2 Οκτ 2007

Ανώτερα Μαθηματικά (2008 - 1924 = 100) : Τρέμε John Nash...

Το 2008 πλησιάζει με γοργά βήματα και οι πολυαγαπημένοι μας φίλοι της ομάδας με την αλογοτροφή στο στήθος, ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 100 χρόνια απ'την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας τους.

Τα... ποιά;;;

Όπως μπορεί να δεί και ο πλέον δύσπιστος, το καταστατικό ίδρυσης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ (Π.Α.Ο.) :

Click για μενένθυνση της εικόνας

Τι είναι αυτό πάλι; "Αναγνωρισμένο σωματείο την 16η Φεβρουαρίου 1924 δια της 227/1924 απόφασης του Δικαστηρίου"; Δηλαδή, η Πανάθα δεν ιδρύθηκε το 1908; Τι γίνεται ρε παιδιά;

Ας δούμε λοιπόν λίγο το ιστορικό ίδρυσης του "σύλλογου μεγάλου" κλπ κλπ. :

Ο 18χρονος αθλητής του Πανελληνίου Γ.Σ. στο στίβο, Γεώργιος Καλαφάτης, σε ηλικία 18 ετών (γεννηθείς το 1890), μαζί με άλλους συναθλητές του, ίδρυσε τον Π.Ο.Α. (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών) το Δεκέμβριο του 1908 με την πρώτη συνέλευση να γίνεται σε αίθουσα της τότε Ιππευτικής Σχολής στο Πεδίο του Άρεως. Πρώτος πρόεδρος του Π.Ο.Α. ορίστηκε ο Αλέξανδρος Καλαφάτης, αδελφός του ιδρυτή.

Το 1909 ο Καλαφάτης ήρθε σε ρήξη με τον χρηματοδότη Μιλτιάδη Μαρινάκη και παίρνοντας με το μέρος του αρκετούς παίκτες αποχώρησε και ίδρυσε μία νέα ομάδα : τον Πανελλήνιο Ποδοσφαιρικό Ομιλο (Π.Π.Ο.). Το γήπεδο της νέας ομάδας ήταν στην πλατεία Αμερικής. Εναν χρόνο αργότερα ο Π.Ο.Α. διαλύθηκε κι έτσι ο Π.Π.Ο. εκτός από τους παίκτες πήρε μαζί του και τους φιλάθλους της ομάδας. Ο Π.Π.Ο. έλαβε μέρος στο 3ο πρωτάθλημα της ΤΕΠ ΣΕΓΑΣ και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο με τον Γιώργο Καλαφάτη στην σύνθεσή του.

Το 1918 ο Π.Π.Ο. μετονομάζεται σε Πανελλήνιο Ποδοσφαιρικό και Αγωνιστικό Ομιλο (Π.Π.Α.Ο.), ενώ τα νέα του χρώματα είναι το πράσινο και το λευκό και έμβλημά του το τριφύλλι. Στις 19 Ιανουαρίου του 1921 η γενική συνέλευση του συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τον Γιώργο Καλαφάτη να βρει νέα τοποθεσία για γήπεδο. Μέσα σε τρεις μήνες βρέθηκε λύση, καθώς ο Καλαφάτης βρήκε τον χώρο Περιβόλα στην αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι δυσκολίες, όμως, που συνάντησε μέχρι να εξασφαλιστεί ο χώρος και να διαμορφωθεί σε γήπεδο ήταν πολλές. Ο χώρος ανήκε στον Δήμο Αθηναίων, του οποίου επικεφαλής ήταν ο Γ. Τσόχας, που είχε διατελέσει στο παρελθόν και πρόεδρος του Π.Π.Α.Ο. Ομως ο δήμαρχος αρνήθηκε την παραχώρηση του χώρου, πιθανότατα γιατί είχε δυσαρεστηθεί που η συνέλευση δεν του είχε παραχωρήσει και πάλι την θέση του προέδρου του συλλόγου. Χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του πρίγκιπα Νικολάου (!), ώστε να πειστεί το δημοτικό συμβούλιο να παραχωρήσει την έκταση το 1922. Λίγο καιρό αργότερα, όμως, η μικρασιατική καταστροφή είχε ως αποτέλεσμα την έλευση προσφύγων στην Αθήνα, οι οποίοι αναζητούσαν χώρους για προσωρινή στέγαση, ενώ και ο σύλλογος των απόστρατων αξιωματικών διεκδικούσε την έκταση. Η οριστική παραχώρηση του χώρου έγινε, ύστερα από πολλούς αγώνες των υπευθύνων του συλλόγου, το καλοκαίρι του 1924.

