14 Σεπ 2013

Τίγρεις, πάνθηρες, τζάγκουαρ και γατούλες του καναπέ...

Ευτυχώς που υπάρχουν τη σήμερον ημέρα παράγοντες σαν τον Αλαφούζο και τον Μελισσανίδη στο ποδόσφαιρο. Άνθρωποι που τα φερέφωνα τους διαφημίζουν οτι "θα φτιάξουν το ποδόσφαιρο". Ναι, αυτό που... χάλασε ο σατανάς Κόκκαλης, αυτό το ποδόσφαιρο που κάποτε θαύμαζαν και ζήλευαν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες. Για την καθαρότητα του, για τον βαθμό δυσκολίας του. Και δήλωναν σε κάθε ευκαιρία "μακάρι το ποδόσφαιρο μας να ήταν σαν το ποδόσφαιρο της Ελλάδας, μακάρι οι παράγοντες μας να ήταν σαν τους Έλληνες παράγοντες". Αφορμή του σημερινού άρθρου είναι η... "έκρηξη ενθουσιασμού" για το "τέλος της εποχής της καρπαζιάς", αφού βρέθηκε ο παράγοντας (ο Μελισσανίδης, δηλαδή) που "θα πολεμήσει το σάπιο κατεστημένο" και "θα τελειώσει τους καταστροφείς του ποδοσφαίρου", με αφορμή τις "ανεπίσημες δηλώσεις του σε πηγαδάκια".

Ειλικρινά, δεν έχω καμμιά διάθεση να ασχολούμαι με παράγοντες της πλάκας όπως οι προαναφερθέντες. Γιατί παράγοντες της πλάκας είναι - ο ένας εξ αυτών, για την ακρίβεια, είναι περίγελος μέσα στην ίδια του την ομάδα λόγω της πλήρους άγνοιας του για το τι είναι αυτό που αποκαλούν οι άλλοι "ποδόσφαιρο" - το κλασικό παράδειγμα ανθρώπου που ταιριάζει στο ευφυολόγημα "αν του δώσεις μια μπάλα, θα την πάει στο αστυνομικό τμήμα γιατί θα την περάσει για βόμβα".

Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε με τον εκτός ποδοσφαίρου Μελισσανίδη και ποσώς μας ενδιαφέρουν οπαδικά οι επαγγελματικές του δραστηριότητες : Άλλωστε έχουν γραφεί τόμοι για τις δραστηριότητες που του καταλογίζουν - άλλοι λένε για λαθρεμπόριο, άλλοι για τηλεφωνικές απειλές, άλλοι για φοροδιαφυγή, άλλοι υπενθυμίζουν την ανάμιξη του ονόματος του στο σκάνδαλο Hellas Power. Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες οποιουδήποτε πολυεκατομμυριούχου : τα χρήματα δεν έχουν έρθει από παρθενογέννεση, ούτε από οικογενειακή περιουσία. Άλλος κάνει λαθρεμπόριο, άλλος πουλάει όπλα, άλλος ναρκωτικά, άλλος κλέβει και ένα σωρό άλλα. Μένουμε στα αθλητικά και μιλάμε για τον Μελισσανίδη που λατρέψαμε για την ομορφιά του ποδοσφαίρου. Παραμένοντας λοιπόν στην ουσία του πράγματος, κρατάμε τα παρακάτω :

1) Στην καταγγελία του Ολυμπιακού για την χορηγία 2,5 εκ. ευρώ στην ΑΕΚ, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός σαν πρωταθλητής και ο Παναθηναϊκός σαν 2ο (αιώνιο 2ο, για την ακρίβεια) brand name πήραν αρκετά παρακάτω χρήματα, η απάντηση από πλευράς ΟΠΑΠ ήταν ανύπαρκτη, όπως επίσης και η απάντηση από τα... "πηγαδάκια". Ακούστηκαν κάτι για Αλβανικές κουράδες, για φουρό, αλλά και η μπρουτάλ, αρρενωπή και βαριά κι ασήκωτη ατάκα "εγώ τα βάζω μόνο με άντρες". Προφανώς, επειδή τα βάζει αντρίκια μόνο με άντρες, γι'αυτόν τον λόγο και η δήλωση "φέρεται να έγινε" από τον Μελισσανίδη "σε πηγαδάκι" και όχι επισήμως. Προφανώς γι'αυτό δεν διευκρινίστηκε αν μιλούσε ως εκπρόσωπος του οργανισμού που λέγεται ΟΠΑΠ, είτε ως εκπρόσωπος της ΑΕΚ - είναι θέμα "αντριλικιού". Τόση τεστοστερόνη, ούτε o Ζαγοράκης με τον Φερούζεμ πακέτο (για όσους θυμούνται)... Για τα πολλά λεφτά που δόθηκαν σε ομάδα Γ' Εθνικής, ούτε κουβέντα.

2) Πολλοί ασχολήθηκαν με την στάση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δεν έδωσαν σημασία σε δύο (χωρίς ίχνος ειρωνίας) ντόμπρες και μπεσαλίδικες κουβέντες του Μελισσανίδη. Η πρώτη; "Αυτοί που κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο, τελειώσανε". Με "ε" στο τέλος, για έμφαση. Και αυτή είναι η αλήθεια: Η ΑΕΚ είναι ήδη στην Γ' Εθνική, ο δε Παναθηναϊκός είναι σε καλό δρόμο για να την ακολουθήσει - όντως, τελειώσανε αυτοί που κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο και για όποιον αμφιβάλλει, ας κάνει μια βόλτα στο blog να φρεσκάρει τη μνήμη του.

Πάμε και στην ατάκα Νο 2 που είναι ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ και η μία και μόνη αλήθεια : "Εμείς δεν ασχολούμαστε με κανέναν, οι άλλοι ασχολούνται με μας. Είναι δυνατόν να ασχολούνται με την ΑΕΚ στην Γ' Εθνική; Με τον Μανδραϊκό θα παίζουμε", είπε ο Μελισσάν και κάπου εδώ τελειώνει το παραμύθι της πανίσχυρης ΑΕΚ που όλοι την τρέμουν και όλοι δεν θέλουν στην Superleague (γιατί την τρέμουν). Η ΑΕΚ έπεσε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ στην Β' Εθνική και βάσει προκαθορισμένου σχεδίου έπεσε στην Γ' για έρθει ο Μεσσίας να τη σώσει, χωρίς να βάλει ούτε σεντ από την τσέπη του στην ομάδα. Η μία και μοναδική αλήθεια είναι αυτή: Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα Γ' Εθνικής και είναι ντροπή να συγκρίνεται με τον Ολυμπιακό, τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Η ΠΑΕ ορθώς περιορίστηκε στην καταγγελία της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ και δεν κάθησε να ασχοληθεί με τον Μελισσανίδη, ο οποίος ηθελημένα κάνει ντόρο για να προβάλλεται ως "ηγέτης" και να εξασφαλίσει την άνοδο της ΑΕΚ στην Β' Εθνική με τη μία. Γιατί με τον Τραγανό στον πάγκο και αυτή την εικόνα που έχει στα φιλικά, χωρίς Μελισσανίδειες πρακτικές, η ΑΕΚ θα έκανε παρέα στον Μανδραϊκό και τον Περαμαϊκό για κάποια χρόνια ακόμα...

3) Τέλος, να σταματήσει το παραμύθι του "ερχόμαστε" και το "φοβούνται τον Μελισσανίδη". Κατά πρώτον, ο Μελισσανίδης αν μεγαλούργησε στις αρχές της δεκαετίας του '90, το έκανε επειδή είχε την πλήρη υποστήριξη και προστασία του πράσινου βρυκόλακα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Από τη μια ο Ρίνγκο φρόντιζε να καταστρέφει συστηματικά τον Ολυμπιακό με τους Σαλιαρέληδες και τους Μπανασάκηδες, ενώ ο ίδιος αλώνιζε και άφηνε και τους υπαλλήλους του να παίρνουν και μερίδιο της δόξας. Όταν έδυσε το άστρο του Ρίνγκο, όχι απλά έδυσε και το άστρο του Μελισσανίδη, αλλά εξαφανίστηκε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ξεφόρτωσε άρον άρον την ΑΕΚάρα, τη μοναδική του αγάπη στον Τροχανά, έκανε ένα special guest πέρασμα το 1997-1998 από τα διοικητικά της ΑΕΚ ξανά και εξαφανίστηκε, παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις ΑΕΚτζήδων για οικονομική βοήθεια και όχι μόνο. Και εμφανίστηκε τώρα, μόνο όταν η ΑΕΚ είχε ενεργητικό μηδέν και παθητικό μηδέν, με τίμημα τη βουτιά στην Γ' Εθνική.

Πάμε παρακάτω: Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός ούτε τον Σαλιαρέλη έχει πρόεδρο, ούτε έχει παίκτες απλήρωτους, ούτε Ρίνγκο υπάρχει στον ορίζοντα. Επομένως, ο Μελισσανίδης, αν θέλει να κάνει το "ερχόμαστε" πραγματικότητα, θα πρέπει να ρίξει χρήμα όταν φτάσει στην πρώτη κατηγορία. Πολύ χρήμα, όχι στραγάλια όπως κάνει τώρα. Ο λεφτάς, άπλας, Νο 2 στο Forbes ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, μέχρι τώρα έχει δώσει πολλές υποσχέσεις, λεφτά από την τσέπη του όμως, όχι. Η ΑΕΚ κινείται με τα λεφτά της χορηγίας του ΟΠΑΠ, με τα λεφτά των (πανάκριβων) διαρκείας που έχει κυκλοφορήσει και εξακολουθεί να μοιράζει υποσχέσεις για γήπεδο και υπερομάδα. Και τα δύο όμως θέλουν πολλά λεφτά... Αν ο Μελισσανίδης έχει όντως πλάνο να ρίξει χρήμα, να γίνει ανταγωνιστικός, να φτιάξει καλή ομάδα και να προσπαθήσει να μας χτυπήσει τότε καλώς να έρθει, γιατί θα μας αναγκάσει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Αν έχει σκοπό απλά να πουλάει παπά και ελπίδα και να προσπαθεί να συσπειρώνει τον κόσμο γύρω του με κορόνες περί "αδικίας" και "κατεστημένου", τότε ας μπεί στην ουρά γιατί μας τα'παν κι άλλοι αυτά...

Υ.Γ. : Μια και τον ανέφερα, μια παράκληση προς την διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός : Ελπίζω να φροντίσατε τάχιστα να κάνετε απολύμανση / απεντομώσεις / μυοκτονίες / να ρίξετε αντιπαρασιτικά για δάκο, βέλλιουρα και μουχρίτσα στο Καραϊσκάκη. Η έδρα μας μολύνθηκε από την παρουσία του βρυκόλακα.ΟΥΣΤ...