18 Απρ 2012

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-4 : Singin' in the rain...



Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα είχε ζαλάδες από αυξημένη χοληστερίνη λόγω αρνιών, κατσικιών, κοκορετσιών και λιπών -ιών. Στο ημίχρονο φαίνεται πως τα Simeco και οι σόδες ξαλάφρωσαν τα στομάχια των ποδοσφαιριστών μας, που μπήκαν πιο χαλαροί και ανάλαφροι στο δεύτερο ημίχρονο και φιλοδώρησαν τον ΠΑΣ Γιάννινα με τέσσερα γκολ σε διάστημα 25 λεπτών. Τα γκολ πέτυχαν οι Κέβιν Μιραλάς, Ραφίκ Τζεμπούρ και ο Γιάννης Φετφατζίδης, ενώ ο Κέβιν Μιραλάς είχε και δοκάρι προς το τέλος του ματς.

Ο αγώνας
Με ελάχιστες αλλαγές (ξανά) και 4-1-2-3 επέλεξε να παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε και έδωσε φανέλα βασικού στους Ρόι Κάρολ, Βασίλη Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ιβάν Μαρκάνο, Χοσέ Χολέμπας, Πάμπλο Ορμπαΐθ, Γιάννη Μανιάτη, Νταβίδ Φουστέρ, Τζαμέλ Αμπντούν, Κέβιν Μιραλάς και Ραφίκ Τζεμπούρ. Από πλευράς Ιωαννίνων ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε το 4-5-1 και τους Κηπουρό, Πάντο, Ντάσιο, Μιχαήλ, Σκαρντοβέλι, Ντε Βισέντι, Ζαμπρέλα, Κυριάκο, Γεωργίου, Μπεσέρα και Βίλα. Στον πάγκο από πλευράς μας έμειναν οι Μπάλας Μέγκιερι, Τάσος Παπάζογλου, Φρανσουά Μοδέστο, Λιούμπομιρ Φέισα, Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς, Γιάννης Φετφατζίδης και Ντιόγο ενώ από πλευράς ΠΑΣ οι Φεγκρούς,  Λίλα, Τζάνης, Πατσατζόγλου, Σκούφαλης, Γιάκος και Μπακαγιόκο.

Με λευκές εμφανίσεις παρατάχθηκε ο γηπεδούχος ΠΑΣ Γιάννινα, με γαλάζιες ο Θρύλος που είχε και μια τεράστια διπλή ευκαιρία στο 5ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά, από πολύ ωραίο συνδυασμό του Μανιάτη με τον Μιραλάς, ο Βέλγος βρέθηκε σε θέση μέσα αριστερά στην περιοχή, έκανε ένα πλασέ με τη μπάλα όμως να αποκρούεται από τα πόδια του Τάσου Πάντου και στην εξέλιξη της φάσης, ο Χοσέ Χολέμπας έβγαλε μια ωραία σέντρα από αριστερά στο ύψος της μικρής περιοχής, εκεί που ο Τζεμπούρ δεν μπόρεσε να πιάσει σωστά την κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία του Κηπουρού. Ακολούθησε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 7ο λεπτό για τον Θρύλο, όταν ο Μιραλάς από δεξιά έβγαλε μια σέντρα στο ύψος του ημικύκλιου της περιοχής, με τον προωθημένο Πάμπλο Ορμπαΐθ να πιάνει το σουτ με τη μία και τον Κηπουρό να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να απομακρύνει σωτήρια με γροθιές.

