10 Φεβ 2009

Λίγο απ'όλα και για όλους...


* Μεγάλο γέλιο ρε παιδιά με τον Μπάγεβιτς. Αν διαβάσει κανείς εφημερίδες που πρόσκεινται στην ΑΕΚ είτε άμεσα ("Ώρα", "Score") είτε έμμεσα ("Goalnews") και είναι ψιλοάσχετος με τα του Ελληνικού πρωταθλήματος, εύκολα βγάζει το συμπέρασμα οτι η ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν βολόδερνε στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος, εως ότου ήρθε ο "πρίγκηπας" και την ανέστησε, ανεβάζοντας την στις πρώτες θέσεις.

* Η αλήθεια είναι όμως οτι ο Μπάγεβιτς παρέλαβε την ΑΕΚ μετά την απόλυση Δώνη 9 βαθμούς μακριά απ'την κορυφή και μέσα σε 12 αγωνιστικές την έφερε... 19 βαθμούς πίσω απ'την κορυφή! Αν μη τι άλλο, την... αναμόρφωσε.

* Εξόχως χαρακτηριστικό της ασυλίας που εξακολουθεί να απολαμβάνει ο Μπάγεβιτς, το θέμα του κεντρικού αμυντικού Ματίας Λέκι. Ρίχνοντας μια ματιά στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που προανέφερα, εύκολα κάποιος συμπεραίνει οτι ο μεγάλος Ντούσαν που ψάχνει παίκτες γενικότερα ζήτησε να δοκιμαστεί κάποιος Αργεντινός αμυντικός, ονόματι Ματίας Λέκι, που είχε προταθεί στην ΑΕΚ ως ελεύθερος.

* Τι εστί Ματίας Λέκι; Αν θυμάστε, απ'το καλοκαίρι του 2004 οι εφημερίδες "έπαιζαν" μόνιμα το έργο "... για Κοντρέρας (ναι, τον γνωστό) και Λέκι ο Ολυμπιακός...". Θεωρούνταν τότε το ιδανικό κεντρικό δίδυμο που θα αναμορφώσει την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Οι δύο παίκτες έμελλε να γίνουν αργότερα και συμπαίκτες στη Θέλτα. Ο Λέκι λοιπόν, σύμφωνα με λεγόμενα τόσο του ίδιου όσο και του μάνατζερ του, ήρθαν για να υπογράψουν στην ΑΕΚ αλλά ο Αργεντινός έμεινε "κάγκελο" όταν είδε τον πολυνίκη και πολυτροπαιούχο να του προτείνει τη φανέλα της προπόνησης και να του ζητάει να τον δοκιμάσει για να δει αν του κάνει. ΟΚ, βρίσκεται σε καθοδική πορεία η καριέρα του, αλλά το να προτείνεις "δοκιμή" σε παίκτη που έχει παίξει σε Ρίβερ Πλέϊτ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λάτσιο και Θέλτα, πρέπει να είσαι... Μπάγεβιτς για να το κάνεις.

* Ο Λέκι λοιπόν αρνήθηκε τη δοκιμή, λέγοντας - σύμφωνα με δημοσίευμα της "Εξέδρας" στον Μπάγεβιτς "να τον δεί στο... youtube", πήρε το καπελάκι του και έφυγε. Οι εφημερίδες αποθέωσαν τον πρίγκηπα, αλλά κανείς δεν έθεσε το ερώτημα : Αν ήταν κανένας Ρέζιτς ή Βαρεσάνοβιτς, θα τον δοκίμαζε ή θα τον πλάσαρε σαν "κελεπούρι";

* Για να τα λέμε και όλα όμως : Που ξεπέφτει τελικά ο άνθρωπος... Ο μεν Κοντρέρας κατέληξε στη... νύφη του Θερμαϊκού και ο Λέκι τρώει "πόρτες" απ'τους Ατρόμητους, τους Πανιώνιους και τους βατραχοπρίγκηπες.

* Ωραίος ο ΠΑΟΚ. Όπως αναμενόταν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες, άνοιξε τα πόδια στο χορηγό, άρπαξε την τριάρα του και πάπαλα 2η θέση. Εκτός αν πιστεύει κανείς πραγματικά - εντός και εκτός ΠΑΟΚ - οτι o ΠΑΟΚ θα τερματίσει 2ος στην κανονική περίοδο.

* Όλα τα λεφτά στο "ντέρμπι" των χορηγιών η φάση που ο Μάντζιος κερδίζει τη μπάλα (με φάουλ) στη μικρή περιοχή. Οι δύο αμυντικοί του ΠΑΟΚ αντί να πάνε επάνω του ή έστω να διαμαρτυρηθούν για φάουλ, ανοίγουν σα... βεντάλια : Ο ένας γυρνάει την πλάτη και ο άλλος κάνει... πισωπεταλιές απομακρυνόμενος απ'τη φάση. Δυστυχώς για τους εμπλεκόμενους στη φάση, ο Μάντζιος έστειλε τη μπάλα πάνω στον Χαλκιά, αλλά κάπου εκεί όλοι καταλάβαμε τι θα επακολουθήσει στο 2ο ημίχρονο.

