6 Ιαν 2009

Γιατί, Θεέ μου, τόση αδικία;


* "Γιατί δεν αντιδράτε στα πέναλτι; Δεν είναι δυνατόν να γίνονται δύο φάσεις και να μην αντιδράτε, θα έπρεπε να πηγαίνει όλη η ομάδα στον διαιτητή να διαμαρτύρεται. Φυσικά μέσα στα επιτρεπόμενα όρια που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την ομάδα. Αυτό που λέω είναι πως όταν γίνεται μία φάση πρέπει να διαμαρτύρεστε. Πρώτα εμείς οι ίδιοι πρέπει να αντιδράσουμε σ' αυτό που συμβαίνει μέσα στο γήπεδο" είπε στην προπόνηση της Δευτέρας ο... Τεν Τεν, που βρήκε τι ακριβώς έφταιξε και η ομάδα του έμεινε στο "Χ" με την ΑΕΚ. Νέα ήθη και έθιμα, αντίθετα απ'αυτά που συνήθως ασπάζονται οι άλλοι προπονητές και διδάσκουν, ήτοι "με τις έντονες διαμαρτυρίες το μόνο που πετυχαίνεις είναι να φας κάρτες" και ζητούν αυτοσυγκράτηση. Αντί αυτού, τον Τεν Τεν τον ενδιαφέρει πρωτίστως να... διαμαρτύρονται οι παίκτες του. Το αν παίξουν και μπαλίτσα σε κάποια φάση είναι δευτερεύουσας σημασίας...

* Αν μη τι άλλο, πάντως, ο Σουριναμέζος φαφλατάς κερδίζει με διαφορά απ'τον δεύτερο το πρωτάθλημα... ευθυνοφοβίας, μιας και πάντα καταφέρνει να μεταθέσει τις ευθύνες αλλού. Μια φταίνε οι παίκτες που αδιαφορούν, μια ο διαιτητής, μια η διοίκηση που δε του παίρνει τρείς αριστεροπόδαρους, ο ίδιος δε φταίει ποτέ. Τον μοναδικό επιθετικό του που μπορεί να γίνει επικίνδυνος για τα αντίπαλα καρέ (Σαλπιγγίδης) τον τρέχει μια δεξιά, μια αριστερά. Έπαιζε η ΑΕΚ με Μπασινά δεξιά και αντί να ρίξει μέσα Ίβανσιτς να τον κάνει άλογο, έβλεπε το Μπασινά να του κάνει πλάκα. Τον Ρουκάβινα θυμήθηκε να τον βάλει μετά το 60΄(ενώ συνήθως τον βάζει μετά το 85') και η ομάδα του σχεδόν σε όλο τον αγώνα έπαιζε το σύστημα "ότι γουστάρει ο Καραγκούνης". Καμμιά ανάπτυξη της προκοπής, γιόμα και άγιος ο Θεός.

* Όσο για την έμπνευση Τεν Κάτε "να βγάλουν σε DVD τις... αδικίες που υπέστη φέτος ο Παναθηναϊκός", να υπενθυμίσουμε στον τεχνικό του Παναθηναϊκού οτι το ίδιο είχαν κάνει και τη σεζόν 2005-2006, περίπου τέτοια εποχή, όταν έβγαζαν DVD με τις... αδικίες και έστελναν κρασιά πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Τι είχε μείνει εκείνη τη σεζόν εκτός απ'την "τριάρα" (3-2) στο Καραϊσκάκη; Μα φυσικά το σύνθημα - που ταιριάζει γάντι και εδώ - "βάλτε όλο το DVD στον κώλο". Στην περίπτωση του Τεν Κάτε θα είναι μια ενδιαφέρουσα προτροπή για να δοκιμάσει παρέα με τον καλό του... Χιούϊ, Λιούϊ, ... Σνούϊ - πως στην ευχή τον λένε.

* Κάτι που ξέχασα σχετικά με τον ντιγκιντάνγκα απ'το Σουρινάμ : Σε κάποια φάση, ο Μπασινάς έχει μείνει στο έδαφος και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα (αν δεν κάνω λάθος) στέλνει τη μπάλα προς το πλάγιο για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο Τεν Τεν πετάγεται σαν ελατήριο απ'τον πάγκο και αρχίζει να ωρύεται να συνεχίσουν οι παίκτες του να παίζουν, όπως και γίνεται. Ο Βασσάρας διακόπτει το παιχνίδι και ο Τεν Τεν με τον... καλό του από δίπλα ξεσηκώνουν τον κόσμο διαμαρτυρόμενοι οτι ο Μπασινάς έκανε θέατρο. Λεπτομέρεια : Δεν είχαν συμπληρωθεί καλά-καλά 30 λεπτά παιχνιδιού, μιας και η φάση έγινε σε ένα μαρκάρισμα του Σιμάο στο πρώτο ημίχρονο και ο Τεν Τεν που έβλεπε την ΑΕΚ σε εκείνο το σημείο να παίζει καλύτερα έβλεπε οτι οι κιτρινιάρηδες έκαναν καθυστέρηση. Ο Μαλεζάνι τουλάχιστον ήταν τρελός, αλλά... ωραίος τρελός. Αυτός απλά είναι επικίνδυνος.

* Το χειρότερο για τον κατακαημένο βάζελο οπαδό είναι πως τρώει με ευχαρίστηση το κουτόχορτο made in Surinam και πιστεύει πραγματικά πως για όλα φταίνε οι διαιτητές, ξεπερνώντας σε κακομοιριά ακόμα και την... μάνα ΑΕΚ. Όταν στα 4 ντέρμπι που δίνεις ως τώρα (ΑΕΚ x 2, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) δεν κερδίζεις ούτε το ένα, τελειώνοντας τα 3 εξ'αυτών στο 0-0, το μόνο σίγουρο είναι οτι σου λείπουν πολλά περισσότερα από μια διαιτησία για να γίνεις ομάδα. Καλύτερα για εμάς, όπως επανειλημμένως έχουμε πεί, με τα μυαλά που κουβαλάνε χίλια χρόνια αν ζήσει ο Κόκκαλης, χίλια χρόνια θα παίρνει το πρωτάθλημα.

* Γιαν Μικάελσεν, Δανός τέως παίκτης του Παναθηναϊκού σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Active" το 2004 : "Ο Βασσάρας είναι ο καλύτερος διαιτητής, ευχαριστιέμαι τα παιχνίδια με αυτόν γιατί είναι δίκαιος και αφήνει το παιχνίδι να παίζεται, δεν κόβει το ρυθμό".

* Εφημερίδες Παναθηναϊκού, μέχρι... πρότινος : "Δε θέλουν Βασσάρα στα παιχνίδια γιατί φοβούνται την ισονομία". Φέτος, ξαφνικά, ανακάλυψαν σύσσωμοι στην ΠΑΕ με την αλογοτροφή στο στήθος οτι ο Βασσάρας είναι κακός διαιτητής και - εδώ γελάμε δυνατά - τους αδικεί συστηματικά...

* Και κάτι τελευταίο : Μακάρι το καλοκαίρι να πορευθείτε με το σκεπτικό οτι το μόνο που λείπει απ'την ομάδα είναι τα "πέναλτι" (σαν αυτά που ζητάτε και γελάει ο κόσμος) και κατά τα άλλα η ομάδα χρειάζεται μικροπροσθήκες. Του χρόνου τέτοια εποχή θα συζητάτε για το τι θα γίνει του παραχρόνου. Όσο τρώτε κουτόχορτο ο τίτλος δεν κινδυνεύει. Όσο για φέτος; Συνεχίστε έτσι, πηγαίνετε με βαθμολογικό μειονέκτημα απ'τον δεύτερο στα πλέϊ οφ και... καλά ξεμπερδέματα. Εκεί που θα γελάσουμε όλοι περισσότερο είναι όταν θα θυμηθείτε αίφνης το πόσο μεγάλος θεσμός είναι το κύπελλο UEFA...

Καληνύχτα βαζελάκια...