25 Αυγ 2008

Παρουσίαση των νέων και μηνύματα με δεύτερες αναγνώσεις...

Παρουσίαση των νέων εμφανίσεων της ομάδας αλλά και των οκτώ νέων αποκτημάτων σήμερα, Κόκκαλη παρόντος. Ντιόγο, Ντουντού, Λέτο, Αβραάμ και Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιώργος Γκαλίτσιος, Όσκαρ Γκονζάλεθ και Πάβελ Κόβατς εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ενώπιον του φωτογραφικού φακού. Ο πρόεδρος της ομάδας μίλησε αρχικά για τους νεοαποκτηθέντες : "Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τους στενούς μου συνεργάτες, τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και τον Eρνέστο Βαλβέρδε που όλο το καλοκαίρι δούλεψαν σκληρά για τις μεταγραφές. Ήταν δύσκολο το έργο τους γιατί όλοι οι παίκτες που ήρθαν, ήταν παίκτες που τους διεκδικούσαν κι άλλες ομάδες που έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γι' αυτό καθυστερήσαμε. Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε πιο γρήγορα. Όλες οι μεταγραφές ήταν ουσίας και θα καθιερώσουν τον Ολυμπιακό πρωταθλητή στην Ελλάδα και παρά τη δύσκολη μάχη που έχουμε κόντρα στην Ανόρθωση ελπίζω να συνεχίσουμε και στην Ευρώπη".

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να ρίξει τη σπόντα του για τους... πολυμετοχικούς : "Παρά τις δηλώσεις όλο το καλοκαίρι για το ποια ομάδα έχει δυναμική και ποια δεν έχει η πραγματική αξία των ομάδων θα φανεί κατά τη διάρκεια της περιόδου. Το να βγάζουμε από το καλοκαίρι πρωταθλητές είναι λόγια τα οποία μπορεί να λέει ο καθένας. Η σκληρή ιστορία θα παιχτεί στα γήπεδα. Εμείς αφήσαμε σε άλλους της δηλώσεις το καλοκαιριού".

Για την αυριανή ρεβάνς με την Ανόρθωση δήλωσε : "Έχουμε δύσκολο αγώνα λόγω του κακού αποτελέσματος στην Κύπρο. Αυτό τον αγώνα πρέπει να τον νικήσουμε και για να γίνει αυτό θα πρέπει από τον απλό κόσμο μέχρι τον προπονητή και τους παίκτες να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να περάσουμε. Με δύναμη, τέχνη και μυαλό ο Ολυμπιακός όχι μπορεί αλλά πρέπει να πάρει την πρόκριση. Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί περιμένω τις εξελίξεις", ενώ απάντησε... προκαταβολικά, πριν ερωτηθεί, για τις επικείμενες υπόλοιπες μεταγραφές του Ολυμπιακού : "Στις 31 Αυγούστου θα ξέρετε όλοι αν ο Ολυμπιακός θα κάνει άλλες μεταγραφές. Αλλά η ευχάριστη παρέα δείχνει ότι εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ενισχύσουμε τον Ολυμπιακό, όχι με "θα" αλλά με πράξεις".

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ομάδας είπε : "Σήμερα δεν είναι συνέντευξη Τύπου, αλλά παρουσίαση παικτών. Επειδή τα προβλήματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού είναι πολλά να σας καλέσουμε και να συζητήσουμε για αυτά κάποια άλλη στιγμή. Τώρα προέχει ο αγώνας που για μένα και για όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού είναι πάρα πολύ σημαντικός και οι παίκτες το έχουν καταλάβει".


