11 Ιουν 2009

Καλύτερα να μασάς...


... παρά να μιλάς. Βιάστηκα να ετοιμάσω την παρουσίαση του Μπομπό, καθώς απ'ότι φαίνεται η μεταγραφή ναυαγεί.

Πέραν του αστείου του πράγματος - που είναι οι μεγαλοστομίες των παραγόντων μας "τα βρήκαμε, δεν χαλάει η μεταγραφή" χωρίς να γνωρίζει η διοίκηση της Μπεσίκτας τίποτα, που δείχνει συν τοις άλλοις οτι οι περιπτώσεις Χριστοδουλόπουλου και Ντούσερ δεν έγιναν μαθήματα - είναι και το (εντελώς) γελοίο του πράγματος. Γιατί πραγματικά, είναι γελοίο να στοιχίζει 8 εκ. ευρώ ο Μπομπό. Δεν αναφέρομαι στην αξία του παίκτη, αλλά είναι πραγματικά γελοίο να κοστολογείται με τόσα χρήματα ένας παίκτης του οποίου το συμβόλαιο εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι, άρα μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε ομάδα χωρίς οι Τουρκαλέοντες να τσεπώσουν φράγκο.

Το πιο γελοίο φυσικά είναι αυτό που κυκλοφόρησε σήμερα : Οτι η Μπεσίκτας λέει θέλει με τα λεφτά της μεταγραφής να "χτυπήσει" τον (παικταρά) Βάγκνερ Λοβ. Και καλά ρε πονηρίδηδες, άμα είναι να σας δώσουμε 8 χαρτιά, δεν πάμε στους Ρώσους καλύτερα να πάρουμε κατ'ευθείαν τον Βάγκνερ Λοβ;

Το ζητούμενο όμως είναι ένα : Έχουμε 11/06, σε 8 ημέρες γίνεται η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας και πέραν των Ζαϊρί και Πάρντο δεν έχει αποκτηθεί ούτε ποτιστήρι για τα παρτέρια του Ρέντη. Αν λέγαμε πέρυσι για την... αποθέωση του προγραμματισμού από πλευράς διοίκησης, τότε φέτος δεν υπάρχει λέξη να χαρακτηρίσει το... "μεγαλείο" του σχεδιασμού της ομάδας... Και φυσικά μετά αν στραβώσουν τα πράγματα θα φταίει ο... Κετσπάγια. Θα φύγει, θα αναλάβει ο Αλέκος και θα πάμε να γράψουμε νέες σελίδες δόξας...

Υ.Γ. 1 : Το είχα πεί και πριν λίγο καιρό : Δεν είναι κακό να πούμε οτι ο στόχος μας είναι το νταμπλ στην Ελλάδα και ότι κάτσει, αν κάτσει και όποτε κάτσει. Οι εγχώριοι τίτλοι είναι αυτοί που καταξιώνουν μια ομάδα και όχι οι "πορείες" πάσης φύσεως που δε συνοδεύονται με τίτλο. Όμως, άλλο πράγμα να κυνηγάς τον στόχο σου έχοντας όπλα και άλλο να παίζεις κάθε καλοκαίρι με τη φωτιά. Η σεζόν πέρυσι σώθηκε με τις αλλαγές της (κυριολεκτικά) τελευταίας στιγμής, αλλά δε γίνεται κάθε καλοκαίρι να φλερτάρουμε με την αποτυχία επειδή τους αντιπάλους "τους έχουμε". Το κακό είναι οτι κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν και θα δούν οτι αν φτιάξουν ομάδα θα βρούν τη λύση στα προβλήματα τους. Το καλό είναι οτι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και μάλλον θα αργήσουν να ξυπνήσουν.

Υ.Γ. 2 : Κρατάτε μικρό καλάθι στο θέμα της εισόδου των Αγγελόπουλων στην ΠΑΕ και τη φιλολογία περί 20%, 30% και 40% που γράφεται. Όσο τεράστιος Ολυμπιακός και άρρωστος να είναι κανείς με την ομάδα, δεν είναι δυνατόν να βάλει ένα σκασμό λεφτά για να μην έχει άποψη στο πως ασκείται διοίκηση στην ομάδα. Να μπουν π.χ. στην ομάδα 50 (λέμε τώρα) μύρια ευρώ και η ομάδα να κινείται για το Φιλομένο και τον Ζουέλα; Εντάξει δε λέμε τώρα να χτυπήσουν τον... Κακά ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά τουλάχιστον μεταγραφές στυλ Γκαλέτι, Ντουντού, Καρεμπέ, Τζιοβάνι, Ζάχοβιτς ανετότατα μπορούν να γίνουν. Ο καιρός γαρ εγγύς και θα δούμε τι θα γίνει. Ειδικά πάντως στην περίπτωση των Αγγελόπουλων ας είμαστε λίγο συγκρατημένοι, γιατί οι ίδιοι δεν δείχνουν επί της παρούσης διατεθειμένοι να σταματήσουν να "χώνουν" στο μπάσκετ.

Υ.Γ. 3 : Κανένας δημοσιογραφάρας δεν είδα να έχει εκτενείς αναλύσεις για τον Ιάκωβο το Βαβρζίνιακ που πλακώθηκε στη... σουπερμαντολίνη επειδή ήθελε να... αδυνατίσει. Αντί αυτού, μόνο "μπράβο" που δεν είπαν στην Πανάθα που αποφάσισε να τον διώξει. Ενώ πρόπερσι (2007-2008) πήγαν να βγάλουν ντοπέ τον μπαρμπα-Τζόλε που παίζει να έκανε και τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του.

Υ.Γ. 4 : Κομπότης Θεός. "Κύριε Κομπότη πως πάνε οι διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ για τον Λεονάρντο;", τον ρώτησαν. Και τι απάντησε ο γίγαντας; "Έτσι όπως έχουν τώρα τα πράγματα, πιο πιθανό είναι να πάρω εγώ τον Μπλάνκο παρά η ΑΕΚ τον Λεονάρντο". Respect.

Υ.Γ. 5 : Όποιος πήγε και έκλεισε φιλικό με τη Χέρενφεεν του Σόλιντ, είναι ένας μικρός Θεός. Πήγε ο τεράστιος και έκλεισε φιλικό με την ομάδα του προπονητή που έτρεχε τον Ολυμπιακό στα δικαστήρια για την αποζημίωση του. Τεράστιος, indeed. Άραγε ο Σωκράτης τον έχει ακόμα στην ΠΑΕ; :-P