19 Φεβ 2012

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0 : ... και προχωράμε...


Άλλη μια σημαντική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός που "καθάρισε" και τον Πανιώνιο στο στάδιο Καραϊσκάκη με 2-0, χάρη στα γκολ των Μακούν και Ντιόγο. Αν και δεν είχαν το σύνηθες καταιγιστικό μισάωρο στο παιχνίδι τους, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν εμφανώς ανώτεροι και πήραν μια νίκη που δικαιούνταν πέρα για πέρα, ενώ έχοντας ουσιαστικά καθαρίσει το ματς απ'την πρώτη ώρα αγώνα βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει Ρουμπίν. MVP του αγώνα; Μα φυσικά το... πανό "Γερουλάνε νομοθέτη του βαζέλα υπηρέτη", αφιερωμένο στον άνθρωπο με το σιδερωμένο μαλλί.
Ο αγώνας
Με 4-1-2-1 ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε τον αγώνα και τους Μπάλας Μέγκιερι στα δοκάρια, Βασίλη Τοροσίδη - Αβραάμ Παπαδόπουλο - Ιβάν Μαρκάνο και Χοσέ Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας, τον Πάμπλο Ορμπαΐθ σε ρόλο αμυντικού χαφ με τους Γιάννη Μανιάτη και Ζαν Μακούν σε ρόλο κεντρικών χαφ με τους Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς και Τζαμέλ Αμπντούν στα άκρα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ντιόγο. Από πλευράς Πανιωνίου ο Άκης Μάντζιος επέλεξε το 4-2-3-1 και τους Σιδεράκη στα δοκάρια, Κούρντι - Κουλουχέρη - Πιέρ και Αντούνιες στην τετράδα της άμυνας, τους Όμο και Ρόβα σε ρόλο αμυντικών χαφ με τον Σάμαρη λίγο πιο μπροστά τους, τους Γουνδουλάκη και Ρόκα στα άκρα και τον Σκέμπρι στην κορυφή της επίθεσης. Στον πάγκο από πλευράς μας έμειναν οι Ρόι Κάρολ, Γιάννης Ποτουρίδης, Τάσος Παπάζογλου, Γιάννης Φετφατζίδης, Νταβίδ Φουστέρ, Βισέντε Μόνχε και Ραφίκ Τζεμπούρ, ενώ για τον Πανιώνιο οι Μιχαηλίδης, Σταυροθανασόπουλος, Αυλωνίτης, Ντιμπαλά, Μενδρινός, Αναστασόπουλος και Ντούνης.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 5ο λεπτό και ήταν - ως συνήθως - δική μας, όταν ο Αμπντούν εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά, ο Μαρκάνο σηκώθηκε πιο ψηλά απ'όλους και πήρε την κεφαλιά, έστειλε όμως τη μπάλα πάνω απ'τα δοκάρια του Σιδεράκη. Ίδιο σκηνικό και στο 10ο λεπτό, με τον Χολέμπας να εκτελεί κόρνερ από δεξιά αυτή τη φορά, τον Τοροσίδη να σηκώνεται στο ύψος της μικρής περιοχής και να πιάνει την κεφαλιά, στέλνοντας όμως τη μπάλα ψηλά πάνω απ'τα δοκάρια του γκολκίπερ του Πανιωνίου. Στο 12' ήταν σειρά του Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς να δοκιμάσει την τύχη του, όταν πήρε τη μπάλα από γέμισμα του Μακούν, την κατέβασε με ωραίο τρόπο αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε ένα σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή που έφυγε λίγο δίπλα απ'το δεξί δοκάρι του Σιδεράκη ενώ στο 14' ο Πανιώνιος έκανε το πρώτο του σουτ με τον Σκέμπρι που σούταρε από μακριά, αλλά έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά άουτ. Ελάχιστα αργότερα ο Όμο είδε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Δελφάκη για διαμαρτυρία.

Στο 17ο λεπτό χάσαμε μια πολύ καλή ευκαιρία για γκολ : Ο Πάμπλο Ορμπαΐθ εκτέλεσε ένα φάουλ από έναν χώρο μεταξύ σέντρας και μεγάλης περιοχής προς τη μικρή περιοχή του Πανιωνίου. Στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Ζαν Μακούν που πρόλαβε την έξοδο του Σιδεράκη, πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα απ'το δεξί δοκάρι της εστίας του Πανιωνίου ενώ σε παρόμοια φάση στο 23' ο Βάσκος και πάλι έσκαψε τη μπάλα για τον Αμπντούν, με τον Αλγερινό να μην καταφέρνει να πάρει την κεφαλιά και τη μπάλα να περνάει τελικώς άουτ. Νέα καλή στιγμή στο 27ο λεπτό όταν ο Ντιόγο δέχθηκε μια ωραία μπαλιά από τον Μακούν, προσπάθησε να κάνει ένα σουτ προς το τέρμα υπό την πίεση του Κουλουχέρη αλλά η τελική του προσπάθεια δεν ήταν καλή, με τη μπάλα να καταλήγει αρκετά μακριά από τα δοκάρια του Σιδεράκη.


Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε κινητικότητα, είχε καταφέρει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι καλό αλλά δεν είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία για γκολ, ακόμα. Ο Πανιώνιος, δε, περιορισμένος σε παθητικό ρόλο, έπαιζε με 9 παίκτες πίσω απ'τη σέντρα προσπαθώντας να περιορίσει το passing game μας και να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του, κατάφερε να βγάλει μια αντεπίθεση στο 31' με τον Σκέμπρι να "σπάει'' δεξιά στον Γουνδουλάκη και τον Ιβάν Μαρκάνο να επεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή και με πολύ ωραία προβολή να τελειώνει τη φάση. Τον εξαιρετικό συνδυασμό των Ορμπαΐθ - Μανιάτη - Αμπντούν στο 34' χάλασε η κακή πάσα του Αλγερινού πάνω στα πόδια του Σάμαρη, με τον Μανιάτη και τον Ντιόγο να δοκιμάζουν από ένα σουτ έξω απ'την περιοχή στο 35' και το 36' με την ίδια κατάληξη : Πάνω απ'τα δοκάρια του Σιδεράκη. Στο 39' είδε την κίτρινη κάρτα ο Σκέμπρι που πήγε και κλώτσησε μακριά τη μπάλα σε ένα φάουλ, ενώ στο 40' την είδε και ο Αντούνιες για σκληρό φάουλ στον Αμπντούν. Από την εκτέλεση του φάουλ με τον Χολέμπας η μπάλα πήγε στο πίσω δοκάρι, εκεί που ο Ζαν Μακούν πρόλαβε την έξοδο του Σιδεράκη και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 1-0! Ελάχιστα αργότερα είχαμε μια πολύ καλή στιγμή με τον Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς από αριστερά να "σπάει" τη μπάλα στον Μανιάτη ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση, αλλά πάνω στα χέρια του Σιδεράκη και το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 1-0...

