14 Απρ 2008

"Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια στα γήπεδα"...

13/04/2008, Νίκος Λυμπερόπουλος : "Αν νικήσουμε τον Αστέρα Τρίπολης την τελευταία αγωνιστική θα είμαστε πρωταθλητές". Ερωτηθείς αν βασίζει αυτή του τη βεβαιότητα σε στραβοπάτημα του Ολυμπιακού απέναντι στον Ηρακλή ή δικαίωση της Καλαμαριάς στην υπόθεση Βάλνερ απάντησε: "Νομίζω καταλαβαίνετε". Όσο για τη νίκη στην Τούμπα είπε πως "... κάναμε μεγαλειώδη εμφάνιση και παίξαμε καταπληκτική μπάλα. Ειδικά εκτός έδρας η πορεία της ομάδας είναι φανταστική, αφού φτάσαμε τις 11 νίκες".

Με αφορμή τη δήλωση του δυσλεκτικού αγράμματου και μεγαλύτερου looser ποδοσφαιριστή της σύγχρονης εποχής, για να δούμε - και να θυμηθούμε - λοιπόν τι έκανε φέτος το ΑΕΚάκι και είναι "πρώτη στα γήπεδα", όπως διατείνεται...

Το ημερολόγιο της... πρωτιάς
30/09/2007 : Λεβαδειακός-ΑΕΚ και στο 30' λεπτό ένας παίκτης του Λεβαδειακού βρίσκεται τραυματίας στο έδαφος. Ο Ριβάλντο, αγνοώντας τα του fair play κλπ κλπ που πολυδιαφημίζει η Super League, προχωράει, κάνει τη σέντρα για να ακολουθήσει αναμπουμπούλα και να γίνει το 0-1 για την ΑΕΚ. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 37', ο Λυμπερόπουλος δίνει στον Μπλάνκο που φεύγει απο ξεκάθαρη θέση οφσάϊντ, ο επόπτης κλείνει τα μάτια, γίνεται το 0-2 και ο Λεβαδειακός παραδίδει το πνεύμα. Έτσι γίνονται οι καθαρές και γρήγορες δουλειές (2nd part).

Στεναχωρημένος με τη στάση των ανθρώπων του Λεβαδειακού, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης για μη τήρηση από μέρους του fair play εμφανίστηκε με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ ο Ριβάλντο. "Πάντα είχα και έχω το μέγιστο σεβασμό για όλους τους συμπαίκτες και αντιπάλους. Απλά δεν τον είδα. Αν συνέβη αυτό ζητώ συγγνώμη, αλλά πάντα είμαι ο πρώτος που πετάω έξω την μπάλα", ανέφερε ο Βραζιλιάνος. Αυτό είναι που λένε "κατόπιν εορτής ευαισθησία".

07/10/2007 : Η ΑΕΚ με... 10 παίκτες πίσω απ'τη σέντρα, κατάφερε να "δραπετεύσει" με νίκη απ'τη Νέα Σμύρνη (0-3) με γκολ απο στημένες φάσεις (είναι που η ΑΕΚ αποδίδει... μεγάλη μπάλα, που λένε και οι ειδικοί). Για το πέναλτι της ΑΕΚ ο Σέζαρ έχει σηκωθεί με τα δύο πόδια ενωμένα μισό μέτρο πριν συναντήσει τα πόδια του Πλετς. Εάν δεν είναι ο χαμένος κρίκος ανάμεσα στον άνθρωπο και τον λαγό, οποιοσδήποτε άνθρωπος δοκιμάζει να περάσει ένα εμπόδιο τρέχοντας, το περνάει πρώτα με το ένα πόδι και μετά με το άλλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ακόμα και αν ο Πλετς προλάβαινε να τραβήξει το πόδι, ο Βραζιλιάνος με την κίνηση που έκανε θα είχε πέσει. Ο Βασσάρας (αυτός με τον οποίο η ΑΕΚ είχε... πρόβλημα, ντε) το'δωσε αμέσως και σχόλασε ο γάμος... Η ΑΕΚ προελαύνει. 4Χ4 και στη Φιλαδέλφεια βγάζουν γλώσσα και ονειρεύονται... πρωτάθλημα.

