17 Οκτ 2008

Επικαιρότητα...


Περί τηλεοπτικών δικαιωμάτων
Τέλος στο ενδεχόμενο κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων απ'τη Super League έβαλε ο Ολυμπιακός που αποσύρθηκε απ'τη διαδικασία. Πιο αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού αναφέρει :

"Πειραιάς, 15.10.2008 Αρ. Πρωτ.: 3666

Προς τον κ. Π. ΚΟΜΝΗΝΟ Γενικό Διευθυντή SUPER LEAGUE

Θέμα : Διαγωνισμός για την πώληση των οπτικοακουστικών δικαιωμάτων

Κύριε Γενικέ,

Μετά τα τελευταία γεγονότα και ειδικά τις νομικές αντιδικίες σχετικά με το παραπάνω θέμα, γίνεται προφανές ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην περαιτέρω εξελίξη του διαγωνισμού και ότι συγκεκριμένες ενέργειες που έγιναν, ή πρόκειται να γίνουν, περιέχουν κινδύνους για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Κατόπιν των ανωτέρω, αλλά και επειδή η υλοποίηση της κεντρικής διαχείρισης θα πρέπει, εκτός των άλλων, κατά τη γνώμη μας, να μετατεθεί χρονικά λόγω της εκ νέου διαμόρφωσης της τηλεοπτικής αγοράς (εισαγωγή νέων τεχνολογιών, αύξηση αριθμού ενδιαφερομένων κλπ), η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σας γνωρίζει ότι είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένη να μην συμμετάσχει περαιτέρω στην παρούσα διαδικασία, παρά την δεδομένη βούληση της για την αναγκαιότητα της κεντρικής διαχείρισης.

Για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ι. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Γενικός Διευθυντής"

Η Superleague δια στόματος του προέδρου της, Κώστα Πηλαδάκη, απάντησε : "Σεβόμαστε την απόφαση του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν ακυρώνει τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει νόμιμα. Η Κεντρική Διαχείριση των Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων θα ολοκληρωθεί, θετικά ή αρνητικά, σεβόμενοι τις καταστατικές μας δεσμεύσεις για στήριξη των ασθενέστερων ομάδων, σεβασμό των ισχυρότερων και ισονομία σε όλα τα επίπεδα". Και φυσικά, δε θα μπορούσε να μη σχολιάσει το θέμα η κλαίουσα ιτιά, η ΑΕΚ, που έβγαλε κι αυτή ανακοίνωση :

"Μια από τις βασικές αρχές της συμφωνίας των ομάδων κατά τη δημιουργία της Super League ήταν, το 2009, να αποτελέσει την ολοκλήρωση των μεμονωμένων τηλεοπτικών συμβολαίων (ΠΑΕ – κανάλια) και την διαμόρφωση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τον συνεταιρισμό. Βασικό μέλημα για την πρόταση αυτή ήταν να υπάρχουν οικονομικά οφέλη για τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες, με αποτέλεσμα την αρωγή στην ενίσχυση τους και ως εκ τούτου την δημιουργία ενός πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος και την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με έκπληξη παρακολουθούμε τις εξελίξεις με την αποχώρηση από τη συμφωνία της ομάδας του Ολυμπιακού – κάτι που στην αρχική συζήτηση ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος τότε της Super League, κ. Πέτρος Κόκκαλης, είχε υποστηρίξει με θέρμη. Μεγαλύτερη όμως είναι η έκπληξη για τις κινήσεις του κρατικού καναλιού, που επιλέγει να προσεγγίσει ομάδες, έχοντας ως στόχο να τις αποσπάσει από τη συμφωνία, δελεάζοντας τις διοικήσεις των συλλόγων με υπέρογκα χρηματικά ποσά. Είναι λοιπόν απολύτως λογική η απορία που μας διαμορφώνεται, πώς το κρατικό κανάλι, δηλαδή το μοναδικό κομμάτι έκφρασης της πολιτείας, επιλέγει να τεθεί σε πλήρη αντίθεση με τα οφέλη του ελληνικού ποδοσφαίρου και προσπαθεί να χειραγωγήσει και να παρασύρει τις ομάδες στη διάρρηξη μιας σημαντικής συμφωνίας για το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Είναι επίσης λογική η απορία που μας διαμορφώνεται, γιατί το κρατικό κανάλι, καθώς ως φαίνεται διαθέτει το οικονομικό υπόβαθρο, δεν επέλεξε να καταθέσει πρόταση στο πλαίσιο της κεντρικής διαχείρισης αλλά κάνει επιλεκτικές προτάσεις σε συλλόγους. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, έχει το τελευταίο διάστημα δεχθεί πολύ σημαντικές προτάσεις προκειμένου να παραχωρήσει τα τηλεοπτικά της δικαιώματα, απολαμβάνοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη για τον σύλλογο (σαφώς μεγαλύτερα από εκείνα που θα αποκομίσει συμμετέχοντας στην κεντρική διαχείριση). Η διοίκηση της ομάδας απέρριψε συμφέρουσες προτάσεις, επιλέγοντας να παραμείνει στην αρχική της δέσμευση με τους εταίρους της Super League προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου, στηρίζοντας την πρόταση της κεντρικής διαχείρισης.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ καλεί την ΠΑΕ Ολυμπιακός να αναθεωρήσει την απόφαση της για αποχώρηση από τη συνολική διαπραγμάτευση επιλέγοντας ενδεχομένως μόνο το οικονομικό συμφέρον του συλλόγου και να παραμείνει συνεπής στις εξαγγελίες της Super League, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο το καλό του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Καλούμε επίσης το κρατικό κανάλι να απόσχει από τέτοιας μορφής διασπαστικές ενέργειες που δεν συνάδουν με τη φύση του (ως κρατικού καναλιού) και που στόχο έχουν την ναρκοθέτηση του έργου της Super League, λειτουργώντας διχαστικά και τελικώς εις βάρος του Έλληνα πολίτη".

