8 Απρ 2008

Άντζας τέλος για φέτος - Σέζαρ μέσα μέχρι νεωτέρας... (;)

Άντζας τέλος για φέτος!
Όπως έλεγαν οι πρώτες ενδείξεις και τα πρώτα ρεπορτάζ, ο Παρασκευάς Άντζας που είχε αποχωρήσει τραυματίας, είχε υποστεί θλάση. Η μαγνητική τομογραφία που έβγαλε ο αμυντικός του Ολυμπιακού έδειξε πως υπέστη βαριά θλάση (2ου / 3ου βαθμού) στον δεξιό τετρακέφαλο και θα μείνει εκτός δράσης για πέντε με έξι εβδομάδες! Αυτό σημαίνει πως θα απουσιάσει από τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, τα play-offs (αν ο Ολυμπιακός δεν κατακτήσει τον τίτλο), καθώς και από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Μαΐου.

Άλλος ένας που βγαίνει "off" φέτος λόγω θλάσης... δείγμα της "σοβαρής" δουλειάς που γίνεται στον τομέα της προπόνησης, απ'την αρχή της σεζόν.

Ζούλιο Σέζαρ : "Αν είναι να φύγω, θέλω να το κάνω με το κεφάλι ψηλά και από την μπροστινή πόρτα"

Ο Ζούλιο Σέζαρ που είχε επικαλεστεί... πονόλαιμο και τελικά αποκλείστηκε απ'την αποστολή της ομάδας απ'τον αγώνα με τη Λάρισα, ενώ έσπευσε μέσω του blog του να "καρφώσει" τον Σεγούρα οτι "αυτός είναι ο υπεύθυνος που έμεινε εκτός ομάδας, εκείνος είναι 100% έτοιμος", επιστράτευσε και πάλι το συγγραφικό του ταλέντο και "ανέβασε" νέο πόνημα σχετικά με το θέμα του. Ακολουθεί μεταφρασμένο το πόνημα του συγγραφέα Ζούλιο :

"Πρώτα από όλα θέλω να παρουσιάσω τη δική μου εκδοχή πάνω σε όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για μένα και την ομάδα τις τελευταίες ημέρες. Ελπίζω η συζήτηση να κλείσει μετά από αυτή την τοποθέτησή μου και να μην υπάρχουν άλλες αποκλίσεις. Πρόκειται για συνηθισμένα πράγματα, που συμβαίνουν συχνά στο χώρο του ποδοσφαίρου και ο κόσμος θα πρέπει να τα ερμηνεύει με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας αθλητής δεν προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα λόγω προβλήματος υγείας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι σε καλή κατάσταση για το επόμενο ματς. Όσον αφορά εμένα, το Σάββατο αισθανόμουν άρρωστος και αφού συμβουλεύτηκα το γιατρό, ο προπονητής αποφάσισε να προπονηθώ στο γυμναστήριο. Η απόφαση αυτή λήφθηκε προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας μου εξαιτίας της δυνατής βροχής και θα ήμουν στη διάθεση του προπονητή και της ομάδας μου για τον αγώνα με τη Λάρισα.

Δεύτερον, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όλους τους φιλάθλους που γράφουν στο blog μου και θα ήθελα να ξέρουν πως λαμβάνω σοβαρά υπόψη όλα τους τα μηνύματα. Σέβομαι απόλυτα όσα μου γράφουν, είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, γιατί τα σχόλιά τους με βοηθούν να δω από μία διαφορετική σκοπιά την απόδοσή μου, αλλά και τις προσδοκίες τους από την ομάδα μας, τον Ολυμπιακό.

Βάσει αυτών των σχολίων θα ήθελα να εκφράσω τα αισθήματά μου για τις τελευταίες εμφανίσεις μας. Θα πρέπει να ξέρετε πως είμαστε κι εμείς εξίσου απογοητευμένοι με σας και κανείς από μας δεν θέλει να είναι σε αυτή τη δυσάρεστη θέση. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά πάνω σε αυτό και να το αναλύσουμε, αλλά η ουσία είναι πως όλοι έχουν τις κακές τους στιγμές. Άλλωστε είμαστε άνθρωποι και η τελειότητα είναι κάτι ανέφικτο, όσο κι αν προσπαθήσουμε. Αυτό που χρειάζεται είναι πίστη, υποστήριξη και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα επερχόμενα παιχνίδια.

