23 Ιαν 2008

ΠΑΟ-ΟΦΗ : Πολυιδιοκτησίας το ανάγνωσμα...


Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου - Άρθρο 60: Πολυιδιοκτησία

Με κανονισμό που εκδίδεται με απόφαση του μ.Σ. της Ε.Π.Ο. ρυθμίζονται τα κάθε είδους θέματα που αφορούν την πολυιδιοκτησία και την πολυσυμμετοχή. Μέχρι την έκδοση του κανονισμού αυτού ισχύουν οι παρακάτω διατάξεις παράλληλα με τις διατάξεις του ν. 2725/1999, όπως αυτός τροποποιήθηκε.

1. Απαγορεύεται η ανάθεση και ανάληψη της διοίκησης Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (ΠΑΕ) από φυσικό πρόσωπο το οποίο είναι μέτοχος σε άλλη ΠΑΕ ή συνδέεται με εργασιακή ή υπαλληλική σχέση με μέτοχο άλλης ΠΑΕ. Η ίδια απαγόρευση ισχύει για ανάθεση και ανάληψη της διοίκησης ΠΑΕ από νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, στο οποίο συμμετέχουν σαν μέλη ή σαν μέτοχοι φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι μέτοχοι ή μέλη άλλης ΠΑΕ ή τα πρόσωπα αυτά συνδέονται με εργασιακή ή υπαλληλική σχέση με μέτοχο άλλης ΠΑΕ.
 
2.
Οι παραβάτες των παραπάνω διατάξεων τιμωρούνται για δυσφήμιση του αθλήματος με απόφαση του αρμοδίου δικαιοδοτικού οργάνου μετά από παραπομπή τους με απόφαση του μ.Σ. της Ε.Π.Α.Ε. ή του Ελεγκτικού Συμβουλίου ως εξής :
α) Η αναθέτουσα ΠΑΕ με αφαίρεση δεκαπέντε (15) βαθμών από το διεξαγόμενο πρωτάθλημα.
β) Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που αποδέχονται κατά παράβαση των ανωτέρω την ανάθεση και ανάληψη της διοίκησης της ΠΑΕ με έκπτωση ή αποβολή από κάθε αξίωμα, ιδιότητα ή αρμοδιότητα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η οποία διαρκεί τουλάχιστον τρία (3) έτη.
γ) Με ποινή αφαίρεσης δεκαπέντε (15) βαθμών από το διεξαγόμενο πρωτάθλημα τιμωρείται και η ΠΑΕ, της οποίας ο Πρόεδρος ή μέλος τους μ.Σ. αυτής, συμμετέχει στην ανάθεση και ανάληψη της διοίκησης άλλης ΠΑΕ ή έχει την ιδιότητα του Προέδρου ή του μέλους Δ.Σ. του νομικού προσώπου που αναλαμβάνει την προαναφερθείσα διοίκηση, καταβάλλοντας καθ' οιονδήποτε τρόπο χρηματικό ποσό ή προβαίνει σε εξαγορά μετοχών ή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
δ) Ο Πρόεδρος ή το μέλος του μ.Σ. της ΠΑΕ που προβαίνει στις ενέργειες του εδαφίου γ' της παρούσας εκπίπτει και αποβάλλεται ισοβίως από κάθε αξίωμα, ιδιότητα ή αρμοδιότητα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Εισαγωγή
Πληροφορίες για τη σύνταξη του παρακάτω κειμένου έχουμε αλιεύσει είτε μέσω Internet (κυρίως απο sites / forums / communities των ίδιων των οπαδών του ΟΦΗ - Thanks Catraider), είτε από εφημερίδες και περιοδικά. Τα μαζεύουμε όλα εδώ (και θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε το κείμενο με οτιδήποτε προκύπτει και ο στόχος φυσικά δεν είναι να αποδείξουμε οτι ο ΟΦΗ είναι η πηγή του κακού, αλλά να καταδείξουμε οτι δεν νοείται να μιλάει ο Παναθηναϊκός για αξιοπιστία τη στιγμή που κρατάει (σιδερο)δέσμια μια ομάδα την οποία έχει καταντήσει πλυντήριο παικτών, προπονητών και αποτελεσμάτων, προς όφελος του.

Ο όμιλος Βαρδινογιάννη και ο ΟΦΗ
Η οικογένεια... Carrington-Βαρδινογιάννη μπήκε στην ομάδα της Κρήτης το 1979, την ίδια εποχή που "μπήκαν" στο ποδόσφαιρο και οι Σταύρος Νταϊφάς - Γιώργος Βαρδινογιάννης (σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα), με την αλλαγή του status του ποδοσφαίρου της χώρας μας σε "επαγγελματικό". Επισήμως, η εμπλοκή των Βαρδινογιάννηδων με τον ΟΦΗ οφειλόταν στην... αγνή και άδολη αγάπη που έτρεφε ο μακαρίτης Θόδωρος Βαρδινογιάννης λόγω της καταγωγής της οικογένειας Carrington απ'την Κρήτη. Ανεπίσημα, οφειλόταν στο γεγονός πως παράλληλα με τον Παναθηναϊκό ήθελαν να στήσουν μια ομάδα "δορυφόρο", στην οποία θα αγωνίζονται τόσο ντόπιοι αλλά και "παραχωρημένοι" ποδοσφαιριστέα από τον "μεγάλο αδελφό", Παναθηναϊκό. Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης υπήρξε ο θεμελιωτής του προπονητικού κέντρου του ΟΦΗ που σήμερα φέρει το όνομά του.

Οι "ομάδες-δορυφόροι"
Ο ΟΦΗ ήταν η πρώτη ΠΑΕ που έλαβε από τον Ελληνικό Τύπο επισήμως την ετικέτα της "θυγατρικής". Στα χρόνια της παντοδυναμίας του "Καπετάνιου" (1983-95), η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δημιούργησε πολλές φορές "τραστ" υποστηρικτών χρησιμότατων σε διοικητικά (και όχι μόνο) παιχνίδια που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο της ΕΠΟ και της ΕΠΑΕ. Συνασπίστηκαν με τον ΠΑΟ, παίρνοντας δανεικούς παίκτες ή εγγυήσεις για καλή αντιμετώπιση από τους φορείς, ομάδες όπως η ο Απόλλων Αθηνών, η Κόρινθος, ο Αθηναϊκός και περιστασιακά η Δόξα Δράμας, ο Εδεσσαϊκός, η Καβάλα. Παραδείγματα παικτών που πρόχειρα μπορούμε να θυμηθούμε να καταλήγουν απ'τον Παναθηναϊκό στους "δορυφόρους" του : Αλέξης Φαμπιάτος, Ηλίας Μπέριος, Γιώργος Καραγκούνης, Γιώργος Αθανασιάδης, Κώστας Χαλκιάς, Τάσος Μητρόπουλος, Ντάνουτ Λούπου, Κρίστο Κόλεφ, Χρήστος Δημόπουλος, Νίκος Σαργκάνης είναι μόνο κάποια ενδεικτικά ονόματα.

Οι "ομάδες-δορυφόροι" δεν ήταν πρωτόγνωρο φαινόμενο, καθώς πολλές ομάδες ανά την Ευρώπη διατηρούσαν τα λεγόμενα "feeder clubs". Η ειδοποιός διαφορά όμως είναι οτι ΟΥΔΕΠΟΤΕ,ΚΑΜΜΙΑ ομάδα-δορυφόρος δεν αγωνίστηκε στην ίδια κατηγορία με τη "μαμά" ομάδα. Η σχέση... μικρού - ΟΦΗ - και μεγάλου - ΠΑΟ - "αδελφού" οι οποίοι έπαιζαν μάλιστα στην ίδια κατηγορία άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου στη νεοσυσταθείσα "Επαγγελματική Εθνική Κατηγορία" αλλά επί της ουσίας, δεν έγινε τίποτα για να ερευνηθεί και να διαλευκανθεί η νομιμότητα της. Είναι γνωστό τοις πάσι και έχει γραφτεί ουκ ολίγες φορές στον τύπο, πως ο όμιλος Βαρδινογιάννη κατέχει το 89,3% των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ καλύπτοντας μάλιστα με 700 εκατ. δρχ. το καλοκαίρι του '99 αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Οι δορυφόροι πάντως, μαζί με τους "κομμάντο" προπονητές και ποδοσφαιριστές (ποδοσφαιριστές όπως οι Κολλιτσιδάκης, Κουρμπανάς, προπονητές όπως Καρούλιας, Κόβης, Κουρμπανάς που κύριο μέλημα τους είναι η ανακοπή βαθμών απ'τις άλλες ομάδες και είναι η πάση θυσία "εξυπηρέτηση" του Παναθηναϊκού) είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο και θα καταπιαστούμε με αυτό μελλοντικά. Το ζητούμενο μας επι του παρόντος είναι ο ΟΦΗ και σε αυτόν επιστρέφουμε.

Οι "δανεικοί" και οι μεταγραφικές δοσοληψίες
Τεράστιο κεφάλαιο που χρήζει... πολυετούς ανάλυσης το οποίο θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε περιληπτικά. Ο ΟΦΗ είναι γνωστός λήπτης παικτών με τη μέθοδο του "δανεισμού" απ'τον Παναθηναϊκό. Οι δανεικοί που στέλνει ο Παναθηναϊκός, είναι κάθε καρυδιάς καρύδι : Ταλέντα, ατάλαντοι, παίκτες που δε χωράνε στο ρόστερ, παίκτες που αποκτήθηκαν για να μη τους πάρουν οι άλλοι... απ'όλα έχει ο μπαξές.

Υπήρξε μια περίοδος στα μέσα της δεκαετίας του ’80 που ο καπετάν Γιώργης Βαρδινογιάννης, γνωστός και ως "Ρίνγκο" αγόραζε κάθε πολλούς παίκτες σε κάθε μεταγραφική σεζόν. Αναπόφευκτα, "πέρναγαν και δεν ακούμπαγαν" από τον Παναθηναϊκό κι έτσι κατέληγαν στον... ΟΦΗ. Επειδή όμως δε γινόταν να πηγαίνουν όλοι στον ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευόταν στο έπακρο την ηγεμονία που ασκούσε για πολλά έτη σε ένα κύκλο ομάδων εκτός του ΟΦΗ, όπως προείπαμε. Ετσι πολλοί από τους παίκτες που δεν κατέληξαν τελικώς στον ΟΦΗ πήγαν σε αυτές (π.χ. Ντάνουτ Λούπου στην Κόρινθο, Νίκος Σαργκάνης στον Αθηναϊκό, Κρίστο Κόλεφ στον Εδεσσαϊκό και πολλοί άλλοι). Παρακάτω ακολουθούν οι ποδοσφαιριστές που ο Παναθηναϊκός έδωσε στον ΟΦΗ είτε αυτό δημοσιοποιήθηκε εξ'αρχής στον τύπο, είτε το μάθαμε εκ των υστέρων.

Απο Παναθηναϊκό σε ΟΦΗ : Συντιχάκης, Παπαδημητρίου, Κίρισιτς, Ορε, Παπαθεοδώρου, Κίζας, Ζιάκος, Βασ. Κωνσταντίνου, Κόβης, Μητσέας, Χοσάδας, Τσινός, Κωνσταντινίδης, Βασιλείου, Παπαβασιλείου, Τσίμπος, Χαραλαμπίδης, Καραβίδας, Μπατσινίλας, Κάβουρας, Βαμβακούλας, Παυλόπουλος, Γεωργαμλής, Τσιφούτης, Λούπου, Θωμαΐδης, Φραντζέσκος, Κωνσταντινίδης, Καρβάλιο, Κολιτσιδάκης, Μάουρο, Γεωργιάδης Γ.Σ., Ηπειρώτης, Σίμος, Σιμπνιέφσκι, Σοάρες, Αναστασιάδης, Γκίτσης, Δέντσας, Χρυσάφης, Κουτσουρές, Μπόατενγκ, Αρβανίτης, Καζάντζης, Νουαφόρ, Ντάβιντσον, Σίλα, Τζόρβας, Γκάντσεφ, Δημούτσος, Εντόϊ καθώς και οι Ιορντανέσκου, Ίσις, Βέρα, Λούπου, Γκόμεζ και Χατζαντριάν (ακολουθεί ειδική... μνεία σε αυτούς).

Από ΟΦΗ σε Παναθηναϊκό : Θωμάς Λαφτσής, Βίκτορ Ούγκο Ντελγκάδο, Γιάννης Σαμαράς, Νίκος Νιόπλιας, Αλέξης Αλεξούδης, Κώστας Κωνσταντινίδης, Μηνάς Πίτσος, Κώστας Κιάσσος, Ματσιέϊ Μπικόφσκι, Κώστας Χρυσάφης, Ηλίας Κώτσιος, Ορέστης Καρνέζης.

Οι "κρυφές περιπτώσεις"
Άνχελ Ιορντανέσκου : Μεγάλος ποδοσφαιριστής στην εποχή του, διεθνής με την Εθνική Ρουμανίας. Εκείνη την εποχή ο "καπετάνιος" Βαρδινογιάννης είχε πολλές παρτίδες με τον δικτάτορα της Ρουμανίας, Νικολάε Τσαουσέσκου όταν και του είπαν και πήρε τον Ιορντανέσκου όχι για τον Παναθηναϊκό, αλλά για τον ΟΦΗ. Για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, το Ηράκλειο θα φάνταζε... Μονακό στα μάτια του μπροστά στη "Σοσιαλιστική" Ρουμανία του Τσαουσέσκου. Με τον ΟΦΗ σε δύο σεζόν (1983-84) έπαιξε σε 54 αγώνες και πέτυχε 7 γκολ ενώ στη συνέχεια πήρε σαν ποδοσφαιριστής το κύπελλο πρωταθλητριών με τη Στεάουα νικώντας τη Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη (στα πέναλτι, με ήρωα τον μετέπειτα καρατομηθέντα από τον Τσαουσέσκου, γκολκίπερ Χέλμουτ Ντουκαντάμ που έπιασε 4 πέναλτι). Αφού δοξάστηκε και σαν προπονητής της Εθνικής Ρουμανίας οδηγώντας τη σε μεγάλες διακρίσεις σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό κύπελλο και αναδεικνύοντας παίκτες που έπαιξαν σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση της ΕΠΟ να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας, απ'την οποία "φαγώθηκε" μόνο λίγους μήνες μετά.

Αλεσάντρο Ίσις : Ο Βαρδινογιάννης έφερε τον Αλεσάντρο Ίσις στην Ελλάδα με σκοπό να τον κάνει... Αλέξανδρο Ίση και με μια Ελληνοποίηση α-λα... Μπουμπλή απ'το Αιγάλεω να τον βάλει να παίξει στον Παναθηναϊκό που εκείνη την περίοδο εθεωρείτο πλήρης και είχε "κλεισμένες" τις θέσεις ξένων του. Το παρουσιαστικό του Ίσις όμως που παρέπεμπε ολοκάθαρα σε Ινδιάνο (φανταστείτε φυσιογνωμικά τον Ιβάν Ζαμοράνο), καθιστούσε την εξεύρεση... γιαγιάς από το Αιγάλεω αδύνατη κι έτσι τον έστειλε στον ΟΦΗ. Πολύ καλός αμυντικός χαφ, αν και υπερβολικά σκληρός, αλλά με σχετικά σύντομη παρουσία λόγω των... ούρων του. Τα πιο διάσημα ούρα ποδοσφαιριστή στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η νομοθεσία τότε προέβλεπε πως αν ένας παίκτης πιαστεί "ντοπέ", τιμωρείται και ο ίδιος αλλά και η ομάδα με αφαίρεση βαθμών. Ο ΟΦΗ, δεύτερος τότε στο πρωτάθλημα, αν τιμωρούνταν θα έχανε την ευρωπαϊκή έξοδο που για πρώτη φορά του χαμογελούσε. Επειδή όμως θα ξεσπούσε λαϊκή επανάσταση στο Ηράκλειο αν η ομάδα έχανε με τέτοιο τρόπο την Ευρώπη, επιστρατεύτηκε η γνωμάτευση ενός απίθανου "ντοπολόγου" (κάποιου Μάνφρεντ Ντόνικε) και τα ούρα του Ίσις βγήκαν... γάργαρο νερό. Οι εφημερίδες έκαναν λόγο για σκάνδαλο αλλά όταν το Ηράκλειο έδινε 60% στο ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο, ποιος τις άκουγε; Σε λίγο καιρό μύρισαν και τα ούρα του Τσίγκοφ (αξέχαστο το σύνθημα "Τσίγκοφ πρεζάκια δώσε μας χαπάκια") της επίδοξης πρωταθλήτριας Λάρισας, της οποίας οι οπαδοφίλαθλοι απειλούσαν με νέο Κιλελέρ κι έτσι η υπόθεση ξεχάστηκε. Ο Ίσις όταν έληξε το συμβόλαιο του δε παρέμεινε στον ΟΦΗ, καθώς η επίσημη θέση της ΠΑΕ ήταν "υπερβολικές απαιτήσεις". Ανεπίσημα, ο καπετάνιος δεν ήθελε να μείνει άλλο ο ντοπαρισμένος Χιλιανός στην Ελλάδα και να προκαλεί.

Χάϊμε Βέρα : Ο Βαρδινογιάννης τον έφερε σχεδόν τον ίδιο καιρό με τον Ίσις και για παρόμοιους λόγους δε μπόρεσε να τον πάρει στον Παναθηναϊκό, που ούτως ή άλλως, απόντος του μαστιζόμενου απ'τα προβλήματα Ολυμπιακού, δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Βαρδινογιάννης μετάνιωσε με την επιλογή του να μη τον πάρει στον Παναθηναϊκό και να επιλέξει αντί αυτού το... καχεκτικό Βίκτορ Ούγκο Ντελγκάδο.

