18 Δεκ 2008

Για όλα φταίει ο Γκαγκάτσης...


Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την αποχώρηση του Βασίλη Γκαγκάτση από την προεδρία της ΕΠΟ. Η ανακοίνωση έλεγε :

"
Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συγχαίρει τον απερχόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Β. Γκαγκάτση, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τα σοβαρά και μεγάλα θέματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι προφανές από όσους καλόπιστα παρακολουθούν την εξέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας ότι ανεξάρτητα από τα όποια λάθη έγιναν και τα όποια προβλήματα παραμένουν, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μία καλύτερη εικόνα από αυτή των προηγούμενων δεκαετιών.

Οι επιτυχίες των Εθνικών ομάδων μας, με αποκορύφωμα την κατάκτηση από την Εθνική ομάδα των ανδρών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη επιτυχία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η 2η συνεχόμενη πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2008, η καλή ως σήμερα πορεία για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, η διάκριση των ομάδων νέων, εφήβων και παίδων, καθώς και η βελτίωση των αθλητικών υποδομών σε όλη τη χώρα, καταδεικνύουν τον σωστό προγραμματισμό, καθώς και την άρτια, συνεπή και οργανωμένη δουλειά που έγινε σε επίπεδο εθνικών ομάδων και του ποδοσφαίρου γενικότερα.

Οι επιτυχίες αυτές, είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο για μία χώρα με το βεληνεκές της Ελλάδας. Επίσης, η μεγάλη προσπάθεια του απερχόμενου Προέδρου και του συμβουλίου της Ε.Π.Ο. προκειμένου να εφαρμοστεί και να τηρηθεί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, σύμφωνα και με τις επιταγές της FIFA και της UEFA ήταν μία διαρκής και δύσκολη μάχη, αλλά σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Θεωρούμε ότι το σημαντικότατο αυτό θέμα, το οποίο επέφερε τόσο τον οικονομικό αποκλεισμό της Ε.Π.Ο. από κάθε οικονομική στήριξη της πολιτείας όσο και την αντιπαράθεση της με τους εκπροσώπους των εκάστοτε κυβερνήσεων, αλλά και κάποια μικροσυλλογικά συμφέροντα, που στόχευαν επί μονίμου βάσεως την ηγεσία της Ε.Π.Ο., ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. σε παραίτηση.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε μελλοντική του ενασχόληση
ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"


Ο Παναθηναϊκός φυσικά δε θα μπορούσε να αφήσει τέτοια ευκαιρία να πέσει κάτω και εξέδωσε με τη σειρά του ανακοίνωση γεμάτη ειρωνία σχετικά με τη θητεία του Γκαγκάτση στην ΕΠΟ. Αναλυτικά :

"Η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ συγχαίρει τον απερχόμενο Πρόεδρο της Ε.Π.Ο., κ. Β. Γκαγκάτση, για τον κατά γενική ομολογία εξαιρετικό τρόπο που χειρίστηκε τα σοβαρά θέματα που αφορούν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως τη διαιτησία, την αθλητική δικαιοσύνη και τα οικονομικά ζητήματα. Οφείλουμε δε να παραδεχτούμε πως τα αντανακλαστικά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός να συγχαρεί με τόση σπουδή τον απερχόμενο πρόεδρο της Ε.Π.Ο., εκθέτοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τόσο εμάς, όσο και τις υπόλοιπες ΠΑΕ, πιστοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές σχέσεις που ανέκαθεν είχαν μεταξύ τους.

Ευχόμαστε στον κ. Γκαγκάτση καλή επιτυχία στη μελλοντική του ενασχόληση...

Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ"


Φυσικά από κοντά και τα στρουμφάκια, που δεν έχασαν την ευκαιρία να βγάλουν πρωτοσέλιδο στη φυλλάδα τους. Επειδή βρήκαν ωραία καραμέλα να ασχολούνται - άσχετα αν δεν έχουν πάρει χαμπάρι οτι η καραμελίτσα έχει λιώσει και πιπιλάνε... κάτι άλλο τόσα χρόνια, για να κάνουμε μια αναδρομή στους... κηδεμένους τίτλους που λέει και η στρουμφοεφημερίδα...
_______________________________________________

1996-1997


1. Ολυμπιακός (84β.)
2. ΑΕΚ (72β.)
3. ΟΦΗ (66β.)
4. ΠΑΟΚ (66β.)
5. Παναθηναϊκός (64β.)

Στα μεταξύ μας παιχνίδια : Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0 και Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-2. Δύο νίκες για τον Ολυμπιακό με 3 τέρματα ενεργητικό και 0 παθητικό.

Σε μια σεζόν που ο Παναθηναϊκός έκανε 20 νίκες, 4 ισοπαλίες και 12 ήττες τερματίζοντας πέμπτος στη βαθμολογία, είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένο οτι έφταιγε ο Γκαγκάτσης. Τι λύσσαξαν τότε με τον Κουτσουπιά και παραλίγο να του κόψουν τη μπάλα;
_______________________________________________

1997-1998

1. Ολυμπιακός (88β.)
2. Παναθηναϊκός (85β.)
3. ΑΕΚ (74β.)

Στα μεταξύ μας παιχνίδια : Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1 και Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-2. Δύο νίκες ακόμα για τον Ολυμπιακό με 5 τέρματα ενεργητικό και 1 παθητικό. Είναι βέβαιο οτι φταίει ο Γκαγκάτσης κι εδώ.
_______________________________________________

1998-1999

1. Ολυμπιακός (85β.)
2. ΑΕΚ (75β.)
3. Παναθηναϊκός (74β.)

Στα μεταξύ μας παιχνίδια : Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-4, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0 για το πρωτάθλημα και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2 για το Κύπελλο. "Σούμα" : 2 νίκες για τον Ολυμπιακό, μία ισοπαλία με 6 γκολ ενεργητικό και 2 παθητικό. Είναι ξεκάθαρο, φταίει ο Γκαγκάτσης που έκανε τα πάντα για να πάρει το νταμπλ ο Ολυμπιακός. Ειδικά στον τελικό του κυπέλλου που ο Ολυμπιακός έπαιζε με 10 παίκτες απ'το πρώτο ημίχρονο, αλλά παρ'όλα αυτά πέτυχε την πιο άνετη νίκη του.
_______________________________________________

1999-2000


1. Ολυμπιακός (92β.)
2. Παναθηναϊκός (88β.)
3. ΑΕΚ (66β.)

Στα μεταξύ μας παιχνίδια : Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-0 και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-2. Η αρμάδα του μακαρίτη του Κυράστα πέταγε και είναι ηλίου φαεινότερο οτι έφταιγε η ΕΠΟ και ο Γκαγκάτσης που δεν πήρε το πρωτάθλημα. Αφού κέρδισε και τον Ολυμπιακό. Λεπτομέρεια βέβαια οτι στα δύο παιχνίδια που χρειάστηκε να πάρει τη νίκη η Πανάθα για να σκαρφαλώσει στην κορυφή, με Ολυμπιακό και Παναχαϊκή, αντί να πάρει τη νίκη πήρε ένα αμελέτητο. Λεπτομέρειες είπαμε, η ουσία είναι οτι φταίει ο Γκαγκάτσης.
_______________________________________________

2000-2001

1. Ολυμπιακός (78β.)
2. Παναθηναϊκός (66β.)
3. ΑΕΚ (61β.)

Στα μεταξύ μας παιχνίδια : Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 για το πρωτάθλημα και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-4 για τους "8" του κυπέλλου. Η εμπλοκή του Γκαγκάτση είναι κάτι παραπάνω από φανερή, ειδικά στο ματς πρωταθλήματος (το 0-0 της Λεωφόρου) που έβρεχε καρέκλες αλλά και στο 1-4 της Λεωφόρου : Έπρεπε να τιμωρηθεί ο Λουτσιάνο που έβαλε γκολ στο 1-4 από τόσο μακριά για διακωμώδηση του αθλήματος. Πίκρα στο Κύπελλο, πίκρα στο πρωτάθλημα και διαφορά 12 βαθμών απ'τον Ολυμπιακό, αλλά είναι φως φανάρι οτι αν δεν ήταν ο Γκαγκάτσης, ο Ολυμπιακός θα είχε πέσει στη Β' Εθνική.
_______________________________________________

2001-2002

1. Ολυμπιακός (58β.)
2. ΑΕΚ (58β.)
3. Παναθηναϊκός (55β.)