Μετά το δυναμικό πρώτο 8λεπτο του Ολυμπιακού, ο ρυθμός έπεσε, καθώς συντελούσε σε αυτό και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος που δεν ήταν σε καλή κατάσταση λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης. Το επόμενο σουτ ήρθε στο 18ο λεπτό με τον Τζαμέλ Αμπντούν να σουτάρει με το αριστερό έξω από την περιοχή του Κηπουρού, χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες έκαναν το πρώτο τους σουτ στο 20ό λεπτό, όταν από εκτέλεση πλάγιου του Ντάσιου από δεξιά, ο Μπεσέρα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και πλάγια, γύρισε μπροστά απ'τον Μαρκάνο και σούταρε, με τον Ρόι Κάρολ να πέφτει και να μπλοκάρει άνετα τη μπάλα στην αριστερή του γωνία. Λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία, με τον Τάσο Κυριάκο να ανεβαίνει από δεξιά, να γυρίζει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και τον επερχόμενο Βίλα να κάνει μια προβολή στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του εξουδετερωμένου Ρόι Κάρολ. Η κίτρινη κάρτα στον Μιχαήλ στο 41ο λεπτό ήταν και η αναλυτική - και όχι συνοπτική - εικόνα του φτωχού πρώτου ημιχρόνου, που βρήκε τις ομάδες ισόπαλες με 0-0.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο. Το πρώτο σουτ το έκανε η ομάδα του ΠΑΣ, όταν ο Ζαμπρέλα βρέθηκε λίγο έξω απ'την περιοχή, δοκίμασε ένα δυνατό σουτ στέλνοντας όμως τη μπάλα στην αγκαλιά του Ρόι Κάρολ που ήταν σε ετοιμότητα. Στο 50ό λεπτό ήταν σειρά μας να φτιάξουμε μια καλή φάση, όταν μετά από μια μικρή... διαδήλωση στην περιοχή των Ιωαννίνων, σουτ του Μανιάτη που κοντραρίστηκε, πάσα του Μιραλάς στον Φουστέρ που έκανε νέο σουτ στα σώματα των αμυντικών του ΠΑΣ, με τη μπάλα να φτάνει τελικά στα πόδια του Τζεμπούρ που πάσαρε δεξιά του στον Ορμπαΐθ, το σουτ του οποίου πέρασε μακριά απ'το δεξί δοκάρι του Κηπουρού, άουτ. Παρόμοια φάση και στο 52' με τον Μιραλάς από αριστερά να γυρίζει στον Μαρκάνο, το σουτ του οποίου κοντραρίστηκε από τους αμυντικούς του ΠΑΣ στο ύψος του πέναλτι. Η μπάλα έφτασε στον Πάμπλο Ορμπαΐθ, ο οποίος με τη σειρά του γύρισε προς τον Αμπντούν, ο οποίος τελικώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Η πίεση στην εστία του ΠΑΣ τελικώς απέδωσε καρπούς στο 53', όταν ο Τζαμέλ Αμπντούν από δεξιά πέρασε τον Σκαρντοβέλι, έβγαλε μια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ο Κέβιν Μιραλάς με ωραίο πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κηπουρού για να ανοίξει έτσι το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης θέλησε να αλλάξει κάτι στην ομάδα του, αποσύροντας τον Τάσο Κυριάκο για να περάσει στη θέση του τον Τζάνη στο 59ο λεπτό. Ελάχιστα αργότερα ο Νταβίδ Φουστέρ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το 2ο γκολ, όταν έπειτα από ωραία σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε μια προβολή, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Ότι δεν πέτυχε πάντως ο Φουστέρ, το πέτυχε ο Τζεμπούρ στο 64' όταν σε αντεπίθεση που βγάλαμε από αριστερά με τον Μιραλάς, ο Βέλγος πάσαρε στον Τζεμπούρ που βρισκόταν δίπλα του, με τον Αλγερινό να χάνει αρχικά το κοντρόλ αλλά να καταφέρνει να σουτάρει τελικά παρά την πίεση του Ντάσιου και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού για να γράψει έτσι το 0-2 και να καθαρίσει ουσιαστικά το ματς.

67ο λεπτό και ο Ρόι Κάρολ μπλόκαρε εύκολα μια σέντρα του Γεωργίου, αλλά το βολέ που επιχείρησε δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα στην πλάτη του Βίλα, με τον Τζάνη να γίνεται αποδέκτης της αλλά να μην καταφέρνει να την στείλει προς το τέρμα. Λίγο αργότερα (68') ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είδε την κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Γεωργίου και στην εξέλιξη της φάσης η άμυνα μας λειτούργησε σωστά με τον Μαρκάνο να επεμβαίνει κόβοντας μια επικίνδυνη σέντρα του Γεωργίου προς την μικρή περιοχή μας, με τον Τζάνη να είναι ουσιαστικά μια ανάσα απ'το γκολ. Γκολ μπήκε λίγο αργότερα, αλλά στην άλλη εστία : Ο Νταβίδ Φουστέρ εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Τζεμπούρ και ο Αλγερινός με σουτ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κηπουρό και να στείλει την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του.