Βίκτορ Ούγκο Ντελγκάδο : Ο τρίτος σερί Λατίνος που έφερε ο Βαρδινογιάννης για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, με τη διαφορά οτι αυτόν τον έδωσε για "ψήσιμο" στον ΟΦΗ. Ο Ντελγκάδο διακρίθηκε με τη φανέλα του ΟΦΗ, μετεγγράφη στον Παναθηναϊκό αλλά τελικά πέρασε και δεν ακούμπησε.

Ντάνουτ Λούπου : Μεγάλος μπαλαδόρος και διεθνής με την Εθνική Ρουμανίας, αλλά εξαιρετικά προβληματικός και σαματατζής χαρακτήρας ο Ρουμάνος έκανε άνω κάτω τον Παναθηναϊκό και ο Ρίνγκο τον έστειλε στον ΟΦΗ. Ο Λούπου έκανε μερικά τρομερά ματς με τον ΟΦΗ σε Ελλάδα και Ευρώπη , όταν όμως άρχισε πάλι τα... δικά του, έφυγε κακήν κακώς απ'το Ηράκλειο. Ο Βαρδινογιάννης μην μπορώντας προφανώς να σπάσει το συμβόλαιο του, τον έστειλε δανεικό στην Κόρινθο. Οι "κακές γλώσσες" λένε οτι ο καπετάνιος κατάφερε και βρήκε ένα τρόπο να μην τον πληρώνει : Του έστησε - λένε - μια κομπίνα ότι δήθεν ήταν αποδέκτης κλοπιμαίων και ότι φυγάδευε Ρουμάνους κακοποιούς και τον ξαπόστειλε από την Ελλάδα οριστικά. Ο παίκτης δεν αποδέχτηκε ποτέ τις κατηγορίες.

Ρόλαντ Γκόμεζ : Μεγάλος φορ, εξαιρετικά αποτελεσματικός και δυνατός, με συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της Κόστα Ρίκα και σκόρερ σε Μουντιάλ, έπαιξε επι σειρά ετών στον ΟΦΗ. Όλοι θεωρούσαν οτι ήταν παίκτης-λαβράκι που βρήκε ο Ευγένιος Γκέραρντ, αλλά αποδείχθηκε πως τον είχε βρεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος και τον πλήρωνε, ενώ ο ίδιος ο παίκτης παραδέχτηκε πως η διοίκηση του ΟΦΗ δε τον έδινε στον Ολυμπιακό που τον είχε ζητήσει και ετοιμαζόταν να τον... επιστρέψει - για τα μάτια του κόσμου - στον Παναθηναϊκό, αλλά ο κόσμος του ΟΦΗ απέτρεψε τη "μεταγραφή". Ο Γκόμεζ αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και συνέχισε κάποια στιγμή την καριέρα του στην Κύπρο.

Ρόμικ Χατζαντριάν : Ήρθε απ'το πρωτάθλημα της Κύπρου ενώ αποτέλεσε κάποια στιγμή στόχο του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον Ολυμπιακό. Έφυγε γρήγορα και στις διαπραγματεύσεις για τη μεταπήδηση του στη νέα του ομάδα, δημοσιοποιήθηκε οτι οι εκπρόσωποι της ομάδας του Γκόζνι συμφώνησαν με τον... Παναθηναϊκό, στον οποίο ανήκε ο παίκτης.

Σημαντική σημείωση : Ποτέ στην ιστορία των δύο ομάδων ο ΟΦΗ δεν έχει παραχωρήσει ποδοσφαιριστή του ως "δανεικό" στον Παναθηναϊκό, παρά μόνο με μεταγραφή, το ποσό της οποίας (εκάστοτε) μεταγραφής μένει ως επτασφράγιστο μυστικό που δεν αναφέρει κανείς !

Η μεταγραφή Γκίτση
Εθνος, 21/04/2002 : "Απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε παραμονές του αγώνα της Παναχαϊκής με τον ΠΑΟΚ για την 25η αγωνιστική, με πρωταγωνιστές τον παίκτης της αχαϊκής ομάδας, Παναγιώτη Γκίτση, τον πρόεδρο, Αρη Λουκόπουλο και μια εταιρία... κούριερ!

Η ιστορία ξεκινάει όταν ο Παναγιώτης Γκίτσης αποφάσισε να στείλει ένα φάκελο στον πρώην τεχνικό της Παναχαϊκής και νυν του Εθνικού Αστέρα, Σπύρο Λιβαθηνό... Ο φάκελος περιείχε φωτογραφίες του παίκτη και φωτοτυπία της ταυτότητας του με σκοπό να μεσολαβήσει ο κ. Λιβαθηνός ώστε να βρει μάνατζερ που θα τον αναλάβει καθώς το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Ο φάκελος ωστόσο έφτασε καθυστερημένα στον κ.Λιβαθηνό καθώς, σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή, οι άνθρωποι της εταιρίας αποφάσισαν πριν τον στείλουν, να... τον ανοίξουν αλλά και να ειδοποιήσουν τον Αρη Λουκόπουλο. Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής μίλησε με τον παίκτη στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ομάδα και δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις από τον Παναγιώτη Γκίτση, ο οποίος κατέθεσε μήνυση "κατά παντός υπεύθυνου" τονίζοντας: "Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να μειώσω την Παναχαϊκή, ούτε θα έκανα κίνηση για πιθανή μετεγγραφή μου στην ομάδα του Εθνικού Αστέρα την στιγμή μάλιστα που βρίσκεται πολύ κοντά στη Β' Εθνική και εγώ έχω δεχτεί καλύτερες προτάσεις....". Ο παίκτης τόνισε ότι είναι "αθώος" και τελικά αγωνίστηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ όπου μάλιστα πέτυχε και το γκολ της ισοφάρισης (2-2), το οποίο και πανηγύρισε έξαλλα".

Εθνος, 19/03/2002 : "Βροχή πέφτουν οι προτάσεις για τον Παναγιώτη Γκίτση. Ο αμυντικός της Παναχαϊκής βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο της Ξάνθης ενώ και αλλες ομάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Ωστόσο, ο Γκίτσης αναμένεται να πάρει την οριστική του απόφαση μετά το τέλος του πρωταθλήματος ενώ σύντομα αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Αρη Λουκόπουλο, καθώς η πατρινή ΠΑΕ είναι διατεθειμένη να του ανανεώσει το συμβόλαιο|.

Εθνος, 14/05/2002 : "Και από τον Σάντος στον... Παναγιώτη Γκίτση! Ο 27χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός της Παναχαϊκής συμφώνησε με τον Αγγελο Φιλιππίδη για συμβόλαιο 2+2 χρόνων αλλά μάλλον θα καταλήξει στον...ΟΦΗ. Ο μάνατζερ του παίκτη φέρεται να συναντήθηκε με τον έκπτωτο πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Αγγελο Φιλιππίδη, με τον οποίο συμφώνησαν για την συνεργασία των επόμενων ετών. Παρουσία του Φερνάντο Σάντος, με την επιστροφή του Πορτογάλου τεχνικού στη χώρα μας, θα τεθούν επί τάπητος οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού. Ο νέος προπονητής των "πρασίνων" που γνωρίζει τις μέχρι σήμερα κινήσεις της διοίκησης (ο Κωνσταντινίδης θα υπογράψει, μέσω του μάνατζερ του, αύριο ή μεθαύριο ενώ ο Λίνκαρ θα έρθει στο τέλος του μήνα) και έχει σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για τις ανάγκες της ομάδας θα είναι στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και θα δώσει τις κατευθύνσεις του.
Στο τέλος του μήνα θα γίνει συνάντηση των αρχηγών με τον κ. Φιλιππίδη με θέμα το ύψος του πριμ στους παίκτες από τη β' φάση των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ".

Εθνος, 03/07/2002 : "Ο ΟΦΗ παρουσίασε και επίσημα τον 27χρονο αμυντικό την Τετάρτη ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος, Νίκος Δουλουφάκης, η κρητική ομάδα κινείται και προς άλλες κατευθύνσεις. Ο Παναγιώτης Γκίτσης, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1+1 χρόνια, με ετήσιες αποδοχές 102.000 ευρώ (35 εκατομμύρια δραχμές), φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη νέα του ομάδα: "Ηρθα σε ένα σύλλογο που πληροί όλες τις προδιαγραφές για έναν ποδοσφαιριστή", ήταν τα λόγια του."

Ο τότε προπονητής του ΟΦΗ, Ζντένεκ Σκάζνι, αποδείχθηκε "πιστό σκυλί". Ζητούσε παίκτες σε όλες τις θέσεις εκτός από αμυντικό, του φέρνουν το Γκίτση και το ξεφουρνίζει : "Έχω δει τον Γκίτση και τον υπολογίζω". Τελικά ο Γκίτσης έμεινε μόνο 6 μήνες στον ΟΦΗ . Έπαιξε σε 4 ματς ως αλλαγή και μετακινήθηκε σε άλλο... δορυφόρο, τον Ακράτητο.

Το ξεπούλημα Φραντζέσκου & Κωνσταντινίδη
α) Υπόθεση Φραντζέσκου
22 Δεκεμβρίου 1996. Δεκατρείς αγωνιστικές έχουν παιχθεί στο πρωτάθλημα και ο ΟΦΗ εκμεταλλευόμενος την έδρα του στο έπακρο (6 νίκες στους έξι αγώνες, μεταξύ των οποίων με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ - Ηρακλή) και έχοντας 3 νίκες, δυο ισοπαλίες και δύο ήττες (από Ολυμπιακό και Ξάνθη) εκτός έδρας, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Αυτά ενώ έχει φύγει από το καλοκαίρι ο μεγάλος αστέρας της ομάδας Νίκος Μαχλάς για τη Φίτεσε. Ο ΟΦΗ βασιζόταν εκείνη την περίοδο στην πεντάδα των Νιόπλια (είχε επιστρέψει από τον ΠΑΟ εκείνο το καλοκαίρι), Παπαδόπουλου, Πουρσανίδη, Φραντζέσκου και Κωνσταντινίδη με τους τρεις τελευταίους να καλούνται και στην εθνική ομάδα. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο απέχει τρεις μόλις αγωνιστικές.

Το συμβόλαιο του Κώστα Φραντζέσκου τελείωνε το καλοκαίρι του 1997. Ενώ λοιπόν ο ΟΦΗ πάει πολύ καλά, η διοίκηση του βγάζει στο σφυρί τον πρώτο σκόρερ και καλύτερο παίκτη της εκείνη τη στιγμή, Κώστα Φραντζέσκο. Η επίσημη δικαιολογία ήταν οτι "ο παίκτης ήθελε να πάει σε ομάδα του εξωτερικού".

Εντελώς... συμπτωματικά, εκείνο τον καιρό οι οπαδοί του Παναθηναϊκού - από τον οποίο είχε φύγει ο Μπορέλι (αντίο Μπορέλι με π..τσα Παπουτσέλη) - σχεδόν απαιτούσαν την επιστροφή του στην ομάδα και οι ρεπόρτερ του ΠΑΟ "έπαιζαν" πρώτο το όνομα του στο σύνηθες μετεγγραφικό κους-κους. Ο ίδιος ο παίκτης ήθελε διακαώς να γυρίσει στον Παναθηναϊκό : "Δεν το κρύβω ότι περίμενα να εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Γι' αυτό και πριν από τη συμφωνία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης μίλησα με τον κο Βαρδινογιάννη για το ενδεχόμενο να επιστρέψω, αλλά δεν τα βρήκαμε στο οικονομικό (από συνέντευξη στον Λ. Χαραλαμπόπουλο στο Βήμα, 28/9/1997).

Για το γεγονός ότι δεν πήγε τελικά στον ΠΑΟ την ύστατη στιγμή καταλυτική πρέπει να υπήρξε η γνώμη του τότε προπονητή των πρασίνων Ζάετς : "Δεν θα ήταν καλό να γυρίσει στον ΠAΟ", σχολίασε. "Ο κόσμος δεν θα τον δεχόταν με θέρμη, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλους όσοι φεύγουν. Θα ήταν σαν ξαναζεσταμένο φαγητό. Aλλωστε, στη θέση που αγωνίζεται ο Φραντζέσκος είμαστε πλήρεις. Θα 'ταν κρίμα ο ερχομός του Φραντζέσκου να φρενάρει την ανοδική πορεία των Λυμπερόπουλου, Nασιόπουλου. Σέβομαι τον Φραντζέσκο ως ποδοσφαιριστή, αλλά στον Παναθηναϊκό δεν μπορούμε να έχουμε παίκτες που το μυαλό τους είναι στην μεταγραφή τους στο εξωτερικό" (Ελευθεροτυπία, 4/1/1997).

Το μόνο σίγουρο ήταν οτι με το ενδεχόμενο της επιστροφής του, οι κλίκες της Παιανίας είχαν ξεθάψει τον... πέλεκυ του πολέμου, καθώς δεν ήθελαν ούτε ζωγραφιστό να τον βλέπουνμετά το χουνέρι που τους είχε κάνει πριν 7 μήνες στο Ηράκλειο (ΟΦΗ-ΠΑΟ 2-1 – τελευταία νίκη του ΟΦΗ ως αυτή τη στιγμή). Από το ρεπορτάζ εκείνου του αγώνα : "Όσο πικαρίστηκε ο Pότσα, άλλο τόσο και περισσότερο πικαρίστηκαν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού από την... αχαρακτήριστη συμπεριφορά του Φραντζέσκου, που τα έδινε όλα για τη νίκη. Eνδεικτική η κίνηση του Kαπουράνη που δεν ήθελε... κουβέντες με τον άλλοτε συμπαίκτη του, χειρονομώντας και... διώχνοντάς τον από κοντά του σαν να ήταν... ξένος" (Ελευθεροτυπία 27/5/1996). Δε... θυμίζει λίγο το μεγάλο ηγέτη του Παναθηναϊκου, Γιαννάκη Γκούμα και τη συμπεριφορά του απέναντι στον Αντώνη Νικοπολίδη, στο πρώτο ματς που επέστρεψε ως αντίπαλος με τη φανέλα του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας;

Ο θόρυβος που είχε προκληθεί από την επικείμενη μεταγραφή Φραντζέσκου είτε στον Παναθηναϊκό είτε στο εξωτερικό, ουσιαστικά είχε θέσει τον παίκτη εκτός ομάδας. Έτσι, με το που έφτασε πρόταση για τον Φραντζέσκο από τον ΠΑΟΚ, οι ιθύνοντες του ΟΦΗ (με τις ευλογίες της οικογένειας Carrington), την αποδέχτηκαν αμέσως. Μάλιστα, για να μη ξεσηκωθεί ο κόσμος του ΟΦΗ, διέρρευσε οτι ο Φραντζέσκος ήταν... ελεύθερος και ως τέτοιος μετακινήθηκε στον ΠΑΟΚ!

β) Υπόθεση Κωνσταντινίδη
20/12/1996 - Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Βέλιμιρ Ζάετς, σε μίνι συνέντευξη τύπου υπογράμμισε : "Mπορεί να χρειαστούν μεταγραφές. Οποιος έρθει, αν έρθει, θα χρειαστεί ίσως χρόνο. Ο Mπορέλι έμεινε δύο χρόνια έξω. Mπορεί βέβαια αν είναι τυχερός να μπει απευθείας στην ομάδα. Eίναι καθαρά θέμα τύχης. Ο, τι γράφτηκε για Kωνσταντινίδη, Φραντζέσκο, ξένο, δεν ειπώθηκε από μας".

21/12/1996 - Δηλώσεις ΠΑΕ ΟΦΗ : "Η ΠΑΕ ΟΦΗ αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει τους φιλάθλους της ιστορικής μας ομάδας ότι όλα όσα ακούγονται για τυχόν αποχωρήσεις παικτών μας είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας".

31/12/1996 - Τραυματισμός Γκούμα στο παιχνίδι του ΠΑΟ με την ΑΕΚ, εκτός δράσης μέχρι τέλος Γενάρη οι πρώτες εκτιμήσεις.

12/01/1997 - Ιωνικός – ΟΦΗ 3-2. Καλύτερος παίκτης του ΟΦΗ και σκόρερ του δεύτερου τέρματος ο Κωνσταντινίδης, οποίος συμπληρώνει κάρτες και θα λείψει από το επόμενο παιχνίδι (δηλαδη με τον Παναθηναϊκό)...

15/01/1997 - ΟΦΗ – ΠΑΟ 0-0. Ο μεγάλος απών της συνάντησης από πλευράς ΟΦΗ, ο διεθνής Kώστας Kωνσταντινίδης τόνισε ότι "ο ΟΦH ήταν καλύτερος και έπρεπε να κερδίσει".

20/01/1997 - Ο Ζάετς φέυγει για το Ζάγκρεμπ προς αναζήτηση μεταγραφικών στόχων.

25/01/1997 - Aπαραίτητος θεωρήθηκε από τον Zάετς ο Κώστας Κωνσταντινίδης και η εισήγησή του έγινε δεκτή από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, ενώ το μήνυμα έφθασε ανεπισήμως και στον ΟΦH. Ο Kωνσταντινίδης αποκτήθηκε το καλοκαίρι του '94 από τον ΠAΟ και δόθηκε στον ΟΦH, γιατί έτσι αποφάσισε τότε ο Pότσα. Δηλώσεις ΠΑΕ ΟΦΗ: "Η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν γνωρίζει τίποτα από όσα αναγράφονται στον τύπο για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Κ. Κωνσταντινίδη, για τον οποίο ουδεμία προσφορά για την απόκτηση του έχουμε δεχθεί".

26/01/1997 - ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 2-1
με δύο γκολ του... Κώστα Φραντζέσκου. Σε ερώτηση για το πως νοιώθει που έχασε από έναν μέχρι πρότινος παίκτη του και πως βλέπει την νέα αποχώρηση (του Κωνσταντινίδη) ο Έγκε Γκέραρντ λέει : "Σε λίγο, μου φαίνεται ότι θα παίζουμε στον ΟΦH εγώ κι ο Bασιλείου, μ' αυτή την άσχημη κατάσταση εξαιτίας των μεταγραφών. Σε έξι μήνες έφυγαν ο Mαχλάς, ο Φρατζέσκος και τώρα ο Kωνσταντινίδης...". Απο πλευράς διοίκησης ΟΦΗ, άκρα του τάφου σιωπή.