20/10/2007 : Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες απ'το 12ο λεπτό, καθώς ο Αυστριακός γκολκίπερ Γιούργκεν Μάχο έπιασε τη μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής και - ελλείψει του τραυματία Ριβάλντο - ταμπουρώθηκε στην άμυνα. Η Λάρισα θα μπορούσε να φύγει απ'το ΟΑΚΑ τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο διαιτητής Κασναφέρης έπνιξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα υπέρ της, όταν αμυντικός της ΑΕΚ... ξεχείλωσε τη φανέλα του επιθετικού της Λάρισας, Πάρα, που ήταν σε προφανέστατη θέση για γκολ. Ο διεθνής ρέφερι, που όλως τυχαίως άφησε με πολλά παράπονα τον Ολυμπιακό στα ματς με ΠΑΟ και Άρη, σφύριξε αδιάφορα και η ΑΕΚ έκανε το 5Χ5 παραμένοντας στην 1η θέση παίζοντας (για άλλη μια φορά) άθλιο ποδόσφαιρο. Είναι αυτό που λένε... "δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο".

02/11/2007 : Η φετινή ΑΕΚ... ζωγραφίζει ! Η... αρμάδα του Φερέρ χρειάστηκε τη βοήθεια του διαιτητή ζωγράφου για να καταφέρει να αποκλείσει το Φωστήρα απ'τη φάση των "32" του κυπέλλου Ελλάδος ! Όλα έγιναν εύκολα για την ΑΕΚ μετά την 100% ΑΔΙΚΗ αποβολή του Δημόπουλου στο 57'. Σε φάση που έγινε μπροστά στα μάτια του βοηθού, Καλαϊτζίδη, αλλά και του Ζωγράφου που είχε ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, το επιθετικό φάουλ του Μανού μετατράπηκε από τον απαράδεκτο διαιτητή σε αμυντικό (!) του Δημόπουλου! Η περίεργη αυτή απόφαση στοίχισε στον παίκτη του Φωστήρα την αποβολή του, επειδή στην πτώση του... έπιασε τη μπάλα με το χέρι, εισπράττοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα ! Ε, απο εκεί και πέρα, η... αρμάδα του Φερέρ κατάφερε να βάλει δύο γκολ με τους Σέζαρ και Καπετάνο και να προκριθεί. Άντε βρε, και εις ανώτερα...

11/11/2007 : Με κάτω τα χέρια, μέσα σε ένα 45άλεπτο, ο Παναθηναϊκός της έκανε πλάκα στη Λεωφόρο και πήρε τη νίκη με 2-1, σκαρφαλώνοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μεγάλη η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, με το παιχνίδι αγωνιστικά να μην αντέχει σε κριτική καθώς η ΑΕΚ έκανε δύο φάσεις όλες κι όλες (η μία το γκολ του Λυμπερόπουλου και η άλλη το απίστευτο χαμένο τετ-α-τετ του Μπλάνκο), ενώ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε μετά την αποβολή του Δέλλα να βάλει ακόμα 2-3 γκολ (παρ'ότι δεν είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, μιας και ήδη έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σέριτς). Ο Ριβάλντο ξεσπάθωσε (και πολύ άργησε). Παρέμβαση του Βραζιλιάνου για τον τρόπο που αγωνίστηκε η ΑΕΚ στο ντέρμπι : "Ήμασταν μικρή ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Θα πρέπει να συζητήσουμε για το αν πρέπει αν παίζουμε αμυντικά ή επιθετικά". Ερωτηθείς για την αποβολή του Δέλλα, έδωσε αποστομωτική απάντηση. "Ο διαιτητής έδωσε ότι είδε, δε πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες" !

Δυσαρεστημένοι φέρονται και παίκτες της ΑΕΚ απ'τις δηλώσεις Ριβάλντο, με μπροστάρη το Δέλλα που θεωρεί εαυτόν εκτεθειμένο, αφού τον αδειάζει ο Βραζιλιάνος.