Ηλίθιες απορίες
(1) Τον Όσκαρ και τον Κόβατς, ποιές ομάδες ακριβώς τους διεκδικούσαν;
(2) Δηλαδή τώρα που ευχαρίστησες πρόεδρε τον Χρυσικόπουλο, πρέπει να του πούμε και "μπράβο" που δε μπορούσε να κλείσει έναν παίκτη ενώ δε τον διεκδικούσε άλλη ομάδα και που - πανθομολογουμένως - τα'κανε κώλο;
(3) "Από τον απλό κόσμο μέχρι τον προπονητή και τους παίκτες να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να περάσουμε". Αμα δεν περάσουμε, πρόεδρε, τι θα γίνει;
(4) Τι εννοείς, πρόεδρε, με το "Δε θέλω να πω περισσότερα γιατί περιμένω τις εξελίξεις"; Όχι τίποτε άλλο, αλλά είναι ελεύθερος και ο κόουτς Ματζούρ από εχθές και όσο να'ναι (φέρνοντας στο μυαλό την ιστορία με την παραίτηση Λεμονή απ'την Ξάνθη το Δεκέμβρη του 2006), ένα άγχος το'χουμε...
(5) Το καλύτερο μας το άφησες για το τέλος : "Για μένα και για όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού είναι πάρα πολύ σημαντικός ο αγώνας και οι παίκτες το έχουν καταλάβει". Παλιά μου τέχνη, κόσκινο. Εκτεθειμένος ο Βαλβέρδε, πρόεδρε;


Ριβάλντο, τομπούλογλου...
Μέσα σ'όλα, μόλις λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη του Θεμιστοκλή Βανδή, ήρθε κι ο Ριβάλντο να κάνει δηλώσεις και να προαναγγείλει την αποχώρηση του από την ΑΕΚ. Μιλώντας στον Sport-FM, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση : "Είμαι καλά, σχεδόν καλά. Ήταν μία δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρω. Προέκυψε κάτι πολύ καλό για την συνέχεια της καριέρας μου. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο από την προηγούμενη εβδομάδα και έχουμε συμφωνήσει. Είναι μία πολύ καλή προοπτική για την καριέρα μου και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Δεν μπορώ να πω για την ομάδα ακόμα. Θα το μάθετε σύντομα. Σήμερα ή αύριο. Θα συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο δεν θα αναλάβω κάποιον άλλον ρόλο. Η ομάδα από την οποία έχω πρόταση δεν είναι ούτε από την Ευρώπη, ούτε από τη Λατινική Αμερική, ούτε από την Ελλάδα. Είναι από την Ασία. Δεν είναι η Ιαπωνία. Θα σας πω, θα το μάθετε.

Πέρασα πολύ όμορφα στην ΑΕΚ. Ευχαριστώ τον κόσμο και το πρόεδρο αλλά ήταν η πρόταση που έχω ήταν πολύ καλή για μένα αλλά και για την οικογένεια μου. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη απόφαση και για μένα και για τον πρόεδρο. Όπως είναι το κλίμα τώρα δεν είναι πιθανό. Δεν το έχω συζητήσει αλλά δεν το βλέπω πιθανό να παίξω την Κυριακή και την επόμενη ημέρα να φύγω. Ο λόγος που φεύγω δεν έχει καμία σχέση με την αποχώρηση του προέδρου. Έχουμε μιλήσει και συμφωνήσει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Έχω μιλήσει με τον Δώνη. Είναι δύσκολο για εμένα αλλά και γι αυτούς γιατί τελειώνει η μεταγραφική περίοδος. Θα προσπαθήσουν να πάρουν κάποιον άλλο στην θέση αλλά είναι δύσκολο και το καταλαβαίνω άλλα ήταν πολύ καλή η πρόταση. Ήμουν ευτυχισμένος στην ΑΕΚ αλλά ήταν κάτι πολύ γρήγορο κάτι πολύ καλό και έπρεπε να φύγω. Ζητώ ένα εκατομμύριο συγνώμη από τον πρόεδρο, από τον προπονητή και από τον κόσμο, αλλά ήταν μία τόσο καλή πρόταση που δεν μπορούσα να πω όχι. Κανένας δεν θα μπορούσε".

Σε ερώτηση αν φεύγει ως ελεύθερος απάντησε: "Θα φύγω όπως ήρθα. Δεν υπάρχουν χρήματα για την ΑΕΚ το έχω συζητήσει με τον πρόεδρο και είναι μία λύση κοινή συναινέσει του συμβολαίου".