28/01/1997 - Δηλώσεις Κωνσταντίνιδη : "Πηγαίνω στην καλύτερη ομάδα της Eλλάδας. Ποιος, αλήθεια, Eλληνας ποδοσφαιριστής δεν ονειρεύεται να παίξει στον Παναθηναϊκό; H πρόκληση ήταν μεγάλη. Mου ήταν αδύνατον να πω όχι. Eίμαι ευτυχισμένος που το σίριαλ της μεταγραφής μου είχε αίσιο τέλος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ΟΦH, όπου αναδείχτηκα ως ποδοσφαιριστής κι έγινα γνωστός. Στην Kρήτη πέρασα δυόμισι πολύ καλά χρόνια. Xρωστάω πάρα πολλά σ' αυτή την ομάδα και στον κ. Γκέραρντ. Πιστεύω ότι το κενό μου θα καλυφθεί και ο ΟΦH θα βγει στην Eυρώπη".

31/01/1997 - Δηλώσεις ΠΑΕ ΟΦΗ:
"Ο ποδοσφαιριστής Κ. Κωνσταντινίδης εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και η ΠΑΕ ΟΦΗ , μη θέλοντας να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα και τις φιλοδοξίες του ταλαντούχου αθλητή ,τον αποδεσμεύει , ευχόμενη ολόψυχα καλή επιτυχία στη νέα φάση της καριέρας του".

Αυτό, σαν μικρό δείγμα της... διαφάνειας που υπάρχει στις συναλλαγές των δύο ομάδων.

Τα αποτελέσματα
Οι αγώνες του ΟΦΗ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, απ'το 1979 έως το 2009 (πρώτος στο σκορ αναγράφεται πάντα ο ΟΦΗ) :

1979-1980 : 0-3, 1-2
1980-1981 : 0-0, 0-0
1981-1982 : 1-2, 1-1
1982-1983 : 1-1, 2-2
1983-1984 : 0-2, 0-2
1984-1985 : 1-1, 0-2
1985-1986 : 4-3, 1-4
1986-1987 : 1-1, 1-2
1987-1988 : 2-1, 5-2
1988-1989 : 2-1, 1-1
1989-1990 : 0-2, 1-3
1990-1991 : 1-3, 0-3
1991-1992 : 0-2, 1-1
1992-1993 : 0-1, 1-3
1993-1994 : 0-0, 1-4
1994-1995 : 0-2, 0-2
1995-1996 : 2-1, 0-4
1996-1997 : 0-0, 1-1
1997-1998 : 0-3, 2-6
1998-1999 : 2-3, 0-1
1999-2000 : 3-4, 2-3
2000-2001 : 0-0, 0-2
2001-2002 : 0-1, 1-5
2002-2003 : 0-2, 1-5
2003-2004 : 1-3, 0-1 (ΚΥΠΕΛΛΟ : 1-1, 0-1)
2004-2005 : 1-2, 1-5
2005-2006 : 0-2, 1-3
2006-2007 : 3-3, 2-2
2007-2008 : 1-3, 4-1
2008-2009 : 0-3

Με μια πρόχειρη ματιά μπορεί να δεί κανείς πως ο ΟΦΗ - πριν το ξεβράκωμα της σεζόν 2007-2008 στο "Παγκρήτιο" είχε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό απ'τη σεζόν 1995-1996, προτελευταία αγωνιστική ενός πρωταθλήματος το οποίο οι "πράσινοι" είχαν ήδη καθαρίσεικαι κατέβηκαν στην Κρήτη για εκδρομή. Γενικά, η Κρήτη κάνει καλό στους παίκτες του ΠΑΟ. Ο... καρχαρίας Χέλγκι Σίγκουρντσον μεταμορφώνεται σε Γκαρίντσα, ο Καραγκούνης μεταμορφώνεται σε Μαραντόνα, ακόμα και ο απίθανος Φλάβιο Κονσεϊσάο σκόραρε με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Απ'το 1996, μέχρι τις 06/04/2008, ο ΟΦΗ είχε δεχτεί 62 γκολ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και είχε σκοράρει μόλις 23 φορές. Με καμία άλλη ομάδα δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο. Τα ματς Παναθηναϊκού-ΟΦΗ πάντοτε έχουν σασπένς : Πότε ο ΟΦΗ προηγείται και χάνει, πότε κρατάει για ένα ημίχρονο και στο τέλος χάνει, πότε χάνει με κάτω τα χέρια, πότε μειώνει το σκορ και τελικά χάνει, πότε χάνει γκολ από στημένες φάσεις, πότε παίζει ηρωϊκά... αλλά χάνει, πότε χάνει με την εξέδρα να το διασκεδάζει, πότε χάνει με την εξέδρα να μυρίζει μπαρούτι. Ο παρανομαστής όμως, είναι κοινός : Απ'το 1996 μέχρι τις 06/04/2008 , ο ΟΦΗ μετρούσε 6 ισοπαλίες, 19 ήττες και... καμμία νίκη επί του Παναθηναϊκού. Μέχρι την Κυριακή 06/04/2008. Την Κυριακή της... Αναστάσεως για τους παίκτες και οπαδούς του ΟΦΗ, όχι όμως και για τη διοίκηση τους, υποθέτουμε.

Συμπερασματικά, ο ΟΦΗ, στα παιχνίδια με τον ΠΑΟ στο Ηράκλειο από το 1980 που αρχίζει η "εποχή Βαρδιλογιάννη", έχει ρεκόρ 4 νίκες - 8 ισοπαλίες - 16 ήττες. Αντίστοιχα, από το 1980 μέχρι σήμερα το ρεκόρ των κρητικών με αντίπαλο τον Ολυμπιακό είναι 9 νίκες - 9 ισοπαλίες - 10 ήττες. Η διαφορά των αποτελέσματων είναι παραπάνω από εμφατική όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης των μεν με τους δε, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι στα 28 αυτά χρόνια ο Ολυμπιακός κατέκτησε 15 φορές τον τίτλο, έναντι μόλις 7 του Παναθηναϊκού.Ο (πρώην) ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ και της ΑΕΚ Κώστας Παυλόπουλος ίσως διαθέτει την εξήγηση για αυτή την παράξενη στατιστική :

"Δημοσιογράφος: Από την πλευρά της διοίκησης του ΟΦΗ τι στάση κρατούσε πριν απ'αυτά τα παιχνίδια με τον Παναθηναικό; Ο κόσμος του ΟΦΗ λέει ότι σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχουν άτομα της διοίκησης που χαίρονται περισσότερο όταν βάζει γκολ ο Παναθηναικός παρά ο ΟΦΗ...

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ετσι είναι και είμαι σίγουρος γι'αυτό. Αφού ζούνε για την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Οι ίδιοι είναι υπάλληλοι στην ομάδα. Δεν ξέρω γιατί μπορεί να το κάνουν αυτό, ίσως είναι από υποχρέωση. Οσο για τη στάση της διοίκησης λίγες μέρες πριν αλλά και μετά τα ματς με τον Παναθηναικό η αλήθεια είναι ότι ήταν πραγματικά παράξενη. Προσωπικά τους έχω ικανούς για όλα. Κανείς παράγοντας ποτέ να καθίσουμε να χάσουμε αλλά δεν μας έδωσαν και ποτέ και το επιπλέον κίνητρο για να νικήσουμε. Ισως δεν ήθελαν πολύ να κερδίσουμε.

Δημοσιογράφος:
Οταν λες επιπλέον κίνητρο;

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:
Εξτρα πριμ. Ο,τι γίνεται όταν παίζουμε με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και γενικά με τις μεγάλες ομάδες. Με τον Παναθηναικό δεν υπάρχει ποτέ έξτρα πριμ. Για παράδειγμα σε κάποιο παιχνίδι το '91 όταν ο Βλαστός ισοφάρισε τον Παναθηναικό, πήραμε απλά το νόμιμο πριμ της ισοπαλίας που ήταν τότε 75.000 ενώ αν αυτό γινόταν με ΑΕΚ ή Ολυμπιακό κανονικά θα παίρναμε 300.000 δρχ. Στα παιχνίδια με τον Παναθηναικό στα αποδυτήρια από την πλευρά της διοίκησης, επικρατούσε ένα κλίμα μιζέριας, κακοκεφιάς, ενώ με τον Ολυμπιακό... η μέρα με τη νύχτα".

(απο συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ")

Ο Κουτσουπιάς και ο... Μάης του 1997
Ο Παναθηναϊκός που είχε χάσει με 1-0 στο στάδιο Καραϊσκάκη στον 1ο γύρο απ'τον Ολυμπιακό με 1-0 με το πέναλτι-γκολ του Παπουτσέλη (συγνώμη, του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς) και περίμενε πως και πως τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ για "να δείξει στον κόσμο ποιός είναι ο καλύτερος". Ο νέος Ολυμπιακός της σεζόν 1996-1997 με Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο, Τζόρτζεβιτς - Γεωργάτο - Γιαννακόπουλο - Ίβιτς - Καραπιάλη να κάνουν όργια δε χαμπαριάζει απο δηλώσεις και αποτελειώνει τον Παναθηναϊκό με ένα "καθαρό" 0-2 στο ΟΑΚΑ πλησιάζοντας πιο κοντά στον τίτλο και βάζοντας σε περιπέτεις τον Παναθηναϊκό σχετικά με την έξοδο του στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός τα παίζει "όλα για όλα" στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον ΟΦΗ - που επίσης παίζει για το Ευρωπαϊκό εισητήριο - το Μάϊο του 1997. 90 λεπτά μετά, οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγυρίζουν και αυτοί του Παναθηναϊκού... κρύβονται.
Ο ΟΦΗ χάνει με 1-0 με γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου και ο αγώνας θέλει 20 λεπτά για να λήξει. Τότε, ο Ζόραν Ρίζνιτς έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Γιώργου Κουτσουπιά, ενός ποδοσφαιριστή απ'το Αγρίνιο που βρέθηκε στον ΟΦΗ με τη μεσολάβηση του "πράσινου" Στράτου Αποστολάκη, σηκώθηκε ανάμεσα απ'τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, έπιασε την κεφαλιά και κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Γιόζεφ Βάντζικ, πετυχαίνοντας το παρθενικό γκολ της καριέρας του. Ο Παναθηναϊκός έμενε εκτός Ευρώπης παραχωρώντας τη θέση του στον ΟΦΗ. Το τι επακολούθησε, περιγράφεται γλαφυρά στα ρεπορτάζ των εφημερίδων "Ελευθεροτυπία" και "Νέα" της 18ης Μαΐου 1997 :
"Οταν πριν από 14 χρόνια οι 'πράσινοι' με το τριφύλλι στο στήθος ξαναπάθαιναν χουνέρι σαν το χθεσινό, μένοντας έξω από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο Eϊγκε Γκέραρντ ούτε ήξερε τι σήμαιναν οι λέξεις 'Παναθηναϊκός', 'ΟΦH' και τα τοιαύτα. Aρχισε να μαθαίνει δυο χρόνια αργότερα. Kαι χθες, έχοντας πλέον στο χέρι το εισιτήριο της Eυρώπης, χάρη στο 1-1 που η ομάδα του πήρε μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, θέλησε να κάνει μια μικρή επίδειξη της πλούσιας γνώσης του.
'Aυτή η επιτυχία', είπε, 'ανήκει στα παλικάρια που είναι μέσα, στους φιλάθλους μας και στον Θόδωρο Bαρδινογιάννη'. Kαι πριν τον πάρουν τα κλάματα μπροστά στις κάμερες, έκανε μεταβολή μπαίνοντας στ' αποδυτήρια. Σ' αυτούς λοιπόν ανήκει, κατά τον 57χρονο Ολλανδό, το φετινό επίτευγμα του ΟΦH. H τρίτη θέση στη βαθμολογία, δηλαδή, και το δικαίωμα στο ευρωπαϊκό όνειρο, για τέταρτη φορά από το 1984, που κάθεται αυτός στην άκρη του πάγκου. Mε δυο λόγια τα είπε όλα ο... ευγενικός Eϊγκε, σχολιάζοντας όχι μόνο τη φετινή πορεία του ΟΦη αλλά, εμμέσως πλην σαφώς, κι εκείνη του - όνομα και πράγμα πια - αντιπάλου. 'Θεία δίκη αδελφέ. Θεία δίκη', μονολογούσε έξω από τ' αποδυτήρια ένας παραληρών Kρητικός. 'Πλήρωσαν για τον Kωνσταντινίδη, πλήρωσαν για όλα'! Λίγο νωρίτερα ο αρχηγός των θριαμβευτών Hλίας Πουρσανίδης δήλωσε με κάθε ειλικρίνεια: 'Ο ΟΦH δεν είναι κανενός. Παίζει μέσα στο γήπεδο και αποδεικνύει πόσο αξίζει'. Ολ' αυτά την ώρα που στην αντίπερα όχθη, πρωταγωνιστής της τραγωδίας η οποία παιζόταν δεν ήταν ούτε ο Zάετς ούτε οι παίκτες, αλλά ο κόσμος!
ΠIKPA
Kάπου δέκα χιλιάδες μαζεύτηκαν για να χειροκροτήσουν μια σίγουρη νίκη κι όταν συνειδητοποίησαν τι... περνούσε μπροστά απ' τα μάτια τους και πόσο καθαρή ήταν η εικόνα διάλυσης της ομάδας τους, ξέσπασαν... κατά παντός υπευθύνου. Kατ' αρχάς τα 'βαλαν με τον πρόεδρο της ΠAE και τους ποδοσφαιριστές, επιδεικνύοντας πέρα απ' όλα τ' άλλα και υψηλής ποιότητας χιούμορ. Ξέρετε ποιο ήταν το κύριο σύνθημά τους; «Eξω οι τσάτσοι του Bαρδινογιάννη»! Πέταξαν καθίσματα και άναψαν φωτιές στις εξέδρες, όπου επενέβη έγκαιρα η Πυροσβεστική. Φώναζαν συνεχώς συνθήματα και με πολύ βαρύτερο περιεχόμενο, το τελευταίο 10λεπτο. Nα φανταστείτε πως ήταν τόσο μεγάλος ο πόνος τους, που από ένα σημείο και μετά δεν ήξεραν τι έλεγαν. Πώς να ταιριάξει κανείς, εδώ που τα λέμε, με τα χθεσινά το σύνθημα «ΠAΟ γύρνα στη Λεωφόρο» και ποια λογική μπορεί να βρει σ' εκείνο το «Φόρτσα-Pότσα-Mπουμπλής»; Kάποτε από τους απογοητευμένους και πικραμένους λόγω του αποκλεισμού «πράσινοι» έμειναν αρκετή ώρα μετά το τέλος του αγώνα έξω από τ' αποδυτήρια, αποδοκιμάζοντας όποιον παίκτη έβγαινε. Mη νομίζετε βέβαια πως σημειώθηκαν τίποτε ακρότητες σ' αυτό το ιδιότυπο λαϊκό (κατ' άλλους... αστικό) δικαστήριο. Kάποιες φωνές, σκόρπιες αποδοκιμασίες, του στιλ «μπράβο ρε, τα καταφέρατε πάλι», και ειρωνικά χειροκροτήματα στους μέχρι πρότινος ήρωές τους, κι αυτό όλο.
AΠΟXΩPHΣH
Ο Zάετς αρνήθηκε να πει το παραμικρό. Οι υφιστάμενοί του; Aυτοί δεν μιλούσαν τις καλές εποχές. Οσο για τον Γ. Bαρδινογιάννη; Eφυγε από το στάδιο, εν μέσω αποδοκιμασιών, στο 85 , μη αντέχοντας να δει το οικοδόμημα, το οποίο λίγο έλειψε πέρσι να κατακτήσει την Eυρώπη, να διαλύεται μπροστά στα μάτια του. Kαλά στην υπομονή του να λέτε. Γιατί με τέτοια εμφάνιση σαν τη χθεσινή, οι «πράσινοι» θα 'πρεπε στο τέλος να 'ναι κι ευχαριστημένοι που απέφυγαν την ήττα.Kαι να σκεφθεί κανείς πως σ' ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο είχαν απέναντί τους μια ομάδα που φοβόταν τον ίσκιο της βλέποντας φαντάσματα.Tο επιφυλακτικό και συντηρητικό παιχνίδι του ΟΦH σ' αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Σκόραρε βέβαια μία φορά (στο 34 με σουτ του Λυμπερόπουλου, όμως για το γκολ ευθύνεται ο Γιαλαμάς) κι είχε άλλες 2-3 καλές στιγμές σ' αυτό το διάστημα, αλλά όταν ο... Kρητικός που έκρυβαν μέσα τους οι φιλοξενούμενοι ξύπνησε, φανερώνοντας μερικές από τις σπουδαίες αρετές του, ο Παναθηναϊκός έδειξε ό,τι ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του φετινού πρωταθλήματος. Mια ομάδα χωρίς μεγάλες δυνατότητες και δίχως προοπτική. H αλλαγή του Zάετς στο ημίχρονο (Aλεξόπουλος αντί Λαγωνικάκη) και η εξέλιξη που είχε ο αγώνας στην επανάληψη απέδειξαν κατά τον καλύτερο τρόπο τού (προαναφερόμενου) λόγου το αληθές. Ο ΟΦH ισοφάρισε στο 70 με κεφαλιά του Aγρινιώτη Γιώργου Kουτσουπιά (το πουλέν του Στράτου Aποστολάκη!), ύστερα από σέντρα του Pίζνιτς, και θα μπορούσε να πάρει ακόμη και τη νίκη αν οι Nιόπλιας, Pίζνιτς δεν έχαναν μεγάλες ευκαιρίες.
ΣTENΟXΩPIA
Yπήρχαν πάντως και κάποιοι που όχι μόνο δεν πανηγύρισαν, αλλά ούτε καν χάρηκαν για την ισοπαλία. 'Eγώ αδερφέ θέλω να βγει στην Eυρώπη ο Παναθηναϊκός κι όχι ο ΠAΟK', παραδέχθηκε ευθαρσώς... πριν από την έναρξη του αγώνα ο Παντελής Mυριοκεφαλιτάκης, ο οποίος στο τέλος δεχόταν... βαριεστημένα συγχαρητήρια. 'Tι να τα κάνω μωρέ τα συγχαρητήρια' έλεγε στο τέλος, την ώρα που λίγο πιο πέρα άλλος Kρητικός παράγων προσπαθούσε να εξηγήσει κάτι σ' έναν άνθρωπο του Παναθηναϊκού. Πάντως ο Παντελής δεν πρέπει να 'ταν αυτός που, μετά τους πρώτους πανηγυρισμούς, έδωσε εντολή στους παίκτες της κρητικής ομάδας να σταματήσουν αμέσως τις δηλώσεις. Σημειωτέον ότι η απαγόρευση ίσχυσε για όλους. Πανηγυρίζοντες και μη..."
Το πιο ζουμερό σημείο της ιστορίας, ήταν η κατάληξη του σκόρερ. Ο Γιώργος Κουτσουπιάς, 23 ετών τότε, αποδεσμεύτηκε απ'τον ΟΦΗ και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του να υπογράψει συμβόλαιο με κάποια άλλη ομάδα της Α' Εθνικής, πάντα "κάτι" χάλαγε στο τέλος από πλευράς ομάδας με αποτέλεσμα να περνάει ο καιρός και ο νεαρός τότε παίκτης να μένει "στον αέρα". Καταφύγιο βρήκε τελικά στην... ξενιτιά και συγκεκριμένα στην Αυστρία, με τα χρώματα της Στουρμ Γκρατς. Αγωνίστηκε στη συνέχεια σε Άρη, Καλλιθέα, Προοδευτική και επέστρεψε στον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2004 στον ΟΦΗ, 7 ολόκληρα χρόνια μετά τη... μαύρη γι'αυτόν νύχτα, που τόλμησε να σκοράρει ενάντια στον Παναθηναϊκό, για να κλείσει την καριέρα του. Μια καριέρα που ίσως είχε εξελιχθεί διαφορετικά αν δε σκόραρε εκείνο το "καταραμένο" απόγευμα στο ΟΑΚΑ...