Νωρίτερα μέσα στο 1924 η ομάδα παίρνει την σημερινή της ονομασία, Παναθηναϊκός Αθλητικός Ομιλος (Π.Α.Ο.), με πρωτοβουλία του γενικού αρχηγού, Γιώργου Καλαφάτη. Αυτό έγινε διότι ο κόσμος επιθυμούσε ένα πιο εύχρηστο όνομα (από το Π.Π.Α.Ο.), ενώ υπήρχαν προβλήματα και στο ταχυδρομείο, αφού συχνά υπήρχε σύγχυση με τον Πανελλήνιο. Τo 1931 ο Αγγελος Μεσσάρης αποχώρησε ύστερα από κόντρα με τον Απόστολο Νικολαϊδη, όμως είχε την στήριξη των συμπαικτών του. Την κατάσταση αυτή επιχείρησε να εκμεταλλευτεί ο Σταμάτης Μερκούρης (γιός του δημάρχου Αθηναίων), που επιθυμούσε να γίνει πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Εχοντας στο πλευρό του τους παίκτες και αρκετούς διοικητικούς παράγοντες θέτει θέμα νέων εκλογών, τις οποίες όμως χάνει από τον Νικολαΐδη. Ετσι, μετά την επανεκλογή του ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού προχώρησε στην διαγραφή αυτών που του είχαν εναντιωθεί, ενάς εκ των οποίων ήταν και ο Γιώργος Καλαφάτης. Πάντως, αυτοί που τότε έφυγαν επέστρεψαν στον σύλλογο είκοσι χρόνια αργότερα. Μαζί με τους παράγοντες αποχώρησε και η πλειοψηφία των παικτών που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της περιόδου 1929-1930 και με την υποστήριξη του Σταμάτη Μερκούρη δημιουργείται η ομάδα Πράσινα Πουλιά με έδρα το γήπεδο του Πανελληνίου. Ο Παναθηναϊκός διαλύεται και δύο χρόνια αργότερα, το 1933, αναγκάζεται να εντάξει και πάλι στο δυναμικό του τους παίκτες που είχαν αποχωρήσει. Και έζησαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα...

Τι είδαμε λοιπόν ;

1908: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (Π.Ο.Α.)
1909: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (Π.Π.Ο.)
1918: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (Π.Π.Α.Ο.)
1924: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (Π.Α.Ο.)

Είναι απορίας άξιον τι κερδίζουν οι... πρασινοφρουροί με το να πλαστογραφούν την ίδια την ιστορία της ομάδας τους, τη στιγμή που ΟΛΕΣ οι άλλες ομάδες του πλανήτη αναφέρουν ως ημερομηνία ίδρυσης τους την ημερομηνία που αναγράφεται στο καταστατικό ίδρυσης του συλλόγου ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ. Είτε ζήλεψαν τη δόξα του John Nash και βάλθηκαν να μας αποδείξουν οτι στην εξίσωση "2008-x = 100" ισχύει το "x=1924", είτε νομίζουν πως η ημερομηνία ίδρυσης αποτελεί τίτλο... τιμής (τι να πουν και οι Αγγλικές ομάδες τότε...).

