12 Δεκ 2011

Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-4 : Την τράτα λεν'Μαρίτσα, τη σκούνα Πάντελιτς...


Εμφατική νίκη πέτυχε στην Κέρκυρα ο Ολυμπιακός επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 0-4 στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Superleague. Και τα τέσσερα γκολ πέτυχε ο Μάρκο Πάντελιτς που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Μπάλας Μέγκιερι που έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις και έδειξε σε ετοιμότητα. Πειραματική εντεκάδα λόγω των πολλών τραυματισμών από τον Ερνέστο Βαλβέρδε που δεν είχε στη διάθεση του τους Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ, Φουστέρ, Φέισα, Γέστε, Μακούν, Χολέμπας και Τζεμπούρ.
Ο αγώνας
Με 4-2-3-1 και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Κέρκυρας. Ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε που δεν είχε στη διάθεση του τους Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ, Φουστέρ, Φέισα, Γέστε, Μακούν, Χολέμπας και Τζεμπούρ παρατάχθηκε με τους Μπάλας Μέγκιερι στα δοκάρια, τους Φρανσουά Μοδέστο δεξιά, Βασίλη Τοροσίδη αριστερά και Τάσο Παπάζογλου - Ιβάν Μαρκάνο στο κέντρο στην άμυνα, τους Γιάννη Μανιάτη και Πάμπλο Ορμπαΐθ σε ρόλο κεντρικών χαφ με τον Γιάννη Φετφατζίδη σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, οι Τζαμέλ Αμπντούν και Κέβιν Μιραλάς κάλυψαν τα άκρα από τη μέση και μπροστά και ο Μάρκο Πάντελιτς πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης. Από πλευράς της γηπεδούχου Κέρκυρας, ο προπονητής Χάβι Γκραθία επέλεξε τους Γκαλίνοβιτς, Βενέτη, Γραμμόζη, Καλαντζή, Αγρίτη, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ, Κοντοδήμο, Οσμάν, Γκουστάβο και Ιωάννου. Στον πάγκο για τον Θρύλο έμειναν οι Φρανθίσκο Χαβίτο, Γιάννης Ποτουρίδης, Βισέντε Μόνχε, Φράνκο Κοστάντσο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Γιάννης Ζαραδούκας και Γιώργος Βαλεριάνος ενώ για την Κέρκυρα οι Αναστασόπουλος, Βένζελ, Μίχος, Γιάντσης, Μαζνόβ, Λόβιν και Τσίγκας.

Η βροχή που έπεφτε από νωρίς το πρωί είχε κάνει βαρύ το τερέν στο γήπεδο της Κέρκυρας. Ο Ολυμπιακός πάντως μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 3ο λεπτό έγινε μαρκάρισμα στον Τοροσίδη (με τον Βενέτη να τον "γκρεμίζει" μέσα στην περιοχή) που θα μπορούσε να δώσει ως πέναλτι ο διαιτητής του αγώνα, ο οποίος έκλεισε τα μάτια. Ακολούθησαν κάποιες... διερευνητικές σέντρες προς την εστία του Μάριο Γκαλίνοβιτς, ώσπου στο 10ο λεπτό η υπεροχή μετουσιώθηκε σε γκολ : Ο Τζαμέλ Αμπντούν έκλεψε τη μπάλα από δεξιά, έδωσε την πάσα στον Γιάννη Φετφατζίδη ο οποίος πέρασε μια ωραία κάθετη πάσα στον Μάρκο Πάντελιτς που με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής άφησε άγαλμα τον Γκαλίνοβιτς και έγραψε το 0-1.

Ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε την Κέρκυρα που έδειξε να τα έχει χαμένα, πράγμα που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες μας : Στο 16' ο Πάντελιτς έβγαλε μια κάθετη πάσα στον Φετφατζίδη που γύρισε το σώμα, έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε σώζοντας την εστία του. Ο Κροάτης τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο όμως και στο 18' όταν ο Κέβιν Μιραλάς με ωραίες προσποιήσεις πέρασε 2 παίκτες της Κέρκυρας, πάσαρε στον Φετφατζίδη ο οποίος τροφοδότησε τον Τοροσίδη που έβγαλε μια σέντρα "λουκούμι" στο κεφάλι του Πάντελιτς, με τον Σέρβο να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ για τον Θρύλο!

