Ντέταρι και οι λοιποί “ήδιδες” που αγόρασε εκείνη την περίοδο ο Ολυμπιακός?

3. Γιατί χαρίστηκε το γήπεδο Καραισκάκη στον Κόκκαλη, και όχι στον Ολυμπιακό? Γιατί εκδιώχθηκε ο Εθνικός και τα υπόλοιπα σωματεία στίβου, που έκαναν χρήση του γηπεδου? Με ποιανού τα χρήματα κατασκευάστηκε το γήπεδο?

4. Τι δουλειά έκανε ο Βασίλης Γκαγκάτσης, πριν γίνει Πρόεδρος της ΕΠΟ? (νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού)

5. Γιατί σχεδόν ολόκληρο το Δ.Σ. της ΕΠΟ, ήταν την Κυριακή το βράδυ, στο Καραϊσκάκη? Γιατί δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα?

6. Γιατί ευθύνεται η Καλαμαριά, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Βάλνερ, ή οποιοσδήποτε, όταν το λάθος το έκανε η ίδια η ΕΠΟ, που έδωσε δικαίωμα συμμετοχής στον ποδοσφαιριστή?

7. Γιατί η Καλαμαριά τιμωρήθηκε με -4 βαθμούς, για τον Βάλνερ, αλλά τους βαθμούς της νίκης τους πήρε ο Ολυμπιακός, κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά σε καμία νομολογία?

8. Γιατί η ΕΠΟ έκανε ένα μήνα να καθαρογράψει την απόφαση, και μια εβδομάδα να την μεταφράσει στα αγγλικά (καθώς είχε στείλει στο CAS την απόφαση στα Ελληνικά), αλλά έκανε μόνο μια ώρα να απαντήσει σε ΑΕΚ, Νικολαϊδη και Ριβάλντο με εξώδικα?

9. Γιατί η ΕΠΟ, στην διαμάχη ανάμεσα σε Καλαμαριά και Ολυμπιακό, πήρε καταφανέστατα θέση υπέρ του Ολυμπιακού (ενώ το λάθος ήταν δικό της), προσπαθώντας να οδηγήσει το δικαστήριο σε αναρμοδιότητα? (το CAS δεν δικάζει υποθέσεις ομάδων κατά ομοσπονδιών)

10. Ποιος δήλωνε το 2005 ότι το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο, και το 2008 κλέβει το πρωτάθλημα στα χαρτιά?

erentil είπε...

11. Γιατί είχε άδικο ο Ριβάλντο όταν έλεγε ότι ο Κόκκαλης, όταν βαριέται διώχνει προπονητές? (θέλετε να γράψουμε άπειρα παραδείγματα?)

11. Τι έγινε με την περίφημη κασσέττα, στη οποία ακουγόταν ο Σπάθας να λέει ‘ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν’? Γνωρίζετε ότι ο υιος Ηλίας Σπάθας (σύνδεσμος Πειραιά) είναι επίσημος διαιτητής της Super League?

12. Γιατί ο (θεωρητικά) καλύτερος Έλληνας διαιτητής, Κύρος Βασσάρας, δεν ξανασφύριξε τον Ολυμπιακό, μετά τις ισοπαλίες του τελευταίου με Εργοτέλη (3-3) και Λάρισα (0-0)?

13. Τι έγινε με το Non-show του Ολυμπιακού όταν το ΕΣΚΑΝ, έκανε τις εφόδους στα τρια μεγάλα σωματεία? Γιατί εκείνη την μέρα, όλως τυχαίως δήλωσαν τραυματίες οι Νικοπολίδης, Τζόρτσεβιτς, Κοβάσεβιτς και Στολτίδης, αλλά μόλις 3 μέρες μετά, αγωνίστηκαν και ‘πέταγαν’ κατά της Ξάνθης? (σημείωση:ο τραυματισμένος παίκτης δεν είναι υποχρεωμένος να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ).

14. Ποιος είναι ο ‘υπόλοιπος’ κόσμος που θεωρεί τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, όταν όλες οι αθλητικές εφημερίδες (πλην Φωτός και της εφημερίδας του κομιστή), έλεγαν ότι πρωταθλήτρια είναι η ΑΕΚ? (μπορείτε να διαβάσετε τα πρωτοσέλιδα της Μεγάλης Δευτέρας)

15. Ποιος ανάγκασε τον Ηρακλή Τσίκινη (έναν αξιοπρεπή διαιτητή, αρχικά σε σιωπηλή τιμωρία και μετά σε να τερμαρισμό της καριέρα του, μεσούσης της περιόδου, απλά και μόνο γιατί σφύριξε πέναλτυ υπέρ της Ξάνθης μέσα στο Καραισκάκη?