Προσθήκη 18/01/2008 : Θα ήταν ιστορικό ατόπημα να παραλείψουμε το ΕΠΙΚΟ πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "DERBY" της 08/01/2008 που προκαλεί ΠΑΤΑΓΟ στο Πανελλήνιο ( αλλά και στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία - πως λέμε Σαράφης στα Τρίκαλα, τώρα και στην Ελασσόνα; ) :


Τέλος πάντων, ας μη τους χαλάμε το χατίρι : Χρόνια πολλά, βρε ! Να τα... εκατοστήσετε (σε καμμιά εικοσαριά χρόνια)...


27 σχόλια:

Anasto είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πρωτοποριακή κίνηση του ΠΟΑ/ΠΠΑΟ/ΠΑΟ επίκειται αλλαγή τρόπου μέτρησης επετείων: η επέτειος γάμου θα γιορτάζεται πλέον όταν γνωρίστηκαν οι δύο σύζυγοι, κι όχι την ημερομηνία τέλεσης του μυστηρίου, τα δε γενέθλια ενός ατόμου θα γιορτάζονται την ημερομηνία που οι γονείς του συνευρέθηκαν ερωτικά.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ πιστεύετε ότι αξίζατε τα τελευταία δέκα πρωταθλήματα που πήρατε, τέτοιες θεωρίες για αγρίους δεν θα πιστεύατε. Ο Σωκράτης ταϊζει οι αμόρφωτοι τα καταπίνουν. Σ'αρέσουνε γαυράκο;

Unknown είπε...

Θεωρία για αγρίους την οποία υποστηρίζω με επίσημο έγγραφο; Μ'αρέσεις... Πάω να με ταΐσει ο Σωκράτης. Εσύ μη ξεχάσεις να πας γήπεδο την Κυριακή, να ορθώσεις το ανάστημα σου κατά του Βαρδινογιαννισμού - και που ξέρεις; Μπορεί να'ρθει ο Βγενόπουλος με τον Παυλάρα και τον Ε.Τ. τον εξωγήϊνο να αναλάβουν τον ΠΟΑ / ΠΠΑΟ / ΠΑΟ και να τον οδηγήσουν σε νέα μονοπάτια δόξας.

aris είπε...

Πότε θα σταματήσετε να είστε τόσο κομπλεξικοί?Διάβαζε για να μαθαίνεις...

Το 1908 ο Γιώργος Καλαφάτης ιδρύει τον Π.Ο.Α.Το 1910 υπάρχει διάσπαση αλλά ο ιδρυτής και η πλειοψηφία του Δ.Σ. παραμένουν και αλλάζουν απλά την ονομασία σε Π.Π.Ο..Επόμενη μετονομασία το 1918 σε Π.Π.Α.Ο. και η τελική μετονομασία το 1924 σε Π.Α.Ο..

Η λέξη κλειδί στα παραπάνω είναι η "ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ".Η διοικητική ομάδα που δημιούργησε τον Π.Ο.Α. είναι η ίδια που αποτελούσε και τον Π.Α.Ο..

Αν σας ενδιαφέρει τόσο η ιστορία του Παναθηναϊκού περιμένετε λίγο καιρό για να αγοράσετε το επίσημο βιβλίο με την ιστορία του.Για το δικό σας θα περιμένετε ακόμα 17 χρόνια.

Υ.Γ. Ερώτηση κρίσεως:Το έτος ίδρυσης του Πανιωνίου είναι το 1890 ή το 2000...κάτι, που μετονομάστηκε σε Νέο Πανιώνιο?

Unknown είπε...

Με το σκεπτικό οτι "η λέξη κλειδί είναι η ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ", θα έπρεπε όλες οι ομάδες ανά την υφήλιο να θεωρούν ημερομηνία ίδρυσης την ημέρα που ο ιδρυτής τους... συνέλαβε την ιδέα της ίδρυσης μιας ομάδας. Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι αν το πάμε έτσι, θα έπρεπε φερ'ειπείν εμείς να γιορτάζουμε ως "γεννέθλια" την ημέρα που κάποιος συνέλαβε την ιδέα να φτιάξει ομάδα απ'την οποία γεννήθηκε ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, ο οποίος πολλά πολλά χρόνια μετά διασπάστηκε σε Ολυμπιακό και Εθνικό Πειραιώς. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να γιορτάζουν την ίδρυση τους όταν ακόμα οι ιδρυτές κλωτσούσαν το... σκουφί στα παράλια της Μικράς Ασίας και ούτω καθ'εξής.

Όπως βλέπεις, απ'όπου και να πιάσεις το θέμα της... ιστορικής σας ίδρυσης, προκύπτει οτι προσπαθείτε μέσω των χαοτικών μαθηματικών να περάσετε κάτι που απλά ΔΕ ΣΤΕΚΕΙ.

ΥΓ. Άλλη ομάδα είναι ο "Πανιώνιος" και άλλη ο "Νέος Πανιώνιος". Ο Πανιώνιος, ο ιστορικός που ιδρύθηκε το 1890 έπαψε να υφίσταται σαν ομάδα το 2000-2000+ όταν και μπήκε στο "νόμο-ρύθμιση" Βενιζέλου. Ο Πανιώνιος θεωρήθηκε οτι πτώχευσε, άλλαξε ΑΦΜ σαν ανώνυμη εταιρεία και ΝΑΙ, το έτος ίδρυσης του είναι η ημερομηνία που δηλώθηκε ως "Νέος Πανιώνιος". Άσχετα αν λόγω δύναμης της συνήθειας

Ανώνυμος είπε...

ETSI OPOS TA LEEI O PESETERO EINAI MIA ZOI KLEPSIA KAI APATI AKOMA KAI STIN IMEROMINIA IDRISIS SAS! ROZ FANELA I PROTI SOU BAZELA

Ανώνυμος είπε...

Ο Πειραϊκός υφίσταται ακόμα.Κάποια από τα μέλη του έφυγαν και ίδρυσαν τον Ολυμπιακό.Μιλάμε για δύο διαφορετικές ομάδες.
Αντίθετα τον ΠΑΟ δεν τον δημιούργησαν μέλη που έφυγαν απο τον ΠΟΑ αλλά ο ΙΔΡΥΤΗΣ του.Και ο ΠΟΑ δεν ήταν απλά μια "ιδέα" που κατέβηκε στον Καλαφάτη,ήταν η ιδέα ενός συλλόγου που απλά μετονομάστηκε μέχρι να κατασταλλάξει.Δηλαδή αν έμενε το όνομα ΠΟΑ αντι για ΠΑΟ θα ήταν όλα οκ?Ποτέ δεν υπήρξαν ταυτόχρονα ΠΟΑ και ΠΑΟ ή ΠΠΑΟ γιατί πολύ απλά ήταν η ίδια ομάδα.
Το γεγονός οτι δεν υπάρχει καταστατικό το 1908 δεν λέει τίποτα.Ιστορικά είναι μια εποχή όπου η Ελλάδα ακόμα πολεμούσε για την ολοκληρωτική της απελευθέρωση.Δεν νομίζω οτι οι θεσμοί και η δημιουργία καταστατικού ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτόταν κάποιος.
Σε τελική ανάλυση αυτή προσπάθεια να ανακαλύψετε νέα ημερομηνία ίδρυσης του ΠΑΟ δείχνει φοβερό κόμπλεξ και μειώνει την δική σας ομάδα.Ασχοληθείτε με την ομάδα σας και μήν τρώτε ότι σας πασάρει ο Πέτρος Κόκκαλης και οι οπαδικές εφημερίδες.Άλλωστε το 1908 ως έτος ίδρυσης είναι γνωστό απο πάντα,γιατί άραγε ξαφνικά φέτος που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια σας έπιασε ο πόνος?
Τέλος,πραγματικά πιστεύω οτι μόνο ένας ολυμπιακός θα έκανε τον διαχωρισμό Πανιωνίου και Νέου Πανιωνίου.Αντι να προσπαθείτε να σπιλώσετε την ιστορία άλλων ομάδων χαρείτε με την ιστορία της δικής σας ομάδας που είναι ούτως ή άλλως μεγάλη.17 χρόνια δεν είναι πολλά,περιμένετε και θα έρθει και η σειρά σας.