Στα μεταξύ μας παιχνίδια : Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-2 και Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1. Δύο ισοπαλίες, ήτοι δε μας κέρδισε ο Ολυμπιακός, άρα έπρεπε να πάρουμε τον τίτλο. Ξεσκεπάστηκε η διοίκηση της ΕΠΟ, σκάνδαλο στη Λεωφόρο το 1-1. Δε θυμάστε το πέναλτι που έδωσε ο Ευθυμιάδης και τον έδερναν μετά όλοι μαζί; Τι κι αν στη συνέντευξη τύπου ο ίδιος ο Φιλιππίδης είπε οτι ήταν πέναλτι; Ο Γκαγκάτσης έδωσε τον τίτλο στον Ολυμπιακό.
_______________________________________________

2002-2003

1. Ολυμπιακός (70β.)
2. Παναθηναϊκός (70β.)
3. ΑΕΚ (68β.)

Στα μεταξύ μας παιχνίδια : Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-2 και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0. Εδώ δε χρειάζεται να πούμε ποιός φταίει που δεν πήρε πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός : Ναι, σωστά μαντέψατε, ο Γκαγκάτσης. Αυτός φταίει που έγιναν όργια για να καλύψει ο Παναθηναϊκός τη διαφορά των 9 βαθμών του Δεκέμβρη του 2002 και να τερματίσει ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό. Αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός του 3-0 της Ριζούπολης. Το "κότες και φταίχτες διοίκηση και παίκτες" ήταν απλά λόγια του αέρα, όπως και οι φάπες που μάζεψε ο Μαρκαριάν στην Παιανία. Ο Γκαγκάτσης φταίει, μόνο αυτός.
_______________________________________________

2003-2004

1. Παναθηναϊκός (77β.)
2. Ολυμπιακός (75β.)
3. ΠΑΟΚ (60β.)
4. ΑΕΚ (55β.)

Στα μεταξύ μας παιχνίδια : Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1, Παναθηναϊκός 2-2 για το πρωτάθλημα και Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-1 για το κύπελλο. Δύο ισοπαλίες και μια ήττα για τον Ολυμπιακό. Τι; Πήρε νταμπλ ο Παναθηναϊκός; Ε, και; Ο Γκαγκάτσης φταίει, επειδή ο Ολυμπιακός δεν άξιζε να βγεί δεύτερος. Ποιός Δούρος τώρα...
_______________________________________________

2004-2005

1. Ολυμπιακός (65β.)
2. Παναθηναϊκός (64β.)
3. ΑΕΚ (62β.)

Στα μεταξύ μας παιχνίδια : Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0 και Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0. Ο Γκαγκάτσης φταίει που χάθηκε ο τίτλος για την Πανάθα. Η Πανάθα με νύχια και με δόντια έμενε στην πρώτη θέση τρείς αγωνιστικές πριν το τέλος, αλλά έστειλε τους κομάντο του ο Γκαγκάτσης και καθάρισαν. Πως; Στο 0-0 με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο δεν δόθηκε και πέναλτι - μαρς στην ΑΕΚ; Και ο Ολυμπιακός έπαιξε αρκετά ματσάκια κεκλεισμένων λόγω της ιστορίας με τον Πανιώνιο; Και πήρε και τον νταμπλ τελικά ο Ολυμπιακός έχοντας στη σύνθεση του Τζιοβάνι - Ριβάλντο ; Σε ποιόν τα πουλάτε αυτά ρε γαύροι; Αφού ξέρουμε οτι ο Γκαγκάτσης τα κανόνισε όλα...
_______________________________________________

2005-2006

1. Ολυμπιακός (70β.)
2. ΑΕΚ (67β.)
3. Παναθηναϊκός (67β.)

Στα μεταξύ μας παιχνίδια : Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-2 και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-2. Δύο νίκες για τον Ολυμπιακό, νταμπλ, σερί 16 συνεχόμενων νικών και γλεντοκόπι σε όλα τα ντέρμπι μέσα-έξω (η βαθμολογική διαφορά "μαζεύτηκε" στους 3 βαθμούς τις τελευταίες 4 αγωνιστικές, όταν είχαν κριθεί όλα). Τι πάει να πεί "ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός, αφού τους καθάριζε σαν αυγά"; Αφού ρε παλιόγαυροι ο Γκαγκάτσης ήταν πίσω απ'όλα, ο Γκαγκάτσης πάλι δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να μεγαλουργήσει...
_______________________________________________

2006-2007

1. Ολυμπιακός (71β.)
2. ΑΕΚ (62β.)
3. Παναθηναϊκός (54β.)