Λίγους μήνες πριν, τον Οκτώβριο του 2007, ο ίδιος ο παίκτης παραδέχτηκε πως μπορεί να "κρέμασε τα παπούτσια του" το καλοκαίρι που μας πέρασε στον ΟΦΗ, όμως, η αρχή του τέλους της καριέρας του έγινε μετά το γκολ που σημείωσε σε βάρος του Παναθηναϊκού την περίοδο 1996-1997. Η ισοπαλία στέρησε από τον ΠΑΟ την έξοδο στην Ευρώπη και στον ίδιο τη δυνατότητα να αγωνίζεται! Αυτό υποστηρίζει ο βετεράνος παίχτης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα του Ηρακλείου και υποδεικνύει ως βασικό υπεύθυνο γι’ αυτό τον Ευγένιο Γκέραρντ : "Η ιστορία με το γκολ μου έκανε κακό, αφού μετά από εκείνο το παιχνίδι δεν είχα πολλές συμμετοχές και η συμπεριφορά του κ. Γκέραρντ προς το πρόσωπό μου δεν ήταν καλή. Χωρίς λόγο με άφηνε εκτός αποστολής και μου έλεγε πως ήταν θέμα τακτικής", αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Ολλανδό τεχνικό. Ωστόσο εξαιρεί τη στάση της οικογένειας Βαρδινογιάννη: "Τότε κάποιοι διέδιδαν ότι επειδή σκόραρα είχα γίνει το "κόκκινο πανί" για τους μεγαλομετόχους, όμως όταν συναντήθηκα μαζί τους με διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν πρόβλημα μαζί μου".

Εθνοσπόρ : http://sports.e-go.gr/article.asp?catid=8218&subid=2&pubid=593313sportdog.gr : http://www.sportdog.gr/new/article.aspx?id=46595
Η ενδιαφέρουσα ιστορία του Ζντένεκ Σκάζνι
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Σπάρτα Πράγας στα προκριματικά του Champions League. Στην Πράγα, ο τζένεραλ μάνατζερ του Παναθηναϊκού, Τάσος Σιούλας, θα συναντηθεί με τον τότε προπονητή της Βικτόρια Ζίβκοβ Ζντένεκ Σκάζνι και θα συμφωνήσουν τη συνεργασία τους για την επόμενη σεζόν : Ο Ζντένεκ Σκάζνι θα αναλάμβανε τον... ΟΦΗ. Σε σύσκεψη στην Αθήνα, ο Γιώργος - Τζίγκερ - Βαρδινογιάννης ανακοινώνει στα τότε μέλη της διοίκησης του ΟΦΗ, Καζανάκη και Μυριοκεφαλιτάκη το όνομα του νέου τους προπονητή, το οποίο κρατείται μυστικό.

Ο Σκάζνι είχε στεφθεί δύο φορές πρωταθλητής με τη Σπάρτα Πράγας και τα πήγαινε αρκετά καλά με τη μικρή Βικτόρια Ζίβκοβ, ενώ σαν ποδοσφαιριστής είχε κάνει ένα πέρασμα απ'την Κύπρο με τη φανέλα της Δερύνειας. Με τα πολλά, ήρθε μετά βαΐων και κλάδων στην Ελλάδα, ενώ κοινό μυστικό ήταν πως ο Παναθηναϊκός προετοίμαζε το έδαφος για τη διάδοχη κατάσταση στη θέση του προπονητή, σε περίπτωση που "κάτι" στράβωνε με τον υπάρχοντα προπονητή.

Ο Σκάζνι, άρτι αφιχθείς στην Ελλάδα, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Sportime", αποκαλύπτει πως ο μάνατζερ του Παναθηναϊκού Τάσος Σιούλας έκανε "όλο το παιχνίδι" στο θέμα της πρόσληψής του στον ΟΦΗ, ενώ παραβρέθηκε μέχρι και στην υπογραφή του συμβολαίου του που έγινε στην Αθήνα. Μάλιστα σε άλλη συνέντευξή του σε εφημερίδα της Τσεχίας, ο Σκάζνι παραδέχτηκε οτι η γνωριμία του με τον ΟΦΗ έγινε μέσω του φίλου του, διευθυντή του Παναθηναϊκού με τον οποίο και συζήτησε, "αφού ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη".

Ο ΟΦΗ κάνει μια σχετικά καλή σεζόν για τα κυβικά του, σχεδόν μέχρι το τέλος. Τότε, σε μια μεγαλοπρεπή απόδειξη δουλοπρέπειας, παραμονές του αλησμόνητου 3-0 της Ριζούπολης, ο Παναθηναϊκός θέλει ένα... σάκο του μποξ για να βάλει αρκετά γκολ, να "ζεστάνει" τον κόσμο και να προθερμανθεί ιδανικά για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που θα έκρινε τον τίτλο. Ο Σκάζνι απ'το πουθενά αφήνει εκτός 11άδας τους έμπειρους γκολκίπερ Χανιωτάκη και Μπεκιάϊ (που δεν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα) και ρίχνει στη βασική 11άδα τον αμούστακο γκολκίπερ Δασκαλάκη, με αποτέλεσμα ο νεαρός τερματοφύλακας που έτρεμε σύγκορμος να δεχτεί 5 αστεία γκολ και να χαθεί έκτοτε απ'το πρόσωπο της γης. Ακολουθεί το ματς με την Ξάνθη στο Ηράκλειο, όπου η αρμάδα του Πανόπουλου κατεβαίνει με το... εφηβικό της και στο γήπεδο γίνεται χαμός με αφορμή τις αποδοκιμασίες στον - δανεικό απ'τον ΠΑΟ Ντέρεκ Μπόατενγκ - που αποχώρησε πετώντας τη φανέλα της ομάδας. Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ο ΟΦΗ επιδεικτικά κάθεται και χάνει απ'την Καλλιθέα που σε... ανταπόδοση της εξυπηρέτησης θα παραχωρούσε δήθεν τον επιθετικό της, Φάνη Γκέκα στον. Έτσι κι έγινε. Λίγους μήνες αργότερα, ο Γκέκας πήρε μεταγραφή. Πήγε στον... Παναθηναϊκό.

Το καλοκαίρι που ακολούθησε, γέλασε το χειλάκι του κάθε πικραμένου. Οι Βαρδινογιάννηδες - που υποτίθεται πως δεν είχαν καμμία σχέση με τον ΟΦΗ - δηλώνουν πως αποχωρούν και χαρίζουν τις μετοχές στον ερασιτέχνη, ο πρόεδρος του οποίου, Ξημέρης, αναλαμβάνει τα ηνία της ΠΑΕ και διακηρύσσει την "εποχή της ανεξαρτησίας". Αγωνιστικά ο ΟΦΗ παραπαίει και με το τέλος του εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη ο Σκάζνι ανακοινώνει την παραίτησή του και γίνεται ο πρώτος εν Ελλάδι προπονητής που παραιτείται από την ομάδα του επειδή την αδίκησε η διαιτησία σε έναν αγώνα. Οι πιο πονηροί άρχισαν να λένε πως "κάτι περίμενε", αλλά το 2-2 της Λεωφόρου στην... ισοπαλία του Δούρου διατήρησε τον Ιτζχάκ Σουμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού και ο αναμενόμενος γάμος Σκάζνι - Παναθηναϊκού πήρε αναβολή κάποιους μήνες. Σε συνέντευξη τύπου επαναλαμβάνει πως οι λόγοι της παραίτησης του είναι προσωπικοί και πως δεν μπόρεσε να προσφέρει όσα θα ήθελε ενώ για πρώτη φορά παραδέχεται πως έκανε και ο ίδιος αρκετά λάθη. Μερικούς μήνες μετά και σε συνέντευξη του σε Τσέχο δημοσιογράφο ο Σκάζνι θα πει πως ο λόγος της παραίτησής του ήταν ότι κανείς δεν νοιάζονταν για την ομάδα και την πορεία της εκτός από τον ίδιον και πως ένοιωθε στον πάγκο σαν διακοσμητικό στοιχείο...
Σημείωση: Πριν καν δώσει την τελευταία του συνέντευξη ως προπονητής του ΟΦΗ ο Σκάζνι, ο πρόεδρος της Κρητικής ομάδας Βασίλης Ξημέρης έχει ήδη ανακοινώσει την πρόσληψη του Γιώργου Φοιρού.

Οι δηλώσεις
Γιώργος Κουτσουπιάς : "Τότε κάποιοι διέδιδαν ότι επειδή σκόραρα είχα γίνει το "κόκκινο πανί" για τους μεγαλομετόχους, όμως όταν συναντήθηκα μαζί τους με διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν πρόβλημα μαζί μου".

Νίκος Αλέφαντος : "Ο Βαρδινογιάννης μ'έφαγε απ'τον ΟΦΗ γιατί ήθελαν να κάτσω και να χάσω κι εγώ τους κέρδισα".

Ζντένεκ Σκάζνι : "Ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη".

Ρόλαντ Γκόμεζ : "Για να πω την αλήθεια μπορεί να αγωνιζόμουν στον ΟΦΗ, όμως ουσιαστικά ήμουν παίκτης του Παναθηναϊκού και από εκεί πληρωνόμουν. Λόγω του ότι ουσιαστικά ΟΦΗ και Παναθηναϊκός είναι το ίδιο πράγμα, δεν με έδιναν αρχικά στον Ολυμπιακό, στη συνέχεια θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό, όμως είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος και η μετεγγραφή χάλασε".

Έγκεν Γκέραρντ : "Ήμουν έτοιμος να φύγω πριν συναντηθώ με τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη. Ήταν μια συνάντηση όπως με τον Θόδωρα. Όλες τις μεταγραφές τις πραγματοποιεί ο Σπύρος Λιβαθηνός. Και όχι μόνο στον ΟΦΗ, αλλά και σε άλλες ομάδες. Τα πράγματα στον ΟΦΗ είναι απλά : Κανένας απ'τους ανθρώπους που βρίσκονται στη διοίκηση δεν κάνει κουμάντο στην ομάδα",   δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ολλανδός και η... βόμβα μεγατόνων έσκασε στο νησί. Ο κρητικός σύλλογος δεν διέψευσε τις δηλώσεις του Γκέραρντ, προσπάθησε να τις υποβαθμίσει και συμβούλεψε τον Ολλανδό να μην ανακατεύεται με τα εσωτερικά της κρητικής ομάδας.

Κώστας Παυλόπουλος : "Μα αυτό είναι κάτι που το ξέρουν κι οι πέτρες στην Κρήτη. Αλλωστε όλες οι αποφάσεις παίρνονται πλέον στα γραφεία του Βαρδινογιάννη. Αυτό που σου είπα πριν και για τον κόσμο. Οι Κρητικοί είναι περήφανοι και δεν τους αρέσει αυτή η ρετσινιά που ακούγεται για τις σχέσεις του ΟΦΗ με τον Παναθηναικό. Το κακό είναι ότι όσο ζούσε ο Θόδωρος ο Βαρδινογιάννης όλα γινότανε για το καλό του ΟΦΗ. Εγκαταστάσεις σαν αυτές του ΟΦΗ δεν έχει καμμία ομάδα στην Ελλάδα και ό,τι έκανε ο ίδιος το έκανε για το καλό του ΟΦΗ, γιατί ο ίδιος ήταν πρωτα απ'όλα ΟΦΗτζής. Αυτό το νοικοκύρεμα της ομάδας οφείλεται μόνο σε αυτόν και στον Γκέραρντ. Απ'ότι ξέρω κουμάντο τώρα πρέπει να κάνει ο Τζίγκερ. Αλλωστε αυτοί οι ίδιοι μου είπαν όταν έφυγα από την ομάδα ότι ήταν απόφαση του Τζίγκερ κι όχι δικιά τους."

Αλεσάντρε Σοάρες : "Αρχικά ήταν να πάω στην ΑΕΚ την περίοδο 2000-01, μαζί με τον Γεωργέα. Τότε πρόεδρος ήταν ο Πέτρος Στάθης. Ήμασταν στα γραφεία της ΑΕΚ με τον Γεωργέα και μας φώναξε ο πρόεδρος να υπογράψουμε το συμβόλαιο. Άφησα τον "Φούλη" να μπει πρώτος. Μπήκε υπέγραψε και μετά μπήκα εγώ. Όταν ήταν να υπογράψω, ο πρόεδρος μου είπε ότι έπρεπε να φύγει και θα γυρνούσε το απόγευμα. Δεν επέστρεψε ποτέ! Τελικά υπέγραψα στον Παναθηναϊκό εκείνη τη χρονιά, αλλά με έδιναν δανεικό στον ΟΦΗ. Στον ΟΦΗ είχα προπονητή τον Σκάζνι, όταν απολύθηκε έγινε σκάουτερ του Παναθηναϊκού. Λίγο πριν πάει προπονητής στον Παναθηναϊκό, του ζήτησαν να διαλέξει ένα επιθετικό από τον ΟΦΗ. Εγώ είχα γεμάτη χρονιά με 28 συμμετοχές και πίστευα ότι θα έστελνε εμένα. Αλλά προτίμησε τον Μπικόφσκι που είχε μόλις 12 συμμετοχές. Εκεί τρελάθηκα και ζήτησα να φύγω. Και τελικά πήγα στην ΑΕΚ μου βγήκε σε καλό τελικά... Με είχε απογοητεύσει η συμπεριφορά του Σκάζνι, αλλά παράλληλα με πείσμωσε. Είχα τη τύχη να τον "εκδικηθώ" όμως, από τη πρώτη μου χρονιά στην ΑΕΚ. Παίζαμε ΑΕΚ-ΠΑΟ για το Κύπελλο. Εγώ προερχόμουν από τραυματισμό, από τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό και θυμάμαι είχα κάνει τα πάντα για να παίξω σ' αυτό τον αγώνα. Η πρώτη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ έληξε 1-1 και στον Παναθηναϊκό πίστευαν ότι είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση. Τελικά κερδίσαμε 3-1 και εγώ πέτυχα το δεύτερο γκολ με κεφαλιά. Αυτό ήταν το τελευταίο ματς του Σκάζνι ως προπονητή του Παναθηναϊκού".
Σήφης Κορωνάκης: "Αυτός που κάνει κουμάντο στην ομάδα δεν είναι κ. Βατσινάς, καθώς είναι απλά ένας υπάλληλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη, αλλά ο Σπύρος Λιβαθηνός με τον μάνατζερ Γιάννη Ευαγγελόπουλο, όμως δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να κατέβουν ποτέ στο Ηράκλειο. Αυτό το ξέρει ο Βατσινάς, γι’ αυτό και φαντάζεται ότι τον πολεμούν όλοι», ήταν οι βαριές κατηγορίες του κ. Κορωνάκη για να προσθέσει: «Να φανταστείτε πως πέρσι μαγνητοφωνούσε τις συζητήσεις του με τον Μαχλά, έτσι ώστε να τον "καρφώσει" στην οικογένεια αν έλεγε κάτι εναντίον τους. Ο Βατσινάς με έδιωξε από τον ΟΦΗ γιατί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Σάββας Θεοδοωρίδης του είπε οτι ο ΟΦΗ έχει έναν γενικό αρχηγό Κρητίκαρο και όχι τσάτσο του Βαρδινογιάννη".