Μάλιστα... Ο "κακός" Ολυμπιακός δηλαδή, καταστρέφει το αγνό Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αρχική σκέψη ήταν να γίνει μια μείωση των τηλεοπτικών συμβολαίων των "μεγάλων", ώστε να ενισχυθούν και οι μικρές ομάδες του πρωταθλήματος απ'τα τηλεοπτικά. Το "σχέδιο σωτηρίας" του Πηλαδάκη, προέβλεπε πως το ποσό των 50.000.000 ευρώ περίπου θα μοιραζόταν στις ομάδες της Super League. Βάσει του σχεδίου αυτού, όλες οι ομάδες θα έπαιρναν περισσότερα χρήματα απ'όσα έπαιρναν, εκτός απ'τον... Ολυμπιακό! Θαυμάστε λογική : Το σχέδιο προβλέπει να πάρει ο Ολυμπιακός 5.2 εκατομμύρια ευρώ, ο Παναθηναϊκός 5.1 και η ΑΕΚ 4.9 εκατομμύρια. Με λίγα λόγια : Η ΑΕΚ παίρνει περισσότερα χρήματα, ο Παναθηναϊκός μένει στα ίδια χρήματα που έπαιρνε απ'το συμβόλαιο του με την ΕΡΤ και όλες οι άλλες ομάδες έπαιρναν μια σεβαστή αύξηση τηλεοπτικών εσόδων. Όλοι, εκτός απ'τον Ολυμπιακό, στον οποίο έγινε... μείωση!

Το σκεπτικό της Super League λοιπόν είναι να σωθούν οι μικρές ομάδες με τα λεφτά του... Ολυμπιακού. Ναι, του "κακού", του "δυνάστη του Ελληνικού ποδοσφαίρου", αυτόν που κατηγορούν για όλα τα δεινά του τόπου. Βάσει αυτού, καλά κάνει ο Ολυμπιακός και αποτραβιέται απ'τη συμφωνία. Η ΠΑΕ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ μπορεί ΑΝΕΤΑ να βρεί συμβόλαιο με 8 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που οι Πηλαδάκηδες του κάνουν και... περικοπές.