Αμέσως μετά, η Κέρκυρα έκανε την πρώτη της αλλαγή - αναγκαστική λόγω τραυματισμού, με τον Μίχο να μπαίνει στη θέση του τραυματία Κοντοδήμου. Η Κέρκυρα βγήκε μπροστά με τον Δημήτρη Γραμμόζη να πιάνει ένα μακρινό σουτ και τον Μέγκιερι να χάνει αρχικά τη μπάλα αλλά να την καπακώνει με δεύτερη προσπάθεια. Δύο λεπτά αργότερα, κερδίσαμε πέναλτι όταν ο Μοδέστο μπήκε από δεξιά στην περιοχή, ο Μίχος τον τράβηξε απ'τη φανέλα και τον έριξε κάτω με τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών και να δείχνει και την κίτρινη κάρτα στον Μίχο. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Κέβιν Μιραλάς ο οποίος δεν εκτέλεσε καλά το πέναλτι, ο Γκαλίνοβιτς "τον ψώνισε" και απέκρουσε πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Γκουστάβο κυνήγησε μια βαθιά μπαλιά, ξεπέρασε στο σπριντ τον Τοροσίδη, έβγαλε μια σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής εκεί που πετάχτηκε ο Ιωάννου και έβαλε την προβολή με τον Μπάλας Μέγκιερι να απλώνει το χέρι και να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα, διατηρώντας το 0-2 για το Θρύλο.


28ο λεπτό, η Κέρκυρα στην αντεπίθεση, σέντρα του Χαμπλ και έγκαιρη επέμβαση του Μέγκιερι που μπλόκαρε σταθερά. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γιάννη Φετφατζίδη που με μαγικό τρόπο πέρασε τρεις παίκτες, πάσαρε στον Μιραλάς ο οποίος έβγαλε την παράλληλη μπαλιά "πάρε-βάλε" στον Πάντελιτς ο οποίος ανενόχλητος δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 0-3 με το 3ο προσωπικό του τέρμα. Η Κέρκυρα προσπάθησε να φτάσει στο γκολ με ένα μακρινό σουτ του Γκουστάβο στο 33' που πέρασε λίγο άουτ, ενώ είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 34' όταν ο Ανέστης Αγρίτης πλάσαρε τον Μέγκιερι με τον Φρανσουά Μοδέστο πάνω στη γραμμή να αποσοβεί το γκολ. Το ημίχρονο έκλεισε με δύο σουτ από πλευράς μας, αρχικά στο 40' με τον Μιραλάς και στη συνέχεια στο 44' με τον Φετφατζίδη τα οποία κατέληξαν άουτ.

Ξεκίνημα με αλλαγή για την Κέρκυρα στο 2ο ημίχρονο, με τον Θανάση Τσίγκα να μπαίνει στη θέση του Χαμπλ. Οι παίκτες της Κέρκυρας μπήκαν δυνατά στην επανάληψη με τον Γκουστάβο να ταλαιπωρεί και πάλι τον Τοροσίδη, να βγάζει μια σέντρα με τον Ιωάννου να πιάνει την κεφαλιά και τον Μπάλας Μέγκιερι να κάνει νέα μεγάλη απόκρουση διατηρώντας το "μηδέν" στην εστία του. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και στο 48' όταν έπειτα από κάθετη πάσα του Γραμμόζη βγήκε έγκαιρα και έκλεισε το οπτικό πεδίο του Αγρίτη, για να χαθεί έτσι η ευκαιρία για την Κέρκυρα. Φτάνουμε στο 55ο λεπτό και ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποσύρει τον Πάμπλο Ορμπαΐθ για να περάσει εντός αγώνα τον Φρανθίσκο Χαβίτο. Λίγο αργότερα αποσύρει και τον Αμπντούν (60') και περνάει τον Βισέντε Μόνχε ενώ στο 62' ο Χάβι Γκραθία κλείνει τις αλλαγές της Κέρκυρας περνώντας τον Γιάντση στη θέση του Καλαντζή.