Γκαστόν Τάουμεντ : "Κάποια παιχνίδια απαγορευόταν να τα κερδίσουμε. Από την άλλη μεριά βέβαια, όταν κερδίζαμε τον Ολυμπιακό, μετά τη λήξη μας περίμενε όλους τους πάίκτες, ένας χοντρός φάκελος. Αποστολέας; Ο Παναθηναϊκός..." (συνέντευξη στο Ολλανδικό περιοδικό "Voetbal International" που κυκλοφόρησε στις 13/02/2008 - ακολουθεί εικόνα).


Η συνέντευξη του Νίκου Μαχλά

Σε συνέντευξη-ποταμό στην εφημερίδα "Κρήτη" και στο Γιώργο Γιαλυτάκη στις 20/6/2006, δηλώνει για την... "απεμπλοκή" της οικογένειας Βαρδινογιάννη από τον ΟΦΗ:
Ν.Μ.: "Μου λέει λοιπόν σε κάποια στιγμή ο κ. Βατσινάς ότι "εγώ, κύριε Μαχλά, έχω κάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και δεν ξέρω αν ενδιαφέρεστε να πάρετε μετοχές, γιατί μαθαίνω ότι θέλετε να γίνετε πρόεδρος του ΟΦΗ". Πέφτω από τα σύννεφα και του λέω: "Πρόεδρε, εγώ είμαι ποδοσφαιριστής. Ούτε πρόεδρος θέλω να γίνω, ούτε το ανέφερα ποτέ. Εγώ το μόνο που ξέρω είναι να παίζω ποδόσφαιρο και μόνο ποδόσφαιρο. Μετά αλλάξαμε κουβέντα και με ρώτησε τι θα κάνω και τι σκέφτομαι... Του είπα "πρόεδρε, είμαι κουρασμένος. Έχω τραβήξει πολλά και θα ήθελα να ηρεμήσω". Και αμέσως με ρωτάει: "Εσύ με θεωρείς ιδιοκτήτη της ομάδας;". Και εγώ του λέω: "Θέλεις να σου απαντήσω ειλικρινά ή να σε κοροϊδέψω; Αυτό που πιστεύω, άμα θέλεις να στο πω, να στο πω. Πιστεύω ότι οι Βαρδινογιάννηδες δεν έχουν φύγει από τον ΟΦΗ και ούτε θα φύγουν, ακόμη και αν η ομάδα πέσει στη Γ' Εθνική. Και λόγω καταγωγής και για τη μνήμη του Θόδωρα, δε θα την αφήσουν. Απλά πιστεύω ότι σου έχουν δώσει τη διαχείριση γιατί νομίζουν ότι μπορείς να πας ψηλά την ομάδα". Και να σημειώσω ότι αυτή την ερώτηση μού την είχε κάνει και στη βάφτιση του γιου του Κωνσταντινίδη και ήταν παρόντες τόσο η σύζυγος του κ. Βατσινά, όσο και άτομα του δικού μου περιβάλλοντος. Άρα, ήξερε τι θα του έλεγα. Άρα, μου έκανε σκόπιμα αυτήν την ερώτηση, γιατί ήξερε την απάντηση.

Αμέσως μετά με ρωτάει: "Τι θα γίνει μ' εμάς;". Και του λέω και πάλι ότι "το μυαλό μου αυτά τα δύο χρόνια έχει κουραστεί" και πως "είχα νεύρα και ένταση, αλλά όλα ήταν απόρροια του γεγονότος ότι ήθελα το καλό της ομάδας. Τώρα έχω ξεκουραστεί, έχω... ξελαμπικάρει, που λένε, και θέλω να παίξω ακόμα ένα χρόνο". Χωρίς δεύτερη κουβέντα, μου απαντάει: "Θέλω να διακόψουμε τη συνεργασία μας".

"Απο πέρυσι έχω καταγγείλει... σκιές. Όλοι γνωρίζουμε ονόματα και καταστάσεις. Το θέατρο όμως είναι τόσο καλοστημένο, που δεν αποδεικνύεται. Πιστεύω όμως ότι ο κ. Βατσινάς δεν ενήργησε μόνος του. Ούτε πιστεύω, όπως λένε πολλοί, ότι ανακατεύτηκε ο Τζίγκερ. Ίσως όμως να "έβαλε το... χεράκι" της η αυλή του... Φαίνεται ότι δε μου συγχώρησαν ποτέ όταν βγήκα και μίλησα, πέρυσι, για... "θέατρο σκιών". Μου το "κρατούσαν μανιάτικο". Μπορεί να μην ήθελαν στην ομάδα άτομα με το θάρρος της γνώμης τους ή που να σκέφτονται... φωναχτά ή να έχουν κάποια προσωπικότητα. Δείτε το παρελθόν, για να μην αναφέρω ονόματα, και θα καταλάβετε. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν. Οι καταστάσεις, δυστυχώς, μένουν ίδιες...".
Δημ. : Επιμένεις δηλαδή, Νίκο, ότι ο κ. Βατσινάς δεν είναι ιδιοκτήτης ή, τέλος πάντων, κάτοχος του 56,6% των μετοχών μαζί με τον αδερφό του;
Ν.Μ. : "Επιμένω και επαυξάνω. Δεν το βλέπετε με αυτά που γίνονται στην ομάδα; Με τους παίκτες που έρχονται, με αυτούς που φεύγουν, κι ένα σωρό άλλα γεγονότα; Και να σας πω και κάτι; Κάτι που βγαίνει από την ψυχή μου; Για μένα ιδιοκτήτης στην ουσία και στην καρδιά μου ήταν ο αείμνηστος Θόδωρας Βαρδινογιάννης. Οι υπόλοιποι ήταν... διαχειριστές και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών χειρίστου είδους... Και ας μην πως ονόματα... Καταλαβαίνετε...".
Δημ. : Αλήθεια, Νίκο, γιατί έκανες πέρυσι εκείνες τις δηλώσεις περί «θεάτρου σκιών» που έφεραν τη μεγάλη αναστάτωση στην ομάδα;
Ν.Μ. : "Γιατί ένιωσα ότι με κορόιδεψαν και πάλι. Όταν συζητούσα με ανθρώπους της ομάδας, μετά τη δύσκολη χρονιά που περάσαμε και όπως θυμάστε σωθήκαμε στο τέλος, μου είχαν πει ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ριζικά. Το ίδιο και η παρουσία της ομάδας. Μου έλεγαν τότε ότι τον ΟΦΗ θα τον έπαιρνε μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, που θα πήγαινε την ομάδα ψηλά και θα χαιρόταν όλη η Κρήτη. Όλα αυτά που είχαμε περάσει θα ήταν παρελθόν και θα μας έβγαινε και η "ρετσινιά". Και την άλλη μέρα το πρωί μαθαίνω ότι ο ΟΦΗ πουλήθηκε στον κ. Βατσινά. Είναι να τρελαίνεσαι δηλαδή... Και μάλιστα, από την πρώτη ημέρα κιόλας, ο Βατσινάς αποκαλούσε τον εαυτό του ιδιοκτήτη και ήθελε να το επιβάλει κιόλας... Και απαιτούσε να το πιστέψουμε... Βγήκα και μίλησα τότε για "σκιές", μήπως υπάρξει κάποια πίεση και φτιάξουν τα πράγματα, αλλά δυστυχώς, απ' ό,τι φαίνεται, οι "σκιές" υπήρχαν, υπάρχουν και θα... υπάρχουν."
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος απ'το Μανώλη Παπακαλιάτη
Στον απόηχο του πολυσυζητημένου αγώνα με τον Ολυμπιακό, στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2008, ο επιχειρηματίας Μανώλης Παπακαλιάτης, τέως πρόεδρος της ΚΑΕ Ηράκλειο, έκανε γνωστή την πρόθεση του να αποκτήσει το πακέτο των μετοχών του ΟΦΗ. Σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Creta Channel, αποκάλυψε τις... παρασκηνιακές κινήσεις που έκανε για να αποκτήσει τον ιδιοκτησιακό έλεγχο της Κρητικής ΠΑΕ, από τον τωρινό πρόεδρο, Φανούρη Βατσινά. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι επικαλέστηκε την μεσολάβηση του προέδρου του ΠΑΟ, Νίκου Πατέρα στην οικογένεια Βαρδινογιάννη! Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μανώλης Παπακαλιάτης :

"Συναντήθηκα συμπτωματικά στην Μύκονο με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Νίκο Πατέρα, τον όποιον γνωρίζω πολύ καλά, και του ζήτησα να μεσολαβήσει στον Βαρδινογιάννη και να του ζητήσει να δώσει τον ΟΦΗ σε ομάδα επιχειρηματιών από το Ηράκλειο που εκπροσωπώ. Πριν λίγες ημέρες με πήρε τηλέφωνο ο Βασίλης Ξημέρης (πρόεδρος του ερασιτέχνη) και μου ζήτησε συνάντηση. Δεν πάει άλλο με τον Βατσινά, κάτι πρέπει να κάνουμε με τον ΟΦΗ, μου λέει. Τότε μπροστά του τηλεφώνησα στον Πατέρα, που μου είπε ότι μετέφερε το μήνυμα στον Βαρδινογιάννη και η απάντηση που πήρε ήταν να απευθυνθούμε στον ... Βουτσινά! Ετσι μου είπε τον κύριο Βατσινά. Με αυτόν δεν είναι δυνατόν να κουβεντιάσουμε για αυτό σε παρακαλώ ξαναμίλα με τον Βαρδινογιάννη. Τον δίνει τον ΟΦΗ ή δεν τον δίνει;

Στην ΠΑΕ ΟΦΗ τους θέλουμε όλους μέσα, μαζί και τους σημερινούς ιδιοκτήτες. Στόχος μας είναι μια πολυμετοχική εταιρεία στα πρότυπα του Παναθηναϊκού. Μπορούμε με μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να βάλουμε μερικά εκατομμύρια που θα ανακουφίσουν τον σύλλογο, να πάρουμε το πλειοψηφικό πακέτο και να λειτουργούμε όπως ο Παναθηναϊκός με όλες τις δυνάμεις του ενωμένες"


Χρειάζεται και σχολιασμό;
Η αίτηση υπαγωγής του ΟΦΗ στο άρθρο 44 και τα... επίσημα αποκαλυπτήρια του 2004
Στις 09/12/2004 η ΠΑΕ ΟΦΗ κατέθεσε αίτηση στο Εφετείο Κρήτης με στόχο την υπαγωγή της στο άρθρο 44, η οποία απορρίφθηκε απ΄το Εφετείο και έφερε στο φως σημαντικά στοιχεία. Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται ότι :
Η κρητική ΠΑΕ οφείλει 6.784.000 ευρώ. Το 60% και πάνω του ποσού αυτού (σ.σ.: το 60% είναι η προϋπόθεση που ορίζει ο νόμος για ένταξη στο 44) οφείλονται στο "μεγαλομέτοχο" Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη 2.414.000 (!) ευρώ, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός 815.000 ευρώ (!!) και μικρότερα ποσά σε τρίτους (εταιρείες και ιδιώτες). Οφείλονται επίσης χρήματα στους ποδοσφαιριστές Κουνενάκη, Κουτσουρέ, Μπελεβώνη, Μοσχογιάννη, Πίτσο, Ντεγιάνοφ, Ολιβέιρα, Τόμας, Δέντσα, Δερμιτζάκη, Ρουμπάκη, Τριανταφύλλου, Σταυρακάκη, Αδάμο, Κολιτσιδάκη, Κώτσιο και Μπικόφσκι.

Οι παραπάνω συμφώνησαν να χαρίσουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους (οι παίκτες το 80% και οι υπόλοιποι το 95%) προκειμένου να διευκολύνουν την ένταξη της ΠΑΕ στο περιβόητο άρθρο. Η ΠΑΕ ΟΦΗ στην αίτησή της που υπογράφεται από τον εκπρόσωπο του ερασιτέχνη Βασίλη Ξημέρη και τους "μεγαλομετόχους" δεσμεύεται να καταβάλει στο Δημόσιο το 10% του χρέους της. Ομως το Εφετείο Κρήτης απέρριψε την αίτηση για τρεις λόγους που είναι:

1) Η ρύθμιση χρεών της ΠΑΕ ΟΦΗ στο Δημόσιο σε 120 δόσεις με βάση το λεγόμενο νόμο Ορφανού. Οπως αναφέρει μάλιστα η απόφαση, πληρώθηκε το Νοέμβριο και η πρώτη δόση που είναι περίπου 15.000 ευρώ (δεν μπορείς από τη μια να ρυθμίζεις τα χρέη σου και από την άλλη να καταφεύγεις στο 44 για να απαλλαγείς από αυτά).

2) Ενα μέρος του αρχικού χρέους δημιουργήθηκε από παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών και σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, τα χρέη αυτά δεν εντάσσονται στο άρθρο 44.

3) Ενώ η ΠΑΕ ΟΦΗ δεσμεύεται να πληρώσει τα συμφωνηθέντα ποσά στους πιστωτές της εντός τριών μηνών άτοκα, το ποσοστό του Δημοσίου (10%) θα το καταβάλει σε... 120 δόσεις.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχείρησε να σχολιάσει - και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις - απ'την απόφαση του Εφετείου Κρήτης. Η ΠΑΕ ΟΦΗ στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων : "Οι φόροι που όφειλε ήταν περίπου 2.140.000 ευρώ, οι προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν 2.911.000 (σύνολο περίπου 5.051.514). Το ποσόν που έχει ήδη πληρωθεί είναι 2.824.000 ευρώ και οφείλονται ακόμη περίπου 2.226.000 ευρώ. Αν η ΠΑΕ ΟΦΗ υπαχθεί στο άρθρο 44 θα καταβάλει ακόμη το 10% του οφειλόμενου ποσού, δηλαδή περίπου 222.000". Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Σύμφωνα με τα παραπάνω, η ΠΑΕ ΟΦΗ έχει καταβάλει το 10% του αρχικού οφειλόμενου ποσού και το 42,37% των προσαυξήσεων".

Όπως βλέπουμε εδώ, για την παράγραφο που κάνει "τζιζ", ήτοι την οφειλή των 815.000 ευρώ προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ο Παναθηναϊκός... χαρίζει στον ΟΦΗ αλλά και τη... δωρεά των 2.414.000 ευρώ του... ανοιχτοχέρη Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη, η κρητική ΠΑΕ δεν λέει ούτε λέξη.
Η καταγγελία Κόκκαλη
Το Μάϊο του 2005, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, προχώρησε σε καταγγελία του καθεστώτος συνιδιοκτησίας ΠΑΟ - ΟΦΗ στην ΕΕΑ. Το κείμενο της καταγγελίας :
"Υπ’ όψη: Προέδρου κ. Κ. ΠΑΠΑΛΑΚΗ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,


Περιήλθε σε γνώση μας, μετά από σχετικό δημοσίευμα («Ελευθεροτυπία»), η από 9-12-2004 αίτηση που κατέθεσε η ΠΑΕ ΟΦΗ ενώπιον του Εφετείου-Κρήτης για την επικύρωση συμφωνίας ένταξής της στο άρθρο 44 του Ν 1892/90 επί της οποίας εκδόθηκε η με αριθμό 124/2005 απόφαση του Εφετείου Κρήτης (επισυνάπτονται). Από την ανάγνωση της αιτήσεως προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:
(α) Η Επιτροπή σας κατά τον έλεγχο της ΠΑΕ ΟΦΗ διαπίστωσε την οφειλή των €2.414.753,93 προς το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και μέτοχο της ΠΑΕ κ. Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη;

(β) Ο δανεισμός αυτού του ποσού είχε γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή σας σύμφωνα με το άρθρο 79 του Ν 2725/99;


(γ) Ο δανεισμός τέτοιου ποσού συνιστά ή, όχι παράβαση του άρθρου 79 παρ. 4 του Ν 2725/99, όπως προστέθηκε με το άρθρο 26 του Ν 3057;

(δ) Στην περίπτωση αυτή μπορεί να αναζητηθεί ποσό πέραν του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και συνεπώς ν’ αποτελέσει το ποσό αυτό αντικείμενο συμβιβασμού;

(ε) Οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» του κ. Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη οι οποίες κατά το άρθρο 83 του Ν 2725/99, κατατίθενται και ελέγχονται από την επιτροπή σας καλύπτουν την κατοχή του παραπάνω ποσού και εάν όχι τι μέτρα έχετε λάβει;

(στ) Τηρήθηκε η διαδικασία του άρθρου 69Α για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών από το σωματείο ή όχι (ενδεικτικά τριετές επιχειρηματικό σχέδιο);

(ζ) Κατά την γνώμη σας η οφειλή της ΠΑΕ ΟΦΗ προς ΠΑΕ Α’ Εθνικής (ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) ποσού € 815.205,43 (μεγαλύτερο του μετοχικού κεφαλαίου της) συνιστά οικονομική εξάρτηση ή όχι;

(η) Σε τι έλεγχο προβήκατε σχετικά με την παράβαση του άρθρου 69 του Ν 2725 όταν σε όλο τον Τύπο ανεγράφετο ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποχωρεί από τον ΟΦΗ και μεταβιβάζει τις μετοχές της;

Κύριε Πρόεδρε,

Μας έχει προκαλέσει έκπληξη το γεγονός ότι παρά τα επανειλημμένα δημοσιεύματα από τα οποία προκύπτει παραβίαση διατάξεων του Αθλητικού Νόμου δεν έχει ερευνηθεί από τις αρμόδιες Αρχές το θέμα της συνιδιοκτησίας μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟ και ΟΦΗ. Σας καλούμε λοιπόν να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και εξουσιών που σας παρέχει ο Αθλητικός Νόμος προκειμένου να μην μείνουν περαιτέρω αναπάντητα τα παρακάτω ερωτηματικά και σας δηλώνουμε ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος που επηρεάζει άμεσα την αξιοπιστία και διεξαγωγή του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής.
Με τιμή
Σ. Κόκκαλης
Πρόεδρος ΔΣ

Κοινοποίηση
Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γ. Ορφανό
Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Β. Γκαγκάτση

Πρόεδρο ΕΠΑΕ κ. Αλ. Λυκουρέζο"

Το μπαλάκι στην ΕΑΑ και η απόφαση της ΕΑΑ
Όπως ήταν αναμενόμενο, η καταγγελία του Σ.Κόκκαλη επέφερε έρευνα (η, πιο σωστά, "έρευνα") της ΕΕΑ σχετικά με το θέμα. Στη συνεδρίαση της ΕΕΑ αμέσως μετά την καταγγελία, εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους. Από τη μια ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Μυριοκεφαλιτάκης να λέει ότι πρέπει να φύγει γιατί έχει... 40 πυρετό, καθώς επίσης και "εβαρέθηκα να κάμω τον παράγοντα, θέλω να φύγω. 30 χρόνια βάζω λεφτά στην ομάδα". Το καλύτερο ήταν πως υποστήριξε στα σοβαρά ότι η ομάδα του είχε οικονομικές... δοσοληψίες και με τον Ολυμπιακό, στις περιπτώσεις μεταγραφών του Πέτρου Μαρινάκη και του Ηλία Πουρσανίδη! Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ Γιώργος Στράτος υποστήριζε ότι οι Σοάρες, Σάμσον, Δέντσας, Χρυσάφης και Αναστασιάδης αγοράστηκαν από τον ΟΦΗ με χρήματα του Παναθηναϊκού, ο οποίος τελικά... χάρισε τα χρήματα στον ΟΦΗ, προκειμένου να μπει στο άρθρο 44. Θα μπορούσε να υπάρξει πιο ξεκάθαρη ομολογία ότι ο ΟΦΗ είναι παράρτημα των "πρασίνων"; Στα σχεδόν 30 χρόνια της "στενής σχέσης" των δύο συλλόγων, η αίτηση της ΠΑΕ ΟΦΗ στο Εφετείο για υπαγωγή στο άρθρο 44 είναι το πρώτο σοβαρότατο λάθος που κάνουν οι διοικήσεις Παναθηναϊκού και ΟΦΗ. Συμπεριέλαβαν στους πιστωτές του ΟΦΗ τον Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη με ποσό που πιθανότατα δεν καλύπτεται από το "πόθεν έσχες" του και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ποσό μεγαλύτερο από το... μετοχικό κεφάλαιο της κρητικής ΠΑΕ (815.000 ευρώ έναντι 690.000 ευρώ).

