5 Φεβ 2012

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2 : Μούγκα στην Τούμπα...



Υπάρχει ελπίδα; Κι όμως, υπάρχει... Το weekend αυτό ήταν ιδανικό : Τέζα ο βάζελος από τον Λεβαδειακό, τέζα ο ΠΑΟΚ από εμάς και το παραλίγο +8 μειώθηκε κατά 5 βαθμούς. Χωρίς να εντυπωσιάσει η ομάδα, νίκησε τόσο τον αγώνα όσο και την δωρεάν επίδειξη πολεμικών τεχνών από το παρεάκι του Γκαρσία. Τα γκολ πέτυχαν οι Αμπντούν και Μιραλάς, ενώ είχαμε και δοκάρι με τον Ιμπαγάσα. Δοκάρι είχε και ο ΠΑΟΚ, σε καμμιά άλλη όμως περίπτωση δεν μας ανησύχησε. Και τώρα η σκέψη στον αγώνα με την ΑΕΚ...
Ο αγώνας
Με 4-2-3-1 και εκπλήξεις - όπως πάντα - αποφάσισε να ξεκινήσει το ματς ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Στα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπάλας Μέγκιερι, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Φρανσουά Μοδέστο - Όλοφ Μέλμπεργκ - Αβραάμ Παπαδόπουλος και Ιβάν Μαρκάνο, οι Γιάννης Μανιάτης - Πάμπλο Ορμπαΐθ σε ρόλο κεντρικών χαφ με τους Τζαμέλ Αμπντούν και Κέβιν Μιραλάς στα άκρα, τον Ραφίκ Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης και τον Αριέλ Ιμπαγάσα σε ελεύθερο ρόλο πιο πίσω. Από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Λάζλο Μπόλονι επέλεξε το 4-3-3 και τους Κρέσιτς στα δοκάρια, Σταφυλίδη - Μαλεζά - Κατσικά - Λίνο στην άμυνα, τους  Γκαρσία - Λαζάρ και Φωτάκη στη μεσαία γραμμή με τους Σαλπιγγίδη και Γεωργιάδη στα άκρα, ενώ στην κορυφή ξεκίνησε ο Αθανασιάδης. Στον πάγκο από πλευράς ΠΑΟΚ έμειναν οι Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Γιάννου, Μαλεζάς, Τσουκαλάς, Ίβιτς και Ρομπέρ ενώ από πλευράς μας οι Ρόι Κάρολ, Χοσέ Χολέμπας, Νταβίδ Φουστέρ, Βασίλης Τοροσίδης, Ζαν Μακούν, Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς και Μάρκο Πάντελιτς.

Δυναμικά μπήκε ο Θρύλος στο παιχνίδι, θέλοντας να πετύχει γρήγορα γκολ και να κόψει τον ενθουσιασμό των παικτών του ΠΑΟΚ  - που πάντοτε έχουν έξτρα κίνητρο στα μεταξύ μας παιχνίδια  και άρχισε να πιέζει απ'τα πρώτα δευτερόλεπτα την άμυνα του ΠΑΟΚ. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Κέβιν Μιραλάς πήρε τη μπάλα από αριστερά, επιχείρησε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ με τη μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία του ΠΑΟΚ και τους Τζεμπούρ και Αμπντούν να μην προλαβαίνουν να βρεθούν στην πορεία της μπάλας. Στο 5ο λεπτό ήρθε η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο ματς και ήταν από πλευράς μας, όταν ο Αριέλ Ιμπαγάσα βρήκε χώρο, έπιασε ένα δυνατό σουτ με καλές προϋποθέσεις με τη μπάλα όμως να σταματάει στο δοκάρι του Κρέσιτς. "Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη" όμως, "τρείς και η κακή του μοίρα" και στην τρίτη μας επίσκεψη στα καρέ του Κρέσιτς, ο ΠΑΟΚ το έφαγε το γκολ : Ο Γιάννης Μανιάτης έκανε μια ωραία παράλληλη πάσα από πλάγια δεξιά με τον Τζεμπούρ να μην καταφέρνει να κάνει το σουτ, αλλά τον Τζαμέλ Αμπντούν να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και με πλασέ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 0-1 μόλις στο 6ο λεπτό!