Στα μεταξύ μας παιχνίδια : Ε, εδώ πλέον και οι τυφλοί είδαν το σιγοντάρισμα της ΕΠΟ του Γκαγκάτση στον Ολυμπιακό. Τι πάει να πεί ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό μέσα - έξω με 1-0; Και τι πάει να πεί "τρίτος και με διαφορά"; Η διαφορά των 15 βαθμών απ'τον Ολυμπιακό δε λέει τίποτα, είναι έργο Γκαγκάτση...
_______________________________________________

2007-2008

1. Ολυμπιακός (70β.)
2. ΑΕΚ (68β.)
3. Παναθηναϊκός (66β.)

Στα μεταξύ μας παιχνίδια : Ντροπή, Ντροπή, Ντροπή... Στο πρωτάθλημα δύο ισοπαλίες και μια νίκη με 4-0 για τον Ολυμπιακό. "Μαγική εικόνα" το 4-0, η Πανάθα ήταν κουρασμένη. Τι λέτε πάλι ρε γαύροι, ποιός Καλόπουλος σας έσφαξε στο Καραϊσκάκη στο 1-1, ποιός Κάκος και ποιός Παμπορίδης; Δε φτάνει που σας έδωσε το πρωτάθλημα ο Γκαγκάτσης με την υπόθεση Βάλνερ; Τι; Τρίτος βγήκε ο Παναθηναϊκός κι εδώ; Ε εντάξει, ο Γκαγκάτσης φταίει, τα ίδια θα λέμε;
_______________________________________________

Στο τέλος της σεζόν 2008-2009 που κατά πάσα πιθανότητα θα βρεί το Θρύλο πρωταθλητή, πάλι θα φταίει ο Γκαγκάτσης γιατί όταν παραιτήθηκε ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος. Α, και μια λεπτομέρεια : Πρόεδρος της ΕΠΟ στο διάστημα 1997-2001 ήταν ο Σωτήρης Αλημίσης. Ο Γκαγκάτσης τότε ήταν γενικός γραμματέας της ΕΠΟ, αλλά φαίνεται πως ήλεγχε τον πλανήτη ολόκληρο...

Για να τελειώνει το παραμύθι : Στην ερώτηση "Πρόεδρος ΕΠΟ, μαριονέτα προέδρου μεγάλης ΠΑΕ", ένα και μόνο όνομα υπάρχει : Κώστας Τριβέλλας. Η παρουσία του γίγαντα Τριβέλλα που χτύπαγε προσοχές όταν έμπαινε ο "καπετάνιος" στο γραφείο του, σε συνδυασμό με την παρουσία του μακαρίτη Γιώργου Δέδε στην προεδρία της ΕΠΑΕ στο διάστημα 1989-1997 (τα... καλύτερα χρόνια της Πανάθας δηλαδή, με Κιάππε, Ζουμπογιώργους, Δραμουντάνηδες αρπαγές παικτών κλπ), εξασφάλιζαν "ισονομία" για τον Παναθηναϊκό και - πως το'λεγε εκείνη η ψυχή, ο Άγγελος Φιλιππίδης; "Αξιοπιστία"... Βρε ούστ!

Για να μιλήσουμε και με αριθμούς : Αν σε 12 χρόνια έχεις δώσει 30 παιχνίδια (βάζω μέσα και το φετινό) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, έχεις κερδίσει μόνο τα 6 απ'αυτά - ενώ ο Ολυμπιακός σε έχει κερδίσει σε 13 (11 ματς έχουν λήξει ισόπαλα) -, έχεις πετύχει μόλις 27 γκολ ενώ έχεις "φάει"... 45, αν στα 12 αυτά πρωταθλήματα που παρήλθαν δεν κατάφερες να τερματίσεις ούτε δεύτερος στα μισά απ'αυτά (με τη διαφορά απ'τον Ολυμπιακό σε κάποιες χρονιές να ξεπερνάει το φράγμα της μονοψήφιας διαφοράς) και σου φταίει ο Γκαγκάτσης για τα χάλια σου, ε τότε δε μπορεί παρά να είσαι Παναθηναϊκός.

Α, ρε κουτορνίθια...