Με το ρολόι να σημαδεύει το 63ο λεπτό, ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα κόρνερ. Στην εκτέλεση πήγε ο Κέβιν Μιραλάς που έστειλε τη μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Μάρκο Πάντελιτς , ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει και να γράψει το 0-4. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε λίγο αργότερα έκλεισε τις αλλαγές του αποσύροντας τον Κέβιν Μιραλάς για να περάσει στη θέση του ο Γιάννης Ποτουρίδης και αμέσως μετά η Κέρκυρα έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει έστω το γκολ της τιμής, όταν ο Οσμάν σέντραρε προς τον Θανάση Τσίγκα ο οποίος πλάσαρε εντελώς μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το πλασέ του πήγε πολύ ψηλά, άουτ. Στο 71ο λεπτό πετύχαμε άλλο ένα γκολ με τον Φρανσουά Μοδέστο που ακυρώθηκε (δικαίως) ως οφσάιντ για να ακολουθήσει ένα σουτ του Χαβίτο ψηλά άουτ, μια σέντρα του Ιωάννου που δεν πρόλαβε ο Αγρίτης στο 81' και ένα δυνατό σουτ του Πάντελιτς στο 86' που μπλόκαρε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς. Τελικό σκορ, Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-4...

Κριτική
Μπαλάς Μέγκιερι : Μετά τον Πάντελιτς που δικαιωματικά παίρνει τον τίτλο του MVP, ο κορυφαίος της ομάδας. Σήμερα από τον Ούγγρο είδα αυτό που θέλω να βλέπω : Έναν τερματοφύλακα που αξίζει να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Παρά το γεγονός οτι το σκορ ήταν στο 0-2 απ'το 18', άρα και δεν θα έλεγε κανείς τίποτα αν το 0-4 ήταν 1-4, ο Ούγγρος ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και έκανε και δύο σπουδαίες επεμβάσεις. Στα συν του επίσης - συν των άλλων - οτι δείχνει να έχει και την τύχη που πρέπει να έχει με το μέρος του κάθε καλός τερματοφύλακας. Δουλειά, σοβαρότητα, σύνεση και ξανά δουλειά και μακάρι να αποδειχθεί τόσο καλός, ώστε να συνεχίσει να κρατάει τη φανέλα του βασικού και στη συνέχεια.

Φρανσουά Μοδέστο : Επιστροφή στο δεξί άκρο της άμυνας για τον Κορσικανό, σε μια θέση που συνήθως δεν άφηνε καλές εντυπώσεις. Σήμερα όμως ήταν αρκετά καλός, έχοντας μάλιστα και μια σημαντική επέμβαση στη φάση του 34'. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε ρόλο κεντρικού χαφ όπου και πάλι δεν είχε προβλήματα. Δείχνει ανεβασμένος, μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Τάσος Παπάζογλου : Παρθενική συμμετοχή του στην 11άδα του Θρύλου, έκανε μια εμφάνιση απ'την οποία θα πρέπει να κρατήσει το συναίσθημα της εμπειρίας του να είσαι βασικός στον Θρύλο. Είχε θέληση και πάθος, αμυντικά όμως είχε προβλήματα τόσο με τον Ιωάννου όσο και με τον Τσίγκα στη συνέχεια. Θα ήθελα να τον δω στο πλευρό είτε του Αβραάμ είτε του Μέλμπεργκ, ώστε να υπάρχει κάποιος έμπειρος να τον κατευθύνει στα δύσκολα.

Ιβάν Μαρκάνο : Ο Μαρκάνο που παίζει αριστερό μπακ με τον Μαρκάνο στόπερ είναι δύο διαφορετικοί ποδοσφαιριστές που ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους. Αριστερά δείχνει να κινείται καλύτερα, στο κέντρο δείχνει να κινείται άβολα. Και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα αφού συνυπήρξε με τον Τάσο Παπάζογλου που δεν έχει την εμπειρία και τα παιχνίδια στα πόδια του.

Βασίλης Τοροσίδης : Βρέθηκε να καλύπτει μια θέση που την είχε πάρει... εργολαβία στην Εθνική επί Ότο Ρεχάγκελ. Μια του ύψους, μια του βάθους η εμφάνιση του και σήμερα, αφού ναι μεν από τη μια έδειχνε δραστήριος, έβγαινε μπροστά και πιστώνεται την ασίστ στο 0-2, αλλά είχε πολλά προβλήματα με τον Γκουστάβο. Στο δεύτερο ημίχρονο κατέβασε ταχύτητα όπως και όλη η ομάδα, άλλωστε.

Πάμπλο Ορμπαΐθ - Γιάννης Μανιάτης : Ο ένας αναλάμβανε να βγάζει τη μπάλα από την άμυνα προς τα εμπρός, ο άλλος έτρεχε και για τους δύο. Δεν είχαν προβλήματα στη μεσαία γραμμή με τους παίκτες της Κέρκυρας και έλεγξαν άνετα τον χώρο ευθύνης τους.