Η κατάσταση της υγείας μου είναι πλέον πολύ καλή και αισθάνομαι πανέτοιμος να θέσω εαυτόν στη διάθεση της ομάδας. Θέλω να αντιμετωπίσω τα εναπομείναντα ματς με σοβαρότητα και επαγγελματισμό για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του. Θέλω να κάνω έκκληση στους φιλάθλους για τη θερμή και δυνατή υποστήριξή τους. Η ομάδα και εγώ προσωπικά τη χρειαζόμαστε, γιατί είναι η ψυχική μου δύναμη και θέλω να την αισθάνομαι ως το τέλος της σεζόν, όπως την είχα σε όλη την περίοδο. Δεν πρέπει να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα τώρα. Θα έχουμε χρόνο να αναλύσουμε την απόδοση τη δική μου και της ομάδας στο τέλος της χρονιάς. Τώρα πρέπει να δώσουμε το σώμα και την ψυχή μας για την ομάδα, να αφοσιωθούμε στους στόχους μας και να κατακτήσουμε το νταμπλ.

Ένα άλλο σημείο που βλέπω, είναι πως πολλοί θεωρούν πως παίζουμε μόνο για τα χρήματα. Δεν είναι όμως έτσι. Τα χρήματα δεν είναι το κύριο κίνητρο για έναν αθλητή. Παίζουμε γιατί μας ευχαριστεί και θέλουμε να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο που μας βλέπει. Το να είμαι νικητής δεν μεταφράζεται σε χρήματα για μένα, αλλά σε περηφάνια και θέληση να προσδώσουμε κι άλλο κύρος στο σύλλογο που εκπροσωπούμε και να δώσουμε χαρά στον κόσμο που μας στηρίζει. Περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο θέλω να αισθάνονται οι φίλαθλοί μας περήφανοι που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό.

Επιπλέον, με λυπεί να ακούω πως δεν παίζω επειδή δεν θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό. Δεν είναι αλήθεια! Ουδέποτε δήλωσα πως θέλω να φύγω από τον Ολυμπιακό . Δεν ξέρω αν θα είμαι μέλος της ομάδας την επόμενη περίοδο, αλλά ξέρω πως αν είναι να φύγω, θέλω να το κάνω με το κεφάλι ψηλά και από την μπροστινή πόρτα.

Κλείνοντας, θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού για τα πάντα και θα ήθελα στο τέλος της περιόδου να οργανώσω μία συνάντηση στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα από κοντά".

Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα...
Όπως λέγαμε και εχθές, αποθεώνεται έτσι ο περίφημος μεταγραφικός σχεδιασμός που εκπόνησαν Κόκκαλης - Ίβιτς - Λεμονής, που αφήνει τον Ολυμπιακό στην πιο κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος χωρίς κεντρικούς αμυντικούς! Το κρίσιμο ερώτημα είναι : Εμπιστεύεσαι για βασικό το Σέζαρ στον υπέρ των πάντων αγώνα της Ξάνθης, μιας και είναι ο μοναδικός διαθέσιμος στόπερ πλην του 16χρονου Παπαδόπουλου, ή χρησιμοποιείς "κατά συνθήκην στόπερ" τους Ζεβλάκοβ και Ραούλ Μπράβο; Και αν ο Ζεβλάκοβ έκανε μια πολύ καλή χρονιά σαν στόπερ, αν και δεν είναι η "καλή του" θέση, μπορείς να εμπιστευτείς τον Ραούλ Μπράβο, που έχει να παίξει βασικός απ'τον αγώνα της... Βρέμης, πέρυσι τον Οκτώβρη; Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: