23 Ιουν 2008

Ένας είναι ο Χριστοδουλόπουλος : Ο Μάκης...

Κατ'αρχάς επισημαίνουμε πως δεν ωφελεί να κρυβόμαστε πίσω απ'το δάχτυλο μας. Ναι, είναι (άλλη μια) ήττα τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο εντυπώσεων. Διότι όταν λες οτι επιθυμείς διακαώς κάποιον παίκτη, οφείλεις να το στηρίζεις και έμπρακτα. Όχι με παπάντζες. Τι πάει να πεί "ο Ζαγοράκης έδωσε το λόγο του"; Ήταν γνωστό εξ'αρχής οτι ο Παναθηναϊκός θα μπεί δυνατά για την απόκτηση του. Εσύ, αν θέλεις όντως τον παίκτη, με το που μαθαίνεις οτι ο Παναθηναϊκός έκανε αντιπρόταση, τηλεφωνείς στο Ζαγοράκη και κάνεις την αντιπρόταση σου. Αν σου πεί "μα, μου" και δείς οτι προσπαθεί να σπρώξει τον παίκτη στον Παναθηναϊκό, βγαίνεις και λες "κύριοι έκανα νέα πρόταση στο Ζαγοράκη με τόσα λεφτά, αλλά επειδή θέλει να δώσει τον παίκτη στον Παναθηναϊκό, του ευχόμαστε να μη του ξανασηκωθεί και αποσυρόμεθα απ'τη διεκδίκηση του παίκτου". Χάνεις τον παίκτη, αλλά ξεκαθαρίζεις τη θέση σου και ταυτόχρονα βγάζεις στη σέντρα τον πρόεδρο της άλλης ομάδας.

Παίκτες που δηλώνουν οτι "προτιμούν Ολυμπιακό" (ακόμα και αν μετά κάνουν κωλοτούμπα και λένε πως "υπέγραψαν εκεί που ήθελαν") και τους θέλεις, απλά είναι ανεπίτρεπτο να τους χάνεις. Όταν μάλιστα σε διάστημα 6 μηνών ο αιώνιος δεύτερος σε κερδίζει με 3-1 στις μεταγραφές εντυπώσεων (σου παίρνει Σπυρόπουλο - Κλέϊτον - Χριστοδουλόπουλο, του παίρνεις Γκαλίτσιο), δίνεις δικαιώματα κυριολεκτικά από μαλακίες. Επίσης, όταν ακούω αυτό το "ο Ολυμπιακός δε μπαίνει σε διαδικασία πλειστηριασμών", θυμάμαι τον καπετάν-Ρίνγκο Βαρδινογιάννη και συγχύζομαι. Για όσους θυμούνται, κάτι τέτοια έλεγε στα "τελειώματα" του και ο Κόκκαλης του'κανε πλάκα, παίρνοντας του τον έναν παίκτη μετά τον άλλο (προσωπικά πάντως συμφωνώ με κάτι που'χε πει ο Ρίνγκο, οτι δηλαδή "δεν υπάρχει Έλληνας ποδοσφαιριστής που αξίζει πάνω από 50.000.000 δραχμές" - άσχετο αυτό). Ενώ τώρα, τι γίνεται; Αντί να στείλει ένα γερό διαπραγματευτή, να κλείσει τη μεταγραφή την ίδια στιγμή και να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό να αντιδράσει, στέλνει το... λογιστή (Χρυσικόπουλος) να διαπραγματευτεί. Λες και παζαρεύει με κανένα φουκαρά το πεντάευρο για να του φτιάξει τη δήλωση. Έλεος ρε Σωκράτη. Τόσα χρόνια μας έλεγες "πάμε να αναδείξουμε Έλληνα προπονητή". Δηλαδή τώρα θα το γυρίσουμε το παραμύθι και θα το κάνουμε... "πάμε να αναδείξουμε Έλληνα παράγοντα";

Αφ'υψηλού...
Αντί αυτού, βλέπουμε να υπάρχει μια μπλαζέ αντιμετώπιση, μια "έλα μωρέ τώρα, σιγά τα ωά, πάλι τ'αρχίδια μας θα πάρουν". Γεγονός αυτό, είτε πάρουν το Χριστοδουλόπουλο είτε το Ροναλντίνιο. Αλλά δε γίνεται μια ζωή όλοι οι παίκτες να βγαίνουν κούτσαβλοι και σάπακες. Κάποιοι θα πιάσουν και θα λέμε "α, ρε μαλακία που μας δέρνει, που αφήσαμε να μας πάρουν τον τάδε...". Η ρημάδα η στατιστική δε κάνει λάθος...