Αλλαγή με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου για τον Πανιώνιο, με τον Θέμη Κουλουχέρη να κάθεται στον πάγκο και τον Αυλωνίτη να περνάει στη θέση του. Η πρώτη στιγμή του ημιχρόνου ανήκε στον Πανιώνιο, όταν ο Ρόκας (49') πήρε την πάσα του Όμο, βγήκε σε θέση μέσα αριστερά και από το ύψος της περιοχής επιχείρησε ένα σουτ, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα απ'το αριστερό δοκάρι του Μέγκιερι που έπεσε να καλύψει τη γωνία του. Η απάντηση όμως ήταν άμεση για το Θρύλο : Ο Χοσέ Χολέμπας πήρε τη μπάλα σε θέση έξω αριστερά, έκανε μια κούρσα, πέταξε τη μπάλα λίγο πιο μπροστά ξεπερνώντας τον Γουνδουλάκη και σέντραρε με τη  μπάλα να κοντράρει στον Αυλωνίτη και να παίρνει ύψος. Εκεί βρέθηκε ο Ντιόγο που με κεφαλιά σχεδόν από τη γραμμή του τέρματος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 2-0 για το Θρύλο στο 51ο λεπτό.


Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει με τον Σάμαρη που βγήκε ωραία απ'τα μαρκαρίσματα γύρισε το σώμα προς το τέρμα και σούταρε, αλλά το σουτ του ήταν πολύ κακό και έφυγε πολύ ψηλά άουτ στο 59'. Στο 63' ο Άκης Μάντζιος έκανε την 2η αλλαγή του αποσύροντας τον Αντούνιες που τα'χε βρεί μπαστούνια με τον Αμπντούν για να περάσει τον Ντιμπαλά στη θέση του, αλλάζοντας και το σύστημα του σε 4-4-2, με τον Σάμαρη να πηγαίνει δεξιά, τον Γουνδουλάκη αριστερά και τον Ντιμπαλά δίπλα στον Σκέμπρι. Στο 71ο λεπτό ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε την πρώτη του αλλαγή, αποσύροντας τον Γιάννη Μανιάτη που είχε ταλαιπωρηθεί από μια ίωση για να περάσει στη θέση του τον σκόρερ της Μόσχας, Νταβίδ Φουστέρ. Στη συνέχεια είχαμε δύο μεγάλες φάσεις, μια από κάθε ομάδα : Αρχικά με τον Πανιώνιο στο 75' όταν ο Ντιμπαλά πήρε μια εξαιρετική πάσα του Σκέμπρι που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με τον Μπάλας Μέγκιερι να κάνει μια σπουδαία επέμβαση αποκρούοντας με το αριστερό χέρι, για να ολοκληρώσει ο Χολέμπας διώχνοντας μακριά τη μπάλα προ του Σάμαρη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς πέρασε μια ωραία πάσα στον Αμπντούν, ο Αλγερινός γύρισε προς τα μέσα για τον Φουστέρ που κέρδισε την κόντρα απ'τον Όμο, έκανε ένα δυνατό σουτ με το δεξί αλλά ο Σιδεράκης με ωραία επέμβαση έσωσε την εστία του.

Τελευταίο δεκάλεπτο στο ματς και ο Βαλβέρδε έκανε την 2η του αλλαγή αποσύροντας τον Ντιόγο για να περάσει στη θέση του τον Ραφίκ Τζεμπούρ και λίγο αργότερα (84') αντικατέστησε και τον πολύ καλό Αμπντούν με τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο αγώνας δεν επεφύλασσε άλλες συγκινήσεις - πέραν μιας κίτρινης κάρτας που είδε ο Σάμαρης στις καθυστερήσεις - και τελείωσε με το σκορ στο 2-0 για το Θρύλο, που πλέον στρέφει το μυαλό στον επαναληπτικό με τη Ρουμπίν στο Καραϊσκάκη...


Κριτική
Μπάλας Μέγκιερι : Η υπόλοιπη ομάδα δε τον άφησε να κουραστεί πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο επενέβη δυναμικά σε μια - δυό σέντρες προς την περιοχή του, ενώ στη μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει ουσιαστικά έδωσε και πάλι το "παρών", "βγάζοντας" το τετ-α-τετ με τον Ντιμπαλά. Άλλο ένα "μηδέν" στα μετόπισθεν και ο Ούγγρος έχει κι αυτός μεγάλη συμμετοχή.

Βασίλης Τοροσίδης : Δεν ήταν κακός σήμερα. Είχε κάποιες καλές εμπνεύσεις, ημιτελείς όμως οι περισσότερες. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα, στα θετικά οτι έδειξε σε καλύτερη κατάσταση απ'ότι στα προηγούμενα παιχνίδια.

Αβραάμ Παπαδόπουλος : Έβγαλε το ματς στο χαλαρό, χωρίς να ζοριστεί - βοήθησε και η καλή παρουσία του Μαρκάνο δίπλα του - και καθάρισε όσες φάσεις ήταν στον χώρο ευθύνης του.

Ιβάν Μαρκάνο : Καλή εμφάνιση από τον Ισπανό σήμερα. Έκανε μια-δυό σημαντικές επεμβάσεις στην άμυνα με αντίπαλο τον Σκέμπρι, καθάρισε όλες τις εναέριες μονομαχίες και προβλημάτιζε την άμυνα του Πανιωνίου στα στημένα.

Χοσέ Χολέμπας : Δυναμικό comeback στην 11άδα από τον Γερμανό. Πανταχού παρών ο τσιλιαδόρος του Εσκομπάρ, έκοβε στην άμυνα, έβγαινε στην επίθεση, έφτιαξε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Πολύ καλή εμφάνιση.

Πάμπλο Ορμπαΐθ : Άλλη μια καλή εμφάνιση για τον Βάσκο που στον γνωστό του ρόλο μπροστά από τους στόπερ ήλεγξε πλήρως το χώρο ευθύνης του και έβγαλε μερικές φαρμακερές μπαλιές.

Γιάννης Μανιάτης : Καλός όπως συνήθως, αλλά φανερά επηρεασμένος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε το Σάββατο. Αν και άρρωστος, ήταν μέσα στους διακριθέντες και αντικαταστάθηκε όταν η... μπαταρία είχε αρχίσει να αδειάζει. Κάτι που πρέπει να προσέξει πάρα πολύ ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι η επιλογή του να προσπαθεί να κάνει μονοκόμματα σουτ σε διεκδικήσιμες φάσεις. Πολλές φορές, ενώ η μπάλα έρχεται προς τα πάνω του (όπως και ο αντίπαλος με προτεταμένο το πόδι του), ο Μανιάτης επιχειρεί να μπεί στη φάση με σουτ στην κίνηση με αποτέλεσμα να μαζεύει κλωτσιές σωρηδόν. Θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ, γιατί αν σε τέτοια φάση τραυματιστεί, θα πάθει πολύ μεγάλη ζημιά. Προσοχή και πάλι προσοχή : Άλλο μπαίνω δυνατά στη φάση και άλλο μπαίνω απερίσκεπτα. Είναι κρίμα τώρα που βρήκε και ρόλο και θέση στην 11άδα - και τα πηγαίνει περίφημα - να πάθει ζημιά...

Ζαν Μακούν : Ο Καμερουνέζος έψαχνε καιρό μια καλή εμφάνιση και αυτή του "έκατσε" σήμερα. Δικαίως MVP του αγώνα αφού έτρεχε αδιάκοπα, έμπαινε σε όλες τις φάσεις, πίεζε την αντίπαλη άμυνα, πέτυχε και το γκολ του. Τι καλύτερο;

Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς : Ο Τουρκαλέοντας ακόμη ψάχνεται. Υπάρχουν στιγμές που δείχνει οτι ξέρει μπάλα, οτι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις αντίπαλες άμυνες. Ακόμη όμως - όπως είπα και στην αρχή - ψάχνεται στο γήπεδο με αποτέλεσμα να προσπαθεί μεν, αλλά να μη βοηθά επί της ουσίας δε. Κακός δεν ήταν, αλλά σίγουρα δεν είναι σε θέση να βοηθήσει ακόμα. Ας ελπίσουμε οτι θα είναι σε θέση να βοηθήσει πολύ σύντομα, γιατί δεν θέλει και πολύ να τελειώσει η σεζόν και την πολυτέλεια και για άλλον... Ντάτολο, δε την έχουμε.

Τζαμέλ Αμπντούν : Ο Χατζηαβάτης ήταν πολύ δραστήριος, ειδικά όταν πήγαινε από δεξιά και έβγαζε το λάδι του δύσμοιρου Αντούνιεθ. Έτρεξε πολύ, προσπάθησε πολύ, αλλά είχε και πολλές ημιτελείς φάσεις. Χειροκροτήθηκε πάντως στην αλλαγή του και σε γενικές γραμμές μιλάμε για μια θετική εμφάνιση.

Ντιόγο : Όχι τόσο δραστήριος όσο στις πρώτες εμφανίσεις μετά την επιστροφή του. Προσπάθησε να είναι μέσα στις φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να φανεί πολύ. Πέτυχε πάντως γκολ, το πρώτο του στο πρωτάθλημα μετά από πολύ καιρό (συγκεκριμένα από τις 03/10/2009, σε εκείνο το 0-3 επί του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά) και πλέον, με τον Πάντελιτς εκτός μάχης, ελπίζουμε να είναι σε θέση να βοηθήσει περισσότερο στη συνέχεια.

Νταβίδ Φουστέρ : Στο 20λεπτο που αγωνίστηκε έκανε αυτό που του ζητήθηκε, ήτοι να πιέσει την άμυνα του Πανιωνίου ψηλά. Πρόλαβε και έχασε δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρει - τη μία του την έβγαλε ο Σιδεράκης, στην άλλη έκανε "τσαφ". Δεν ήταν κακός.

Ραφίκ Τζεμπούρ - Γιάννης Φετφατζίδης : Στην ολιγόλεπτη συμμετοχή τους δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι αξιοσημείωτο, ούτως η άλλως η ομάδα είχε σβήσει τις μηχανές.


Δηλώσεις
Ερνέστο Βαλβέρδε : "Κερδίσαμε τρεις βαθμούς, όλοι οι βαθμοί από εδώ και πέρα είναι σημαντικοί. Είχαμε την υποχρέωση να νικήσουμε, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Εργοτέλη, αλλά δεν ήταν εύκολο. Ο Πανιώνιος είχε στηθεί μαζικά στην άμυνα και με τις καλές αντεπιθέσεις που έκανε, μας δυσκόλεψε πολύ για να σπάσουμε τις γραμμές του. Το πρώτο γκολ σημειώθηκε σε καίριο σημείο, το ίδιο και το δεύτερο. Μετά, έγιναν όλα πιο εύκολα.  Δεν υπήρχε κούραση, καθώς πέρασαν αρκετές ημέρες από το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη δυσκολία των αγώνων στο Πρωτάθλημα, καθώς ο αντίπαλος έρχεται διαβασμένος, μας γνωρίζει και κλείνεται στην άμυνα. Για εμάς είναι δύσκολο να σπάσουμε τις γραμμές του αντιπάλου και να ανταποκριθούμε στις αντεπιθέσεις που επιχειρεί η άλλη ομάδα. Eίναι φυσιολογικό το γεγονός πως έχουμε απουσίες, το παράξενο θα ήταν μέσα σε μία σεζόν να υπολογίζουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας. Άλλωστε, πρέπει να παίζουν και κάποιοι παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και περιμένουν την ευκαιρία τους. Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι τους παίκτες που απουσιάζουν, καθώς η ομάδα μας βασίζεται σε όλους τους παίκτες όχι στους ίδιους. Αυτή πίστευα πως είναι η καλύτερη εντεκάδα για τον σημερινό ματς. Οι Καζίμ και Αμπντούν μπορούν να πιέσουν ψηλά και να δημιουργήσουν κίνδυνο στην αντίπαλη ομάδα, ενώ ο Ντιόγκο έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει και ότι είναι καλή λύση για τον Ολυμπιακό.

Άλλες φορές μπορείς να σκοράρεις το πρώτο γκολ και άλλες φορές να πάρει λίγο χρόνο παραπάνω. Δε νομίζω να οφείλεται στην απουσία παικτών. Πάντα μας αρέσει να δημιουργούμε φάσεις και να βάζουμε γκολ, αλλά πρέπει να αξιολογήσουμε τη δυσκολία πως παίζει και ο αντίπαλος ποδόσφαιρο. Μέχρι το τέλος της σεζόν πρέπει να είμαστε με πατημένο γκάζι. Εμείς προσπαθούμε πάντα να παίζουμε το ίδιο στυλ παιχνιδιού, αυτό το ρυθμό θέλουμε να διατηρήσουμε και έτσι αρέσει στον κόσμο μας. Να πιέζουμε, να παίζουμε γρήγορα και να τρέχουμε. Άλλες φορές το κάνουμε με επιτυχία και άλλες φορές με λιγότερη επιτυχία. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Πρόθεσή μας είναι να έχουμε την κατοχή, να κερδίζουμε την μπάλα και να γίνεται το δικό μας παιχνίδι και όχι του αντιπάλου. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον Μακούν. Ταιριάζει πολύ στο παιχνίδι μας και τον αγαπάνε οι συμπαίκτες του! Ξέρει να κερδίζει την αγάπη των συμπαικτών του, τους οποίους κάνει ευτυχισμένους μέσα στο γήπεδο. Ζητάει την μπάλα και δουλεύει πολύ. Πάντα προσπαθούμε να μη δεχόμαστε γκολ γιατί το ένα γκολ δεν είναι ποτέ αρκετό. Βασίζουμε μεγάλο μέρος της δουλειάς μας στην άμυνα. Με την Ξάνθη δεν δεχθήκαμε τόσες ευκαιρίες, αλλά χάσαμε. Η καλή μας αμυντική συμπεριφορά είναι αναγκαία και στον επαναληπτικό με τη Ρουμπίν, καθώς αν δεν δεχθούμε γκολ θα πάρουμε την πρόκριση. Η Ρουμπίν, βέβαια, είναι μία πολύ καλή ομάδα και δεν θα είναι τόσο εύκολο. Όσο για τους τερματοφύλακες, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον Μέγκιερι. Αφού όπως λέτε κι εσείς δεν δέχεται γκολ γιατί να αλλάξω τον τερματοφύλακα; Υπολογίζω και τους τρεις τερματοφύλακες. Ο Μέγκιερι κάνει πολύ καλή σεζόν και δεν βρίσκω το λόγο να τον αλλάξω. Είμαι ευχαριστημένος και από τους τρεις τερματοφύλακες. Την Πέμπτη θα παίξει ο Κάρολ και έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο".

Άκης Μάντζιος : "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του στο πρώτο ματς με τη Ρουμπίν και εύχομαι καλή επιτυχία για τον επαναληπτικό. Είχαμε πολύ καλή παρουσία σήμερα κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στα δέκα τελευταία παιχνίδια του, ενώ προερχόταν από πέντε σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 12-0. Ο Ολυμπιακός είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος τον τελευταίο μήνα κι εμείς δεχθήκαμε δύο γκολ σε καίρια χρονικά διαστήματα. Θα τα χαρακτήριζα φθηνά γκολ. Δεν επιτρέπεται για ομάδες επιπέδου Super League να δεχόμαστε τέτοια γκολ. Στο πρώτο, ο Μακούν πήδηξε μόνος του και στο δεύτερο δεχθήκαμε γκολ από δικό μας αράουτ. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και πρέπει να πάρουμε τα παιχνίδια που πρέπει για να σωθούμε και μαθηματικά. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες και ίδιατερα από τους νέους. Στο ματς του Κυπέλλου, είχαμε καλύτερη επιθετική παρουσία, αλλά δεχθήκαμε τέσσερα γκολ. Παίζει μεγάλο ρόλο και το ψυχολογικό. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι τακτικά. Ο Ολυμπιακός ήταν σε καλύτερη κατάσταση και πιο ήρεμος, σε σχέση με το παιχνίδι Κυπέλλου. Δεν ήταν άσχημη η εικόνα της ομάδας μας σήμερα. Δεχθήκαμε δύο γκολ και ο Ολυμπιακός είχε άλλες δύο καθαρές ευκαιρίες. Μιλάμε για μία ομάδα που κάνει πολλές τελικές προσπάθειες σε κάθε παιχνίδι. Είχαμε σοβαρές απουσίες (σ.σ. Σιόβας και Κούκι). Προσπαθήσαμε με κάποια νέα παιδιά να καλύψουμε τα κενά. Είμαι ευχαριστημενος από την προσπάθεια των παικτών. Μέχρι να τελειώσει η σεζόν, δεν κοιμόμαστε ποτέ ήσυχοι, αλλά εμείς πρέπει να κοιτάμε πάντα την ομάδα μας. Εμείς πρέπει να πάρουμε τα ματς που πρέπει για να σωθούμε και στη συνέχεια να δώσουμε ευκαιρίες και σε άλλα νέα παιδιά. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι δύο μεγάλες ομάδες. Η κάθε ομάδα έχει τα υπέρ και τα κατά της, αλλά πιο γεμάτο ρόστερ διαθέτει ο Ολυμπιακός. Σε ένα μαραθώνιο πολλά παίζουν ρόλο. Δεν μπορώ να πω ότι μία από τις δύο ομάδες είναι φαβορί για τον τίτλο. Όποιος κάνει το λάθος και χάσει βαθμούς, θα το πληρώσει".

Ζαν Μακούν : "Πάντα έχω καλό ηθικό και είμαι έτοιμος να παίξω. Κρατήσαμε την μπάλα, παίξαμε γρήγορα και με τον ρυθμό μας δυσκολέψαμε τον Πανιώνιο. Πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε και να είμαστε κοντά στην κορυφή και όχι το ότι κερδίζουμε με 2-0. ΟΙ βαθμοί είναι αυτοί που μετρούν και είναι τα πάντα για μας. Το επερχόμενο ματς με τον Παναθηναϊκό είναι ένα ματς σταθμός που το περιμένει πολύ κόσμος. Το σημαντικό είναι να παίρνουμε όλα τα ματς στα σοβαρά, όπως κάναμε και σήμερα και βλέπουμε. Όσο για τη Ρουμπίν, Σίγουρα έχουμε ένα προβάδισμα και είναι καλό για μας, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να βάλουμε ένα γκολ από νωρίς. Τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα για μας".

Τάσος Αυλωνίτης : "Ήμασταν καλά διαβασμένοι από το ματς του Κυπέλλου. Παρουσιαστήκαμε καλύτεροι, αλλά παίζαμε κόντρα στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος".

Βασίλης Ρόβας : "Σταθήκαμε πάρα πολύ καλά και μέχρι να δεχθούμε το πρώτο γκολ δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ήθελε τη νίκη για να πάει αήττητος στο μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Δεχθήκαμε το γκολ πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και η πλάστιγγα έγειρε προς τον Ολυμπιακό. Αν πηγαίναμε στο ημίχρονο με το 0-0 θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Έχουμε εντός έδρας παιχνίδια με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς και αν δείξουμε τον καλό εαυτό μας δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εκτός έδρας είναι δύσκολα τα ματς, αλλά μπορούμε να τα διεκδικήσουμε".

Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Άλλη μια νίκη για την ομάδα και μάλιστα με μηδέν παθητικό ξανά. Το γεγονός οτι δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ από τότε που έφυγε ο βασιλιάς Καρνάβαλος απ'τα δοκάρια, εκτός από πολύ καλό στατιστικά, είναι και ουσιαστικά καθώς αποθαρρύνει εξ'αρχής τον αντίπαλο : Όταν βλέπει οτι περνάνε τα λεπτά και δε μπορεί να δεί καν το τέρμα, γιγαντώνεται η εικόνα του "ανίκητου αμυντικά Ολυμπιακού" και αυτό μόνο θετικό για εμάς είναι - αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Υ.Γ. 2 : Η ομάδα δυσκολεύτηκε λίγο στην αρχή. Ο Μάντζιος προσπάθησε να χτίσει το Σινικό τείχος με 9 παίκτες πίσω από τη σέντρα, αλλά όσο περνούσε η ώρα το πράγμα φαινόταν οτι δεν θα διαρκούσε πολύ. Μιραλάς στην 11άδα δεν υπήρχε, όμως τη σκυτάλη στο... τρέξιμο την πήρε ο Μακούν και με πολύ τρέξιμο και επιμονή άνοιξε το σκορ και με αυτό μαζί και τον δρόμο για τη νίκη.

Υ.Γ. 3 : Ο Βαλβέρδε τελικώς - κόντρα στα προγνωστικά - επέλεξε τον Μπάλας Μέγκιερι στα δοκάρια, αντί να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Ρόι Κάρολ, που θα παίξει την Πέμπτη με τη Ρουμπίν. Ο Ισπανός προφανώς θεώρησε πως ο Μέγκιερι χρειαζόταν να πάρει ένα μήνυμα, οτι δηλαδή εξακολουθεί να τον υπολογίζει ως τον βασικό του τερματοφύλακα, έχοντας και στην άκρη του μυαλού οτι ο ΒορειοΙρλανδός είναι αρκετά έμπειρος για να μην χρειάζεται "ψυχολογική ανάταση" - γνωρίζει άλλωστε οτι δεν αλλάζει κανείς εύκολα τον βασικό του τερματοφύλακα μεσούσης της σεζόν. Ο Μέγκιερι πάντως... ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη στον Βαλβέρδε με τη σπουδαία του επέμβαση στο 2ο ημίχρονο.

Υ.Γ. 4 : Το σημαντικότερο όφελος για την ομάδα είναι η επιστροφή αρκετών ποδοσφαιριστών που είχαν "σιγήσει" στις καλές εμφανίσεις. Ο Μακούν, ο Χολέμπας, ακόμη και ο Μαρκάνο δείχνουν καλύτερη εικόνα και αυτό είναι σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς οτι βρισκόμαστε στην τελευταία στροφή των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων.

Υ.Γ. 5 : Μεγάλη ατυχία για τον Μάρκο Πάντελιτς που χτύπησε σοβαρότερα απ'ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Ο Σέρβος επιθετικός σε μια φάση "μάζεψε" το πόδι του για να μην χτυπήσει τον συμπαίκτη του, Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς με αποτέλεσμα να πάθει κάταγμα στο δικό του και να χάσει όλη την υπόλοιπη σεζόν. Ασχέτως αν πολλές φορές τον δουλεύω για την ταχύτητα του και μερικές "λαϊκίστικες" κινήσεις του, ο Πάντελιτς είναι ένας συμπαθέστατος άνθρωπος και άριστος επαγγελματίας : Άλλος στη θέση του και με το 1/10 των παραστάσεων που έχει στην καριέρα του, αν είχε πετύχει 16 γκολ συνολικά στη σεζόν, θα'χε βγεί μέχρι και στην Πάνια για να μιλήσει για τον άδικο προπονητή που δε τον βάζει βασικό. Περαστικά λοιπόν από καρδιάς στην σκούνα μας. Περαστικά Μάρκο και σιδερένιος...

Υ.Γ. 6 : Περαστικά και στον Γιάννη Ζαραδούκα που χτύπησε και αυτός σοβαρά την περασμένη εβδομάδα και - πολύ κακώς - παρέλειψα να το μνημονεύσω. Περαστικά και σιδερένιος Ζαραντιούκ, μάζεψε δυνάμεις για προετοιμασία με το Θρύλο το καλοκαίρι.

Υ.Γ. 7 : Περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό στο Παγκρήτιο από ότι είδαμε; Ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε στη διάθεση του τους Λέτο, Κουίνσι και Ζέκα και ο Καραγεωργίου για να τιμήσει το fair play, άφησε εκτός τους Ολίσε, Λεάλ και Μπούντιμιρ. Ο Εργοτέλης έκανε ρεκόρ για γηπεδούχο ομάδα, με 0 τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο και 2 σε ολόκληρο τον αγώνα, για να δεχτεί δύο γκολ από τους Σιμάο και Μαυρία. Και όπως σωστά μου είπε ο αδελφός Anasto, "μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα έχει σκοράρει μέχρι και ο Καρνέζης". Να προσθέσω οτι αναμένουμε τον Γόντικα να κάνει δηλώσεις για το χθεσινό ντέρμπι του Παγκρήτιου.

Υ.Γ. 8 : Ο Καραγεωργίου φυσικά, τσιμουδιά δεν έβγαλε μετά το τέλος του αγώνα. Ούτε απογοητευμένος με το αποτέλεσμα δήλωσε, ούτε προβληματισμένος, ούτε εκνευρισμένος, ούτε σοκαρισμένος, τίποτα. Όλα απόλυτα φυσιολογικά, σε αντίθεση με το τι έλεγε στο 3-0 του Καραϊσκάκη. Όσο για τον κυρ-Ζεσουάλδο Φερέιρα, έχω να πω οτι πλέον χτυπάει στα ίσια τον τίτλο του καραγκιόζη από τον αλησμόνητο Σέρχιο Μαρκαριάν : Ο άνθρωπος άρχισε να κράζει τον Σιμάο στη φάση που πήγε και διαμαρτυρόταν στον διαιτητή και μόλις πήρε χαμπάρι οτι είναι η 9η κάρτα του, άρχισε να... κράζει τον διαιτητή. Ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει παράδοση σε συμπαθείς μεν φυσιογνωμικά, αλλά παντελώς ασόβαρους προπονητές : Κυρ-Βασίλης Δανιήλ, κυρ-Σέρχιο Μαρκαριάν, κυρ-Ζεσουάλδο Φερέιρα και έπεται συνέχεια.

Υ.Γ. 9 : "Στοχευμένες οι κάρτες σε Σιμάο και Βιτόλο" είπε ο μπαρμπα-Μυτούσης. Και καλά στον Σιμάο πες, έχει μια λογική - ο άμπαλος μέσος τρέχει και κλωτσάει και έχει μια χρησιμότητα, αφού κανείς άλλος στη μεσαία γραμμή του βάζελου δε το κάνει. Αλλά να επικαλείσαι και τον Βιτόλο, διάολε; Που δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά 10 συμμετοχές φέτος; Μα τόσο πολύ απεγνωσμένοι είστε πια ρε βάζελοι;

Υ.Γ. 10 : Μιας και ανέφερα το σιχαμερό σωματείο με την αλογοτροφή... Καμμία εντύπωση δεν προκάλεσε η αποστασιοποίηση του Παναθηναϊκού από την κοινή γραμμή των υπολοίπων μελών της Superleague κατά της Πολιτείας. Φυσικά και συμφωνούν με έναν νόμο που ποινικοποιεί τα επεισόδια εκτός γηπέδου επιρρίπτοντας την ευθύνη στις διοικήσεις των ΠΑΕ. Γιατί να μην συμφωνούν; Μήπως έχουν τιμωρηθεί ποτέ για επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί τους; Αφού οι Μπιτσαξήδες και οι Γερουλάνοι αυτού του τόπου αποδέχονται πως τα επεισόδια τα κάνουν αντιεξουσιαστές, διαμαρτυρόμενοι αγρότες, ομάδες λαθρομεταναστών, Βησιγότθοι, Οστρογότθοι, οι ορδές των Ούννων, αλλά ΠΟΤΕ οπαδοί του Παναθηναϊκού. Για ποιόν λόγο να ιδρώσει το αυτί του Γόντικα π.χ.;

Υ.Γ. 11 : Ειδικά το αυτί του Γόντικα, μια και τον ανέφερα... Σου λέει "αντιπρόεδρος είμαι και με βάφτισαν προεδρεύοντα αντιπρόεδρο, για να βγαίνω στα κανάλια... Τι με νοιάζει; Στο κάτω κάτω ούτε μεγαλομέτοχος είμαι και σήμερα-αύριο δηλώνω και μια παραίτηση και ούτε γάτα, ούτε ζημιά οπότε τι ποινικές ευθύνες και κουραφέξαλα"; Και στο κάτω κάτω, έχουν κι ένα δίκιο τα βαζέλια : Ολόκληρο νομοσχέδιο πέρασε ο Φόρεστ Γκαμπ με ένα σωρό παπατζιλίκια για να περάσει και η τροπολογία που επιτρέπει σε Άραβες, Κινέζους, Αφρικανούς ή όποιον άλλον ενδιαφέρεται, ενώ πολύ απλά θα μπορούσε να τους δώσει το ΟΚ. Λες και θα αντιδρούσε κανείς, η λες και θα εμφανιζόταν κανένας μεγαλολεφτάς να επενδύσει στη ρημαγμένη από τους πολιτικάντηδες Ελλαδίτσα.

Υ.Γ. 12 : Θα πεί κανείς "ναι, αλλά είναι δυνατόν να μη τους ενδιαφέρει ο αποκλεισμός όλων των ομάδων της χώρας απ'τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Είναι δυνατόν να θέλουν να πάρουν πρωτάθλημα και τελικά να μην παίξουν C.L."; Μα φυσικά και ΔΕΝ τους ενδιαφέρει. Ο σκοπός του Παναθηναϊκού έναν... αιώνα ΣΧΕΔΟΝ τώρα (δεν υπάρχουν 100 χρόνια) δεν είναι η βελτίωση του, αλλά να προκαλέσει πλήγματα στον Ολυμπιακό. Δεν τους νοιάζει να παίξουν στο C.L., αρκεί να μην παίξει ο Ολυμπιακός. Δεν τους νοιάζει αν τιμωρηθούν, αρκεί να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Ε, φυσικά, εννοείται, πως αν η Πανάθα έπαιρνε πρωτάθλημα, όχι μόνο τροπολογίες και νομοσχέδια θα περνούσαν στο φτερό... μέχρι και κώλο θα έδιναν ορισμένοι στον Μπλάτερ για την άρση της ποινής. Συμπερασματικά : Για ποιόν λόγο να εναντιωθεί στην Πολιτεία ο προστατευόμενος της;

Υ.Γ. 13 : Και φυσικά, εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι. "Σκάνδαλο μεγατόνων" λέει, γιατί η αναβολή βγάζει τον Ολυμπιακό από τις συμπληγάδες Μέταλιστ - Παναθηναϊκό - Μέταλιστ. Τι γίνεται ρε παιδιά; Φοβάστε; Εσείς δε λέτε οτι είσαστε καλύτεροι και σας αξίζει ο τίτλος; Εσείς δε λέτε οτι δε το χάνετε με τίποτα και είστε αποφασισμένοι για όλα; Τι σας πειράζει λοιπόν αν ο Ολυμπιακός έρθει στο ΟΑΚΑ χωρίς να έχει αγώνα μεσοβδόμαδα; Χμ... Αυτό το καφετί πράγμα στο ύψος της κάλτσας σας, τι είναι αλήθεια;

Υ.Γ. 14 : Πλέον ο δρόμος για τον ερχομό των Αράβων, είναι ανοιχτός. Να σας δούμε τώρα ρε βαζέλια... Ο πρίγκηπας Αλ Σαούντ έγινε πριγκήπισσα Νούρα, δεν αποκλείεται αύριο-μεθαύριο να μας πουν οτι έρχεται για να μπεί στην ΠΑΕ η Dana International. Προς το παρόν όλοι τραγουδούν "Ασήμωσε με Τσάκα". 

Υ.Γ. 15 : Η πραγματικότητα όμως, η σκληρή πραγματικότητα, λέει πως ο ηγέτης τους, Σεμπαστιάν Λέτο, περιμένει υπομονετικά το καλοκαίρι για να μαζέψει το κουβαδάκι του, το σετ καλλυντικών του και τα κομπινεζόν του και να μετακομίσει σε άλλη χώρα. Και πως κανείς δεν τολμά καν να του πεί "έχεις συμβόλαιο άλλον έναν χρόνο". Η μεταγραφή του θα φέρει χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ, που αυτή τη στιγμή μετά βίας μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος του ημερήσιου catering του Τσάκα.

Υ.Γ. 16 : Πάω σε ένα άλλο θέμα... ΠΑΟΚ. Μεγάλη εμφάνιση λέει με την Ουντινέζε. Κατ'αρχάς όποιος είδε το ματς και είδε "μεγάλη εμφάνιση του ΠΑΟΚ", χρειάζεται επειγόντως οφθαλμίατρο. Οι Ιταλοί έχασαν τις κάλτσες τους σε ένα ματς που άνετα τελείωνε με 4-0 βάσει της εικόνας των ομάδων. Και βγαίνουν τα "Σπορ του Βορρά" και λένε οτι "μόνο ο ΠΑΟΚ προσφέρει ψυχαγωγία και τηλεθέαση", κάνοντας αφιέρωμα για να αποδείξουν του λόγου το αληθές.

Υ.Γ. 17 : Η μόνη αλήθεια είναι η εξής : Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 121 αγώνες στην Ευρώπη, τη στιγμή που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν ξεπεράσει τους 200, με την ΑΕΚ να είναι στους 198. Από τα 121 παιχνίδια του, για τα κύπελλα Πρωταθλητριών έχει δώσει 10, έναντι μόλις... 123 που έχουμε εμείς, έχοντας σημειώσει μία μόλις νίκη.  Έχει 18 παιχνίδια στο κύπελλο Κυπελλούχων και τα υπόλοιπα στα κύπελλα Εκθέσεων / UEFA / Europa League.  Ναι παλικάρια, είναι ξεκάθαρο... Ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο.

Υ.Γ. 18 : Και κλείνω την αναφορά στους αλλόθρησκους με ΑΕΚ. Η Μπιτσάξειος απόφαση για αναβολή του αγώνα με τον ΟΦΗ (και μάλιστα εις διπλούν) έδωσε απλά παράταση στην ξεφτίλα. Η ΑΕΚ, η ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΕΝΗ ΑΕΚ του άρθρου 44, πριν καλά καλά περάσει μια δεκαετία από τότε που μηδένισε το κοντέρ των χρεών, έχει φτάσει σε ένα σημείο να μη μπορεί να μαζέψει 150.000 ευρώ για να σφραγίσει τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΟΦΗ. Υπό την πλήρη ανοχή και υποστήριξη της πολιτείας, που της έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής το καλοκαίρι (η περίφημη ΕΕΑ του Γερουλάνου), ενώ είχαν προσκομίσει... χειρόγραφη φορολογική ενημερότητα. Μια ΑΕΚ που κατόρθωσε να διπλασιάσει την οικονομική τρύπα που είχε στην προ Νικολαΐδη εποχή της, χάρη στη χαοτική διαχείριση του Ντεμάκου και τον συνεταίρων του.

Υ.Γ. 19 : Φυσικά, για το χάλι τους, "φταίει ο Ολυμπιακός". Για τους πιο hardcore fans, "φταίει το κλεμμένο πρωτάθλημα του 2008". Αυτό που φταίει, παλικάρια, είναι να κλείνεις προπονητές και ποδοσφαιριστές που δεν σηκώνει το πορτοφόλι σου. Να κάνεις ανοίγματα που ξέρεις οτι θα σου γυρίσουν μπούμερανγκ. Να κάνεις συμμαχίες με κάποιους που ξέρεις οτι σε χρησιμοποιούν και παρ'όλα αυτά, να τους Θεοποιείς και να βάζεις και οπαδούς του στο Δ.Σ. σου, με την πλήρη ανοχή και στήριξη του "πύρινου λαού".

Υ.Γ. 20 : Δεν μπορώ να πω οτι λυπάμαι την ΑΕΚ. Για όσους επιχειρήσουν να συγκρίνουν την ΑΕΚ με την περίοδο Κοσκωτά, θα πω να πάνε να πουλήσουν την προπαγάνδα τους σε τίποτα παιδιά του Δημοτικού, μπας και πιάσει τόπο (αν και χλωμό, πλέον) : Ο Κοσκωτάς επεβλήθη στον Ολυμπιακό και με την σύλληψη του, η ομάδα βρέθηκε να βάλλεται πανταχόθεν και να πηγαίνει άμεσα σε διοίκηση πρωτοδικείου, από την οποία έγινε η μετάβαση στον πουθενά Σαλιαρέλη. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε μέχρι κεραίας όσα του επέβαλλε το κράτος να πληρώσει. Σε αντίθεση, η ΑΕΚ είχε την πλήρη ελευθερία να μεταβιβάζει τα πακέτα μετοχών ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕ και προπάντων ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ : Ο αγαπούλας Big Mac όταν μπήκε στην ΑΕΚ και έφερε τον Φερνάντο Σάντος και τους άλλους που ακολούθησαν, είχε ανακυρηχθεί σε ευεργέτη της μάνας ΑΕΚ (τώρα βέβαια εκ του ασφαλούς - μιας και είναι μακριά - είναι η πηγή του κακού, άσχετο που αν εμφανιστεί ξανά θα γίνει και πάλι Θεός). Από τον Ψωμιάδη πήγαν σε Νικολαΐδηδες, από εκεί σε ΚανελλοπουλοΝοτιάδες, Παππάδες και Αδαμίδηδες, χωρίς ποτέ κανείς να τους ελέγξει  για το τι, που, πως, ποιός. Και φυσικά, οι οφειλές προς το κράτος που έπρεπε να αποδώσει η ΑΕΚ, έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Κατά τα άλλα, το πρόβλημα του κράτους και της Superleague ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα και ο Ηρακλής. A, και κατά τον Γερουλάνο, η "ατιμωρησία των χούλιγκανς".

Υ.Γ. 21 : Καταλήγοντας, δεν ξέρω τελικώς τι θα είναι μεγαλύτερη ξεφτίλα για την ΑΕΚ και τους οπαδούς της. Να πέσει στα τοπικά και να παίζει με τα Μελίσσια και τον Άγιαξ Ταύρου, ή να παραμένει στην Superleague, να την γλεντάει όλος ο κόσμος και να κλαίνε οι εφημερίδες τους κάθε μέρα για τον Ολυμπιακό που φταίει για όλα στα πρωτοσέλιδα; Και ακόμα χειρότερα, να παρακαλάνε τον Μελισσανίδη να επιστρέψει και αυτός να τους γειώνει προσβλητικά; Ότι κι αν συμβεί απ'τα δύο, είναι σίγουρα άξια μοίρα για μια ΠΑΕ που διαχειρίστηκε όπως διαχειρίστηκε την εποχή της παντοδυναμίας της (1988-1994) σε όλα τα επίπεδα. Όπως στρώσεις, θα πλαγιάσεις λένε... και η ΑΕΚ από το 1994 και μετά, αντί να κοιτάξει να στρώσει το δικό της κρεβάτι για να πλαγιάσει, κοιτάζει να δεί τι στρωσίδια έχουν τα κρεβάτια των άλλων. Και καταλήγει να δεί οτι πλέον δεν έχει καν στρωσίδια, αφού τα κατέφαγαν τα ποντίκια και τα ερπετά που έστειλαν οι... "φίλοι" για να "βοηθήσουν". Καλή συνέχεια τη νέα σεζόν : Την ίδια ικανοποίηση θα νιώθουμε είτε σας διασύρουμε ξανά στο Καραϊσκάκη, είτε σας δούμε να κάνετε προετοιμασία στο Καρπενήσι και πρεμιέρα με τον Πανναξιακό.

Υ.Γ. 22 : Είδατε τη γκολάρα του Μήτρογλου στο 1-2 του Ατρομήτου επί του ΠΑΣ; Δεν ήταν το τελείωμα, ήταν όλη η φάση. Γκολάρα για highlights. Γενικά εκτός από τις τεράστιες απογοητεύσεις (Κατάι, Γκρμπιτς, Χαβίτο), με χαρά βλέπουμε οτι υπάρχουν κι άλλοι δανεικοί ποδοσφαιριστές μας που έχουν πολύ καλή παρουσία. Ο Μήτρογλου με τον Τάτο είναι σταθερά στους διακριθέντες του Ατρομήτου, ενώ στον Λεβαδειακό ο Σουμπίνιο από τον Ιανουάριο που πήγε είναι το Α και το Ω της ομάδας του Παράσχου.

Υ.Γ. 23 : Το σχολιάσαμε και στο Facebook αυτό, αλλά το ξαναγράφω : "Πράσινη", 18/02/2012 : "Πάρ'τον, παρ'τον, παρ'τον, παρ'τον"... Να δω όταν τον... πάρετε και πονάει, τι θα κάνετε μετά... Καλή εβδομάδα να έχουμε!