Για το περσινό πρωτάθλημα: "Πήγαμε καλά στο περσινό πρωτάθλημα. Πήραμε 68 βαθμούς, ο Ολυμπιακούς πήρε 67 και άλλους 3 με την Καλαμαριά. Δεν πήραμε τίτλο, αλλά πήγαμε αρκετά καλά".

Για το λόγο που δεν ήθελε να γίνει αρχηγός στην ΑΕΚ είπε : "Ούτε με την Βραζιλία, ούτε με την Μπαρτσελόνα ήμουν. Επιπλέον δεν ξέρω τη γλώσσα για να μιλάω με τους διαιτητές ή τους συμπαίκτες μου".

Για τον Ολυμπιακό: "Ό,τι έγινε… έγινε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πέρασα καλά στον Ολυμπιακό, και δεν μου μένει καμία πικρία. Ήταν μέρος της καριέρας μου και μέρος της ζωής μου".

Για την φετινή ΑΕΚ : "Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά η ΑΕΚ στη συνέχεια μπορεί να παίξει καλύτερα. Θεωρώ πως έγιναν καλές μεταγραφές. Σιγά-σιγά η ΑΕΚ θα παίξει καλό ποδόσφαιρο. Έχει καλούς παίκτες".

ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ... Με λίγα λόγια, ο Ριβάλντο πέταξε λευκή πετσέτα και παραδέχτηκε οτι δε μπορεί πλέον να πρωταγωνιστήσει ούτε σε μια ομάδα δεύτερης ταχύτητας όπως η ΑΕΚ. Εγώ πάντως, τον κατανοώ. Το παιδί θα χρειαστεί λεφτά για να πληρώνει τον Κόκκαλη. Ο Ντεμάκος να δούμε που θα τα βρεί... Α, και για να μην ξεχαστώ Ρίμπο : Κο κο κο κο κο κο (δικέφαλο κακάρισμα).

Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Οι παικταράδες μας άρχισαν τις δηλώσεις. Καλή η κριτική στον Κόκκαλη και στον Βαλβέρδε, αλλά οι παικταράδες μας παρέμειναν ανέγγιχτοι ουσιαστικά, αφού όλοι ψάχναμε να βρούμε και να στηλιτεύσουμε τα λάθη των δύο προαναφερθέντων. Άρχισαν λοιπόν τις δηλώσεις... και δώστου "θα πεθάνουμε", "θα ματώσουμε", "θα τα δώσουμε όλα", "θα κάνουμε", "θα δείξουμε". Κανονίστε να μη παίξετε μπάλα απέναντι στους ξυλοκόπους της Ανόρθωσης και να δούμε "από που θα φύγετε" μετά...

Υ.Γ. 2 : Την τελευταία φορά που πήγαμε σε Ευρωπαϊκό αγώνα με τη νοοτροπία "φουλ επίθεση για να προκριθούμε", το κοντέρ έγραψε 7. Η Ανόρθωση σε καμμία περίπτωση δεν είναι Γιουβέντους, αλλά ένα γκολ απο στραβοκλωτσιά ίσως είναι μοιραίο. Η επίθεση είναι μονόδρομος για το αποτέλεσμα, αλλά άλλο επίθεση και άλλο "γιούργια στο καλάθι με τα κουλούρια".

Υ.Γ. 3 : Πάλι ρεζίλι έγινε η διοίκηση του ΟΦΗ με το θέμα Τζόρβα. Οι διοικούντες τον "ανεξάρτητο" ΟΦΗ μόλις βγήκε στον τύπο το "ενδιαφέρον" του Ολυμπιακού για τον τερματοφύλακα (εννοείται πως υπάρχει καμμία "επίσημη πρόταση του Ολυμπιακού που απέρριψε ο παίκτης" όπως γράφτηκε κάπου - ο Τζόρβας προτάθηκε από μάνατζερ και ουσιαστικά δεν εξετάστηκε καν σαν λύση) έσπευσαν να βάλουν ρήτρα 2 εκ. ευρώ στο συμβόλαιο του. Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, ο Τεν Κάτε ζήτησε τερματοφύλακα μιας και έχει για διώξιμο τον Μάλαρτζ και ο Τζόρβας "είναι ένα βήμα πριν την Παιανία", με αντάλλαγμα ή τον Μάλαρτζ ή τον Καρνέζη. Απομένει να μάθουμε πόσο θα πεί ο ΟΦΗ ότι πούλησε (χα, χα, χα) τον Τζόρβα στον Παναθηναϊκό για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Υ.Γ. 4 : Είδα ένα άσχημο όνειρο. Ο εκλεκτός για τη θέση λέει του τερματοφύλακα που θα πλαισιώσει τους Νικοπολίδη - Κόβατς ήταν λέει ο Αμπάρης του Αστέρα Τρίπολης. Ο Mr. "Τρώω 30+ γκολ Μ.Ο. τη σεζόν". Μπρρρρρρρ, Χριστός και Παναγιά.