Οι μεγαλοστομίες των αιώνιων δεύτερων
Αρκετά όμως με τα δικά μας. Ας δούμε λίγο και τι κάνουν οι "πρωταθλητές του καλοκαιριού" (και πιπωμένοι του πρωταθλήματος, εδώ και 12 χρόνια).

Κατ'αρχάς, το σωτήριον έτος 2001, είχαμε το πρώτο μεγάλο "σουξέ" της αρπαγής της ωραίας Ελένης : Μιχάλης Κωνσταντίνου το όνομα της... Ελένης, με το σίριαλ της μεταγραφής του να κρατάει πάνω από ένα μήνα και να ολοκληρώνεται με... live chat του Κωνσταντίνου με τον κόσμο. Η συνέχεια γνωστή : Ο Παναθηναϊκός "τίναξε τη μπάνκα στον αέρα" με μια πολύ μεγάλη πρόταση, ο Κωνσταντίνου έγινε ο "Μιχαλάκη είσαι τρέλα", ο σέντερ φορ που θα ισοπέδωνε τον Ολυμπιακό όπου τον έβρισκε.

Αποτέλεσμα; 4 χρόνια παραμονής στον Παναθηναϊκό (2001-2005), με απολογισμό ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο για τον Παναθηναϊκό και... τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο για τον Ολυμπιακό. Κατάληξη; Ο παικταράς βαφτίστηκε "παλτό" και συν τοις άλλοις, κατέληξε και στον Ολυμπιακό, όπου κατά δήλωση του "ούτε νεκρός δε θα πήγαινε"...
_________________________________________________

Η επόμενη "διπλή" ήττα ήρθε τον Ιανουάριο του 2004, όταν ο Ολυμπιακός ήθελε "πακέτο "απ'τον Πανηλειακό τους Βύντρα - Ταραλίδη - Τσίγκα. Ο πρόεδρος διαμήνυσε στον τότε προπονητή, Όλεγκ Προτάσοφ, ότι με τα λεφτά που ζητάει ο Πανηλειακός, μόνο τον έναν προτίθεται να αγοράσει. Ο Προτάσοφ διαλέγει τον Ταραλίδη και ξεκινάει νέες συζητήσεις για να πάρει "πακέτο" τους άλλους δύο. Εκεί επεμβαίνει ο Παναθηναϊκός, που παίρνει Βύντρα και Τσίγκα, διαφημίζοντας ότι πήρε τις ταλεντάρες ενώ άφησαν το σαπάκι για τον Ολυμπιακό.

Αποτέλεσμα : Ο Τσίγκας έχει γυρίσει τη... μισή Ελλάδα ως δανεικός, ενώ ο Βύντρα είχε γίνει αντικείμενο χλεύης απ'τους οπαδούς της ομάδας του. Η επικείμενη μεταγραφή του μάλιστα, πανηγυρίστηκε σαν... πρωτάθλημα. Στην πενταετία τους στον Παναθηναϊκό, οι πράσινοι έχουν ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και ο Ολυμπιακός... 4 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα.
_________________________________________________

Επόμενη ήττα, η μεταγραφή του Φάνη Γκέκα απ'την Καλλιθέα. Ο Ολυμπιακός - με εισήγηση Μπάγεβιτς - ζαχάρωνε απ'το καλοκαίρι τον επιθετικό της Καλλιθέας, αλλά μέσω της εκπομπής της "Θύρας 7" στο TV Magic άρχισε η γκρίνια οτι "να, ο μιζαδόρος ο Σέρβος ήρθε πάλι και κάνει τα δικά του" και ο πρόεδρος το ξέκοψε. Τον Ιανουάριο του 2005, ο Μπάγεβιτς έθεσε εκ νέου θέμα Γκέκα - ο οποίος είχε βάλει 10 γκολ σε 16 ματς, αλλά μέχρι να αντιδράσει η διοίκηση, ο Γκέκας είχε καταλήξει στον Παναθηναϊκό, με την εκπομπή της "7" να βάλλει κατά του... Μπάγεβιτς, που δεν επέμεινε να πάρει ο πρόεδρος τον παίκτη το καλοκαίρι!

Αποτέλεσμα : Αν και ο Γκέκας βγήκε πρώτος σκόρερ τη σεζόν 2004-2005 και χρίστηκε διεθνής, το καλοκαίρι του 2006 έφτασε να λογίζεται ως... αντάλλαγμα στον ΠΑΟΚ για τη μεταγραφή του Σαλπιγγίδη, οπότε και πήρε των ομματιών του και κατέληξε στη Γερμανία. Στην διετία 2004-2006 που έμεινε στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έκανε 2 νταμπλ.
_________________________________________________

Νέα "διπλή" ήττα για τον Ολυμπιακό : Απ'το καλοκαίρι του 2004 είχε αρχίσει να συζητείται το ενδεχόμενο μεταγραφής του Βαγγέλη Μάντζιου στον Ολυμπιακό. "Ολυμπιακός μέχρι κόκκαλο το παιδί", "σίγουρος", "δικός μας". Λίγο μετά τη μεταγραφή του Γκέκα στον Παναθηναϊκό, ανακοινώθηκε και η συμφωνία με τον Πανιώνιο για τη μεταγραφή των Μάντζιου και Τζιόλη στους τριφυλλοφόρους. Και δώστου διθύραμβοι, και δώστου "ομάδα για δέκα χρόνια", και δώστου έπαινοι για το Βαρδινογιαννέϊκο.

Αποτέλεσμα : Ο Μάντζιος θεωρείται είδος προς εξαφάνιση, ενώ ο Τζιόλης όποτε αγωνίζεται, προκαλεί τη μουρμούρα της εξέδρας. Απ'το καλοκαίρι του 2005 που βρίσκονται στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έχει πάρει τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα.
_________________________________________________

Καλοκαίρι του 2006 και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τροντ Σόλιντ, ζητάει απ'την Ελληνική αγορά το Δημήτρη Σαλπιγγίδη του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ φυσικά αξίωνε τρελά λεφτά, μιας και πολύ πρόσφατα είχε εξοφλήσει (με λεφτά της διοίκησης αλλά και προϊόν εράνου που είχε κάνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ) πλήρως το Σαλπιγγίδη, που απειλούσε με προσφυγή. Ο Ολυμπιακός το συζητούσε επιδερμικά με τη συζήτηση του ΠΑΟΚ, αλλά επί της ουσίας, προσφορά δεν κατέθετε. Ο πρόεδρος το συζητούσε για ένα ποσό maximum 1.000.000 ευρώπουλα στον ΠΑΟΚ. Ενώ λοιπόν πρόταση επί της ουσίας δεν υπήρξε, καθώς ο ΠΑΟΚ έδειχνε κατηγορηματικός πως "κάτω από 2,5 - άντε το λιγότερο 2 μύρια αποκλείεται", έρχεται ο Παναθηναϊκός και δίνει 1,5 μύριο και δίνει τρείς παίκτες στον ΠΑΟΚ. Η μεταγραφή αυτή βέβαια είναι ιστορική, καθώς στον ΠΑΟΚ παραχωρήθηκε ο Τόργκελε ως... ελεύθερος και οι Τσίγκας (βρε, βρε) - Χαραλαμπίδης ως δανεικοί για δύο χρόνια. Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού, που με το Σαλπιγγίδη "θα έβαζε τον Ολυμπιακό στα δίχτυα".

Αποτέλεσμα : Οι δανεικοί για... δύο χρόνια, Τσίγκας και Χαραλαμπίδης, επεστράφησαν στον Παναθηναϊκό μόλις μετά από... 4 μήνες, καθώς ο ΠΑΟΚ λέει δε μπορούσε να πληρώνει το μισθό τους ! Το τι ακριβώς κατάφερε ο Παναθηναϊκός με το Σαλπιγγίδη στα δύο του χρόνια στην Παιανία, το είδαμε... 2 πρωταθλήματα / 1 κύπελλο για τον Ολυμπιακό.
_________________________________________________

Προτελευταία ήττα, αυτή της μεταγραφής Σπυρόπουλου στον Παναθηναϊκό απ'τον Πανιώνιο. Ο πατατάκιας και γνωστός οπαδός του Παναθηναϊκού, Κώστας Τσακίρης, τα βρίσκει με τον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του Σπυρόπουλου, παίρνει τηλέφωνο το Βαρδινογιάννη και ζητάει αντιπροσφορά, την αποδέχεται και στέλνει το Σπυρόπουλο στον Παναθηναϊκό. "Ήρθε στην Πανάθα ο καλύτερος αριστερός μπακ της Ελλάδας", το προοίμιο...

Αποτέλεσμα : Ο Ολυμπιακός έκανε νταμπλ και ο καλύτερος αριστερός μπακ της Ελλάδας έμενε στον πάγκο της εθνικής ομάδας, αφού ο Ρεχακλής προτιμούσε να βάζει τον... δεξιοπόδαρο Τοροσίδη αριστερά, ως πιο αξιόπιστο.

ΠΑΟΚ, θρησκεία, πάρ'τη... χορηγία
Θεσσαλονίκη, 20/06/2008. Ο Κόκκαλης στέλνει το... λογιστή του, το Χρυσικόπουλο, να κλείσει τη μεταγραφή του Χριστοδουλόπουλο. Η προσφορά των 2,2 εκ. ευρώ ικανοποιεί το Ζαγοράκη και ο λογιστής φεύγει, αφού ο Ζαγοράκης λέει έδωσε το λόγο του. Ο λόγος του Ζαγοράκη κράτησε μέχρι το τηλεφώνημα του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν προσέφερε 2,5 εκ. ευρώ, αλλά και μια χορηγία από εταιρεία συμφερόντων Βγενόπουλου. Εδώ μπορεί να πεί κανείς "μάγκας ο Ζαγοράκης που τους τα μάσησε". Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Εδώ δεν πλήττεται η αξιοπιστία του αθλήματος; Δεν υπάρχει θέμα; Μόνο όταν η Καβάλα το 1996-1997 διαφήμιζε το "Ξυστό" υπήρχε πρόβλημα αξιοπιστίας.Η Καβάλα, στους αγώνες με την οποία μπούκαραν μέσα βουλευτές και πρόεδροι ενώσεων και έκαναν τσαμπουκάδες. Τιμή και δόξα στον "OFI-Wannabe" του 21ου αιώνα, τον ΠΑΟΚ. Με σφραγίδα Ζαγοράκη.

ΠΑΟΚ - ΠΑΟ : Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος...
Οι αλλαξοκωλιές μεταξύ Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ αυξάνονται και πληθύνονται τα τελευταία χρόνια. Ο Αχιλλέας Ασλανίδης, ο γνωστός ταβερνιάρης (κυριολεκτικά) ήταν ο πρώτος που έφυγε απ'τον ΠΑΟΚ για τον Παναθηναϊκό, τη σεζόν 1976-77 και έμεινε στον Παναθηναϊκό για 3 χρόνια. Χαίρει της εκτίμησης του κόσμου του ΠΑΟΚ, αν και οι θέσεις που παίρνει είναι σαφώς πάντοτε υπέρ του Παναθηναϊκού. Αξέχαστες οι φωτογραφίες του αγκαλιά με τον Βαρδινογιάννη να τραγουδάνε σε φιέστες του Παναθηναϊκού στον Πάριο. Ο Χρήστος Τερζανίδης ήταν ο δεύτερος και πήγε στον Παναθηναϊκό το 1977-78, για να ακολουθήσει ο γνωστός μας "Άγγελος του... Θανάτου", Άγγελος Αναστασιάδης το 1980. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Χρήστος Δημόπουλος (1985), Πέρσι Ολιβάρες (1997), Παντελής Κωνσταντινίδης (2003), Δημήτρης Σαλπιγγίδης (2006). Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι ο 8ος παίκτης του ΠΑΟΚ που μεταγράφεται στον Παναθηναϊκό.