25/11/2007 : Ομορφιά του ποδοσφαίρου είχαμε στο ΟΑΚΑ, στο ματς ΑΕΚ-ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ, με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο του, μετά την απόλυση του Ράϊνερ Μάουρερ, όρθωνε το ανάστημα του απέναντι στην μπλοκαρισμένη ΑΕΚ που τα έβρισκε σκούρα. Όλα αυτά, μέχρι το 33', όταν ο Λεοζίνιο έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Μαντούκα κάπου στο κέντρο του γηπέδου, με τον διαιτητή του αγώνα, κ. Χαραλαμπίδη να σπεύδει να τιμωρήσει τον Βραζιλιάνο μέσο του ΟΦΗ με τραβηγμένη απευθείας κόκκινη, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα. Ο ΟΦΗ στο 2ο ημίχρονο κατέρρευσε και το 4-1 ήρθε σα φυσιολογική συνέπεια.

01/12/2007 : Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Χαριλάου επί του Άρη με 1-0, σε ένα παιχνίδι... τηλεμαραθώνιο, αφού διήρκησε 4 (!!!) ώρες. Κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, οπαδοί της ΑΕΚ πέταξαν φωτοβολίδες σε αυτούς του Αρη. Ο διαιτητής Κουκουλάκης, στην ανάπαυλα, αποφάσισε να εκκενωθεί η θύρα στην οποία βρέθηκαν οι φίλοι της "Ενωσης" με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο διοικήσεων των ΠΑΕ. Μάλιστα... Ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ παιχνίδι κράτησε σχεδόν η διακοπή στο "Κλεάνθης Βικελίδης"! Για 75 λεπτά ο διαιτητής Κουκουλάκης ήταν κλεισμένος στα αποδυτήρια με τον Σκόρδα και τον Νικολαΐδη, κάνοντας διαβουλεύσεις για το αν θα γίνει το δεύτερο ημίχρονο. Αλήθεια, πόσο δικαιούται ένας διαιτητής να διακόψει ένα παιχνίδι; Σύμφωνα με τους ισχύοντες, εγχώριους κανονισμούς, ένα ματς για "ειδικούς λόγους" μπορεί να καθυστερήσει να ξεκινήσει μέχρι 35 λεπτά, ενώ για διακοπή δεν υπάρχει πια κάποιο προβλεπόμενο χρονικό όριο. Πιο παλιά ήταν ένα δεκάλεπτο, μετά ένα εικοσάλεπτο, τώρα τίποτα. Εδώ, όμως, δεν είχαμε διακοπή, κύριε πρόεδρε. Όλα συνέβησαν στο ΗΜΙΧΡΟΝΟ. Πόσο, λοιπόν, διαρκεί η ανάπαυλα; Το άρθρο 11 του ΚΑΠ είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ: "Η διάρκεια της ανάπαυλας δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά". Έλα, όμως, που εδώ είχαμε 75!

Ποιος ευθύνεται για τη συγκεκριμένη υπέρβαση του χρονικού ορίου; Το πρόβλημα, όπως όλοι παραδέχθηκαν και πρώτη απ’ όλους η ΑΕΚ, διά στόματος του προέδρου της, Ντέμη Νικολαΐδη, δημιουργήθηκε από οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας - της ΑΕΚ δηλαδή, ενώ ο Νικολαΐδης έσπευσε να ζητήσει συγνώμη απ'τον πρόεδρο και τον κόσμο του Άρη : "Ζητώ συγγνώμη για ότι έγινε, Γνωρίζω πολύ καλά ότι εγώ έχω την ευθύνη για ότι συνέβη. Η φιλοξενία των ανθρώπων του Άρη ήταν άριστη, κάτι το οποίο έχει συμβεί και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι θετικό που άδειασε οικιοθελώς μια κερκίδα, αφού είναι κάτι που δεν είναι εύκολο να συμβεί. Και πάλι συγγνώμη, ευτυχώς δεν έγινε κάτι χειρότερο", ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση της Original : "ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ. Για μια ακόμη φορά εξαιτίας ενός θρασύδειλου και ανεγκέφαλου, χάλασε μια εικόνα που με κόπο και θυσία χτίστηκε σε Ξάνθη, Βέροια και Λιβαδειά. Ζητάμε συγνώμη από τον πρόεδρο του Αρη που μας βοήθησε να δούμε την ομάδα μας και τον πρόεδρο της ΑΕΚ για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Συγχαίρουμε τον κόσμο μας που με την οικειοθελή αποχώρησή του, βοήθησε να ολοκληρωθεί ο αγώνας και να φύγει η ΑΕΚ νικήτρια από το Χαριλάου".