Στο κάτω κάτω, άμα κόπτονται όλοι τόσο πολύ για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ας δεχτούν αυτοί μείωση των εσόδων τους. Η ΑΕΚ φωνάζει γιατί γνωρίζει οτι αν διαπραγματευτεί μόνη της την τηλεοπτική της εκμετάλλευση, 5 μύρια δεν πρόκεται να πάρει από κανέναν. Ο Παναθηναϊκός πάλι, είναι ο κερδισμένος της υπόθεσης : Και γιατί δεν έχει χασούρα αν έμπαινε στην κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων, αλλά και γιατί με την κίνηση του Ολυμπιακού να αποτραβηχτεί μπορεί άνετα να το κάνει κι αυτός, διεκδικώντας ένα σαφώς καλύτερο συμβόλαιο, χωρίς να γίνεται αυτός ο "κακός" της υπόθεσης.

Το πιο ωραίο είναι η απειλή του Πηλαδάκη - όπως γράφτηκε στον τύπο - οτι θα μας βάζει να παίζουμε στις 15.00 το μεσημέρι και θα δούμε τότε ποιό κανάλι θα μας δείχνει. Ρε κορόϊδα της τράπουλας, δεν έχετε πάρει χαμπάρι ακόμα οτι τον οπαδό, προκειμένου να δεί Ολυμπιακό, δε το ενδιαφέρει αν παίζει είτε στις τρείς το μεσημέρι, είτε στις τρείς τα ξημερώματα; Για να το κάνουμε πιο λιανά, βάλε ρε Πηλαδάκη το Λάρισα - Θρασύβουλος στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, και βάλε στις 03:00 τα ξημερώματα το Ολυμπιακός - Θρασύβουλος, να δούμε ποιό απ'τα δύο παιχνίδια θα'χει περισσότερη τηλεθέαση...


Λεντέσμα ο αδικημένος
Λίγες ώρες μετά την εμφάνιση του με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα παραχώρησε συνέντευξη όπου δήλωσε μέσες άκρες "αδικημένος απ'τον Ολυμπιακό και το Βαλβέρδε". Ο Τάκης Λεμονής του έδειχνε μεγάλη εμπιστοσύνη, γι’ αυτό και έκανε τότε τα καλύτερα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι άλλαξε ο προπονητής, δεν είχε την εμπιστοσύνη του και έφυγε, είπε ο παίκτουρ. Και συνέχισε λέγοντας πως η φυγή του ήταν απόφαση του προπονητή, αφού δε τον πίστευε. Αποφάσισε πως είναι καλύτερο να φύγει, αλλά βέβαια ήταν μία απόφαση που έβρισκε σύμφωνη και τη διοίκηση που δεν είχε καμμία αντίρρηση στην αποχώρησή του.

Αγαπητέ μας "Λύκε" (ξεδοντιασμένε κατ'εμέ) Λεντέσμα,

1) Ο Τάκης Λεμονής σου έδειχνε εμπιστοσύνη γιατί είχε μόνο εσένα, τον Πατσατζόγλου και το Στολτίδη. Με το 4-5-1 που έπαιζε με τους τρείς αμυντικούς χαφ, θέλοντας και μη, ο ένας απ'αυτούς θα ήσουν εσύ, είτε πετούσες στην προπόνηση, είτε σερνόσουν.

2) Τα "καλύτερα σου παιχνίδια" στον Ολυμπιακό ήταν οι αγώνες στο Champions League συν το 20λεπτο στον αγώνα με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

3) Εντελώς "τυχαίο" το γεγονός ότι όσο άντεχαν τα πνευμόνια του Στολτίδη, φαινόσουν στον αγώνα. Όταν ο "Ιέρο" (λογικά) "τα'φτυσε" κάποια στιγμή, ο ποδοσφαιριστής Λεντέσμα εξαφανίστηκε απ'το γήπεδο (όποτε φυσικά μας τιμούσε με την παρουσία του και δεν σε πόναγε το ποζαλάκι σου).

4) Από φίλο που μένει στο Αμβούργο (και υποστηρίζει την τοπική ομάδα), διασταύρωσα την πληροφορία που έλεγε οτι τα ίδια "προβλήματα" τραυματισμών και προσαρμογής είχες κι εκεί, γι'αυτό σε ξαπόστειλαν.

5) Να σου πω και κάτι άλλο... Τι σύμπτωση, ε; 16 ματς πρωταθλήματος στο Αμβούργο, 18 στον Ολυμπιακό... Όλως τυχαίως, ήσουν "περδίκι" όταν υπήρχαν Ευρωπαϊκά ματς. Τυχαίο...

6) Ο Βαλβέρδε σε έκρινε άδικα και σε έδιωξε, ε; Τι λες βρε παιδί μου, κι εγώ νόμιζα οτι με το που ξεκίνησε η προετοιμασία σε πόνεσε πάλι το ποζαλάκι σου και έχασες όχι "μέρος" όπως λες, αλλά ΟΛΗ την προετοιμασία. Εσύ, αν ήσουν προπονητής και είχες ένα παίκτη που έπαιξε σχεδόν στα μισά παιχνίδια της περυσινής σεζόν, στα άλλα μισά ήταν τραυματίας και ξεκίνησε την προετοιμασία με τραυματισμό, εσύ θα τον κρατούσες, ενώ σου "έτρωγε" θέση ξένου; Αν πείς "ναι", λες ψέμματα...

7) Στο καλό και να μας γράφεις...

Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Ο Βατσινάς λέει απέρριψε την πρόταση του Παπακαλιάτη για την αγορά του μετοχικού πακέτου της ΠΑΕ ΟΦΗ. Έκπληξη πρώτου μεγέθους...

Υ.Γ. 2 : Προ καιρού είχα γράψει : "Κανένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στην εθνική ομάδα". Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Βασίλης Τοροσίδης δέχτηκαν - και συνεχίζουν να δέχονται - επίθεση για την ήττα της εθνικής ομάδας απ'την Ελβετία. Μέχρι και ο... Δέλλας (έλεος λέμε) έκανε δηλώσεις επαναλαμβάνοντας "χάσαμε από δικά μας λάθη, κυρίως αμυντικά" δεκάδες φορές, ενώ ο Ρεχάγκελ δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει τον παίκτη για τον οποίο μόλις πριν λίγες ημέρες είχε πεί τα καλύτερα. Ο περιπατητής Δέλλας, ο αόρατος Μπασινάς και οι λοιποί "ήρωες" του θιάσου του Ρεχακλή έκαναν άψογα τη δουλειά τους, ο Αβραάμ έφταιγε. Σκατά στα μούτρα σας.

Υ.Γ. 3 : Φταίει λέει και ο Τοροσίδης. Ναι, ο παίκτης φταίει που ο κολλημένος Γερμανός επιμένει να τον βάζει αριστερό μπακ για να μη ξεβολέψει απ'τη θέση που έχει χρεωμένη με "108" το Γιούρκα Σεϊταρίδη, που'χει να κάνει καλό παιχνίδι απ'το 2004.

Υ.Γ. 4 : Μετάδοση Αλέξη Σπυρόπουλου : Ρεσιτάλ αντιΟλυμπιακής κορόνας. Μέχρι και ο Σωτηρακόπουλος του'βαλε "χέρι" on air.

Υ.Γ. 5 : Δημήτρης Παπαδόπουλος στον Ολυμπιακό; Δε μας χαλάει, ΜΟΝΟ όμως σε περίπτωση που αποκτηθεί ως μια έξτρα λύση για την επίθεση. Ο Ολυμπιακός θέλει βαρβάτους επιθετικούς και όπως και να το κάνουμε, ο Παπαδόπουλος έχει να παίξει (και αυτός) σοβαρή μπαλίτσα απ'τη σεζόν του Δούρειου Τίτλου (2003-2004). Μην αρχίσουμε πάλι τις "λύσεις εκ των έσω", δε μπορεί να τερματίζει την καριέρα του κοτζάμ Κοβάτσεβιτς και να απαντάς με... Παπαδόπουλο.

Υ.Γ. 6 : Όποιος δε διάβασε Κώστα Βαϊμάκη στο sport-fm.gr προχθές, έχασε. Διαβάστε για να μη σας μείνει άντερο. Ο άνθρωπος το μόνο που δε λέει είναι οτι ο ΟΦΗ είναι... υποκατάστημα του Ολυμπιακού.

Υ.Γ. 7 : "Οι μετρήσεις έδειξαν οτι οι διεθνείς του Παναθηναϊκού ήταν εντελώς αγύμναστοι", λένε απο Παιανία μεριά. Τόσα χρόνια που ο... Ρεχακλής είχε "μανάρια" τους παίκτες σας γινόταν σωστή δουλειά, ε;

Υ.Γ. 8 : Με τη "μεγάλη μάχη" της Τούμπας, που λέει και ο Βαϊμάκης, δεν είναι να ασχολείται κανείς. Άλλωστε οι εφημερίδες της Βορείου Ελλάδας δεν αναφέρονται καν στον αγώνα ως ντέρμπι, σε τέτοιο βαθμό που νομίζεις οτι δεν υπάρχει τέτοιος αγώνας σε 2 μέρες από σήμερα. Ενώ αν ήταν ο Ολυμπιακός, ε; Παλλαϊκός ξεσηκωμός, η Πατουλίδου και ο Μητσιάς αρχηγοί της πορείας κλπ κλπ. Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ : Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Β(ρωμ)όκολος...

Υ.Γ. 9 - Επί του πιεστηρίου : Δεκτή έγινε από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, η έφεση που είχε καταθέσει ο ΟΦΗ κατά της πρωτόδικης απόφασης για την τιμωρία του Κοσμίν Μπαρκαουάν με μία αγωνιστική. Ο Ρουμάνος αμυντικός με βάση το βίντεο του αγώνα με τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική είχε τιμωρηθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League με μία αγωνιστική καθώς όπως ανέφερε το κατηγορητήριο, στο 39΄ λεπτό του αγώνα συμπεριφέρθηκε αντιαθλητικά και βάναυσα κατά του αντιπάλου ποδοσφαιριστή, Φερνάντο Μπελούτσι. Τελικά όμως η ποινή έπεσε και ο ποδοσφαιριστής θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Θρασύβουλο την Κυριακή. Και μετά μιλάτε για το "καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου" και τα τηλεοπτικά δικαιώματα ρε λαμόγια; Πάρτε τα @@ του Ολυμπιακού (όπως πάντα) και μη μιλάτε...

Υ.Γ. 10 : ΝΑΙ, με τέτοια φάτσα, ο Τάκης Κανελλόπουλος είναι ο ιδανικός πρόεδρος για την ΑΕΚ. Περισσότερο κλάμα προσεχώς στις οθόνες σας.



9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα περισσότερα που γράφεις συμφωνώ (αν και η εμπάθεια που έχεις προς το Λεμονή υπονομεύει τα επιχειρήματά σου).

Θα επικεντρώσω εκεί που διαφωνώ , περί Εθνικής και Αβραάμ . Εγώ νομίζω ότι αν ο Αβραάμ τα είχε κάνει αυτά σε ντέρμπι Θρύλου-βάζελου θα τον είχαμε σταυρώσει ανάποδα . Οντως έφταιγε προχτές .

Είναι γρήγορος και καλός στο ψηλό παιχνίδι αλλά πολύ άτσαλος στα μαρκαρίσματα . Επιπλέον την τρώει εύκολα τη ντρίμπλα αν δεν κάνει φάουλ (μάλλον σε κάθε τάκλιν πρέπει να σημαδεύει "πόδια και μπάλα", όχι "μόνο μπάλα"). Θυμήσου και στη Κύπρο τι ζεμπεκιές έκανε καθώς και πόσες κάρτες μαζεύει .

Αυτά πρέπει να τα βελτιώσει . Ευτυχώς είναι πολύ νέος και καλό παιδί και με όρεξη να δουλέψει. Δε γουστάρω να ξαναδώ Ανατολάκη στον Ολυμπιακό (για μένα ο πρώτος κατά σειρά υπεύθυνος των αποτυχιών μας στην Ευρώπη).

Unknown είπε...

Για Αβραάμ : Δεν αντιλέγω, άλλωστε είναι νωπές οι μνήμες του τι είχε ακούσει μετά το 3-0 στην Κύπρο (όχι άδικα). Θέλει δουλειά, σαφώς. Αυτό που επικρίνω είναι τη διάθεση των συμπαικτών του και του προπονητή του στην εθνική να τον στοχοποιήσουν για να καλύψουν τα δικά τους μαύρα χάλια. Ο Δέλλας, επι παραδείγματι, δικαιούται να κάνει κριτική για λάθη; Μιλάει για λάθη και καθυστερημένες αντιδράσεις ο γιος της μέθης;

Να΄σαι καλά :)

Ανώνυμος είπε...

Se parakalo re pesetero kane ena afieroma ston ALEXI SPYROPOYLO.Milame gia terastio psonio.O anthropos thn exei dei to ligotero larry king ths athlitikis dimosiografias

Ανώνυμος είπε...

Όποιος κατηγορεί τον Αβρααμ για τα προχθεσινά, απλά είναι εμπαθής. Και θα εξηγήσω το γιατί.
Σε μια ομάδα που τα δύο αμυντικά χαφ είναι διακοσμητικά, κοινώς δεν μαρκάρουν και δεν τρέχουν, θα πέσει πολύ περισσότερο βάρος στον στόπερ. Ο Κατσουράνης είναι χαμένος στο διάστημα κι ο Μπασινάς είναι μόνο για να κουβαλάει την μπάλα. Κανείς τους δε μαρκάρει, κανείς τους δεν κόβει.
Για τον Δέλλα τι να σχολιάσεις? Αυτός κι αν είναι στο γήπεδο αόρατος, ούτε κεφαλιές πια δεν παίρνει. Που ήταν ως λίμπερο προχθές στη φάση του 1ου γκολ; Που έβοσκε και βρέθηκε το αριστερό χαφ να μαρκάρει τον αντίπαλο φορ; Όταν είναι και ο Κυριάκος μέσα καλύπτει την ανυπαρξία του, προχθές βγήκε κι είδαμε τα αποτελέσματα.
Ο Αβραάμ έκανε λάθη, σαφώς- αν και το πέναλτι μάλλον ο Τοροσίδης τα κάνει. Αλλά τι να πούμε ρε παιδιά, από τη στιγμή που βγήκε ο Κυριάκος μόνος του έπαιζε πίσω, τις περισσότερες επιθέσεις αυτός τις σταμάτησε.
Θέλω πολύ να περάσει η Εθνική στο μουντιάλ. Εκεί θα ξεβρακωθεί όλη η κλίκα του Ρεχάγκελ και του Τοπαλίδη. Αρκετά, βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον Χαριστέα και τον Σεϊταρίδη-και όσους προανέφερα- να παίζουν βασικοί είτε σέρνονται έιτε όχι. Και μέχρι τότε δε θα ήταν κακή ιδέα να αποσύρει ο Ολυμπιακός τους παίχτες του.

Ανώνυμος είπε...

Δε με νοιάζει τι θα κάνουνε στην Εθνική με τον Αβραάμ , αν έχουνε καλύτερους θα τον αλλάξουνε . Με νοιάζει να βελτιωθεί για τον Ολυμπιακό διότι ο Ολυμπιακός ποντάρει σ'αυτόν και καλά κάνει.

Ξαναλέω ότι ο παίκτης έχει προσόντα , αλλά και την κριτική πρέπει να την ακούσει για το καλό όλων μας.

Για την Εθνική , ας κάνει ότι θέλει ο Ρεχάγκελ . Και το Ντέμη Νικολαϊδη να ξαναφέρει παίχτη πάλι ασυλία θα χει από μένα . Εχω διαφορετική εικόνα από τους περισσότερους φιλάθλους . Θεωρώ ότι προ Ρεχάγκελ δεν υπήρχε καμία εθνική Ελλάδος , μ'αυτόν πήραμε Ευρωπαϊκό χωρίς παίκτες , χωρίς ποδοσφαιρικές υποδομές , χωρίς τίποτα . Αυτό τα λέει όλα . Μπάλα δεν παίζουμε κι ούτε και πρόκειται απλά διότι δεν υπάρχουν σήμερα Ελληνες παίκτες αξίας . Αυτό που μπορούν , αυτό παίζουν . Κι όποιος δεν την βλέπει πατριωτικά και θέλει να βλέπει και καλή μπάλα , η γνώμη μου είναι να μην βλέπει εθνική Ελλάδος.

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε έλεος. Ποιός Ρεχαγκελ και ποιά Εθνική Ελλάδος. Λες και κατεβήκαμε το 2004 και παίξαμε και μπάλα κάνουμε.
Άμυνα μεχρί εκεί που δε πάει άλλο, καταστροφή του αντίπαλου ποδοσφαίρου, τότε που είχαμε ακόμα χαφ δηλαδή και αμέτρητη κωλοφαρδία...
Πάρε και δες ΟΛΑ τα παιχνίδια απο το 2003 και μετά και πες μου σε ποιά κατέβηκε και κυρίευσε τον αγωνιστικό χώρο. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, οι αντίπαλοι να κάνουν ευκαιρίες και να έρχεται ο ΧΥ Αχριστέας και να βάζει γκολ. Αυτό δε λέγεται ποδόσφαιρο.

Τα κολλήματα του ρεχαγκελ είναι απίστευτα. Και στα 2 ματς τα είδα παρέα με εναν φίλο μου δυστυχώς απο το τηλέφωνο καθώς μένει Αθήνα το παλικάρι. Και στα 2 ματς λέγαμε τι αλλαγές-πίπες θα κάνει ο μαλάκας ο Γερμανός και πέσαμε μέσα. Δηλαδή προχτές τον Σαμαρά το μοναδικό που έτρεχε τι τον έβγαλε? Για να βάλει μέσα το κουνέλι τον Λυμπερόπουλο, την ίδια στιγμή που ο Χαριστέας ΔΕΝ είχε ακουμπήσει μπάλα. Και στην επόμενη φάση καπάκι βάζει γκολ! Η κωλοφαρδία του αιώνα.

Και κάτι τελευταίο, η Εθνική έχει 3-4 δεξιά μπακ, Τορο, Πατσα(παίζει και εκεί) , Σειταρίδη και Σπυρόπουλο (δεξία νομίζω παίζει ο κοκάκιας). Και συνεχίζει τα παίζει τον Τορο απο τα αριστερά...δηλαδή τι να πεις.

ΥΓ. Μιλάει και ο Δέλλας, ήμαρτον θεέ μου...αντε Παπασταθόπουλος-Αβρααμ μπας και δούμε άσπρη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης του ιστορικού πονήματος του κ. Βαϊμάκη. Ο λόγος? Απλούστατα διότι διαπιστώνω ότι οι μάσκες πλέον έχουν αρχίσει να πέφτουν και ότι αυτό που τελικά αναδύεται και παραμένει στην επιφάνεια, σαν το φελλό δηλαδή, δεν είναι παρά ο συμπλεγματισμός.
Η επιχειρηματολογία δε που αναπτύσσεται στο άρθρο προκειμένου να καταλήξει στο συμπέρασμά του ο αρθρογράφος πιστεύω ότι του χαρίζουν άνετα μία θέση στο βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β΄ Δημοτικού ως παράδειγμα προς αποφυγή στο μάθημα της Έκθεσης για τους 6χρονους μαθητές. Ενώ από τη μία πλευρά ο κ. Βαϊμάκης κατηγορεί τους Ολυμπιακούς για συνωμοσιολόγους (βλέπετε θεωριες πέρι Σκάζνι και Λευκαρίτη) οι οποίοι παντού βλέπουμε εχθρούς και υπονομευτές της ομάδας μας, από την άλλη κατηγορεί αόριστα τον Ολυμπιακό(δίχως να έχει το θάρρος να τον κατονομάσει) ότι παραχωρεί δανεικούς παίκτες σε ομάδες με σκοπό να περνάει άνετα από τις έδρες τους. Κ. Βαϊμάκη όταν κατηγορείτε κάποιον δίχως όμως να τον κατονομάζετε και συγχρόνως του προσάπτετε έωλες και αβάσιμες κατηγορίες, τότε πέστε μου κ. Βαϊμάκη αυτό που πράττετε δεν είναι συνωμοσιολογία? Κ. Βαϊμάκη η αρθρογραφία απαιτεί κάποιο στοιχειώδες ταλέντο, διαφορετικά ο δημοσιογράφος εκτίθεται και καταγράφεται στη μνήμη των αναγνωστών ως... ο Κολτσίδας του αθλήματος!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ δεν γράφεις, ζωγραφίζεις!

Γιωργος Κεντρωτης είπε...

Βαϊμάκης; Η χαρά του ηλίθιου παιδιού!

Σπυρόπουλος; Η χαρά του Βαϊμάκη!

Εγώ δεν είμαι Εθνική Ελλάδος, κι έτσι δεν με νοιάζει πόσα γκολ θα φάμε και αππο ποιούς. Δικοί μας να μην παίζουνε ποτέ εκεί μέσα θέλω. Γίνεται;