Και ο Παναθηναϊκός όμως κατα καιρούς "προσέχει" τον ΠΑΟΚ. Σπύρος Μαραγκός, Κώστας Φραντζέσκος, Γιώργος Χ. Γεωργιάδης, Λεωνίδας Βόκολος (με την ανεκτίμητη προσφορά στο νταμπλ του Παναθηναϊκού το 2003-2004, όντας παίκτης του... ΠΑΟΚ), Κώστας Χαραλαμπίδης, Σάντορ Τόργκελε, Θανάσης Τσίγκας έχουν ταξιδέψει απ'την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, έστω και με ενδιάμεσους σταθμούς (π.χ. Φραντζέσκος από ΟΦΗ, Γεωργιάδης από Νιουκάστλ), αλλά με τις ευχές του Παναθηναϊκού.

Κοινή συνισταμένη των μεταγραφών; Δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι στη Θεσσαλονίκη και δεν υπήρξαν ούτε λαϊκά δικαστήρια, ούτε τίποτα. Ακόμα και στην περίπτωση του Σαλπιγγίδη, οι αντιδράσεις ήταν κυριολεκτικά "του κώλου". Καμμία σχέση δηλαδή με περιπτώσεις που παίκτες του ΠΑΟΚ κατέληξαν στον Ολυμπιακό. Ενδεικτικά θυμίζουμε την περίπτωση της μεταγραφής του Στέλιου Βενετίδη το καλοκαίρι του 2001, όπου αν και ο ΠΑΟΚ πήρε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δραχμές (ενώ θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να συμφωνήσει με τον παίκτη και να τον αποκτήσει ως ελεύθερο το Δεκέμβριο), ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης κατηγορήθηκε ως "προδότης που ξεπουλούσε την περιουσία του ΠΑΟΚ", ενώ οι κατάρες και τα αναθέματα για τον Ολυμπιακό που... έκλεψε τον παίκτη, έφταναν μέχρι την... Αφρική...

Επίλογος
Η δική μας θέση για το Χριστοδουλόπουλο είναι γνωστή απ'τη σεζόν που μας πέρασε. Κράζαμε το Λεμονή που ζήταγε επίμονα το Χριστοδουλόπουλο και ξίνιζε τα μούτρα για τους Λούα Λούα και Κοβάτσεβιτς (ενώ στην - σχετικά - πρόσφατη συνέντευξη του, λίγο πολύ είπε οτι ήταν δικές του προτάσεις), δε πρόκειται να τα βάψουμε μαύρα τώρα που ο Χριστοδουλόπουλος πήγε στο βάζελο. Ο Χριστοδουλόπουλος είναι κλασικό παράδειγμα παίκτη που δεν έχει θέση στο γήπεδο. Είναι λίγο περιφερειακός επιθετικός, λίγο επιθετικό χαφ, λίγο πλάγιος επιθετικός σε 4-3-3, αλλά κάποια θέση που να πεί κάποιος οτι "εδώ παίζει και γαμάει, δεν έχει". Ο Ολυμπιακός έχει ήδη 2 (και μάλιστα πολύ καλύτερους, κατ'εμέ) παίκτες τέτοιου είδους : Λομάνα Λούα Λούα ο ένας, Φερνάντο Μπελούτσι ο άλλος. Ο Μπελούτσι πέρασε το στάδιο προσαρμογής και περιμένουμε να δείξει αυτά που μπορεί στη νέα σεζόν. Για το Λούα Λούα, νομίζω πως ούτε ένας μπορεί με το χέρι στην καρδιά, να πεί οτι είναι χειρότερος απ'το Χριστοδουλόπουλο. Κάνω λάθος; Και στην τελική, αν ο Χριστοδουλόπουλος στοιχίζει 4 εκ. ευρώ, τότε η Μπέτις για τον Βραζιλιάνο Εντού, τι πρέπει να μας ζητήσει; Καμμιά 40αριά μύρια; Ώπα ρε...