Υ.Γ. 5 : Η νέα εμφάνιση ήταν όπως αναμενόταν : Ριχτάρι. Αν δεν απαλλαγούμε απ'την αναθεματισμένη την PUMA, την αποθέωση του κιτς, δεν πρόκειται να δούμε εμφάνιση της προκοπής.


Υ.Γ. 6 : Και πολύ άργησε... Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις δηλώσεις του περί "καλύτερου προπονητή Δώνη" και πίστης του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Ριβάλντο ζήτησε να αποχωρήσει απ'την ΑΕΚ, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Γνωστή από... αρχαιοτάτων χρόνων η στάση του Βραζιλιάνου που φροντίζει να κάνει τα πάντα μπάχαλο όταν κάτι δεν του αρέσει, αλλά σε αυτή την περίπτωση η εντύπωση που δίνει είναι πως δε φταίει ο τρόπος που τον χρησιμοποιεί ο προπονητής του ή η... ΕΠΟ για την απόφαση του. Η κίνηση του αυτή δηλώνει ξεκάθαρα πως ο Βραζιλιάνος έχει καταλάβει πλήρως πλέον οτι η κίνηση του να πάει στην ΑΕΚ αφ'ενός και να παραμείνει άλλη μια σεζόν αφ'ετέρου ήταν πέρα για πέρα λανθασμένη. Συν τοις άλλοις, θέλει να αποφύγει την κόντρα με τον Ολυμπιακό σε όλα τα επίπεδα. Και αν γλυτώσει τελικά το... καλωσόρισμα της 5ης αγωνιστικής, το κυνηγητό απ'τον Κόκκαλη δε το γλυτώνει με τίποτα. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο Κόκκαλης της τελευταίας τριετίας είναι αρκετά χαλαρός, αλλά όταν πάρει απόφαση να κυνηγήσει κάποιον, το πάει μέχρι τέλους. Συμπέρασμα : Ριβάλντο, φίλτατε, όπου και να πας, ο Σωκράτης δε θα σε αφήσει να ηρεμήσεις. Ας το σκεφτόσουν καλύτερα πριν ανοίξεις το στόμα σου. Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς, όπως έλεγε και το γνωστό διαφημιστικό σποτ.

Υ.Γ. 7 : Να σου πω και κάτι άλλο, Ρίμπο μου... Λένε πως 'οταν βυθίζεται το καράβι, τα ποντίκια το εγκαταλείπουν πρώτα απ'όλους...

Υ.Γ. 8 : Ρε Γκαλίτσιο αγόρι μου, σε ποιόν... αιώνα ζείς εσύ; Ροζ μπλουζάκι με χρυσές ρίγες έχω να δω απ'την εποχή των Village People :P

6 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Pesetero: «Υ.Γ. 1 : Οι παικταράδες μας άρχισαν τις δηλώσεις. Καλή η κριτική στον Κόκκαλη και στον Βαλβέρδε, αλλά οι παικταράδες μας παρέμειναν ανέγγιχτοι ουσιαστικά, αφού όλοι ψάχναμε να βρούμε και να στηλιτεύσουμε τα λάθη των δύο προαναφερθέντων. Άρχισαν λοιπόν τις δηλώσεις... και δώστου "θα πεθάνουμε", "θα ματώσουμε", "θα τα δώσουμε όλα", "θα κάνουμε", "θα δείξουμε". Κανονίστε να μη παίξετε μπάλα απέναντι στους ξυλοκόπους της Ανόρθωσης και να δούμε "από που θα φύγετε" μετά...