Ιούνιος του 2005 και η καταγγελία Κόκκαλη περί συνιδιοκτησίας των ΠΑΕ ΠΑΟ και ΟΦΗ ακόμα... μελετάται. Ο πρόεδρος της ΕΕΑ δήλωσε πως "ερευνά την καταγγελία για συνιδιοκτησία, αλλά μόνο κάποιες τυπικές παραλείψεις έχουν υποπέσει στην αντίληψή του". Ετσι, επέβαλε στην ΠΑΕ ΟΦΗ πρόστιμο 80.000 ευρώ, γιατί, λέει, δεν την... ενημέρωσε για το χρέος της προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Εν τω μεταξύ, μέχρι και οι... Τσετσένοι στο Γκρόζνι μίλαγαν για σχέση ΟΦΗ - Παναθηναϊκού, αφού ευθαρσώς δήλωσαν πως οι συζητήσεις για τη μεταγραφή του μέσου Ρόμικ Χατζαντριάν έγιναν με τον... Παναθηναϊκό.

Τελικά, αρκετούς μήνες μετά, όπως απεφάνθη την Τρίτη (13/09/2005) το βράδυ η επιτροπή του Κ. Παπαλάκη, συνιδιοκτησία Παναθηναϊκού - ΟΦΗ δεν υπάρχει! Η επιτροπή εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της στον Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη, τον οποίο τιμώρησε με έκπτωση από τη θέση του προέδρου και "μεγαλομετόχου" της κρητικής ΠΑΕ και με ισόβια αφαίρεση της φιλάθλου ιδιότητάς του, επειδή με βάση τις φορολογικές του δηλώσεις δεν μπορεί να δικαιολογήσει το ποσό των 2.400.000 ευρώ που έχει δανείσει στην ΠΑΕ ΟΦΗ (το στοιχείο προκύπτει από την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 44, την οποία έχει υπογράψει και ο Παντελής!). Τελικά, ποιος δουλεύει ποιον σε αυτή την ιστορία; Γιατί ο Μυριοκεφαλιτάκης δεν είναι... κομπάρσος στην ΠΑΕ ΟΦΗ, αλλά πρωταγωνιστής της τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι άνθρωπος της οικογένειας, αυτός που έχει στο όνομά του τις μετοχές, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Και όταν ο Παντελής δεν μπορεί να δικαιολογήσει το παραπάνω ποσό, τότε πώς η ΕΕΑ διαπιστώνει ότι δεν υφίσταται συνιδιοκτησία; Στην τελική πού τα βρήκε τα χρήματα ο πρόεδρος του ΟΦΗ; Μήπως παρέδωσε κι αυτός κανένα... DVD;

Πάντως, αν πράγματι ο πρόεδρος της ΕΕΑ, κ. Παπαλάκης πιστεύει ότι δεν υπάρχει συνιδιοκτησία των ΠΑΕ ΠΑΟ και ΟΦΗ ας διαβάσει τη συνέντευξη του μεγαλομετόχου του Εργοτέλη Νίκου Τζώρτζογλου που με απόλυτη ψυχραιμία τόνισε, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ότι στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, μέσα στα γραφεία της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ο... Σπύρος Λιβαθηνός του έκανε πρόταση για να αγοράσει την ΠΑΕ ΟΦΗ! Ο πρόεδρος της ΕΕΑ είχε υποχρέωση να καλέσει άμεσα σε απολογία τον κ. Τζώρτζογλου, πράγμα που - φυσικά - δεν έγινε.

Με απόφαση του Εφετείου στις 17/03/2006, ο ΟΦΗ κέρδισε την υπαγωγή του στο άρθρο 44 με αποτέλεσμα να διαγραφεί από την ομάδα χρέος ύψους 2.000.000 ευρώ. Το καλύτερο όμως, το κρατάμε για το τέλος : Τον Ιούλιο του 2006, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε να συμπεριληφθούν Παναθηναϊκός και ΟΦΗ κανονικότατα στο "Πάμε Στοίχημα".

Το ξεβράκωμα του "μεγάλου αδελφού" του 2008
Κυριακή 06/04/2008, στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής. Ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιώργος Παράσχος, με δεδομένες τις απουσίες βασικών παικτών του και το άγχος της αποφυγής "περιπετειών" σχετικά με την παραμονή στην κατηγορία, προσπαθεί να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα του για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Παγκρήτιο στάδιο. Ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη αν θέλει να ελπίζει για τίτλο, ο ΟΦΗ μόνο νίκη για να μη μπλέξει σε περιπέτειες.

Το Σάββατο το πρωΐ, η εφημερίδα "ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ" έγραψε : "ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ * "Παίξτε για την ομάδα, παίξτε για τον κόσμο, κάντε μας υπερήφανους" γράφουν οι οπαδοί στους ποδοσφαιριστές ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Παγκρήτιο * Η επιστολή έφτασε και στα χέρια του προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ, Φανούρη Βατσινά, ο οποίος την έσκισε". Ενδεικτικό γεγονός του πως αντιμετωπίζει ο κόσμος και πως (μονίμως) η διοίκηση τα ματς με τον Παναθηναϊκό. Για του λόγου το αληθές, ιδού :

Έφτασε η ώρα του αγώνα λοιπόν, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει δυνατά και επι 20 λεπτά να σφυροκοπά την εστία του ΟΦΗ. "Στο ίδιο έργο θεατές" θα σκέφτηκαν οι οπαδοί του ΟΦΗ, που έβλεπαν την ομάδα τους να πελαγοδρομεί και να μη μπορεί να αντιδράσει. Μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά οι Κρητικοί άρχισαν να ανεβάσουν απόδοση και να ισορροπούν το παιχνίδι και στο 28' έκαναν την πρώτη τους καλή φάση όταν μετά το 1-2 του Ντρούλιτς με τον Γκέρμπερ ο Γερμανός μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ, πλάσαρε απέναντι στον Γκαλίνοβιτς ο οποίος με τα πόδια απομάκρυνε. Ώσπου, ήρθε το 31ο λεπτό : Ο ΟΦΗ κερδίζει το πέναλτι και με τον επανεμφανιζόμενο Ντρούλιτς ανοίγει το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Η γρήγορη ισοφάριση του Σαλπιγγίδη στο 40' σίγουρα έκανε πολλούς να πούν "άντε πάλι...". Όμως, στο 44' ο Σταυρακάκης βρήκε με κάθετη πάσα τον Σίμιτς και εκείνος με εξαιρετική ενέργεια στα πλάγια πλάσαρε τον Γκαλίνοβιτς που είχε βγει και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, κάνοντας το 2-1 μέσα σε πανηγύρια.

Το σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και στο 2ο ημίχρονο άρχισε το... σκληρό πορνό. Ο ΟΦΗ επέβαλλε πλήρως το ρυθμό του, μπήκε δυνατά και στο 51ο λεπτό, ο Στέλιος Σφανιακάκης "κάρφωσε" για 3η φορά τον Παναθηναϊκό, πανηγυρίζοντας έξαλλα το γκολ του.

Ο Παναθηναϊκός με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθούσε να αντιδράσει, αλλά δε το κατάφερνε και έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο από στημένες φάσεις. Ο ΟΦΗ με τη σιγουριά του 3-1 υπέρ του "έκανε το παιχνίδι του" και κρατούσε την τύχη στα χέρια του. Ο ολοκληρωτικός διασυρμός του Παναθηναϊκού ήρθε στο 78', όταν ο Πόποβιτς χόρεψε... πεντοζάλη την άμυνα του Παναθηναϊκού και με σουτ έξω απ'την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό ΟΦΗ 4 - Παναθηναϊκός 1!


Χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του αγώνα :

www.goalday.gr
"Μπουκέτα" και από τον ΟΦΗ!
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ


Ο ΟΦΗ "δάγκωνε" χθες βράδυ στο Παγκρήτιο και ο αξιοθρήνητος Παναθηναϊκός πέταγε με χαρακτηριστική ευκολία μία ακόμη χρονιά στο καλάθι των αχρήστων.
Μία ακόμη οδυνηρή ήττα στα τελευταία κρίσιμα ματς του πρωταθλήματος, ένας ακόμη διασυρμός για το "τριφύλλι", το οποίο "μάδησαν" και πέταξαν σε τέσσερα κομμάτια οι Κρητικοί (4-1), βουλώνοντας συγχρόνως τα στόματα όλων εκείνων που τις παραμονές των αγώνων με τον Παναθηναϊκό φροντίζουν να βγάζουν τη χολή τους.

Ο ΟΦΗ ήταν παλικάρι χθες στο Παγκρήτιο και με την πολύ μεγάλη του νίκη έκανε το μεγαλύτερο βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Ενας ανεπανάληπτος, μα πέρα ως πέρα δίκαιος θρίαμβος για τους γηπεδούχους απέναντι στο κακέκτυπο του Παναθηναϊκού.
Και λέμε κακέκτυπο, διότι αυτό που εμφανίστηκε στη μεγαλόνησο δεν ήταν Παναθηναϊκός. Ηταν κάτι άλλο που έμοιαζε με Παναθηναϊκός εξαιτίας του γεγονότος ότι υπήρχαν πράσινες φανέλες με το τριφύλλι στο στήθος. Οι "πράσινοι" πρόσθεσαν ένα ακόμα "χαρακίρι" στην πλούσια φετινή συλλογή τους, μία ακόμα ανικανότητα στην πληθώρα των τελευταίων ετών. Και για πολλοστή φορά σκόρπισαν ανείπωτη πίκρα στους οπαδούς τους, που δεν αντέχουν να βλέπουν άλλο αυτήν τη θλιβερή εικόνα. Αυτή την ανυπαρξία: της τεχνικής ηγεσίας, του προπονητή δηλαδή που τον πιάνει τεταρταίος στα δύσκολα και των ποδοσφαιριστών, η πλειονότητα των οποίων δεν έχει επίγνωση πού βρίσκεται...

Το απόλυτο κοντράστ, όμως, δεν υπήρχε μόνο στους παίκτες των δύο ομάδων με βάση την απόδοση, το πάθος και την ποιότητα που ξεδίπλωναν στον αγωνιστικό χώρο. Διότι έτσι και κάποιος δεν γνώριζε τη βαθμολογική συγκομιδή των δύο ομάδων και παρακολουθούσε ως απλώς παρατηρητής το παιχνίδι, θα νόμιζε ότι ο ΟΦΗ πήγαινε για πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός για παραμονή. Για τέτοια διαφορά μιλάμε...


Στους δε πάγκους η διαφορά ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Από τη μία πλευρά υπήρχε ο Γιώργος Παράσχος. Ελληνας προπονητής, σεβάσμιος, με το χαρακτηρισμό του "νοικοκύρη" να τον συνοδεύει στην καριέρα του. Και από την άλλη ο Πορτογάλος Πεσέιρο, προερχόμενος από τη μεγάλη σχολή της χώρας του, από την οποία αποφοίτησε μάλιστα με μεγαλύτερο βαθμό από τον... Μουρίνιο. Με πέρασμα από τη Ρεάλ Μαδρίτης ως βοηθός του Κεϊρόζ, με συμμετοχή σε έναν τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και καλό όνομα στην Πορτογαλία.


Ο χαμηλών τόνων Παράσχος, ωστόσο, ήταν ο άνθρωπος που νίκησε κατά κράτος στη "σκακιέρα" των πάγκων, μα και αυτός που βίωσε περισσότερο το ματς από τον ομόλογό του στον Παναθηναϊκό. Ενδεχομένως να γνώριζε καλύτερα τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για την τιμή και την υπόληψη πρώτα απ' όλα της ομάδας του και μετά ενός ολόκληρου νησιού. Να γνώριζε ποιας ομάδας είναι προπονητής. Διότι ο Πεσέιρο δεν γνώριζε. Αυτό είναι βέβαιο...


Με ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια που έχουν γίνει ποτέ στην Παιανία λίγες ώρες πριν από το ματς, έχασε πλήρως τον έλεγχο και την απαιτούμενη πειθαρχία. Πήρε μαζί του στην Κρήτη τους δύο "πρωταγωνιστές", αντί να τους αφήσει στην Αθήνα και να στείλει παντού το "μήνυμα". Τον ένα τον έχρισε βασικό, τον άλλο τον έβαλε στον αγώνα για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ετσι δεν γίνονται οι ομάδες. Ούτε πάνε πουθενά οι προπονητές με αυτού του είδους τις πρακτικές.


Ο Παναθηναϊκός χθες στην Κρήτη ήταν μία ομάδα με καταρρακωμένη ψυχολογία, που μόλις βρέθηκε πίσω στο σκορ, από συγκυρίες είναι η αλήθεια, καθώς στο πρώτο ημίχρονο δεν της άξιζε τέτοια τύχη, παρέδωσε πνεύμα. Με το φόβο να τους κυριεύει αντί για το πάθος, με την λιγοψυχία αντί για τη φλόγα του νικητή. Του πρωταθλητή σ' όλα τα σπορ. Ο διασυρμός από τον ΟΦΗ δεν ήρθε απλώς να στερήσει ένα πρωτάθλημα που εξ όσων φαίνεται θα το πάρει ο λιγότερο τραγικός. Οχι κακός. Τραγικός. Διότι ουδείς εκ των τριών "μεγάλων" παρουσιάζει μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή εικόνα στο σύνολο του πρωταθλήματος. Οταν όμως ως Παναθηναϊκός βρίσκεσαι στη θέση του οδηγού στην κρισιμότερη στροφή του τίτλου και κάνεις τόσα μαζεμένα τραγικά λάθη, είσαι άξιος της μοίρας σου. Καληνύχτα.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: ΣΙΜΙΤΣ

Ασφαλώς όλος ο ΟΦΗ βρέθηκε σε μεγάλη μέρα, αλλά ο Σίμιτς έκανε εκπληκτικό ματς. Ενα ματς που αν το έκανε ένας παίκτης περισσότερο "διαφημισμένος", θα μιλούσαμε για... φαινόνενο. Ο Σίμιτς πραγματοποιεί τρομερό πρωτάθλημα φέτος και ο Παναθηναϊκός το ένιωσε για τα καλά στο πετσί του.


Η ΦΑΣΗ

Το τρίτο γκολ του ΟΦΗ ουσιαστικά έκοψε τα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού και "κλείδωσε" τη νίκη. Σε αυτήν τη φάση ουσιαστικά τελειώνει το ματς. Οι "πράσινοι" ήταν ήδη εκτός τόπου και χρόνου και το συγκεκριμένο "χτύπημα" από τον Σφακιαννάκη έφερε την πλήρη κατάρρευση.


ΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ

Στον Παναθηναϊκό διαμαρτύρονται για τη φάση του πέναλτι με το οποίο ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ, και πράγματι το σφύριγμα είναι τραβηγμένο. Το σίγουρο είναι ότι ο Γερμανάκος δεν επηρέασε ούτε κατά διάνοια το αποτέλεσμα και μάλλον χαρίστηκε σε ορισμένα μαρκαρίσματα εκατέρωθεν που σήκωναν κάρτες"
.


Φυσικά σε ρόλο... χαροκαμένης χήρας και ο "πράσινος" τύπος :

Το γλέντι... άναψε αργότερα :

"www.sport-fm.gr
Οργή λαού και επεισόδια στο "Ελ.Βενιζέλος"
07/04/2008, 11:36

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού από το Ηράκλειο. Περίπου 300 οπαδοί των "πρασίνων" περίμεναν την αποστολή για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους και η κατάσταση εκτραχύνθηκε. Κάποιοι από αυτούς δεν περιορίστηκαν στις αποδοκιμασίες, αλλά κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των μελών της ομάδας, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν χρήση δακρυγόνων. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και έξω από το χώρο του "Ελ Βενιζέλος", όπου άρχισε πετροπόλεμος και υπήρξαν σοβαρές ζημιές σε χώρους του αεροδρομίου και σε αυτοκίνητα. Μέσα στην αναταραχή, περίπου 30 οπαδοί του Παναθηναϊκού ξυλοκόπησαν άγρια έναν οπαδό του Ολυμπιακού, ο οποίος όμως φυγαδεύτηκε από αστυνομικούς.