Υ.Γ. 1 :
Οι πιό σίγουρες μεταγραφές που τις ξέρει και η κουτσή Μαρία από πέρυσι, είναι των Χριστοδουλόπουλου - Τζεμπούρ στον Παναθηναϊκό. Απ'τη στιγμή που πας να μπλεχτείς σε μια "κλεισμένη" μεταγραφή, φροντίζεις να το κάνεις "μπαμ και κάτω", όπως το έκανες με το Γκαλίτσιο και άφησες τον άλλο να περιμένει.

Υ.Γ. 2 : Η πλειοψηφία των Ελλήνων προέδρων ΠΑΕ είναι ο ορισμός του κουτοπόνηρου ψιλικατζή που ορκίζεται "στο λόγο του", αλλά κοιτάζει πως θα σου τη φέρει για να πουλήσει μούρη στους οπαδούς της ομάδας του, πηγαίνοντας κόντρα - και καλά - στον Ολυμπιακό. Τα'χουμε ξαναπεί αυτά, σε όσους αποδεδειγμένα έχουν φερθεί πούστικα, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να το παίζει "κύριος". Θα πρέπει να μιλάει με τον παίκτη και το μάνατζερ του στο προβλεπόμενο εξάμηνο πριν τη λήξη του συμβολαίου, να κλείνει τον παίκτη και το καλοκαίρι να τον υπογράφει χωρίς να πάρει η ομάδα δεκάρα τσακιστή. Τέρμα οι ελεημοσύνες και οι κινήσεις φιλανθρωπίας προς κάθε αναξιοπαθούντα και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα. Στο κάτω κάτω δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να δώσουμε ένα τσουβάλι λεφτά σε μια ομάδα που στην πρώτη ευκαιρία θ'αρχίσει ανένδοτο πόλεμο κατά του Ολυμπιακού, θα παίζει στα μεταξύ μας παιχνίδια λες και απ'αυτό το ματς εξαρτάται η ύπαρξη της, ενώ παράλληλα θα στήνει κώλο στους δευτερότριτους, όπως κάνει ο ΠΑΟΚ εδώ και αρκετά χρόνια στον Παναθηναϊκό...

Υ.Γ. 3 : Κανονίστε να πουλήσετε το Λούα Λούα και να μας πασάρετε για αντικαταστάτη του κανέναν Εθκέρο, να μη βρεί παπάς να θάψει μετά...

Υ.Γ. 4 : Ανδρέας "Ξιφομάχος" Βγενόπουλος : "Ο Ολυμπιακός θέλει να δικαιολογήσει την ήττα για το Χριστοδουλόπουλο, γι'αυτό διαδίδει τα περί χορηγιών στον ΠΑΟΚ". Δε μας λες ρε παλίκαρε, και στις "δικές σας" εφημερίδες, αλλά και στα "Σπορ του Βορρά", ο Κόκκαλης τους τα είπε και τα έγραψαν; Κότες και ψεύτες μια ζωή...

Υ.Γ. 5 : Είμαι πολύ περίεργος να δω τι έχει να γίνει, έτσι και κλείσει ο Ολυμπιακός τον Αβραάμ Παπαδόπουλο με ένα "Χ" ποσό και μια χορηγία "Υ" ποσού απο εταιρεία συμφερόντων Κόκκαλη. Ας πούμε να τους δώσει 1,5 μύρια στο χέρι και άλλο 1,5 μύριο χορηγία απ'την Intracom. Ο Ζαγοράκης είναι "μάγκας" που έδωσε το Χριστοδουλόπουλο στον ΠΑΟ, αλλά σύμφωνα με τον αντικειμενικό τύπο Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, ο Σκόρδας θα'ναι πουλημένος και τομάρι...


Δεν υπάρχουν σχόλια: