21 Απρ 2008

Επικυρώθηκε και η βαθμολογία : ΠΟΣΟ ΠΟΝΑΕΙ...

Επικυρώθηκε, όπως αναμενόταν μετά την απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του Απόλλωνα Καλαμαριάς, από την ολομέλεια του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας η βαθμολογία του πρωταθλήματος, όπως διαμορφώθηκε μετά την 30η αγωνιστική. Αυτό σημαίνει πως και τυπικά ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής, τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστεί η κύρια υπόθεση Βάλνερ από το Διεθνές Δικαστήριο της Λωζάννης, όταν και θα τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία, αλλά όπως αναμενόταν, πήρε απ'τα τρία το μακρύτερο. Ο Παναθηναϊκός και η Λάρισα ψήφισαν... λευκό. Συγκεκριμένα, υπήρξαν εννέα ψήφοι υπέρ κι ένα κατά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πλευρές ΑΕΚ και Ολυμπιακού προσήλθαν με τους δικηγόρους τους, ενώ απουσίαζε η Καλαμαριά, όπως επίσης ο Ηρακλής, ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος.

Ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης, πριν ξεκινήσει η διαδικασία, έκανε δηλώσεις : "Εμείς είμαστε πάντα υπέρ της αντίληψης πως τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στα γήπεδα. Δεν είμαι νομικός για να κρίνω την απόφαση. Με λυπεί το γεγονός πως φτάσαμε σήμερα για να δούμε αν θα γίνουν play-offs. Οι θεσμοί στην Ελλάδα υπάρχουν, αλλά τα πρόσωπα είναι αυτά που δημιουργούν τα προβλήματα".

Φυσικά δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει και η παρέμβαση του "μαϊντανού" των συνεδριάσεων, του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Τάκη Κανελλόπουλου : "Είμαστε υπερήφανοι όλοι μας. Πήραμε περισσότερους βαθμούς σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στο πρωτάθλημα της ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε μόνο στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Το CAS δεν έχει εκδώσει ακόμα απόφαση, η ΕΠΟ ήταν που έδωσε τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό. Το περίεργο είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν χθες στο Καραϊσκάκη κι αυτό μας προβληματίζει. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν το έχουμε ακόμα στα χέρια μας, στη Σούπερ Λίγκα, καθώς η δικαιοσύνη και η διαιτησία ανήκουν στην ΕΠΟ. Στην ψηφοφορία δύο ομάδες έριξαν λευκό και αρκετές άλλες αναγκάστηκαν να ψηφίσουν την επικύρωση της βαθμολογίας".

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πέτρος Κόκκαλης, είπε: "Ο πίνακας επικυρώθηκε, ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής και είναι μια απόφαση που μας δικαιώνει. Ο Ολυμπιακός νομίζω πως ήταν η καλύτερη ομάδα φέτος. Δεν υπήρχε κάποια ανησυχία εκ μέρους μας για την απόφαση. Δυστυχώς πάντως οι εκπρόσωποι της Καλαμαριάς δεν ήταν εδώ σήμερα", ενώ δε θέλησε να σχολιάσει τη στάση της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Λάμπρος Σκόρδας δήλωσε με τη σειρά του: "Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι με αυτά που έγιναν. Εμείς ως Αρης θα αγωνιστούμε στα play-offs".

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης, τόνισε: "Είναι απόλυτα σωστή η απόφαση του CAS και δεν γίνεται να αγνοήσουμε τους κανόνες".

Απαντήσεις
Προς κον Πηλαδάκη, ΠΑΕ Λάρισα : Δε μας λες, monsieur Piladakis, τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στα γήπεδα όπως παίχτηκε το παιχνίδι της ΑΕΛ Τυρί με τον ΠΑΟΚ; Ωραία τα πεναλτάκια που σου δώσανε;

Προς κον Κανελλόπουλο, ΠΑΕ ΑΕΚ : Herr Kanellopoulos, μέσα στους περισσότερους βαθμούς σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, βάζεις και τα κερδισμένα πέναλτι της ΑΕΚ και τα περισσότερα πέναλτι που δε σφυρίχτηκαν; Το "ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε μόνο στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ" βγάζει άφθονο γέλιο, καθώς αποδεικνύει οτι τελικά δε κρατάει μόνο ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ψηλά τη σημαία των παραγόντων με μονοψήφιο δείκτη IQ. Είσαι αυθεντικός διασκεδαστής, συνέχισε έτσι.