Τζαμέλ Αμπντούν : Έκανε το κλέψιμο στη φάση του πρώτου γκολ και την πάσα στον Φετφατζίδη. Αυτή ήταν η εμφάνιση του Αμπντούν και σήμερα : Μια καλή ενέργεια και φαντομάς στα υπόλοιπα λεπτά που αγωνίστηκε. Ως πότε;

Κέβιν Μιραλάς : Εξακολουθεί να κυνηγάει το γκολ, αλλά δεν έχει και την περυσινή του ρέντα. Αστόχησε από το σημείο του πέναλτι αφού "τον ψώνισε" ο Γκαλίνοβιτς, όμως είχε γενικά καλή παρουσία αφού μοίρασε δύο γκολ στον Πάντελιτς. Αν ηρεμήσει, θα έρθουν και τα γκολ.

Γιάννης Φετφατζίδης : Στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι το 50' ήταν πολύ καλός και δραστήριος. Μοίρασε την ασίστ στο πρώτο γκολ, συμμετείχε στο 3ο, κινήθηκε σωστά στο χώρο. Στο δεύτερο έπεσε η απόδοση του μαζί με την ομάδα, συνολικά. Μια καλή εμφάνιση μετά από καιρό και μπράβο του.

Μάρκο Πάντελιτς : Σε κάποιους αγώνες δείχνει να είναι μαούνα. Σε άλλους, Wartburg. Σε άλλους - ακόμα χειρότερα - χελώνα με Πάρκινσον. 'Ομως, 4 γκολ σε ένα ματς δεν έχουν καταφέρει να βάλουν και πολλοί παίκτες μας στο παρελθόν. Πόσο μάλλον όταν τα γκολ αυτά διαμορφώνουν και το τελικό αποτέλεσμα. Μπράβο του και μαγκιά του και μακάρι να βγεί και πρώτος σκόρερ ακόμα και να αποδείξει οτι το παραμύθι με το λαγό και τη χελώνα βρίσκει εφαρμογή και στις ημέρες μας. Πέρα απ'την πλάκα, μπράβο του και δικαίως MVP του ματς. Να προσθέσω επίσης οτι παίκτες με τη δική του νοοτροπία, σπάνια βρίσκεις : Έχουμε δεί κατά καιρούς ακόμα και... Κυριάκους Παπαδόπουλους να απαιτούν "βασικός ή μεταγραφή" τη στιγμή που ο ίδιος παίζει όσο του ζητηθεί χωρίς δηλώσεις "του περιβάλλοντος του" για την αδικία και το κόμπλεξ του εκάστοτε προπονητή του. Μπράβο του ξανά.

Φρανθίσκο Χαβίτο - Βισέντε Μόνχε - Γιάννης Ποτουρίδης : Απλή αναφορά και οι τρείς στο φύλλο αγώνα. Δεν ήταν κακοί, απλά δεν χρειάστηκαν στο παιχνίδι αφού το 0-4 είχε κόψει την όρεξη για μπάλα τόσο στους γηπεδούχους, όσο και στους φιλοξενούμενους. Από τον Ποτουρίδη που παίζει σε μια θέση που δεν ξέρει δεν περίμενα πολλά, αλλά απ'τους άλλους δύο που ψάχνουν την ευκαιρία τους περίμενα πολλά περισσότερα.