Ωραία το γράφεις φίλε Pesetero, όμως στο ερωτηματολόγιό σου δεν τους βάζεις, αυτούς που ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι για την ήττα. Ούτε ο Σωκ., ούτε ο Βαλ. Και χωρίς προπονητή να έπαιζαν (αυτοί που έπαιξαν), έπρεπε να ρίξουν τα τεμάχιά τους.

George είπε...

Ύστερα απο αυτοψία εχθες το απόγευμα στην μπουτικ, θα ερθω να συμφωνησω μαζί σου και να πω οτι προκειται για την χειροτερη με διαφορα ερυθρολευκη εμφανιση (ναι, ναι, χειροτερη απο εκεινη με την χοντρη ριγα την χρονια που χασαμε το πρωταθλημα)....Χάλια σας λέω , απογοητευτικα παρα πολυ. Η άσπρη ειναι πολυ μέτρια, τό ιδιο και η μαυρη. Η κοκκινη ειναι με διαφορα η καλύτερη

Joe Dalton είπε...

Βρε το Ρίμπο πάει στο εξωτικό Ουζμπεκιστάν. Στο καλό και να μας γράφεις

Ανώνυμος είπε...

γεια χαρα συγαυρε... καλο το μπλογκ σου και καλα τα λες. τωρα για το λεμονισμο που γραφεις πανω πανω ειδες λιγο σεγκουρισμο και βαλβερδισμο (μη ξεχασεις το σολιντισμο που εκανε πανυγηρι το καραισκακι στην ευρωπη) και να εχεις καταλαβει οτι ο τακαρος αν μη τι αλλο ηταν φιλοτιμος και ρεαλιστης και εχει πολυ πεισσοτερο καλο στο θρυλο απο οτι κακο... αντε και με τη προκριση αυριο!

Ανώνυμος είπε...

Είχαμε αποκλειστεί ήδη στο 7-0 γιατί η καργια η Γιουβε πήγε για τουρισμό στην Τουρκία και έχασε 2-0. Για το γόητρο παίζαμε.

Ανώνυμος είπε...