* Respect στον μέγιστο Φερνάντο Σάντος : "Μετά το τρίτο γκολ το ματς ήταν σαν φιλικό". Μάλλον ο καρπουζάς ξύπνησε μετά το τρίτο γκολ... Respect και στον τρισμέγιστο Δάρλα, απ'την πλευρά του οποίου ο Νίνης πέρασε ίσαμε 15 σέντρες.

* Η έκπληξη από πλευράς δημοσιευμάτων έρχεται απ'τη Βόρεια Ελλάδα. Η "Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης" δίνει την πραγματική εικόνα της ήττας του ΠΑΟΚ απ'τον Παναθηναϊκό και λέει την αλήθεια για το τι εστί ΠΑΟΚ.

* "Βύντρα ο εξολοθρευτής". Από εκεί που τον είχαν για κλωτσιές και προσπαθούσαν να τον ξεφορτωθούν, τώρα έγινε... εξολοθρευτής ο Λουκάς, ο οποίος με περισσή μετριοφροσύνη δήλωσε "δεν έγινα τώρα παιχταράς" (ο παίκτουρ εννοεί οτι ήταν πάντοτε). Ρε κορόϊδο Βύντρα, άμα δεν ήταν ο Κωστάκης ο Χαλβάς στο τέρμα, ούτε στο... Βασίλη τον Κωνσταντίνου δεν έβαζες γκολ...

* Όλα πάντως πάνε κατ'ευχήν : Τα βαζέλια φωνάζουν "Λου-κάς Βύν-τρα, οε οε οε", τα στρουμφάκια λένε στον Τεν Κάτε "προχώρα" (και στο καπάκι να τσακώνονται για τα... λάβαρα) όλα μια χαρά... Το πήραμε και το επόμενο πρωτάθλημα.

* Ο Θανασάκης ο Γιαννακόπουλος λέει "δεν κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Κόκκαλη". Γιατί ρε Θανασάκη, δε θα φτάνεις τα πιάτα; (τρομερή ατάκα Anasto αυτή)

* Μην ασχολείσαι Θανασάκη... κοίτα το μπάσκετ εσύ όσο είσαι ακόμα στην "από πάνω" (λίγα τα ψωμιά σας και εκεί) και μη ξεχνάς : Όσο ασχολούταν ενεργά ο Σωκράτης με το τμήμα μπάσκετ, δε χόρταινε το κωλαράκι σας κρέας.

* Τώρα που σιγά σιγά αποκαταστάθηκε η... τάξη
και ο Παναθηναϊκός πέρασε δεύτερος, τίθεται σε λειτουργία το σχέδιο "σωτηρία του ΟΦΗ". Κάτι μου λέει οτι ο ΟΦΗ θα τη σκαπουλάρει και ο Εργοτέλης θα πληρώσει το... στεγνό σεξ που έκανε δύο φορές στην ομάδα του Κολωνακίου.

* Παραμονή Βαλβέρδε : Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο δύσκολο θεωρώ να μην μείνει. Όταν έρθει η ώρα και ζυγίσει τα ενδεχόμενα "Ισπανία, μικρομεσαία ομάδα, λιγότερα λεφτά" ή "Ολυμπιακός, κύπελλα Ευρώπης, τίτλοι στην Ελλάδα, πολλά λεφτά", μου φαίνεται πολύ δύσκολο να πεί τελικά "όχι" ο μέρμηγξ. Πιθανολογώ πως μάλλον πάει να "κλειδώσει" το πρωτάθλημα και μαθηματικά και μετά να πεί "ΟΚ, μένω".

* Το "ΦΩΣ" σήμερα φιλοξενεί δήλωση Κουτσιανικούλη, που είπε οτι είναι όνειρο του να παίξει στον Ολυμπιακό και φωτογραφήθηκε κρατώντας το "ΦΩΣ". Δεν έχω άποψη για το αν μας κάνει ή όχι, αλλά αυτό το παιδί πρέπει να αποκτηθεί τιμής ένεκεν. Εδώ πήραμε το Γκαλίτσιο...

* Κάτι τελευταίο, μιας και είπα για "ΦΩΣ" : Άρχισαν οι μπηχτές για τη μη χρησιμοποίηση του Κυριάκου Παπαδόπουλου. "Τώρα πρέπει να παίξει, έχει πρόωρη ανάπτυξη, το σώμα του είναι σαν 23 ετών". Άμα πάει και τον ρίξει ο Βαλβέρδε σε καμμιά Τούμπα όμως - σε κύπελλο ή πρωτάθλημα - θα αρχίσουν πάλι "το καίει το παιδί", "γιατί κάνει τώρα rotation", γιατί αυτό, γιατί εκείνο. Κουλάρετεεεε...