4 Ιουν 2008

Ερνέστο έχεις γράμμα...

Σε Πανελλήνια αποκλειστικότητα, σας παρουσιάζουμε το ραβασάκι που άφησε ο καλωσυνάτος Χοσέ "Πεπ" Σεγούρα στον συμπατριώτη και διάδοχο του, Ερνέστο Βαλβέρδε. Τις 10 εντολές του Προέδρου. Στην τελευταία προπόνηση στου Ρέντη, ο Σεγούρα έγινε μάρτυρας ενός θαύματος. Ενώ ετοιμαζόταν να αποχωρήσει και να αφήσει για πάντοτε πίσω του τον Ολυμπιακό, συναισθηματικά φορτισμένος, με την άκρη του ματιού του είδε κάτι που τον συγκλόνισε : Ένα καιόμενο σημαιάκι του κόρνερ (καιόμενη βάτος δεν υπήρχε στου Ρέντη, ο κηπουρός κάνει καλή δουλειά, όχι @@).

Άλαλος ο Σεγούρα παρατήρησε το σημάδι ώσπου τα φώτα στου Ρέντη έκλεισαν και ακούστηκε μια βροντερή φωνή απ'τα μεγάφωνα να λέει : "Ιδού, ω Σεγούρα, οι εντολές μου. Αυτές τις εντολές να δώσεις σε αυτόν που θα σε αντικαταστήσει". Με δέος ο Σεγούρα άκουσε τη βροντερή φωνή να λέει :
______________________________________________________

* 1. "Εγώ ειμί ο κύριος ο Πρόεδρος σου, όστις εξήγαγόν σε εξ οίκου δουλείας, ουκ έσονταί σοι Πρόεδροι έτεροι πλην εμού".

* 2. "Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω Καραϊσκάκη άνω και όσα εν τω Ρέντη κάτω, ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις έτερον πλην εμού".

* 3. "Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Προέδρου σου επί ματαίω. Έχω κι άλλες δουλειές απ'το ν'ασχολούμαι μ'εσένα".

* 4. "Μνήσθητι την ημέραν της συνέντευξης τύπου αγιάζειν αυτήν, εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντες τις προπονήσεις σου, τη δε εβδόμη Κυρίω τω Προέδρω σου".

* 5. "Τίμα τον Πρόεδρο σου και την αυλή αυτού, ίνα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένη επί του πάγκου του Ολυμπιακού".

* 6. "Ου αποκλείσεις τον Τζόρτζεβιτς εκ της αποστολής. Ο Τζόλε είναι ο απόστολος μου στη Γη (και το μάτι και αυτί μου στ'αποδυτήρια)".

* 7. "Ου συνομιλήσεις με άλλες ομάδες εν αγνοία μου".

* 8. "Ου κλέψεις, ήτοι ου φέρεις ποδοσφαιριστήν και λάβεις μίζα. Είδες τι έπαθε ο Μπάγεβιτς".

* 9. "Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του Προέδρου σου μαρτυρίαν ψευδή, οτι δε σου παρέχει τα πάντα".

* 10. "Ουκ επιθυμήσεις πάντα όσα τω πλησίον σου εστί. Εγώ ειμί ο κύριος ο Πρόεδρος σου, εγώ αποφασίζω δια τις μετεγγραφές. Και να επιθυμήσεις, τα @@ μου θα πάρεις".
______________________________________________________

Πανικόβλητος ο Σεγούρα μες στο μαύρο σκοτάδι του Ρέντη, τόλμησε να ρωτήσει : "Μα... ω πρόεδρε, τα είπες πολύ γρήγορα, δεν πρόλαβα να τα γράψω...". Πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση του, εμφανίστηκε απ'το πουθενά ένας τύπος της ACS με ένα παπί : "Επείγον για τον κο Σεγούρααααα"... Άλαλος πάντα ο Σεγούρα πήρε το φάκελο, ο ταπεινός courier εξαφανίστηκε όπως ξαφνικά εμφανίστηκε, και η βροντερή φωνή ακούστηκε και πάλι : "Ιδού, ω Σεγούρα, οι εντολές μου. Αυτές τις εντολές να δώσεις σε αυτόν που θα σε αντικαταστήσει. Και εννοείται πως θα τον βρείς εσύ και θα τον πείσεις να έρθει, αλλιώς θα γνωρίσεις την οργή μου". Ο κατατρομαγμένος Σεγούρα πρόλαβε να ψελλίσει "Si, Si, Senor Presidente" πριν ανάψουν τα φώτα πάλι και η βροντερή φωνή σκίσει τον αέρα πριν χαθεί : "Εγώ ειμί ο κύριος ο Πρόεδρος σου, όστις εξήγαγόν σε εξ οίκου δουλείας, ουκ έσονταί σοι Πρόεδροι έτεροι πλην εμού"...

Εκεί όμως που ο δύστυχος Σεγούρα νόμιζε οτι όλα είχαν τελειώσει, τα φώτα έσβησαν εκ νέου η φωνή ακούστηκε και πάλι : "Που πας, μωρέ Σεγούρα; Έλα να σου πώ... Θα φύγεις τώρα απ'τον Ολυμπιακό. Θα συμφωνήσεις με το νέο προπονητή, θα του δώσεις τις εντολές μου, αλλά θα τον προειδοποιήσεις οτι αν δεν επιτύχει στο έργο του, θα αντιμετωπίσει την οργή μου. Θα στείλω 10 πληγές. Πάρε χαρτί και γράφε, γιατί ο courier σχόλασε". ΕΟ Σεγούρα ευτυχώς είχε στυλό μαζί του, έβγαλε τις 10 εντολές απ'το φάκελο που του'δωσε ο courier και άρχισε να γράφει επάνω στο φάκελο τις πληγές :

"Λοιπόν... η πρώτη πληγή του Φαραώ, ήταν οτι τα νερά του ποταμού Νείλου μετατράπηκαν σε αίμα, με αποτέλεσμα να ψοφήσουν τα πλάσματα που ζούσαν σε αυτόν και να υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού. Η πρώτη πληγή του προπονητή θα είναι η προειδοποίηση : Θα "φουσκώσει" και θα "σκάσει" ο Κηφισσός, αφήνοντας τα πάντα άθικτα εκτός απ'τα αυτοκίνητα του Βαλβέρδε και του βοηθού του".

"Η δεύτερη πληγή του Φαραώ, ήταν οτι βάτραχοι κάλυψαν όλη την επικράτεια της Αιγύπτου, μπαίνοντας στα σπίτια των ανθρώπων. Ιδανική αλληγορία, ω Σεγούρα. Η δεύτερη πληγή του προπονητή θα'ναι η Μπαγεβιτσολατρεία που θα αναπτυχθεί, με τον Κώστα το Νικολακόπουλο να σέρνει το χορό".

"Η τρίτη πληγή του Φαραώ, ήταν οτι ο αέρας της Αιγύπτου γέμισε με σκνίπες, παρενοχλώντας ανθρώπους και ζώα. Μιας και σκνίπες δε μου περισσεύουν, η τρίτη πληγή του προπονητή θα'ναι η μουρμούρα στο Καραϊσκάκη όταν το ματς είναι ήδη στο 15ο λεπτό και δεν προηγούμαστε με 3-0".

"Η τέταρτη πληγή του Φαραώ, ήταν οτι σμήνη από αλογόμυγες εισέβαλλαν σε κάθε κατοικία των Αιγυπτίων, σε σημείο που η γή να καταστραφεί. Η τέταρτη πληγή θα'ναι η πρώτη επίσκεψη της "7" στου Ρέντη".

"Η πέμπτη πληγή του Φαραώ, ήταν οτι βαριά επιδημία έπληξε όλα τα κοπάδια των Αιγυπτίων, ώστε κάθε είδους ζωντανά της Αιγύπτου άρχισαν να ψοφούν. Η πέμπτη πληγή του προπονητή θα'ναι οι δεκάδες τραυματισμοί πάσης φύσεως".