"Ξέρετε τι πιστεύω για τη διοικητική οργάνωση (;) του Ολυμπιακού και πόσο αδιάφοροι μου είναι γενικώς οι τίτλοι και οι επιτυχίες στο ποδόσφαιρο (και όχι μόνο), όταν δεν συνδυάζονται με ήθος και αξίες. Ομως το θέμα στην προκειμένη περίπτωση είναι τι πιστεύει ο Κόκκαλης. Υστερα από δεκαπέντε χρόνια στο τιμόνι του Ολυμπιακού ο Κόκκαλης δεν πρόκειται να αλλάξει, παρά μόνο αν η δυσκολία που θα φτάσει να αντιμετωπίζει γίνει ανυπέρβλητη: αν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα θα δρομολογήσει αλλαγές –το ’χει ξανακάνει. Αυτές οι κατά καιρούς αλλαγές (η πρόσληψη του Ιβιτς, ή η περσινή αναβάθμιση του Πέτρου, ή το άνοιγμα στους Αγγελόπουλους χθες στο μπάσκετ και αύριο ίσως στο ποδόσφαιρο) δεν έχουν να κάνουν με την κριτική. Και ο κύριος λόγος είναι ότι ο Κόκκαλης γνωρίζει πως η κριτική του Τύπου και των όποιων οπαδών είναι τόσο ευκαιριακή ώστε αλλάζει ανάλογα με τα αποτελέσματα. Δεν του δίνω άδικο. Αν θέλει κάποιος να κριτικάρει τον Κόκκαλη αυτό θα έχει νόημα μόνο αν τολμούσε να πιάσει στο στόμα του τα «ιερά του» πρωταθλήματα. Αν κάποιος έχει το σθένος να πει ότι το περσινό πρωτάθλημα, π.χ., κατακτήθηκε με τρόπους που δεν συνιστούν χρηστή διοίκηση (απόλυση προπονητή, παρασκηνιακή πίεση που δημιούργησε πανικό στη Συγγρού και στη Λίγκα για το θέμα Βάλνερ, περιθωριοποίηση τεχνικού διευθυντή, προπαγάνδα μέσω του Τύπου για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, κ.λπ.) τότε την κριτική του μπορώ να τη σεβαστώ. Οταν όλα αυτά προβάλλονται ως καλώς καμωμένα γιατί «έτσι διοικούνται οι ομάδες και έτσι κερδίζονται τα πρωταθλήματα», τότε τι νόημα έχει η κριτική στις διοικητικές μεθόδους του εφετινού καλοκαιριού; Αυτή η στάνη αυτό το γάλα βγάζει, και δυστυχώς στην Ανόρθωση δεν υπάρχει κανένας Βάλνερ. Δεν το στρογγυλοποιώ. Λέω απλά ότι όταν μια διοίκηση τον χειμώνα για να κερδίσει το πρωτάθλημα μετρά τα τριγύρω πιο πολύ από τα αγωνιστικά, θεωρώ ότι είναι αδύνατον η ίδια διοίκηση το καλοκαίρι να καταλάβει τις αγωνιστικές ανάγκες της ομάδας. Αυτό είναι, δυστυχώς, το δεδομένο, και εγώ το επισημαίνω έπειτα από νίκες, τότε δηλαδή που γίνεται για τους οπαδούς του Κόκκαλη αντιπαθητικό να το ακούν. Τώρα είναι λαϊκισμός. Δεν έχω αυταπάτες: αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει την Ανόρθωση η διοικητική ανοργανωσιά του θα αποθεωθεί".

Παραθέτω από πρόσφατο, "τεράστιο" - κατά την άποψή μου - άρθρο του Καρπετόπουλου στη SportDay για δύο λόγους - κι όποιος καταλάβει. Πρώτον, αν - αγαπητέ Πεσετέρο - οι αθλητικογράφοι θα έπρεπε να κατηγορηθούν για κάτι ως ΑΡΔ, τότε αυτό θα είχε να κάνει περισσότερο με ό,τι ο Καρπετόπουλος ονομάζει ευκαιριακή και ανάλογα με τα αποτελέσματα κριτική - η οποία νομίζει ότι κάτι λέει στον Κόκκαλη τη στιγμή που παίζει άψογα το ίδιο με αυτόν παιχνίδι του "βλέπουμε κι αναλόγως πράττουμε" - παρά για τα όσα τετριμμένα τους προσάπτεις. Τα ίδια με σένα, άλλωστε, θα μπορούσε να επικαλεστεί ο οπαδός οποιασδήποτε ομάδας...

Δεύτερον και σε ό,τι έχει να κάνει με τον αποψινό αγώνα,μετά τα πέτρινα χρόνια είναι ίσως η μοναδική φορά που από απόψεως διοικητικών εξελίξεων η ήττα (ή αποκλεισμός) και η νίκη φαντάζουν ως μία και μόνη προοπτική = ΕΦΙΑΛΤΗΣ. Αποκλειόμαστε και ο Σωκράτης αλλάζει και πάλι πλάνο. Προκρινόμαστε και ο Σωκράτης δικαιώνεται ως προς τις επιλογές του - που δεν είναι άλλες από το ένα βραχυπρόθεσμο και κοντόφθαλμο πλάνο πίσω από το άλλο.

Τέλος - και ελπίζω όσο τίποτε άλλο να διαψευστώ - τα όσα έγιναν με τους Κύπριους μόνο τον πανικό ορισμένων στον Ολυμπιακό δείχνουν. Όποιος θεωρεί ότι τα 25, 50 ή 75 άτομα που ενεπλάκησαν αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τον επίσημο Ολυμπιακό, ας συνεχίσει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Ριζούπολη και στην Ευρώπη: αυτό θα πει όραμα. Γέρικο σκυλί, παλιά κόλπα...