Anasto είπε...

Άν δεν κάνω λάθος γιορτάζετε τα 100 χρόνια σαν Παναθηναϊκός. Το όνομα Παναθηναϊκός στον τίτλο, εμφανίζεται για δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά το 1924? Τα χρώματα (πράσινο-άσπρο) και το σήμα της αλογοτροφής τα αποκτήσατε το 1918. Οπότε τι διάολο γιορτάζετε φέτο?

Ανώνυμος είπε...

Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια απο την ίδρυση του συλλόγου,όχι τα βαφτίσια.Αν προσπαθούσες να μπεις στη λογική του πως γίνονταν τα πράγματα πριν απο 100 χρόνια δεν θα σου έκανε εντύπωση.Η γραφειοκρατία και οι επισημότητες δεν ήταν κάτι τόσο συνηθισμένο.Κάποιος είχε μια έμπνευση,ιδέα,όραμα,όπως θέλετε πείτε το και ίδρυσε αυτό που σήμερα είναι ο Παναθηναϊκός.

Σε τελική ανάλυση εσείς τι πρόβλημα έχετε?Γιατί δεν ασχολείστε με την ομάδα σας?Καλαβαίνω οτι δεν υπάρχει Ολυμπιακός χωρίς Παναθηναϊκό και το αντίθετο αλλά,το έχετε παρακάνει.Με το να προσπαθείτε να μειώσετε την ιστορία του Παναθηναϊκού μειώνετε και την ιστορία του Ολυμπιακού.

Όσο και να συζητάμε δεν πρόκειται να αποδεχθείτε οτι το 1908 ιδρύθηκε ένας σύλλογος που απλά άλλαξε όνομα και αυτή είναι η μόνη διαφορά μεταξύ ΠΟΑ και ΠΑΟ.Το γεγονός οτι προσπαθείτε να αποδείξετε το αντίθετο δείχνει κόμπλεξ.

Αλήθεια, την ιστορία του Ηρακλή την ψάξατε?Και ο Ηρακλής γίνεται 100 ετών φέτος.

Ανώνυμος είπε...

γιορταζετε τα 100 χρονια απο την ιδρυση του συλλογου πανα8ηναικου? πας καλα μωρε? ο πανα8ηναικος ιδρυ8ηκε το 1924 αρα το 2024 να γιορτασεις τα 100 χρονια του συλλογου σου,αφου τα γιορταζεις φετος παει να πει οτι εισαι ψευτης,εμεις μειωνουμε την ιστορια μας επειδη εσεις λετε ψεματα? δεν πας καλα ρε φιλε,ο ηρακλης ναι συμπληρωνει 100 χρονια φετος,εσεις οχι,ΨΕΥΤΕΣ

aris είπε...

Δεν είμαι εγώ ψεύτης. Απλά εσείς είστε κομπλεξικοί. 'Οσο και να χτυπιέστε η ιστορία δεν αλλάζει. 100 χρόνια Παναθηναϊκός.

142155 είπε...

Φιλε Πεσετέρο είμαι χρήστης της Βικιπαίδειας θα ήθελα αν μπορούσες να ανεβάσεις εκεί ή δώστο με μέιλ να το ανεβάσω εγώ, και στο άρθρο του ακατονόμαστου, το φύλο του καταστατικού που δείχνει ότι ιδρύθηκε το 1924 για το βουλώσουν λίγο αλλά και για να σκάσουν αφού με αυτό τους αλλάζουμε και την ημερομηνία ίδρυσης στο άρθρο. Αν μπορούσες να βρείς και πιο παλιό, αυτό λέει 1950, που να μην έχει πνευματικά δικαιώματα θα τους το επιβάλουμε να φαίνεται και στο άρθρο σύμφωνα με την πολιτική της βικιπαίδειας. Θα σκάσουν.

Edward είπε...