"Η έκτη πληγή του Φαραώ, ήταν οτι άνθρωποι και ζώα γέμισαν εξανθήματα, μεγάλα σπυριά και πληγές. Η έκτη πληγή του προπονητή θα'ναι οτι ορισμένοι παίκτες "δικοί του" θα μαζέψουν τις ψιλές τους προς γνώσιν και συμμόρφωσιν από αγανακτισμένους οπαδούς (μου)".

"Η έβδομη πληγή του Φαραώ, ήταν οτι έπεσε βροχή από 'πολύ βαρύ χαλάζι, που όμοιό του δεν είχε πέσει ποτέ στην Αίγυπτο μέχρι τότε', τσακίζοντας ανθρώπους, ζώα και βλάστηση. Η έβδομη πληγή του προπονητή θα'ναι να'χει τη μοίρα του Αντώνη Γεωργιάδη : Ο Πλημμύρας θα γίνει πλούσιος, ήτοι έχει να πέσει κορνές...".

"Η όγδοη πληγή του Φαραώ, ήταν οτι σκοτείνιασε η γη της Αιγύπτου από τα σμήνη των ακρίδων, τα οποία κατέφαγαν τη βλάστηση και τους καρπούς που είχαν απομείνει από την πληγή του χαλαζιού. Η όγδοη πληγή του προπονητή θα'ναι το "ντού" τον αγανακτισμένων μας οπαδών που μετά το πρώτο "ντού" της πληγής Νο 7, όπου θα γίνει μπούκα στο προπονητήριο και θα αρχίσει το χοροπηδητό πάνω στα αυτοκίνητα".

"Η ένατη πληγή του Φαραώ, ήταν οτι για τρεις ημέρες πυκνό σκοτάδι σκέπασε όλη την Αιγυπτιακή επικράτεια, σκοτάδι που 'μπορούσε κανείς να το ψηλαφίσει' σαν να επρόκειτο για πολύ πυκνή ομίχλη. Η ένατη πληγή θα'ναι οι συμπλοκές με τα ΜΑΤ και τους αγανακτισμένους οπαδούς, θα πέσουν δακρυγόνα, μολότοφ και στου Ρέντη θα γίνει Τσερνομπίλ".

"Η τελευταία πληγή του Φαραώ, ήταν οτι πατάχτηκαν με θάνατο όλοι οι πρωτότοκοι γιοι των Αιγυπτίων—περιλαμβανομένου και του γιου του Φαραώ—καθώς και τα πρωτότοκα των ζώων τους, πράγμα που προκάλεσε ανείπωτο θρήνο. Η τελευταία πληγή του προπονητή θα είναι να απολυθούν όλοι οι συνεργάτες του, ο Πέτρος Κόκκαλης, οι παίκτες που θα έχει φέρει ο προπονητής θα βγούν στο σφυρί και ο Χρυσικόπουλος θα τον αναζητά στο τηλέφωνο".

Ο κατατρομαγμένος Σεγούρα πρόλαβε να ψελλίσει "Si, Si, Senor Presidente" πριν ανάψουν τα φώτα πάλι και η βροντερή φωνή σκίσει τον αέρα πριν χαθεί οριστικά :

"ΧΟ, ΧΟ, ΧΟ, ΧΟ"...



2 σχόλια:

lost είπε...

Πωωωωωωωωω. Και νομίζαμε ότι μόνο εμάς έχει κάψει τούτη η ομάδα! Αλλά όχι, είμαστε πολλοί!! Αδελφέ μας Pesetero, συνέχισε να προσφέρεις στιγμές μεγαλείου, μνημεία ολυμπιακής ιστορίας και συγκίνησης, κείμενα βγαλμένα από τον πόνο και τη ζωή κάθε γαύρου... Θα είμαστε δίπλα σου στον αγώνα για το γκρέμισμα του επόμενου στόχου που θα επιλέξεις μέσα στην απύθμενη σοφία σου. Γρηγορείτε αδελφοί και μελετάτε τας γραφάς!!! Εύγε και πάλι Εύγε!

P.S. Θα βρεθεί άραγε κι ένας μπασκετικός Pesetero;;; Η επικαιρότητα τον καλεί.

Ανώνυμος είπε...

Xa xa xa xa xa eleos filaraki tha mas pethaneis, exo gamithei sto gelio leme :) na'sai kala, poly oraio to blog.