Με το σκορ στο 3-0 ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, περνώντας τον Γιάννη Φετφατζίδη στη θέση του Τζαμέλ Αμπντούν στο 71' και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Έλληνας μέσος πέτυχε το 4ο γκολ μας με ωραίο σουτ, έπειτα από άψογο "ένα-δύο" με τον Νταβίδ Φουστέρ. Στο 77' μάλιστα ο Φετφατζίδης λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν ο Τζεμπούρ του γύρισε την μπάλα από αριστερά, εκείνος έπιασε ένα σουτ με τη μία και ο Μιχαήλ τελικά απομάκρυνε σωτήρια τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Ακολούθησαν δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό, με τους Φέισα και Ντιόγο να αντικαθιστούν τους Μανιάτη και Τζεμπούρ στο 78ο λεπτό, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να ελέγχει το ματς και να απειλεί. Στο 84' αγγίξαμε για άλλη μια φορά το γκολ, όταν μια πολύ ωραία κάθετη πάσα του Φουστέρ στον Μιραλάς έβγαλε τον Βέλγο απέναντι από τον Κηπουρό με τον Βέλγο να αποφεύγει την έξοδο του γκολκίπερ του ΠΑΣ, να πλασάρει από πολύ πλάγια θέση και τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ. Το παιχνίδι έκλεισε με μια καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στο 86' όταν από σέντρα του Τζάνη στο πρώτο δοκάρι, ο Βίλα έκανε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και μια κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις για τον Μπεσέρα. Τελικό σκορ, ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός, 0-4...


Κριτική
Ρόι Κάρολ : Άλλο ένα "clean sheet" για τον ΒορειοΙρλανδό γκολκίπερ. Σε μια-δυό περιπτώσεις είχε την τύχη με το μέρος του, ενώ όσα σουτ πήγαν στην εστία του τα καθάρισε εύκολα και σταθερά. Είχε μια κακή στιγμή εκεί στο διώξιμο πάνω στην πλάτη του Βίλα, αλλά δε βαριέσαι... Ο Randy είναι μουτσούνα και αφού κράτησε το μηδέν, συγχωρείται. Πέρα απ'την πλάκα, ήταν σοβαρός και σταθερός.

Βασίλης Τοροσίδης : Κουράγιο Βασίλη. Τελειώνει η σεζόν. Λίγο κουράγιο ακόμα και θα πας φρέσκος - φρέσκος να παίξεις με τον θίασο του καρπουζά του Εστορίλ (δεν ήταν κακός σήμερα, ίσα ίσα - καλύτερος από άλλες φορές και μάλιστα σε άθλιο γήπεδο... Απλά συμπάσχω μαζί του και κατανοώ το δράμα του που με πόνο καρδίας σφίγγει τα δόντια και παίζει σε μια ομάδα που δεν θέλει).

Αβραάμ Παπαδόπουλος - Ιβάν Μαρκάνο : Χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν πολλές φορές, είχαν σωστές τοποθετήσεις και καθάρισαν τις περισσότερες από τις - όχι πολλές - επιθετικές προσπάθειες των Ιωαννίνων.

Χοσέ Χολέμπας : Όχι σε ιδιαίτερα καλή ημέρα, είχε καλές στιγμές, πέρασε κάποιες σέντρες αλλά μάλλον του'κατσε βαρύ το κοκορέτσι. Δεν ήταν κακός, απλά ήταν λίγο σαν να βαριόταν.

Πάμπλο Ορμπαΐθ : Δεν είχε προβλήματα στον χώρο ευθύνης του, είχε και δύο καλά σουτ στο παιχνίδι. Καλή εμφάνιση, χωρίς να ζοριστεί.

Γιάννης Μανιάτης : Κι άλλος... βαρυστομαχιασμένος. Έριξε πολύ τρέξιμο πάλι, κλασικά, απλά δεν ήταν όσο εκρηκτικός μας είχε συνηθίσει. Λογικό και δικαιολογημένο, για όλους, ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο τερέν.

Νταβίδ Φουστέρ : Άφαντος σε όλο το πρώτο ημίχρονο, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν φέτος. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, είχε ένα εκρηκτικό 35λεπτο όπου έκανε πραγματικά πολλή και καλή δουλειά. Του έλειψε μόνο το γκολ : Με βάση την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο, θα έλεγα οτι είναι ο MVP του ματς.

Τζαμέλ Αμπντούν : Λίγα πράγματα ο Χατζηαβάτης που είχε συμμετοχή στο ματς μεν, αλλά δεν του έβγαιναν οι προσπάθειες. Πιστώνεται όμως την ασίστ στο γκολ του Μιραλάς που άνοιξε το δρόμο για τον θρίαμβο.

Κέβιν Μιραλάς : Έφτασε τα 20 γκολ με το σημερινό και αν ήταν λίγο πιο απλός σε κάποιες φάσεις, ίσως είχε πετύχει ένα ακόμα. Καλή εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο από τον Βέλγο που καπάρωσε την θέση του πρώτου σκόρερ και παίζει πλέον πιο άνετα.

Ραφίκ Τζεμπούρ : Χωρίς να κάνει κάτι το εξαιρετικό, χωρίς να τρέξει πολύ, να πιέσει, να προβληματίσει τους αμυντικούς των Ιωαννίνων, ανέκτησε κάτι που είχε χάσει σε όλο τον δεύτερο γύρο : Την επαφή του με τα δίχτυα. Είχε 3-4 ευκαιρίες για γκολ, "έγραψε" τις μισές. Ιδανικό σενάριο και γι'αυτόν, και για την ομάδα.

Γιάννης Φετφατζίδης : Έπαιξε ένα "κουτσό" 25λεπτο και πρόλαβε να πετύχει ένα γκολ και να αγγίξει ένα δεύτερο. Μια καλή εμφάνιση από τον Έλληνα μέσο που χρειαζόταν τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα.

Λιούμπομιρ Φέισα - Ντιόγο : Έγραψαν συμμετοχή στο ενεργητικό τους, δεν φάνηκαν στο δεκαπεντάλεπτο που αγωνίστηκαν.


Δηλώσεις
Ερνέστο Βαλβέρδε : "Το σημερινό παιχνίδι το είχαμε πάρει πολύ σοβαρά, γιατί θέλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες μετά την ήττα από την Κέρκυρα. Επίσης θέλουμε να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο στα παιχνίδια που μένουν στο πρωτάθλημα για να είμαστε προετοιμασμένοι για τον τελικό του Κυπέλλου που έχουμε σε δέκα μέρες. Επίσης θέλαμε να επιβεβαιώσουμε την κατάκτηση του τίτλου. Θέλαμε να δείξουμε ότι το πρωτάθλημα το κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο και όχι επειδή αφαιρέθηκαν βαθμοί από τον Παναθηναϊκό. Θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Το παιχνίδι ήταν πολύ πιο δύσκολο απ’ ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Κυρίως γιατί δυσκολευτήκαμε να προσαρμοστούμε στον αγωνιστικό χώρο που ήταν βεβαρημένος από την βροχή. Και από τη στιγμή που πετύχαμε το πρώτο γκολ, ο ΠΑΣ ανοίχτηκε λίγο, μετά ήρθε το δεύτερο γκολ και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για εμάς. Είμαστε δύο ομάδες που πετύχαμε τους στόχους μας στο πρωτάθλημα και αξίζουν συγχαρητήρια και στους δύο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ξεκινήσαμε άσχημα. Μετά από 15 λεπτά δυσκολευόμασταν πολύ να δημιουργήσουμε φάσεις και να βγαίνουμε μπροστά. Ο ΠΑΣ είχε καλές αντεπιθέσεις. Στο δεύτερο μέρος δείξαμε τη διάθεσή μας να κερδίσουμε το ματς. Από τη στιγμή που ήρθαν τα δύο γκολ, μετά έγιναν εύκολα τα πράγματα. Επίσης το γήπεδο γλιστρούσε πολύ. Ηταν δύσκολο για τους παίκτες να σταθούν όρθιοι.