Φιλε aris δεν καταλαβες κατι δεν μετονομαστηκε η πρωτη ομαδα(Π.Ο.Α.)σε Π.Α.Ο. αλλα απο αυτην(Π.Ο.Α.) εφυγαν καποιοι και δημιουργησαν τον Π.Π.Ο στην συνεχεια τον ονομασαν Π.Π.Α.Ο και το 1924 που γινεται και η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ μετονομαστηκε ο Π.Π.Α.Ο ,ο οποιος δεν εχει σεση με τον Π.Ο.Α.,σε Π.Α.Ο. Επομενος ο παναθηναικος ως ομαδα αναγνωριζεται δηλαδη υδρυεται επισημα το 1924

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Edward,αυτοί που έφυγαν από τον ΠΟΑ ήταν και αυτοί που τον είχαν δημιουργήσει,ο Καλαφάτης κυρίως κ.α.Η βάση δηλαδή του ΠΟΑ ήταν αυτή που τελικά έγινε ΠΑΟ.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως πραγματικά πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι.Εκτός του οτι δεν πετυχαίνετε τίποτα,το να προσπαθείς να μειώσεις την ιστορία του αντιπάλου δείχνει κομπλεξισμό.

Υ.Γ. Pesetero αλήθεια πιστεύεις οτι άλλη ομάδα είναι ο Πανιώνιος και άλλη ο Νέος Πανιώνιος?Για εσένα η ομάδα σου είναι μόνο ένα όνομα και ένα ΑΦΜ?

Edward είπε...

Βασικα δεν εχει νοημα να ασχολουμαστε με το ποτε υδρυθηκε η καθε ομαδα ειτε το 1924 ειτε το 1908 η ιδια ομαδα ειναι. Με το να δεχτουμε οτι ο Π.Α.Ο. υδρυθηκε το 1908 τον μειωνουμε ακομα περισσοτερα αφου παρολο που υδρυθηκε 17 χρονια πριν απο εμας εμεις καταφεραμε να τον περασουμε σε πρωταθληματα και δυναμη.

Ανώνυμος είπε...

Όντως έχετε πάρει περισσότερα πρωταθλήματα.Το πως τα πήρατε και το ποιός είναι μεγαλύτερος σύλλογος είναι μια άλλη κουβέντα...

Edward είπε...

Το να λες οτι ο Ολυμπιακος πληρωνει διαιτητες δε στεκει.Ο Ολυμπιακος ειναι μια μεγαλη ομαδα που οντως στην Ευρωπη δεν δειχνει σοβαροτητα τα τελευταια χρονια και για αυτο δεν τα παει καλα. Στην ελλαδα ομως εχει δειξει οτι μπορει να παιρνει πρωταθλημα καθε χρονο χωρις προβλημα.Τωρα λαθη στην διαιτησια γινονται σε ολους τους αγωνες μεχρι και στο ΟΦΗ-αστερας τριπολης εγιναν τραγικα λαθη προσφατα.μην μου πεις οτι πιστευεις οτι ο ΟΦΗ πληρωσε το διαιτητη.Επισης μια ομαδα η οποια φερνει 1-1 με την βιλιαρεαλ και 2-3 με τον πανσεραικο στο ΟΑΚΑ μαλλον κολοφαρδη την λες και οχι καλη.Οσο για την μεγαλη διακριση του Παναθηναικου στην Ευρωπη(τελικος) ηταν η ποιο μουφα διακριση αφου εγινε με συμφωνιες των Χουντικων.Για αυτο ασε το ποιος πληρωνει διαιτητες και νικα αδικα οπως υπονοεις. Δεν ειμαι φανατικος ολυμπιακος οπως φανταζομαι οτι εχεις καταλαβει.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Edward,όπως θέλεις τα βλέπεις νομίζω.Ομάδα που κερδίζει σε Μιλάνο,Βρέμη,βγαίνει πρώτη στον όμιλο,φέρνει ισοπαλία στην Ισπανία με κόντρα διαιτησία και είναι κοντά στους 8 δεν την λές κωλόφαρδη αλλά ικανή.

