13 Ιαν 2009

Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις...


Αντιγράφω απ'το χθεσινό κείμενο : "Ο Ερνέστο είναι ευγενικός άνθρωπος πάντως... Με περισσή ευγένεια είπε "όχι δεν θα πάρω, ευχαριστώ". Αν στη συζήτηση με τον Σωκράτη τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης της ομάδας το καλοκαίρι και η απάντηση ήταν "θα δούμε", τότε δεν είναι να απορούμε με το "θέλω χρόνο". Το κακό στην προκειμένη περίπτωση είναι πως επειδή ο Σωκράτης είναι εγωϊστής (πράγμα που άλλοτε λειτουργεί ευεργετικά και άλλοτε όχι), δεν προβλέπω να γίνεται τελικά πρόταση στον Βαλβέρδε να παραμείνει στην ομάδα. Όπως επίσης δεν θα πρέπει να απορήσουμε αν ξεκινήσει προσπάθεια "εκ των έσω" για να φθαρεί η εικόνα του Βαλβέρδε. Ήδη άρχισαν τα δημοσιεύματα πως "στην ΠΑΕ είναι ενοχλημένοι με τη στάση του Βαλβέρδε". Μένει να δούμε ποιός θα παίξει τον ρόλο του πολιορκητικού κριού..."

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί... 24ωρο, ήρθε το πρωτοσέλιδο της "Γάτας" (την οποία ο κόσμος όλος γνωρίζει ποιός επιμελείται και εκδίδει) να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό :

"Αλίμονο αν πιστέψει ο Κόκκαλης οτι περιμένεις πρόταση"... Σιγά ρε παιδιά, θα τον κάνει "ντα"; Η επιβεβαίωση αυτών που λέγαμε εχθές απλά τείνει να αποδείξει πως η πολύ καλή πρόταση στον Βαλβέρδε γίνεται για τα μάτια του κόσμου και να μετατεθούν οι ευθύνες στον Ισπανό. Κανένας δεν είναι τόσο αφελής για να πιστέψει οτι ο Κόκκαλης δεν είχε καταλάβει απ'την πρώτη στιγμή οτι ο Βαλβέρδε με τις παρούσες συνθήκες αποκλείεται να έμενε στην ομάδα. Ο Ισπανός ζητούσε επίμονα ενίσχυση απ'το καλοκαίρι, ζητούσε άλλον έναν χαφ και άλλον έναν επιθετικό (όποιος έχει αμφιβολίες δεν έχει παρά να ανατρέξει στα καλοκαιρινά πρωτοσέλιδα) και το αποτέλεσμα ήταν να παίρνει διαβεβαιώσεις για ενίσχυση το χειμώνα. Ο χειμώνας ήρθε και αν δεν προέκυπτε το πρόβλημα με τον Ντάρκο, κατά πάσα πιθανότητα ούτε συζήτηση δε θα γινόταν για μεταγραφές και ο Ισπανός το ίδιο έργο με πέρυσι δεν δείχνει να έχει καμμιά διάθεση να το ξαναπαίξει, με τον κόσμο όλο να ζητάει πιθανόν το κεφάλι του πάλι εκεί κατά Οκτώβρη μεριά.

Ο Πέτρος Μίχος σήμερα στο "ΦΩΣ" επισημαίνει το ίδιο : "Υπάρχουν λόγοι για τον Ισπανό, υπάρχουν λόγοι που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον εαυτό του, αλλά και με τον Ολυμπιακό, το πως θα είναι ο Ολυμπιακός του χρόνου. Εγώ το βλέπω δύσκολο να μείνει έτσι όπως τον ακούω". Και είναι απόλυτα λογικό αυτό, καθώς ο Ισπανός δεν είναι ο κλασικός τύπος προπονητή που του λες "πάρε 2 εκατ. ευρώ το χρόνο και θα σου πάρω όποιον... Παπάζογλου θέλεις για σέντερ φορ".

Καλά ξεμπερδέματα...

Υ.Γ. : Κάποια ονόματα που έχουν αρχίσει και ακούγονται και ψιθυρίζονται (και για ποδοσφαιριστές και για προπονητές) περνάνε σε άλλη διάσταση και προκαλούν πλέον αντί για γέλιο, τον τρόμο. Ο Θεός να μας φυλάει και για να μην με πείτε εμπαθή δεν εννοώ τον Λεμονή...