Το γεγονός ότι ο Τύπος γράφει πολλά πράγματα, δεν αφορά εμένα, αλλά είναι δικό σας θέμα. Δεν μπορώ να ελέγξω το τι γράφει ο Τύπος. Από τη στιγμή που έχει κατακτηθεί ο τίτλος, είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνουν αυτές οι συζητήσεις και οι ερωτήσεις. Θα δοθεί στον Τύπο κάτι νεότερο όταν θα υπάρξει. Και έχω πει από την αρχή ότι είμαι στη διάθεση του συλλόγου. Όταν ο σύλλογος θέλει να το συζητήσει, είμαι στη διάθεσή του. Αυτό σημαίνει ότι αν ο πρόεδρος θέλει να γίνει Πέμπτη η συνάντηση θα γίνει Πέμπτη. Αν θέλει μεθαύριο θα γίνει μεθαύριο. Η συνεργασία μας είναι εκπληκτική. Όταν αποφασίσει ο σύλλογος, θα γίνει αυτή η συζήτηση. Σίγουρα όμως δεν μπορούμε να αναβάλουμε ένα παιχνίδι για να γίνουν αυτές οι συζητήσεις. Όσο για την απόφαση μου, πιστεύετε πώς θα ήταν σωστό να το πω σε εσάς και όχι στον πρόεδρο; Για θέματα του Ολυμπιακού ανάμεσα σε μένα και τον πρόεδρο δεν υπάρχουν μυστικά".

Άγγελος Αναστασιάδης : "Είμαι πολύ στενοχωρημένος για το σημερινό αποτέλεσμα, γιατί η ευθύνη είναι καθαρά δική μου. Τα παιδιά δεν μπόρεσαν να κάνουν κουράγιο δέκα μέρες ακόμα. Η επιτυχία και η αποτυχία είναι τόσο κοντά όμως απαγορεύεται να συμβεί σ' εμάς. Όταν παίζεις με τον πρωταθλητή Ελλάδας με παίκτες καλύτερους από σένα, πρέπει να τρέξεις περισσότερο, να είσαι πιο πειθαρχημένος και πάνω απ' όλα να αποφύγεις τα λάθη. Είχαμε δυνάμεις να το κάνουμε για ένα ημίχρονο. Μετά τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάναμε ως τώρα. Ζήτησα πολλά από τους παίκτες μου σε αυτό το διάστημα και στα περισσότερα ανταποκρίθηκαν".

Ραφίκ Τζεμπούρ : "Κάναμε φανταστικό δεύτερο ημίχρονο δεδομένης της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Πιο πολύ είχαμε στο μυαλό μας ότι μετά την ήττα από την Κέρκυρα θα θέλαμε να αποδείξουμε ότι έχουμε μια μεγάλη ομάδα. Δεν είχαμε το μυαλό στον τελικό με τον Ατρόμητο. Θέλαμε να είμαστε ο Ολυμπιακός και η ομάδα που όλοι θέλουν να βλέπουν. Χτύπησα εκτός αγωνιστικού χώρου, γδάρθηκε το πόδι μου και ήταν δύσκολο να συνεχίσω μ' αυτόν τον πόνο, γι'αυτό και αντικαταστάθηκα".

Τάσος Πάντος : "Όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό μετάνιωσα γιατί δεν αποχαιρέτησα τους φιλάθλους, τους προπονητές. Σήμερα το έκανα, χαιρέτησα κόσμο, προπονητές. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους που μου χάρισαν το χειροκρότημά τους. Ο χρόνος είναι αμείλικτος, προσπαθώ να είμαι καλά αλλά υπάρχουν κι άλλοι παράμετροι. Θα δούμε, δεν έχω αποφασίσει αν θα συνεχίσω. Το μόνο που μπορώ να πω στα μικρά παιδιά, που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο επαγγελματικά είναι τα εξής: ήθος, σκληρή δουλειά και το κεφάλι χαμηλά. Όσο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τον σέβομαι ως προπονητή, τον εκτιμώ ως άνθρωπο ακόμα περισσότερο και είναι ένας προπονητής που έφερε κάτι καινούριο και βλέπετε τα αποτελέσματα με τον Ολυμπιακό. Ένας άνθρωπος με πολύ χιούμορ, είχαμε καλή σχέση, δεν έχει κόμπλεξ, δέχεται την πλάκα. Με ρώτησε αν κόψω το ποδόσφαιρο και του είπα αν πας Ισπανία πάρε με! Η παραμονή του ή όχι είναι προσωπικό του θέμα, δεν μπορώ να πω. Προσωπικά για μένα αλλά και για Ελληνικό ποδόσφαιρο καλό θα ήταν να μείνει".

Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 :  Πρώτα απ'όλα, εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλά, με υγεία και ευημερία σε όλους τους τομείς. Πολύ θα ήθελα να ασπαστώ το "την υγειά μας να'χουμε και όλα γίνονται", γιατί το δεύτερο δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό. Ας μείνουμε λοιπόν στο "την υγειά μας να'χουμε" και βλέπουμε...

Υ.Γ. 2 : Μέτριο προς κακό πρώτο ημίχρονο για την ομάδα σήμερα. Λίγο το βαρύ γήπεδο, λίγο η πολυήμερη αποχή, λίγο η συντηρητική τακτική των γηπεδούχων, κάπως έτσι έφυγε το πρώτο ημίχρονο με ένα τεράστιο "μηδέν" ζωγραφισμένο επάνω του.

Υ.Γ. 3 : Το δεύτερο ημίχρονο όμως, δεν είχε καμμία σχέση... Ο Ολυμπιακός βελτιωμένος κατά 200%, εξαφάνισε τον ΠΑΣ από το γήπεδο από την ευκαιρία των γηπεδούχων στο 48' και μετά. Και έφτασε το σκορ στο επιβλητικό 0-4, ενώ είχε ευκαιρίες να το διευρύνει ακόμη περισσότερο. Μια ωραία εμφάνιση που ικανοποίησε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και έδειξε πως ο σοβαρός Ολυμπιακός, δεν έχει τίποτε να φοβάται στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια.

Υ.Γ. 4 : Να γιατί είχα "στραβώσει" τόσο πολύ μετά την εντός έδρας ήττα από την Κέρκυρα. Γιατί την "ομορφιά του ποδοσφαίρου" σήμερα, με τον Παναιτωλικό να βάζει 5 γκολ στον Άρη του Κόντη και την Κέρκυρα να βάζει άλλα 4 στον ΟΦΗ, δεν θέλω ούτε για ανέκδοτο να την συνδέουν με τον Ολυμπιακό. 9 γκολ από δύο ομάδες που ούτε σε οικογενειακό διπλό δεν βάζουν τόσα, μέσα σε μια αγωνιστική. Με την 5άρα του Παναιτωλικού να έρχεται όλως τυχαίως μετά την τιμωρία του Άρη για το μπουκάλι στη βοηθό στον αγώνα με τον Αστέρα και τις δηλώσεις Κούγια για "κόλπο grosso για να σωθεί η Κέρκυρα".

Υ.Γ. 5 : Το γιατί ο Βαλβέρδε επέλεξε να μην φρεσκάρει ξανά την 11άδα του, αλλάζοντας ουσιαστικά μόνο τον τερματοφύλακα και τον κεντρικό αμυντικό του, δεν το γνωρίζω. Η λογική έλεγε πως σε ένα τέτοιο τερέν, δεν επιλέγεις να παίξεις με όλα τα όπλα σου, μην σου έρθει κανένας τραυματισμός και τρέχεις μετά και δεν φτάνεις. Από εκεί και πέρα, σενάρια έχουμε να φάνε και οι κότες : "Δεν ήθελε να ρισκάρει νέα γκέλα μετά το πατατράκ της περασμένης αγωνιστικής, για να μη χαλάσει η ψυχολογία της ομάδας". Ή, "βάζει μέσα τους δικούς του για να γράφουν αγωνιστικά λεπτά και να πάρουν τα πριμ". Όπως θέλει το ερμηνεύει ο καθένας, ειδικά τώρα που η προπονητολογία είναι στα φόρτε της.