Οι... άγριες διαθέσεις των οπαδών της ομάδας είχαν φανεί νωρίτερα. Περίπου 50 φίλαθλοι των "πρασίνων" προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένταση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αλλά η έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα. Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του "τριφυλλιού" κατευθύνθηκε απευθείας στην πίστα του αεροδρομίου και έτσι δεν ήρθε σε επαφή με τους εξαγριωμένους φίλους της ομάδας. Οι φραστικές επιθέσεις, όμως, δεν ήταν δυνατόν να αποτραπούν".


Η νίκη αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού, απ'τη σεζόν 1987-1988 και το αλησμόνητο 5-2 (20 ολόκληρα χρόνια πριν) ! Respect στην ομάδα του ΟΦΗ για το σεβασμό προς τον κόσμο του και τη μεγάλη νίκη του, respect και στο... Βατσινά που θα'χει να αντιμετωπίσει τη μήνι του... σωφέρ. Δεδομένου οτι - σε αντίθεση με το "έπος του Κουτσουπιά", αυτή τη φορά ο ΟΦΗ στερεί τον τίτλο απ'τον Παναθηναϊκό, και μάλιστα στα γεννέθλια του για τα 100 χρόνια του (λέμε τώρα), πλέον μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η επόμενη μέρα στον ΟΦΗ. Εδώ θα είμαστε να τα βλέπουμε (και να τα καταγράφουμε), πρώτα ο Θεός.

05/05/2008 : "Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, κ. Φανούρης Βατσινάς, ο αντιπρόεδρος, κ. Αντώνης Καράτζης, ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Μανόλης Βατσινάς, συναντήθηκαν σήμερα το βράδυ με τον προπονητή, κ. Γιώργο Παράσχο και συζήτησαν το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας του. Δυστυχώς, αν και η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ ξεπέρασε κατά πολύ τα οικονομικά δεδομένα που κινείται, δεν μπόρεσε να συμφωνήσει με τις απαιτήσεις του κ. Γ. Παράσχου. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ, μετά τα παραπάνω, θέλει να ευχαριστήσει τον κ. Γιώργο Παράσχο για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του".

Τι ζήτησε ο Παράσχος δηλαδή ρε παλικάρια της ΠΑΕ; Να τον κάνουν δήμαρχο στο Ηράκλειο; Η επόμενη μέρα τελικά έλεγε πως κάποιος έπρεπε να πληρώσει για την... τεσσάρα...

2008-2009 : Επιστροφή στη δουλικότητα...
Η σεζόν ξεκινάει και πάλι με κατάρες και αναθέματα κατά της διοίκησης του ΟΦΗ, με αφορμή την πώληση του τερματοφύλακα Αλέξανδρου Τζόρβα στον Παναθηναϊκό, απ΄τον οποίο υποτίθεται πως τον είχε αποκτήσει. Η ήττα με κάτω τα χέρια απ'τον ΠΑΟΚ των χορηγιών Βγενόπουλου στην πρεμιέρα, εξόργισε τον κόσμο που είδε και πάλι τη σεζόν να ξεκινάει με δανεικούς (Εντόϊ, Δημούτσος, Μάλαρτζ). Ο παλιός προπονητής του ΟΦΗ, Ευγένιος (όπως τον βαφτίσαμε στην Ελλάδα) Γκέραρντ, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του τοπικού καναλιού "Κρήτη TV" και έριξε τις ατάκες του σχετικά με τη γνωστή σε όλους υπόθεση : "Ο Βατσινάς, χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζί του, κοροϊδεύει τον κόσμο. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο ΟΦΗ ανήκει στον λαό του κι όχι σ’ εκείνον που τον διοικεί. Στην όλη κατάσταση δεν φταίει μόνο ο Βατσινάς. Χωρίς να έχω στα χέρια μου αποδείξεις, είναι ολοφάνερο ότι στον ΟΦΗ αυτοί που κάνουν κουμάντο είναι ο Βαρδινογιάννης και ο Λιβαθηνός. Στα χρόνια που ήμουν εγώ προπονητής της ομάδας, υπήρχε μεν διοίκηση, η οποία σχετιζόταν με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, το κουμάντο ωστόσο, γινόταν εδώ, στην Κρήτη, από εμάς".

Στις 26/09/2008, γινόταν άλλο ένα συλλαλητήριο απ'τους οπαδούς του ΟΦΗ στην πλατεία Ελευθερίας. Περίπου 2.000 οπαδοί της ομάδας κατέβηκαν στους δρόμους του Ηρακλείου συμμετέχοντας στην συναυλία διαμαρτυρίας κατά της τωρινής διοίκησης του συλλόγου, φορώντας μπλουζάκια τα οποία ανέγραφαν : "Για τον ΟΦΗ, για την Κρήτη μας, για την περηφάνια μας. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ". Υπήρχαν επίσης αρκετά πανό με συνθήματα, όπως "Λευτεριά στον ΟΦΗ", "Πότε θα κάνει ξαστεριά" και "Όραμα ελπίδα θα γράψει η ιστορία", ενώ ιστορία έγραψε και το σύνθημα "ο ΟΦΗ δεν είναι κουρτίνες και χαλιά, είναι μία ιδέα, μαλάκα Βατσινά" (κάνει και ρίμα με το "Μπασινά")... Την αποθέωση γνώρισε - τέλος - ο Νίκος Μαχλάς που έγινε δεκτός με το σύνθημα "Μαχλά, Θεέ, πάρε την ΠΑΕ". Μετά το τέλος της συναυλίας, περίπου 300 οπαδοί του ΟΦΗ έσπασαν τη τζαμαρία της μπουτίκ του Παναθηναϊκού κι έβαλαν φωτιά.

Και λοιπόν; Ο "πολύς" Φανούρης Βατσινάς, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του τεχνικού του ΟΦΗ, Φράντισεκ Στράκα, για τον εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου 27/09/2008 με τον Ολυμπιακό θέλησε να ξεκαθαρίσει τη στάση του την Πέμπτη σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον ΟΦΗ : "Δεν έχω στο μυαλό μου να πουλήσω τον ΟΦΗ. Καμία πίεση και κανένας εκβίασμος δεν θα μας κάνει να πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση. Το είπα μια φορά και δεν βρέθηκε κανένας. Η ομάδα θέλει ηρεμία". Στη συνέχεια διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για δηλώσεις του που ανέφεραν ότι θα μπουν στο Δ.Σ. του Εργοτέλη οι Αντώνης Καράτζης και Γιάννης Σφακιανάκης, ενώ για τις αντιδράσεις του κόσμου είπε : "Προβληματιζόμαστε για όλα αυτά που συμβαίνουν. Έχουμε κάνει λάθη κυρίως επικοινωνιακά καθώς σοβαρά πράγματα που έχουμε κάνει 3,5 χρόνια δεν τα έχει μάθει ο κόσμος. Εγώ δεν είμαι πολιτικός, έχω μάθει να μιλάω με την γλώσσα της αλήθειας και αυτό πειράζει. Eίμαι νηφάλιος και ήρεμος. Η ομάδα θέλει ηρεμία και για να την έχει πρέπει να είναι καλά διοικητικά και οικονομικά. Ακόμα και τώρα να ερχόταν πρόταση δεν θα άλλαζα γνώμη και θα πουλούσα τον Τζόρβα. Όχι συγκεκριμένα στον ΠΑΟ αλλά σε αυτόν που θα έκανε την πιο συμφέρουσα πρόταση. Αν ο Μάλαρτζ δεν συμφωνούσε να έρθει στο Ηράκλειο δεν θα έβαζα την υπογραφή μου για την μεταγραφή του Τζόρβα".

Σχόλιο : Ναι, ε; Πως γίνεται τότε ρε Βατσινά γίγαντα, ο Παναθηναϊκός να προτείνει στις αρχές Ιουλίου τον Τζόρβα ως ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ στον Άρη για τη μεταγραφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου; Θα έλεγες στους πολυμετοχικούς "εγώ δεν υπογράφω"; Στη θάλασσα θα σε πετάγανε κακομοίρη, να σε φάνε τα ψάρια...

Συνεχίζουμε. Ακολούθησε το πριμ των 75.000 ευρώ σε κάθε παίκτη εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, το οποίο ο Βατσινάς ενημέρωσε πως ισχύει ακόμη και σε περίπτωση ισοπαλίας. Το ματς έληξε 0-0, στόχος επετεύχθη και ο Γιάννης Ταραλίδης, παίκτης του ΟΦΗ, δήλωσε : "Ποτέ δεν έχουμε πάρει τόσο μεγάλο πριμ"...

Στις 30/09/2008 επίσης, η διοίκηση του ΟΦΗ έβγαλε ανακοίνωση για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό : "Πικρία και απογοήτευση έχει προκαλέσει στο κόσμο της ομάδας μας και όχι μόνο, το μίσος που έχουν εξωτερικεύσει ορισμένοι το τελευταίο τριήμερο σε βάρος του ΟΦΗ και των παικτών του επειδή αγωνίσθηκαν για την τιμή και την υπόληψη της ομάδας και της προσωπικής τους αξιοπρέπειας. Ένα μίσος που έχει τη βάση του στο γεγονός ότι η ομάδα μας αγωνίσθηκε με πάθος και στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με μοναδικό στόχο τη νίκη.

ΟΛΟΙ οι παίκτες μας ακολούθησαν τη γνωστή τακτική που έχουν σε κάθε αγώνα όπου κι αν αγωνίζονται: Ήθελαν πάρα πολύ την κατάκτηση της νίκης. Ο ΟΦΗ δεν ευνοήθηκε από την διαιτησία.

Αλήθεια ορισμένοι «έντιμοι» κονδυλοφόροι μπορούν να μας πουν σε ποια σημεία ευνοήθηκε η ομάδα μας; Αλήθεια γιατί δεν μιλούν για το δολοφονικό κτύπημα του Ντιόγκο στο Μονιάκη; Αλήθεια γιατί δεν μιλούν για τη κόκκινη κάρτα που έπρεπε να είχε δεχθεί ο Λέτο για τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα που έκανε στους παίκτες του ΟΦΗ;

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Μπορεί να κερδίσει κάθε αγώνα χωρίς τα ευνοϊκά σφυρίγματα της διαιτησίας. Όσοι επικαλούνται την διαιτησία για να δικαιολογήσουν ένα άτυχο αποτέλεσμα που έφερε ο Ολυμπιακός προσβάλλουν την ομάδα και την μεγάλη ιστορία που έχει. Η ΠΑΕ ΟΦΗ ποτέ δεν ζήτησε εύνοια από κανέναν. Όμως απαιτεί ίση μεταχείριση.

ΚΑΠΟΙΟΙ δυστυχώς με τις αναφορές τους θέλουν να δείξουν ότι διαιτητής που δεν θα ευνοήσει εξοργιστικά τον Ολυμπιακό θα έχει πρόβλημα. ΑΥΤΗ η νοοτροπία αποτελεί ντροπή για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο".


Σωστά. ΟΛΟΙ οι παίκτες ακολούθησαν τη γνωστή τακτική που έχουν σε κάθε αγώνα όπου κι αν αγωνίζονται : Ήθελαν πάρα πολύ την κατάκτηση της νίκης. Όπως στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τους "φίλους" του, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ και την ήττα με "κάτω τα χέρια" με 0-2 μέσα στην Κρήτη.

Ακολούθησαν τη γνωστή τακτική που έχουν σε κάθε αγώνα όπου κι αν αγωνίζονται. Γι'αυτό πανηγύρισαν το "Χ" με τον Ολυμπιακό λες και πήραν το Champions League.

Νέες αναφορές από Φράντισεκ Στράκα
Ο προπονητής του ΟΦΗ τη σεζόν 2008-2009, Φράντισεκ Στράκα, έριξε "λάδι στη φωτιά" αφού με δηλώσεις σε Τσέχικο site αναφέρει ότι ο ΟΦΗ έχει οικονομικές σχέσεις με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Τσέχικου τύπου (deniksport.cz) ο τεχνικός του ΟΦΗ δήλωσε : "Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΟΦΗ έχει δυνατούς οικονομικούς δεσμούς με τον Παναθηναϊκό. Αυτό, για τους υπερήφανους Κρητικούς οπαδούς της ομάδας είναι κάτι αδιανόητο. Υπάρχει παρέμβαση στη διοίκηση και λειτουργία του συλλόγου. Εγώ πάντως βρίσκομαι εδώ για να προπονώ τους παίκτες και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω, αφού δεν θέλω να ανακατευτώ.

Ξέρετε πόσες διαδηλώσεις έχουν κάνει οι οπαδοί της ομάδας; Αμέτρητες! Οι σχέσεις με τον Παναθηναϊκό γενικότερα δεν αρέσουν στους φίλους της ομάδας που θέλουν ο ΟΦΗ να είναι αυτοδιοικούμενος σύλλογος, χωρίς να βασίζεται στους Πράσινους. Και το καθιστούν σαφές. Δεν τα έχουν μόνο με την διοίκηση αλλά και με κάποιους παίκτες. Πάντα βρίσκουν ένα παίκτη, ο οποίος προέρχεται από τον Παναθηναϊκό, για να επιτίθενται. Και δεν μένουν μόνο στα λόγια και τα συνθήματα αλλά ασκούν και βία εναντίον τους. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, λόγω των καλοκαιρινών μεταγραφών, δεν βοηθάει στους στόχους μας, αφού ο Παναθηναϊκός, προκάλεσε περισσότερη ένταση".


Τα... κακά νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα, με τον Τσέχο τεχνικό του ΟΦΗ να ξεκαθαρίζει σε όλους πως ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο. Λίγο αργότερα ο Στράκα απολύθηκε και στη θέση του ανέλαβε ο Γιάννης Ματζουράκης.

2008-2009 : Η εξαφάνιση του "Τζων Αυλακιώτη" - Εντόϊ...
Το παιχνίδι ΟΦΗ - Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2008-2009 είχε οριστεί για τις 21/12/2008 στο Παγκρήτιο Στάδιο, στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα, ο Ντάμε Εντόϊ, παίκτης που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2007-2008, έκανε δηλώσεις : "Θα σκοράρει", "θα κάνει", "θα δείξει", με λίγα λόγια έδειχνε αποφασισμένος να πρωταγωνιστήσει στον επερχόμενο αγώνα. Ο Γιάννης Ματζουράκης προετοίμασε την ομάδα, του, ανακοίνωσε την αποστολή με τον Εντόϊ φυσικά μέσα και η ομάδα αποσύρθηκε στο ξενοδοχείο...

Στις 17.00 το απόγευμα, η ομάδα ετοιμάστηκε να αναχωρήσει. Ο Γιάννης Ματζουράκης αγωνιωδώς έψαχνε τον Εντόϊ, ο οποίος είχε γίνει άφαντος! Η ομάδα τελικά έφυγε χωρίς τον Εντόϊ, ο οποίος έμεινε εκτός αγώνα με τον κόσμο να αναρωτιέται γιατί και τους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού να υποστηρίζουν οτι "καλώς δεν αγωνίζεται ο Εντόϊ γιατί αποκτήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή και στο συμβόλαιο του υπάρχει όρος που λέει οτι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό", προτάσσοντας ως επιχείρημα τη μεταγραφή του Νίκου Σπυρόπουλου απ'τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό. Τέλος πάντων το παιχνίδι έληξε άνετα με 0-3 υπέρ του Παναθηναϊκού (που βοηθήθηκε απίστευτα απ'την αποβολή του Ρουμπάκη στο 33' με απ'ευθείας κόκκινη, σε μια φάση που σταμάτησε τον Σαλπιγγίδη σε προφανή θέση για γκολ, όπως είπαν οι ειδικοί - αυτό που δεν είπαν είναι οτι από τέτοια θέση ούτε ο Ντρογκμπά δε θα σκόραρε, μιας και ο Δημητράκης δεν είχε καν πλησιάσει την περιοχή) και έρχεται η ώρα της συνέντευξης τύπου. Όταν έφτασε η ώρα να μιλήσει ο Γιάννης Ματζουράκης και ρωτήθηκε για το θέμα της απουσίας του Εντόϊ, ο Γιάννης Ματζουράκης απάντησε αφοπλιστικά : "Εκανα τα πλάνα μου με τον Εντόϊ, ο οποίος ήταν στην αποστολή μέχρι τις 5 το απόγευμα, αλλά όταν πήγα στο πούλμαν, ο παίκτης δεν ήταν εκεί. Να ρωτήσετε την εταιρία γιατί έγινε αυτό. Τον ετοίμασα για να παίξει. Όταν προετοίμασα το παιχνίδι τον ρώτησα αν είναι καλά για να παίξει και μου είπε ότι είναι καλά. Μετά όμως δεν ήταν στο πούλμαν. Ρωτήστε την εταιρία για τα περαιτέρω. Από τη στιγμή που ο Εντόι δεν ήταν στο πούλμαν, εγώ δεν ξέρω. Η εταιρία θα σας απαντήσει". Η εταιρία, ήτοι ο Φανούρης Βατσινάς, με παρέμβαση του στην εκπομπή "Αθλητική Κυριακή" έλεγε πως ο Εντόϊ δεν είχε... δικαίωμα συμμετοχής με τον Παναθηναϊκό επειδή αποκτήθηκε λέει με "κανονική μεταγραφή με όρο να μην αγωνιστεί τον πρώτο χρόνο", αλλά "ήλπιζε πως θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει ως την τελευταία στιγμή, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε χρήση του όρου"! Το ερώτημα είναι, ο όρος μπήκε στο συμβόλαιο ή... πριν τον αγώνα; Και αφού ο όρος ήταν τόσο ξεκάθαρος όπως λένε, γιατί ο προπονητής της ομάδας αλλά και ο παίκτης δεν ήταν ενήμεροι;

Τι κι αν βρέχει φάπες; Η Πανάθα να'ναι καλά...
Στις 30/12/2008 διεξήχθη η γενική συνέλευση του ΟΦΗ στην οποία ο Βατσινάς ζήτησε λεφτά για να... πουλήσει τον ΟΦΗ, ο οποίος δε του ανήκει. Στη διάρκεια της συνέλευσης ψηφίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 650.000 ευρώ παρά την περί αντιθέτου διαβεβαίωσή του για αύξηση κατά 4 εκατ. ευρώ. Ο Βατσινάς ισχυρίστηκε πως θα γίνει κι άλλη αύξηση, αφού πρώτα γίνει η αποτίμηση της αξίας του έμψυχου δυναμικού της ομάδας, για να φανεί πόσο ακριβώς είναι το παθητικό της ΠΑΕ.

