17 Ιουν 2009

Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς, μια ιστορία που επαναλαμβάνεται...


Το αθλητικό site sport24.gr φιλοξένησε σήμερα δήλωση παράγοντα της ομάδας της Σεβίλλης, σύμφωνα με την οποία κανένας... Ντραγκουτίνοβιτς δεν βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό με τα λεφτά που του προσφέρονται. Αναλυτικά η δήλωση : "Δεν θέλει να φύγει κανένας παίκτης για να πάει σε άλλη ομάδα και να πληρώνεται λιγότερο. Ο Ντράγκο έχει συμβόλαιο εδώ, είναι ευχαριστημένος και δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να θέλει να τον δελεάσει ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός, που αγωνίζεται σε ένα υποδεέστερο πρωτάθλημα, προσφέροντάς του λιγότερα χρήματα από αυτά που παίρνει σε εμάς. Η Σεβίγια δεν έχει πρόβλημα στο να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους Έλληνες, ακόμα και ένα μικρό ποσό θα αρκούσε, όμως νομίζω ότι επαναλαμβάνονται τα περσινά, όταν είχαν έρθει εδώ για να συζητήσουμε για τον Ντούντα και μετά πρόσφεραν στον παίκτη λιγότερα χρήματα. Δεν είναι λογική προσέγγιση αυτή αλλά και εμάς δεν μας απασχολεί η πολιτική των άλλων".

Με αφορμή αυτό, ας πάμε τέσσερα χρόνια πίσω, τότε που το όνομα "Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς" μπήκε στην καθημερινότητα μας. Ήταν ο Τρόντ Σόλιντ που τον πρότεινε τότε, καθώς τον γνώριζε απ'το πρωτάθλημα του Βελγίου (ο "Ντράγκο" έπαιζε τότε στη Σταντάρντ Λιέγης). Ο Σέρβος αμυντικός φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα στα τέλη Ιουλίου (29/07/2005)...


30/07/2005 και ο "Πρωταθλητής" προειδοποιεί : "Τρελά ποσά ζητάνε οι Βέλγοι"...

Καμμία ανησυχία όμως : Ο Ολυμπιακός δουλεύει μεθοδικά και τα έχει βρεί σε όλα με τον παίκτη. Ιδανική κίνηση για να πείσεις μια απρόθυμη διοίκηση να σου πουλήσει έναν παίκτη της δηλαδή...

Χαράς Ευαγγέλια για τους απανταχού γαύρους. Δε φτάνει που ο Ντραγκουτίνοβιτς θέλει σαν τρελλός να έρθει στο λιμάνι, ο μύθος του ποδοσφαίρου Ντάνι υπογράφει από ώρα σε ώρα.

Ο "Πρωταθλητής" βάζει και λίγο συναίσθημα στη μεταγραφή, αφού λίγο πολύ μας λέει οτι ο Σέρβος αμυντικός ίσα που κόβει τη μπάλα αν δε τον αφήσουν να έρθει στον Πειραιά.

Ωχ ωχ... Φόρτωσε ο Ντραγκουτίνοβιτς και πήρε πάνω του τη μεταγραφή...

Ο Ντραγκουτίνοβιτς μαλάκωσε κάπως και έπιασε στο μπλα μπλα τον πρόεδρο της Σταντάρντ : "Θέλω να πάω στον Ολυμπιακό, κόψε κάτι πρόεδρε".

Τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους : Ο Ολυμπιακός κατέθεσε τρίτη πρόταση στην Σταντάρντ για τον Ντραγκουτίνοβιτς και οδεύουμε σε αίσιο τέλος.

Ο πρόεδρος της Σταντάρντ "βράχος", αλλά ο Ντράγκο θέλει όσο τίποτα να παίξει στην ίδια ομάδα με τον μύθο Ντάνι.

Ο Ντραγκουτίνοβιτς είδε κι αποείδε και το'ριξε στις προσευχές...

Ο (τότε) μάνατζερ του Ντραγκουτίνοβιτς, Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, δίνει hint στον Ολυμπιακό : "Βάλτε κανένα φράγκο να τελειώνει το θέμα"...

Ο Μιγιάτοβιτς το παίρνει πάνω του...

Χάνονται τα σημεία επαφής με Ντράγκο, αλλά παραμένει ανοιχτή η μεταγραφή. Λεπτομέρειες, εδώ πήραμε τον Μπαμπα-τσίτα.

Ο Ντραγκουτίνοβιτς έχει κλειστεί σε μια εκκλησία και προσεύχεται νυχθημερόν εν όψει των τελικών διαπραγματεύσεων...

Σύμφωνα με τον "Πρωταθλητή" ο πρόεδρος θα κάνει πάλι την υπέρβαση...

...αλλά η υπέρβαση ήταν στις ημέρες που αποφάσισε να παρατείνει επιπλέον τις διακοπές του στη Μύκονο...

Όμως ο Ντραγκουτίνοβιτς δηλώνει έτοιμος να υπογράψει...

Μέχρι που φτάνουμε λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, όπου βγαίνει το "στον αέρα ο Ντράγκο" και το σίριαλ θα λάβει τέλος.

Υπερβολικές κρίθηκαν οι απαιτήσεις της Σταντάρντ Λιέγης και η επίσημη θέση της ΠΑΕ ήταν πως τα χρήματα είναι υπερβολικά για αμυντικό. Μάλιστα στην πορεία άρχισαν και "σπόντες" πως ο Ντραγκουτίνοβιτς ήταν υπερεκτιμημένος και δεν άξιζε τόσα λεφτά σε συνδυασμό με την ηλικία του (30 τότε). Πριν κλείσουν τα στόματα τους οι ειδικοί, ήρθε η Σεβίλλη, έδωσε τα λεφτά που απαιτούσε η Σταντάρντ, πήρε τον Ντραγκουτίνοβιτς και ο Ντράγκο έγινε εκ των βασικών στελεχών της ομάδας της Ανδαλουσίας. Έτσι έκλεισε ένα μεταγραφικό σίριαλ που ξεκίνησε στις 29/07/2005 και τελείωσε στις 23/08/2005.

Τώρα, 4 χρόνια αργότερα, ο Ντραγκουτίνοβιτς έγινε "ιδανική λύση" στα 34 του, αλλά προσπαθούν να τον ψήσουν να έρθει με λιγότερα χρήματα απ'όσα παίρνει. Η μεταγραφή "τραβάει" εδώ και εβδομάδες και ενδεχομένως να έχει την ίδια κατάληξη. Το πολύ πολύ για να μη γκρινιάζει ο κόσμος να μας σερβίρουν το μενού "η γυναίκα του δεν θέλει να έρθει στην Ελλάδα", όπως μας έλεγαν για τον Άντερσον Πόλγκα της Σπόρτινγκ πρόπερσι.