Υ.Γ. 6 : Αύριο Πέμπτη στις 14.30 θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των Βαγγέλη Μαρινάκη και Ερνέστο Βαλβέρδε στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου εικάζεται πως ο Ισπανός τεχνικός θα ανακοινώσει την απόφαση του σχετικά με το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Αυτό θα ήταν και το ιδανικό, για να λάβει τέλος το γαϊτανάκι φημολογίας αναφορικά με το "μένει - φεύγει" ο Βαλβέρδε. Η δική μου εικασία πάντως, λέει πως αύριο θα ειπωθεί οτι προχωράμε συγκεντρωμένοι για δύο νίκες στα ματς με τον Ατρόμητο, να πάρουμε το νταμπλ και η απόφαση για το θέμα προπονητή θα ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα.

Υ.Γ. 7 : Ολυμπιακός - Τοροσίδης... Μια σχέση στοργής που εξελίσσεται αργά, αλλά σταθερά σε σχέση οργής. Τον αδικούμε εμείς, σαν οπαδοί; Αδικεί αυτός τον εαυτό του; Είναι η αλήθεια κάπου στη μέση; Όπως και να'χει, πλησιάζουμε μάλλον σιγά σιγά στο τέλος μιας σχέσης. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως η ομάδα σεβάστηκε τον Βασίλη περισσότερο απ'ότι σεβάστηκε ο ίδιος την ομάδα.

Υ.Γ. 8 : Και μέσα σ'όλα, να'σου και ο Καζίμ... Ο Τουρκαλέοντας, δυσαρεστημένος προφανώς που δεν έπαιξε, έφυγε από τον πάγκο της ομάδας για τα αποδυτήρια,χωρίς να εξασφαλίσει την σχετική άδεια και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις (απολογία) στην διοίκηση του Ολυμπιακού για την κίνηση του. Με αυτή την ενέργεια, φαντάζομαι πως δύσκολα ο Βαλβέρδε θα τον συμπεριλάβει στα δύο ματς που μένουν με τον Ατρόμητο για πρωτάθλημα και κύπελλο.

Υ.Γ. 9 : Για τον Δημήτρη Μητροπάνο έχουν γραφτεί εκατοντάδες χιλιάδες σχόλια και αναλύσεις από εχθές. Τις μουσικές μου προτιμήσεις τις γνωρίζετε οι περισσότεροι, επομένως δεν πρόκειται να παραστήσω τον υπέρμαχο του λαϊκού τραγουδιού, ούτε τον ψαγμένο οπαδό της δισκογραφίας του, γιατί απλά δεν ήμουν ποτέ. Τα τραγούδια του τα γνωρίζω είτε από ραδιόφωνο, είτε από την τηλεόραση, είτε από όσα έμαθα στην θητεία μου σε δισκάδικο πριν από καμμιά 20ετία. Άλλωστε το να πω εγώ κάτι για τον Μητροπάνο, τη στιγμή που έλεγαν τα καλύτερα όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του όσο ήταν εν ζωή (σημαντικότατο αυτό - μετά θάνατον όλοι καλοί είναι, ειδικά όταν οι συντετριμμένοι "συνάδελφοι" στήνονται για καμμιά δηλωσούλα στις κάμερες). Το μόνο που θέλω να πω είναι πως ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, μαζί με ελάχιστους άλλους, ήταν από τα πρόσωπα που ανεξαρτήτως των μουσικών ακουσμάτων σου, σε ανάγκαζαν να πείς "respect" λόγω της βαρύτητας του ονόματος τους, της συνέπειας τους, του επαγγελματισμού τους. Και κυρίως, γιατί για 30 και βάλε χρόνια που υπηρετούσαν τη μουσική, έδειχναν οτι "καλλιτέχνης" σημαίνει κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που εννοούν "καλλιτέχνης" οι σημερινοί "αστέρες". Οι αστέρες που καθυστερούν να πάνε στις ηχογραφήσεις, που βγαίνουν αργά στη σκηνή γιατί είναι φίρμες, που έχουν το ύφος καρδινάλιου Ρισελιέ, το ντύσιμο Γκρέις Τζόουνς και τα νέα ανοξείδωτα ρουθούνια, γιατί τα παλιά έχουν καεί απ'την Coca... Cola. Ένα μεγάλο αντίο λοιπόν σε έναν μεγάλο Ολυμπιακό. Αντίο, Δημήτρη Μητροπάνο...