1 Σεπ 2009

Τα νεύρα μας δεν είναι καλά...

Έλεγα να ασχοληθώ με τις φετινές παλινωδίες της διοίκησης (Α.Μ.Κ., πολυμετοχικότητα, μεταγραφές) αλλά θεωρώ πως το θέμα αναλύθηκε τόσο πολύ απ'όλες τις πλευρές που οποιοδήποτε άλλο σχόλιο επί του παρόντος φαντάζει περιττό. Απλά δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω ένα-δυό πραγματάκια.

Προσωπικά είμαι 1000% αντίθετος με το "γαμιέται ο πρόεδρος" γιατί στον Σωκράτη Κόκκαλη δεν του αξίζει να υβρίζεται. Η πλάστιγγα της προσφοράς του στον Ολυμπιακό γέρνει υπέρ των θετικών οπότε είναι τουλάχιστον αχαριστία και αγνωμοσύνη να υβρίζεται λες και είναι κανένας Σαλιαρέλης ή κανένας... Τροχανάς, λες και μας παρέλαβε στην κορυφή της Ευρώπης και μας έριξε στα τάρταρα.

Είμαι όμως 1000% αντίθετος επίσης και με το "ζήτω ο πρόεδρος", γιατί όλοι κρίνονται απ'τα έργα τους στο σύνολο τους - και σίγουρα όχι μόνο απ'τα θετικά. Και για να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη, ο πρόεδρος έχει κάνει απανωτές γκάφες τα τελευταία χρόνια και τείνει να ισοφαρίσει τα θετικά που έχει κάνει με τις παλαβομάρες του. Ειδικά φέτος η ανοργανωσιά και η επιπολαιότητα έφτασαν σε δυσθεώρητα ύψη. Και στην τελική, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν είναι υπεράνω κριτικής.

Προτιμώ αυτό το θέμα να το αναλύσουμε αργότερα, να αφήσουμε να "τρέξει" λίγο η σεζόν. Προέχει να στηρίξουμε την ομάδα που μας έχει ανάγκη. Όχι για τον Κόκκαλη, όχι για τον Κετσπάγια, αλλά για αυτό που πρεσβεύει αυτή η ερυθρόλευκη και ριγωτή που μας παίρνει τα μυαλά και μας ξεσηκώνει, ανεξαρτήτως ηλικίας. ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ και ο κόσμος έχει κριτήριο : Όποιον πρέπει να κράξει θα τον κράξει και όποιον πρέπει να αποθεώσει θα τον αποθεώσει. Απλά πράγματα. Είτε είναι προπονητής, είτε παίκτης, είτε πρόεδρος, είτε οπαδός.

Και κάτι για το τέλος : Ναι, δεν έχουμε αριστερό χαφ. Ναι, η ομάδα έχει ελλείψεις - ειδικά για τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της. Αλλά με τίποτα δεν ασπάζομαι την άποψη οτι έρχεται η καταστροφή για τον Ολυμπιακό, όπως μας τη σερβίρουν τα ΜΜΕ (και δυστυχώς εμείς τσιμπάμε). Ο καιρός γαρ εγγύς και θα τα δούμε όλα μπροστά μας.

Προσωπική εκτίμηση : Πρωτάθλημα και φέτος. Ίσως χάσουμε το κυπελλάκι και στην Ευρώπη Τιμουρίσιο ταμπούρι και ο Θεός βοηθός. Ο Ολυμπιακός ακόμα και έτσι - και χωρίς τραυματισμούς εννοείται - δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει το πρωτάθλημα. Πιο σωστά, θα πρέπει να μας ρίξουν πυρηνικά για να το χάσουμε. Εννοείται δε, πως αν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αυτό θα πιστωθεί στη μαγκιά των παικτών και του προπονητή - όποιος και αν είναι. Γιατί η διοίκηση δεν θα έχει κανένα δικαίωμα να ομιλεί περί "δικαίωσης" αυτή τη φορά.

Υ.Γ. 1 : Όπως θα είδατε, "κατέβασα" τα comments, όπως είχα κάνει και με το shoutbox. Από ορισμένους η μαλακία χτύπησε κόκκινο τις τελευταίες ημέρες. Ηρεμία παλικάρια, όλοι Ολυμπιακοί είμαστε, μπορεί να διαφωνούμε αλλά όχι και "αει γαμήσου ρε υπάλληλε" ο ένας και "το μουνί της μάνας σου βάζελε" ο άλλος. Έλεος δηλαδή. Σκεφτείτε ρε παιδιά... Με αυτόν που λέτε "υπάλληλο" ή "κομπλεξικό βάζελο", μπορεί να πανηγυρίζατε πλάϊ πλάϊ μια κατάκτηση τίτλου, μια σπουδαία νίκη, ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο. Είμαστε Ολυμπιακοί και δε μας αρμόζουν τέτοιες αδελφίστικες - βαζέλικες συμπεριφορές.

Υ.Γ. 2 : Όπως πολύ σωστά μου είπε ο αδελφός ThePain (Γιώργος, κατά κόσμον) : "Σε άλλες ομάδες, όταν κάποιος μεγάλος παίκτης σταματάει τη μπάλα, αποσύρουν τη φανέλα με τον αριθμό που φορούσε για να τον τιμήσουν. Εμείς, για να τιμήσουμε τον Τζόρτζεβιτς, το πήγαμε λίγο παραπέρα : Αποσύραμε τη θέση του αριστερού χαφ"...