Με τον Πανσεραϊκό κοιμήθηκε ο Θεός.Το παιχνίδι πήγε πολύ κόντρα στον Παναθηναϊκό.Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και φυσικά δεν έφταιξε καθόλου η διαιτησία.Μαγκιά των παικτών του Πανσεραϊκού πάντως.

Πως εξηγείς οτι ο Ολυμπιακός σε 12 χρονιές στο CL έχει προκριθεί από τους ομίλους μόνο 2 ενώ ο ΠΑΟ σε 8 χρονιές έχει 4 προκρίσεις?Πως γίνεται ο πρωταθλητής ελλάδας να είναι σταθερά χειρότερος στην ευρώπη από τον δεύτερο ή τον τρίτο?Πως γίνεται να μας έχουν πρήξει για το "απόρθητο Καραϊσκάκη" αλλά η 18η ομάδα της Γαλλίας να ρίχνει 3 χαλαρά και άλλα 2 έξω?

Για την διαιτησία τι να πρωτοπούμε?Θύμησέ μου πότε έχασε βαθμούς λόγω διαιτησίας ο Ολυμπιακός και εγώ θα σου δώσω 4-5 παραδείγματα για τον Παναθηναϊκό.Την Κυριακή στο ντέρμπι τα είδες όλα καλά εσύ?Ίσως επιλέγεις να ξεχνάς αλλά μήπως θυμάσαι τις κασσέτες του Τριανταφυλόπουλου τι έλεγαν?Μήπως διάβασες την πρόσφατη συνέντευξη του Ποντίκη?Σας εκθέτουν οι διαιτητές συνεχώς.

Μου λες οτι δεν είσαι φανατικός αλλά δέχεσαι τα ψέμματα για το Wembley και τη χούντα.Αυτό είναι πολύ κρίμα.Μην προσπαθείς να μειώσεις τον αντίπαλό σου και την ιστορία του.Προσπαθήστε να φτιάξετε δικές σας μεγάλες στιγμές.

Ειδικά για το θέμα χούντα και ελληικό ποδόσφαιρο διάβασε το παρακάτω

http://observer.pblogs.gr/2008/20080301.html

Ανώνυμος είπε...

Για το Wembley διάβασε κι αυτό και πες μου...

http://observer.pblogs.gr/2009/03/wembley.html

Edward είπε...

Το οτι ειναι κολοφαρδη ομαδα ο παναθηναικος το ειπα για πλακα σιγουρα ειναι μια ικανη ομαδα και πιστευω οτι στη Ισπανια επρεπε να νικησει.Οπως λες λοιπον οτι ο Παναθηναικος δεν επεξε καλα με τον πανσεραικο και εχασε ετσι εξηγητε και η ασχημη πορεια του ολυμπιακου τα τελευταια χρονια(γιατι δεν ηταν παντα ετσι) στην ευρωπη.Κατα την γνωμη μου Ο Ολυμπιακος παιζει στην ευρωπη με την νοοτροπια του πρωταθλητη που ειναι τραγικο λαθος .Για την διαιτησια στην ελλαδα μπορω να σου δωσω και εγω παραδειγματα στα ντερμπι μεταξυ ολυμπιακου - παναθηναικου που εχουν ευνοησει τον Παναθηναικο.
Τελευταιο ηταν αυτο στο οποιο η μπαλα ειχε βγει ολη εξω γυρισατε μια σεντρα και βαλατε γκολ(μαλλον και εσυ ξεχνας)Τελος για την χουντα δεν το πιστευω επειδη το λεει η διοικηση του Ολυμπιακου ή οι οπαδοι αλλα επειδη τυγχανει να ειμαι αριστερος και ξερω οτι αυτοι οι γαμιμενοι φασιστες εκαναν τα παντα για να δειξουν οτι με αυτους οι χωρα πηγαινε μπροστα.Ετσι βοηθησαν και μια ελληνικη ομαδα που τοτε ηταν πολυ δυνατη για να μην τους καταλαβουν να κανει μια κανει μια παρα πολυ καλη πορεια στην Ευρωπη για να δειξουν την ςξεκιξη τους στον αθλητισμο

Ανώνυμος είπε...