Στη συνέλευση ο Βατσινάς δέχθηκε φραστική επίθεση από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Βασίλη Ξημέρη, ο οποίος τον κατηγόρησε για το θέμα του Εντόϊ. "Πες τα όλα! Τι έγινε με τον Εντόϊ;", είπε, ενώ ο Δημήτρης Παπαματθαιάκης ωρυόταν : "Ημουν μαζί σου στην αρχή της διοίκησής σου, όμως νιώθω εξαπατημένος. Η ομάδα δεν σου ανήκει! Καλύτερα να πέσει στη Β' Εθνική και να εξυγιανθεί!". Ο δε Αντώνης Κάρατζης ένα από τα στελέχη του ΟΦΗ που είχαν παραιτηθεί, μίλησε για το μέλλον αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κάνει πρόταση αγοράς. "Η ομάδα είναι σε δύσκολη θέση. Να κοιτάξουμε να τη σώσουμε μέχρι το καλοκαίρι και μετά εδώ είμαι εγώ".

"Πόσα θέλεις για να πουλήσεις;" ρωτήθηκε από τους παρευρισκόμενους κατά την αποχώρησή του και απάντησε : "8 εκατ. ευρώ και καθαρή την ομάδα από χρέη". Σ'εκείνο το σημείο "μπούκαρε" κόσμος στην αίθουσα που γινόταν η γενική συνέλευση. Ο κόσμος επιτέθηκε φραστικά στο Βατσινά και με σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι την αύξηση κεφαλαίου που δεν έγινε ποτέ, άρχισε να... αστράφτει γιαούρτια και να... βρέχει φάπες. Ο Βατσινάς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ "μάζεψε" αρκετές με τον Βατσινά ουσιαστικά να φυγαδεύεται. Από την πλευρά του ο Μιχάλης Τζιράκης φώναζε : "Δεν θέλω να μιλήσω για το πανελλήνιο ξεβράκωμα του ΟΦΗ με τον Εντόϊ. Η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, κατάστρεψαν το Παγκρήτιο και εσύ έπαιζες χιονοπόλεμο στην Τρίπολη! Δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι που δεν είναι δικό σου".Η σεζόν ολοκληρώθηκε τελικώς καταστροφικά για τον ΟΦΗ, η ομάδα υποβιβάστηκε, ο Βατσινάς αποχώρησε και η αυγή της σεζόν 2009-2010 βρήκε την Κρητική ομάδα να παλεύει στη Β' Εθνική για να κερδίσει το εισιτήριο της ανόδου. Τη σεζόν 2009-2010, ο ΟΦΗ δεν πήρε καμμιά βοήθεια απ'τον μέχρι πρότινος "μεγάλο αδελφό" (ο οποίος άλλωστε είχε βρεί άλλα... αδελφάκια) και οι οπαδοί του δήλωναν υπερήφανοι που επιτέλους το καρκίνωμα του Βαρδινογιαννισμού ξεριζώθηκε απ'τα σωθικά της ομάδας τους. Το ζητούμενο όμως είναι : Είναι όντως έτσι, ή με την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία θα υπάρξουν συμπεριφορές όμοιες με του παρελθόντος; Εκεί θα φανεί κατά πόσον εξυγιάνθηκε ουσιαστικά ο ΟΦΗ ή αν απλά ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου...Σκόρπιες παρατηρήσεις
1) Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πήγε από τον Παναθηναϊκό στον ΟΦΗ ήταν ο Μανώλης Συντιχάκης, που είχε αποκτηθεί το 1978 απ'τον Εργοτέλη.

2) Από το 1979 μέχρι το 1985 - χρονιά που πήγε ο Ολλανδός Εγκε Γκέραρντ στον ΟΦΗ - 16 παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν "κατηφορίσει" στο Ηράκλειο.

3) Από το 1986 μέχρι το 1999 - όπου οι μεταγραφές θεωρητικά ήταν της αρμοδιότητας του Γκέραρντ - 13 παίκτες του Παναθηναϊκού πήγαν στον ΟΦΗ.

4) Από το 2000 μέχρι το 2004, σε διάστημα 4 ετών δηλαδή, 14 παίκτες του Παναθηναϊκού μεταπήδησαν στον ΟΦΗ. Σα να μη τους έφτανε αυτό των Κρητικών, ο Παναθηναϊκός άρχισε να στέλνει προπονητές (Σκάζνι), μανατζερς (Παπαβασιλείου), στελέχη της διοίκησης (Παπαδοσπυριδάκης), μέχρι και... γενικούς αρχηγούς για τις θυγατρικές (κάποιος Ζερβίδης , τέως πρόεδρος της ΠΑΛΕΦΙΠ στο Ηράκλειο γίνεται γενικός αρχηγός του ΟΦΗ '94).

5) Πριν τη νίκη της σεζόν 2007-2008, ο ΟΦΗ είχε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό 12 ολόκληρα χρόνια. Απ'το 1996 μέχρι τις 06/04/2008 , ο ΟΦΗ μετρούσε 6 ισοπαλίες, 19 ήττες και... καμμία νίκη επί του Παναθηναϊκού. 


26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ. Συγχαρητηρια για τον κοπο σου να τα μαζεψεις αυτα για να υπαρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα οικογένεια Carrington... Σωστός LOL

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ... ΒΕΝΤΟΥΖΑ, ΒΕΝΤΟΥΖΑ

Ανώνυμος είπε...

Έτσι... πέστα! Τόσα χρόνια η ίδια ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Κανεις δεν θα καταλαβει ποτε την μαυριλα στην καρδια μας..Αν ειναι καποιος που θελει περισοτερο να "ξεβρωμισει" η ομαδα,αυτοι ειμαστε εμεις..Οι φιλαθλοι και οπαδοι του ΟΦΗ..

Ανώνυμος είπε...

eimai fanatikos ofitzis to gnorizoume oloi oti einai ta pragmata paleuoume me theous kai daimones monaxoi mas oloi enantion mas. i kardia tou ofitzi exei antexei polla kai tha sinexisoyme na paleuoume oso uparxoume.

Ανώνυμος είπε...

Ta pio polla apo auta einai sta site ton ofitzidon alla sinxaritiria pou ta mazepses ola mazi. Panto oti kai na leme mesa apo ton ipolgisti den allazei tipota. Xreiazontai megaliteres pieseis apo olous tous filathlous pou theloun katharo to elliniko podosfairo. Kai eilikrina protimo i omada na pesei katigoria kai na katharisei para na sinexizetai auti i mizeria tosa xronia. Alla mia zoi autin tin koloxora tha tin kivernane 10 oikogeneies kai den prokeite pote na exoune oloi se autin tin xora ta idia dikaiomata. To kako einai oti mas exoun mathei kai sto eksoteriko kai gelane me tin diafthora tou elliniku podosfairou alla o kosmos ethelotiflei giati etsi ton theloun oi kratountes.

Ανώνυμος είπε...

DEITE OLOI EDW: http://ofi4us.blogspot.com/

OFI-THRISKEIA-ANEKSARTISIA!!!!!!

Cat Man είπε...

Pesetero εισαι μεγαλος μαγκας ρε φιλε. Αυτα που λεμε οι ΟΦΗτζηδες τοσα χρονια επιτελους ακουγονται και απο αλλα στοματα. Ευχαριστουμε για την βοηθεια και τη δουλεια σου. Τον κο ανωνυμο που λεει 'βεντουζα' δειχνει ποσο πολυ τον ενδιαφερει το ελληνικο πρωταθλημα. Επισης ο κος Κοκαλης οποτε το θυμαται αναφερει τον ΟΦΗ, αφου εχει στοιχεια γιατι δεν τα καταθετει στην ΟΥΕΦΑ? Ας πεσουμε αλλα θα επιστρεψουμε καθαροι. Τα εχουμε βαλει με θεους και δαιμονες αλλα ειμαστε απελπιστικα ΜΟΝΟΙ.
Catman4

Ανώνυμος είπε...

OΦΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!!!!!!ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΤΣΟΥΣ!!!!ΟΦΗ ΘΥΡΑ 4

Ανώνυμος είπε...

ofi-thriskeia-anexartisia

gate-4-

Ανώνυμος είπε...

Να είσαι πάντα καλα pesetero... Πάντα!! Πρέπει να γίνει αυτό που φωνάζουμε τόσα χρόνια εμείς οι καθαροί οπαδοί του ΟΦΗ...να καθαρίσουμε επιτέλους από αυτή τη μάστιγα που λέγεται παο.. Δεν αντέχει άλλο ο Περήφανος Κρητικός οπαδός του ΟΦΗ να βλέπει αυτά τα τσατσιλίκια να συνεχίζονται... Θερμοπαρακαλώ όποιον έχει στοιχεία ας τα καταθέσει στη δικαιωσύνη και ακόμα καλύτερα στην ΟΥΕΦΑ και να είναι σίγουρος ότι ο καθαρός κόσμος του ΟΦΗ θα είναι μαζί του!!! ΟΦΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά είσαι μεγάλος ρε pesetero . τέτοια αντιγραφή - επικόλληση είναι παγκόσμιο ρεκόρ στα ελληνικά blogs. Όλα προέρχονται από το site αυτό : http://groups.msn.com/oficrete/homepage2.msnw

και είναι διαθέσιμα στο ιντερνετ εδώ και χρόνια. Θα περίμενε κανείς ότι οι κανόνες του ιντερνετ να αναφέρουμε από που τσιμπάμε κάτι ισχύουν και δω αλλά όχι.
Ως ο συγγραφέας του 95% όσων αντιγράφεις εδώ πέρα στα αφιερώνω ρε ΜΕΓΑΛΕ!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Αγαπητέ catraider,

Αν δεν πρόσεξες, εδώ και καιρό έχω προσθέσει αυτό :

Εισαγωγή
Πληροφορίες για τη σύνταξη του παρακάτω κειμένου έχουμε αλιεύσει είτε μέσω Internet (κυρίως απο sites / forums / communities των ίδιων των οπαδών του ΟΦΗ), είτε από εφημερίδες και περιοδικά. Τα μαζεύουμε όλα εδώ (και θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε το κείμενο με οτιδήποτε προκύπτει και ο στόχος φυσικά δεν είναι να αποδείξουμε οτι ο ΟΦΗ είναι η πηγή του κακού, αλλά να καταδείξουμε οτι δεν νοείται να μιλάει ο Παναθηναϊκός για αξιοπιστία τη στιγμή που κρατάει (σιδερο)δέσμια μια ομάδα την οποία έχει καταντήσει πλυντήριο παικτών, προπονητών και αποτελεσμάτων, προς όφελος του.


Καλά θα κάνεις λοιπόν να ανοίξεις τα στραβά σου και να διαβάζεις καλύτερα. Εξάλλου σε αυτό το post δε νομίζω να αναγράφει πουθενά οτι διεκδικώ την πατρότητα του κειμένου, εκτός αν είδες κάτι διαφορετικό οπότε θα σε παρακαλούσα να με διαφωτίσεις σχετικά για να διορθώσω το "ατόπημα" μου. Συννενοηθήκαμε, ταπεινέ και καταφρονεμένε catraider;

Unknown είπε...

Προς catraider και πάλι : Πρόσθεσα κάποια λογάκια ακόμα στην εισαγωγή και ελπίζω να γίνονται κατανοητά.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ CATRAIDER, ΤΟ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ COPY PASTE ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΑΝΕΧΕΣΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΠΗΔΑΕΙ ΜΕ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟ Ο ΠΑΝΑΠΟΥΤΑΝΑΣΓΙΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙΦΕΥΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΝΕΧΕΣΑΙ; ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΝΕΤΕ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ" ΕΣΕΙΣ Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΟΦΗ; Ο PESETERO ΤΑ'ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΛΙΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΜΠΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΕΤΕ; ΕΝΑΣ ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΙΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΑΚΗΣ ΗΤΑΝΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΜΟΛΙΣ ΣΑΣ ΖΗΤΑΓΕ ΤΟ ΛΟΓΟ. ΕΝΑΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑ ΤΟ ΒΑΤΣΙΝΑ ΡΕ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΤΕ. ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΤΩΡΑ ΜΟΥΝΑΡΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΒΑΖΕΛΟ, ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ, ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΩΛΟΟΜΑΔΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ "ΑΔΙΚΙΑ". ΠΑΛΙ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΑΙ, ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΑΝΑΠΟΥΤΑΝΑΣΓΙΟΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ, ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΤΣΙΓΚΕΡ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

ok πεσετερέρος. Είμαστε εντάξει.

Όσο για τον ανώνυμο σιγά μη μπω σε διάλογο με το κάθε τσουτσέκι.... Προσωπικά έχω να πάω στο γήπεδο κάτι χρόνια, τους έχω γραμμένους όλους και δεν αισθάνομαι να με πηδαέι κανένας. Αλλά ακόμα κι έτσι να ήτανε εσένα τι σε νοιάζει; Ο προστάτης των καταφρονεμένων είσαι;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν κάνεις και μία αναφορά περί σχέσεων ΟΣΦΠ-Ξάνθης ή ΟΣΦΠ-Ατρομήτου;;

Unknown είπε...

Για τον "Ανώνυμο" από πάνω...

Ολυμπιακός - Ξάνθη : 37 αγώνες (23 νίκες, 8 ισοπαλίες, 6 ήττες, τέρματα 93-42).
Τα τελευταία 4 χρόνια (απ'τη σεζόν 2004-2005 που πήραμε το 1ο πρωτάθλημα μετά το νταμπλ του Παναθηναϊκού) : 7 αγώνες (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες, τέρματα 7-5).

Παράρτημα η Ξάνθη γατόνι μου...

Ο Ατρόμητος, από που ακριβώς προκύπτει οτι είναι παράρτημα;

Ανώνυμος είπε...

Αν και είσαι γαύρος, μπράβο σου που έβαλες και το χθεσινό. Η διοίκηση μας είναι πουλημένη, όχι ο περήφανος λαός μας. Δε σκύψαμε και δε θα σκύψουμε το κεφάλι ποτέ. ΟΦΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ - SNAKES4

Ανώνυμος είπε...

Για ολα αυτά τα που γράφεις στο Blog σου κανείς δεν διαφωνεί,αλλα θα μπορούσες να κόψεις τα σχόλια που βρίζουν τους οπαδούς μας οι ομοιδεάτες σου,γιατί έτσι χαλάς την πολύ καλή δουλειά που παρουσιάζεις. Είμαστε ΟΦΗ και την υπόθεση θα την ξεκαθαρίσουμε αργά η γρήγορα μονοι μας.Και δεν είναι τοσο ευκολο οσο νομιζουν κάποιοι εκ του ασφαλους επειδή δεν έχετε βρεθει στην ιδια θέση με μας.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια για την αναρτηση σου,ηθελα να προσθεσς και αλλα τραγικα που γινονται στην ομαδα μας οπως η μεταγραφη του κυργιακου επειδη τραυματιστηκε ο γκουμας η που ειχαν αφησει ελευθερο τον αρβανιτη κ μετα απο τηλεφωνημα λιβαθηνου τον ξαναπηραν σε μια εβδομαδα!! ειλικρινα οσα γινονται στον ΟΦΗ δεν εχουν ξαναγινει ποτε στην ιστορια του ποδοσφαιρου. ΟΦΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΠΑΟ Κ ΘΥΡΑ 13. ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΜΙΕΤΑΙ Κ Ο ΒΑΡΔΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

kala re papares otan mas ekopse tin eurwpi o ofi mia xara itane ..

to parartima sas i panahaiki ? i 3anthi i kerkira?

sto spiti tou kremmasmenou pote dn milane gia sxini ....

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΣΕΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΗΤΤΕΣ ΕΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ ???????

ΜΙΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΗΤΤΕΣ ΜΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΟΥΝΟΣΚΥΛΑ???

ΟΥΣΤ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΚΟΘΤΟΧΟΡΤΟ ....ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ


ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΓΑΥΡΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΨΑΓΜΕΝΟΣ ...ΒΡΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ ΣΑΣ ....ΒΡΕΣ ΤΗΣ ΜΩΡΗ ΚΟΤΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΣΕΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΗΤΤΕΣ ΕΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ ???????

ΜΙΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΗΤΤΕΣ ΜΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΟΥΝΟΣΚΥΛΑ???

ΟΥΣΤ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΚΟΘΤΟΧΟΡΤΟ ....ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ


ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΓΑΥΡΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΨΑΓΜΕΝΟΣ ...ΒΡΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ ΣΑΣ ....ΒΡΕΣ ΤΗΣ ΜΩΡΗ ΚΟΤΑ....

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να βλέπαμε και κανά post για τα παραρτήματα του Ολυμπιακού.Α ρε γαμώτο πάντα την καμπούρα των άλλων ποτέ την δικιά μας.