Ωραία τα παραμυθάκια όμως, αλλά η ΑΕΚ είχε πάρει κι είχε διαθέσει ΕΠΙΣΗΜΑ 800 εισιτήρια. Στην τελική, τι θα πει ότι μόνο δύο άτομα εκτόξευαν τις φονικές φωτοβολίδες; Αυτοί οι δύο δεν πήραν τα εισιτήρια που η ΠΑΕ διέθεσε; Η Σούπερ Λίγκα, όμως, επέτρεψε στον Κουκουλάκη να κάνει το κομμάτι του, στον Σκόρδα και στον Ντέμη ν’ αναπτύξουν τις δημόσιες σχέσεις τους και τελικά να ολοκληρωθεί ένα παιχνίδι που έπρεπε να διακοπεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ. Σε μια τέτοια περίπτωση, βέβαια, οι ποινές για την ΑΕΚ θα ήταν βαρβάτες: αφαίρεση τριών βαθμών απ’ το τρέχον πρωτάθλημα, δύο απ’ το επόμενο και τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών για κάποια παιχνίδια της! Τώρα, όμως, τίποτα απ’ αυτά δεν θα συμβεί. Διότι όλοι επέτρεψαν στον Κουκουλάκη να ξεκινήσει το ματς στις 16.45, να το διακόψει για 75 λεπτά περιμένοντας υπομονετικά το πότε θα αποφασίσουν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ ν’ αδειάσουν το πέταλό τους (μεταξύ των οποίων κι αυτοί με τα βαλιστικά πιστόλια!), να το λήξει σχεδόν την ίδια ώρα με το... Ατρόμητος – Ολυμπιακός που ξεκίνησε στις 19.00 (!!!) και η ΚΕΔ να τον επιβραβεύσει κι από πάνω! Με 8,4 βαθμολογήθηκε ο Ηρακλειώτης διαιτητής - με άριστα, δηλαδή, παίρνοντας την ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ βαθμολογία της αγωνιστικής. Επειδή, μετά την αποβολή που δεν έδωσε στον Τόζερ στο ματς με την Ξάνθη, την Κυριακή ευνόησε για μία ακόμα φορά την ΑΕΚ.

06/01/2008 : Ο Αστέρας Τρίπολης απέδειξε οτι είναι πραγματικός "φονέας των γιγάντων", καθώς μετά τους Παναθηναϊκό - Ολυμπιακό - ΠΑΟΚ κέρδισε και την ΑΕΚ με 2-1, πιό εύκολα απ'ότι δείχνει το τελικό σκορ. Αρωγός της προσπάθειας του Αστέρα ο μέγας γκολκίπερ Μαρσέλο Μορέτο, όταν σε ένα σουτ που θα απέκρουε και ο... Φερέρ, έχασε τη μπάλα μέσα απ'τα χέρια του για να ανοίξει έτσι το σκορ στην Τρίπολη. Ο Αστέρας έφτασε πανεύκολα στο 2-0 και η ΑΕΚ αν και μείωσε με τον Μπλάνκο, δεν απείλησε σε καμμία φάση με ισοφάριση.

Το μόνο πάντως που δε μπορεί να αρνηθεί κανείς σχετικά με την ΑΕΚ, είναι οτι πρόκειται για ομάδα... διασκεδαστών. Μετά τον... κοσμοπολίτη Άκη "Δε Χέζομαι Ποτέ" Ζήκο, βγήκε και ο... Τραγανός Δέλλας, εκ του θιάσου "Πέστε Κάτω Οε Οε Οε" που περιόδευσε ανα τον Ελλαδικό χώρο στις αρχές του 2001. Τι είπε ο και "Κολοσσός" επονομαζόμενος; "Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάτι διαιτητές έχουν "βιονικά" μάτια και βλέπουν στα 50 μέτρα και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να διακρίνουν στα πέντε; Ελπίζω οι καλικάντζαροι να φύγουν τώρα με τα Φώτα!". Γιατί τα είπε όλα αυτά; Ο Δέλλας και οι συν αυτώ υποστήριξαν οτι ο Βασσάρας (αυτός που στο πρώτο ημίχρονο έδινε φάουλ ακόμα και τις... κόρνες των αυτοκινήτων που περνούσαν απ'την Τρίπολη) αγνόησε πέναλτι που έπρεπε να δοθεί υπέρ της... ΑΕΚ της καρδιάς σε μία φάση στην περιοχή του Αστέρα με πρωταγωνιστές τον Καφά και τον Φιλομένο.

Όλα τα λεφτά πάντως ήταν το παλιό, καλό σύνθημα που φώναζαν οι οπαδοί του Αστέρα στους παίκτες της ΑΕΚ - ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν έκαναν... βουτιές για να κερδίσουν φάουλ μήπως και σκοράρει ο μπαρμπα-Ρίμπο : "Πέστε κάτω, οε οε οε"...

Μεγάλο γέλιο προκάλεσε το... δούλεμα στον γκολκίπερ της ΑΕΚ, Μορέτο, για το γκολ που... έπνιξε, ενώ ακόμα μεγαλύτερο γέλιο προκάλεσε το σχόλιο του σπίκερ της ΝΕΤ : "Ε, δε χρειάζεται τώρα καζούρα στο Μορέτο, δεν είναι σωστό αυτό, οι οπαδοί του Αστέρα έχουν δείξει οτι έχουν ένα επίπεδο"...

20/01/2008 : Η ΑΕΚ χρειάστηκε να επιστρατεύσει τον διαιτητή Παμπορίδη προκειμένου να γλυτώσει το γκολ : Ήταν μόλις το 3ο λεπτό όταν ο Λουτσιάνο μπήκε στην περιοχή, ο Ενσαλίβα τον... κατεδάφισε και ο διαιτητής είπε "παίζετε"... και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

03/02/2008 : Στο ΟΑΚΑ, έγινε η... μάχη του Δράμαλη. Ο Πανιώνιος βγήκε νικητής απ'την αναμέτρηση με την ΑΕΚ κερδίζοντας 2-3, ενώ είχε προηγηθεί με 0-3 ! Μαντάρα τα'κανε ο διαιτητής Φωτιάδης, που δεν έδωσε δύο πέναλτι στην ΑΕΚ (ένα στο 17', με το σκορ στο 0-2) και άλλο ένα με το σκορ στο 2-3, αλλά αρνήθηκε και το πέναλτι της χρονιάς στον Πανιώνιο με το σκορ στο 1-3 : Ο Παπασταθόπουλος γκρέμισε μέσα στην περιοχή με χέρια και με πόδια όντας τελευταίος παίκτης τον Τζιμπούρ που είχε βγεί φάτσα με το Μορέτο και η ΑΕΚ γλίτωσε όχι μόνο το 1-4, αλλά και την αποβολή του ποδοσφαιριστή της. Και στο τέλος, ο Ντεμάκος, αυτός ο αγνός ιδεολόγος του ποδοσφαίρου, βγήκε και δήλωσε απογοητευμένος απ'όσα συμβαίνουν στη διαιτησία που του θυμίζουν "εποχές όταν ήταν ποδοσφαιριστής". Μια ζωή στη μιζέρια ρε Ντέμη... γνήσιος ΑΕΚτζής. Σου κάνει ο... Χούτος κηδεία μέσα στο σπίτι σου και εσύ λες οτι φταίει ο διαιτητής. Έλεος ρε...

23/02/2008 : Η ΑΕΚ, με MVP του αγώνα το μεγάλο... Τάσο Κάκο (αυτόν που είχε πεί "χεσμένο" ο Ζήκος, ντε), κατάφερε να κερδίσει με 0-1 τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, μένοντας "ζωντανή" στη μάχη του τίτλου, αναμένοντας τον Παναθηναϊκό την προσεχή εβδομάδα στο ΟΑΚΑ. Το σόου του Κάκου περιελάμβανε και την... κατάποση ενός πέναλτι - καραμπινάτου - στον Φλάβιο Ντίαζ, όταν τον έκαναν... σάντουϊτς οι Μπούρμπος και Δέλλας.

02/03/2008 : ΑΕΚ-Παναθηναϊκός σε αγώνα δίχως αύριο για την ΑΕΚ - αλλά και για τον Ολυμπιακό, καθώς με νίκη του Παναθηναϊκού τα πράγματα αναφορικά με τον πρωταθλητή θα ξεκαθάριζαν... επικίνδυνα. Τελικό αποτέλεσμα το 1-1 που δίνει προβάδισμα "βραχεία κεφαλή" στον Παναθηναϊκό (50β. έναντι 49β. του Ολυμπιακού), με τους Παναθηναϊκούς να... ουρλιάζουν για τη διαιτησία του διαιτητή Παμπορίδη. Αιτία; Το πέναλτι που καταλόγισε στο μαρκάρισμα του Νίλσον πάνω στον Σέζαρ (απ'ότι έδειξε ο τηλεοπτικός φακός, δεν ήταν) και με το οποίο η ΑΕΚ προηγήθηκε με 1-0 με το Ριβάλντο.

23/03/2008 : Στη Θεσσαλονίκη, ο Απόλλων Καλαμαριάς αντιμετώπιζε την ΑΕΚ. Μόλις στο 11ο λεπτό, ο διαιτητής Δαλούκας έπαιξε "σα χεσμένος", όπως είχε πεί και μια ψυχή (γειά σου ρε Άκη) και δεν έδωσε την ΠΕΝΑΛΤΑΡΑ που έβγαζε μάτια στην Καλαμαριά, σε ανατροπή του Φαβάλι απ'τον Ζήκο. Κατά τα άλλα, η άμοιρη ΑΕΚ "αδικείται"...

06/04/2008 : Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ κέρδισε πιο δύσκολα απ'ότι δείχνει το τελικό 3-1 τον Εργοτέλη, ενώ ο Παπασταθόπουλος ακόμα κάνει... πέναλτι που δε σφυρίζονται! Σε 2 κραυγαλέες περιπτώσεις, ο αμυντικός της ΑΕΚ "κατεδάφισε" τους αντιπάλους επιθετικούς μέσα στην περιοχή, αλλά για πολλοστή φορά φέτος έμεινε ατιμώρητος!

13/04/2008 : Ο ΠΑΟΚ - όπως αναμενόταν - έκανε το... καθήκον του και τίμησε την περίφημη... "ιστορία του συλλόγου" (και τον ΓκουΧου Γεωργιάδη, που βρήκε κι αυτός μέρα για να σταματήσει τη μπάλα). Ο ΠΑΟΚ έφαγε μέσα σε ένα... πεντάλεπτο 3 γκολ, αναδεικνύοντας έτσι την... ομορφιά του ποδοσφαίρου, ενώ έφαγε στο 84' και το τέταρτο, "τιμώντας την ιστορία του" με τον καλύτερο τρόπο. Το μαγικό τετράγωνο Ντέμη - Σάντος - Κωστένογλου - Ζαγοράκη πρόσφερε μεγάλες στιγμές... Επαναλήφθηκε έτσι η "Ομορφιά του Ποδοσφαίρου" (copyright Dimitris "Tiger" Melissanidis) που είχε γίνει σ'εκείνο το αλήστου μνήμης Ηρακλής - ΑΕΚ 2-3, όπου ο Ηρακλής έβαζε γκολ και ο Καρκαμάνης... τα έτρωγε.

20/04/2008 : ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης για την τελευταία αγωνιστική. Η ΑΕΚ έχει καθαρίσει το παιχνίδι με γκολ των Ριβάλντο και Μπλάνκο, στο τελευταίο παιχνίδι του Ακη Ζήκου που αποσύρεται απ'την ενεργό δράση. Στο 84ο λεπτό, ο διαιτητής Κουκουλάκης ένιωσε την... ανάγκη να... τιμήσει το Ζήκο για την προσφορά του. Σε ένα κανονικό μαρκάρισμα του Κανακούδη στον Μαντούκα, ο διαιτητής Κουκουλάκης έδωσε πέναλτι. Κάτω από λαϊκή απαίτηση επιλέχθηκε ο Άκης Ζήκος για την εκτέλεση του πέναλτι. Ο Ζήκος εκτελεί, αλλά ο Γιώργος Αμπάρης απέκρουσε. Ο Κουκουλάκης όμως είχε πάρει απόφαση να... τιμηθεί ο Ζήκος, πάση θυσία : Διατάζει επανάληψη και στήνει εκ νέου το Ζήκο στα 11 μέτρα ! Και πάλι όμως, ο Ζήκος, ένας ποδοσφαιριστής μπολιασμένος με το DNA του looser, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Έτσι η προσπάθεια βράβευσης του Ζήκου απ'το διαιτητή Κουκουλάκη, πήγε χαμένη...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΑ... ΓΗΠΕΔΑ Η ΑΕΚΑΡΑ...

Αλήθεια, οι "ηθικοί πρωταθλητές" ας μας πούν : Οι νόμοι τελικά ισχύουν, ή όχι; Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν που τους έκραζε ο κόσμος για τη σκανδαλώδη εύνοια του άρθρου 44, έλεγαν πως "δεν φταίμε εμείς που υπάρχει αυτό ο νόμος, εμείς απλά τον εκμεταλλευτήκαμε". Αυτό φυσικά δεν ήταν άδικο και "ανήθικο" για τις υπόλοιπες ομάδες που για να παραμείνουν στην "Μεγάλη Κατηγορία" πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους και ΔΕ τους τις χάρισαν. Τότε οι νόμοι ήταν "νόμοι που πρέπει να τους ακολουθούμε, άσχετα αν είναι σκληροί για κάποιους" ενώ τώρα είναι θέμα... ηθικής, ε;

Τι όμορφη που είσαι όταν κλαίς, ακόμα λίγο κλάψε και σου πάει...


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΟΥ ΡΕ PESSETERO! :)
PESTILENCE

Unknown είπε...

Γειά σου ρε Pesti γίγαντα! Καλά είσαι αδελφέ; :)

RENA MANIOU είπε...

Βγαζεις πολυ πικρα ρε παιδακι μου!
Μα γιατι?
Αφου υπαρχει CAS δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα!!!

http://renamaniou.blogspot.com

Anasto είπε...

Γιατί, μήπως κάτι από όλα αυτά που γράψαμε για τη φετινή πορεία της ΑΕΚ είναι υπερβολή ή ψέμμα?

Όσο για την προσφυγή στο CAS τα έχουμε γράψει πολλές φορές:
Στην αρχή η Μαλακαριά ήταν "σίγουρη" για τους βαθμούς επειδή η ΕΠΟ έκδωσε δελτίο. Μετά ήταν "βέβαιη" για τη "δικαίωση" της επειδή η περίπτωσή της ήταν πανομοιότυπη με αυτή του Μεγιόνγκ Ζε, καθυστερούσαν μάλιστα τη διαδικασία προκειμένου να εκδώσει απόφαση η Πορτογαλική Λίγκα. Σήμερα είναι "πεποισμένοι" ότι θα βρουν το "δίκιο" τους στο CAS, παρότι υπάρχει δεδικασμένο από το ίδιο δικαστήριο με βάση την υπόθεση Cork.

Όταν με το καλό αποφανθεί το CAS ότι η προσφυγή της Καλαμαριάς και των λοιπών "αναξιοπαθούντων" δεν έχει καμία βάση, μπορείτε να προσφύγετε όλοι μαζί στο... Διαγαλαξιακό Δικαστήριο που εδρεύει στη... Σελήνη. Από ότι ξέρω η "Ορίτζιναλ" διατείνεται ότι διατηρεί σύνδεσμο εκεί, οπότε όσο να 'ναι μπορεί να επηρεάσει καμία καταστάση...

