15 Νοε 2007

Αγαπητέ κύριε Μάουρερ...

Απόκομμα από το "ΕΘΝΟΣΠΟΡ"

Προς κον Ράινερ Μάουρερ, πρώην προπονητή ποδοσφαιρικής ομάδος Ο.Φ.Η. :

Αγαπητέ κε Μάουρερ,

Περάσατε σχεδόν δύο χρόνια στην Ελλάδα και δε μάθατε τα βασικά.

Ο Ο.Φ.Η. για να δικαιολογήσει την παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, έχει τέσσερις βασικούς στόχους (τους παραθέτω με τη σωστή ιεραρχία) :

1) ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΨΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠ'ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

2)
Να κόψει βαθμούς απ'τον Ολυμπιακό.

3) Να χρησιμεύσει όποτε αυτό απαιτείται ως πλυντήριο βαθμών προς όφελος του "Μεγάλου Αδελφού".

4) Να δεχθεί αγόγγυστα και υπομονετικά κάθε αίτημα του "Μεγάλου Αδελφού" για μετακομίσεις ποδοσφαιριστών από Ηράκλειο προς Παιανία και το αντίστροφο. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η ανταλλαγή γκολκίπερ, Καρνέζη με Τζόρβα.Εσείς όμως, κε Μάουρερ, καταπατήσατε και τους τέσσερις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεστε στην Ελλάδα.

Σε τρία παιχνίδια που έδωσες με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, μετράς τρείς ήττες, εκ των οποίων οι δύο έκαναν πολύ... θόρυβο (4-1, 6-2).

Κάνεις δηλώσεις και παρατηρήσεις στους παίκτες σου όπως αυτή του άρθρου του "Εθνοσπόρ", πράγμα που αποτελεί παράβαση του 2ου κανόνα.

Έκανες φασαρία για την ανταλλαγή Καρνέζη - Τζόρβα, έφερες δικό σου γκολκίπερ (Πέερσμαν) με αποτέλεσμα να μη παίρνει ευκαιρίες ο... γάτος απ'την Παιανία. Άσε που ο άλλος σου τερματοφύλακας, ο Σηφάκης, κατέληξε στον Ολυμπιακό. Ανεπίτρεπτα πράγματα.

Τελευταίο και σημαντικότερο, στα δύο παιχνίδια που δώσατε με το "Μεγάλο Αδελφό", του κόψατε 4 βαθμούς (2 ισοπαλίες : 3-3 και 2-2). Αυτό κανονικά θα τιμωρείτο με άμεση απόλυση, αλλά η καλή εικόνα που έδειξε ο Ο.Φ.Η. μετά από πολλά πολλά χρόνια (σε συνδυασμό με τη γενικότερη κακή εικόνα του "Μεγάλου Αδελφού" την περασμένη σεζόν), έσωσαν την παρτίδα.

Μα με όλα αυτά, φίλτατε κε Μάουρερ, πως να στεριώσεις στο... καμάρι της Κρήτης; Γύρνα καλύτερα στους άμπαλους τους Γερμανούς μυρωδιάδες, γύρνα στη χώρα σου. Όλο και κάποιος άσχετος Γερμαναράς θα σου δώσει δουλειά. Οι παράγοντες στην Ελλάδα (ειδικά αυτοί του Ο.Φ.Η.), αν δεν ανέχονται ένα πράγμα, είναι η παραβίαση του πρωτοκόλλου.

Καλή συνέχεια, Ράϊνερ Μάουρερ.

1 σχόλιο:

George7 είπε...

Maurer se fagane giati den edoses kolo sta bazelia! Kata ta alla den yparxei polyidioktisia stin Ellada! THRYLOS - THRISKIA - TROMOKRATIA