28 Απρ 2009

Urko Rafael Goas Pardo (Belgium, 2009-...)


ΟΥΡΚΟ ΡΑΦΑΕΛ ΓΚΟΑΣ ΠΑΡΝΤΟ (2009-...)


Ο Ούρκο Πάρντο γεννήθηκε στις 28/01/1983 στις Βρυξέλλες. Σε ηλικία 15 ετών, το 1998 εντάχθηκε στις ακαδημίες της Άντερλεχτ. Αμέσως ξεχώρισε για την ελαστικότητα του που σε συνδυασμό με το ύψος του τον καθιστούσαν ενδιαφέρουσα περίπτωση για το μέλλον. Πριν καλά καλά συμπληρώσει ένα χρόνο στην ομάδα των "μικρών" της Άντερλεχτ, εμφανίστηκε στο προσκήνιο η Μπαρτσελόνα η οποία με συνοπτικές διαδικασίες τον ενέταξε στο δυναμικό της. Ο Πάρντο έπαιξε μια εξαετία στην Β' ομάδα της Μπαρτσελόνα όπου έκανε πολύ καλές εμφανίσεις όποτε αγωνίστηκε, αλλά προκειμένου να δοκιμαστούν και νεότεροι παίκτες προτιμήθηκε να δοθεί δανεικός. Έτσι, το 2005 αγωνίστηκε στην Θαρταγένα Προμέσας, το 2006 στη Σαμπαντέλ και το καλοκαίρι του 2007 αποδεσμεύτηκε από την Μπαρτσελόνα.

Ο μάνατζερ - τότε - του Ηρακλή, Μανέλ Φερέρ, γνώστης των "bargain buys" της Ισπανικής αγοράς είπε στον Ηρακλή να τον αποκτήσει "με κλειστά μάτια", όπερ και εγένετο. Επιφυλακτικοί οι ιθύνοντες και οι οπαδοί του Ηρακλή, καθώς με "τερματοφυλακάρες απ'το εξωτερικό" είχε καεί η γούνα τους τα περασμένα χρόνια. Ο Πάρντο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού καθιερώθηκε με το "καλημέρα" και ήταν εκ των κορυφαίων του Ηρακλή της σεζόν 2007-2008, κάνοντας πολύ καλά παιχνίδια σε όλη τη σεζόν. Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2008 αλλά άργησε, καθώς κινήθηκε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και ο Ηρακλής είχε ήδη συμφωνήσει προφορικά με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου έναντι 1.000.000 ευρώ (ποσό που ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να δώσει).

Στη Ρουμανία τα πράγματα δεν ήταν καλά για τον Πάρντο, καθώς αφ'ενός δεν κατάφερε να προσαρμοστεί, αφ'ετέρου η κατάσταση που επικρατούσε στον Ρουμανικό σύλλογο με την κόντρα προπονητή - προέδρου επηρέαζε και την ομάδα. Έχοντας μόλις 4 συμμετοχές αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να τον αποκτήσει δανεικό για 1,5 χρόνο με option αγοράς, αλλά η συμφωνία "χάλασε" στο χρηματικό και ο Πάρντο πήγε στην Ισπανία όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα της Σαλαμάνκα. Με το πέρας του δανεισμού του, ο εκπρόσωπος του παίκτη σε συννενόηση με τον Ολυμπιακό πέτυχε τη συμφωνία με την Ραπίντ και ο Πάρντο εντάχθηκε με καθυστέρηση ενός έτους στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ως δανεικός για ένα έτος με option αγοράς. Ο Ούρκο Πάρντο έχει χριστεί διεθνής με την Εθνική ομάδα του Βελγίου, το 2006.