Edward,νομίζω πως όταν κάτι γίνεται συνέχεια δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.Ο Ολυμπιακός έχει παίξει 12 χρονιές στην Ευρώπη και έχει προκριθεί μόνο τις 2.Ο Παναθηναϊκός έχει παίξει 8 και έχει 4 προκρίσεις.Συμφωνώ οτι ο Ολυμπιακός παίζει με λάθος τρόπο στο CL αλλά δεν είναι μόνο αυτό.Αυτό που λένε για το "βάρος της φανέλας" είναι κάτι που πιστεύω οτι σιγά σιγά δημιουργείται και κάνει τη διαφορά.Γιατί ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 13 χρόνια έχει κάνει πορείες στην ευρώπη,και στην ουσία με 3 διαφορετικές ομάδες.Δεν μπορούμε να πούμε δηλαδή οτι έτυχε μια καλή φουρνιά παικτων να κάνει μια καλή πορεία.Αλήθεια,όταν λες οτι ο Ολυμπιακός πηγαινε καλά στην ευρώπη σε ποιά περίοδο αναφέρεσαι?

Για τη διαιτησία στα μεταξύ μας παιχνίδια δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα.Τα πρώτα χρόνια της παράγκας ήταν προκλητικά εναντίον μας.Τα τελευταία χρόνια νομίζω οτι προσπαθούν να το πάνε στο 50-50.Ειδικά για το περσινό παιχνίδι πιστεύων οτι ο διαιτητής τα έκανε θάλασσα.Και το αουτ δεν είδε και ένα πέναλτι του Ίβανσιτς δεν σας έδωσε αλλά καιτο γκολ σας ήταν επιθετικό φάουλ.Απλά ο άνθρωπος ήταν τραγικός.

Για το Wembley θα σου πω 2 πραγματάκια στα γρήγορα και αν θέλεις διάβασε αυτό http://observer.pblogs.gr/2009/20090301.html#dt-20090305 .

Το wembley δεν ήταν μόνο ο αγώνας με τον Αστέρα.Αποκλείσαμε και την Έβερτον.Τεράστιο όνομα εκείνη την εποχή και δεν νομίζω να μπορούσε να κάνει κάτι η χούντα γι'αυτό.Αποκλείσαμε και την Σλόβαν Μπρατισλάβας,κάτοχο του κυπέλλου Κυπελλούχων.Ομάδα που ανήκε στην Τσεχοσλοβακία και στο ανατολικό μπλοκ.Οπότε οι δυνατότηες επηρεασμού από χούντες αμερικανοφερμένες ήταν μάλλον απίθανες.

Ανώνυμος είπε...

AROULH H OMADOULA SOU EKANE TIS POREIES ME LITEX KAI ARTMEDIES...ENW EMEIS PAIZAME ME LYON KAI ME REAL....KI ETSI ANEVAINATE SE VATHMOLOGIA KAI STO CL TYXAINATE ME PIO EUKOLES OMADES

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΟΥΛΗ ΜΕ ΛΗΤΕΞ ΚΑΙ ΑΡΤΜΙΝΤΙΑ ΠΑΙΖΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΑΝΕΒΗΚΑΤΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΣΟΥ ΛΟΥ ΤΩΡΑ...

ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΕΡΤΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ...

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΕΧΕΤΕ 3 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ 1...

KI OSO GIA THN IDRYSH SAS,Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

E PESETERO AYTA POU GRAFIES TA EKTIPWNW KAI TA DINW STOUS FILOUS MOU TOUS VAZELOUS KAI PEFTOUN TEZA!^^^

Ανώνυμος είπε...

alex gera!!!

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε '08 Απριλίου 2009 4:24 μ.μ'
πρεπει να εισαι πολυ καθυστέρας ρε ανθρωπε!