Ενδιαφέρον άρθρο του Γ. Φιλέρη στο sport24.gr
Οι λεπτομέρειες της απόφασης...
δημοσιευμένο από τον : sport24 στην κατηγορία Γιάννης Φιλέρης

Ανεξάρτητα αν η ΑΕΚ ήταν πρώτη μέσα στα γήπεδα και ο Ολυμπιακός λόγω της ένστασης που κατέθεσε (και δικαιώθηκε σε δεύτερο βαθμό) για την αντικανονική συμμετοχή του Βάλνερ, στέφθηκε πρωταθλητής χάρη σε 3 βαθμούς που δεν "κέρδισε" ποτέ, εναντίον της Καλαμαριάς, έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς την απόφαση του CAS.

Πρώτον γιατί… όλον αυτό τον καιρό το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο θεωρήθηκε κάτι σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ όπου θα ξεπλένονταν όλες οι αμαρτίες του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεύτερον γιατί πολλοί (καλά πληρωμένοι δικηγόροι και παράγοντες) μίλησαν περί δικαίου, γενικώς και αορίστως, ψαρεύοντας σε θολά νερά.

Η απόφαση, λοιπόν, που απορρίπτει την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων της Καλαμαριάς, είναι πολύ ενδιαφέρουσα και οι 22 σελίδες της, αναδεικνύουν ορισμένες λεπτομέρειες που ενδεχομένως να αποδείχθηκαν καθοριστικές στην έκβασή της.

Τι μάθαμε λοιπόν; Ιδού:

* Το CAS όχι μόνο είναι αρμόδιο να δικάσει τέτοιες υποθέσεις, αλλά κάτι τέτοιο ορίζεται σαφώς από τους κανονισμούς της ΕΠΟ που έχει συνταχθεί με τους αντίστοιχους της UEFA. Προφανώς δέχεται και αρμοδιότητα να εκδικάσει και την κύρια υπόθεση, αν φυσικά η Καλαμαριά επιμείνει στην προσφυγή της.

* Ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη (τρίτη) ομάδα που αιτήθηκε παρουσίας στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, με έγγραφό του στις 11 Απριλίου με το οποίο χαρακτήριζε την απόφαση της επιτροπής εφέσεων εσφαλμένη και θεωρούσε ότι ο Ολυμπιακός παίρνει παρανόμως, ένα άδικο πλεονέκτημα στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

* Η ΑΕΚ “ενδιαφέρθηκε” στις 14 Απριλίου, υποστηρίζοντας ότι η σύνθεση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ήταν παράνομη, η απόφασή της στηρίχθηκε σε λανθασμένη ερμηνεία των κανονισμών και ότι η ίδια είχε έννομο συμφέρον, για απόκτηση ίσου δικαιώματος στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

* Το CAS θεωρεί ότι μοναδικό αρμόδιο όργανο για την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος είναι το ΔΣ της Superleague, η οποία, όμως, δεν συμμετείχε στην όλη διαδικασία ως αντίδικος. Προφανώς, η Καλαμαριά έκανε “σφάλμα” που στράφηκε κατά της ΕΠΟ και όχι της Superleague, ζητώντας μη επικύρωση της βαθμολογίας!

* Η παρέμβαση Παναθηναϊκού και ΑΕΚ απορρίπτεται λόγω έλλειψης νομικής επιχειρηματολογίας (!) άρα όσα ακούστηκαν στην ακρόαση διαγράφονται από τα πρακτικά.

* Παρότι είχε προειδοποιηθεί εγγράφως στις 31 Μαρτίου, η Καλαμαριά παρουσίασε την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής στα…ελληνικά, γεγονός που όπως συμπεραίνεται ενόχλησε πάρα πολύ τα μέλη του CAS.

* Το CAS μπαίνει και στην ουσία της υπόθεσης, θεωρώντας ότι ο Βάλνερ παρέβη τους κανονισμούς, που ορίζουν ότι ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να εγγραφεί σε τρεις ομάδες μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο, αλλά να αγωνιστεί μόνο στις δυο. Μοναδική εξαίρεση υπάρχει για τους ποδοσφαιριστές που μεταγράφονται από ήπειρο σε ήπειρο, όπου τα πρωταθλήματα ξεκινούν διαφορετική εποχή.

* Το CAS απαντάει και στην επιχειρηματολογία περί “δανεισμού” του Βάλνερ, από την Φάλκιρικ στην Χάμιλτον και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο παίκτης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού.

* Τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησε η Καλαμαριά απορρίπτονται, πρώτον γιατί η ομάδα της Θεσσαλονίκης - ακόμη και σε περίπτωση μη επικύρωσης της βαθμολογίας, ή τελικής δικαίωσής της - θα είχε υποβιβαστεί και δεύτερον γιατί αν γίνονταν δεκτά κινδύνευε με βλάβη ο Ολυμπιακός (!) και ενδεχομένως άλλες ομάδες που θα βρίσκονταν με αμφιβολία για την συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν.

Η τελευταία διαπίστωση μπορεί να “προβλέψει” και την απόφαση του CAS επί της κύριας υπόθεσης…"

Στο δια ταύτα
Στο σκεπτικό της απόφασης του CAS και συγκεκριμένα στις παραγράφους 66, 67 και 68 φαίνεται και σε... τυφλό οτι δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανοτητα να κερδίσει την υπόθεση η Καλαμαριά αφού η παράβαση είναι εξόφθαλμη. Είναι γνωστό τοις πάσι άλλωστε οτι αν υπήρχε έστω και η παραμικρή αμφιβολία από πλευράς δικαστηρίου, τότε τα ασφαλιστικά μέτρα θα γίνονταν δεκτά.

Η δε υπόθεση ήταν απόλυτα ξεκάθαρη. Το δικαστήριο ανέφερε οτι είναι απ'τις λίγες περιπτώσεις που η υπόθεση είναι τόσο σαφής κατά του εφεσιβάλλοντος ώστε να του αρνηθεί η δυνατότητα ασφαλιστικών μέτρων. Κατά τα άλλα, ερχόταν... CAS-τούκι όπως διαβεβαίωναν έγκριτοι δημοσιογράφοι και κιτρινοπράσινοι λιβελογράφοι.

Και για όσους αδυνατούν να χωνέψουν την απόφαση του CAS και ευελπιστούν σε... ανατροπή σε ένα μήνα, τους προσφέρουμε το πλήρες κείμενο. Καλή ανάγνωση και ας το μεταφράσει κάποιος στο Ριβάλντο και κάποιος στο... Λυμπερόπουλο.

Υ.Γ. 1 : Ριβάλντο... Καλό ταξίδι. Πάρε κι ένα βιντεάκι με την αφεντιά σου να "κερδίζει μέσα στα γήπεδα". Τον πούλο, αχάριστο Βραζιλιάνικο απολίθωμα, άντε να καταπλήξεις το κοινό της Κουάλα Λουμπούρ ή της Τζακάρτα.Υ.Γ. 2 : Είπα Ριβάλντο και θυμήθηκα το μπλουζάκι "God Above Money". Ακόμα γελάω. Ποιός; Ο Ριβάλντο, λέει "ο Θεός πάνω απ'τα χρήματα". Αυτός που έφυγε πέρυσι επειδή δε του έδιναν τα 2.000.000 ευρώ το χρόνο που ήθελε και έκλαιγε στις συνεντεύξεις τύπου.

Υ.Γ. 3 : "Οι πρωταθλητές δεν παίζουν play-off". Σε ελεύθερη μετάφραση, "εγώ δε παίζω και βγάλτε τα μάτια σας". Για να δω τι γνώμη θα'χουν και αυτοί που σε πληρώνουν...

Υ.Γ. 4 : Καρπετόπουλε, τελικά το CAS είναι αξιόπιστο δικαιοδοτικό όργανο ή είναι τίποτε Ελβετοί απατεώνες που τους έχει στήσει ο Κόκκαλης; Αναμένουμε εναγωνίως την τοποθέτηση σου. Πάντως σήμερα στο ραδιόφωνο, σα βρεμένο γατί ακουγόσουν...

Υ.Γ. 5 : Και για να μη ξεχνιόμαστε...


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε με λες ρε Πεσετέ(ι)ρο;

Το πανηγυρίζεις αυτό το πρωτάθλημα; Σ'αρέσει έτσι που το κέρδισες; Δε θα ήθελες να πιστεύει όλος ο φίλαθλος κόσμος ότι έχεις καλύτερη ομάδα;

Δεν μπορώ να σας καταλάβω εσάς τους οπαδούς των μικρών ομάδων (μικρές ομάδες εννοω ΠΑΟ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ και αναφέρομαι στην ψυχή). Πανηγυρίζετε για πράγματα που δε σας αξίζουν...

Κρίμα...
ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ! ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

Υ.Γ.1 Είδα ένα σχόλιο προς Πηλαδάκη για διαιτησία... Είσαι οπαδός του Ολυμπιακού και τολμάς και μιλάς για διαιτησία; Χαχαχαχα!

Υ.Γ.2 Μετά τα πέτσινα, ήρθε και το χάρτινο! Άντε ρε! Και δερμάτινο του χρόνου!

Υ.Γ.3 ΞΕΦΤΙΛΕΣ!

Aiolos είπε...

Το αν έχω μικρή ομάδα φαίνεται
από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την ομάδα μου οι παίκτες της δικής σου μεγάλης ομάδας (όποια και αν είναι) στα μεταξύ μας παιχνίδια. Τρέχουν σκυλιασμένα και προσπαθούν να φανούν μήπως και καταφέρουν να πάρουν μεταγραφή σε μένα την επόμενη περίοδο.

Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό το επίπεδο του blog, πραγματικά δεν θα θυμάμαι ότι σας είδα

να χαίρεστε την ψεύτικη ομάδα σας και τον.. λεβέντη πρόεδρό σας.