16. Γιατί έγινε ακριβώς το ίδιο με τον διαιτητή Κατσιδώνη, όταν ο Ολυμπιακός έφερε 1-1 στο Καραισκάκη, με τον Αστέρα Τρίπολης?

17. Από ποιον κρίθηκε ικανός ο διαιτητής Παμπορίδης, για να διαιτητεύσει το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναικός (1-1, και όλοι θυμόμαστε πως ισοφάρισε ο Ολυμπιακός), αλλά από εκείνο το αγώνα και μετά, δεν ξανασφύριξε σε παιχνίδι μείζονος σημασίας?

18. Γιατί δεν δώθηκαν τα τρια γκολ, από την δικαστική απόφαση του 0-3, στον Κοβάσεβιτς, για να πάρει και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στα χαρτιά?

19. Γιατί θίχτηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης και έστειλε εξώδικα σε Νικολαίδη και Ριβάλντο, για κουβέντες που έγιναν σε αποδυτήρια της ΑΕΚ, και είναι απολύτως επιτρεπόμενες? Ο ίδιος σε παρόμοιες κουβέντες με ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, δεν είχε αποκαλέσει του ς παίκτες αντίπαλης ομάδας ‘κότες’?

20. Ποια εταιρεία διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα Ολυμπιακού και Ξάνθης (Sports United)? Ποιος ήταν ο περσινός χορηγός της Ξάνθης? (Intralot)? Ανάμεσα σε ποιες ομάδες φέτος, παρατηρηθήκαν οι περισσότερες μετεγγραφές ποδοσφαιριστών? (Αντζας, Τοροσίδης, Κωστούλας, Βάλλας, κτλ.) Να προσθέσουμε και τον Τάκη Λεμονή?

20+1. Ποιος θα απαντήσει σε όλα τα παραπάνω?

Κανένας…. Γι’αυτό δεν γουστάρουμε την ποδοσφαιρική παρωδία που έχουν στήσει η παράγκα (που έγινε πολυτελέστατο γραφείο στην Συγγρού) και ο άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί για κατασκοπεία κατά του Ελληνικού Έθνους και δεν αθωώθηκε, αλλά η υπόθεση του μπήκε στο αρχείο.

Ευχαριστούμε την super league, που με το σύστημα των play offs, μας δίνει το δικαίωμα να απολαύσουμε για μερικούς ακόμα αγώνες, την πραγματική πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Και ας λένε ότι θέλουν, όσοι φοράνε τα ‘κόκκινα’ γυαλάκια και τρώνε την αμάσητη τροφή που τους ταίζει η κωλοφυλλάδα του κλέφτη και ψεύτη κομιστη…. Που, για να μην ξεχνιόμαστε είναι ο μεγαλύτερος ηθικός αυτουργός για τον θάνατο Φιλόπουλου, στο μακελείο της Παιανίας. (αλήθεια, τι έγινε και με αυτήν την δίκη, στην οποία εμπλέκονται και υπάλληλοι της πειραιώτικης ΠΑΕ?)
”troktiko”, αναρτήθηκε από opa, Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008)

Ανώνυμος είπε...

ρε γαυρακια αντε γεια ρε αμπαλοι!!! Στο 6-1 που μας λετε στο τελος ποσοι απο εσας πεθανανε!!! Αν ειναι να πατιεστε μεταξυ σας να χανουμε σε καθε ματς!!!! Οσο για τις περιοδους που λες εμεις συμφωνα με εσενα εχουμε 1-2 περιστατικα, αν κοιταξεις την καμπουρα σου θα δεις οτι για καθε χρονο σου μπορεις να συμληρωσεις σελιδα!!! ΑΕΚαρα ρε αμπαλοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Geia xara....file pessetero...diabazo auta pou les...kai se polla simfono...se ola tha elega...alla nomizo oti iparxei kai mia yperbolh...o olympiakos...diladi...ola auta ta xronia...se olh tou tin istoria...einai me ton stauro sto xeri???
afou 3ereis toso kala...tin istoria tis aek...tou pao...tou paok kai olon...poly tha ithela na akouga kai tin istoria tou olympiakou...
euxome ta kalitera...se olous edw...kai elpizo na ftia3oun ta pragmata se oles tis omades...gia na blepoume ligo mpala...

Ανώνυμος είπε...

kala re gayrakia eiste sovaroi??milate gia ta elaxista stimena pou exei kanei i aek kai de lete gia ton diko sas ton kolosso stimenon agonon??ante sto diaolo malakistiria!!kompleksika!!to prosonumio 'paragka' den prokeitai na to parei alli omada!!sas anikei!!apogonoi tou stolou!!!