14 Νοε 2007

Με αγάπη προς το Μέρλιν της προπονητικής...

Αγαπητέ Μέρλιν,

Με αφορμή τη δήλωση - προβληματισμό του Ίλια Ίβιτς ( "όπως πάμε, θα το χάσουμε το τρένο" ), άνοιξες το στόμα σου και είπες πάλι μεγάλες σοφιστείες.

Είπες : "Ούτε αδιάφοροι είναι ούτε ασόβαροι ούτε τα πόδια τους φυλάνε ! Δε το δέχομαι σε καμμία περίπτωση. Ίσα ίσα που έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια".

Αν με τεράστια προσπάθεια είμαστε 4οι στο πρωτάθλημα με 4 νίκες - 3 ισοπαλίες - 1 ήττα, πίσω από ΠΑΟ, ΑΕΚ και... Άρη (!), τι γίνεται ρε αρχηγέ αν... χαλαρώσουν λίγο οι παίκτες;

Είπες : "Μη τρελλαθούμε κιόλας. Και μη χάσουμε όσα με κόπο κατακτήσαμε τόσους μήνες".

Τι ακριβώς κατακτήσαμε ρε Τάκαρε; 4οι είμαστε στο πρωτάθλημα, δώσαμε τρία μεγάλα ματς (ΠΑΟ - Άρης - ΠΑΟΚ) και κερδίσαμε μόνο το ένα κι αυτό με το ζόρι, ενώ στο Champions League είμαστε τρίτοι και αν δε πάρουμε αποτέλεσμα στη Ρώμη με τη Λάτσιο, θα ψάχνουμε να βρούμε πάλι που πήγε το πλοίο της αγάπης.

Είπες : "Ο μεγάλος εχθρός του Ολυμπιακού είναι ο ίδιος του ο εαυτός".

Φράση-κλισέ που τη λένε διάφοροι : Προπονητές, οπαδοί, διοικητικοί. Στην παρούσα φάση, η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Ο μεγάλος εχθρός του Ολυμπιακού είναι ο ίδιος του ο προπονητής.

Είπες : "Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολύ καλή ομάδα αρκεί να είμαστε μαζί και στις νίκες και στις ήττες. Όχι να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας και να αρχίσουμε να ρίχνουμε ευθύνες δεξιά και αριστερά".

Μπορούμε όμως άφοβα να ρίχνουμε τις ευθύνες στο... χόρτο όταν δε μας κάθεται το αποτέλεσμα, σωστά;

Είπες : "Όλοι προβληματιστήκαμε γιατί δεν είχε η ομάδα καθαρό μυαλό στην Τρίπολη, αλλά ο Ολυμπιακός είναι σε σωστό δρόμο".

Αν ο σωστός δρόμος οδηγεί στην 4η θέση και στην παράδοση των σκήπτρων στον Παναθηναϊκό, θα προτιμούσα να πάμε απ'τον παράδρομο.

Είπες : "Εγώ και μετά τη Βέρντερ είπα οτι ακόμη δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δεν καπηλεύθηκα εκείνη τη νίκη. Απλά τόνισα οτι έχει μια καλή βάση η ομάδα για να προχωρήσει σωστά".

Τότε ρε μεγάλε τι δηλώνεις πιο πάνω "Μη τρελλαθούμε κιόλας. Και μη χάσουμε όσα με κόπο κατακτήσαμε τόσους μήνες"; Εσύ δεν είσαι που δε καπηλεύεσαι τη νίκη (α πα πα πα πα πα)...

Μέρλιν άσε τα μαγικά και σοβαρέψου... γιατί τα πράγματα δε πάνε καθόλου καλά.

Με εκτίμηση,
Pesetero

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

File o Takis einai dikos mas. Einai Olympiakos kai ponaei to idio me emas gia thn omada. O Takis de ftaiei se tipota, aftoi pou ftene einai pio pshla ! O mikros Kokkalis kai o Ivic diladi ta kanoun ola sosta? O Takis alloste de zitise tous paiktes pou tou eferan kai ypoxreothike na ftiaksei omada me paiktes pou den iksere.

Unknown είπε...

Δεν έγραψα πουθενά οτι ο Λεμονής δεν είναι Ολυμπιακός ή δεν είναι "δικός μας". Η κριτική γίνεται βάσει των - περιορισμένων δυστυχώς - προπονητικών του ικανοτήτων. Η τελευταία σου ατάκα ("ο Τάκης δε ζήτησε τους παίκτες που του έφεραν") δίνει τροφή για σκέψη : Βγάλε απ'τον Ολυμπιακό τους Κοβάτσεβιτς, Λούα Λούα, Ραούλ Μπράβο, Λεντέσμα, Γκαλέτι, Νούνιεζ, Αρτσούμπι, Μήτρογλου και βάλε στη θέση τους τις εισηγήσεις του Τάκη : Μακελελέ, Ρόμενταλ, Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος και - με το χέρι στην καρδιά - πες μου αν ο Ολυμπιακός θα'ταν καλύτερος ή χειρότερος. Δώρο και ο Τουντσάϊ (απ'τον πρόεδρο).

Anasto είπε...

Ο Τάκης είναι δικός μας, το ίδιο όμως είναι ο Αναστόπουλος, ο Βούζας του Χαϊδαρίου (που παρεπιμπτόντως είναι αξιόλογος) ακόμα και ο ...Βασίλης Παπαχρήστου. Από τη στιγμή που δεν έχει εφευρεθεί το ποδοσφαιρικό πονόμετρο για να δούμε ποιός πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού πονάει περισσότερο για την ομάδα, το κριτήριο για τη θέση του προπονητή του Ολυμπιακού δεν πρέπει να είναι πόσο την πονάει κάποιος την ομάδα, αλλά πόσο και τί μπορεί να προσφέρει κάποιος από το πόστο του προπονητή.

Όσον αφορά στους παίκτες που ζήτησε, αφενός μεν η λίστα που είχε καταρτίσει ο σερ με παίκτες καλούς μεν, αλλά με μηδαμινές πιθανότητες να έρθουν (Μακελελέ, Ντουντού, Μπουρντίσο) προκαλεί θυμηδία, αφετέρου δε στις επανειλλημένες προτροπές της διοίκησης για αγορά επιθετικού χαφ που θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε ματς όπως αυτό της Τρίπολης, ήταν κάθετα αρνητικός.

Ανώνυμος είπε...

RESPEKT kai stous dio sas... O Lemonis de kanei gia to thrilo, ti allo prepei na kanei diladi gia na ton paroun xampari; na xasei to protathlima ? Eleos me to myrodgia

Ανώνυμος είπε...

kalimera paides :)

Unknown είπε...

Βρε καλώς τα παιδιά... Τι ώρα είναι αυτή; Άλλαξες δουλειά κι έγινες νυχτοφύλακας :Ρ

tolis είπε...

basketika.blogspot.com