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η "Μαλακαριά" σας έφτυσε κατάμουτρα, σας νίκησε μέσα στο γήπεδο κι έστειλε τα πτώματα σας που ήταν σε κώμα στην εντατική. Δυστυχώς υπάρχει πάντα η ΕΠΟ και το υπόλοιπο σκυλολόι να σας βγάλουν πρωταθλητές. Δεν με νοιάζει τι λέει η ΑΕΚ αλλά καλά που φροντίσατε να πέσει η Καλαμαριά για να γλιτώσετε το τομάρι σας.

Ανώνυμος είπε...

Και το CAS τα έπιασε;;;;;
Τι είναι αυτοί βρε;

Στην παράγραφο 68 της 22σελιδης αναφοράς
( http://www.tas-cas.org/
d2wfiles/document/905/5048/0/
20080421125817683.pdf )

του σκεπτικού της απόφασης αναφέρεται πως

«… είναι αναμφισβήτητο ότι ο παίκτης (Ρόμαν Βάλνερ) έπαιξε στη Φόλκερκ και την Χάμιλτον και δεν μπορούσε να αγωνιστεί με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στις 3 Φεβρουαρίου 2008 (σ.σ. στο ματς με τον Ολυμπιακό). Η επιτροπή σημειώνει το γεγονός πως ο παίκτης ήταν δανεικός από τη Φόλκερκ όταν έπαιξε στη Χάμιλτον και ότι αυτή η μετακίνηση έγινε εκτός μεταγραφικής περιόδου, όπως αυτή ορίζεται από τη FIFA. Αυτή η παράμετρος μαρτυρά πως οι πιθανότητες δικαίωσης της Καλαμαριάς στην εκδίκαση της κύριας υπόθεσης είναι ελάχιστες. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρεται, δεν υπάρχει νομοθεσία στην οποία να μπορεί κάποιος να στηριχθεί, ώστε να δικαιολογήσει την παρουσία του Βάλνερ σε τρίτη ομάδα, κατά τη διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου.

Ανώνυμος είπε...

PESSETERO για εσένα και άλλους σαν εσένα είναι το πρωτάθλημα που γίνεται με τον τρόπο που γίνεται. Με γεια τα κόκκινα μυαλά...

Ανώνυμος είπε...

καλά που υπάρχει και η Ευρώπη για να σου θυμίζει πως παίρνεις εσύ τα πρωταθλήματα...καλή χώνεψη με το 3μπαλο χαλούμι...

Unknown είπε...

Αυτό είναι που λένε "κοίτα ποιός μιλάει"... Μιλάει για αποκλεισμό αυτός που αποκλείστηκε απ'την Ομόνοια του Γιαννάκη Οκκά. Έξω ρε...

Ανώνυμος είπε...

Η Καλαμαρια θα επεφτε ακομη και αν μας ειχε κερδισει (+4 βαθμοι δεν εφταναν για να σωθει). Τη συγκεκριμενη χρονια και ο βαζελος ευνοηθηκε απο πολλες αποφασεις των διαιτητων ενω εμεις αδικηθηκαμε σφοδρα. Αν μπορεις γραψε και για τα παιχνιδια πελατης-ΠΑΟΚ (χερι Βυντρα), πελατης-Ατρομητος (αποβολη Ανατολακη), πελατης-Θρυλος (μη αποβολη Λεοντοιυ), Θρυλος-πελατης (ανυπαρκτο πεναλτι, ακυρο γκολ Εντοι), λαρισα-πελατης (οφσαιντ γκολ Τζιολη), πελατης-Αστερας (μη αποβολη Γκουμα), πελατης-λαρισα (οφσαιντ Κλειτον) και πελατης-Καλαμαρια (ανυπαρκτο πεναλτι Καραβουτα) που ολως τυχαιως ευνοηθηκε η ομαδα των αιωνιων τριτων. Σχετικα με το Ριβαλντο αφου συνφωνα με τις δηλωσεις σου τα παιρναμε τα πρωταθληματα λογω διαιτησιας γιατι τα πανυγηριζες με τοσο παθος οταν ησουν κοντα μας.