Ο Αμπντούν είδε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Γιάχου λόγω του πανηγυρισμού του, ενώ η εξέδρα είχε "παγώσει". Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή στιγμή στο 8ο λεπτό όταν ο Γκαρσία εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, ο Μπάλας Μέγκιερι έκανε κακή έξοδο, η μπάλα βρέθηκε σε ένα... δάσος από σώματα, με τον Ιβάν Μαρκάνο τελικά να απομακρύνει τη μπάλα μακριά. Στο 9ο λεπτό ο Σταφυλίδης είδε την κίτρινη κάρτα για ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Μιραλάς , ενώ ελάχιστα αργότερα (11')  ο Λάζλο Μπόλονι έκανε αναγκαστική αλλαγή αφού ο Κατσικάς τραυματίστηκε σε μια διεκδίκηση, αντικαθιστώντας τον με τον Μπαλάφα. Σαν να μη του'φταναν αυτά του Μπόλονι (τραυματισμός του γκολκίπερ Γλύκου στο ζέσταμα, τραυματισμός Κατσικά και γκολ Αμπντούν), ήρθε και το δεύτερο χτύπημα : Ο Κέβιν Μιραλάς έπαιξε ωραία από αριστερά το "ένα-δύο" με τον Ραφίκ Τζεμπούρ, πήρε τη μπάλα και κάνοντας ένα σπρίντ πέρασε ανάμεσα από τους Σταφυλίδη και Γκαρσία (που προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον σταματήσει με τα χέρια) για να πλασάρει άψογα στο τελείωμα στην αριστερή γωνία του Κρέσιτς : 0-2 στο 18ο λεπτό για το Θρύλο!

Ο ΠΑΟΚ λίγο μετά τη σέντρα (21') έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για να μειώσει όταν ο Γεωργιάδης απο αριστερά ξεπέρασε το εμπόδιο του Μοδέστο και σέντραρε, με τον Σαλπιγγίδη που βρέθηκε σε θέση φορ να αποτυγχάνει να πιάσει την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει πλάγια. Ο Ολυμπιακός όσο περνούσε η ώρα παραχωρούσε - αδικαιολόγητα - γήπεδο στον ΠΑΟΚ, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να ανεβαίνουν ψηλά. Στο 29' ο ΠΑΟΚ είχε νέα ευκαιρία όταν ο Πάμπλο Γκαρσία επωφελήθηκε από κάποιες κόντρες, έκανε μια ντρίμπλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και σούταρε, με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Μέγκιερι και να απομακρύνεται. Η αμυντική μας λειτουργία βελτιώθηκε σιγά σιγά με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην καταφέρει να δημιουργήσει άλλη φάση, πέραν κάποιων στημένων στην καρδιά της άμυνας μας που είτε εύκολα, είτε δύσκολα, τις καθαρίζαμε. Στο 39' ο ΠΑΟΚ έκανε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Βλάνταν Ίβιτς να περνάει στη θέση του Κλάους Αθανασιάδη που τραυματίστηκε. Το ημίχρονο έκλεισε με δύο καλές στιγμές  για τον ΠΑΟΚ στο ίδιο λεπτό : Ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε ένα φάουλ στην καρδιά της άμυνας μας, με τη μπάλα να μην απομακρύνεται, να δημιουργείται κομφούζιο στη μικρή περιοχή μας, τον Λίνο τελικά να κάνει ένα σουτ και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να διώχνει με το σώμα σε πλάγιο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Γκαρσία δοκίμασε εκτός περιοχής ένα σουτ το οποίο όμως κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του Μέγκιερι.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει σαν υπνωτισμένος και τον ΠΑΟΚ να δείχνει πιο ζωντανός στα πρώτα λεπτά. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του καλή στιγμή, με τον Ίβιτς να κάνει μια σέντρα από τα αριστερά, τον Σαλπιγγίδη να κερδίζει την κεφαλιά λίγο πιο μέσα από το ύψος του πέναλτι και τον Μέγκιερι να μπλοκάρει εύκολα.  Στο 52' ο Αριέλ Ιμπαγάσα είδε την κίτρινη κάρτα, αφού εκνευρίστηκε με ένα σκληρό μαρκάρισμα του Γκαρσία και στο 56' ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία στο ματς : Ο Γεωργιάδης από αριστερά έκανε μια σέντρα, ο Μαρκάνο έδιωξε άσχημα τη μπάλα η οποία κατέληξε πάνω στον Ίβιτς που έκανε με τη μία το σουτ, με τον Μέγκιερι να αποκρούει ενστικτωδώς και τη φάση να λήγει με την υπόδειξη του Σαλπιγγίδη σε θέση οφσάιντ. Δύο λεπτά αργότερα (58') ο Μπαλάφας προσπάθησε με ένα μακρινό σουτ να αιφνιδιάσει τον Μέγκιερι, ο οποίος όμως ήλεγχε τη φάση και άφησε τη μπάλα να περάσει άουτ. Είχαμε κι εμείς τη δική μας καλή στιγμή στο 60', όταν ο Ιμπαγάσα έβγαλε μια ωραία μπαλιά στον Αμπντούν που την πρόλαβε και πλάσαρε με τη μία, όμως το πλασέ του απέκρουσε με το πόδι ο Κρέσιτς που βγήκε έξω απ'την περιοχή του.

61ο λεπτό και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε την πρώτη του αλλαγή, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Βασίλη Τοροσίδη στη θέση του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Τοροσίδης πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Μοδέστο ανέβηκε στη μεσαία γραμμή. Είχαμε σιγά σιγά ξυπνήσει απ'τον ύπνο τον βαθύ της ανάπαυλας, ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε πλέον χώρους αφού με την προσθήκη του Μοδέστο στη μεσαία γραμμή γίναμε πιο αποτελεσματικοί ανασταλτικά, με αποτέλεσμα οι παίκτες του ΠΑΟΚ να επιδοθούν σε επίδειξη πολεμικών τεχνών με κύριο δέκτη των... "περιποιήσεων" τον Κέβιν Μιραλάς. Στο 68ο λεπτό είδε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την κίτρινη κάρτα ο Πάμπλο Γκαρσία, που είχε κάνει ΤΕΣΣΕΡΑ σκληρά φάουλ σε διάστημα ενός δεκαλέπτου για να δεί τελικά την κάρτα. Στο 73' είδε την κάρτα και ο Φωτάκης για σκληρό φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής και στο 76' ο Λαζάρ είδε την κόκκινη κάρτα, αφού έκανε πρώτα σκληρό φάουλ στον Μιραλάς, πήγε και του έλεγε... διάφορα από πάνω του ενώ όταν του ζήτησε το λόγο ο Τζεμπούρ, ο βλογιοκομμένος Ρουμάνος προσπάθησε να τον χτυπήσει με το κεφάλι και είδε ως συνέπεια την κόκκινη κάρτα του Γιάχου (με τον Τζεμπούρ να βλέπει και αυτός την κίτρινη κάρτα). Με την εκτόνωση της έντασης, ο Βαλβέρδε έκανε αλλαγή περνώντας στον αγώνα τον νεοαποκτηθέντα Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς στην θέση του Κέβιν Μιραλάς για να τον μιμηθεί στο 80' ο Μπόλονι περνώντας στη θέση του Γεωργιάδη τον Ρομπέρ.

Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά του αγώνα, χάσαμε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε : Αρχικά στο 86' όταν ο Γιάννης Μανιάτης έκανε μια ωραία μπαλιά προς τον Καζίμ, με τον Κρέσιτς να βγαίνει και να πέφτει στα πόδια του προλαβαίνοντας την κατάσταση. Στο 88' χάσαμε τεράστια ευκαιρία για γκολ όταν ο Τζεμπούρ έβγαλε μια ωραία μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ με τον Μοδέστο να κοντρολάρει, να γυρίζει και να σουτάρει αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά πάνω απ'τα δοκάρια του Κρέσιτς. Αμέσως μετά ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε την τρίτη και τελευταία του αλλαγή , περνώντας στη θέση του Τζαμέλ Αμπντούν τον Χοσέ Χολέμπας. Το παιχνίδι τελείωσε με ένα μακρινό σουτ του Φωτάκη που εξουδετέρωσε εύκολα ο Μέγκιερι και λίγο αργότερα ο Θανάσης Γιάχος σφύριξε τη λήξη του αγώνα ο οποίος βρήκε το Θρύλο νικητή με 0-2 και τη διαφορά να μειώνεται στο -2 από τον Παναθηναϊκό...


Κριτική
Μπάλας Μέγκιερι : Στα τελευταία δύο ματς - παρ'ότι κράτησε το μηδέν στην εστία του δείχνει να είναι "κάπως"... Σήμερα είχε ένα κακό πρώτο ημίχρονο και πιστώνεται την καλή απόκρουση στη φάση με τον Ίβιτς. Πρέπει να ανέβει σύντομα γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας...

Φρανσουά Μοδέστο : Δεν τα πήγε κι άσχημα σαν μπακ. Περιόρισε σημαντικά τον Γεωργιάδη, αν και το καλό του διάστημα στον αγώνα το είχε από τη στιγμή που πέρασε στη μεσαία γραμμή.

Αβραάμ Παπαδόπουλος - Όλοφ Μέλμπεργκ : Το dynamic duo της άμυνας μας πρωταγωνίστησε σε όλες τις φάσεις που "έκαιγαν", καθάρισαν τις φάσεις που προσπαθούσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να φτιάξουν με γιόμες και είχαν μερικές σωτήριες επεμβάσεις. Όταν αυτοί οι δύο φέτος είναι καλά, γκολ δεν τρώμε. Έτσι έγινε και σήμερα.

Ιβάν Μαρκάνο : Δεν έκανε ιδιαίτερα καλό ματς ο Μαρκάνο, χωρίς να είναι και κακός. Είχε προβλήματα τόσο με τον Σαλπιγγίδη όσο και με τον Σταφυλίδη που ανέβαινε από πίσω γιατί δεν μάρκαρε ο Μιραλάς. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πήγε καλύτερα, βοηθούμενος και από το γεγονός οτι η επιθετική δραστηριότητα του ΠΑΟΚ εκμηδενίστηκε.

Γιάννης Μανιάτης : Πιο προσεκτικός σήμερα, περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα χωρίς να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες. Έκανε και πάλι καλή εμφάνιση, αλλά σήμερα έφαγε και πολλές κλωτσιές. Σταθερά σε υψηλούς ρυθμούς.

Πάμπλο Ορμπαΐθ : Σκωτσέζικο ντους η εμφάνιση του. Μια κρύο, μια ζέστη : Ενώ στην αμυντική λειτουργία ήταν πολύ καλός, είχε πολλές, πάρα πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Χρειάζεται να ανέβει περισσότερο.

Τζαμέλ Αμπντούν : Το να σκοράρεις στην Τούμπα είναι πάντοτε ξεχωριστό. Ο Χατζηαβάτης όχι μόνο σκόραρε, αλλά είχε και μια σοβαρή παρουσία και μάλιστα για 2ο αγώνα σερί. Δεν έκανε κάτι το σπουδαίο ή καμμιά εκθαμβωτική εμφάνιση, αλλά οπωσδήποτε όταν πηγαίνεις από το... -1 στο 6 ή στο 7, τότε σίγουρα είναι μεγάλη πρόοδος. Τον Αμπντούν - το έχω ξαναπεί - δε τον πιστεύω. Μακάρι να αποδειχτεί όχι απλά χρήσιμος, αλλά λίρα 100.

Κέβιν Μιραλάς : Στο πρώτο ημίχρονο προκαλούσε σε βαθμό... κακουργήματος, εκθέτοντας την άμυνα του ΠΑΟΚ ουκ ολίγες φορές, ενώ πέτυχε και μια γκολάρα που "ξέρανε" την Τούμπα. Τη φάση του γκολ με τον Πάμπλο Γκαρσία να απλώνει τα χέρια σα γριά με αρθρίτιδα για να τον πιάσει, θα την κάνω αφίσα. Σε κάποιες φάσεις όμως ήταν παντελώς αδιάφορος ανασταλτικά, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο Σταφυλίδης ουκ ολίγες φορές όλη την πλευρά.

Αριέλ  Ιμπαγάσα : Καλή εμφάνιση από τον Αριέλ που έτρεξε πολύ, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα, στάθηκε άτυχος στη φάση με το δοκάρι - μέχρι και με τον Γκαρσία τα έβαλε. Κρίμα που τα χρόνια έχουν περάσει...

Ραφίκ Τζεμπούρ : Εκτός ρυθμού ο Αλγερινός, προσπάθησε αλλά δε του έβγαινε τίποτα. Προσέφερε με πολύ τρέξιμο, με δυνατό μπάσιμο στις φάσεις, πίεση στην άμυνα του ΠΑΟΚ και συμμετοχή και στα δύο γκολ.

Βασίλης Τοροσίδης : Δεν χρειάστηκε να κάνει και πολλά και δεν είχε δουλειά μιας και από τη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ενδιαφέρονταν περισσότερο να κλωτσήσουν παρά να παίξουν μπάλα. Δε ζορίστηκε - και δεν υπήρχε λόγος να το κάνει.

Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς - Χοσέ Χολέμπας : Αγωνίστηκαν ελάχιστα και δεν μπορούν να κριθούν.


Δηλώσεις
Ερνέστο Βαλβέρδε : "Είναι πολύ σημαντική νίκη. Η αλήθεια είναι ότι ήρθε σε ένα πολύ καλό σημείο, σε καλή χρονική στιγμή, αν σκεφτεί κανείς ότι έχασε ο Παναθηναϊκός. Ξέραμε ότι παίζαμε απέναντι σε καλή ομάδα και σε ένα δύσκολο γήπεδο. Η νίκη ήρθε σε μια σημαντική στιγμή και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Για την σπουδαιότητα της επιτυχίας επί του ΠΑΟΚ: "Το να ξεπερνάς ένα δύσκολο εμπόδιο όπως του ΠΑΟΚ, πετυχαίνεις έναν από τους σημαντικούς στόχους σου. Είναι πολύ καλό ότι άνοιξε γρήγορα το σκορ και αναγκάσαμε τον ΠΑΟΚ να ανοιχτεί. Μετά πιέσαμε και έγιναν καλύτερα τα πράγματα όσον αφορά την δημιουργία. Επίσης τα ματς με τον ΠΑΟΚ και γενικότερα στα ντέρμπι όταν κερδίζεις σημαίνει κάτι περισσότερο γιατί είναι τέτοια αυτά τα παιχνίδια. Βέβαια, η πραγματικότητα είναι ότι παίρνεις τρεις βαθμούς, τους χρειαζόμασταν και πρέπει να λειτουργούμε όπως σήμερα. Το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνει και ο ΠΑΟΚ.

O κυριότερος ρόλος της αποψινής νίκης είναι ότι σκοράραμε νωρίς. Είχαμε το δοκάρι και αμέσως μετά το γκολ. Δημιουργήσαμε τα κενά, έχουμε γρήγορους παίκτες που τα εκμεταλλεύτηκαν και έτσι λειτουργήσαμε καλά. Επίσης, τις στιγμές που μας απείλησε ο ΠΑΟΚ οι αμυντικοί μας στάθηκαν καλά. Ο ΠΑΟΚ είαι καλή ομάδα και όπως είναι φυσικό μας δημιούργησε κίνδυνο. Όπως και μα έχει ξέραμε ότι είναι σημαντικό και ξέραμε ότι έπρεπε να μπούμε από την αρχή δυνατά. Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πάντα είναι δύσκολο να τον κερδίσεις, είτε εδώ είτε στο Καραϊσκάκη. Σημαίνει πολλά αυτή η νίκη. Θα μου άρεσε σε παιχνίδια με μεγάλο ανταγωνισμό όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ τα πράγματα να ήταν πιο ήρεμα, ανεξάρτητα ποιος θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Αυτό που είπα πέρσι είναι ότι δεν μου αρέσει να παίζουμε χωρίς κόσμο γιατί ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Πάντα αυτά τα παιχνίδια έχουν πολύ μεγαλύτερη ένταση, θα μου άρεσε ο ανταγωνισμός να περιορίζονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Τούμπα, μπορεί να συμβαίνει και στο Καραϊσκάκη και σε άλλα γήπεδα".

Λάζλο Μπόλονι : "Καμία φορά δεν είναι καλό να χάνεις μέσα στην έδρα σου. Θυμάστε πως χάσαμε με Παναθηναικό, όπως και το σημερινό ματς, δύο ντέρμπι δηλαδή αλλά προτιμώ την σημερινή εμφάνιση. Είχαμε καλή κατοχή της μπάλας, είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Μας έλειπαν κάποιες λεπτομέρειες και αυτές ήταν με την πλευρά του αντιπάλου. Εδειξαν ωριμότητα και αποτελεσματικότητα, κάτι που δεν δείξαμε εμείς. Συγχαρητήρια πάντως στους παίκτες μου, είμαι στεναχωρημένος για τους 3-4 τραυματισμούς, τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα στα επόμενα ματς. Το να έχουμε χάσει 4 παίκτες από την πρώτη ενδεκάδα και τον Λαζάρ με κόκκινη κάρτα, σίγουρα τις επόμενες μέρες δεν θα με αφήσει να κοιμηθώ καλά. Ανάμεσα στους 5 παίκτες που τραυματίστηκαν είναι οι Γλύκος, Κατσικάς που έχουν κάνει εγχείρηση στο γόνατό τους, ο Γεωργιάδης που του λείπει η μυικότητα, του Κλάους που είναι ένα ατύχημα. Του Σνάουτσνερ δεν μπορείς να εξηγήσεις τι συνέβη σε έναν τραυματισμό, αλλά οι παίκτες το να έχουν συνεχόμενα παιχνίδια είναι δύσκολο και γι' αυτούς και για εμάς. Δουλεύουμε καλά. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα θέλαμε να έχουν ένα καλό αμυντικό τείχος για να βγαίνουμε στην συνέχεια μπροστά. Βρεθήκαμε εκτεθειμένοι και ο ρυθμός χάθηκε. Σε δύο μπλακ άουτ δεχτήκαμε γκολ. Ακόμη και αν συμφωνώ πως έγιναν λάθη από τον διαιτητή, δεν θέλω να μιλήσω μετά από μια ήττα με 2-0. Δεν αισθάνομαι εγκλωβισμένος. Καταρχήν όταν πήρα το χαρτί του αγώνα και είδα τους αναπληρωματικούς του Ολυμπιακού, νόμιζα πως είναι πως ήταν βασικοί. Εμείς σαφώς και δεν έχουμε αυτή ποιότητα".

Ιβάν Μαρκάνο : "Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη αυτή επί του ΠΑΟΚ. Μας δίνει την δυνατότητα να μπούμε δυνατά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ξέραμε ότι μετά την ήττα του Παναθηναϊκού έπρεπε να κερδίσουμε, ώστε να πλησιάσουμε στην κορυφή και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχισμένοι που τα καταφέραμε. Η προσοχή μας στρέφεται στο ντέρμπι με την ΑΕΚ".

Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς : "Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς, μια πολύ δυνατή ατμόσφαιρα. Η πρώτη μου εντύπωση ήταν πάρα πολύ καλή και μου άρεσε και ο τρόπος που έπαιξε και ο Ολυμπιακός σήμερα. Είμαι έτοιμος. Έχω παίξει έξι μήνες, έπαιζα σ' όλα τα ματς με την Γαλατάσαραϊ. Δεν είναι ότι δεν έπαιζα εκεί. Το μόνο που μένει είναι να προσαρμοστώ και να δω πως θέλει να παίζω ο προπονητής μου. Μου είπαν οι συμπαίκτες πως ήρθα και άλλαξαν τα πράγματα. Το ηθικό στα αποδυτήρια είναι πολύ υψηλό. Έχουμε δύο βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό κι αν κερδίσουμε την ΑΕΚ την Παρασκευή θα τους προσπεράσουμε και η πίεση θα πάει στον ΠΑΟ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι. Ο προπονητής μας λέει οτι παίζουμε καλύτερα με πίεση. Νομίζω πως ο λόγος που το λέει αυτό ο προπονητής μας, είναι επειδή οι μεγάλοι παίκτες χρειάζονται δυνατά ματς για να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό. Και η ομάδα είναι γεμάτη με μεγάλους παίκτες".

Μπάλας Μέγκιερι : "Το γεγονός ότι σκοράραμε πολύ σύντομα ήταν το κλειδί για τη νίκη, μετά έγιναν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που της αρέσει να παλεύει και να παίζει σκληρά στα ντέρμπι, ειδικά με τον Ολυμπιακό, όμως ήμασταν προετοιμασμένοι και ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Στην ουσία δεν άλλαξε κάτι από τη χθεσινή ήττα του ΠΑΟ, γιατί για εμάς ήταν μονόδρομος η σημερινή νίκη έτσι κι αλλιώς. Σίγουρα βοήθησε κάπως στην ψυχολογία, είμαστε πολύ χαρούμενοι με τους τρεις βαθμούς. Είμαστε πιο κοντά τώρα. Δεν αλλάζει κάτι για εμάς. Εμείς προχωράμε μπροστά, συνεχίζουμε με την ίδια θέληση για να φτάσουμε στους στόχους μας".


Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Η ομάδα πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη σήμερα. Μια μεγάλη νίκη επί ενός αντιπάλου που πέθαινε να μας κερδίσει και μάλιστα ήρθε χωρίς την παραμικρή υποψία εύνοιας. Ο ΠΑΟΚ στον αγώνα δεν πήρε τίποτε περισσότερο απ'όσα του άξιζαν : 2 τεμάχια νωρίς νωρίς και τέλος.

Υ.Γ. 2 : Στο πρώτο 20λεπτο οι παίκτες του Βαλβέρδε έκαναν ακριβώς αυτό που έπρεπε : Πίεσαν ψηλά τον ΠΑΟΚ, έκλεψαν μπάλες, είχαν επιτέλους και αποτελεσματικότητα μπροστά στην εστία και έτσι το 0-2 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Ακόμη και ο πιο κολλημένος ΠΑΟΚτζής του πλανήτη δε μπορεί να ισχυριστεί οτι το 0-2 προήλθε από "διαιτητικά λάθη". Όσο και αν φτιάχνουν κλίμα οι Κωνσταντινίδηδες και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ίσα ίσα, να ανάψουν ένα κεράκι στον άγιο Θανάση Γιάχο το μυροβλήτη που κράτησε στον αγώνα τις καρμανιόλες τους να τελειώσουν τον αγώνα. Αν κλωτσούσαν οι δικοί μας όπως αυτοί του ΠΑΟΚ σήμερα, θα'χε κοπεί πάλι η Ελλάδα στα δύο...

Υ.Γ. 3 : Τι δεν μου άρεσε στην ομάδα σήμερα : Δεν μου άρεσε ο πολύς χώρος που δώσαμε στον ΠΑΟΚ μετά το 0-2. Όπως επίσης και το λήθαργο στο πρώτο 20λεπτο του 2ου ημιχρόνου. Βελτίωση και άμεσα σε αυτά, γιατί τα αποτελέσματα δεν έρχονται όταν έχεις τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά. Προσοχή...

Υ.Γ. 4  : Όσο για τον ΠΑΟΚ, έχω μια συμβουλή : Αυτή είναι η ευκαιρία τους να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Να σκεφτούν σαν οπαδοί "Όχι, κανένας Ολυμπιακός δε φταίει. Ούτε το Αθηνοκεντρικό κατεστημένο. Παίζω φέτος με Γλύκους, με Μαλεζάδες, με Σταφυλίδηδες, με Κατσικάδες. Ξεπουλήθηκε ο πολυτιμότερος μου παίκτης επειδή όλο το καλοκαίρι ο Ζαγοράκης βρήκε έναν τρωγλοδύτη που δεν είχε δεύτερη αλλαξιά ρούχα, να παριστάνει τον επενδυτή. Σήμερα έχασα γιατί στη φάση του 2ου γκολ, ο Μιραλάς "φωνάζει" με την κίνηση του σώματος του "ε, μαλάκες, ανάμεσα σας θα περάσω" και οι πτωχοί πλην τίμιοι παίκτες μου κοίταζαν σαν την αγελάδα που κοιτάζει το τρένο. Ως πότε θα θεοποιώ ταγάρια που κλωτσάνε επειδή τους λέω "γροθιά στο κατεστημένο"; Αυτό είναι που θέλω από την ομάδα μου";

Υ.Γ. 5 : Αν η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι "Ναι", οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μπορούν να συνεχίσου να μασάνε απερίσπαστοι το κουτόχορτο τους. Για όλους φτάνει. Και να συνειδητοποιήσουν επιτέλους οτι η δράση φέρνει αντίδραση : Αν είναι μαγκιά να πετάνε κροτίδες στον πάγκο και να κάνουν ντου στα αποδυτήρια, να μη μιλάνε για συνθήκες ζούγκλας και κόλαση όταν παθαίνουν τα ίδια.

Υ.Γ. 6: Ο βλογιοκομμένος Ρουμάνος του ΠΑΟΚ είναι τυχερός που ο Αλγερινός σκέφτεται τη μεταγραφή του και θέλει να είναι "τύπος και υπογραμμός" στον Ολυμπιακό. Αν έπαιζε ακόμα σε καμμιά ΑΕΚ, εύκολα τον είχε κάνει λίπασμα στη φάση της κόκκινης κάρτας. Παρατηρήσατε επίσης οτι τον Αλγερινό μέχρι και ο πολλά βαρύς Πάμπλο Γκαρσία απέφευγε να τον κοιτάζει στα μάτια; Αφού φαίνεται το παιδί, μπορεί να του γυρίσει το μάτι σε καμμιά στιγμή και να βγάλει καμμιά χειροβομβίδα.

Υ.Γ. 7 : Θεωρώ τον Αμπντούν μέτριο ποδοσφαιριστή και σίγουρα όχι για 11δάτο στον Ολυμπιακό. Δε μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω την προσπάθεια του και μπράβο του για την απόδοση του στα δύο τελευταία ματς. Δε συμμερίζομαι όμως αυτόν τον βομβαρδισμό "αγάπης" από τα ΜΜΕ, που μας τον παρουσιάζουν λες και είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Και καλά αυτό, ο καθένας ας πιστεύει οτι θέλει. Αυτό που είναι εξοργιστικό είναι η στοχοποίηση των οπαδών, πολλές φορές και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, που "αποδοκιμάζουν τον Τζαμέλ". Όταν το έκαναν οι οπαδοί για τον Όσκαρ, για τον Γεωργιάδη, δεν είχαν πρόβλημα όμως. Αυτοί μάλλον δεν ήταν παίκτες του Ολυμπιακού που ήθελαν στήριξη και όχι αποδοκιμασία.

Υ.Γ. 8 : Και μεταξύ σοβαρού κι αστείου αυτό, ο Αμπντούν πότε άρχισε να κάνει συμπαθητικές εμφανίσεις; Πριν η μετά τις αποδοκιμασίες;

Υ.Γ. 9 : Το "+8" που μας έλεγαν την Παρασκευή έγινε -2 και τώρα όλα γίνονται, ξανά. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, νίκη και μόνο νίκη με την ΑΕΚ. Αλλιώς είναι σαν αυτός ο αγώνας σήμερα, να μην έγινε ποτέ...