Δηλώσεις
Ερνέστο Βαλβέρδε : "Η αλήθεια είναι ότι σήμερα μπήκαμε πολύ γρήγορα στο ματς. Το 1-0 και το 2-0 ήρθαν γρήγορα και τα πράγματα εξελίχθηκαν πιο εύκολα για εμάς. Η Κέρκυρα όμως έκανε κάποιες καθαρές ευκαιρίες για γκολ μετά το 2-0. Αυτό μας προβληματίζει. Είχαμε πάρα πολλές απουσίες. Την τελευταία στιγμή ξεκούρασα τον Αβραάμ, ο οποίος είχε κάποιες ενοχλήσεις. Είμαστε ευχαριστημένοι κυρίως γιατί προερχόμασταν από ένα ματς δύσκολο του Champions League. Και είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Με την περίπτωση του Μέγκιερι είμαστε ευχαριστημένοι. Έκανε ένα καλό παιχνίδι. Παίζει βασικός εδώ και καιρό. Μας έσωσε σε δύο κρίσιμες φάσεις μετά το 2-0. Και με τον Παπάζογλου είμαστε ευχαριστημένοι. Ήταν το πρώτο του ματς ως βασικός. Έχει πολύ καλή συμπεριφορά και στον αγώνα και στην προπόνηση. Λογικό είναι να είμαστε χαρούμενοι με την εμφάνισή του. Είμαι ευχαριστημένος με τους τερματοφύλακες που έχουμε. Ξεκινήσαμε με τον Κοστάνσο, μετά βάλαμε τον Μέγκιερι. Στην Τρίπολη έκανε ένα λάθος και είναι φυσικό να κάνει λάθος γιατί είναι νέος ποδοσφαιριστής. Αυτά τα λάθη στο μέλλον θα τον βοηθήσουν. Οι τερματοφύλακες μπορούν να κάνουν λάθη, όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές. Ο Μέγιερι είναι νέος και έχει πολλά πράγματα να μάθει. Είμαστε ευχαριστημένοι και με την εικόνα που είχε με την Άρσεναλ. Ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των αγώνων. Η χρησιμοποίηση του Τοροσίδη αριστερά πίστευα ότι αυτό ήταν το καλύτερο που έπρεπε να κάνω την δεδομένη στιγμή. Δεν έχει παίξει με εμάς σε αυτή τη θέση. Όμως ξέρω ότι στην Εθνική έχει παίξει αριστερά. Και δεν πίστευα ότι εκείνη τη στιγμή έπαιρνα κάποιο ρίσκο. Τέλος, για τον Πάντελιτς... Ο Μάρκο είναι ένας παίκτης που είναι κοντά στο γκολ. Έχει το ένστικτο του να μπαίνει στην περιοχή και να ξέρει που θα πέσει η μπάλα. Σήμερα ήταν καθοριστικός για εμάς. Την περασμένη φορά με τον Παναιτωλικό δεν ήταν η καλύτερή του μέρα με τον Τζεμπούρ. Σήμερα όμως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον συγχαρούμε".

Χάβι Γκραθία : "Σε αυτό τον αγώνα μπορώ να μιλήσω για την ανωτερότητα του αντιπάλου, κάναμε αρκετά καλές ευκαιρίες, τις οποίες δεν εκμεταλλευτήκαμε κατάλληλα και δεν απέδωσαν. Ξέρουμε ότι αυτός ο αντίπαλος είναι πολύ καλός και ανώτερος από εμάς, προσπαθήσαμε αρκετά, αλλά δεν φανήκαμε ισάξιοι. Τα λάθη μας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, μας καταδίκασαν αρκετά. Όπως εξήγησα και πριν, φάνηκαν ανώτεροι από εμάς, προσπαθήσαμε, συνεχίζουμε να προσπαθούμε και ελπίζω στα επόμενα ματς να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε. Σήμερα θα μπορούσα να πω ότι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα για να νικήσουμε. Στα τελευταία τέσσερα ματς έχουμε αλλάξει αρκετά, έχουμε προσπαθήσει πολύ και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε περισσότερο. Θα προσπαθήσουμε πολύ να αυξήσουμε τις πιθανότητες για νίκη. Πιστεύω ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα τα πάμε καλά. Μετά τα Χριστούγεννα, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε με τη σκληρή δουλειά και την προπόνηση".

Μάρκο Πάντελιτς : "Η αλήθεια είναι ότι έχω μια μεγάλη καριέρα αλλά νομίζω ότι δεν έχω ξαναβάλει τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι. Σίγουρα όταν παίζεις με πολλούς παίκτες που δεν είναι βασικοί υπάρχει μια δυσκολία αλλά εμείς έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και δεν θα πρέπει να φοβόμαστε μήπως δεν τα πάει καλά η ομάδα. Έχουμε αποδείξει ότι ο Ολυμπιακός έχει 24-25 παίκτες τοπ επιπέδου για το ελληνικό πρωτάθλημα και ένας παίκτης με μία ενέργειά του μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός παιχνιδιού. Σίγουρα ένας προπονητής ή ένας φίλαθλος είναι ευχαριστημένος με το ρόστερ της ομάδας και πράγμα που σημαίνει ότι εμείς πρέπει να κάνουμε καλή πορεία τόσο στην Ευρώπη αλλά και για το νταμπλ στην Ελλάδα. Γι’ αυτό είναι τόσο καλό και ποιοτικό το ρόστερ της ομάδας. Το πρώτο γκολ σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο και το ίδιο έγινε με τη Δόξα. Ήταν πολύ σημαντικό επειδή σκοράραμε γρήγορα και επειδή η ομάδα μας ψάχνει συνεχώς τη νίκη είναι πολύ σημαντικό να μπαίνει πολύ δυνατά σε κάθε αγώνα. Σε ένα παιχνίδι αν καταφέρεις και πετύχεις νωρίς ένα τέρμα τότε όλοι οι παίκτες "πετάνε" αφού τους φεύγει ένα πολύ μεγάλο βάρος, οπότε ήταν πολύ σημαντικό το τέρμα που πετύχαμε νωρίς".

Τάσος Παπάζογλου : "Έχουμε μεγάλο ρόστερ, ποιοτικό και παρά τις απουσίες ανταποκρίθηκαν τα παιδιά που πήραν ευκαιρίες. Κάναμε ένα μεγάλο σκορ και πανηγυρίσαμε τη νίκη. Το γεγονός πως αγωνίστηκα κόντρα στην Κέρκυρα είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί προέρχομαι από τραυματισμό. Ευχαριστώ τον προπονητή που με εμπιστεύεται και θέλω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Ξεκινήσαμε δυνατά προηγηθήκαμε νωρίς, κάναμε ένα καλό ματς γενικότερα. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζουμε. Σε κάθε ματς πάμε για τους τρεις βαθμούς. Ελπίζω και στην Λιβαδειά να πάνε όλα καλά και να πάρουμε κι εκεί το τρίποντο".


Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Άλλη μια σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό που παρά τις πολλές απουσίες και πάλι, βρήκε τις λύσεις και "απέδρασε" από την Κέρκυρα με το εμφατικό 0-4, με τον Μάρκο Πάντελιτς να σημειώνει και τα 4 γκολ. Το επίτευγμα αυτό είναι σπάνιο, καθώς μόλις άλλη μια φορά έχουμε κερδίσει με 4-0 με έναν παίκτη μας να έχει βάλει όλα τα γκολ : Ήταν τον Οκτώβρη του 1963 όταν ο Γιώργος Σιδέρης είχε πετύχει και τα τέσσερα γκολ μας στο 4-0 επί της Νίκης Βόλου για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το τρομερό είναι οτι τα τρία πρώτα γκολ μας σήμερα με τα τρία πρώτα γκολ εκείνου του προ πεντηκονταετίας ματς, σημειώθηκαν στο ίδιο σχεδόν χρονικό σημείο : 10', 18', 28' σήμερα, 10', 19', 25' τότε! Τέσσερα γκολ  σε ένα ματς έχουν βάλει κι άλλοι παίκτες μας - Αλέξης Αλεξανδρής, Ίλια Ίβιτς, Γιάννης Βάζος, Γιώργος Σιδέρης, αλλά αυτά τα δύο 4-0 που ανέφερα, είναι μοναδικά.

Υ.Γ. 2 : Με πειραματική εντεκάδα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, η αμυντική μας λειτουργία είχε προβλήματα, αλλά όλα πήγαν καλά και ο επιθετικός οίστρος του Μάρκο Πάντελιτς αρκούσε για να κάνει τη ζημιά. Είναι σημαντικό για την ομάδα να παίρνει γκολ και από άλλους ποδοσφαιριστές και το γεγονός οτι ο Πάντελιτς βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα συχνά τελευταία, μόνο καλό είναι για την ομάδα.

Υ.Γ. 3 : Κατά τα άλλα, ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική. Με το σκορ στο 0-2 απ'το 18' και 0-3 το ημίχρονο, το δεύτερο ημίχρονο μετατράπηκε σε φιλικό προετοιμασίας-αγγαρεία με τους παίκτες μας να κατεβάζουν - δικαίως - ταχύτητα καθώς την Τετάρτη ακολουθεί το ματς με τον Λεβαδειακό. Κάποιοι παίκτες όπως ο Μανιάτης συνέχισαν να παίζουν με κεκτημένη ταχύτητα, κάποιοι άλλοι όπως ο Μόνχε και ο Χαβίτο που ψάχνουν την ευκαιρία τους θα έπρεπε να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο. Για τον Αμπντούν δε μιλάω, το να σχολιάσω πάλι πόσο αρνητικός ήταν καταντά μονότονο. Όσο για τον Ζαραδούκα, είπαμε : Ο Also Sprach Zaradouka είναι ο νέος Γκαλίτσιος του Βαλβέρδε. Για να βαφτίζει τον Τοροσίδη αριστερό μπακ σήμερα, μάλλον ο παίκτης δεν θα πρέπει να περιμένει σε ευκαιρίες φέτος.

Υ.Γ. 4 : Πάμε πάλι στο θέμα των τραυματισμών. Το θέμα με τις θλάσεις έχει ξεφύγει πέρα από όρια, έλεγχο, μέτρο ή οτιδήποτε άλλο θέλει να πεί / σκεφτεί ο καθένας. Η ιστορία με τις θλάσεις φέτος είναι μακράν η μεγαλύτερη, ξεπερνώντας πλέον ακόμη και τη σεζόν 2007-2008 που ήταν μέχρι τώρα η πιο προβληματική - ειδικά από τις αρχές Δεκέμβρη και μετά. Το θέμα πλέον έχει ξεφύγει καθώς από ένα ρόστερ σχεδόν 30 ποδοσφαιριστών, έχουμε φτάσει σε σημείο να μη συμπληρώνουμε καν αποστολή και να γίνονται αλχημείες και... βαφτίσια κάθε εβδομάδα για να συμπληρωθεί εντεκάδα. Και το πιο ανησυχητικό είναι πως βλέπουμε θλάσεις ξανά και ξανά στους ίδιους ποδοσφαιριστές. Το "ο παίκτης είναι έτοιμος να παίξει" που δίνει υποτίθεται το ιατρικό τιμ, έχει καμμιά σχέση με την πραγματικότητα; Γιατί εντάξει, τον Φουστέρ ας πούμε οτι ο Βαλβέρδε εν γνώσει του ρίσκαρε και τον χρησιμοποίησε με την Άρσεναλ. Με τους άλλους όμως;

Υ.Γ. 5 : Ωστόσο, να επισημάνω οτι είναι λάθος να φέρνουμε σαν παράδειγμα την περυσινή σεζόν και την προετοιμασία του Έβαλντ Λίνεν. Οι περισσότεροι παίκτες που ήρθαν πέρυσι ήρθαν μετά την απόλυση του Λίνεν και συνεπώς, αρκετά μετά την προετοιμασία. Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός πέρυσι έμεινε εκτός Ευρώπης από τις αρχές Αυγούστου, έχοντας υποχρεώσεις μόνο εντός Ελλάδος. Η περυσινή σεζόν λοιπόν, δεν είναι μέτρο σύγκρισης.

Υ.Γ. 6 : Το ελαφρυντικό που υπάρχει - γιατί και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι παρανοϊκοί για να μιλάνε στην πλειοψηφία τους για "καλή προπόνηση και σωστή δουλειά" - είναι πως ο Ολυμπιακός φέτος ξεχαρβαλώθηκε εντελώς με το θέμα "ομάδα Α - ομάδα Β". Η προετοιμασία της ομάδας βασιζόταν ακριβώς και σε αυτό : Να έχει έναν επίσημο αγώνα πρωταθλήματος πριν την Μαρσέιγ και στη συνέχεια να δώσει άλλα δυό ματς στην Ελλάδα πριν την αναμέτρηση με την Άρσεναλ. Και τελικά όχι μόνο τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι, αλλά ελλείψει και σοβαρών αντιπάλων για φιλικά, βρέθηκε να παίζει πρώτο επίσημο ματς με τη Μαρσέιγ. Ακόμα χειρότερα, κάνοντας και αναγκαστικά ρεπό λόγω Εθνικής ομάδας και "Ομάδας Α - Ομάδας Β", για να αναγκαστεί μετά να μπεί σε ρυθμό Κυριακή - Τετάρτη, έχοντας και handicap βαθμών από τους άλλους που είχαν παραπάνω παιχνίδια. Ίσως αυτό να είναι και το "κλειδί" των τραυματισμών φέτος, χωρίς αυτό σε καμμία περίπτωση να αναιρεί τις ευθύνες που έχουν το τεχνικό και ιατρικό τιμ.

Υ.Γ. 7 : Κάτι άλλο που θα ήθελα να σχολιάσω... Πολύς λόγος έγινε για το γεγονός οτι η ΠΑΕ παρουσίασε θετικά ίδια κεφάλαια για πρώτη φορά ύστερα από 25 χρόνια. Συγκεκριμένα, για τη χρήση 2010-2011 καταβλήθηκαν 50 εκ. ευρώ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου διαμορφώνοντας θετικά τα ίδια κεφάλαια της ΠΑΕ κατά 3,3 εκ. Ευρώ. Με την αύξηση αυτή σχεδόν εξαλείφθηκε ο τραπεζικός δανεισμός της ΠΑΕ που ανερχόταν σε 20 εκ. ευρώ την προηγούμενη χρήση και αποπληρώθηκε μεγάλο μέρος των λοιπών υποχρεώσεων της ΠΑΕ. Αναμφισβήτητα, ενόψει του Financial Fair Play της UEFA το οποίο θα επιβάλλει τον ισοσκελισμό των αποτελεσμάτων, ήτοι θετικά ίδια κεφάλαια και την μη ύπαρξη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, είναι ένα σημαντικό βήμα.

Υ.Γ. 8 : Όμως... Προς τους πανηγυρίζοντες των ΜΜΕ που το πρόβαλλαν ως τεράστιο κατόρθωμα της νυν διοίκησης, δύο επισημάνσεις : Η νυν διοίκηση είναι παρούσα 1,5 χρόνο. Τα προηγούμενα 17 χρόνια υπήρχε και κάποια άλλη διοίκηση η οποία πάλευε συν τοις άλλοις για αυτόν τον ισοσκελισμό, για την οποία δεν αφιερώθηκε ούτε αράδα, έστω σαν αναφορά. Στα 17 αυτά χρόνια, είδαμε και κάποιους ποδοσφαιριστές που - ειδικά στους 30 ετών και άνω οπαδούς - φάνταζε αδιανόητο οτι θα έβλεπαν κάποτε, με τα χρέη της ομάδας να συρρικνώνονται σημαντικά παράλληλα, και να γίνονται βήματα προς τα εμπρός όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Ναι μεν λοιπόν η νυν διοίκηση έβαλε σημαντικά το χεράκι της ώστε να παρουσιάσει κερδοφορία η ΠΑΕ, αλλά για να επιτευχθεί αυτή η κερδοφορία ο Γκαλέτι έγινε Αμπντούν και ο Τζόρτζεβιτς Μόνχε. Με μέτρο, αδέλφια, με μέτρο...

Υ.Γ. 9 : Στο άλλο ματς είδατε τι έγινε. Τσακ-μπαμ, άσο το ημίχρονο και δύο τελικό. Και προσέξτε τώρα πως το πέναλτι του Ολυμπιακού θα είναι "μαϊμού και τραβηγμένο απ'τα μαλλιά" ενώ του Λέτο "πεναλτάρα-μαρς". Όπως και να'χει η εικόνα είναι οτι ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα έχει τη βοήθεια που χρειάζεται. Όση βοήθεια χρειάζεται για την ακρίβεια και όχι μόνο απαραίτητα απ'τη διαιτησία. Το θετικό είναι πως η ομάδα του Παναθηναϊκού δείχνει κλονισμένη μετά την ευχάριστη (για εμάς) έκπληξη του "Κλεάνθης Βικελίδης" και η ιστορία με τον πρίγκηπα που μεταμορφώθηκε σε... Τσάκα θα αρχίσει σιγά σιγά να αγγίζει την ομάδα.

Υ.Γ. 10 : Ασχέτως αυτών όμως, σημασία έχει το τι κάνουμε εμείς και μόνο εμείς. Να το έχουμε καλά στο μυαλό μας.

Υ.Γ. 11 : Τέλος, κλείνω με μια αναφορά στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα πόλο της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού με την αντίστοιχη του Ηρακλή. Διάφοροι βαρύμαγκες, που δεν τολμούν οπαδικά να φορέσουν κασκόλ της ομάδας τους ούτε στην πολυκατοικία τους, μη τυχόν τους δεί κανένα ΠΑΟΚι ή κανένας Αρειανός και τους αρχίσει στο δούλεμα (γιατί ούτε για φάπα δε τους έχουν), έδειξαν τη μαγκιά τους επιτιθέμενοι στις κοπέλες της ομάδας καθώς και σε ανήλικη αθλήτρια μας, με την ανοχή των διαιτητών αλλά και σύσσωμης της ομάδας του Ηρακλή (αθλητριών και τεχνικού τιμ). Μπράβο λοιπόν στους μάγκες. Αν στον αγώνα που θα γίνει στον Πειραιά βρεθούν να κολυμπάνε στου Σκαραμαγκά παίζοντας πόλο με μεταλλαγμένους ροφούς, να μην απορήσουν ούτε να πουν για έκτροπα : Έθιμο είναι, να δείχνουμε ως αναγνώριση της μαγκιάς στους βαρύμαγκες τι εννούμε με το "στον Πειραιά το λιμάνι είναι βαθύ"...